A sas nem kapkod legyek után…

2013 július 24 7:12 de.24 hozzászólás

A hír hallatán, – amit a Népszabadság hasábjain olvastam, – akár még legyinthetnék is, tudniillik voltaképp nem egy új keletű jelenségről van szó, hiszen hasonló, un. „pofátlan” eset (by copyright: Szijjártó Péter) szintén történt már az első Orbán-kormány ideje alatt. Akkor történetesen még csak dolomitban utaztak, most pedig már úgy tűnik, hogy tőzegben is fognak. Ahogy azt egy latin mondás tartja: „Aquila non captat muscas”, ami magyarul annyit jelent, hogy a sas nem kapkod legyek után, a nagyok nem foglalkoznak kis dolgokkal.

Fidesz über alles!

Fidesz über alles!

A magyar ember mindezt persze egyfajta bocsánatos bűnnek véli, elvégre mi abban a rossz, ha valaki a saját érdekét tartja szem előtt? Erre mondják azt, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze. „Ha valamit elrontottunk, azért vannak az ügyvédek, hogy helyrehozzák”. Ezt pedig egykoron Orbán Viktor úr mondta, és ez a hitvallása jól tükrözi a Fidesz-kormány jelenlegi mentalitását.

Lett is nemzeti földmutyi, trafikmutyi, a csókosok és hívek mások kárára való busás javakhoz való hozzásegítése, és persze lett Ócsa és rezsicsökkentés, hogy lásd, hogy érezd, ha hajbókolsz nekünk, akkor bizony neked is jut egy mócsing, kisember, a nagy húsosfazékból. Elvégre a törvény, a nemzet, mi vagyunk.

Megtehetjük. Az igazságszolgáltatás kikapcsolva, mert un. „belső ellenőrzés” egyáltalán nincs, és immár szabad lett a pálya. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) élére egy pártkatonát, Domokos László urat nevezték ki. Ő garantáltan legyinteni fog a fideszes ügyeken, ahogy azokra a szintén Fidesz-jelölt legfőbb ügyészünk, Polt Péter úr sem fog érdemben rámozdulni, merthogy ő még az előző Orbán-kormány ügyeit sem volt hajlandó kivizsgálni, jóllehet pedig azokból akkor is bőven akadt, s lett volna miből csemegéznie, de „hála” neki, azok viszont mind, egytől-egyig elsikkadtak.

Így állunk. A törvény a miénk. Az etikát az iskolákban mi tanítjuk és a kétharmados hatalmunkkal élve bármit szabadon megtehetünk. Hála a több százezer munkát és boldogulást külföldön kereső honfitársunknak, valamint az értéket (nem) teremtő közmunkások hadának, a magyar nemzetgazdaság szárnyal. Ria-ria-hungária! Megnyertük a 2021-es vizes vb rendezését. Nagyok lettünk. Európában nálunk van a legnagyobb ÁFA és a legtöbb adó, de megkockáztatom kijelenteni, hogy talán még a legtöbb szegény ember is. Demján Sándor nagyvállalkozó is sejthet valamit, míg az OTP-vezér, Csányi Sándor úr pedig már fejvesztve menekül a süllyedő hajóról. Klientúra építés folyik itt, teljes gőzzel, bármi áron, és pofátlanul. (By copyright: Szijjártó Péter.)

Persze mondhatnám, hogy ez már-már egy unalomig lerágott csont, és hát legyintsünk rá, eddig úgyis mindenki lopott. Sőt. A Fidesz fanatikus hívei szerint ez a sztori csupán egy újabb ellenzéki műbalhé, elvégre köztudott, hiszen nap, mint nap sulykolják belénk és így eleve majd sokan fogják szajkózni, hogy az a mocskos liberál-bolsevista gazember-had úgyis mindent ellopott és eladott, de ha még maradt valami, a törvény, a nemzet én vagyok, s jogom van rá magamnak kisajátítani.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Brüsszelben is megmondta, hogy nálunk olyan demokrácia van, ahol a törvények az emberekért vannak, és nem fordítva. Ha ez nincs így, mert eddig a liberál-bolsevisták kormányzása alatt nem volt, akkor majd ők változtatnak rajta.

Ez történt most is, és Orbán miniszterelnök urunk apukájának általunk ráruházott kétharmados hatalmának segedelmével, lett egy újabb bányája…

A Népszabadság cikkének címe nagyon találó: „a magánérdek mocsara”. No, comment!

24 hozzászólás

  • Ez a cikk sápadt nagyon.

  • Enterprise
    2013 július 24
    10:24 de.ú
    az. de alkalmas szép, vörös fejet gerjeszteni a magafajtáknak 😀
    miért nem próbál meg egyszer csak egy valamennyire közelítő színvonalút írni?
    ja, hogy az nem megy? beszólogatni könnyebb?
    az más.

  • Ille István
    A cikk kb. annyit ért amennyit foglalkoztam vele, még itt nemigen sikerült senkinek sem olyat írni, amelyik kilógna a „népszavás” sablonokból. Ezért látókörbővítő kommentekben próbálom a valóságtól elrugaszkodott szemléletet kicsit orvosolni – már csak azért, hogy az egyébként jó látással bíró kanadai magyarok ne csak -10 dioptriás szemüvegen kapjanak információt, s talán a cikkszerzők is elgondolkodjanak belül, szépen, csendben, ha senki sem látja őket…
    (Vörös fej? – nem, ez a polgári oldalon nem divat)

  • Enterprise, lehet itt magyarázkodni, mellébeszélni, bagatellizálni, ahogy maga teszi, a lényeg a lényeg. Orbán párttitkár apuka megint lenyúlt valamit, miközben fiacskája bőszen komcsizik.

    Más országban ezért Orbánt körberöhögnék és egy pillanat alatt válna nevetségessé, de a jó magyaroknak ez sem számít.

    Szó sincs itt népszavás sablonokról. Masszív visszaélésekről van szó, az államhatalom magánérdekké konvertálásának újabb ocsmány, fideszes machinációjáról.

    Mondom, kultúrországban ezért Orbán repülne, ráadásul a saját pártja szólítaná fel lemondásra. De Magyarországon Orbán BÁRMIT megtehet, a sok agyatlan barom lelkesen tapsol neki.

  • Enterprise
    2013 július 24
    12:55 du.
    Jó, rendben! Akkor legyen a lila, az mégsem vörös, és a lényeg ugyanaz.
    Információ? Hát, inkább pisai ferdetorony az a propaganda. Talán eddigi ténykedése alatt, ha egy adatot sikerült valósan leírnia, akkor jó.
    De a stílusa legalább jó. Jobbról már ez is nagy fegyvertény.

  • Ez bizony hajszálpontos.

    Főhercegi kastélya is van már az apukának, aki anno hetente ha mosta a lábát.

    Már nem veri a fiát, csak kiköveteli magának, ami a másé.

    Gratulálok Gáza!!!

    Ja és a Pubi mellett leginkább a főtrafikmutyis Lázár pofátlanozott…:-D

  • Enterprise, mutasd meg hogy kell mindenkinél jobbat írni itt.

    Dumálni könnyű. Cáfolj, érvelj, és bizonyíts. Ülj a gép elé és írj valami frenetikusat, stílusban, tartalomban.

    Addig csak duma a véleményed.

  • A nol-os cikk szerint, egy füst alatt a konkurenciát is tönkretették, mert a többi bányát bezáratták, csak orbán fater árulhat tőzeget (aminek föl is ment az ára, mert csak náluk lehet kapni), annak ellenére, hogy: „A törvény más helyen azt írja, hogy lápnak (vagyis védettnek) számít minden tartós vagy időszakos vízborítású és tőzegtartalmú terület…”
    Tehát tőzeget nem lehetne bányászni sehol!
    Ha ezt Gyurcsány csinálná, akkor a fél ország ott tüntetne a bányánál fidesz szervezésben, és Illés elvtárs már kiláncolta volna magát egy darab tőzeghez.
    De a mostani ellenzék akkora rakás szar, hogy a Földön nem találni büdösebbet.
    Újabb 7milliárd az orbán klán zsebében…

  • Cikket?

    1. Nem az én feladatom
    2. Tudtommal ez egy fórum, amelynek a feladata az olvasói vélemények bemutatása, ütköztetése
    3. A főszerkesztő egyik, relatív semleges témájú cikkét finoman! kritizáltam nyelvérthetőségi szempontból, jé a hozzászólásom eltünt… (természetesen a többi mondanivalómmal együtt).
    Ezek után egy cikk? Amúgy mondanivalóm lenne bőségesen.

  • Bogdán Géza

    Ille István
    2013 július 24
    10:52 de.
    István Barátom, ha valaki egy posztomhoz érdemi hozzászólás helyett csupán beszólogatni tud, ám felőlem tegye, engem az egy cseppet sem zavar. Ellenkezőleg. Megtiszteltetésnek veszem, ha valaki trollokhoz hasonlóan beszólogatásokkal reagál, az ugyanis ékes bizonyítéka annak, hogy az írásommal valamibe nagyon, de nagyon beletrafáltam.

  • Bogdán Géza

    cornelius
    2013 július 24
    3:11 du.
    Egyetértek. Lehet, hogy kemény szavak ezek, de szerintem, ha Magyarországon demokrácia lenne, úgy egy ilyen cselekedet megtörténtekor bizony Orbán Viktort a saját pártja szólítaná fel lemondásra. De nincs. Mindenki féli a vezért, és senki sem mer vele konfrontálódni. Ebből adódik, ha egy országban félnek a hatalom urától, az csupán azért lehetséges, mert ismerik őt és jól tudják róla, hogy ellenszegülés esetén holmi könyörtelen diktátorokhoz hasonlóan retorziókat alkalmazna velük szemben. Megaláznák őket és kizárnák a pártból. Ángyán József is csupán azért nem lett pedofil, mert önként lépett ki a Fideszből. Orbán Viktor tehát egyáltalán nem egy demokratikus ország vezető embere, aki ha hibázik, bármikor elmozdítható.

  • Bogdán Géza

    Osszián
    2013 július 24
    4:27 du.
    Köszönöm az elismerést kedves Osszián Barátom!
    Így igaz. Orbán Viktor kiköveteli magának azt, ami a másé. Ez az eset is jól tükrözi, ha ezt másként nem tudja elérni, akkor ehhez törvényeket módosít, tehát visszaél a hatalmával. A Zala megyei Szévíz-völgy egyébként teljes egészében természetvédelmi területnek minősül, és ráadásul a törvény szerint minden láp védett. A miniszterelnökünk apjához és testvéréhez köthető Gánt-Kő és Tőzeg Kft ugyanakkor 2014-ig rendelkezik tőzegbányászati engedéllyel a területen. Ki érti ezt? Ha valaki a sétája során leszakít egy védett növényt, mondjuk egy hóvirágot, vagy egy tőzikét, az illetőt azért megbüntetik. 1 szál/ 1000 ft., mert ennyi a hóvirág megállapított eszmei értéke. Orbán Győző úr ugyanakkor a Szévíz-völgyben 7,5 milliárd forintért bányászkodhat…

  • A Mosthatalmonlévő és brigádja úgy takarítja be a gyümölcstermést , hogy az egyszerűség kedvvért kivágják a fát.
    Így könnyeb leszedegetni a barackot és hát a fának is jó ára van mostanság.
    Hogy jövőre nem lesz mit leszedni ?
    Hátaztán ?

  • Encsöprájz:
    Magácska sem valami pirispozsga..

  • Bogdán Géza

    antifülke
    2013 július 24
    5:05 du.
    Egyetértek minden soroddal, és engedd meg, hogy azokhoz pár gondolatot én is hozzáfűzzek.
    Az ellenzék szerintem is nagyon lagymatag módon viszonyul ehhez az ügyhöz. Kár, mert velük egykor a Zengőre tervezett Nato-lokátor ürügyén, ami ráadásul ha megépül nem önös anyagi, hanem fontos nemzetvédelmi érdek lett volna, bizony az akkori ellenzék, a Fidesz, egyáltalán nem bánt úri módon és kesztyűs kézzel. Minden követ megmozgattak ellenük. Szidták a Medgyessyt, szervezkedtek, és éjjel-nappal őrségben álltak, nehogy véletlenül baja essék a bánáti bazsarózsának. Még Sólyom László köztársasági elnökünk is beszállt a ringbe, túrabakancsot húzott, és elment a demonstrálókhoz a Zengőre. Páva Zsolt úr neve mellesleg akkor vált ismertté, aki szintén akciózott, s aminek meg is lett az eredménye, mivel a több cikluson keresztül is szocialista város mára az ő vezetésével Fideszes színekben tündököl.
    http://www.gondola.hu/cikkek/22469-A_Fidesz_tiltakozik_a_Zengo_tetejere_szerelt_lokatorallomas_ellen.html

  • Enterprise
    2013 július 24
    12:55 du.
    hogy mit próbál? látókört bővíteni? maga?
    ugyan, ne becsülje túl magát 😀
    a vörös fej, maga orvostanilag kétes értelmű, nem a hovatartozás, hanem a vértolulás jele 😛

  • Ille István,

    billentyűzetet vagy egeret kellene cserélni, mindig beakad ezeknél a sárga figuráknál… Vagy félreértem, s ez olyan mint a nevetőgép a gyenge rádió/TV humorístáknál, jelzi, hogy a „humorista” szerint akkor kellene nevetni?

  • Encsörke?
    Személyeskedünk ??
    SZEMÉLYESKEDÜNK ???
    ( Ezzeltán a kurucinfón kéne babérokat aratni )

  • Enterprise
    2013 július 25
    12:25 du.
    dehogy akad be! ezek a kis figurák csak azt jelentik, kevésbé, vagy jobban röhögöm ki! 😀

  • Geyza
    2013 július 25
    2:15 du.
    dehogy személyeskedik, csak megpróbál jópofinak mutatkozni 🙂
    nickjének másik jelentése ugyanis: vállalkozó szellem 🙂
    bár szerintem elírta a nickjét: józsefvárosi angolban inkább enterprice. tudod: hir iz dö red, wer iz dö red, genyó! 🙂
    bár entracefee-nek se kutya 🙂

  • Ille István

    Tud még lejjeb is?

  • Enterprise
    2013 július 26
    10:30 de.
    hogyne! maga után, bármeddig!
    amúgy: lejjebb 😀

  • Mindenkinek ajánlom figyelmébe Lázár György cikkét a mai ÉS-ben (Lázár György: Amerikai képviselő Budapesten, LVII. évfolyam, 30. szám, 2013. július 26., 10. old.)

    Azok számára, akik esetleg nem jutnak hozzá, röviden ismertetem a cikk tartalmát, remélem, az idézetek miatt Lázár György, és az ÉS nem neheztelnek meg rám nagyon.

    Tehát: július elején a kormányközeli közmédia, meg a papagájkommandó mindent telekürtölt a Budapestre látogató Christopher Smith amerikai republikánus képviselő (New Jersey) Orbán Viktor harcos anti-antiszemitizmusát dicsérő nyilatkozataival, Stumpf András, a Heti Válasz újságírója július 5-én készített vele interjút, ahol a képviselő úr annak a véleményének adott hangot, hogy „… az antiszemitizmus elleni harc vonatkozásában ez a miniszterelnök az egyik legjobb a világon.”

    Lázár György ennek a képviselői látogatásnak járt utána, különös tekintettel arra, hogy az amerikai külügyminisztérium antiszemitizmusügyi különmegbízottja szerint ez nem így van, sőt! „… Az amerikai kormány további nyomást fog gyakorolni az Orbán-rezsimre ebben a kérdésben. …”

    Ezek után az a kérdés, hogy hogyan is került Smith képviselő úr Budapestre.

    „… Egyetlen nyilatkozatot, egyetlen blogbejegyzést sem találok európai útjáról. Felhívom Smith úr irodáját, ahol egy hölgy (Ms. Elizabeth Carnevale) meglepve kérdezi, hogy miféle budapesti útról érdeklődöm. …”

    „… Ezután kerül kezembe a jól informált Al Kamen cikke, amely a Washigton Postban jelent meg, és abból megértem, hogy miért amnéziás Smith úr stábja. Kamen szerint július első hetében (július 4. nemzeti ünnep az USA-ban) kirándulást szervezett néhány honatya az EBESZ isztambuli konferenciáján való részvétel ürügyén. Az isztambuli városnézés után Bakuba repültek, ott a szuperluxus Four Seasons szállodában laktak, majd Budapest következett. Az útra Roger Wicker és Michael Crapo szenátorok, valamint Christopher Smith, Robert Aderholt, Doc Hastings és Tom Cole képviselők jelentkeztek. Vitték nejeiket is, valamint hét kisegítőt, egy orvost és három légikísérőt. Mindezt egy katonai repülőgépen bonyolították le, így az út közel 100 millió forintnyi dollárral vtette vissza az amerikai adófizetőket. …”

    „… Miután a politikusok visszaosontak Washingtonba, igyekeztek elfelejtkezni a kirándulásról, sőt, Smith úr még az ominózus hetet is kitörölte weblapjáról. Az EBESZ-összejövetelről szóló bejegyzése még azt sem említi meg, hogy arra éppen Isztambulban került sor. …”

    „… Engem az se lepne meg, ha Smith úr arra sem emlékezne, hogy valaha is beszélt Stumpf úrral, sőt, ma már talán abban sem biztos, hogy egyáltalán járt-e Budapesten. …”

    És ezt lobogtatja a Heti Válasz… Similis simili gaudet, avagy ebben az esetben a simlis a simlisnek örül.