Orbániáda

2013 augusztus 8 9:54 de.86 hozzászólás

Ahogy a nemzetvezető testvér mondja: egyesek tévesen gondolják, hogy egy alkotmánynak liberálisnak kell lennie. Hát, a miénk nem is az, mi több, még csak nem is alkotmány. Ugyanis normális helyen a kormányt rendelik alá az alkotmánynak, de Orbánék az alkotmányt a kormánynak.

Orbán szerint a szabadság eszméjére épült nemzeti alapizénk a kötelezettségekről is rendelkezik. Értsd: a szabadság a 2/3 szabadsága, nekik mindent szabad, másoknak meg kuss. Igazi fideszes szabadságeszme. Mint a testvéri közösségben: ami a tiéd, az az enyém is, ami az enyém, ahhoz viszont semmi közöd.

A kötelezettségeket, persze, a magyar emberek elvárják, mert ők szeretnek kötelezettségeket teljesíteni. Orbán szerint, meg a nemzeti konzultáció szerint, ugyanis azokból a válaszokból szűrték le a nép ebbéli óhaját. Ez a konzultáció, ez nagyon tetszik nekem! Már, ha az egyoldalú levelezést konzultációnak nevezzük, és a levelekben feltett zárt kérdéseket konzultációs alapnak.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

A liberális alkotmány – Orbán szerint – csupán jogokat és szabadságokat definiál, bezzeg az övék! Csak arról az apróságról feledkezik meg, hogy ami de jure nincs tiltva, az de facto szabad! Illetve dehogy feledkezik meg róla, éppen, hogy ennek szellemében vezeti az országot. Előtte nincsenek sorompók, tiltó táblák, vagy, ha vannak is, figyelmen kívül hagyja azokat. Hiába, egy rögeszmés autoriter már csak ilyen, neki a demokrácia pusztán külsőség, díszlet. Azonban a szabadság nem tévesztendő össze a gátlástalansággal. Ez csak a Fidesznél szinonima.

Azt mondja, hogy az alanyi jogon járó juttatásokon alapuló társadalmat mindezek alapján ő majd érdemeken alapuló társadalommá formálja. Jó úton halad a megvalósításban. Már sem a munka, sem a tb, sem a nyugdíj, sem a lakhatás nem jár alanyi jogon. Ózdon, a cigánytelepeken már az éltető víz sem. Alanyi jogon már csak a pofánk jár. Cserébe az érdemeken alapuló társadalom elég jól formálódik: érdem, ha Fidesz-szavazó vagy, érdem, ha Orbán-hívő, érdem, ha a 2/3 tagja vagy, érdem, ha szponzoráltad a pártot, amikor a túlélésért küzdött, érdem, még nagyobb érdem, ha most szponzorálod. Meg is van az érdem jutalma: kapsz földet, trafikot, stallumot, jó állást, állami megbízást. Kinek-kinek érdeme szerint.

Mert hát, kaparj, kurta, neked is lesz! Orbánnak és csendestársainak lett. Ráadásul gyarapodásukat senki és semmi nem fenyegeti. Polt „Öleb” Péter az orbáni gyarapodást firtató kérdést simán lepasszolta az ügyészséghez. Van-e valakinek kétsége a felől, hogy ott milyen vizsgálat fog indulni, és milyen eredmény fog születni? Még a vastagon korrumpálódott Olaszországban is képesek voltak Berlusconit elítélni – aki azért két osztállyal feljebb játszik, mint a Shorty – mert arrafelé valódi bírók hozzák az ítéleteket, akik nem félnek a politikai-gazdasági hatalommal bíróktól! Nálunk vicinális politikusok ügyeit vicinális bírók tárgyalják, akik összeszorított farpofákkal ülnek székükben.

Ami pedig a mezei fidesznyikeket illeti: a Nemzetvezető Testvér iránti feltétlen, kritikátlan, elfogult rajongásuk még a saját sorsuk iránt is közömbössé teszi őket. Birkák. Nem fogják fel, hogy csak a gyapjuk miatt tartják őket. Mihelyt bemolyosodik,

befaggyúsodik, nyírásra alkalmatlanná válik, mennek a vágóhídra. Isa faggyú és pörkölt vogymuk…

Nem szeretem ezt az országot, pedig holtomig szeretnem kellene. Igaz, az ország sem szeret engem. Mert, ha valaki nem tudná, Orbán maga az ország. Kizsigerel, megaláz, semmibe veszi jogaimat, apránként elpusztít. Miért is szeressem hát?

Ille István

86 hozzászólás

  • Ille

    Német alkotmányjogász: „a magyar alaptörvény példaértékű”
    2013. május 07., kedd, 07:47 • Utolsó frissítés: 2013. május 07., kedd, 08:46
    Szerző: MTI

    Magyarország „különleges fejlődésen megy keresztül”, az alkotmányban ezért egy sor átmeneti rendelkezést hoztak. Az Alkotmánybíróságnak kimagasló pozíciót biztosítottak az alaptörvényben – ezt is mondta Rupert Scholz német alkotmányjogász a köztévében.

    A magyar alaptörvény garantálja a stabil demokráciát, a tiszta jogállamot, példaértékű, ahogyan a polgári és emberi jogokat biztosítja – mondta Rupert Scholz német alkotmányjogász, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa az M1 Az Este című műsorában hétfőn.

    Alaptalan európai kritikák

    A politikus, aki 1988-1989-ben az NSZK védelmi minisztere volt, kifejtette: a magyar alkotmány részben a német alaptörvényhez igazodik, mindenekelőtt azonban az Európai Unió alapjogi chartájához. Olyan alkotmány, amely az egykori keleti blokk államaiban példaértékű – vélekedett, hozzátéve: ezt „nyilvánvalóan egyesek nem látják, nem akarják látni, vagy elhallgatják”.

    Kiemelte: talán „egyik-másik félreértelmezés és így a magyar alkotmány alaptalan kritikája” elkerülhető lett volna, ha kezdettől többet beszélnek róla az Európai Parlamentben (EP), az Európai Bizottságban és az Európa Tanácsban (ET). De ez nem változtat azon, hogy a bizottság, az EP és az ET több bírálata „abszolút alaptalan” – mondta. Hangsúlyozta: az alaptörvény teljes mértékben megfelel minden európai alkotmányos értéknek, és ez érvényes a negyedik alkotmánymódosításra is.

    Hitvallás és hitvallás

    Úgy látja, helyes, hogy az alaptörvény preambuluma tartalmazza Magyarország hitvallását történelméről, nemzeti identitásáról és Európáról. Rupert Scholz szerint a német alkotmány szövege ugyan sokkal lényegre törőbb, de az, ami a magyar alkotmány preambulumában áll, „egyáltalán nem támadható”.

    Az Alkotmánybíróságnak kimagasló pozíciót biztosítottak az alaptörvényben, kevés olyan alkotmány van a világon, amely „ilyen erős, világos hitvallást” tartalmazna a testületről – közölte. Hozzáfűzte: ebben is a német szövetségi alkotmány lehetett a példa.

    A politikus kitért arra is, hogy az alkotmány értelmében minden állampolgárnak joga van az Alkotmánybíróságnál panaszt tenni olyan jogszabályokra, amelyek szerinte sértik az alapjogait. Az alkotmányossági panasztételnek ez a lehetősége csak nagyon kevés országban van meg – mutatott rá. Véleménye szerint ezt Németországhoz szinte teljesen hasonlóan vezették be, és ez a magyar alkotmány „nagy jogállami érdeme”.

    Hangsúlyozta: a negyedik alkotmánymódosítás szerint az Alkotmánybíróság ellenőrzi a törvényhozást, hogy a jogszabályok összeegyeztethetők-e az alkotmánnyal, a törvényhozás vizsgálatában a testület teljes mértékben illetékes, ebben nem történt korlátozás. Ugyanakkor azt is kimondja, az Alkotmánybíróság nem illetékes abban, hogy az alkotmánymódosítást ellenőrizze azt, hogy összeegyeztethető-e az alkotmánnyal – tette hozzá, megjegyezve, „ez magától értetődő, ez a világ minden alkotmánybíróságára érvényes”. A negyedik alkotmánymódosítás kimondja azt is, hogy ha alkotmányt módosító törvényt, tehát valami újat foglalnak az alkotmányba, akkor az Alkotmánybíróság ezt a formai eljárás vonatkozásában vizsgálhatja, például, hogy a parlamentben valóban megvolt-e a kétharmad – közölte.

    Magyarország „különleges fejlődésen megy keresztül”

    Megjegyezte: „ez alapvetően előrelépés, semmiképp sem korlátozás”, így a magyar alaptörvény szövegeinek értelmezésénél „Brüsszelben, Strasbourgban és a sajtóban nem voltak igazságosak”.

    Rupert Scholz elmondta: Magyarország „különleges fejlődésen megy keresztül”, az alkotmányban ezért egy sor átmeneti rendelkezést hoztak. Az Alkotmánybíróság úgy foglalt állást, hogy ezek közül többnek be kellene kerülnie az alaptörvénybe, és ezt tette a törvényhozó most, a negyedik alkotmánymódosításnál – tette hozzá a német politikus. Meglátása szerint ez nem lett volna szükséges, de a parlament eleget tett az Alkotmánybíróság döntésének.

  • orbán maga az ország? nem én mondtam.
    ő vindikálja magának a jogot magyarnak, nemzetnek, egész magyarországnak lenni, úgy en bloc.

    orbán semmibe vesz engem, mint magyarország alkotó elemét. ezáltal orbán semmibe veszi magyarországot, mivel a részek alkotják az egészet.

    orbán nem szeret engem, mint magyarország számára szerethetetlen részét.

    a fenti eszmefuttatás alapján orbán nem szereti magyarországot. vagy diszkriminál. ebből sehogy se tud jól kijönni 🙂

    persze, a sas nem kapkod legyek után, sőt, a békákat se kérdezik meg, ha le akarják csapolni a tavat.
    csakhogy, legyek híján, és kiaszott békatetemeken taposva, egyetlen, magát magasabb rendűnek képzelő faj se élte túl.
    mi több, a birkák is előbb-utóbb felemelik a fejüket.

  • Fresz Iren
    2013 augusztus 8
    10:11 de.
    irénke, nem menjen a napra, mert szemlátomást már eddig is megártott magának.
    „Magyarország “különleges fejlődésen megy keresztül”, az alkotmányban ezért egy sor átmeneti rendelkezést hoztak. Az Alkotmánybíróságnak kimagasló pozíciót biztosítottak az alaptörvényben – ezt is mondta Rupert Scholz német alkotmányjogász a köztévében.”

    cseréljen fordítót, mert kizárt dolog, hogy a jelenlegi értené a magyar nyelvet.

    „Hangsúlyozta: a negyedik alkotmánymódosítás szerint az Alkotmánybíróság ellenőrzi a törvényhozást, hogy a jogszabályok összeegyeztethetők-e az alkotmánnyal, a törvényhozás vizsgálatában a testület teljes mértékben illetékes”

    ez hülye.

    de mind1 is. irénke, maga rossz brosúrát kapott, ráadásul semmi köze a cikk tartalmához.
    na, fusson neki +1x 😛

  • Georgina Bojana

    Bocsánat,
    de NE ÖNTSÜK KI A FŰRDŐVÍZZEL A GYEREKET!
    *
    Az ország nem tehet arról, ki ül a nyakán?! Az országunk gyönyörű! Gondolj kedves István, a Dunakanyarra, Pécsre, Sopronra, Eger vagy a szekszárdi dombokra? A méltán híres borainkra, a jófajta magyar ételeinkre.
    Tudom, mára már nem divat egy házhoz, dió-, szílvafákhoz ragaszkodni. Mégis megteszem.
    Amikor belépek az egyszerű, de szép kis portámra, beborít a hűvös, jó levegő, amit a fáktól megkapunk. A gyümölcsét, de szeretem amikor rám köszönnek, sőt megkérdezik miért nem láttak, hol voltam?
    Hiányzom.
    Aki bármi okból elmegy innen, hiányzik. Nemcsak a közvetlen környezetének, de mindazoknak akik szerették. Igaz, valóban, be kell ismernem, külhonban biztosabb a megélhetés, kiszámíthatóbb az élet.
    De mindenütt vannak nehézségek. S, bárhová is megyünk, mindig idegenek maradunk.
    Idegenek azoknak, akik már előttünk ott éltek. Választott új hazánkban.
    *
    A magyar nép szerencsétlen?
    Nem jelenteném ezt így ki. Más országok, más miniszterelnökök miket művelnek? Nem szeretnék itt és most mutogatni. De Olaszországban sem minden csendes… Amerikában pedig, no hagyjuk, ott sem mentek mindig símán a dolgok és vannak ott is gondok.
    Sehol nincs olyan, hogy mindenünk meglenne. Az anyagi jólétünk, a biztonságunk. Itt a biztonságot, nagyon kihegyezném.
    Isteni szerencse, hogy itt a sarki boltban nem vásárolhatunk fegyvert.
    Jó, nem merülnék ebbe bele, biztosan megvannak a források hol igen, de többnyire nem.
    Tehát nem kell attól félnem, vagy legalábbis tartanom, hogy bedrogozott fiatal, öreg, bárki lepuffant.
    *
    Biztonság?
    No igen, Borsodban énekelni tudnának róla, nincs munka, de nem szeretném elvinni a témát a cigánykérdésre. Tény, hogy ez a népréteg könnyebben elvesz, bemocskol. Nem általánosítok, Borsod-, Szabolcs-, Békés-megyében van erre elrettentő példák.
    Csak a jó öreg YouTube-on kell körülnézni, aki ez a téma érdekel(ne).
    *
    Ki kell mondanom, hogy egyáltalán nem mindegy, hol lakunk, hol élünk. Kik a szomszédaink és milyen életbe csöppentünk bele.
    *
    A Reményt veszítjük el utoljára.
    Bizakodom, talán kiérdemel ez az ország egy olyan miniszterelnököt, akinek nem önmaga felé hajlik a keze. Tovább megyek, olyan ütőképes kormányt, akik valóban jóra használják majd fel a tudásukat.
    Elismert szaktekintélyeink világgá futottak. Máshol súgják meg a „tuttit”, ez az, ami rettenetesen fáj. De nemcsak nekem.
    Az országunknak.
    *

  • Georgina Bojana

    orbán nem szereti magyarországot. vagy diszkriminál. ebből sehogy se tud jól kijönni 🙂

    persze, a sas nem kapkod legyek után, sőt, a békákat se kérdezik meg, ha le akarják csapolni a tavat.
    csakhogy, legyek híján, és kiaszott békatetemeken taposva, egyetlen, magát magasabb rendűnek képzelő faj se élte túl.
    mi több, a birkák is előbb-utóbb felemelik a fejüket.
    *
    Ez a bejegyzés nagyon tetszett, sőt igaz.
    Valóban, a birkák is felemelik a fejüket, kérdés, hogy mikor?
    Rádöbbentem, nem akarnék itt ismételten a devizás hitelekkel manipulálni, de tény, aki felvett bármilyen hitelt, azt fizetnie kell. Ha belegebed, akkor is. Nevezzük ezt diák- vagy bármilyen hitelnek. Ezzel eladta a lelkét – nevezhetjük ördögnek, banknak, vezetőinknek. Bármit kiagyalnak, arra a dolgozók rábólintanak, mert féltik a munkahelyüket. Ha elbocsátják őket, miből rendezik a hitelt, s közben bevállaltak 1-2 gyereket?
    *
    orban atyusra haragszom!
    A Munka Törvénykönyvét is úgy átszabta, Hofi szavaival élve: szabhatjuk, utólag már ….hatjuk.
    Mindent bebetonoz és hosszú időre.
    Egy esetleges következő kormánynak irgalmatlanul megnehezíti a beindulását, sőt a működését is.
    Pedig mindent megtesz, hogy ne legyenek leváltva, ezért „betonoz”: törvényt, helyzetet.
    *
    A birkák valóban felemelik a fejüket. Reménykedem, talán egyszer besokal a jónép.
    Csak az a gond, hogy a birkák meg vannak kötözve, a fejük is lefelé szegve, hogy ne tudjanak harapni. Mert van, amikor a birka is harap(na) – de sok a béklyó és nem tud moccanni.
    Ez itt a politika. Körbe lettünk bástyázva, de nevezhetném béklyónak is.
    Úgy gondolom a béklyó szó erre a legmegfelelőbb.

  • Georgina Bojana

    Tudta, hogy amikor a birkát levágják, mindig előrefelé megyen? Bele a késbe.

    Én a birkának a diktatúra kiszolgálóit tartom. Azokat, akik hiába is emelgetik a fejüket, nem látnak a szemükbe lógó, már igencsak faggyús gyapjútól. Azokat, akiknél nem is lehet meghatározni az okot, miért bégetnek a vezérürü mellett, hiszen már többségük maga is úton van a vágóhídra. De tudja, a birka mindig előrefelé megy, bele a késbe.

  • „Nemvagyok én senkineksem adósa.
    Büszke is lehetnék. Az ám!
    Elrontott életével tartozol
    becsapott fiadnak, Hazám.”

  • Fresz Iren
    2013 augusztus 8
    10:11 de.
    „Magyarország különleges fejlődésen megy keresztül”
    kétségtelen.
    a valaha volt demokratizmust felváltotta az autoriter, hatalomközpontú kormányzás.
    a 21. században ez kétségtelenül különleges, mi több, egyedi.
    az pedig, hogy a parlament minek tett eleget, szintén kétségtelen: ez a scholz papa valamit kegyetlenül benézett 😛
    de csak olvassa sokat az ilyesmit, lehetőleg eredetiben.
    majd csak kiderül, hogy mit nem értettek vica-verza: P

  • Don Ovuz
    2013 augusztus 8
    11:35 de.
    „a Nemzetvezető Testvér iránti feltétlen, kritikátlan, elfogult rajongásuk még a saját sorsuk iránt is közömbössé teszi őket. „

  • jó az illusztráció: látszik, hogy a nemzetvezető testvér valamit kurvára nem ért 😀

  • Fresz Irén nagyon jó a hozzászólása,bár ezt nem mindenki tudja megemészteni,meg tudja sokan, akik itt élnek nem
    néznek magyar TV.t(esetleg ATV-t…)
    Tudja egyesek a hiteles tényeket is cáfolják,ha az érdekük úgy kívánja,a „liberálisok”…. szerint mindenki hülye ,aki
    mást mond mint ők,de oda se neki!!!

  • Ja és Ille „belőve” kimondta,hogy nem szereti ezt az
    országot,nem Orbánra vagy a FIDESZ-re gondolt,hanem
    a HAZÁJÁRA!!!!!……..Hát elhúzhatna,tisztább lenne a
    levegő!!!!

  • Frész Irén, ezt az egy szerencsétlen német ürgét tudja ferlhozni? Ezer ellenében?

    Ráadásul az illetőnek finoman szólva nincs jó híre Németországban. Ez a nyilatkozata meg egyenesen közröhej. A jelentéktelen bohócgyülekezetté silányított AB-ről megemlékezni, mint kimagasló pozíciójú szervezet… túl sok pálinkát itattak ezzel a majommal.

  • Boda Marcsi, lehet, hogy neked hazád Orbániáda, de nekem Magyarország a hazám. Szerencsétlenségére egy szotyolaköpködő vidéki suttyó a vezetője – Zeman mellett Európa másik bunkója, ahogy finoma szavakkal illették asszem az FZ-ben.

  • Akinek kétsége lenne még, mi is a magyarázata R. Scholz hazugságainak:

    http://mostmegmondjuk.blog.hu/2013/05/11/magyar_megbizasra_dicserte_az_alaptorvenyt_rupert_scholz

  • Nem nemzetvezető, hanem nemzetvesztő testvér.

  • Freisz Irén az alkotmányt dicsérte. Szerintem a Preambulum egy fércmű. Nem vagyok jogász, csak szemet szúr a patetikus hülyeség. Kiragadok néhány mondatot.
    „Isten, áldd meg a magyart!”
    Hibás az idézet, így csonkítva. A Himnuszban nem valamiféle áldásosztásról volt szó, ahogy a pap megáld, hanem áldás …val/vel, vagyis jókedvvel, bőséggel. Óriási különbség. Jól meg vagyunk áldva Orbánnal, ugye. Ez nem azt jelenti, hogy meg vagyunk áldva.
    „Nemzeti hitvallás
    MI, A MAGYAR NEMZET TAGJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, …”
    Ez egy patetikus luftbalon. Üres szólam. KIK tartoznak felelősséggel KIÉRT? A magyar nemzet tagjai a magyarokért, vagyis a magyarok felelősek a magyarokért, vagyis Józsi bácsi Kápolnásnyéken felelős a lágymásosi Krausz Eszterért és vica versa… nem egy oltári baromság ez? Az ózdi polgármesterért én nem vállalok felelősséget, neki se kell értem, viszont ő vállaljon felelősséget a saját lakosságáért, nem nemzeti büszkeséggel, hanem mert ez a legelemibb munkaköri és politikai kötelessége, különben börtönben a helye.
    „…kinyilvánítjuk az alábbiakat :
    Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette.” No, erről vitáznak a történészek, de akármilyen szilárd volt az az alap, azért az néhányszor meglazult, ugyebár. Ezek szerint az egész magyar történelem a legsötétebb náci korszakkal, Rákosival, minden bűzlő diktatúrával együtt büszkeséggel tölti el a preambulum büszke szerzőjét. Én sok mindenre nem lennék büszke és nem hiszem, hogy különösebben megbecsülnének engem külföldön, ha foggal-körömmel, fanatikusan védenék minden őrültséget, amit magyar nyelven elkövettek. Vannak kultúrális értékek, amire büszke vagyok, sőt, a történelemben is vannak időszakok, egyéniségek, akikre büszke lehetek, de azért az alaptörvényben kimondani, hogy Szent István óta minden szilárd, ezt csak agyalágyultak fogadhatják el.
    „Mi, Magyarország polgárai készen állunk arra, hogy országunk rendjét a nemzet együttműködésére alapítsuk.”
    Szerintem a nemzet ne működjön együtt rossz célokért, elszigeteltségért és a nyomor kiterjesztéséért. Szerintem legyen ellenzék és legyen demokrácia, és ha valaki nem akar együttműködni, az is a nemzet tagja, mert magyarnak lenni nem valamiféle klubtagság, hanem ténykérdés és nem a nemzet van a kormányért, hanem a kormány a nemzetért. Ha más pártoknak más a felfogása, mi a jó a nemzetnek, akkor senkinek sincs joga ezeket a pártokat eltiporni és a más békés, demokratikus célokért együttműködőket zaklatni, elhallgattatni, börtönbe vetni, Szent István és a Szent Korona nevében.

  • István!
    Cserkésszétek be ezt a hölgyet!!
    Nagyon tud írni!!

    http://torokmonika.blog.hu/2013/06/22/v … _sorvezeto
    🙂

  • Georgina Bojana

    Kedves Ovuz,
    hihetetlen a megküldött anyag! Félelmetes! Szinte magam előtt látom az orbán családot, mint egy nagy, fekélyes, randa polipot akik a nyálkás karjukkal, mindent bekebeleznek.
    Joggal felmerült bennem a kérdés: elképzelhető egy ilyen bűnszövetkezetet, sőt megkockáztatom, szinte maffiát megsemmisíteni?
    Kétlem. EZEK mindent begyűrűznek, olyanok, mint egy hatalmas óriáspolip. Rávetődnek és beszippantják!
    Félelmetes!
    *
    Amit a birkákról írt, ezen meglepődtem, nem tudtam. Szörnyű. Eddig sem, ezután sem eszem birka húst. Igaz, én minden birkában a régvolt barikát látom, a kedves,kis bégetőt, aki szeretetre vágyik és kést kap helyette.
    *
    Az „otthonnal” kapcsolatban összeszorult a szívem. Sajnos vannak helyek, ahová nincs belátásunk. De ez a lopás sajnos más intézményekre is igaz.
    Az igazság az, hogy fejétől bűzlik a hal.
    Mindenütt lopnak, de az, ha gyerektől, vagy beteg embertől – az megbocsáthatatlan bűn! Egy kiszolgáltatott lélektől elvenni?
    Az ilyen kapzsi embernek nem nevezhető „utálmány” még arra sem érdemes, hogy leköpködjük.
    Bízom az Isteni igazságszolgáltatásban. Sokan nem tudják, nem hiszik el, hogy a halottas ingen nincsen zseb. Gyűjtenek, rabolnak, harácsolnak. A végén u.olyan pucéron mennek át a másvilágba, akár egyben, akár hamu formájában, mint az, aki nincstelenül élte le az életét.
    Vannak és bízom abban, hogy vannak olyan erők, melyek térdre kényszerítik a lelkiismeretlen hazug fosztogatókat.
    Imádkozom és reménykedem, egy felsőbb hatalomban. Nem vagyok hittérítő, de bízom.
    Hiszen nincs más lehetőségem, mint bízni – írni – írni és bízni…

  • Georgina Bojana

    No igen, mielőtt bérki kioktatna „az ellenséges csapatból”. Tudom és hiszem, ha bárki meghal, nem egyben vagy nem hamu formájában megy át a másvilágra. A test egy porhüvely, az marad, akár egyben, akár hamu formájában. A lélek megy át.
    Csak más oldalról szerettem volna megvilágítani a dolgokat, azért írtam úgy, mint írtam előző hozzászólásomban.
    *
    Szóltam. Uff. Ennyi.

  • Georgina Bojana

    Kedves Boda Marcsi,
    ne ellenségeskedjünk. Kérem.
    Nem elég a hátunkon elcipelni egy egész vérszívó csapatot? Nem elég teher EZ nekünk?
    Miért tetéznénk azzal, hogy egymásra pfujjoznánk?
    Kérem, Ne tegye.
    Ille Istvánra meg végképpen nem.
    Éreznie kellene, mit akart valójában érzékeltetni.
    Ő is, mi is el vagyunk keseredve.
    Végtelenül.
    De nem véletlenül.

  • Előd
    2013 augusztus 8
    5:19 du.
    Szerintem az ide kommentelő fidesz és szélsőjobbos szimpatizánsoknak bonyolult az okfejtése. Aki meg érti, az úgyis hasonló állásponton van.

  • Don Ovuz, inkább tegezz. Bonyolult? Ez meglep. Én csak idéztem a Preambulumból, ettől lett hosszú. Tulajdonképpen az okfejtés se kellene, elég mondatonként megállni a Preambulum olvasásában, mély lélegzetet venni és belegondolni. Ugyanez vonatkozik a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatára a feledhető Smitt pali aláírásával, amit most már minden közhivatal falán leszart a légy, mint Ferenc Józsefet a Svejkben. Persze a hülyeségeket még lehetne sorolni, de az már biztosan túl sok a fidesznyikeknek, nem tudják követni a kritikát, pláne ha nem is akarják.

  • Georgina Bojana
    2013 augusztus 9
    1:08 de.
    Bocsánatot kérek a hasonlatért!
    Az ellenszék rovatban ritka az érzékeny ember a kommentelők között. Nem kívántam egyéni érzékenységét megbántani, más módon kellet volna fogalmaznom.

  • falusi
    2013 augusztus 8
    11:50 du.
    köszi, rámozdulok!

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 8
    3:53 du.
    ha nincs ellene kifogása, bízza csak az olvasóimra, hogy azt olvassák ki írásomból, amit mondok, és nem azt, amit maga belemagyaráz.
    jobb, ha tudja, az ország és a haza nem ugyanaz.
    eleddig orbán csak az országunkat orozta el tőlünk.
    a hazámat még nem – bár keményen dolgozik rajta.
    amúgy, gondolja,hogy annyira hülye vagyok, hogy „belőve” bármit is leírok?
    tényleg: mit is ért azon, hogy „belőve? már nem csak buzi vagyok, de kábítószer élvező is? 😛

  • Georgina Bojana
    2013 augusztus 9
    1:13 de.
    boda nem tehet róla, egyszerűen nem csípi a búrámat 🙂
    na, und?

  • Ille István
    2013 augusztus 8
    10:29 de.

    „mi több, a birkák is előbb-utóbb felemelik a fejüket.”

    Ez így van, megtörtént, s letaszították magukról az élősködő, tehetségtelen MSZP-SZDSZ rablóbandát 2010-ben.

    Az MSZP-ben még sok a birka, ezek nem emelik fel a fejüket, mert megtűrik Kovács Lászlót(ki akkor is hazudik, ha kérdez), Szekeres Imrét (a részeg hadügyért), Lendvai cenzor Ildikót (MSZMP KB alosztályvezetője), Steiner Pál MSZMP tag, reformkommunistát, adatrögzítő, Hunvald György (jeles ingatlan szakértő…) stb., stb. (Az SZDSZ, magát liberálisnak mondó párt saját magát számpolta fel célirányos tevékenységgel 25 mandátum százalékról O-ra -jelezve, egyre jobban ért a démosz – a birkák – nyelvén…)

  • Enterprise
    2013 augusztus 9
    12:42 du.
    az idézett félmondaton kívül akad a cikkben 39 más mondat.
    dolgozzon azokon is egy kicsit, hogy ne nézzen ki rögeszmésnek 😀
    ja, és tekintse át a fidesz jelenkori gerinctelen szekértolóinak mszp-s funkcionáriusi listáját is. mintha hosszabb lenne, mint a maga által felsorolt 😀

    nem megy magának az okoskodás…

  • Ille,(Cornélius is)!

    Olvassa már el az utolsó mondatát:
    „nem szeretem ezt az országot, pedig holtomiglan szeretnem
    kellene.Igaz az ország sem szeret engem.
    Mert ha valaki nem tudná,Orbán maga az ország……”
    Ezt írta!!!
    Nos bár nézeteink nem egyeznek közlöm (jobboldali beállítottságom tagadása nélkül!),hogy az ország,
    nem egyenlő sem Orbánnal,sem Gyurcsánnyal,sem Bajnaival stb.
    pártok,kormányok jönnek mennek,mindegy hogy ki melyikkel
    szimpatizál, de haza csak egy van és hogy magát megalázzák… semmibe veszik ….jogaiban sértik az ugye
    nem igaz,(mert zavartalanul írogathat…)ezt maga próbálja csinálni másokkal(nem sok sikerrel!)Ja,hogy ezek után sokan nem szeretik azon ne csodálkozzon!!!
    Aztán maga írt a „füves cigiről” egy „szellemesnek szánt”
    mondatában…..!Én csak reagáltam,ebből az a tanulság:
    Figyeljen oda miket ír,mert arra kap választ!!!!
    Ha lesz időm majd sajnálom az érzékeny lelkét….

  • Ja Ille (pille..)
    A Lumpen cikkhez írt hozzászólásomra reagált úgy,hogy
    (a pián kívül…)elszív egy füves cigit ,amiért el kell
    viselnie a hozzászólásomat (persze másokét is!!)hát én
    nem szokom rá a maga kedvéért,már az is káros szenvedély,
    ha magát olvassuk,de szerencsére mi nem szívjuk mellre…
    így nem árthat meg,csak legfeljebb kicsit magasabb lesz a
    vérnyomásunk(többeknek)
    szerencsére az enyém alacsony,így
    néha kávé helyett magát olvasom.(ha-ha)

  • Kedves Georgina!

    Lehetnek az emberek különböző véleményen ezt elfogadom,de
    sajnos ezen a fórumon a cikkírók és támogatóik kezdik az
    ellenségességet és a gyűlöletkeltést,szinte már
    őrjöngve,a más véleményen lévőket szidva sértegetve!
    Nekem pártoktól függetlenül ez az ország a hazámat jelenti,
    és egyaránt megvetem azokat, akik itthon ártani akarnak,de
    még jobban, akik kintről a jómódból osztják az észt,anélkül,
    hogy tárgyilagosak lennének.
    Én itt éltem le az életemet jóban és rosszban,mint sokan
    és elfogultság,érdek nélkül értékelem a múltat és a jelent,mint sokan.

  • FRESZ Iren :
    A frász jött rám mikor olvastam a hülyeségeit.

  • Encsör:
    Légy erős : meg is bánták mind , de mostmár nincs visszaút.
    Fortélyos félelem igazgat ebben az országban.
    ( A magafajta népárulók miatt. Hányat jelentett eddig fel ? )

  • Illepityu :
    Jó ez a ” Nemzetvezetőtestvér ” titulus.
    Én meg biztos forrásból tudom hogy a bocskaikabátos elvakult körök egy része már a feudalizmus eljövetelét vizionálják itten: Maguk között ilyeténféleképpen társalognak :
    -Aztán hogy érzi ma magát méltóságos Dunántúli Főkapitány uram ?
    Meg hasonlók.És ez kérem nem vicc !

  • Geyza
    2013 augusztus 9
    7:13 du.
    Nekem a Nemzetvesztő jobban tetszik.
    A Nemzet Vesszejéről nemis szólva..
    🙂

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 9
    3:43 du.
    szegénykém…szó szerint ért mindent 😀
    sok baja lesz még orbanisztánban 😛

    orbánnak kapcsolatban erősen téved: bizony, orbán maga magyarország!
    úgy is ítélnek meg minket.
    az, hogy zavartalanul írogathatok, nem ennek a rezsimnek a dicsősége, ugyanis a kanadai megjelenés ellen nem tudnak semmit tenni.

    azért az jó, hogy olvassa írásaimat. majd szóljon az orvosának, írja fel magának receptre. ne izguljon, a TB támogatja, nem kell fizetnie a kiváltásáért 😀
    javaslom, bele se kóstoljon a füves cikikbe! így is annyi marhaságot össze-vissza ír, annyi zavaros gondolata képződik, mi lenne, ha még az is befolyásolná?
    még a végén, hirtelen támadt eufóriájában, keblére ölelne, azzal meg, ha kérhetem a fennen valót, mégse büntessen 😛

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 9
    3:09 du.
    hogy mije van magának? nézete?
    na, ne röhögtessen…

  • Georgina Bojana

    Kedves Barátaim!
    Nemcsak itt, de más fórumokban is felütötte a fejét az ellenségeskedés. Legalább mi NE VEGYÜK FEL A KESZTYŰT, bármennyire is viszket némelyikünk tenyere.
    Legalább itt legyen béke és humánusan, objektíven és szubjektíven nézzük, latolgassuk a pocsék helyzetet, amelyben benne vagyunk nyakig.
    Nem egyikünk, vagy másikunk tehet erről a szmetyiről, de valahol ott a húsos fazék környékén, ahol megy a nagybani fosztogatás no meg az osztogatás.
    Engem is felháborít, hogy a pitymalattyba nem! Sőt a bicsak is kinyílik a zsebemben. De azt jó volna egymásnak tanácsolnunk, ki a jó fenére szavazzunk?!
    Az egyik hazudik, a másik még jobban. Lopnak, csalnak, birtokot építenek, közben az emberek vergődnek.
    Eszembe jutott Bánk bán! Tiborc panasza!
    http://youtu.be/eptiOPtSyuo
    Tökéletes a szöveg! A rémisztő az, hogy minden szava ma is igaz!
    Ne pfujjozzunk, de bántsuk egymást. Maradjunk abban, hogy itt mindenki segíteni szeretne bármi módon, hogy igazság legyen ebben a sok sebből vérző szép hazában!
    Hallgassátok meg Barátaim! Minden szava igaz, a mai napokra is!
    Közben orbán atyus készül a lánya esküvőjére, kb. 500 vendég lesz, talpnyalók hada, vezetők, akik lepaktáltak és le is paktálnak az orban-maffiával. Még a rajkók hegedűjét is átvizstálják, tűzszerészek, nehogy valahol durr legyen, az ételeket is megvizsgálják, nehogy bármi belekerüljön.
    Azért fél, ő tudja, miért. Nem kellene félnie, ha nem kártyázgatná, furmányoskodná ki, ennek a szép országnak a vagyonát – a saját pereputtyának.
    Legalább orbán atyus tudja, hogy forr a nép, ha csendben is.
    Kapaszkodik egyfolytában Erdélybe! Milyen furi, az osztrák határon túliakat nem keresi fel? De Erdélyben csinálja a fesztet, annak ellenére, hogy tudja a románok prüszkölnek az anyaországra, s mindenre, ami tőlünk jön. Őt nem érdekli az ott élők sorsa, azután, hogy elvonul a „nasszádjával” – nagy bölcsen, kiokítva az ott élőket, felbíztatva, hogy csak nyugodtan szavazzanak, természetesen sugalva, hogy rá, a csupaészfityeszre.
    Magának tapossa ki az ösvényt.
    *
    Barátaim, hányinger a politika és besározza az embereket. Pedig vannak okos, jó politikusok, de azoknak a torkára van téve a KUSS! S, ők hiába nem kussolnak, hiába mondják el véleményüket, semmi de semmi nem változik.
    *
    Kedves Barátaim, ezt tárgyaljuk meg, ki a fityfenére szavazzunk a jövő évben?
    Többen azt mondják, meg lesz „kártyázva” a szavazás, s ismét a fityesz nyer, akár megyünk szavazni, akár nem. Reménykedem egy nemzetközi bölcs ellenőrzésben, talán nem sikerül magukat betolni? S, mi lesz a mindösszes fityeszes polgármesterrel? A legtöbb ugye ennek a pártnak a kutyája? Ők hogyan és hol csaholnak majd? Vagy azok is le lesznek váltva?
    Reménykedem egy jobb világba.
    De a történelem ismétli önmagát, ha ezt meghallgatjátok, igazat adtok nekem.
    Bármennyire is nem örülök ennek.
    Válaszaitokat előre is megköszönöm! Illének igaza van, minden jogunkra rátapostank, szó szerint bekerítenek, a polgári lét, mint az, megszűnt. Vannak a nagyon gazdagok és a leszakadt középosztály akik elszegényedtek.
    Ez a „nemzeti” szótól hányingerem van. Már minden nemzeti, még a sportújság is. Pedig valaha azt Népsportnak hívták!
    Kúszik ez a nemzeti szó, ami mögött valós értéket nem érzek, sőt egy nyálkás, undorító polipot, melynek a feje orban atyus.
    No igen, miért atyusozom? Mert ugye anno’ a fene nagy Oroszországban volt a cárevicska! No ott is szép lassan mindent benyelt a klán.
    No igen, gulág MÉG nincs, de idők kérdése. Vagy túl feketének látom a jövőnket?
    Világosítsatok fel, kedves kommentező Barátaim. De jó is lenne, szebbnek, jobbnak látni ezt a honi jövőt!

  • kiegészítés, bodának (ő úgyis szereti a kiegészítéseket):

    szövegértelmezési gondjai vannak – amit megértek, hiszen műveltsége hiátusai erre predesztinálják. tudja, írtam, hogy találkozott már boldog cigányokkal is. még csak nem is pedzette, hogy aleksandar petrovics hasonló című filmjére céloztam. de sebaj. maguknak az lenne a legjobb, ha a cigánytábor az égbe menne.

    „amiért el kell viselnie a hozzászólásomat” eredeti jelentése: csak így viselhetők el.
    „Ja,hogy ezek után sokan nem szeretik azon ne csodálkozzon!!!” eredeti jelentése: Igaz, az ország sem szeret engem. nem személyekről van szó, hanem egy orbáni országról.
    „magát megalázzák… semmibe veszik ….jogaiban sértik” eredeti jelentése: Kizsigerel, megaláz, semmibe veszi jogaimat, apránként elpusztít. az ország, és nem egyesek. de, ha úgy tetszik, orbán maga.

    javaslom, olvastassa fel valakivel hangosan, hátha akkor megérti, mit is mond a szöveg.persze, a diszlexiások legtöbbször átértelmezik a leírt szöveget. maga diszlexiás, boda?

    amúgy folyamatos önértékelésii gondokkal küzd, mindenben önigazolást keres. sudár termetét említi, ami a kevésbé szende népek értelmezésében azt jelenti, hogy ha negyedikként belép egy négyszemélyes liftbe, kigyullad a túlterhelés figyelmeztető jele.
    arról ömleng, hogy milyen nagyszerű főnök volt, és beosztottai mennyire tisztelték magát, de erről inkább őket kellene megkérdezni.
    egyetlen önálló gondolata nincs, de ha valamelyik csahostársa beszól valami eget verő marhaságot, farokfelvágva lohol egyetérteni, nehogy elveszítse a jóindulatukat.

    ami pedig az ellenségeskedést illeti: már említettem,de magának a tények nem számítanak. alig jelentünk meg ezen a fórumon, már napok múlva megkaptuk a maga fajtájától a gúnyolódást, a becsmérlést, a sértegetést.
    mondja, miért jó az magának, ha szembesítem a hazugságaival?

    miért is lenne ártás, ha erről a hazug, kártékony, korrupt és gátlástalan, országrontó maffiáról, ami 2/3-nak nevezi magát, megírjuk az igazat?

  • Georgina Bojana
    2013 augusztus 10
    4:54 de.
    na de georgina!
    EZEKET szólítod te barátaidnak?
    EZEK fognak békében élni, humánusan viszonyulni bármihez, amit mi hirdetünk, mi szeretnénk?
    EZEK szeretnének segíteni? hacsak úgy nem, hogy elpusztítanak mindent és mindenkit, ami nem stimmel nekik!
    ami pedig a szebb jövőt illeti, hát, EZEK közül számtalan kiáltja azt, de nem szándékként, hanem köszöntésként!

    naiv vagy, georgina, végtelenül naiv. EZEK csak az erőből értenek, amit, sajnos, még nem tudunk felmutatni.

  • Ille!
    Ne ismételgessen(nem vagyok gyp-s mint egyesek)ne magyarázgassa a tévedéseit,meg a „stílusát”,aztán jogom van
    kiegészíteni a hozzászólásom,mint ahogy többen mások is megteszik.,legalább annyira,mint magának a mások által írt cikkek hozzászólóinak kiosztására.
    Georgina,itt az igazolás arra amiket írtam,maga csak maradjon
    meg olyan kulturáltnak,mint eddig volt,nem lesz kevesebb,csak több a primitíveknél!

  • Ja Kedves Ille!

    A világért sem akarom bosszantani,de újabb kiegészítést
    teszek:
    Arról sajnos nem tehetek,hogy a cikkekhez történő konkrét
    hozzászólásaimat nem olvassa el,vagy nem érti(biztosan
    allergiás rám..)csak abba köt bele,hogy más hozzászólókkal
    egyetértek több esetben.Megmagyarázom,ez akkor van ha én később kapcsolódom be és már többen előttem megírták a véleményüket
    ami megegyezik az enyémmel!
    Világos?

  • Egyébként hallottam a filmről(belenéztem),de egyesekkel ellentétben a való életben is találkoztam boldog cigányokkal
    nem is eggyel!!!!
    Egyébként egy filmtől nem lesz valaki „szuper intelligens”és
    persze nekem több kedvenc és ennél sokkal ismertebb,díjazott
    filmem van, amiket többször is megnéztem a mondanivalója és
    a szereplők miatt,ami legalább annyi mondanivalóval,érzelmi töltéssel rendelkezik,mint amire Ille hivatkozik!
    Még szerencse,hogy vannak jó filmek a TV-ben, mozikban,meg színház ahol némi kultúrát lehet összeszedni és nem politikai acsarkodáson „művelődni”,mint egyesek teszik!

  • Boda Marcsi!
    En mar megtanultam, hogy a gatlastalanokkal kar, nemhogy vitazni, de egyaltalan szoba allni. Ezert irok ide egyre ritkabban.
    A maga mostani „ellenfele” pedig a leggatlastalanabb szemely(bocs, majdnem embert irtam) akit valaha is megtapasztaltam(hala Istennek, nem lattam). Igy kell ot felfogni es igy is kell „kezelni”.

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 10
    6:14 du.
    nagyon jó, csak így tovább! megint egy újabb önigazolás 😀
    magának, jóasszony, nem velem van vitája, hanem a világgal, ami, sajnos, nem érti meg az ön nagyságát, és nem hajlandó elismerni kiválóságát és támadhatatlan kritikai rendszerét!
    az pedig, hogy nem gyp-s, azért még bizonyításra szorul 😛
    valahogy képtelen felfogni, amit a kezdeteikről írtam…

  • Tanulságos írás a Facebook-ról, ha már a fideSS-tákolmányt jó pénzért dicsőítő Rupert Scholznál tartunk:
    https://www.facebook.com/notes/johnny-gary-lee/amit-a-magyar-alkotm%C3%A1nyos-rendr%C5%91l-tudni-kellene/487818287964027

  • Georgina Bojana

    Kedves Ille István!
    Valamikor a budapesti VIII., kerületi Gyulai Pál utcai – Hirlapkiadós székházban – együtt ebédeltem, s nemcsak ebédeltem, de egy épületben dolgoztam is Föld S. Péterrel. Ő is egy rendkívül békés, jó és igaz ember. Általában, akik akkor a Ludasnál voltak, meg ott a kisebb folyosón, a Természet Világa, a magasabb házban a régi Magyarország, a Tükör Szerkesztőségében. Jómagam is egyikben dolgoztam egy rövid ideig, mert előtte is, meg utána is Blahán a régi Hirlapkiadó Székházában.
    Általában ott békés és igaz emberek voltak. No igen, magamat is oda sorolnám.
    Békét szeretnék mert elég már a nyüszögetésből, a beszólásokból, a gonoszkodásból.
    Igen, naiv vagyok. Ha színésznő lennék naíva – így hosszú „í’vel.
    De olyan jó lenne ha sokan lennénk, akik a nyugalomra, a békére, a NEM bántásra voksolnának.
    Aztán mindig van egy klikk, akik berzenkednek, bántanak, sértegetnek.
    Csak azért, mert önmagukkal sincsenek jóban, akkor hogyan lehetnének másokkal?
    Mindenkit leinteni, bosszantani, akik nem velük együtt fújja az „Ő” kövüket.
    *
    Igen, kedves István!
    Nagyon szeretnék békét!
    Sokan megmondták már nekem, hogy nem erre a világra születtem! De, hát történelmünket áttekintve, a régi világ sem volt olyan problema nélküli?!
    Ha csak Mikszáth országgyűlési írásait olvasom. Mintha mai történéseket írt volna meg.
    *
    Miért nem tudnak az emberek békében élni?
    Elagyaltam ezen.
    Talán, mert túl unalmas lenne…
    *
    Egyetlen egynek végtelenül örülök. Azt mondják, rossz szomszédság – török átok.
    No én itt, ahol élek – olyan, de olyan meseszerű, béke van! Hihetetlen! Süteményeket úgy sütünk, hogy negyedelünk, mindig egy negyed marad nekünk, a másik 3 db-ot a 3 szomszédnak adjuk. De u.úgy vissza is tér a süti, de másnap, vagy harmadnap. Így mindig eszünk, különféle édes-sós akármiket.
    *
    Isenem, ábrándozom.
    Milyen jó és boldog lenne ez az ország, ha a többiek is így élnének, mint mi – a négy család! Pedig nem is vagyunk „rokonyok”, sőt mi „bevándorlók” vagyunk a faluba.
    Kedves István, csak azt szeretném, ha ebben a fórumban, eltérően a többitől BÉKE és MEGÉRTÉS lenne. Ha valamivel nem értünk egyet, vitatkozzunk, de érvekkel és ne „harapással, vicsorgással”.
    Kedves István, gondolom, sejtem, sőt tudom – Ön is ezt szeretné, lelke legmélyén. De már hinni sem mer(ne) ebben.
    Ha álmodozom, akkor álmodozom. Békét szeretnék és jó, pörgős fórumot!

  • Kedves Fresz Iren!

    Elso hozzaszolasarol csak annyit szeretnek megjegyezni, hogy a szobanforgo nemet politikust a Fidesz, mint ugyvedet, egy szakvelemeny megirasara kerte fel, azert busasan megfizette, es amikor elkeszult vele, akkor megmutattak ot a hiszekeny magyar kozonsegnek az M1 televizioban.

    Idezem:

    http://www.168ora.hu/globusz/magyar-megbizasbol-dicserte-alkotmanyt-nemet-jogasz-113766.html

    „Kétes hírű német jogász minősítette kifogástalannak a legutóbbi magyar alkotmánymódosítást – mégpedig a berlini magyar nagykövet megbízásából. Rupert Scholzról, a CDU hajdani védelmi miniszteréről van szó, aki éppen Baden-Württemberg legnagyobb közpénz-botrányában blamálta magát: jogászként kifogástalannak minősítette azt a botrányos államosítási ügyletet, amelyet utóbb az Állami Számvevőszék, majd a bíróság jogsértőnek ítélt. A müncheni magyar főkonzul tagadta, hogy Scholz szakvéleményét megrendelték volna, ám a Stuttgarter Zeitung betekinthetett a bizalmasan kezelt tanulmányba, amelynek elején az olvasható: „A szakvélemény a magyar állam megbízásából készült, amelyet a magyar nagykövet képviselt.”

    Idezet vege.

    Azota, hogy ez kiderult rola, egyetlen szot sem hallottunk tole. A penzt azt eltette, de azert annyi tisztesseg meg maradt benne, hogy tovabb ne szerepeljen.
    Mindezt azota pregnansan felulirta a Tavares jelentes megszavazasa az EU parlamentben. Magyarorszag alkotmanya nem letezik, Magyarorszag nem alkotmanyos demokracia es Magyarorszag kormanya a legalapvetobb emberi jogok megsemmisitesevel foglakozik a kormanyzas helyett.

  • Kicsi Boda !
    Méghogy maga nem GYP.-s ???
    Háát…végül is lehet. Elképzelhető. Talán féligmeddig kikúrálták az agyturkászok , de hogy maradt visza magában valami , az tutti.

  • Kicsi Boda.
    Ugyanmá meséjjen el itten filmeket nekünk , szépen kérem.
    ( Úgysem tudtam mi hiányzik nekem mára…)

  • Ille,Geyza!

    Meséljen maguknak az ÁPOLÓJUK…és közben simogassa meg
    a kocka fejüket.
    Csak értelmes embereknek szoktam mesélni,akik értik is,
    hogy miről van szó és zárt osztályra nem járok látogatni…
    Na pá,vegye be a gyógyszerét Geyza!

  • Boda Marcsi!…………A Geyza kényszerzubbonyban nem tudja bevanni a gyógyszerét.

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 11
    2:42 du.
    az én fejem ovális, és igencsak szép formájú 😀

  • Jimbó,Tóapó!és a többi normális!

    Azért kérem ne adják fel,csak írjanak mert a végén még azt
    hiszik,hogy mindenben igazuk van és félünk…….ugyan már
    csak legfeljebb attól,hogy elkapjuk az elmebajt,de ugye az
    nem fertőz ,pláne így a neten!

  • Romániának is elege lett a nagy szabadságharcosból és kitiltják az országból.Végre hogy felébredtek,ezt kellett volna tenni már rég minden fidess és jobbik képviselővel.ez beavatkozás az ország belügyeibe.Ugyanugy mint azok a kettős allampolgárok akik nem itt élnek,de szavazni akarnak a mi életünkben beavatkozva.Nincs joguk.Nem értem hogy a román politikai elit miért nem vizsgálja meg,hogy aki nálunk szavazzik,az ne szavazzon a hazájában,ne legyen kettős szavazó!

  • Jólvan Boda , akkor mesélje NEKIK a hülye filmjeit , de minket kíméljen , könyörögve kérem.

  • Nekem háromszögletű a fejem , én magam alakítottam reszelővel.
    Nagy munka volt , megfelelő juttatás ellenében bárkin végrehajtom a kis ” trepanatiot „.

  • Topkány , Jimbici , írjatok itten csak bátran.
    Az hogy hányunk tőletek cseppet se zavarjon benneteket.

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 12
    3:35 du.
    Nem tudom mit mondott az orvos önnek, de ha rendszeresen szedi a gyógyszerét, valószínű nem jön át öntől a vírus. A feledékenysége esetére telepítettem a rendszeremre vírusirtót, nehogy tényleg fertőzzön. 🙂

  • Kac-kac!

    A zárt osztályon kitört a lázadás,de sebaj a falak gumiból
    vannak,meg aztán már nagyobb kárt nem tudnak tenni magukban!

  • Jimbó!

    Hát egyeseknek vastagabb bőr van a képükön,mint általában
    az embereknek…..,de ők is élőlények!

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 13
    12:42 du.
    tényleg így van!
    ezért javaslom, ne is vergődjön, mert a gumifalról csak lepattan. ordítania se nagyon érdemes, mert csak bereked.
    majd, ha lecsillapodott, az ápolók esetleg vissza engedik a közösbe.
    csak arra vigyázzon, ha túl sokszor lesz hasonló subja, rácsos ágyba fogják tenni.

  • Némá !
    Hogy ismeri a viccház belvilágát !
    Hiába no..világlátott ember ez a Kisboda.

  • Ha-Ha!

    érdekes amikor az” ápolt” sziporkázik…..de semmi
    szellemes nem jut az eszébe,és persze szigorúan a cikk
    tartalmára koncentrál…,mint a „társai”.
    Na pá,most jobb szórakozásom van!

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 14
    4:46 du.
    kétlem, hogy jobb szórakozása lenne.
    egy kesztyűbábnak nem igen van 😛

  • Mér kisboda ?
    MEgjött Főápoló Úr és vicceket mesél a kintivilágból ?

  • Ni csak ki beszél? a szegény betegek……
    Jobbulást kívánok,minden érintettnek!

  • A tulajdonhoz való jog sérthetetlenségére hivatkozva perelte az államot a különadó miatt egy volt APEH-es. Nyert.
    Újabb elbocsátott magyar közalkalmazottnak ítéltek meg kártérítést kedden Strasbourgban a végkielégítés egy részének 98 százalékos adókulccsal történt elvonásával kapcsolatos jogvitában, miután májusban hasonló ügyben ugyanilyen értelemben döntött az Emberi Jogok Európai Bírósága.

    Ezúttal egy szolnoki lakos volt a panaszos, aki a magyar adóhatóságnál dolgozott több mint három évtizeden át, 2011 márciusi elbocsátásáig. Végkielégítésének egy része után 98 százalék adót vontak le. A strasbourgi bírói fórumhoz egyebek közt az európai emberi jogi egyezmény 1. számú jegyzőkönyvének 1. cikkére – a tulajdonhoz való jog sérthetetlenségére – hivatkozva fordult.

    Az Emberi Jogok Európai Bírósága helyt adott ezzel kapcsolatos panaszának, és 16 ezer euró (4,7 millió forint) kártérítést, valamint 900 euró költségtérítést ítélt meg számára.

    Május 14-én közzétett ítéletében a bíróság egy szintén 1954-ben született, budapesti panaszosnak 11 ezer euró kártérítést, valamint – a perrel kapcsolatban felmerült költségekre – további 6 ezer eurót ítélt meg. A Külügyminisztérium volt alkalmazottját 2011. május 27-én bocsátották el, és végkielégítésének a 3,5 millió forint fölötti részét 98 százalékos adóval sújtották.

  • Kedves Falusi
    igy igaz ,de mennyiről nem tudunk!A Hagyónak megitélt kártérités?Nem véletlenül akarta a fidess alkotmányban becsempészni ,hogy amennyiben valamilyen kártéritést itél az EU,akkor azt a szegény emberektől be tudja szedni!elképesztő és felháboritó hogy amit a szegény emberekkel müvelnek!A Boda félékkel időt sem kell tölteni,hiszen a hozzászólásával magát minősiti!

  • kiteszem ide is:

    Valaki nemrég megpróbált egy alkalmazás segítségével bejelentkezni az Ön Google Fiókjába ([email protected]).

    A bejelentkezési kísérletet megakadályoztuk, nehogy egy fiókfeltörő legyen az, aki megpróbál hozzáférést szerezni az Ön fiókjához. Kérjük, tekintse át a bejelentkezési kísérlet részleteit:

    2013. augusztus 18. 13:57:21 UTC
    IP-cím: 198.48.63.73 (198-48-63-73.STATIC.turnkeyinternet.net.)
    Hely: United States

    anyátokat!

  • kovács Éva
    2013 augusztus 18
    9:30 de.
    bodát nem minősíti semmi. boda ugyanis egy senki.

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    én sem szeretném, ha a fiókomban „matatnának”, de máshol sem, csak úgy saját szakállra, kiváncsiságból, rosszindulatból.
    Elképesztő!
    Légy résen István, ezek szerint ugrásra készen a krampusz!?!
    Szörnyű!
    Korrektül értesítettek. Ez dícsérendő!

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot

    Ille…varlak orlandoban floridaban oktobertol…bujtatni foglak….apad helyett apad leszek…bajnai helyett bajnaid leszek

  • Hali.
    Én meg a te neveddel kaptam egy üzenetet, amit nemengedett kinyitni a gépem.
    beütöttem az IP-keresőmbe ezt, amit megadtál, ugyanarra a weboldalra visz, mint ahonnét az üzenet jött..

  • Georgina Bojana
    2013 augusztus 18
    10:42 de.
    nos, ez természetes. jó az internetes védelmem.
    nem az első próbálkozás.

    ahogy már a KMH-ra is rárepültek, meg az általam szerkesztett ellenszek.hu-t is meghekkelték. nem véletlenül települtünk át a KMH-ra.
    gyáva férgek, hátulról bátrak, ennyi.

  • Na mi van kitört a pánik?….
    Megfigyelni ,feljelentgetni(még a barátokat,vagy baráti országokat is)Amerikában illetőleg Kanadában,no meg Izraelben szokás…volt is belőle botrány!…..
    nem kell képzelődni,sokszor nem érhető el a neten valami,
    meg maguk aztán tényleg nem olyan fontosak,hogy valaki is
    korlátozná a „dicső” tevékenységüket……persze lehet.hogy
    tévedek,de becs szóra nem én voltam!

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 18
    4:58 du.
    Érdekes módon, kedves Marcsi, mégsem az amerikaiakról, a kanadaiakról, vagy az izraeliekról járt az a mondás, hogy a „hzámesterek országa”…

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot

    valoban nem mondjak az amerikaiakra hogy a hazmester=besugok=feljelentok orszaga , de azert a snowden moszkvai menedekkerelme=kemugye=hazaarulasa valami hasonlo illetve sokkal nagyobb kaliberu ugy , tehat kis orszagban kis ugyek=hazmesterek , nagy orszagban vilagraszolo botranyok

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 18
    4:58 du.
    na igen.
    magának, kicsi boda, nem is lenne hozzá képessége 😀

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot
    2013 augusztus 18
    10:40 du.
    Lacika..Ezek szerint nem vetted a fáradtságot, hogy utánanézz, miért hozta nyilvánosságra Snowden az eltussolt [b]katonai és CIA visszaéléseket[/b].
    Hogy a gringóknak nemtetszik?
    Az lehet.
    Tetszettek volna nem visszaélni..

  • Sajnos ma nincs más út és lehetőség minthogy az USA ellenőrzi ezeket a még félig-meddig gyermekkorban lévő országokat.
    Az USA megadta és lehetővé tette a ” gonosz kamasz korban ” lévő országoknak az Internet használatát , erre ezek az országok eltűrik , majdnemhogy támogatják azokat a NET.-es tevékenységeket amelyek akár pusztulásba is dönthetik az egész Emberiséget.
    Erre jön egy ilyen féreg mint ez a Snowden és nyilvánosságra próbálja hozni ennek a kontrollnak a részleteit.

    Különben mindenki biztos lehet abban :
    Ha valaki beírja a Gugléban a különféle terrorszervezetek nevét vagy prominenseinek a nevét , valahol valaki egy irodában Langleyben felfigyel rá. És képződik egy irat.

  • Andrási Sándor

    „Nem szeretem ezt az országot” – ez motiválja a teljes „életmű”-vét.

  • Andrási Sándor
    2013 augusztus 29
    12:33 du.
    Igaz, az ország sem szeret engem. Mert, ha valaki nem tudná, Orbán maga az ország. Kizsigerel, megaláz, semmibe veszi jogaimat, apránként elpusztít. Miért is szeressem hát?

  • Egy másik portálról ollóztam:

    Jöjjön tehát Orbán 50 sötét árnyalata avagy az 50 ostorcsapás. Figyelem, a következő sorok sokkoló tényeket tartalmazhatnak! Elolvasásuk csak 18 évet betöltött, szavazati joggal rendelkező polgároknak megengedett. Csak Stockholm-szindrómás, lábfétisiszta (értsd: talpnyaló) mazochistáknak ajánljuk.

    Einstandolta a kötelezően választható magány-nyugdíjpénztári pénzeinket.
    Nem hozott létre személyes nyugdíjszámlát, és ezt a pénzt nem helyezte rá.
    Az einstandolt pénz egy részét költötte csak az államadósság visszafizetésére, a többi szétfolyt a kezei között.
    Nem tett rendet az országban két hét, de még két év, három év, lassan négy év alatt sem.
    Meglepett minket első Matolcsy csomaggal, második Matolcsy-csomaggal, harmadik Matolcsy-csomaggal, amelyből aztán Varga-csomag lett.
    Adott nekünk 2013 elején „rezsicsökkentést”, amely válságba viszi az energiaszektort.
    Az egyetemi hallgatókat röghöz kötéssel lepte meg.
    Az egyetemi keretszámokat drasztikusan csökkentették.
    Kaptunk Felcsúton és máshol is stadiont, mi is fizetjük, púpnak se kellett a hátunkra.
    Adott kötelezően választható hittan vagy erkölcstan hittan oktatást.
    Kaptunk államosított tankönyvellátótól rossz tankönyveket, és rossz ellátást.
    Az új egyháztörvény csak bizonyos kegyenc-egyházakat ismertek el.
    Az egyházak a kormány segítségével einstandolták az állami iskolákat.
    Kaptunk földmutyit.
    Trafikmutyit.
    Szavazati jogot adtak a külföldön élő magyaroknak, akik nem élnek itt, nem adóznak itt.
    Eltörölték a kétfordulós választást.
    Bevezették a regisztrációt, szerencsére ezt visszavonták
    Megleptek minket a Tákolmánnyal.
    A tákolmányt nem bocsátották népszavazásra.
    Ajándékba kaptuk Simicska Lajos és tsait.
    Orbán elfoglalta az OVB-t, amely azóta nagy rendszerességgel utasítja el a népszavazásokat, például a devizahitelről, a visszamenőleges törvénykezésről és a trafikokról.
    Kaptunk különadókat: tranzakciós és sárgacsekk adót és telefonadót.
    A kiszámíthatatlan gazdaságpolitika miatt a beruházások általános zuhanása.
    Vegzálták és megvonták a nyugdíját egy csomó rokkantnyugdíjasnak.
    Csökkentették a közmunkások fizetését 47-ezerre. Valódi munkahelyteremtés helyett.
    Az iskolásoknak „kijárási tilalmat” 16 óráig.
    Rendőrökkel ellenőrzik az iskolásokat.
    Centralizálták az oktatás irányítását. Kézivezérelt iskolai igazgatókat kaptunk.
    Kb félmillióan emigráltak.
    A középiskolák igazgatói pályázataiban csalók, plagizátorok nyertek.
    Az egész ciklusban 0 körüli GDP növekedést enyhén prosperáló világgazdaság mellett.
    Legalizálták és elvárttá tették az orvosi korrupciót, a hálapénzt.
    A pedagógusok béremelését évekig húzták-halasztották.
    Ócsai lakóparkot drágán, ócskán, teljesen rossz helyen.
    Egykulcsos adót, amely a szegényektől elvett, a gazdagoknak feleslegesen adott.
    Az államadósságot végül minden sanyargatással nem sikerült csökkenteni, vagy csak hajszálnyit.
    Hónapokig kaptunk drága eurót és frankot a teljesen felesleges „szabadságharc” miatt.
    A korábbinál is nézhetetlenebb köztévét.
    Betiltott gárdavatásokból még jó néhányat. A két pofon elmaradt.
    Egy csodálatos, autóbafagyós túlélőtúrát 2013. március 15-én.
    Kátyúzást, de csak az Orbán-esküvő helyszínein.
    Különféle büntetéseket, támogatások megvonását az EU-tól Orbán kokijai és sallerjai miatt.
    Néhány betiltott, vagy akadályoztatott tüntetést. (Melegfelvonulás, szakszervezeti tüntetés), kicsit einstandolták március 15-ét.
    Olyan külpolitikát, melyre büszkék lehetünk külföldön: kvartékázást Mubarakkal, tibeti tüntetők vegzálását a kínai delegáció fogadásakor, baltás gyilkos hazaengedését, azerbajdzsáni kapcsolatokat.
    Matolcsytól pocsék gazdaságpolitikát, és röhögséges cikkeket valamint nyilatkozatokat.
    Az alkotmánybíróság korlátozását.
    A sajtó és média jelentős korlátozását, a média nagy részének einstandolását
    Médiafelügyeletet Szalai Annamáriástul.
    Schmitt Plagi bácsit.
    De vannak olyan mazochisták, akik ezt élvezik. És vannak olyan soft-mazochisták, akik ezt hagyják.