Bojkott! A Detki Keksz Kft. nem alkalmaz romákat

2013 július 26 11:39 de.114 hozzászólás

A Magyarországi Roma Nővédelmi Közhasznú Szervezete szerint nem alkalmaz helyi romákat a Detki Keksz Kft, mert „ha a vásárlóik megtudják, hogy romák dolgoznak itt, visszamondják a megrendeléseket, mert nem akarnak a cigányok kezéből enni”–idézte a Detki Keksz Kft igazgatóját Schmitt Magdolna, a roma jogvédő szervezet elnöke. Az már csak hab a tortán, hogy a kekszgyár 19,2 millió forintot kapott európai uniós forrásokból a cég informatikai fejlesztésére. A vállalat székhelye Halmajugra, egy 1300 fős Heves megyei település, ahol a lakosság többsége roma származású. És mivel a sajtóhírek szerint a Detki nem vesz fel roma munkásokat, a cég kénytelen távoli településekről – akár 100 kilóméteres távolságból – szerezni dolgozókat.

Detki keksz

Detki keksz

Schmitt szervezete tüntetést tartott a kekszgyár épülete előtt, melyen kb. 80-an vettek részt. Amennyiben a kekszgyár nem határolódik el a rasszista eljárásuktól, a szervezet az Európai Unióhoz fordul.

Arra kérjük olvasóinkat, hogy ezek után bojkottálják a Detki Keksz Kft termékeit. A Detki által gyártott termékeket itt találhatják meg…ezt a termékcsaládot kéne teljes bojkott alá venni. Ne várjanak arra, hogy az Európai Unió, vagy esetleg a magyar állam egyszer majd fellép a cég ellen.  Pária vállalkozásokra a fogyasztók gyakorolhatják a legtöbb és a leghatékonyabb nyomást.

114 hozzászólás

  • A cigányok dolgozni szeretnének Magyarországon és másutt is.Több diplomás cigányok kényszerülnek munkanélküli segélyre, mert nem kap munkát!!!
    A Detki gyár miért nem alkalmaz dolgozni akaró tisztességes roma embereket? Csupán a bőre színe miatt!!! Ezt nyíltan is megmondták!!!
    Többé detki terméket nem vásárolok!!!

  • Köszönöm kedves Cristopher, hogy feltetted ezt az írást! Természetesen az általad kezdeményezett bojkotthoz én is csatlakozom, és igyekszem ezt az írásod minél több roma ismerősömhöz eljuttatni.
    Egyetértek azon megállapításoddal is, miszerint sem a magyar állam, sem az EU nem fog fellépni a cég ellen, ugyanakkor én jó ötletnek tartom, ha a roma jogvédő szervezet az EU.-hoz fordul. Jogorvoslatot ugyan nem kap, de legalább megismerik a kormányunk által hozzájuk elküldött álságos Roma Stratégia programját.

  • Kedves Christopher Adam, ha nagy nyilvánosságot kap a detki gyár elleni bojkott, az hatalmas reklám lesz a cég termékeinek Magyarországon. Akkor a „hazafiak” úgy fogják érezni, hogy hőstettet hajtanak végre, amikor egy csomag – vagy száz csomag – detki kekszet vásárolnak. Ez a szomorú helyzet.

  • Christopher Adam!…………..Nos ilyen cikekkel teszik tönkre a liberálisok a magyar vállalkozásokat.Vegyünk fel 80 romát.Megszünnek a megrendelések és még azok is munkanélküliek lesznek akik eddig ott dolgoztak.Gratulálok!

  • Magyarországot egyszerűen el kell tiltani az olimpiai játékoktól, ahogy hajdan Dél-Afrikát, az apartheidért. Ebből értenem, másból nem.

  • – ebből értenek –

  • Christopher Adam. Dolgoztak már önnek cigányok ? Szerintem nem nos gondolom hogy talál Kanadában cigányokat. Keresse Mohácsi Viktóriát ő biztos tud ajánlani magának. Derék becsületes cigányokat
    Biza meg őket a lakásának a takaritásával,adja oda nekik a lakása kulcsát. Majd hagyja őket magukra. Egyébként ugyanezt ajánlom az összes cigány rajongónak.Én még nem vettem detki kekszet de most már veszek.

  • Érdekes, ahogy a liberálisok nagy örömmel felrúgják az elveiket, ha az érdekük úgy kívánja.

    A Kanadai Magyar Hírlap szerkesztői vállaltan balliberálisok, vagyis hirdetik a piac (és így a vállalkozás) szabadságát, csakúgy, mint a vélemény szabadságát.
    AKKOR, HA A DETKI KEKSZ VEZETŐSÉGE MAGA SZERETNÉ MEGVÁLOGATNI, HOGY KIKET ALKALMAZ, AZT MIÉRT NE TEHETNÉ MEG???

    A másik visszásság, hogyha egy cég nyíltan kijelentené, hogy nem alkalmaz „szélsőjobbos világnézetű” embereket, akkor vajon azon cég ellen is bojkottot hirdetnének? Vagy ellenkezőleg, a cég termékeinek vásárlására buzdítana?

    Detki kekszet eddig is vettem, ezután is fogok. Mivel nem azt nézem, hogy kiket alkalmaz, hanem hogy magyar cég.

    Amúgy a cégvezető egy orosz hölgy.

  • A cikk alapján a cég részéről ez valóban hátrányos megkülönböztetés,ami valóban sértheti a romákat,az is furcsa
    hogy ezt nyíltan vállalják!
    Lehetséges,hogy van valami nyomós okuk erre,vagy rossz
    tapasztalatuk?Lehetséges,hogy volt olyan munkavállalójuk
    régebben, akik esetleg okot adtak erre a lépésre….
    Véleményem szerint mindenkinek meg kellene adni az esélyt
    munkavállalásra és a felvételnél szelektálni ha kell.
    Ennek ellenére a kormány ez ügyben nem tehet lépéseket,mert(ezt nevetséges a nyakukba varrni!!!)
    a cégek maguk dönthetik el kit alkalmaznak,az EU-nak meg
    pláne nincs ebbe beleszólása!
    csak megjegyzem nem ez az egyetlen cég, ahol nem alkalmaznak romákat,csak a többiek nem vállalják fel nyíltan,vagy különböző (nem támadható)kifogásokkal élnek.
    Ide azért gondolom nem diplomás munkavállalókat keresnek,de mielőtt túlzásokba esnénk sok nem roma diplomás sem talál munkát magának.
    Van sok rendes és valóban dolgozni akaró roma,de sajnos
    ellenpélda is van bőven,ez az igazság!
    Én ezt a kekszet nem ismerem,de az emberek többsége általában a minőség és az ár alapján vásáról,ez a szolidaritás többségüknél nem várható el és nem is fog működni és nem old meg semmit,ugyanis nem fog tönkremenni a cég…!

  • A parittyás hangja

    Hell István
    2013 július 26
    1:10 du.
    A helyzet az, hogy sajnos tökéletesen igaza van Hell Istvánnak! Egy ilyen bojkott felhívás, a mai magyar társadalmi viszonyok között nagy eséllyel vissza fele fog elsülni! Be kell látnunk, túl sok topapó szennyezi ezt az országot. Én Christopher helyében átírnám a cikket…!

  • Varga Sándor

    …és utána a General Electric-et, a NOKIA-t, minden multinacionális anya-és leánybankját,a Nestlé-t, a Danone-t, a Coca Cola-t, és …a…

    Most még csak az hiányzik, hogy az is kiderüljön, a Detki Keksz sem magyar vállalkozás, sőt, zsidókat sem hajlandóak alkalmazni.
    Pech, mert a Győri Keksz, a Szerencsi Csokoládégyár már nem magyar, sőt nem is termel Magyarországon, a Süchard-Nestlé kivitte a recepteket is, a csehekhez…mint a Duna kavicsot, a TIBI, a Boci csokikat is szlávok gyártják…Ai weh! és a Sport szelet!!!

    Persze, valaki szólhatna a Ch. Adamnak, aki már megint szépen halkan belelépett…, hogy idézni valakit, aki valakit idéz, mert állítólag…szóval ezt mindennek hívják, csak nem újságírásnak…
    ps. ki hallott / fogyasztott már DETKI kekszet?

  • Karinthynak igaza volt.
    Él még a méla Béla..

  • Érdekes az Egri Tejüzemben vannak cigányok és veszik a tejet! Van egy hentes cigány ismerősöm és veszik a húst, ez csak kifogás hogy ne alkalmazzanak cigányokat.
    Keksz Kft, mert “ha a vásárlóik megtudják, hogy romák dolgoznak itt, visszamondják a megrendeléseket, mert nem akarnak a cigányok kezéből enni”–idézte a Detki Keksz Kft

    Különben ha egy pár cigány származásút foglalkoztatnának még az üzlet is fellendülne!!!
    Ez bizony a cigányok elnyomása náci rasszista módja.

  • Parittyás!…………Én a helyedben meglapulva hallgatnék.Ki is mondta azt,hogy magyarországon a zsidók „vendégpolgárok”?

  • Nem veszek soha DETKI-t. A Győri, kicsit drágább, de jobb.

  • A fene. Zabfalatokat már vettem. Ezek után jobban figyelek.Köszi.

  • És Magyarországon nincs rasszizmus!!!!!!?

  • Bogdán Géza

    Gondolom azt azért mindenki tudja, hogy egy élelmiszert gyártó üzemben nagyon magasak a higiéniai követelmények. A dolgozók tehát, a nem cigányok is, nem pucér kézzel, hanem kesztyűben fogják meg a terméket. Akkor most miről beszélünk? Miért nem merjük nyíltan kimondani, hogy a halmajugrai romák egy diszkrimináció áldozatai? Vagy ezt tudjuk, csak gyávák vagyunk és inkább hallgatunk?
    Babits Mihály: Jónás könyve:
    ….”De böjt s jámborság néked mint a pélva,
    mert vétkesek közt cinkos aki néma”….
    A bojkott, szerintem egy nagyon jó és hatásos figyelemfelkeltő felhívás, még akkor is, ha az történetesen visszafelé sül el. Ha ugyanis vannak olyan erős gyomrúak, akik attól sem riadnak vissza, hogy romákat diszkrimináljanak, azoknak adjuk meg az esélyt arra, hogy maguk tartsák fenn a gyárat, hogy maguknak termeljenek, és annak érdekében akár mázsaszám vegyék és egyék annak termékeit. Mi, a romákkal együtt érző emberek azonban bojkottáljuk a detki kekszet, mert nekünk, jó érzésű embereknek ilyen áron nem kell, mert kényes a gyomrunk és van egy határ, amitől már mi is undorodunk.

  • Puchert János

    Boda Marcsi azt hiszem egy kissé figyelmesebben kéne elolvasnod a cikket mert ott ez van EU forrást is kaptak fejlesztésre, hát igen a pénz az jöhet de ne szóljanak bele a dolgainkba ez valahonnan nagyon ismerősnek tűnik

  • Puchert János

    Hát igen az élelmiszer iparban meg kell válogatni a munkatársakat és a felvétel előtt alapos orvosi vizsgálatnak kell alávetni őket és a higiéniai előírások is szigorúbbak, nyilván fertőző betegségben szenvedőket nem lehet ilyen üzemben alkalmazni de szerény tudásom szerint a bőr színe nem fertőz, még egy nyilván egy ilyen üzem termékeit a dolgozok közül néhányan illegálisan is haza vinnék mindegy, hogy cigány vagy sem ezt meg lehet előzni szigorú ellenőrzéssel ha cigány ha nem. De persze ezt megmagyarázni Topapónak Viperának Bélának Varga Sándornak nagyon nehéz

  • Az említett cég élelmiszeripari cég, tehát komolyabb higiéniai előírásai vannak, mint – teszem azt a gépgyártóknak.
    Bárkitől, aki az élelmiszeriparban dolgozik, meg lehet és meg is kell követelni a személyi tisztaságot.
    Nem egyszer találkozni olyan bolti eladóval, aki kiméri a krumplit, aztán a következő vevőnek zacskóba teszi az 5 db zsemlyét. Kézmosás nélkül, mert arra nincs idő. Pedig ő „kulturált fehér ember”!
    Alkalmazás esetén mindenkitől meg lehet/kell követelni az ápoltságot – és ez a lényeg!
    Nem tudom, nem értem, mi köze a cégtől vásárlónak, hogy milyen a terméket előállítő dolgozó bőre szine!
    Aki csupán azért nem eszi/enné a detkiek kekszét, mert a gyártósoron cigány is dolgozik:
    1.: – elveszti jogát, hogy mondogassa: „a cigány nem akar dolgozni, csak a segély érdekli”;
    2.: – ellentmond Turul-tojta Fővezérének, aki mindenkit vissza akar vezetni a munkába;
    3.: – ne egye sem kétlábú, sem négylábú állat húsát, mert biony a vágóhidakon és a húsüzemekben sok cigány dolgozik!
    .
    Egyeseknek: a „bolsevik” jelentése: „többségi”, a „Többséghez tartozó”, ebből egyenesen következik, hogy a két harmadra hivatkozók és ezzel lelkes híveik, ŐK A MOSTANI BOLSEVIKOK!

  • Avi ben Giora

    Na most akkor tessenek csak a sorok mögé nézni. Raaszizmus nincsen! Fajgyűlölet és kirekesztés, az sincsen. Akkor mi ez a nagy felháborodás, miért csodálkoznak el egyesek. Létrejött egy gittegylet (mert mást sajnos nem tudok rá mondani, hiszen pénz ide vagy oda az adott körülmények miatt, működésképtelen lesz) Mert mond a zsidó védegylet továbbra is majd jelentések tucatjaait fogja irni az EUnak de történni nem fog semmi sem. Kaptok pénzt nem is keveset oldjátok meg valahogy.Hogy nincs Magyarországon törvény? van pénzetek vegyetek rajta. Annó a nácik is ugy csinálták. Pénzért zsidó életeket adtak vettek. A romákkal hasonló a helyzet, de ebben is válogatósak ám a fajmagyarok. Mert a cigányságot ha lehetne még jobban gyülőlné mint a zsidókat. Meg is tették egyesek amikor elkezdődött a romák tettleges bántalmazása. Kik is léptek fel ellene? Na ja akadt pár normális ember ugy ott mint szerte a világon. A gyilkosokat elfogták, de hogy mi lett velük mennyit is kaptak stb arról mély kuss. Nem akarom elaprózni a mondandóm, de tessék észrevenni valamit. EUs pénz egy gyárnak romák lakta térségbe. Nem arra, hogy valaki zsebrevágja és pont akik miatt kapták az EU támogatást azokat rekesztik ki. Hol van ilyenkor az EU komisszio? Mert nem csak odaadni kellene a nagy lóvékat hanem utána nézni, hogy az állambácsi arra fordította e amire adták. És ha nem akkor erélyesen visszakaszálni a pénzt sőt büntetést is kiróni rájuk. Ja tudom sok népmesét olvastam az utóbbi időben. Igen, mert ujságokat olvasok amik sajna népmesék szintjén vannak. Annó a cigányok egy jelentős része politikai menedékjogot kért és kapott Canadában. Aztán ki tudja miért egyszerüen és nagyszerüen egy részüket visszatoloncolták. Bocsánat, nem elég egyértelmű a canadai kormány számára, hogy igen is üldözve kirekesztve vannak? Hogy is megy ez is? Sokat hallottam kompetens személytől(canadaitól), hogy soha sem az kap politikai asylt akinek adni kéne hanem az akinek nem is járna. Na ja vannak és voltak ügyeskedők akik kihasználtak bizonyos kiskapukat és munka nélkül annyi pénzt szedtek össze, hogy az szemet szurt egyeseknek. Bocsánat már! Csak a cigány használ ki egy kiskaput? A politikusok gyárosok sipisták azok kivételek ugye? Mi a francért van ez a tendencia, hogy ennek vagy annak lehet de a másiknak nem? Mert a demokrácia nem az ami szavakban kell, hogy megnyilvánuljon hanem tettekben. Ez ami miatt élhet továbbb a rasszizmus és a kutya sem fogja bezáratni és elszámoltatni ezt a Kft. Nem csak Magyarországon van ilyen de ott ez sokkal kirívóbb. Másutt ezt úgy csinálják, hogy a cigány munkaerőt ugyan úgy alkalmazzák de fele annyi bérért mint a nem a romákat. Ez „csak” diszkriminálás” de kilehet védeni azzal, hogy nem szakemberek és lustábbak. Hiába a magyarnak eszement a gondolkodása. Még a legkézenfekvőbb kimagyaráztkodás sem jut eszibe mert a vad gyűlölet az eszét is elveszi.

  • A vevonek, a boltban, halvany fingja sincs, hogy a kekszet(vagy barmi mast) esteleg cigany kozremukodessel keszitik. Maximum a rendelok kifogasolnak(ha igaz). Ez az uzem hatarozata es ez ellen van torveny(megha nem is er semmit) es lehet alkalmazni. Hol vannak a TI szakszervezeteitek??? Azok miert nem szolnak ilyenbe bele?
    Kulonben sem ertem, hogy hogy lehet ebbol egy egesz orszag nepesseget megitelni??? Ez a tipikus szuklatokoruseg csimborasszoja. Lenne aki csak rosszindulatnak nevezne, mert hat valjuk meg, olyan szaga van. Persze; demokraciaban egy ceg nem azt alkalmaz akit akar, hanem kotelezhetik, hogy kit alkalmazzon. Marmint a TI demokraciatokban…Ami, ugye tudjuk, hogy FOLDONTULI. Kar, hogy nem letezik.

  • Előítélet az is, ha automatikusan a jobboldalnak tulajdonítjuk az esetet, amíg nem tudjuk, hogy melyik politikai oldalhoz tartozik a cég vezetése.

    Másrészt nem hiszem el, hogy a vevők ne vásárolnák a KFT. termékeit, ha megtudnák, hogy cigányokat alkalmaznak. Gyümölcsszedésnél, feldolgozó üzemekben, üzemi konyhákon, büfében, vendéglőben, pékségekben, kórházban stb. is láttam már cigány alkalmazottakat. Nyilván nem lumpeneket.

  • Érdekes dolog…..
    Áldozatai vannak a rasszizmusnak….
    Jelen esetben a szóban forgó kekszgyár….
    Mert annak mindenképpen vége….
    – Hacsak a rasszizmust mint fogalmat be nem tiltják…
    Ugyanis ebből ered a probléma..
    A rasszizmusnak nevezett hülyeségből….
    Ha egy dolgozó alkalmas a munkára, akkor senkit nem érdekel milyen a bőrszíne…. Ha nem alkalmas…. akár tudás, akár egészségügyi, vagy higiéniai okok miatt… akkor sem érdekel a bőrszíne….!
    De mivel a rasszizmus – mint fogalom, már megfertőzte az említett sütőipari üzemet ott már mocskosság lesz – amíg világ a világ….
    Mert ha ezután romákat fog alkalmazni – Mindenki egy piszkos kézre fog asszociálni…. és nem veszi a termékét.
    Ha továbbra sem fog alkalmazni – a rasszizmusra fognak asszociálni… és nem veszik a termékeit.
    Tehát a rasszizmus az oka mindennek….

  • Nagyon megvagyok lepődve, hogy Jimbónak leesett a forint. Pontosan arra akartam rávilágítani, hogy ugyan már hol van valami szakszervezet vagy ne adj Isten ellenzék, hogy azt mondja álljon már meg a lovaskocsi. Mert valóban honnan a fenéből tudja meg a fogyasztó, ki az aki előállítja a terméket? Csak onnan, hogy azt direkt nagydobbra verik, mert valakinek csipí a szemit, hogy hiába pályázott nem ő kapta az Unos pénzeket hanem valaki olyan aki jól feküdtt vagy fűt fát igérgetett. Itt kéne keresni a bibit. Amerikában vagy teszem azt Indiában példul, ha ráirnák egy termékre, hogy abban a gyárban négerek vagy muszlimok vagy zsidók állítják elő a terméket kiverődne a bizti. Ám a lényegen nem változtatna mert ha jó a termék ugyan úgy vennék. Indiában meg mégjobban. Ha egy hindinek azt mondanák, hogy ezt a terméket egy kizárólag muszlimokat foglalkoztató cég állítja elő bizti ugyan az a reakció lenne. Magas lóról letojnák ki és hol állította elő ha jó és olcsó ugyan úgy megvenné.A kiskinai termékeiről szinte mindenki tudja milyen anyagból készül, és hogyan szipolyozzák halálra a melósaikat még is veszik. Mert olcsó. Egyedül a nemzetközi bojkott tud némi gátat verni ellenük. Éppen ezért egy marhaság abból feneket csinálni, hogy egy cég kit alkalmaz. Megtörtént eset. Az afganisztáni háborúban az orosz helikopterek ellen nem volt sokáig ellenszere a felkelőknek. Egy amerikai képviselő azt mondta, hogy ácsi. Az izraelieknek olyan válrakétáik vannak, amik bármit leszednek. Na jó, és még is hogyan akarod azt odaadni a felkelőknek? Ha meglátnak rajta valami héber feliratot nem fogják átvenni, és amerikai eszközt meg szintén nem adhatunk nekik mert akkor a ruszkival kerülnénk nyilt konfrontációba. Maradtak az izraeliek. Külön megkérték a szállítót, hogy minden olyant ami az eredetre enged következtetni, törölje. Az elején még adtak valamit erre a kérésre, de utána meg már nem. Ha valaki azt gondolja, hogy a talibok miután megtudták, hogy izraeli rakétákat használnak és sikerrel nem fogadták el a fegyvert és bojkottálták téved. Ugyan úgy használták és hasznáni fogják(ha még kapnak belőle). Tehát akkor mi is van? Csupán annyi, hogy ha nem az állam vagy egy felsőbb szervezet bojkottálja a céget akkor az annyi mint a szarnak egy nagy pofont adni. A gazdasági öszefonódások ellen nehezebb harcolni. Soha sem tudhatod meg ki ellen is harcolsz.

  • Avi ben Giora

    Úgy tünik nem csak mink szeretjük Orbán Viktort. Tessenek szives ezt megtekinteni
    http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=146236&cim=paradicsommal_dobaltak_meg_orban_viktort_tusnadfurdon

  • Puchert János!
    Ha valóban kaptak is EU.támogatást,annak nem feltétele
    hogy kiket alkalmaz a cég,és azt egyszerűen senki nem tudhatta előre,hogy diszkriminálnak ,ami valóban nem
    mindennapi és érthetetlen dolog.

  • Szinpatikusnak tartom a „Bojkottot” ezért egy kicsit utánanéztem a cégnek és kiderült, hogy a Detki Keksz Kft és még 11 magyar cég gazdasági csoportot alkotva: „MAGYAR TERMÉK” Tájékoztatási, Minőségellenőrző és szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság -a neve; Székhely címe: 2541 Lábatlan Rákóczi Ferenc út 105.
    A Gazdasági csoportok ügyvezetője Kecskeméti Attila.
    A DETKI KEKSZ Édesipari Kft. 3273 Halmajugra, Kossuth L. u. 178.
    Létszáma:143 fő

    Írni lehet : http://www.ceginfo.hu/ceg/detki-keksz-edesipari-kft-971937.html#cegkivonat

    Mi a véleményetek, hogy ha írnánk a Bojkottról?

  • Most mar csak a „Detki” nevu kekszet fogom vasarolni, ha Magyarorszagon vagyok.

  • A detki kekszgyár mielőbb alkalmaz cigányokat ígéret már van.

  • Avi ben Giora

    Jó helyre települtek.Lábatlanba. Nem kell lába a pénznek!

  • Felháborító esemény! Magyarországon tombol a rasszizmus!!!!
    Emberi Jogi szempontból megsértették a
    2. pontot – Nincs megkülönböztetés
    22. pont- A szociális biztonsághoz való jog
    23. Pont A munkához való jog
    Mélységesen elszomorító! Nem szabad hagynunk !

  • falusi. Remélem hogy legközelebb a te bringádat lopják el.
    Zserárd biciklit szerzett magának, de a rasszista autóbusz elrontotta az örömét
    Súlyos sérülésekkel szállították kórházba azt a „fiatalt”, aki egy lopott kerékpárral menekülve autóbusz elé hajtott szerdán Nyíregyházán – értesült a HavariaPress.
    A „fiú” egy nyíregyházi könyvtár elől lopta el a biciklit. Menekülés közben a belvárosban egy autóbusz elé hajtott, ami elgázolta. A mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
    H. Zserárddal szemben tulajdon elleni szabálysértés miatt indítottak eljárást.
    (HavariaPress nyomán)

  • Christopher Adam ajánlom a figyelmébe ! „A legrosszabb emberek a világon” – Kanada is rászista lett, miután találkozott a cigóinkkal
    „Magyarországon meg akarnak ölni” – mondták fel Kanadában a betanult szöveget, a segélyre meg füvet vettek – derül ki a Célpontból. A naiv ország feleszmélése előtt 77 milliárd forintnyi összeget költött az élősködőkre – és még ezek után is adnak nekik pénzt.

    További részletek: http://kuruc.info/r/35/107132/#ixzz2aLN0bURs

  • Beaver 2013 július 27 5:37 du.

    Nincs bátorsága leírni, hogy ön rasszista? Helyesli, hogy magyar és magyar állampolgár között különbséget kell tenni?
    Gondoljon bele, ha Önt az anyja cigánynak szüli, akkor most bizony nem örülne, hogy nem alkalmazzák a Detki-ben.

    – Alantas gondolkodásra vall, sőt ehhez nem kell egyetemi végzettség sem, hogy megértse, két EMBER szerelmének gyümölcse, mit tehet, hogy cigány, zsidó vagy arabnak jött a világra?? -tetejébe ne egy primitív új náci rasszista döntse el, hogy ki az ember. . .

    A tudósok kiderítették, hogy egy az Ős anyánk ergo aki különbséget tesz ember és ember között az gyengeelméjű.

  • Béla
    2013 július 28
    8:51 de.

    Ajánlanám figyelmedbe, hogy a nagy többség 99% al lop többet!!! Csak az aljuk be tabu téma!!!!
    Nálam a traktorból rendszeresen lopják az üzemanyagot nem cigányok, hanem a nagy többségiek!!!
    Egy tanyán gyilkolta meg egy idős embert egy nagy többségi, majd a lánya ment a tanyára a kocsijával és azt is meggyilkolta egy tartozás miatt amit aznap kellett volna rendezni!!! Számtalan ilyen eset van de Bélám ez tabu téma ugye?

  • Béla 2013 július 28 6:35 de.

    Remélem, hogy legközelebb a te autódat lopják el.

    Lopott autóval borultak az M5-ösön egy 20 és egy 18 éves felsőtárkányi férfi, mint kiderült, jogosítványa sem volt.

    (HavariaPress nyomán)

  • Béla 2013 július 28 8:51 de.

    Bélának ajánlom a figyelmébe!
    Az M5-ösön nem cigányok lopták el az autót akkor most mi van?

    – Figyelmébe ajánlom inkább nem azt kellene figyelembe venni, hogy ki milyen műveltségi, hagyományi háttérrel éri el a felnőtt kort és e szerint kell megítélni az embereket és a dolgokat?

  • JIMBO
    2013 július 27
    9:12 de.
    Jól tudom, hogy az USA-ban például a filmekben kötelesek legalább egy négert szerepeltetni? Ezért van a fehér zsarunak mindig néger társa, vagy főnöke? Avagy százalékosan meghatározzák a női alkalmazottak számát? Vagyis a demokráciában akkor meghatározhatják, hogy alkalmazni vagyok köteles valakiket? Vagy azt, hogy nem utasíthatom el?
    Egyébként nekem voltak cigány munkatársaim, akiket többre becsültem a magyaroknál. A nem oda valókat kirostálták ott is. De nem volt feltétel, sem előny a származás. A dektieknek is ezt kellett volna megérteni.
    De nem probléma, mivel a sokat szidott multinál 30-40 típus van, így nem kötelező a rasszisták termékét venni.

  • Béla
    2013 július 28
    8:51 de.
    A kuruc infót a magyarországi szélsőjobb sem vállalja fel, így hiteles forrásnak megnevezni önmagában nevetséges. Olyan mintha a ez lenne a fasiszta bulvár.

  • Ide suvasztom, mert remélem páran még megnézik. Erre az emberre ugyan mit mondanának az ősmagyarok? Pedig ő is cigányszármazású.
    http://index.hu/belfold/2013/07/28/nem_lehet_mindig_az_allamra_varni/

  • Szószoros értelemben a cigányok a rasszizmus legnagyobb áldozatai!!!

  • Ezentúl csak Detki kekszet fogok venni.

  • Ez kérem szintiszta rasszizmus, vagy még annál is több. Nem kell ezt megideologizálni!Tehát csatlakozom a bojkotthoz!

  • Miki
    2013 július 29
    3:00 de.

    Ezentúl csak Detki kekszet fogok venni.

    Szerintem a segélyedből még sót se tudsz venni, esetleg ha betörsz valahová tudod ahogy szoktad!

  • Először is, NEM hiszem el ezt a hírt ! Nem valószínű, hogy azt a tényt, hogy NEM vesznek fel cigányt HIVATALOSAN állitották. Feltételezem, hogy EGY cigány származású egyént nem vettek fel a munkára(lehet, hogy szükség sem volt új alkalmazottra!), vagy MÁS okból nem tetszett a munkára jelentkező!
    Egyszerűen, nagyon kétlem, hogy a kekszgyár hivatalosan kijelntette volna, hogy nem vesz fel CIGÁNYT!

  • Miki
    2013 július 29
    3:00 de.
    Hányd ki. Vérrel.

  • Van Isten!!! Lehet, hogy bezárassák a gyárat!!!

  • Christopher és társai figyelmébe:

    Megdöbbent a kekszgyár igazgatója

    A Detki Keksz Kft. ügyvezető igazgatója szerint munkavállalóikat szakmai képzettségük és gyakorlatuk alapján választják ki, és mindig tartózkodtak a kirekesztéstől. Pavlova Olga közleményben cáfolta, hogy munkahelyteremtési támogatást kaptak volna.

    Mint írta: a Detki Keksz Kft. több mint 20 éve folytat üzleti tevékenységet Halmajugrán és jó kapcsolatban áll a helyi közösséggel. Tájékoztatása szerint jelenleg 137 alkalmazottjuk van az üzem vonzáskörzetében található hátrányos helyzetű kistelepülésekről, ezen belül tíz Halmajugráról.

    Pavlova Olga megdöbbenéssel áll a céggel „szemben folytatott negatív kampány előtt”, a vádakra külföldi útja miatt eddig nem tudott reagálni. Az igazgató leszögezte, hogy soha nem tett olyan megjegyzést, mely szerint „cigány kéz nem érintheti a termékeinket”. Hangsúlyozta, hogy orosz származása miatt érzékeny a kisebbségekkel kapcsolatos előítéletekre, és a társaság ügyvezetőjeként elítél minden, emberek közötti megkülönböztetést etnikai, faji, vallási, nyelvi vagy nemi alapon.

    Hangsúlyozta: eddig sem és a jövőben sem fogják vizsgálni a munkaviszony létesítése előtt, hogy az adott munkavállaló valamelyik kisebbséghez tartozik-e. Hátrányos helyzetű, ezek között magát romának való munkavállalókat is alkalmaznak – tette hozzá.

    Pavlova Olga hangsúlyozta, hogy a Detki Keksz Kft. eddig nem pályázott, így nem is nyert el munkahelyteremtésre irányuló támogatást. Pályázataik alapvetően technológiai fejlesztésekre irányultak, melyek részeként új munkahelyeket is létrehoztak. Ezeken a munkahelyeken a vonzáskörzetünkben élőket alkalmazzák, akik kiválasztása kizárólag szakmai képesítés és gyakorlat alapján történt.

    Az ügyvezető igazgató kiemelte, hogy a cégnek jó a kapcsolata a helyi közösséggel, ezért hosszú távra rendezkedtek be. Az elmúlt három évben több százmillió forint összegű beruházást hajtottak végre, melynek közvetve és közvetlenül a helyi közösség is haszonélvezője. A helyben befizetett adó nagymértékben hozzájárult az önkormányzati működés fenntartásához, a helyi fejlesztések forrásainak biztosításához.

    Pavlova Olga méltánytalannak tartja a termékeik ellen a közösségi médiában meghirdetett bojkottot. Egy megalapozatlan kampány nagy kárt okozhat a társaságnak, munkavállalóiknak, és a helyi közösségnek – zárul a Detki Keksz Kft. ügyvezető igazgatójának közleménye.

    Múlt szerdán ötven-hatvan felnőtt roma és mintegy húsz kamasz demonstrált a megkülönböztetés ellen a Heves megyei Halmajugrán, a Detki Keksz Kft. üzeme előtt. Azért vonultak akkor az üzem elé, mert álláspontjuk szerint a cég nem hajlandó helyi romákat alkalmazni.
    (MTI)…

  • Megdumálni lehet, de a tények igazolják a kettős mérce fogalmát!

  • Németh Gabriella

    Vitatnam azt, hogy a Detki Kekszgyar vezetosege azt allitotta volna hogy, idezem: „Azt mondta az igazgató, azért nem alkalmaz cigányokat, mert ha a vásárlóik megtudják, hogy romák dolgoznak itt, visszamondják a megrendeléseket, mert nem akarnak a cigányok kezéből enni” …ez szerintem abszurd!
    Ilyen allitast nem hinnem, hogy tett volna az igazgato, mert tanult ember lettere tudja, hogy ez diszkriminacio lenne es ezt a torveny nem engedi….egyebekben en is helyi lakos vagyok, MAGYAR szarmazasu, es en is tobb alkalommal jelentkeztem a gyarba felvetelt remelve, de sajnos nem kaphattam allast mivel nem tudnak foglalkoztatni minden embert, csak bizonyos letszamkereten belul…nos en megertettem…ugyanis azert, hogy engem foglalkoztathassanak nem dobhatnak ki egy mar ott dolgozo embert, csak azert, hogy nekem munkat tudjanak biztositani…en tudomasul vettem es veszem, bar a munkara nekem is igen nagy szuksegem lenne, de ez van…ezt kell elfogadni
    es nem demonstralni kellene ordibalva es figyelemfelkelto modon viselkedni, hanem leulni a vezetosegi tagoknak es normal emberi modon kezelni ezt az ugyet…..szerintem!
    de ez csak az en szemelyes velemenyem, es tapasztalatom…tovabbi szep napot mindenkinek!

  • Németh Gabriella
    2013 július 29
    2:35 du.
    „…mert tanult ember lettere tudja, hogy ez diszkriminacio lenne es ezt a torveny nem engedi…”

    látszik, hogy nem itt él…

  • Christopher Adam

    Ez azért kicsit gyenge volt Pavlova Olga részéről. Cégét bojkottálják, rasszizmussal vádolják és ebben az ügyben személyesen is érintett. Erre fel napokkal késöbb, hosszú hallgatás után bejelenti, hogy azért nem válaszolt eddig, mert külföldön volt. Internetes kapcsolata sem volt külföldön, meg mobilja sem? Ha igy áll a Detki kommunikációja, akkor igen nagy baj van a kekszgyárban. Még bojkott nélkül is.

  • Christopher Adam
    2013 július 29
    3:13 du.
    Chris.
    MTI-s hír..Vagy mondott ilyet Pavlov Olga, vagy nem.
    Ha mondott, akkormeg vagy úgy volt, vagy nem.
    Szvsz, az újságírók nemfogják ennyiben hagyni. A cég elleni demonstrációt az MTI is elismerte.
    Akkor pedig valami alapjának kell lennie.
    Várjuk ki. Nem fog soká tartani.

  • Figyelő

    Vannak dolgok amiket nem lehet már elsumákolni. Mivel maga a cég jelentette be a dolgot, így nem is értem az ön magyarázkodását. Miért is? Van egy cég, ami hivatalos szintre emelte a rasszizmust. Ez tény.
    Innen kezdve egyetlen kérdés marad, hogyan viszonyulunk a dologhoz.
    A felháborodás, és a bojkott hírére most menteni próbálják a menthetőt, és gyengécske magyarázkodásba kezdtek. De ez nem változtat a tényeken.
    Az alap tények ismeretében szerintem önnek is vagy egyetérteni, vagy elutasítani kellene a történteket. Így karakán.

  • Avi ben Giora

    Ej mi a kő Pavlova anyó? Ön Ungarban lakik itt bent? Mert ugye mint kiderüült a cikkből őnagysága oroszka, és hát aztán náluk a kirekesztés és rasszizmus az ismeretlen fogalom. Hu az anyja keservit. Van olyan nagy hazudozó mint a mostani kormány. Majd arra leszek kiváncsi mikor bejelenti hogy bezár eladja átjátsza mennyit fog kelleni fizetnie. Egy kurva fillért sem előre megmondom. Mert ő ugye nem magyar és rá nem vonatkoztatható a hatályos törvény sem. De fajmagyarnak van elkönyvelve mert a gondolkodása az cseppet sem más. Nem veszik észre egyesek, hogy a régi megszállók ott vannak csak másképpen.

  • Tenyérbemászónak találom a cikket, illetve az íróját.
    Továbbá a szájkaratés kommentálókat!
    A bojkottot. Lehet szeretni,nem szeretni.

    Nincs semmi rasszizmus abban,hogy szaktudás és gyakorlat hiányában nem alkalmaznak embereket, miközben a diplomásoknak sincs állás.

  • Avi ben Giora
    2013 július 30
    5:09 de.
    Á, dehogy, ez már a keleti nyitás. Út félázsiába. Első lépés a kultúrkörök egy szintre hozása. Pavlova anyó mindössze asszimilálódik a kormánypolitikához.
    Cserébe viszont az óhazában építik már a jurtát a „fajmagyaroknak”. 🙂

  • Változatlanul az a véleményem, hogy valószinű egy cigány származású jelentette fel a céget.
    Az MTI -ben elhangzott nyilatkozatot elhiszem.
    Ha maga a cég tett volna ilyen kijelentést, hogy cigányt nem alkalmaz, már arról nem csak helyi és KHM-es bojkot lenne, hanem a média rég ordítana erről, TV. stb.
    A másik, a nagy felhajtás csak JÓT tesz a cégnek, mert az emberek már ilyenek, ha van valami propaganda. A negatív is sokszor hasznos.

  • Figyelő
    2013 július 30
    10:32 de.

    A másik, a nagy felhajtás csak JÓT tesz a cégnek, mert az emberek már ilyenek,
    ha van valami propaganda. A negatív is sokszor hasznos.

    De kiknek? A magyar cigányainknak, vagy az Orosz cégnek?

  • Mindenki élni akar és mindenki dolgozni.
    Kár hogy ezt sokan másként értékelik.

  • Ahhoz, hogy tisztességesen élni tudjon bárki is tisztességes munka és tisztességes fizetés kell.
    A kormány kutya kötelessége minden polgárának munkát biztosítani, a polgárnak meg kutya kötelessége a legjobb tudása szerint dolgozni.

  • Csík Ferenc, a cégről nem tudni, hogy orosz e?! Csak az igazgató NEVE az. Igen, minden reklám segíti az eladást, a bojkot is.

  • Figyelő
    2013 július 30
    10:32 de.
    Hr-Portál, Új-Szó, online-penzugy.blog, nagykanizsainapilap,
    kecskemet-allas.hu, szekszard-allas.hu, eszakhirnok.com, facebook-trends.de, hevesmegyeportal, pluszminusz, 168ora, propeller.hu, nol.hu, hvg.hu, ….. …. ….

    Szándékosan nem tettem be libsi lapokat. A régiós lapok is csak pár van felsorolva, de mindben közölték.

  • A Detki magyar cég.

  • Tenyérbemászó
    2013 július 30
    9:28 de.
    aha. szóval, chris tenyérbe mászó. oszt mégis, prosztókám, mit tud tenni ellene?
    csak nem ír még egy-két ilyen tenyérbe mászó kommentet?
    amúgy, a tenyérbe mászó kifejezést akkor szokták felhozni, ha valakinek a pofalemeze közvetlen tenyéri érintésre ingerlő.
    csak nincs valami ilyen érzete, olajbogyó?
    mert akkor mozduljon is, ne csak fintorogjon!

  • Felvinczy Károly

    Akkor most osztogatnak vagy fosztogatnak?

  • Varga Sándor

    Érdekes, hogy a „Magyarországi Roma Nővédelmi Közhasznú Szervezet” szerint…
    Ami engem érdekelne az az, hogy a Magyarországi Roma Nővédelmi Közhasznú Szervezet mit szól ahhoz, hogy egy 15 éves roma lány, aki az egyedül élő anyjával (apja visszaesőként megint 6-8 hónaposon ül garázdaságért és két másik testvérével (mert a legnagyobbik bátyja is „javítóban” van…))segélyből él a X-N.-.ker. egyik panelházának szociális lakásában, aki 7 hónapos terhes…és ameddig teheti, segélyen fog szülni további 2-3-4-5 gyereket, akiket segélyből öltöztetünk, próbálunk iskoláztatni, „képezni” (tudjanak írni…olvasni?), hogy ennek a lány-anyának (aki, ha nem lenne roma, liliomtiprás áldozataként kéne valljon az apa kilétéről, de ebbe ne menjünk bele, mert a boldog apuka talán 14 éves, és a lány unokatestvére…)?
    No. Erre mit szól a MRN-KHSZ?

  • Varga Sándor:…
    . egyik panelházának szociális lakásában, aki 7 hónapos terhes…és ameddig teheti, segélyen fog szülni további 2-3-4-5 gyereket, akiket segélyből…

    Igazán dicséretre méltó, hogy annyi gyereket mer vállalni ebben a válságos helyzetben is.A magyarság példa képe kellene lenni! Hisz a magyarság egyre fogy.
    Akik ennyi gyereket vállalnak nem szabad lenne dolgozni elég ha neveli a gyerekeket mos,főz,takarít rájuk.
    Még kormány kitüntetésre is javasolnám.

  • Kanada,te fos!!!!!Viheted a cigányokat a faszba,hozzátok!!!Adjál neki te munkát és bojkottáld a kurvaanyádat!Te miért tiltottad ki őket??????????
    Dögöljön meg Kanada!!!!!!

  • A parittyás hangja

    adolf
    2013 augusztus 1
    6:12 de.

    Na végre! Egy igazi fajmagyar, míves-betyáros hozzászólása!
    Ki lehet rakni rá: copyright, Made in Hungary!
    Gratulálok…! Vidd hírét az igazaknak…!

  • adolf
    2013 augusztus 1
    6:12 de.
    Mivel kulturálatlanságod minősít téged, a saját szintednek megfelelő választ adok.
    Az alábbi esemény volt a közvetlen kiváltó ok, amiért Kanada szigorított a bevándorlási szabályokon. Persze, más hírportálokon is megjelent a dolog, de az már nem a te szinted.

    http://kuruc.info/r/35/94413/

  • A parittyás hangja. Mutasd meg hogy te milyen toleráns vagy. Költőz melléjük, házasodj be hozzájuk járasd a gyerekeid olyan iskolába ahol már ők vannak többségben. Szórakozz velük. Melyiket lépted már meg ?

  • Ez jó hír !
    Mert így legalább a helyi repedt-sarkú fehéremberek ződ csuláját kell -szerencsére megsült állapotban- elfogyasztani a Detki-kekszben !
    ( Ugyanis a kekszgyárakban kötelezően köpnek nagyokat a masszába , mikor azt a gépek keverik. Ez hagyomány ottan. Elsőkézből tudom ! )
    Megjegyzem egy cigány valószínűleg nem köpne bele a tésztába , mert aki nagy nehezen munkát kap az meg becsüli a munkahelyét.
    De lehet hogy tévedek.
    És akkor mi van ?

  • Tenyérbemászó : A véleményed roppant érdekes…és akkor nagyon udvarias voltam Veled szemben !

    Adolf :
    Te meg idiótábbnak tünsz a jelen átlagnál…pedig abban én is benne vagyok , mint súlyosbító körülmény !

  • Béla: Az Antiszemita hozzászólásaid náci fasizmus leszármazottat idézi.Talán a Tett és Védelem alapítvány fogja helyre tenni a jött-ment bevándorolt áll magyar uszító polgárháború előkészítő bandát.
    Szeretnétek már ha bakancsotok bokáig magyar vérben gázolna!
    Abból nem fogtok profitálni tuti!!!

  • ÉN FELHÁBORÍTÓNAK TARTOM EZT AZ EGÉSZET,ÉN OTT DOLGOZOM,ÉS IGEN IS DOLGOZNAK A DETKI KEKSZBEN CIGÁNYOK,DE MIVEL KIS GYÁR ÍGY MINDENKIT NEM LEHET ALKALMAZNI.NEM HISZEM EL HOGY MAGYAR ÉRTELMES EMBEREK,BE DŐLNEK EGY ILYEN ALJASUL KITERVELT LEJÁRATÁSI HADMŰVELETNEK.ÉS HA GYÖNGYÖS A DETKI KEKSZGYÁRTÓL 100-200 KILOMÉTERRE VAN ÁM LEGYEN.ARA KÉREK MINDENKIT HOGY ELŐBB JÁRJON UTÁNA A DOLGOKNAK ÉS UTÁNA ÍTÉLJEN EL VALAKIT.JOGTALAN A KEKSZGYÁR ELLEN EZ A RÁGALOM.MÉG CSAK ANNYIT HOGY 25 ÉVE VAN A GYÁR A FALUBAN,ÉS A RIPORTBAN TÉSZTA ÉS OSTYA GYÁRRÓL BESZÉLTEK.MÉG AZT SEM TUDJÁK MILYEN GYÁR ÜZEMEL ENNYI IDEJE A FALUJUKBAN,HÁT IGEN….

  • Biztosak vagytok benne hogy az ügyvezető igazgató ezt nyilatkozta? Vagy csak hisztek a szóbeszédnek? régebben nagyon sok helyi roma dolgozott ott. Azok közül egy sem maradt „sokat kell dolgozni”! A tesztíráson 10%ot teljesítenek! Tiszta vicc! 100Km-ről hordják a munkásokat? Egy ember sem jár 50km-nél messzebbről,túloznak úgy ahogy megszokott. Ha lesz felvétel akkor kell próbálkozni, azért nem fogják elküldeni a 10éve ott dolgozót mert vannak helyiek és dolgozni szeretnének 2napot.

  • Stubián József, igen sajnálatos, hogy ilyesmivel vádolják JOGTALANUL a gyárukat. Sajnos, a végletekig beteg társadalom, már ilyen hazug, ártalmas jelenségekre fanyalodik, ha más sincs.
    Ilyen ez a cikk is.

  • STUBIÁN JÓZSEF
    2013 augusztus 2
    12:37 de.
    Ön szerint tehát a teljes magyarországi sajtó hazudik?
    Nem hinném.
    Talán be kellene mutatni a nyilvánosságnak az ott dolgozó cigányokat. Az elfogadható cáfolat lett volna. Így mindössze porhintés.
    Ha én lettem volna az igazgató, azonnal prezentáltam volna az ott dolgozókat. De csak nyilatkozatok vannak, cigányok nincsenek.

  • …mivel tudod bizonyítani az állításodat?

  • Figyelő
    2013 augusztus 2
    11:51 de.
    …mivel tudod bizonyítani az állításodat?

  • Például az ott dolgozó is bizonytja, hogy hamis rágalom a gyárról terjesztett állitás.

  • Az lenne csak a jó export ,
    Dollárért adni a kekszport

    /Részlet régi magyar kabaréjelenből, amikor még büszke lehettem magyarságomra./

  • Béluska ??
    Maga egy hülyenáci ?
    Mit meg nem tudok..háát kellemetlen. Száraz bakkancstalppal hazamenni nap mint nap.
    De tugya mit ?
    Kap tőlem egy doboz vörös mínium festéket.
    Az is jobb mint a semmi !
    A parteingenossék nem fogják észrevenni hogy vér helyett az van a bakkancsán.És így a becsüle…önbecsülése helyreállhat.

  • ÚGY ÉRZEM NEKEM NEM KELL BIZONYÍTANOM SEMMIT.MI AKIK OTT DOLGOZUNK TUDJUK HOGY EZ HAZUGSÁG AZ EGÉSZ,ÉS ÉN NEM ÁLLÍTOTTAM HOGY MINDEN SAJTÓ HAZUDIK.DE AKI NÁLUNK JÁRT NA AZ AZTÁN,FELHÁBORÍT NEMCSAK ENGEM HANEM AZ EGÉSZ GYÁRAT.ÉS BIZTOS VAGYOK ABBAN HOGY EZ MÖGÖTT VALAMI-VAGY VALAKIK ÁLNAK.VALAKI FELBÚJTATTA ŐKET.25 ÉVE MEGVOLT A GYÁR A HELYI ROMÁKKAL HA VOLT FELVÉTEL JÖTTEK,DOLGOZTAK EGY KÉT NAPOT ELMENTEK.ÉS EZ ÍGY MENT ÉVRŐL ÉVRE.MOST IS VAN TÖBB ROMA DOLGOZÓNK!TAVALY SZÁMOLT LE ÖNSZÁNTÁBÓL EGY AKI TÖBB MINT HÚSZ ÉVET NYOMOTT LE NÁLUNK.A FACEBOOK-ON OLVASTA EZT A LEJÁRATÓ KAMPÁNYT A GYÁR ELLEN.Ő LEÍRTA A TUTIT.MEGVÉDTE A GYÁRAT.AKI KÉTELKEDIK OLVASSA EL.ÉS HA EL OLVASTA RÁJÖN HOGY MILYEN OSTOBA VOLT.BEDŐLT EGY HAZUG RÁGALMAZÁSNAK,ÉS ALAPTALANUL VÁDOLT EGY KORREKT GYÁRAT.DE BÍZOM BENNE HOGY A NAGYHANGÚAK,AKIK NAGY SZAVAKKAL DOBÁLÓZTAK BOCSÁNATOT FOGNAK KÉRNI AZ ÜZEM VEZETŐSÉGÉTŐL,ÉS MÁR CSAK AZÉRT IS DETKI KEKSZET FOGYASZTANAK.ALIG VÁROM A SOK JÓ HOZZÁ SZÓLÁSOKAT.A NEVEM ALATT A FACEBOOK-ON LEHET ELOLVASNI A HÖLGY IGAZ LEVELÉT.ÉS AZ A TUTI.HIGGY NEKEM MERT ÉN IGAZAT MONDOK!!!

  • József Stubián MINDENKI A DETKI KEKSZET VEGYE!!!MERT EZ HAZUGSÁG.
    Tegnap, 7:08 · Tetszik

    Racsek Tamás Beszélnek össze vissza, miközben utánna járnának a dolgoknak
    Tegnap, 7:11 · Tetszik · 1

    Mága Szilvia Aki ilyen ostobaságot leír,legalább előtte tájékozódna!Én pl.22-évig dolgoztam ott,mint roma származású,és semmilyen hátrányos megkülönböztetésben nem volt részem.Nem elküldtek,saját döntésem alapján váltam meg a cégtől,amit a mai napig sajnálok.Ritka …Bővebben
    Tegnap, 8:17 · Tetszik · 4

  • ÁTMÁSOLTAM A HÖLGY ÍRÁSÁT ÍGY ELŐBB BELÁTJÁTOK HOGY HAMAR ÍTÉLKEZTETEK ÉS JOGTALANUL.DE SEBAJ,LEHET HOGY MI IS BEDŐLTÜNK VOLNA EGY ILYEN JÓL MEGSZERVEZETT RIPORTNAK.EZ ÍRÁS FELETT OLVASHATÓ.

  • Mága Szilvia Aki ilyen ostobaságot leír,legalább előtte tájékozódna!Én pl.22-évig dolgoztam ott,mint roma származású,és semmilyen hátrányos megkülönböztetésben nem volt részem.Nem elküldtek,saját döntésem alapján váltam meg a cégtől,amit a mai napig sajnálok.Ritka az ilyen korrekt cég a mai világban.Amikor odamentem dolgozni,nem kevés roma származású alkalmazottja volt a cégnek.Sajnos nem tudták felvenni a fejlesztésekkel járó tempót.Nem emlékszem,hogy valakit a származása miatt elküldtek volna,viszont ha nem dolgozik,szerintem nem csak a Detki Keksznél válnak meg az ilyen ugynevezett dolgozótól.
    Tegnap, 8:17 · Tetszik · 4

  • VALAKI ÍRTA HOGY A MÉDIÁBAN MIÉRT NEM MUTATJA BE A GYÁR A ROMA DOLGOZÓIT.HÁT TUDOD EZEK UTÁN,AKKOR AVVAL VÁDOLNÁK A CÉGET HOGY MUTOGATJA A ROMA DOLGOZÓIT.ÉS VAN EGY IGAZ MONDÁS AZ IGAZAT NEM KELL BIZONYÍTANI DE AZ ELLENKEZŐJÉT IGEN.ÉS HIDD EL A DETKI KEKSZ TISZTA VOLT ÉS TISZTA IS LESZ MINDIG.

  • Azoknak, akiknek még nincs elegük ebből a mű-témából.
    Mindenki tudja, Magyarország rasszista, antiszemita és idegengyőlölő! Mint Svédorzág, Luxembourg és Portugália….vagy Canada. Uraim, Hölgyeim, aki jobban tudja mi a zörgés, innen (KMH) fusson minden kisebbségi-magyar, amerre lát!!!

  • Egyébként is magán cég! Tehát azt vesz fel akit akar! Azzal hogy tüntetnek nem lesz jobb csak magukat járatják le a helyiek. Ha nincs felvétel akkor tök mindegy milyen származású vagy mert nem vesznek fel.

  • Varga Sándor
    2013 augusztus 3
    1:25 du.
    Rekkenő kánikula: Lezárták és lefojtották a közkutak nagy részét a cigánytelepeken
    Hvg.hu: Fegyveres jobbikosokat fogott a rendőrség
    „A gépkocsit a rendőrök alaposan átkutatták és egy AK típusú gépfegyvert hozzátartozó közel 100 db. lőszert találtak, továbbá baseball ütöket, viperákat, késeket (több forrás is azt említette, akikkel beszéltem, hogy a rendőrök tippre mentek)” – írta a bejegyzés. A szerző szerint a fegyveresek a romákat akarták megtámadni.

  • Ózd környéki romatelepeken, lezárták és lefojtották a közkutak nagy részét…

    …miért pont a kánikula közepén ragadtatja magát ilyen embertelen lépésre a helyhatóság?

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=667129

  • Balu kapitány

    Én minden héten járok Halmajugrán (ugyan is ott van a detki keksz igazgatósága stb) . Nem vagyok fajgyűlölő, de ami ott van…. Abszolut nem csodálkozom hogy helyi cigányokat nem alkalmaznak. Szó szerint a falun átmenni életveszélyes. Pl tavaly nyáron egy verekedés (fő utcán) alkalmával a rendőrök elterelték a forgalmat. Persze a tesvírek problémáztak össze. Nem kis verekedés lehetett mert mentő meg utlezárás minden volt. A kisutcán ahol visszajöttem a fő útra pont a lezárt terület másik végén, ott pár cigó bebámult úgy a kocsiba mint ha az övé lenne.. és úgy néztek rám mint a véres rongyra.
    De aki meglepődik a cikken az menjen el ebbe a faluba. Garantálom hogy eltúlzottnak fogja utána a cikket ítélni. Persze lehet hogy nagy munkák árán egy tucat normálisabb embert össze lehetne szedni a helyi többségből, de az tényleg nagy munka lenne.

  • Balu kapitány:…
    Engedje már meg hogy kételkedjek a szavaiban. Ugyan is mi is többször jártunk Halmajugrán és békeszerető csendes rendes barátságos romákkal találkoztunk.Ja Halmajugrán 20 éve egyáltalán nem volt verekedés amit ön állít az hazug rágalom.Halmajugrán érdekes módon az idős magyarság eljárnak a cigányokhoz beszélgetni a mai napig is.
    Egy munkaszerető nép aki világ életét ledolgozták keményen.
    Ma is élni szeretnének, dolgozni mint más normális ember.
    Nem tudom miért kell folyton lejáratni szegény kitaszított védtelen cigányokat. Olyan épületekben laknak, hogy nem is lehet észre venni, hogy melyik a cigány ház. annyira beilleszkedtek aki ott járt az tudja.

  • Szerintem mint magán vélemény!Élelmiszeriparban a Higiénia fontosabb mint,ki magyar ki roma.Ahol dolgozom ott sajnos,az alapvető higiéniai eszközök rendre „eltűnnek”!Nap mint nap.Egy aki elviszi az árt többi tisztálkodni akaró társainak.Hál istennek nem élelmiszeriparban dolgozom!!Ezek után meggondolnám kit is vegyek fel cégemhez!De nem bőrszín szerint!Ott a Kulturált Kanadában gondolom még szigorúbb előírásnak kell megfelelni egy dolgozónak.Mert kiszeretne gyermekének k*kis kekszet adni kezébe?!Gondolom senki!Szívesen küldök képeket pl.az illemhelyekről munka végezte után ahol dolgozom.”Szörnyű látvány” címkét is mellékelek hozzá nehogy,megijedjenek!Itt hangsúlyozom!Dolgozik magyar és roma is!Üdv..

  • Egyetértünk. A tudás, szakértelem, munka kultúra és munka környezet kialakítása képzés, oktatás, a szükséges dolgok biztosítása. Fogadok rá, hogy azok a magyar munkások, akik ma pl. Mercedes, Audi, Suzuki, Opel kocsikat, alkatrészeket szerelnek, gyártanak, nem tudták ezt megtenni, amikor felvették őket és az első nap beléptek a gyár kapuján. De jó volna, ha az emberek gyerekei is örökölnék a tudást de nem a hülyeséget. Sokkal kevesebb hülye politikus lenne.

  • Mindenki szeretne dolgozni és élni, miért kell a cigányoktól minden lehetőséget kizárni.
    A Munkahelyemen loptak szerszámokat, kisgépeket,anyagot ,érdekes módon csak a cigányok nem loptak!!!
    ugyanis itt a cégünknél dolgoznak cigányok évtizedek óta mondhatom megbízhatóak és dolgosak.

  • „Ezeken a munkahelyeken a vonzáskörzetünkben élőket alkalmazzák, akik kiválasztása kizárólag szakmai képesítés és gyakorlat alapján történt.”

    Mi is a probléma ezzel?

  • Na ezt értitek, vádaskodni! Még hogy hazug rágalom hogy verekedés volt és hogy veszélyes a környék? Állandóan látni a rendőrautót gondolom csak unalomból járkál. A másik dolog hogy minden évben van tömegverekedés és mint olvasható az interneten is szamurájkard, kés, vipera. Nem beszélve arról hogy az 5% sem kerül a verekedések közül a médiához. Tehát el lehet képzelni, hogy egy ismeretlen ember milyen félelmek között megy át a településen. Bár ez nem ide tartozó téma,de nem bírtam megállni hogy ezt ne írjam le válaszul azoknak akik fényezik a települést.

  • Balu kapitány

    Csík Ferenc
    Balu kapitány:…
    Engedje már meg hogy kételkedjek a szavaiban. Ugyan is mi is többször jártunk Halmajugrán és békeszerető csendes rendes barátságos romákkal találkoztunk.Ja Halmajugrán 20 éve egyáltalán nem volt verekedés amit ön állít az hazug rágalom.

    Csík erenc.. A Csík az roma név nem? Szóval amit irt nagyon szép csak hazugság.. Igaz amikor átmentem a falun az a verekedés nem volt benne a hírekben, de tessék itt egy kis infó a békés Halmajugráról…

    ” Egy ember életveszélyesen, egy pedig súlyosan megsérült, amikor tömegverekedés tört ki pénteken késő délután a Heves megyei Halmajugrán – tájékoztatta a rendőrség szombaton az MTI-t.
    A verekedés, amelyben mintegy tízen vettek részt, előzetes szóváltást követően pattant ki két ellenérdekelt társaság között; az összecsapásnak a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget – közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
    Az MTI úgy értesült, hogy a verekedők különböző veszélyes eszközökkel, közöttük szamurájkarddal estek egymásnak, és az egyik sérülnek levágták a fülét.”

  • Balu kapitány:.
    ” Egy ember életveszélyesen, egy pedig súlyosan megsérült, amikor tömegverekedés tört ki pénteken késő délután a Heves megyei Halmajugrán – tájékoztatta a rendőrség szombaton az MTI-t.
    A verekedés, amelyben mintegy tízen vettek részt, előzetes szóváltást követően pattant ki két ellenérdekelt társaság között; az összecsapásnak a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget – közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
    Az MTI úgy értesült, hogy a verekedők különböző veszélyes eszközökkel, közöttük szamurájkarddal estek egymásnak, és az egyik sérülnek levágták a fülét.”

    Nos Volt tényleg verekedés de nem halmajiak, hanem Tarnaméraiak verekedtek össze Ludasiakkal, ennyi hogy Halmajugrán történt a discóban.

  • Csík erenc.. A Csík az roma név nem? …..Hát nem!!!
    Sok név van ami cigányoknál gyakori ami nem cigány típusú név mint Balogh, Horváth, Tóth, Nagy,Kovács, Vízkeleti, Urbán,Cseh, Zazravecz,Orosz,Mátrai, stb… ilyen cigány nevűeket is ismerek. Tudniillik, hogy névről nem minden cigány azonosítható, már a keveredés miatt se.

  • Na tessék! Kik is hazudnak? http://alfahir.hu/beperlik_a_hiszteriakelto_ciganyvezetot

    Egyébként cáfolom hogy Ludas és Tarnaméra verekedett, de ebbe nem folynék bele!

  • Mi az ertelme az ilyen uszitasnak es hiszteriakeltesnek. Elobb utobb, ugyis kiderul, hogy feligazsagokra, hazugsagokra epul, de azokat mar nem hozzak le az oldalak.

    Kivancsi vagyok, hogy a tasak001 altal belinkelt infot is lehozza-e a fooldalon ez a „alhirportal”

  • JO TUDNI AKKOR NEM VESZEK

  • harelson
    2013 augusztus 8
    4:54 du.: Elolvastam a linket.
    A gyár semmit nem tud bizonyítani, csak fenyeget. Minden úgy van, ahogy mondják, csak rossz szemszögből látják?
    Megnéztem a link főcímeit.
    ZSIDÓ drón ölt iszlamistákat. Ez egy nagyon komoly blog.
    Megmondanád, hogyan lehet egy drón ZSIDÓ? Ezek után komolyan veszed ezt a blogot? Ezek után vegyelek komolyan?

  • Ha felvesznek a Detki kekszgyárba , de ha nem a származásom miatt, én oda biztos hogy nem mennék, keresnék más helyet ahol szívesen látnak.
    Nem erőszakoskodnék.
    De etikátlan amit tesznek a cigánysággal Magyarországon az már biztos

  • Ha van egy céged, te döntöd el, kit alkalmazol és kit nem. Ennyi. A te céged, a te döntésed és ez ellen senki nem tehet semmit.

  • Orsós Elemér

    Surmann Gyula
    2017 november 8
    10:57 de.

    Kedves Gyulám, ez nem semmi, hogy 4 évig rágódtál egy ilyen rövid, ám felettébb velős válaszon! 😀

  • Kedves Elemér!
    Csak most találtam rá a cikkre teljesen véletlenül és a dátumot nem is figyeltem.