A mucsai Cosa Nostra

2013 június 10 3:17 du.47 hozzászólás

Magam is meglepődtem, újra olvasva ezt a több mint két éves bejegyzést, mennyire aktuális.

In medias res, avagy vágjunk a közepébe, ne kerülgessük a forró kását.

„Érdekes volt, hogy a nagykövet, aki tavaly még Orbán Viktorral együtt állt a nyilvánosság elé egy a budai várban tartott amerikai követségi rendezvényen, ezúttal meg sem említette a magyar miniszterelnök nevét. Elődjéről, Bajnai Gordonról ugyanakkor meleg szavakkal beszélt, kiemelve, hogy fontos gazdasági reformokat, megszorító intézkedéseket hozott a költségvetési egyensúly helyreállítására.”

2011-et írtunk.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete beszélt Európáról, a Magyar Köztársaságról, a több mint húsz év előtti határnyitásról, a magyarok Németországot egyesítő nagy fegyvertényben betöltött szerepéről. Bajnai Gordont is meleg szavakkal dicsérte, és még megemlítette Martonyi külügyminisztert is, mint aki még a mai rezsimből a világon van.

A miniszterelnök amerikai szempontból nézve nincs a világon.

A magyar kormányfő oly mértékben lejáratta magát, hogy a nevét immár ki sem ejti az, akinek legelőször is azért kellene a magyar miniszterelnök nevét emlegetni, mert az USA magyar nagykövete, másodszor azért, mert Európáról és az USA viszonyáról beszél – márpedig ma az Európai Unió soros elnöke mi vagyunk, ergo Orbán Viktor képvisel bennünket. Akit immár levegőnek néznek.

Itt még nem volt barackfa...

Keresztapa

„A magyar alkotmányozás kapcsán a nagykövet meglepődött azon, hogy az elmúlt napokban még az is felmerült, hogy megváltozhat még az ország neve is. (Ennek kapcsán egy magyar diplomáciai szakértő megjegyezte a hvg.hu-nak: a nyugati országok nem mindig értik, hogy pontosan milyen folyamatok zajlanak Magyarországon, mi indokolja az ilyen mérvű lépések megtételét, és ilyen szokatlan hirtelenséggel.)”

Hogyhogy milyen folyamatok?

A helyzet világos. Orbán Viktor mindent annak rendel alá, hogy ne kelljen még egyszer átélnie 2002. április 11-ének borzalmas éjszakáját.

Ezért kell a sebtében összetákolt katyvasz „alkotmány” címszóval, de még a preambulumban hemzsegő avítt hülyeségek, magyarkodások is célzatosak, Szent Istvánnal, a Szent Koronával, az egyedülálló magyar nyelvvel és egyebekkel. A cél: ezekről folyjon a vita, amíg elbújtatva ott lesznek a technikai részletek – a hatalmi bebetonozásra!

Maffiás módszerek?

De még mennyire.

„1999. december. Csapatszellem – ez a szöveg állt a HVG emlékezetes címlapján, ahol puha kalapot viselő öltönyös urak állták körül a karosszékben ülő, szintén öltönyös, puha kalapot viselő nyolcadikat, a főnököt. Csapatot látunk, a grafikus szándéka szerint a harmincas évekbeli chicagói fajtából, ahol a karosszékben ülő Orbán Viktor személye meghatározó, de a többiek is a szűk csapat tagjai. Nemcsak főnök van, hanem még főnökség is.”

Magyar Bálint leírja aztán, hogy a magyar mucsai Cosa Nostra nagy csapata már sehol, csak a keresztapa van még – de ez mindegy. Gengszter helyébe akad gengszter, és mindig jön rosszabb: butább, talpnyalóbb, senkiházibb, ha a főnöknek így konveniál. Márpedig így konveniál, meg lehet nézni a sleppet, forogjon a gyomor. Érdemes megnézni a szóvivőket, a minisztereket, a frakcióvezetőt, a mucsainál is mucsaibb hódmezővásárhelyi államtitkárt.

Még 2011-ben ez volt a téma:

„A Költségvetési Tanács és a köztársasági elnök megfelelő feltételek teljesülése esetén együttes erővel bármilyen kormányt megválasztása után egy éven belül meg tudnak buktatni – olvasható a Republikon Intézet honlapjának blogjában.”

Azóta nagyot fordult a világ: Európa rég rájött, hogy itt meglehetősen különös módszerekkel kormányoz egy ember – nem egy kormány, hanem egy ember, a keresztapa. Azóta új köztársasági elnök is született ide nekünk – a Magyar Bálint által oly szemléletesen leírt „Csapat” egyik legrégebbi frontembere, megbízható nostrás, nem is okozott egy szemernyi csalódást sem: éppúgy aláír (egy-két kamu dolgot leszámítva), mint tolvajláson kapott elődje.

Azóta felsorolhatatlan maffiaügyletet (becenevén mutyi) bonyolított le a gang – érdekes módon a kedvezményezetti réteg mindig ugyanaz.

A jogállamiságot lebontották a csontig – mindenütt Fidesz-katona ül, az AB-ban éppúgy, mint az ÁSZ-nál, PSZÁF-nál, KT-nál, Médiahatóságnál, közszolgálati csatornáknál, a földeken az új, fideszes oligarchák vetnek bukfenceket EUs pénzen, friss maffiabuli a trafikmutyi, na és akkor arról nem is beszéltünk, hogy közben döglődik a gazdaság, mert arra már nem marad idő.

Most egy egészen picike, figyelemre alig méltó, de nagyon jellemző terv borzolja a kedélyeket:

„A törvényjavaslat – Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, az V. kerület polgármestere szerint – a világörökségi területen lévő, éjfél után is nyitva tartó vendéglátóhelyek úgynevezett felügyeleti díjat fizetnek majd az önkormányzatnak, amelyet köztisztasági és közbiztonsági feladatok finanszírozására kell fordítani.”

Védelmi pénzt szed az állam … 😀 – eztán már igazán csak a drog és lánykereskedelem van hátra. A dohány már megvan, az alkoholmutyi hamarosan kész, vannak verőlegények: (lásd Szőke Feri, 10 évet ült fideszes gyilkos, aki öntevékenyen vett részt az egyetemisták szétverésében), klappol ez már teljesen.

 

Ha már az alkotmányról is esett szó (fideszes szűzlánynéven Alaptörvény), hát épp most módosítják ötödször. Gránitba volt vésve, újra és újra kicsiszolva a törvényeket, átírva, újra csiszolva: olyan vékony már, mint a kukoricalevél ősszel – és addig is fog tartani. Hogy is írtam a fenti című bejegyzésben?

…Amíg mi itt a Szent Koronán, szavakon, idézeteken vitatkozunk, már sejlik a másik irányú bebetonozás:

„KMKF-fórum: minden magyar állampolgárt megillet a szavazati jog. Kövér László, az Országgyűlés elnöke elmondta: »Érezhetjük azt, hogy ez az alkotmány nemcsak szigorúan a Magyarország területén élő személyekről szól, hanem szólni fog róluk is, a határon túli magyarokról.«”

Na ja. Meg a szavazataikról.

Igen, a Cosa Nostra magyar változata a határon túli szavazatokkal akarja megnyerni a következő választást. Muszáj megnyerni, a vereséget a Don nem lenne képes feldolgozni:

„Orbán: Ha kapok tíz évet, meglesz az egymillió új munkahely”

Ha kap. Egyelőre még egy éve van, és a Csapat hajdani terve lassan beteljesül. Itt kő kövön se maradt már, munkahely nincs, a gazdaság pang, az adósság nő, az emberek nagy része ellehetetlenítve – kész immár a leltár – de a Keresztapa újabb 10 évet akar, el lehet képzelni mi marad akkor az országból.

Két éve még nem tudtuk, csak sejtettük, mennyi törvénytelenséget lenyomnak nap mint nap a torkunkon, pedig tudható volt, hiszen a maffia markában van például az ügyészség is. Csak egy példa:

„Nincs jogi lehetőség a Fővárosi Főügyészség szerint arra, hogy az ügyészség pert indítson a „dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésével” kapcsolatos, miniszter által jóváhagyott szerződésekkel szemben. A vizsgálat szerint az ügyészség törvényességellenőrzési hatásköre nem terjed ki a miniszterek eljárására.”

Ha a miniszter jóváhagyja, lehet szemérmetlenül jogot sérteni, különféle bűncselekményeket elkövetni, hivatali hatalommal visszaélni, stb. Mehet a trafikmutyi. Ilyen a mi ügyészségünk.

Maffiaországban, máshol alig a világban.

Cosa Nostra, és miért mucsai?

Mert mindeközben bunkók, tudatlanok, műveletlenek, nem tanultak meg késsel-villával enni: egyszóval mucsaiak.

P.G. / a KMH vendégszerzője

47 hozzászólás

  • Sajnos nagyon tájékozatlan, az MSZP paktált le a magyar
    alvilággal, lásd a Portik-Laborz találkozót, olvassa az
    http://www.atlatszo.hu oldalon a maffiaügyeket, az olajügyeket
    és akkor világos lesz, hol is vannak mutyik, lefizetések,
    ki pénzelte az akkori rendöröket, stb.

  • De naivak vagytok!
    1.Egyszer irtok-talàn többször- a pàrtkatonàkrol,majd elfelejtitek,hogy szinte minden alkalommal-elnök csere utàn-vàltoznak a felelös politikusok, nagy és kissebb követek vilàgszerte,igy az USA-ban is lecserélödnek a pàrtkatonàk.
    Igy kell ezt értelmezni,amit egy pàrtkatona mondott!
    2.A zsebszerzödéseknek lassan vége,amit a nem „alkotmànymodositok” alatt köttettek,mert törvénytelenül kötötték meg öket a”törvényes”
    Gyurcsànyi-Bajnai idökben.

  • skála kópé

    a gorog szarmazasu usa nagykovet egyutt vacsizott ingyen libacombot ingyen solettal…nana hogy dicseri bajnait az ingyen zabalasert…..orban viszont nem eteti ingyen mert orban a nepeert dolgozik tehat ot nem dicseri

  • „a nyugati országok nem mindig értik, hogy pontosan milyen folyamatok zajlanak Magyarországon, mi indokolja az ilyen mérvű lépések megtételét, és ilyen szokatlan hirtelenséggel”.
    Ugyan, hogyan erthetnek a Mo.-i folyamatokat, mikor ilyen cikkekbol (es semi masbol) tajekozodnak. Meg a magyar embereket is sikerul felrevezetnetek, hat meg egy kulfoldit, aki CSAK toletek tud, amit tud. Es ti ott vagytok mindenutt, ahol mocskolni lehet, mar nem is annyira Orbant, inkabb a magyarnepet. Egy idegen nem tudhatja mikor hazudtok, viszont egy tizeves magyar gyerek is tudja, hogy mi az igazsag.

  • „Mert mindeközben bunkók, tudatlanok, műveletlenek, nem tanultak meg késsel-villával enni: egyszóval mucsaiak.”
    Ezt meg el is lehetne hinni, csak az ember elgondolkozik,
    hogy ez bizony az annyira „inteligens, hozzaerto” korszakban jot letre. Muveltek is magasfokon, egeszen az utolso pillanatig. Ha ezek csinaljak, az o peldajukat kovetik.
    Ha (netan) visszakerulnek az eredeti maffiasok,akkor ok nem fognak keztyuskezzel banni senkivel(ellenfellel), de a neppel sem. Meg fogjak bosszulni 2010-et. ISTEN MENTS MEG MINKET.

  • Fresz Iren
    2013 június 10
    5:07 du.
    sajnos, a maga tájékozottsága sem valami széles körű.
    az olajszőkítés nem éppen mszp-s ügy volt, az alvilággal való kapcsolatról kérdezze inkább pintért, a trafikmutyi se éppen baloldali történet, és az ángyán által feltárt földbérleti manipulációk se azok.
    javaslom, olvasson autentikusabb forrásokból is, mint pl. http://olajos.nolblog.hu/
    irén testközelből tapasztalta meg, milyen is az olajosok hatalma, a sándor „papa” is majdnem ráment, de ha maga jobban tudja, az más.

  • Nem tudom ki irta ezt a cikket, de hogy a fazonnak nincs meg minden agytekervenye az biztos… remenykedjunk annyi van neki, hogy nem sz@rik a szoba kozepere.

  • Irén, Irén…

    Ne nevettesse ki magát. Még hogy tájékozatlan lennék… a munkám mellett mást sem csinálok, csak tájékozódom. Különben eszembe se jutott volna blogot nyitni, és politikával kapcsolatos bejegyzéseket, cikkeket írni.

    Hogy ki paktált le az alvilággal, az nem kérdéses. A net világot bejárta a kép, ahol Orbán Viktor a legbizalmasabb barátságban vigyorog a most elítélt maffiózóval (fekete sereg, M. Róbert):

    „Tényleges életfogytiglant kapott a fekete sereg szökésben lévő vezetője, Magyar Róbert, 28 társa pedig még összesen több mint száz év fegyházat a Fővárosi Bíróságon kedden kihirdetett elsőfokú ítélet szerint.

    A fekete seregként ismertté vált bűnszervezet az ügyészség szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos küzdelmeket folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért és még a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza.”

    http://hirekhirek.network.hu/blog/hirek_hirek_hirek_klub_hirei/orban-viktor-es-az-alvilag-egy-foton-a-fekete-sereg-szokesben-levo-vezerevel

    Együtt mulattak a boxoló, Kokó kocsmájában.

    Persze, aki a Hír tévéből tájékozódik, az leragad Laborcznál…:-)
    Akárhol él, tudnia kell, hogy a titkosszolgálat anyagot szokott gyűjteni. Néha alvilági kapcsolat is kell, a dolgok felderítéséhez. Laborczék a munkájukat végezték.

    Ennyi történt. 2 beszélgetés, lepapírozva, leadva az éttermi számlával, dokumentálva. Tudja ezt a fidesz is, mert most hallgatnak róla: bedobták a köztudatba, hogy a naiv Irénkék elhiggyék, hogy az akkori titkosszolgálat „lepaktált” az alvilággal. Nem paktált le: információt gyűjtött, óriási különbség.
    Az olajügy sokkal szövevényesebb, minthogy csak úgy az MSZP-hez lehessen kötni. Pintér se MSZP-s, igaz???

  • ostoba fideszdroidok, szegény ország.

  • 2013 június 10
    6:16 du.

    De naivak vagytok!
    1.Egyszer irtok-talàn többször- a pàrtkatonàkrol,majd elfelejtitek,hogy szinte minden alkalommal-elnök csere utàn-vàltoznak a felelös politikusok, nagy és kissebb követek vilàgszerte,igy az USA-ban is lecserélödnek a pàrtkatonàk.”

    Nem látom be, hogy miért lenne naivság.
    Az akkori nagykövet már az Orbán kormány alatt mondta, amit mondott – és a cikk első fele több mint 2 éve íródott – a nagyköveti megnyilvánulás csak bevezetés volt – viszont már akkor megírtam a fidesz maffiajellegét, amit mára az egész világ észrevett már, és napról napra új és új bizonyossággal szolgál (pl tudhattam és akkor a földmutyikról? És a trafikmutyiról és a többi maffiamódszerről?).
    A nagykövet csak epizód.

    Mi van a Gyurcsány – Bajnai idejében létrejött zsebszerződésekkel?
    Félrebeszélsz. Korábbi történet ez:

    „A kormány azt állítja, hogy felderíttetné annak a több százezer hektárnyi földnek a külföldi „fantomtulajdonosait”, akik az elmúlt két évtizedben vették használatba a területeket. A kabinet ezt a földmennyiséget is a magyar gazdák kezén látná, ugyanakkor az új földtörvény szinte semmit sem változtat a kialakult helyzeten, sőt rendkívül rossz irányból közelíti meg a kérdést agrár és jogi szakemberek szerint.”

    http://jan.euroeco.hu/hirek-informaciok/hirek-informaciok/mi-is-az-a-zsebszerzodes-mitol-problemas-a-felderitesuk

    Nem hogy „lassan vége lesz” – hanem épp az új törvény legalizálhatja ezeket.

  • skála kópé
    2013 június 10
    7:06 du.

    a gorog szarmazasu usa nagykovet egyutt vacsizott ingyen libacombot ingyen solettal…nana hogy dicseri bajnait az ingyen zabalasert…..orban viszont nem eteti ingyen mert orban a nepeert dolgozik tehat ot nem dicseri”

    Erre a bődületes marhaságra nem is válaszolok.

  • Még annyit arra a felvetésre, hogy „lecserélődnek a pártkatonák” – bár nem erről volt szó: ha lecserélődnek is, Orbán nemzetközi megítélése két év óta mára nemhogy nem változott, hanem romlott.A jelenlegi amerikai nagykövetnek sincs jobb véleménye Orbánról és maffiamódszereiről.
    Már akkor sem fogadta jóformán egyetlen komoly államférfi, azóta pedig jóformán csak keleti kényurakkal parolázik.
    Nyugaton (az Unióban és Amerikában) persona non grata.

    Nem gondolnám, hogy ez jó az országnak.

  • skála kópé: „orban viszont nem eteti ingyen mert orban a nepeert dolgozik tehat ot nem dicseri” Magáé a hét poénja. Betegre nevettem magam. Kösz!

  • Andrási Sándor

    Nem tudom, ki az a titokzatos P.G., de azt igen, hogy mi: Egy gyűlölettől fröcsögő barom. Tényeket kellene felsorolni: pl. x.y. vagy z. mszp-s lmp-s, vagy más csürhéből származó országgyűlési képviselő ilyen és ilyen ügyben feljelentést tett, az eljárás folyamatban van, vagy ezt és azt a magyar bíróság elítélte. Ilyenek nincsenek, csak a fröcsögés, az alattomos suttogó propaganda, és egyéb aljas „baloldali” módszerek. Ez megy nektek, országzüllesztők.

  • Andrási Sándor

    Bízom benne, hogy a „cikk”-ben szereplő nagykövetet már lapátra tették. Méltatlan a tisztségére, ha alázatos seggnyalási szándékból arról beszél, akiről az amerikaiak szeretnek hallani.
    Fontosabb ennél, hogy miért favorizálja a világ csendőre Bajnait? Talán azért mert szakértő („nem értettünk hozzá”)? Vagy mert fedhetetlen (Dataplex-ügy)? Vagy mert karizmatikus (legutóbbi szónoklata)?
    A válasz egyszerű: A gerinctelen milliárdos az ő nyelvével (további milliárdok megszerzése érdekében) csontig hatol azoknak az ánuszában, akik előre tudják nyomni a pozícióért folyó elvtelen harcában.
    Szakértőnek adja ki magát, ezt híresztelteti magáról, érdek emberek és megvezetettek ezt mondják róla. És tényleg! Szakértő, ahogy a hóhér is az. Szakértő a lenyúlásban. Tudjuk miből származik a vagyona ennek az érzelem nélküli hiénának.

  • Vajda B. Attila

    To whom….
    Eleni T.K. (a pletykák szerint) négy és fél éve még térképen keresgélte, hogy hol van az fránya Hungary, – amit bizományba kapott Hillary barátnőjétől a kampánypénzekért. Intellektuális szinvonala azonos az ifjabb Bush-éval. (Azt a tesze-tosza Bajnait is Clintonné miatt kell futtatnia, amire egyébként rámegy a magyar baloldal sikere…). Csak bizakodni lehet Obama elnökben, hogy végre egy fajsúlyos nagykövettel becsüli meg Magyarországot!

  • Andrási Sándor
    2013 június 11
    6:33 de.

    Nem tudom, ki az a titokzatos P.G., de azt igen, hogy mi: Egy gyűlölettől fröcsögő barom. Tényeket kellene felsorolni: pl. x.y. vagy z. mszp-s lmp-s, vagy más csürhéből származó országgyűlési képviselő ilyen és ilyen ügyben feljelentést tett, az eljárás folyamatban van, vagy ezt és azt a magyar bíróság elítélte. Ilyenek nincsenek, csak a fröcsögés, az alattomos suttogó propaganda, és egyéb aljas “baloldali” módszerek. Ez megy nektek, országzüllesztők.”

    Nos én vagyok az a titokzatos. Ha a teljes nevem tudnád, többet tudnál?

    Végig, de teljesen végig igazat írtam, sőt nemcsak írtam, hanem dokumentáltam is. És – mivel mindig dokumentálok, még a legelfogultabb zombeszek =fideszes barmok) se barmoznak le, mert érvük nincs.

    Ahogy neked sincs!

    Nos elöljárójában (na de miért nem olvastad el a cikket? Benne van.) igenis vannak feljelentések!!! Épp most vagy 500 a trafikügyben, mert itt lóg ki a lóláb és a maffiamódszer a leginkább.A másik a földmutyi: ott még volt államtitkári (fideszes) feljelentések is vannak.
    Az ügyészség (így van az, ha a kormányzó párt rátelepszik a hatalmi ágakra), többnyire visszadobja ezeket.
    A felelősségre vonással majd várni kell jövő ilyenkorig, amikor elzavarjuk a maffiát.
    Mintha hájjal kenegetnének – látszik hogy kiakadtatok: az igazság fáj a legjobban…:-))

  • Andrási Sándor
    2013 június 11
    6:54 de.

    Bízom benne, hogy a “cikk”-ben szereplő nagykövetet már lapátra tették. Méltatlan a tisztségére…”

    Na, pajtás ebből kiderült, ki a barom… a mindenkori nagykövetet a SAJÁT országa nevezi ki, nem pedig a fogadó ország…

    Ma már sokkal rosszabb a véleménye, mert akkor még reménykedett, hogy mégse törli el Orbán a jogállamiságot – hát csalódott.
    Nem is fogadja Obama Orbánt (Bajnainak gratulált 2010-ben Orbánnal szóba se áll)mint ahogy egyetlen civilizált ország sem.

    Mocskolhatod Bajnait – sokkal szegényebb mint Orbán (ez utóbbi kizárólag politikai kapcsolatai révén lett milliárdos – Bajnai nem politikusként, hanem a saját erejéből, és ingyen vezette az országot), viszont van egy nagy igazság.

    Bajnai ért a gazdasághoz, van modora és megjelenése, emellett normális. Épeszű – és már z is nagy szó, hiszen köztudott, hogy ezt a jelenlegi miniszterelnökről nem lehet elmondani.

  • Vajda B. Attila
    2013 június 11
    8:14 de.

    To whom….
    Eleni T.K. (a pletykák szerint) négy és fél éve még térképen keresgélte, hogy hol van az fránya Hungary…”

    Na látod: pletykák.

    Hát ez az. Erre ugrik a fideszes zombesz – a valóság nem érdekli. Pletyka a Laborcz ügy, pletyka és 20 bírósági ítélettel bizonyított (annyi pert nyert Bajnai) libaügy, pletykák dömpingje Gyurcsány ellen, és egyáltalán a baloldal ellen.
    Ti bevallottan ilyenekre hivatkoztok.
    Én dokumentumokra – amit sajna megcáfolni nem tudtok itt, erre a a kommentekben a bizonyíték.
    Hát én eztán sem pletykálok, ha a valóság rosszul esik, nagyon sajnálom, de nem tekinthetek el ettől.

  • Hajrá Bajnai !???
    Egy országot vezető miniszter elnöknek ügyesnek, ravasznak és jövőbelátónak kell lenni!Ezért a legalkalmasabb a posztra Bajnai Gordon! Emlékezzünk :az előző választások előtt, amikor már biztosra jósolták az Orbán győzelmét, olyan rövidtávú kölcsönt vett fel, amit biztosan a fidesznek kell majd vissza fizetni! Ez nem mehet másképp, mint a nyomor emelkedésével, ennek mi most nagy ellenhangot adunk a médiákban és így biztos lesz a győzelmünk!!A demokrácia szabályai szerint nekünk nem kell két-harmad, elég lesz az egyszerű többség ahhoz, hogy mindent vissza tudjunk vonni, amit a fidesz szerintünk elrontott! Bennünket fog támogatni a teljes nyugati pénzvilág,ezt Bajnai már személyesen elintézte az USÁban és az EU-ban!! A magyarkodó mellényes bőgatyás mellverergető moslékzabálók (A NOBEL DIJAS KERTÉSZ SZAVAI) meg mehetnek vissza ahonnan jöttek!

  • Varga Sándor

    Nos egyet biztosra lehet venni: a magyarok többsége kormányváltást akar.
    azt is, hogy komoly szerepe lesz Bajnainak – nem biztos, hogy kormányfői.

    A többi szamárság amit írtál.
    Milyen rövidlejáratú kölcsönt?
    Nem vett fel kölcsönt.
    2008-ban volt az IMF hitel (2 évvel a választások előtt és akkor volt a világválság.
    Könnyű a ti szemetekbe port hinteni, mert tájékozatlanok vagytok, és nem néztek utána semminek.

    a kölcsönöket egyébként többnyire a következő kormányoknak kell visszafizetni.

    Most sokkal nagyobb összeggel adós Mo. mint 2010-ben.
    Azóta 3000 milliárd hitelt vett fel ez a kormány, az idén is:

    „2013.03.20. – Sosem látott csúcson az államadósság – A központi költségvetés adóssága 21 630 milliárd forint, 910 milliárddal nőtt két hónap alatt.”

    május: „Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a GDP 82,2 százalékát érte el 2013 első negyedévének végén. Az adósságot az első negyedévben a forint árfolyamváltozása 468 milliárd forinttal, a nettó adósságfelvétel pedig 491 milliárd forinttal növelte.” (Portfólió)
    És így tovább, keress rá – és ez csak az első negyedévben.

    Amikor lejárnak a körvények, egy valamikori későbbi kormánynak vissza kell vásárolni, addig meg fizetni a kamatokat.
    Miért nem gondolkodsz?

  • Varga Sándor
    2013 június 11
    10:38 de.
    T. Söndöröm..
    Az ominózus kölcsönt még a Gyurcsány-kormány vette fel, aminek a kétharmada a valutatartalékot erősítette. (Ezt költötte el a jelenlegi kormány MOL-ra, EON-ra, Rábára.)
    A kölcsönöknek megvan az a rossz tulajdonságuk, hogy vissza kell őket fizetni. Ahogy Gyurcsányéknak is kellett fizetniük azokat a kölcsönöket, amiket 98á2OO2 között vett fel az orszáh.
    Izé…
    Hamáneccer idézgetsz valakitől, legalább nézd meg előtte a ki-kicsodában, hogy ki, melyik.
    Merthogyám az Ákos (a Kertész) nem Nobeldíjas, csak Kossuth.
    Az Imre, (a Kertész) az Nobeldíjas, viszont nem írt ilyet….

  • Andrási Sándor
    2013 június 11
    6:33 de.
    magának meg az agya 😛 😛 😛
    csak vigyázzon,mert a végén teljesen elmegy!
    „A gerinctelen milliárdos az ő nyelvével (további milliárdok megszerzése érdekében) csontig hatol azoknak az ánuszában, akik előre tudják nyomni a pozícióért folyó elvtelen harcában.”
    affrancba…nem tudtam, hogy ilyen közelről ismeri orbán módszereit!
    vagy közeli rokona simicska, csányi meg a többi?

  • Varga Sándor
    2013 június 11
    10:38 de.
    Kiegészíteném az Osszian által adott választ azzal, hogy az akkor felvett kölcsönnel a forint romlását állították meg úgy, hogy ezt betették a tartalékalapba, megnövelve annak nagyságát. A mai napig bent van ugyanott!
    Azt hiszem, keveri a dolgot a rendelkezési alappal, amit az UNIÓ adott. Ugyanis ezt mosta össze a fideSS a propagandában a tényleges hitellel.
    A rendelkezési alap viszont nem tényleges hitel, hanem annak a lehetősége. Azt mondotta az UNIO, ha akarjuk, ennyi hitelt ad. Bajnai nem élt vele. Orbán vette fel ezt a rendelkezésre álló összeget, vagyis a hitel felvétele a fidSS-t terheli.
    Így mossa át a fideSS az ön agyát hamis információkkal.

  • Osszian
    2013 június 11
    10:59 de.

    Az Orszag „tobbsege” kormanyvaltast kivan? Oszt kit akarnak?

  • Érdekes hogy mennyi borult agyú fidesznyik jár ide…

  • Noszticzius Judit

    Orbán Viktor és társai MAFFIA !!!!!!!!!!! 🙁 🙁 🙁

  • Gabec
    2013 június 11
    12:56 du.
    Hm..Ahogy hallom, tökmindegy.
    Egyébként asszem, a Jobbikot leszámítva szinte teljesen mindegy.
    Csak ne ugyanez..

  • Geyza
    2013 június 11
    3:10 du.
    nem borultak, mazochisták! 🙂

  • falusi
    2013 június 11
    12:02 du.
    neki aztán mind1: a kertész, az kertész. japán, vagy bolgár, vagy virág, gancegál. a krumplileves pedig legyen krumplileves.

  • Geyza
    2013 június 11
    3:10 du.

    Geyzuka! Jonnek teged olvasni, mint elrettento peldat wazze!

  • Cseppben a tenger ….

    A szivem szorul el amikor ilyen cikkeket és az utána található hoozászólásokat olvasom. És azt kérdezem magamtól és Tőletek Tisztelt klaviatura gomb nyomkodó Barátaim: Tényleg ilyen silánnyá vált a Magyar Szellem? Valáság ez vagy cask egy lidérces álom, hogy Magyar a Magyar szemét vájja ki? Hinnem lehet-e még abban hogy egyszer összefog ez a nép és alkotot egy a Magyar érdekeket szolgáló Nemzetet?

    Olvasva ezt (és sok hasonló) cikket csak imádkozni tudok ezért a szerencsétlen népért és a szétrabolt Hazámért.

    Szégyeljétek magatokat mindannyian amiért vagy az egyik vagy a másik oldalról cibáljátok ez a valaha dicső de sokat sznevedett Nemzetet. Mert itt nem az egyik vagy a másik „vezetőt” becsmérlitek, hanem az a Népet amely (jobb hiján) megválasztotta őket.

    Nem is tudom van-e értelme ezt a hozzászólást beküldeni, – de mégis talán felcsillan egy kis fény és megértitek: itt semi nem fog változni amig Ti és a többi pártoskodó 10-15 million Magyar meg nem változik.

    Kezdjük el mi itt és ma … a megbékélést és az összefogást ….. Isten segitsen ebben minden Magyart

  • Vajda B. Attila

    Osszian
    Tettem egy kört Cakopulosz Ilonával kapcsolatban az interneten. Ez a szimpatikus hölgy a görög nagykövetséget kérte a barátnőjétől, de Obama meglepetésre a budapestit osztotta ki rá. Nem kenődött el, lexikonokból gyorsan behozta a hiányosságokat. (Többé, kevésbé…Szerk.)
    VBA

  • Gabácz : te meg kinyalhatod…sőt. Még aztse.

  • Ille Pista :
    Mazóhísták?
    Az valami kínai népi izé lehet..A helyi járási párttitká..izé..nemzetvezető testvér csavarja a tökeiket , ezek meg nyögnek a gyönyörtől.

  • Robert:
    Csak azért mert a Közgép és Tsá. az egy árvalányhajas vállalkozási forma , még nem fogom a seggemet a földhöz verdesni örömömben hogy ő foszt ki , amennyire csak lehet , sőt még azon túl is.Miközben az egész , közpénzen fenntartott állami apparátus bólogat hozzá.

  • Robert
    2013 június 12
    8:36 de.

    Szem nem marad szárazon…

  • „Ha már az alkotmányról is esett szó (fideszes szűzlánynéven Alaptörvény), hát épp most módosítják ötödször.”

    Halló,eltás!Össze tetszik keverni a szezonokat.
    Hogy is van ez?Egyszer azért nyüszítenek az eltásak,mert azok a bizonyos pontok nem tetszenek,aztán meg azért,mert az Európai Bizottság nyomására ezeket kiveszik az „alkotmányból”.Mondom:az EB miatt kell módosítani,mintha kegyelmed ne tudná.Nézzük:

    „Az alkotmánymódosítás reagálás a Velencei Bizottság és az Európai Bizottság bírálataira, valamint az Orbán Viktor miniszterelnök és Paczolay Péter alkotmánybírósági (Ab) elnök közötti megbeszélés eredménye – mondta a politikus. Kifejtette: az Európai Bizottság három témakörben fogalmazott meg úgynevezett adminisztratív leveleket a magyar kormánynak, kérve az alaptörvény módosítását.”

    http://mno.hu/belfold/alkotmanymodositas-nem-kezeljuk-politikai-presztizskerdeskent-1166452

    pégé,csak az egyensúly kedvéért:”…miközben Reding Magyarországot bírálja „éles szavakkal az alaptörvény módosításai miatt”, addig Luxemburg 2003 és 2009 között tizenkétszer módosította alkotmányát, korábban, 1988 decembere és 1989 júniusa között pedig hat hónap alatt hatszor.”

    Hogy maguk mindenért nyüszítenek…

  • Robert
    2013 június 12
    8:36 de.
    Amit leír, az mind szép, és jó.
    Csak hát miért is kellene bamba birkaként menni a vágóhídra?

  • Mert erre programozta be a Magyar népet 20 év Horthy, 2 év Szállasi, 10 év Rákosi, 30 év Kadar, és 24 év azóta vegyes uralom.

    Nameg arra, hogy egymást marcangolják (lásd a fenti hozzászólások kifejezetten sértő stilusát)addig is lehet a zavarosban halászni.

    Bocsánat, hogy beleszóltam a „baráti” csevegéseitekbe, igérem nem teszek ilyet ezután. Csak döntsétek egymásra a mocskosabbnál mocskosabb nyilatkozatokat. Nameg az ország vezetőire is bármely oldalon röhögnek rajtatok. Igy lesz Magyarország újra szép és gazdag ……

    Have fun and enjoy this if you have nothing else. 🙂

  • Geyza
    2013 június 12
    11:32 de.

    Geyzuka, mi volt ez? Gyenge kezdes utas eros visszaeses?

  • Kedves Robert
    Itt nem magyar-magyar ellen vagdalkozik,acsarkodik,hanem magyar-
    az idegenszivüek/zsidok/ ellen,akik a minuasz 6,8 %-ot „teljesitö”
    zsido Bajnait emelnék a pajzsaikra,vagy legalàbb egy baloldalit-akkor a zavarosban tovàbb lehetne privatizàlni,az orszàg
    kàràra-.
    Egy amerikai nagykövet jön,majd megy,ez àltalàban egy jutalomposzt,az elnökvàlasztàsi kampànyban valo anyagi,vagy részvételi segitségért.

  • Kedves Dénes!

    Az én felfogásom szerint (melyet nagyon sokan nem osztanak mind a két oldalon) Magyar aki Magyarországon született, Magyarnak vallja magát, Magyar kulturát szivott magába, Magyar nyelven beszél és Magyarország boldogulásáért tevékenykedik. Sem vallási sem faji megkülömböztetést én nem fogadok el amikor a Magyarság kérdését vitatják.

    Sajnos az országot megosztották minden fellelhetö vonal mentén és ezek egyike amit Te is követsz. Nagy kár, mert ez csak a teljes pusztuláshoz vezet (lehet hogy ez a cél).

    Ami most folyik az a kisiskolás koromra emlékeztet amikor játszottuk az adj király katonát fizikailag igényes de agyilag eléggé nulla játékot.

    Ezen a lapon, amiröl nem lehet elmondani, hogy jobboldali vagy tárgyilagos lenne, a szellemi maszturbálás legalacsonyabb szintü folyamatát lehet nyomon követni.

    Ez kissé meglepett, mert egy blogtól aminek a szerkesztöségében Göllner András helyet foglal sokkal inteligensebbnek és sokkal igénysebbnek kellene lennie.

    Úgy látszik hogy csúszik a mérce lefelé …

  • Vajda B. Attila

    Robert
    Pár hónapja idevetődtem, bár ne tettem volna. Beírok néha, udvariasan, – a válasz stilusa általában alulmúl mindent. (Egyébként Kanadában élek,nem is túl rosszul, közel a nyolcvanhoz. 56-os vagyok, aki újabban hazajár évente.)
    Az on-line újság vezetője Ádám Kristóf egy akár szimpatikus fiatalember is lehetne, de nem tudja féken tartani az „indulatokat”. Az alpáriság elsősorban a Magyarországon élőkre jellemző , bár én szeretném azt hinni, hogy a 30 ezüstöt (kb.2.000 CAD…) nem eszerint perkálják le tiszteletdíjként.
    Nyilván ismersz te is erre/arra kolóniákat,olaszt, lengyelt, románt , – de amit itt tapasztalsz, az maga a siralom !!! („… megutálni is kénytelen legyen!”)

  • Robert,Gabec,Küszküllő!
    Bravó!Teljesen igazuk van!!!
    Egyesek nem tudják,hogy a maffiát hol kell keresni……
    bár lehet,hogy nagyon is tudják itthon és az EU-ban is.

  • Kedves Vajda B. Attila, aki a 80-hoz közelít – meg ne sértsem – azt túlhaladta az idő.

    Hogy máshol milyen a stílus, nem tudom: az én oldalaimon kulturált a hangnem – bár nem én moderálok – viszont az igazság kimondásához mindenkor vindikálom a jogot.

    Sajnos ez sokaknak nem tetszik.

    Sőt, mi több, áhítják, sóvárogják a hazugságot, zene füleiknek.

    Vajon miért? ezt is megfejtettem. Kell a lelkiviláguknak, kell önigazolásul és kell a meggyőződésük megtartása okán.

    Mert mi lenne, ha Orbán Viktor pénteken reggel arra ébredne, hogy egye fene, bemegyek a Kossuth rádióba, és őszintén elmondok mindent.

    Hogy nem birkóztunk meg a munkanélküliséggel, hogy az államadósság nagyobb, mint valaha, hogy az emberek tömegei csúsztak le, hogy idiótaságra dobom ki az állampolgárok adóját (népstadionokra pl),hogy nő a nyomor, 4 milliónál többen élnek a létminimumon vagy alatta, hogy minden gazdasági mutatónk rosszabb, mint mikor átvettük a kócerájt, hogy bóvliban vagyunk, hogy a ft gyenge (a 2010-esnél 3-40 forinttal általában), és az a szokásom, hogy mindenütt hencegek és nagyotmondok, hazudok magyarán, mert ez a természetem, Orbán Viktor vagyok, aki egy kis 40m2-es panelből sokszoros milliárdos lettem, pedig havi fixből éltem világéletemben. És lebontottam a jogállamiságot, hogy nyugodtan lophassunk.

    Nem, ez óriási csalódás lenne a híveknek. Azért hívek. A hívőknek nem a valóság kell, hanem annak látszata.

    És ezért dühösek arra, aki kimondja az igazat, sőt mi több, dokumentálja is azt.

    Hát, nagyon sajnálom, érzékeny lelkükre eztán sem lehetek tekintettel: őszinte leszek ezután is, és az igazat írom.

  • Robert
    2013 június 13
    7:44 de.
    tájékoztatásul: göllner szerzőtárs, egyedüli szerkesztő christopher adam – vajda b. minden erőlködése ellenére így hívják – a blog pedig éppen elég igényes és intelligens ahhoz, hogy a boda-gabec-vajda b.-küszködő stb. féléknek csípje a szemét 😀
    mi több, hobbiból – és nem díjazásért írjuk, amit írunk.
    a hívők meg nem írnak, mert – már bocsánat – kommentjeiket csak betűk egymásutánjának lehet minősíteni, nem írásnak, legtöbbje válaszra sem érdemes.
    vajda apó alpáriságról beszél…szegénykém…olvasná gabecék kommentjeit, de hát, hályogja van. narancshályog 😀
    csak tudnám, az öregúr ’56-os létére – mitől lett orbánhívő? amúgy mind1. sokat nem ér vele a rendszer 😛