Minden Fideszes Lakjon Jól 15.0

2013 június 1 9:05 de.11 hozzászólás

Nincs is szebb annál elvtársak, amikor egy demokráciának csúfolt országban a miniszterelnök kollégiumi szobatársa és a falubelije együtt nyernek sokmilliárdos állami megbízást. Kollegisztánban ez természetes, Simicska elvtárs és Mészáros Lőrinc elvtárs egy gyenge 4,5milliárdos (bruttó majdnem 6milliárdos) megbízást nyert éppen, de ehhez ők már hozzászoktak, ahol pályáznak, ott nyernek is. Legyen az állami földbérlet, vagy százmilliárdos vasútfejlesztés, a siker garantált. „Újabb hét, újabb közgépes munka. Ezúttal egy hulladékgazdálkodási társulásnak dolgoznak 4,5 milliárd forintért. Két konzorcium indult, a Közgép-vezette csoport nyert, amelyben részt vett a felcsúti polgármester cége is.”

Simicska Lajos 2012-ben

Simicska Lajos 2012-ben

Mészáros elvtárs jó elvtárs, ő Felcsút polgármestere, a Puskás Faláb Akadémia elnöke, és ezek mellett teljes értékű vállalkozó, meg állami föld birtokos. Egy szupermen, aki napi 48 órát tud dolgozni a falu meg a magyar nemzeti futball érdekében. Mellette a milliárdos vállalkozásait is koordinálja, majd beszánt pár száz hektár állami földet a nap végén pihenés gyanánt. Valószínűleg saját maga felügyeli a felcsúti stadion építését is, hiszen nem mindennapi az, hogy egy miniszterelnök falujában, a saját telkén közpénzből stadiont építenek. Akkorát, hogy duplán beleférjen a porfészek teljes lakossága. Ilyet még Ilham Aliyev, azerbajdzsáni elnök sem mert tenni, pedig a demokrácia még messzebb kerüli el őket. És Aliyev nem is ásta ki a csatabaltát az Európai Unióval. Csak az örményekkel. Ezért nem is az övé lesz Európa fajlagosan legdrágább stadionja, hanem a kedves vezetőnké. „A KPMG egy 2011-es tanulmányából tudhatjuk azt is, hogy a Juventus 41 ezer fős arénája 3000 euróba került ülőhelyenként, vagyis átszámítva közel 870 ezer forintba.” A felcsúti, adóforintokból épülő szentéj pedig 1millió 85ezer forintba kerül majd ülőhelyenként, viszont ezt még Makovecz elvtárs álmodta meg, kifejezetten turulba születetteknek.

De ezt ne sajnáljuk tőle, miattunk született turulba, meg trafikba. Annyira készült a kormányzásra és a zemberek felvirágoztatására a kedves stadion tulajdonos, hogy már 2009-ben elkészítették a trafik törvényüket a hódmezővásárhelyi Continentál Zrt. és Sánta János elnök segítségével. „ Sánta azt mondta: badarság lenne azt gondolni, hogy a teljes törvényt ő írta volna. Azt ugyanakkor elismerte, hogy időről időre kapott szövegtervezeteket szakmai egyeztetésre, véleményezésre a törvényhozóktól – írja a 444.hu.” Érdekes, hogy ő kapott szövegtervezeteket szakmai egyeztetésre, véleményezésre a törvényhozóktól, mert a többi, több mint 400 törvényüket senkivel sem vitatták meg, az érintett területek képviselőivel biztosan nem, de különösen az ellenzéki pártok véleményére nem voltak kíváncsiak. Maximum kikérték a véleményüket, majd behajították azt a Magyar Köztársaság alkotmánya mellé a kukába.

Szóval nagy erőkkel készültek a kormányzásra 2009-ben, az ország lenyúlását jó előre eltervezték az elvtársak. Az se zavarjon senkit, hogy ezt a 2009-ben megírt törvénytervezetet Lázár János elvtárs terjesztette be egyéni módosító indítványként a parlament elé, pedig „Matolcsy György cége egy tanulmányban már 2009-ben arról értekezett, hogy kívánatos a dohánytermékek kereskedelmének állami monopóliuma, sorra vették a hasonló nemzetközi példákat, érintették a jogszabályi környezet előkészítését, a kialakítandó pályáztatási rendet és a kiskereskedőkre vonatkozó szabályokat is.” Tehát már egy 2009-ben mások által megírt törvényt adott be Lázár, az ország, és a fidesznyikek épülése és gyarapodása érdekében. Nem itt tartana a triplabóvlis ország, ha a gazdaságunk gyarapodását készítették volna elő anno ilyen lelkesen.

Az éhség nagy úr, mondja a dakota közmondás, mindenki ott trafikozik, ahol a dohány van. Nem tehet arról Lázár elvtárs, hogy ekkora szükség van az ő tehetségére és ismerőseire Kollegisztánban. Ő biztosan örül annak, hogy sokkal kisebb segget kell nyalnia, mint régen, és más táskáját sem kell cipelnie, mert a mostani far tulajdonosa magával visz mindent egy hátizsákban. De aki turulba és trafikba született, az kiváltságosnak tekintendő Haverisztánban, ha pedig a nyilvános felcsúti castingon is átjutott, az belépést nyert azok klubjába, akiknek van valamijük, így többet is érnek.

Térjünk vissza a Közgéphez, mert olyan, mint a piros ász. Mindent visz. És persze mindenhez ért is. Legyen az hulladékgazdálkodás, vasútfejlesztés, autópálya vagy hídépítés, nincs olyan munka, amit ne vállalna el. Azon csodálkozhatnak csak a még megmaradt demokraták, hogy a stadionépítésekben miért nem vesz részt Lajos elvtárs. Valószínűleg az csak később fog kiderülni, hogy az ő cégei is benne vannak a stadionok nagyüzemi gyártásában, hiszen az ekkora nagyságrendű munkák nélküle nem készülhetnek el már 3 éve. A Közgép tulajdoni szerkezetére is csak évek múlva derült fény, amíg lehetett, rejtegették az APEH korábbi elnökének kilétét.

Nincs arról adat, hogy ez a Közgép nevű szocialista nagyvállalat hány főt foglalkoztat, ha már mindent ő épít Mutyiföldén, de pár napja újabb 19milliárdos állami beruházásban vehet részt mutyitársaival egyetemben. „A Közgép és konzorciumi társai az internetes lap szerint tehát hétfőn összesen 18,739 milliárd forintot nyertek.” írja a 444.hu. Ez most megint útépítés, de balatoni vízparti állami telkekre is ráfanyalodik Simicska elvtárs, ha a szükség úgy hozza. Különösen akkor, ha közvetlenül mellé, a Hotel UNI területére az állam vitorlás sportközpontot tervez kialakítani.

„A 444.hu írt arról, hogy a korábbi olimpiai központot Balatonfüred 2012 őszén ingyen megkapta az államtól. 2012 decemberében a város pályázatot írt ki a terület hasznosítására, az egyetlen induló a Közgép, a Swietelsky és Fonyó Károly konzorciuma volt. Fonyó Károly a vitorlásszövetség elnökségének tagja (és Simicska oligarcha társa, a Metropol című ingyenes napilap tulajdonosa – szerk.). A konzorcium évi 15 millió forintért kapta meg határozatlan időre a húszezer négyzetméteres Balaton-parti telket, amelyre hárommilliárdból szállodát épít. A mostani kormányhatározatban szereplő Hotel UNI pedig közvetlenül szomszédos a Közgép-konzorcium gondozásába került kikötői területtel.” Ha valami nem eladható, akkor azt megkapják használatra 99 évre plusz áfa. A Közgép talán még piramist nem épített, amúgy már mindent csinált, most majd a szálloda iparba is belekóstol csöppet. A Margit-szigeti kaszinó biznisz várat még magára egy kicsit. No, nem sokat, a XIII. kerülettől szó nélkül átvenné a szigetet Tarlós elvtárs, és majd gondolom azt is átnevezi, azzal kezdi. Lehetne Liszt Ferenc sziget a neve, az ma kurrens név. És a szigeten járó busz számát is megváltoztathatnák 50-esre, hiszen a kedves vezető most 50 éves. Sztálin elvtársnak is kedveskedtek az akkori budapesti városvezetők, anno a 70-es trolit róla nevezték el.

A Közgép mindenesetre nem finnyás, lehajol az aprópénzért is. „A közbeszerzési közlönyben megjelent, az atlatszo.hu által publikált adatok szerint a becsült árnál csaknem 50 százalékkal drágább ajánlattal nyert el a Simicska Lajoshoz köthető Közgép egy paksi rekonstrukciós munkát. A Párbeszéd Magyarországért szerint az eset jól példázza, miért akar Orbán Viktor 3000 milliárdnyi adóforintot az atomerőmű bővítésre költeni, és kik fognak igazán jól járni a beruházással…Ez történt korábban a paksi bővítéssel kapcsolatos félmilliárd forintos kommunikációs pályázattal is, amelyet a Simicska-érdekeltségű Mahir Cityposter nyert meg. Így nem csak az elképesztően drága és felesleges bővítés fogja terhelni az államháztartást, de még az Orbán Viktor által vizionált gazdaságfejlesztő hatás sem fog érvényesülni, csupán a miniszterelnök körüli oligarchakör lesz még jobban kistafírozva.” Magyarország jobban teljesít, de csak akkor, ha a Magyarország szó helyett fidesznyik oligarchiát írunk. A fidesznyik oligarchia jobban teljesít. Persze úgy könnyű, ha az állam nyolcszoros áron rendeli meg tőlük pl. a plakáthelyeket. „Novák az MTI-nek telefonon azt mondta: egy írásbeli kérdésére adott válaszában Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes arról számolt be, hogy az egyebek mellett 1000 darab óriásplakátot október 16. és november 1. között bruttó 60 millió forintért helyezte ki az IMG Inter Media Group Kft. A politikus szerint a Jobbik szintén tavaly év végén kétszer ennyi időre – egy hónapra – negyedennyi pénzért vásárolt meg ugyanúgy 1000 óriásplakát-helyet a saját kampányához.” Kohn bácsi azt mondaná erre: ügyes. Egy demokrata azt mondhatja erre: ez is bűncselekmény.

A Minden Fideszes Lakjon Jól Alapítvány erőltetett menetben dolgozik, a fidesznyik elvtársak egyre többet érnek, mert egyre többjük van. Minden földi jóval el vannak látva. Termőföldek, trafikok, vitorlás kikötő és állami megbízások dögivel. Épül az új fidesznyik burzsoázia, miközben a magyarok szegényednek. Tavaly 1millió embernek kellett segélycsomagot adni, összesen 15ezer tonna segély került kiosztásra az EU finanszírozásával. A mi világszám kormányunk büdös és rothadt vetőkrumplit oszt a pécsi panelproliknak május végén, hadd gazdálkodjanak az erkélyen.

Magyarország jobban teljesít, ez nyilvánvaló. Csak az nem, hogy mihez képest…

A.G. / a KMH Ellenszék rovata

11 hozzászólás