Surján, a tudatlan

2013 augusztus 10 8:17 de.43 hozzászólás

Surján László, a KDNP politikusa – már ez a szókombináció is nevetésre ingerlő, kb. annyira, mint az, hogy a Fidesz demokratikus – a következő indokolással utasította vissza Bolgár György interjúra szóló meghívását:

„A Klub-rádió egy megszűnt rádió, és ő nem hajlandó interjút adni egy nem létező rádiónak.”

Tekintsünk el attól, hogy az utóbbi időben extrém meleg volt, és Surjánnak megártott a túl sok napsütés. Ahogy elnézem a tészta képét, ő amolyan szobakeresztény, az éltető nap sugarát kínosan kerüli.

Surján László

Surján László

Mondjuk, esetleg csak simán gyáva, ami azért elég gyakori pártján (khm, még hogy pártjuk lenne!) belül. A szervilis seggnyaláson kívül nincs igazi markáns megjelenésük.
Persze, az is lehet, hogy puszta önvédelemből – vagy tiltva van neki – nem hallgat Klub-rádiót, a hazai és világhíreket kizárólag a Lánchíd-rádióból, a Mária-rádióból, a Kossuth-királyiból hallgatja, és felvidulni meg a Dankó-rádióból szokott.

Az, hogy miből gondolja, hogy a Klub-rádió – ami minden kormányzati erőlködés ellenére töretlenül sugározza az ellenzék hangját – megszűnt rádió, három okra vezethető vissza: vagy egy ócska provokatőr (sanszos), vagy ennyire buta (még sanszosabb), vagy tud valamit.

Tegyük azon is túl magunkat, hogy az általa képviselt formáció – azt hiszem, a népszórakoztató világban így hívják a bizonytalan képességű, nevesincs tagokból, egy szezonra összeállt társulatokat – minden, csak nem keresztény, nem demokrata, és legfőképpen, nem néppárt. Nekem az afrikai döglegyek jutnak róluk eszembe, amik letisztogatják a hiénák által lerágott csontokat. Rondák, zajosak, de alapos munkát végeznek.

Olvassunk bele egy kicsit Surján gerincbántalmainak kórlapjába.

1941-ben, Kolozsvárott született, 1959-ben a piaristáknál érettségizett. Piszok mázlija volt, mivel a visszacsatolt területen született, és mivel akkor Kolozsvár közigazgatásilag ennek révén Magyarországhoz tartozott, valszeg magyar állampolgárságúnak jegyezték be. Hogy a piaristákhoz hogy jutott be, akik azért 1955-ben sem voltak éppen az országvezetés kedvencei, más tészta. Nincs is adat sehol róla.

1987-ben még ígéretesnek tűnt, mint a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese, aminek köszönhetően joggal feltételezte Antall József, hogy jó lesz népjóléti miniszternek. Nem lett az. Annak idején kezdett bele a pozícióhalmozásba.

1996-ban őt, és párton belüli frakcióját kizárták a pártból. Biztosan hangot adott abbeli véleményének, hogy kapor nélkül nem ízlik neki a tökfőzelék.

Jó érzékkel átlépett a Fideszbe, majd annak hátszelével megválasztatta magát az újra alakult KDNP alelnökének.

Most pedig pimaszul beleröhög mindenki arcába: olajbogyók, hiába ugráltok, ha én azt mondom, nem léteztek, akkor nem léteztek!

Mégis, olajbogyók, kinek hisztek? A fületeknek, vagy Surjánnak? Javaslom, neki higgyetek. Előbb-utóbb kötelező lesz.

Ille István

43 hozzászólás

  • asher alexander

    ILLE Ur!!
    rosszul latod!!
    a surlyan-(lenykori neven suttyo)-azert oly sapadtka,mert kiskoraban evekig szita alatt tartottak hogy a macska el ne lopja!

  • asher alexander

    hirlik hogy hugyozni is sutolapaton toltak ki,es csulival messzirol etettek!!

  • marcus aurelius

    Harunlarasid inditja szépirodalmát:
    „…szervilis…seggnyalás…provokatőr…döglégy…hiénák..gerincbántalmas…valszeg…tökfőzelék…beleröhög…olajbogyók…”
    DEMOKRATÁK, kezdődhet a mocskolódás !

  • Egy másik surbankó.

  • Mindezeket te gyakorlod fijjam magas szinten. Majd utolér téged is a végzeted mint történelmi elődödet. Surján apó nagyon feledékeny paraszt gyerek.Annó 1987 karácsonya előtt betévedt egy társával együtt a Maria Hilferen egy ugynevezett magyar üzletbe(éppen ott tébláboltam mert a tulaj nagyon jó barát vol) Surján papa eljátszotta a jó keresztényt(nem létezhetett, hogy nem tudta hova tévedt be mert a tulaj zsidó is volt meg izraeli is.) No elég az hozzá információt kért az irányban, hogy ő és a barátja Betlehembe készülnek a nagymisére. Ugyan hol van az izraeli követség és mennyi idő a visum stb. Mert a zsugájuk megvolt Cipruson keresztül persze csak egyetlen egy nagy bibi volt, éspedig az, hogy annó nem vették jó néven ha valaki Izraelbe megy és annak nyoma van az utlevélbe. De Laci bátyó minden hájjal megkent ember volt már akkor is. Megkérte a tulajt, hogy ha elmenne vele és segítene olyan visumot kérni neki meg a barátjának hogy az ne legyen benne az utlevelében. Azokban az időkben amikor nem volt hivatalos diplomáciai kapcsolat a pesti zsidók Cipruson keresztül utaztak és az ottani követségen kaptak egy cetlit ami beutazási visum volt, hogy ne legyen nyoma a kék magyarban. Megkapta Laci bátyó a beutazási engedélyt mert miért ne kapta volna meg. Csak aztán arról már nincs tudomásom, ugyan hogy sikerült bemennie Betlehembe a misére meghívó nélkül. Mert még azokban az időkben is csak azok mehettek be akiknek hivatalos meghívójuk volt. De Laci bának biztosan ott is akadtak jókeresztényi kapcsolatai.

  • Ille! A….

  • van valami gondja vele?
    még visszafogott is voltam 😀 melyik jelző nem tetszett?
    amúgy nem szépirodalom: vélemény.
    látta tömjén atyus szervilis mosolyát? olvasta harrach seggnyaló nyilatkozatát? surján kijelentése nem provokáló? tán nem döglegyek, akik a fidesz által lepusztított csontvázakon híznak meg? cáfoljon!
    de magának mind1. a szépirodalomról sincs halovány segéd fogalma.
    surjánt mocskolni? a nem létező kdnp-t mocskolni? teljesen értelmetlen.
    egy senkire és egy semmire ilyesmit pazarolni luxus.
    nem jön ez össze magának, aurelius fiam.

    ami magát illeti:
    „Aki nem tudja, mi a világ, az nem tudja, hol van ő maga. Aki nem tudja, mire született, az nem tudja azt sem, kicsoda ő tulajdonképpen, és azt sem, mi a világ. Aki ezek közül egyet is elhanyagol, az a maga rendeltetését sem tudja megmondani. S most milyen színben tűnik fel előtted az az ember, aki olyanok tapsai elől menekül, vagy töri magát utánuk, akik azt sem tudják, hol vannak és kicsodák?”

    ehhez tartsa magát, és javaslom, orbánnak is továbbítsa, miheztartás okán.

  • Ille, vannak problémák, kedves!
    Kit érdekel a véleménye?
    Az illetőt és nagy részt a magyarokat, nem érekli.

  • Nem hinném, hogy Surján miatt érdemes leülni a számítógép elé és leírni ezt a cikket Bolgár György ebben a témában a legjobb és egy Surján úgy sem lenne méltó vitapartnere és így kevesebbet veszít azzal ha nem hajlandó beszélgetni Bolgárral

  • Figyelő
    2013 augusztus 10
    2:19 du.
    na, látom, kezd tisztulni…valóban nem érdekli a magyarokat surján véleménye. de akkor miért erőlteti?

  • a címzés nélküli kommentem marcus aureliusnak szólt,mint ahogy az idézet is tőle való – mármint, az utolsó „jó” római császártól.
    bár kétlem, hogy ismerne bármit is nickjének gazdájától.

  • Varga Sándor
    2013 augusztus 10
    1:31 du.
    nocsak, nocsak, varga úr! kezdi elveszíteni a jó modorát? csak nem akart valami illetlent mondani?
    no de kérem! hát micsoda családban nőtt fel maga?

  • Ille!……………Még mindig nem vetted be a piruláidat?A nagy mocskolódásod miatt meg ne,hogy úgy járj mint a Csintalan.

  • Figyelőkém! Maga ne ezt figyelgesse már itten! Vagy még mindig kap járulékot ha jelent és figyel? Inkább mást figyeljen. Ha székelési zavarai vannak sürgősen forduljon orvoshoz. ne ide rondítson a KMH oldalára.

  • Há má hogyne érdekelne minket , magyarokat az Illepityu véleménye.
    Ma is említette kettő barátom hogy járnak ide olvasgatni.
    Viszont a maga véleménye Bencsics Figyelő Klára , valóban SENKIT nem érdekel.
    (Max. a kedves családja körében néhányat , de a fiatalabbakat már ott sem.)

  • A témában szereplő egyén (én még a nevét sem irom le)arcán jól látszik a keresztényi „alázat”.Viselkedésében pedig a kétszinü kereszténység.Ezekből a „keresztényekbnől???”árad a mások iránti gyülölet.Ezek képesek lennének legyilkolni az ellenlábasaikat,ugy,mint ann ak idején a htetetlenekkel tették.Én ateista létemre emberszeretöbnek tarom magam,mint az ilyen politikusá veglett ál keresztények.Arra vagyok kiváncsi,hogy milyen lelkiismertük van az ilyen,az Istenre hivatkotzó,de az isteni tanitást be nem tartó,söt pont az ellenkezőjét tevő alakoknak?És hogyan fognak majd annak idején az Istenük előtt a földi viselkedésükért elszámolni?

  • Nézzenek már oda:
    Ez a patkány Top-izé ide jár fenyegetőzni !
    EZ IGEN
    EZ a valódi álkeresztény-fasiszta tempó !
    Akinek a véleménye nem tetszik , azt öten hatan meglessük hajnalban összetörjük a csontjait ugye Toppatkány ?
    Csak vigyázzatok : nehogy utóbb tankok lánckerekei alatt végezzétek , ahogy az eddig mindig szokásban volt.
    Idióta , tanulni képtelen megrögzött nácik !

  • Berecz, üldözési mániája elég fejlett. Ajánlom, hogy kezeltesse.
    Szerencsétlen Surján, hogy látszik magának gyilkosnak, azt csak maga tudja.
    T.i. illető a légynek sem árt.
    Illének nem tetszik, tehát ütni kell rajta egyet?
    Elég ovódás tűnet!

  • Geyza!…………………Nem tudsz olvasni?Eddig is látszott a „nyomottság” rajtad de,hogy ennyire sötét vagy azt nem gondoltam volna.A fasisztázás,nácizás-mindig az kiabál a legjobban akinek a háza ég.A patkány meg hozzád képest egy aranyos állat.A rohadt paradicsomról akkor még nem is beszéltem.

  • marcus aurelius

    Berecz et !
    Azért megérne egy (ateista) misét, hogy Surján arcképét kielemezné, – (az egykoron hetente bérmálkozó) Fletóéval, (a nem bérmálkozó) Konrád Györgyével, vagy Kertész Imréével összevetve. (Facebook, pár kattintás…)
    Segitségként a tanulmányhoz: Surjánnak kis srác korában tyuxeme volt a ballábán, feltörte a foci csuka. Ez tette jobboldali elhajlóvá. Mindez egyébként a képen nem látható bal füléből is következtethető!!!

  • Topapó
    2013 augusztus 11
    4:29 de.ha ide idézné, mit is tart mocskolódásnak, nagyban segítene a szava hihetőségén. mert hát, a döglégy, vagy a hiéna a kdnp és a fidesz esetében csak tényközlés.

    ami pedig a csintalankodást illeti: a címem ismert, megtalál, aki akar. de az olyasmihez ember is kell, nem csak nadrág! 😀

  • Figyelő
    2013 augusztus 11
    1:14 du.
    magának ille-fóbiája van, bencsics. nekem nem surjánnal van bajom, hanem a magatartásával.
    amúgy valóban szerencséten 😀

  • Geyza
    2013 augusztus 13
    8:58 de.
    mábocs, de ne sértsd meg ezzel a patkányokat!
    a patkány ugyanis egy rendkívül intelligens és tanulékony állat.
    ellenben topapó …

  • Ille!………………..Vigyázz,hogy a nagy egód esése közben agyon ne üsse az IQ-dat.

  • Geyza-geyza!…………..Fáj az igazság?

  • Szegény Ille,Puchert hozzászólására válaszolt Figyelőnek…!
    Hát ez már klinikai eset…..
    Figyelő!
    A patkány (Ille szerint is)tényleg egy nagyon intelligens
    állat sok emberrel ellentétben,a veszélyt is megérzik,míg
    sok emberformájú nem képes erre,így a vesztébe rohan….

  • Topapó
    2013 augusztus 13
    2:52 du.
    maga csak ne aggódjon miattam, fiam! az egóm is, meg az iq-m is megfelelően magas 😀

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 13
    4:38 du.
    akkor a tényekhez:

    „Figyelő
    2013 augusztus 11
    1:14 du.

    Berecz, üldözési mániája elég fejlett. Ajánlom, hogy kezeltesse.
    Szerencsétlen Surján, hogy látszik magának gyilkosnak, azt csak maga tudja.
    T.i. illető a légynek sem árt.
    Illének nem tetszik, tehát ütni kell rajta egyet?
    Elég ovódás tűnet!”

    uppsz…már régóta mondom, hogy diszlexiás 😛

  • Moderátor, bocsánat, már megint elhamarkodtam. Itt jön a helyes szöveg, kérlek, hogy ezt engedd át. Mellesleg írtam én korábban ehhez a cikkhez a svéd kereszténydemokratákkal hasonlítottam össze a magyarokat, az a szöveg eltünt. Miért?
    A helyes szöveg:

    Emberek, Aiszopósz állatmeséi és Brehm állatvilága sem elég nektek a pocskondiázó hasonlatokhoz. Egyébként ez a nácik kedvenc “irodalmi” fogása volt embereket különböző állatokkal azonosítani. Most már a bacillustól a majomig minden foglalt, erőltessétek meg a fantáziátokat, amikor szídjátok egymást, ennél azért jobbak vagytok.
    Ami a témát illeti, a KDNP tényleg nem létezik. Ne nevezze magát keresztény pártnak, amelyik egy szót sem szól a szövetségeseinek és puszipajtásainak, hogy ugyan már, ne szomjaztassanak halálra egy települést. Azt se bánják, ha verik a nőket a családban. Csak “keresztényüldözésről” halandzsáznak a parlamentben. Nevetségesek.

  • Topatkány:
    Fáj bizony !
    Mindig elkeserdéssel konstatálom, mikor egy volt homo sapiens leállatiasodik , mint most maga !

  • Ille!………..Dehogy aggódom csak a szakadákban lévő gödör aljáról minden magasnak tünik.

  • Előd
    2013 augusztus 14
    3:03 de.
    Vannak ártalmas linkeket, mellékleteket tartalmazó kommentek, ami után Krisz. kézi szöszmötöléssel próbálja helyreállítani az adatbázist. Ilyenkor eltűnhetnek dolgok. Nem a hozzászólásoddal volt a baj.

  • Ok, különben se nagy ügy. Elveszett, hát elveszett. Majd megírom újra, ha fontos. Csak zavar, hogy nincs szerkesztés-funkció, legalább korlátozottan, ha az ember észrevesz valamit utólag. Most itt díszeleg néhány sor tök fölöslegesen, például egy egész bekezdés és üzenet, ami kifejezetten a moderátornak szólt. Krisz, ezt is törölheted, mert ez se tartozik a témához, csak nem tudtam, kinek írjam.

  • Geyza!……………Nézz a tükörbe az nem hazudik legfeljebb torzit.Bár magánál torzitásról csak némi jóindulattal lehetne beszélni.

  • Topapó
    2013 augusztus 14
    11:28 de.
    ez kétségtelen. azért örülök, hogy végre felismerte a pozícióját 😛

  • Toppauerkám ha nem tetszem , igyon lúgot.
    Attól másképp lássa majd a világot 🙂

  • Geyza!…………..Nem szeretnék a te sorsodra jutni.

  • Toppatkánykám ezt meg is értem. De akkor meg miért ilyen amilyen ?
    Nekem nem mondja hogy csak az OMO.-tól lett ilyen !

  • Nakérem ennyi szó és Toppauer cséplés után mostmár magához a cikkhez is hozzászólnék :
    Jó hogy megjelent ez a cikk , mert eddig ugyan hallottam ennek a hordófejűnek a nevét itt-ott , de sehogysem tudtam beazonosítani.
    Ami nem csoda , mert ilyen harminckettedik rendű senkiket az ember pont annyira nem jegyz meg magának mint a táncdalénekes-gyárból kikerülő kérészéletű műanyag-sztárokat és sztárinákat.

  • kiteszem ide is :
    Valaki nemrég megpróbált egy alkalmazás segítségével bejelentkezni az Ön Google Fiókjába ([email protected]).

    A bejelentkezési kísérletet megakadályoztuk, nehogy egy fiókfeltörő legyen az, aki megpróbál hozzáférést szerezni az Ön fiókjához. Kérjük, tekintse át a bejelentkezési kísérlet részleteit:

    2013. augusztus 18. 13:57:21 UTC
    IP-cím: 198.48.63.73 (198-48-63-73.STATIC.turnkeyinternet.net.)
    Hely: United States

    anyátokat!

  • marcus aurelius

    „kiteszem ide is….”
    Commissioned by Edward Snowden (Top secret!)