Ali ben Kuku, avagy miből is fizettünk

2013 augusztus 12 10:16 du.117 hozzászólás

Örömünnepre még sajnos nincs okunk, de sokakban felmerült a kérdés: tessék szíves mondani, honnan kapirgált össze az állam nagy hirtelen 2,8 milliárdot euróban, hogy háromféle valutában kinyögje végre az IMF felé adósságát. Egészen pontosan így fest a kifizetett összeg:1,1 milliárd dollár, 500millo euró, és 260 millió angol font. Horribilis összegek. Még is honnan volt ez az összeg meg, ha közben munkanélküliség tombol, a gazdaság nem éppen jól teljesít, mert napokon belül bezár a Dunaferr és cirka 1500 újabb munkanélkülivel nő a már kitudja mekkorára duzzadt munkanélküliség.

Előre kifizették...de miért, miből és hogyan?

Előre kifizették…de miért, miből és hogyan?

Orbán Gábor (nincs tudomásom róla van e köze a nagyvezír családjához, de nem csodálkoznék ezen sem) a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azt nyilatkozta, hogy az IMF-től lehívott összegek fedezték ezt, valamint az eladott államkötvények. Mondjuk rá, hogy az IMF lehívások tényleg valódi adatok. De tessék mondani, kik vásároltak manapság államkötvényt ekkora összegekben? Pláne, ha ezek euró, dollár vagy, font alapúak. Valami nem nagyon stimmel. Mert gondoljunk csak bele: lehívtunk az IMF-től egy baró nagy összeget. Mondván, nem tartunk rá igényt, írják jóvá, sőt a láda fiából nagy hirtelen előkaptunk még annyit, hogy egyenlítsük a számlát. Sőt, már jó előre kifizettünk 300 milliót, ami csak jövőre lett volna esedékes és a maradék 50 millióra is csak 2015-re kellett volna gyűjtögetni.

Voltak rezerva, dugi pénzek? Esetleg a gazdasági számokat mutató számok lettek átírva és évekig meghamisítva? Nem, kezicsókolom. Másról van szó. Az államkötvények egy részét kétes elemek, magyar állampolgárságot kivásárló keleti és kínai maffiózók társasága vette meg. A nagyobbik felét arab sejkek, olajtermelő emirátusok vásárolták meg. Tehát hurrá, szabadok vagyunk? Nem egészen. Az IMF felé per pillanat igen. De ez amolyan csöbörből vederbe való menekülés.

Szomszédunkban, Ausztriában igen jelentős arab tőke halmozódott fel. Olyan milliárdosok pénze feküdt osztrák pénzintézetekben, mint Kadhafi a volt líbiai elnök pénze, és fiáé, akit még Jörg Haider, az azóta jobblétre szenderült osztrák „szabadságpárt” elnöke hívott meg Kärntenbe. A másik „leköszönt” ilyen figura Saddam Hussein és családja milliárdjai. Szintén Kärntenben landoltak Haiderhez közeli bankokban, mint Raiffeisen, Hypo, és Alpen Adria. Miután ezek a pénzek visszavándoroltak oda, ahonnét ellopták a leköszönt diktátorok, hatalmas üres kasszák maradtak utánuk nevezett bankokban. Csőd szélére kerültek és nehéz állami pénzeket kellett beléjük fecskendezni, hogy elkerüljék az összeomlást. Mert ezek a pénzek ki lettek szivattyúzva, sőt azok is, amiket anno itt deponáltak a teljesen megbízhatónak nevezhető osztrák bankokban azok az arab olaj országok, akik kétes bizniszeikhez gyorsan mozgatható tőkét tároltak itten.

Mivel jó néhány ilyen ország embargó alá került, és nem tudnak semmiféle tranzakciót sem lebonyolítani, mert Ausztria kénytelen kelletlen csatlakozott azon országok közé, ahol ellenőrzés alá vonták a nagyobb és kétes pénzmozgásokat. Az arab tőkének új, megbízható helyre volt szüksége a térségben. Magyarország eddig sem volt ismeretlen számukra, de ilyen irányú elképzeléseik csak az utóbbi időben kezdtek valós formát ölteni.

Felmerülhet a kérdés: miért pont ránk esett a választásuk? Hiszen van most más volt Kelet-Közép-Európai ország, ahol nem biztos, nem találnának-e megfelelő helyet. Csehország, Lengyelország már az elején kiesett a számba jöhető országok sorából. Sem a lengyelek, sem a csehek nem túlzottan rajonganak az arab tőkéért. Mondhatni, hogy mind a csehek, mind a lengyelek nyugatbarátok. A csehek az U.S.A. felé nyitottak, míg a lengyelek Észak-Európa és Franciaország felé. Az arabok soha sem voltak szívesen látottak. Éppen ezért esett a választás kishazánkra.

Nagy kérdés persze, meddig képesek maradni, meddig éri meg nekik? Magyarország hiába EU tagország, nem tartozik az euró övezethez. A bankátutalási rendszer nem macerás, nem esik olyan kritériumok alá, mint Ausztriában. És még valami: a magyar bankélet jelentős részét osztrák bankok fedik le. Ergo: minden biztosított. A probléma akkor lesz majd, ha esetleg a jelenlegi kormánynak le kell köszönnie, és a következő kormányzat már nem lesz ennyire nyitott és rugalmas az arab tőkére. A másik szempont pedig a nyereség. Egy jó darabig hagyják feküdni parlagon a pénzüket, de hosszú távon, ha nem fial, akkor elviszik, és máshol keresnek lehetőséget. Ezáltal a magyar pénzügyi helyzet ismételten válságba kerülhet.

Vagy más esetben, elképzelhető, hogy a most beáramló arab pénzek befolyásolni fogják a közelgő választások eredményét? Ahogy németül a lottó játékokat hirdetik: alles ist möglich. Minden lehetséges.

Avi ben Giora jegyzete

117 hozzászólás

  • Kérem a cikk íróját, hogy bizonyitsa be állitásait. Ha lenne szíves biztos ADATOKKAL alátámasztani azt a feltételezést, hogy a magyar állam arab és kinai maffia segítségével fizette ki az IMF-nek adóságát.

  • Értem a felvetéseket,
    s kérdésekre kérdéseket fogalmazok. A feltételezett arab és kínai „gengsztertőke” nem Raiffeisenbe, Hypoba s egyéb bankokba dölt be, hanem államkötvényeket vettek rajtuk (ha valóban ők vették). Az államkötvényeknek ismert kamata van, ismert idejű lejárattal. Tehát pontosan kalkulálható az adósságszolgálat, mértéke, ideje (nem lehet csak úgy kirántani, mint egy bankból). Akkor ez miért is baj?
    Akkor jó az osztrák hasonlat? S miért is befolyásolják a szabad piacon megvett államkötvények a választási eredményeket? Másrészt a magyar államkötvények nagyon jelentős része amerikai kis és nagybefektetők kezében van (lehet utána nézni) évek óta, fel sem merült, hogy az befolyásolná a választási eredményeket.
    Azt már csak zárójelben írom, hogy az arab tőkét szeretik az amerikaiak is. Nagyon. Érdemes megnézi a kapcsolatokat Szaudi Arábiával és az olajsejkségekkel. A kínaikat a végére hagytam, kiknek a kezében az amerikai államadósság óriási része van…
    Tehát mi ez, választási hangulatkeltés?

  • asher alexander

    no majd a „szintemindighudejolertesultek”-a nagyon-nagyon mely-es/vagy-nagyonmagasan(hordott orru)magyarok mint pl zazrivecz gauleiter kitalaljak-(es onnet az mar az allamilag dotalt evangeliomma valik…………..aki meg nem hiszi utanajarnak…)-
    -hogy mar megint a zsidok,az izraeliek vettek meg!!
    ugytunik megint budos lessz a zsiodok penze kisidore!!

  • Kuku meg kukult

    szenzacios !

  • Kuku meg kukult

    gergő , en megertem hogy te szeretned a magyarok penzet kezelni de ez egyenlore nem fog menni

  • Nem lehet tudni!Aki megszólal az mind mást mond.A devizatartalékok apadnak ,az tény.Ujabb verzió hogy a eladott dollárkötvényekből és egyéb eladott kötvényekből.Az IMF hitel 2,5 %-os kamattal volt,s ezek pedig 5-6 %.ezzel 14 milliárdott buktunk.ez a nagy szabadságharcost nem érdekli!Harsogja hogy milyen jó ez nekünk.jó mert 4.6 millió ember éhezik,500 e gyermek alultáplált és 500 e ember már külföldön dolgozik.Nagyon jó!Ők pedig gazdagodnak,hiszen a vezirnek amennyiben igaz 500 e milliárdja van,egy napot a politikán kivül nem dolgozott!Elképesztő és felháboritó!!!

  • Avi ben Giora!………………Sajnos csak igy tudtak pénzt szerezni mivel Izrael már „felvásárolta”magyarországot a liberális kormányzás alatt.

  • HEHEHEHEHEEHeheeheheheheeeheehehehehe
    Olyan ez a mostani kurzus az IMF.-nél , mint a rendszerváltási túrista Nyugaton :
    Engemet is megnéztek Angliában amikor háromféle náció papírpénzét váltottam át a kisvárosi bankban angol Fontra , hogy műszaki dolgot vásárolhassak.
    Olyan..különös érzésem volt !
    Hogy mindjárt rendőrt hívnak.
    De aztán minden jól alakult 🙂

  • Bevallom, én nem hiszek sem az arab, sem a kínai tőke magyarországi megjelenésében..
    Két oka van..
    A kínai vagy befektet, (ingatlan, gyár, technológia)vagy kölcsönad. Egyiknek sincs nyoma sem..
    Az arabokról annyit, hogy legalább olyan régi és jó üzletemberek, mint a zsidók, hát valszeg ők sem egy olyan országban helyezik el a pénzüket, ahol a bankok sorsa, de egyáltalán maga a pénz biztonsága is kérdéses.
    Ha bárki összehasonlítja a magyar bankok (úgy értem, a magyarországon működő bankok) kamatkifizetését bármelyik más országéval, akkor azt tapasztalja, hogy nemérdemes hazai bankokba tárolni a pénzt, mert még a hosszú időre lekötött kamatok sem mindíg fedezik a költségeket, takarják be az inflációt, valamint az ország valutatartaléka nem elég magas ahhoz, hogy felelősséggel ki lehessen jelenteni, milliárdos értékü valutás betétek esetén, az állam szavatolni tudja az adott valutában történő kifizetést..

  • Figyelő
    2013 augusztus 13
    12:49 de.
    minek? elhinnék?
    na, ugye.
    de, mondok valamit: maga bizonyítsa be az ellenkezőjét, mert amit a kötvényekről és egyebekről hablatyolnak, az kamu 😀

  • Figya Figyelőkém. Először is a most még csak guruló és nem reppenő Sólyom air arab tőkével van megtömve(dubai cégér) Két luxushotel valami öt csillagos csili bili a budapesti belvárosban ugyan úgy dubai illetve qutari pénzekből nyilt. Kinai maffia pénzek? Ennyire hülye nem lehetsz ha ott élsz és nem tudod. Én 260 km-re vagyok és érdekes módon ide eljut a hir. Három kis kinai magyar útlevéllel akart itt Bécsben manipulálni megbuktak. Honnan volt magyar útlevelük ráadásul nem hamis,hanem valódi. Kapták a kinai piacon nem? Régen meg most is azt szajkóztátok, hogy a bides zsidók megakarták venni, egyesek szerint meg is vásárolták Magyarországot. Pontosítanád te is ha megkérhetnélek? Megvettek egy pár dolgot de ezáltal munkát is adtak. A lepusztult és bezárásra itélt BIOGÁLT valahol Észak Magyarországon megvették a TVSZ(tiszai vegyi kombinát)céggel együtt. Most az izraeli TEVA üzemelteti. Vagy háromezer embernek ad munkát. Tudsz még ilyent? Mert mai napig azon sopánkodtok, hogy izraeli tőke vette meg a magyar cégeket ezért van nyomor. Pajti! Egy céget mutassál mindegy milyen amely eladásra került és a dolgozókat nem vágták ki sőt tovább fejlesztették. Te meg vagy még ragadva Sukkorónál. Az sem úgy lett volna ahogy egyesek mondják. Mi bajotok volt vele azt senki sem tudja. Lett volna egy lepusztult faluból egy amolyan kisebb Las Vegas és szépen hozott volna a konyhára mindenkinek. De valaki vérszemet kapott, hogy zsidóé nem lesz és annyi. Tudod mennyit buktak a magyarok? Mert nemzetközi bíróság döntött és fizetni kellett nem is keveset. Na de hagyjuk. Most majd a jóságos arab haverok fognak rendelkezni egy idő után. Kiváncsi leszek amikor majd valami magyar kontárkodni akar hogy Ali ez nem a tied és Ali a tevéjével ugy seggbe rugatja hogy Mucsáig repül mit fog szólni. Ami meg a banki manövereket illeti fijjam maga olvashatna német illetve osztrák ujságokat. Azokban vagyon megirva, hogy a Raiffensen meg az Alpen Adria Hypo nagy szarba van mert az arab befektetések eltüntek. Ugyan hova? Egy részük csak Ungarba de az összes osztrák bank lerakat most rágja a kefét mert amit Ungarban nyertek az most instabillá vált. Majd meglátja uraságod milyen frankó lesz amikor at Erste meg a többi azt mondja konyec filma nincs tovább és helyette megjelenik Ali ben Kuku és csapata. lesz ám pénz mázsával csak hát ök is bizniszből élnek és ingyért nem lesz. Mint ahogy a vizet is pénzért mérte az ozdi polgármester és közben 14 millával euróban nem tud elszámolni. Ali nem lesz ennyire elnéző. De majd meglátja mint a vak asszony amikor visszanézett

  • Falus. Pont itt van a bibi. Régen egy nyugati bank ha teszem azt ezer dugot(dollárt)lekötött egy évre adott vagy hét százalékot jó esetben. Ma tudja mennyit adnak? Ne ájuljon el. Jó ha kettőt. Mert manapság a bank a legnagyobb félkarú rabló. Azt mondja hogy fektesse be államkötvénybe és beigér cirka húsz százalék részesedést meg kamatot. Magyarán ha emberünknek kis mazsija van akkor egy ezressel cirka öt kilót is képes nyerni egy év alatt. Persze bátraké a szerencse de a balszerencse is. Mert biztosíték nincsen, hogy ha nagy szarba kerülnek akkor meg is kapják. De egy kaszinóban sem mondják azt a játékosnak, hogy tegyél fel egy ezrest a nullára és 36 szorosát kapod. Aki mer az nyer jelszóval megy minden. És ugye a játékszenvedély vagy a nyerési vágy sokszor nagyobb a józan észnél. Hagy ne említsem az arabok szintén nagy szerencsejátékosok akárcsak a zsidók. És Magyarország pont ezért tetszik nekik mert lehet játszani és oriási pénzeket nyerni.

  • Topapó: Miért is kellett pénzt szerezni? Miért kellett előbb kifizetni a hitelt drágábban? Zsidózni már sikerült, esetleg megmagyarázná a megmagyarázhatatlant? Nem az a gond, hogy az IMF beleszól, ha lopják a pénzét? Honnan telik magának ennyi korlátra?

  • Itt libero oldalról csak hablatyolást (pontatatlan adatokat, óvodás látásmódot: kovács É, 0 információ tartalmú betühalmaz: Ille, Geyza, tartalmatlan károgás: Asher A, mellébeszélés: Avi ben Giora) láttam érvelés helyett.

  • Avi ben Giora
    2013 augusztus 13
    12:41 du.
    Avi. Amit írtál, az csak részben áll meg. Kérdés mindíg az, mekkora az a bankbetét, mennyi időre kötötték le, ilyesmik.
    Itt, kanadában valóban az állam garantálja a legmagasabb kamatot, viszont garanciát is ad rá.
    Igaz az is, amit az arabokról, vagy akár az ázsiaiak mondtál, valóban szerencsejátékosok.
    Viszont azok az üzletemberek, akik profitot akarnak a befektetésükre, azok nem egy olyan országban fektetnek be, vagy helyeznek el tőkét, amelyiknek a jövője annyira bizonytalan, mint a miénk.
    Az állam által kibocsátott kötvényeknek a kétharmadát vásárolták meg azok, akik szerencsejátékot helyezik előnybe a kiszámítható, ellenőrizhető, ám biztos profittal szemben. Ők akkor vesztenek, ha az ország becsődöl, vagy eljárást kér maga ellen..
    Még annyit, magyarországnak nincs akkora bankbetétje, megtakarítása, valutája, hogy érdemes legyen..
    Magyarország összes adóssága pillanatnyilag ötezer milliárd forint. Ez kb 25O milliárd dollár.
    Ha az ország becsődöl, elsősorban az állami tartozásokat fogják kifizetni, ezt minden befektető, tőzsdés, bankszakember tudja..
    Az ország összes-állami tulajdonban lévő-bankjában nincs ekkora valutakészlet..
    Elhiszem neked, hogy az úgynevezett „tőzsdecápák” magyarországon is spekulálnak néhánytíz millióval, de afölött kishazénkon nincs haszon..
    Bocs. Lehet, tévedek, de akkor is ez a véleményem.

  • Avi.
    Csak szólok, hogy Figyelő nem „uraságod”, hanem egy idősödő hölgy Montrealból..

  • Kedves Gergely(elnézést, de nekem ez a név jobban tetszik)
    Elolvastam okfejtését és sajnos SEMMI bizonyitékot nem látok a maga állitására, hogy az IMF adóságot arab pénzből fizette ki a magyar kormány.
    Ami meg a kasszinó ellenességet illeti, nem a zsidópénz miatt nem tetszett, hanem a tapasztalat azt mutatja, igen káros intézmény.
    Kétlem, hogy a m. állam nyert volna vele.
    Ami meg a Solyom repűlőtársaságot illeti, nem sok köze van az állami adóssághoz.
    A három magyar, aki létesítette a vállalatot, szerzett kapcsolatot arab befeketetőkkel.
    Három kinainak magyar útlevele volt, az egy bizonyiték? Tudomásom szerint vannak szép számmal kinaiak Magyarországon, akik bovliárújukat olcson árulják.Nekik, valóban magyar útlevelük lehet…..
    Dehogy pénzelnék a magyar kormányt, erősen kétlem.
    A fentiek alapján, elvetem a „bizonyitását”!
    Viszont elképzelem, hogy egyeseknek fáj, hogy a mai m. kormány kiverekedte magát a bajból!

  • Enterprájzi=igy magyarosan!
    Van igazad. Nem választási manipuláci ahhot csak részben van kötze. Pusztán annyi, hogy micsoda érdekes dolog számomra. Most senki sem csahol, hogy az arabok felvásároltak dolgokat. Most senki sem kiabál, hogy arabok a magyar tulajdon nem eladó. Bezzeg ha véletlen egy izraeli bizniszről halottok akkor már kapásból dóltok fultok. De nem téma csak ugy megjegyzem. Igaz most nem is szólhattok mert az izraeli tőke nagyrésze elhagyta Magyarországot. Nem vittünk el semmit sem. Vagy?

  • marcus aurelius

    Avi
    Látod, az USA mennyivel okosabb nálatok/nálunk !!! Kormánya utasitja a saját jegybankját a FED-et és kinyomattat sok-billió zöldhasút, ha uri kedve éppen úgy tartja. Aztán azt tesz vele amit akar, talán még az IMF-nek is ad belőle, az meg nekünk…. (Lehet, hogy valaha ilyenből vettünk a bécsi Schwartz-nál orkánkabátot 5 dezsőért ?)

  • Avi ben Giora
    2013 augusztus 13
    12:04 du.
    figyelő – szerencsétlenségére – nő, és nem uraság 🙂

  • Felvinczy Károly

    Érdekes a szerzö gondolatmenete. Még érdekesebb, hogy etöbbes szám elsö személyt használ, amikor ránk, Magyarországon élö magyarokról beszél. Jó tudni, hogy Bécsböl is aggódnak értünk…

  • Dràga internacionalistàim és propagandistàik !
    Miért kellett nekünk egyàltalàn vissza fizetni?
    Mert a kedves elvtàrsaitok csödöt csinàltak.
    1.csödgyàrto Gyurcsàny-évente 6-7 % tulköltekezés-2006-ban 9,4 %, pedig kozmetikàzàsra még 2006-ban eladtàk a MALÉV teherszàllitàsàt ös hosszu lejäratra bérbeadtàk a repülöteret.
    2.csödgyàrto Bajnai,aki a 2008-ban felvett IMF -es vészkölcsönnel
    6,8 %-os minuszt eredménytelenkedett,pedig a legjobb tanàcsokat is élvezhette a pénz kiséretében,nem lemondva a megszoritàsokrol sem.Igy csak mi nem teljesitettük egyik évben sem az alàirt 3 %-ot
    A 2002-es hires Lendvai Ildiko megàllapitàsa utàn „hiszen van itt Pénz…….”2008-ra elfogyott,csödhelyzetbe kerülve-csak mi a közeli konkurensek közül-vészsegélyért kellett az IMF -hez fordulni.
    A 2002-töl regnàlo szoc-lib szakértetlen „szakértöi” kormànyok
    a Kelet-Europai élmezönyböl,sereghajtokkà,adossàg bajnokkà szakértöiskedték az orszàgot.
    A pénz a koràbban felvett 1,25 M $ 5évre 4,25 %-os,2,0 M $ 5,45 %
    10 évre és a sajàteröböl.
    Most az inflàcio 2 % alatti, 3 % alatti az ujabbadossàg,ha a 2002-es 53 % körüli adossàg àllomàny maradt volna-most 79 %
    körüli-bevezethetnénk az EU-t,megszünne a Ft érzékenysége.
    A mostani vissza fizetéssel csökkent az adossàg.

  • asher alexander

    enterprise!
    tudod-e fiam mit takar az a jelzo „nyoszorgo veres pep”??
    az marad beloled hamarosan!!

  • asher alexander

    meghogy „holgy”……………….na neeeeeee!!az ordog oreganyja szemelyesen!!!tessek kiirni az igazat!!

  • asher alexander

    felvinczy!!
    az arulo csalad sarja itt hosmagyarkodik!!!
    rohejes!!
    arrol persze szegyenlosen hallgat-(lapit mint szar a fuben)-hogy az 1849-ik evi vilagos-i fegyverletelt eppen egy felvinczy nevu koszos arulonak-(csakugy mint a gorgey)-koszonhetik a magyarok!!

  • Baloldalisággal nem vádolható jobbikosok is úgy vélekednek, hogy nem az országban megtermelt javakból fizettük vissza a kölcsönt. Bizonyítékuk nekik sincs.

  • Felvinczy Károly: Azt miből gondolja, hogy az a magyar, aki Magyarországon tartózkodik? Vagy aggódni csak Kolozsváron szabad?

  • Figyejjé maga idióta Enter
    ÉN nem hablatyolok.
    Én nem magyarázok.
    ( Mégsem várhatod el hogy nyilvánvaló és nyilvános adatokat minden egyes hülye röfögésed alkalmával ide skribáljak )
    TE NEM FOGOD az időmet azzal rabolni hogy ” íratatsz ” engemet !
    Érd be annyival hogy egyszerűen egy begőzölt agyú fasisztoid hazaárulónak tartalak és ezt a véleményemet nem rejtem véka alá.
    Kifogás ?? ( Ha van szójjá. Ha nem teszed mégjobb.)

  • Erősském magának nem erőss oldala a tisztánlátás meg az igazmondás sem , következésképpen hagyja ezeket a számokat.
    Nem a maga világa az…

  • ” FIGYELŐ ” azonos Bencsics Klárával , a levitézlett kisnemesi sarjjal. Vagy nagynemesi ? Tökmindegy. Mindkettő idejét múlta már , akár a kováspuska.

  • Sárdikám :
    A Gyurcsány éra alatt öszegyűjtögetett valuta tartalékból fizették ki , ami a Forint egyetlen támasza volt !!!
    Ez a valuta tartalék egyre fogy amióta Matolcsy mester ott a főember.
    ( Tudni kell hogy az első Orbán kormány után gyakorlatilag leürített állapotban vették át a Nemzeti Bankot. )
    Mit gondoltok kedves feleim :
    A szoci-éra idején miért erősödött lassan de egyenletesen a Forint és miért ment lefelé a benzinár , mégha apró lépésekben is ?
    Hát -többek között- ezért !!!

  • Llanfair:
    PONTOSAN !!
    Az IMF pénze nem vándorolhat -ellenőrizhetelen csatornákon- magánzsebekbe !!
    El kell számolni minden Euróval.
    EZ nem tetszik a pénzsóvár hatalmi köröknek , tehát inkább háromszoros áron szabadfelhasználású hiteleket vesznek fel ” lesz ami lesz ” alapon.
    Meg is nézheti már emiatt magát a Hon !

  • asher alexander
    2013 augusztus 14
    3:48 de.
    Öregharcos..Ennek azért nézz utána.
    A világosi fegyverletételnek nem az árulás volt az oka, és Görgeyt csak Kossuth tartotta árulónak, mivel nem ismerte a körülményeket. Nyolcvan körül írt memoárjában már elismeri, hogy Görgey számára nemvolt más lehetőség, ha nem akarta teljesen felmorzsoltatni a seregét..

  • Tisztelt Hölgyem alias Figyelő!
    Nem tudom mi baja az Avi megnevezéssel de hagyjuk.(na ja zsidós és nem magyaros? A magyarságomat elvették hivatalosan pedig soha sem mondtam le róla de hagyjuk) Szóval már ne is haragudjon kicsit idegesit a dolog, mármint az, hogy a fától nem látják az erdőt. De az igazi bajom nem ez. Pontosítok. Mint izraeli (és nem mint zsidó, noha az is vagyok)kicsit csipi a szememet amikor ennyire elvakult zsidógyülölettel találkozom. Mert ha nem is nyiltan, de a legtöbb kommentben(már a „nagymagyaros” ellenkommnetre gondolok) feketén fehéren benen van, hogy minden tőke vagy kölcsön vagy akármi okés, csupán a zsidó az nem. Kérdezem mi a baja a magyarnak azzal ha akad egy izraeli cég amely fantáziát lát valamiben és megkérdezi: tessék mondani mennyi az ára? Kifizeti felpofozza és munkát is ad a környéken élőknek. Mi ebben a rossz és miért kiabálják azt, hogy a magyar tulajdon nem eladó? Másnak miért nem szólnak be igy amikor valamit megvásárol. Sőt jóval áron alul szerezhetik meg mutyiztással. Tehát akkor megkérdezném mégegyszer: az államilag támogatott mutyizással átjátszott tulajdonszerzés miért csak akkor „elítélendő” ha az uj tulajdonos izraeli?
    Hadvezér ur Marcus Aurelius. Maga szerint mi indukálja az inflációt? Nos megmondom magának. Egy állam a hasára csapkod és orrba szájba elkezdi nyomtatni a bankókat. Tök mindegy, hogy az zöldhasú dollár vagy más. A dollár mélyrepülése ennek köszönhető. DE! A federális bank már kiadta az ukázt, hogy stop uj pénznyomtatás nem lesz. Sőt! Már kezd körvonalazódni a new deal is. Egy példa erre. A mekdönci láncolat dolgozói eddig is bankba kapták a pénzüket mint mindenki más. Igen ám de mostantól a Visa hitelkártyáján keresztül tud kivenni belőle. Teszem azt egy héten csinál nagybevásárlást olyan száz dugóért azt biztosan hitelkártyával fogja eszközölni és nem kp. Ha tankolja a kocsiját azt is. Magyarán a készpénz forgalmat igyekeznek kiszorítani illetve háttérbe nyomni, hogy egyrészről ellenörizhető legyen a pénzmozgás, másrészt ne kelljen uj pénzeket nyomtatni. Mostantól majd másutt is lassan kezdik bevezetni ezt. Egyenlőre csak olyan cégeknél ahol nagy tömegek dolgoznak és relativ nem nagy összegek átutalásáról van szó. És ez a réteg általában hitelkártyával vásáról egyébbként is. Aki nem hiszi járjon utána de az a terv, hogy a készpénzforgalmat a legalacsonyabb szintre redukálni. A pénzmozgás igy ellenörizhető a fekete tőke megfehérítése nem lesz már olyan egyszerű mint régen.

  • Kedves Enterprise/remélem valódi és könnyebb nevet választ/ itt aki hablatyol,mellébeszél,tartalmatlan károg az éppen Ön az!Amit leirtam az tény,ezeket éppen a jelenlegi hatalom mondta!Hol ezt,hol azt,aki éppen megszólalt.A kamatok alakulását és a többi létezző adatokat pedig kutatások ,tények támasztják alá!ajánlom legyenszives utánna járni mielőtt embereket sértegett,ez tudják csak!

  • Kuku meg kukult

    az van,hogy a magyarok orszagaban MINDENHONNAN van penz , SZINTE mindenhonnan , hiszen az antatkrktiszrol NINCS , egy NAGY kalapban gyujtik a penzGYUJTOK es aztan onnan fizetnek oda ahova KÖLL/KELL , oszt jonapot

  • Sárdi Jani, a Magyar Nemzetben olvastam online, a magyar Nmezeti Bank fizette ki a tartózást.
    Akinek ez nem tetszik, az álmodozik az arab segélyről…..

  • Dénes ERÖS
    2013 augusztus 13
    5:23 du.

    ami a „miből fizettük vissza?” kérdést illeti, egyértelmű, hogy nem fizettük még vissza, csak a heti rendszerességű új kibocsátások során kaparjuk össze hozzá a pénzt. ezért (is) baromság a tusványosi beszédnek az a kitétele, hogy megtermelte az ország azt a pénzt, mi begyűjtöttük és most kifizetjük.
    ilyet csak akkor lehetne mondani, ha szufficites lenne a költségvetés, de egyelőre a GDP 2-3%-ával lógunk folyamatosan a világnak, vagyis egyik kölcsönből fizetjük a másikat, ráadásul úgy, hogy le is mondtunk arról, hogy olcsó kölcsönből finanszírozzuk a drágát.

    én azt hiszem, hogy csak a siralmasnak ígérkező augusztus végi államadósság-szám némi feljavítása volt a cél, mert különben tovább nőtt volna a GDP-hez viszonyított aránya, így viszont csökkenhet 1-2%-ot. igaz, sokba kerül, de a kormány nem bánja, mert kell az újabb győzelem.

    no, fiam, ragadjon cérnát, tűt, és erre varrjon gombot!

  • Felvinczy Károly
    2013 augusztus 13
    4:14 du.

    magáért, felvinczy, aggódik a kórság. ahogy elnézem a nevét, von und zu, de genere, alsó- és felső, megtalálja a számítását.
    vagy maga helyett számolnak.

  • sárdi jani
    2013 augusztus 14
    5:26 de.
    Én is olvastam több fórumon, hogy a magyarok több mint a fele hisz ebben az összeesküvés elméletben, hogy orbánt egy külföldi tőke mozgatja. Nekem kicsit utópisztikusnak tűnik ez a külföldi tőke. Sutyi hitelfelvételt el tudok képzelni, vagy belső tartalékok felélését, elvételét az ország működtetéséből. Ebben az esetben várható egy újabb adóhullám, vagy lapítás a választásokig. A második esetben a fizetés okozta problémák, és a következmények átcsúsznak a következő ciklusra. A szívás akkor a választások után lesz, függetlenül attól, ki kormányoz majd.
    Még az is elképzelhető, hogy összekaparták a pénzt.
    1- Vegyük a tartalékalapot. Ez az úgymond lehívott, de fel nem használt összeg.
    2- Hozzávesszük a kötvényeket, amivel ugyan 2 helyett 5-6 % a kamat, no meg az osztalék, de emiatt nem most, hanem később szívja meg az ország.
    3- A MANYUP pénzek fele, amiről hallgatnak merre van.
    4- Bankadóból tranzakciós adóból befolyt pénz kb. 500 milliárd
    5- Távközlési adó.

    Pénzek, aminek a felhasználásáról nincs megnyugtató információ. Akár még össze is jöhetett a pénz.

  • asher alexander
    2013 augusztus 14
    3:31 de.

    Nem emlékszem, hogy együtt őriztünk volna disznót.
    Mindezt mint „liberális” üzeni? az eszmék szabad áramlása, a szabad vélemény alkotás, a tolerancia jeligéjére?
    Látja, segített nekem megfogalmazni, mi a különbség a liberalizmus, liberális és a „libero” között. Maga csak egy libero.
    A kommunista azt vallja, minden ami a tiétek, az az enyém is, minden ami az enyém, ahhoz semmi közötök!
    A libero szerint a vélemény nyilvánítás szabad, ezért azt mondok, írok amit akarok, de ha te nem nem értesz egyet azzal amit mondok, jobb, ha befogod a pofád!
    Szánalmas.

  • Hogyne Encsörke mert maga egymagában őrizte az ártányokat.
    Mert még a többi rendes kondás is távoltartotta magát tekegyelmedtől.( Vagy félkegyelmedtől ? Mindegy…)

  • Felvinczy Károly

    A pénzt nem szoktak ingyen adni, ezért pártállástól függetlenül, minden normális ember aggódik, hogy kinek kötelezzük el magunkat. Van is rá ok, ha felidézzük a baltás gyilkos kiadását, vagy nem rég az ujgur jogvédő jogellenes kiutasítását az országból. Az egyik eset mögött az azeri tőke, a másik mögött a kínai befolyás sejthető. Egyik sem használt hazánk erkölcsi megítélésének. Egyáltalán nem baj, ha a szerző tájékoztat, hogy mivel járhat, ha pl. az araboknak köteleznénk el magunkat.

    Egyébként pedig visszatetsző, mikor érvek hiányában, mások Magyarországhoz való viszonyát piszkálja.

  • Kuku meg kukult

    termeszetesen NEM ingyen kapja akarki a penzt , az ar amit meg kell fizetni az a KAMAT , persze lehet ugy gondolkodni hogy baltasert kamat nelkul adnak milliardokat de szerintem ez nem igaz , de szabad igy gondolkodni sot azt hirdetni is hiszen demokracia van

  • Kuku meg kukult
    2013 augusztus 14
    7:37 du.

    Iggenkukuvagy, Lacika…
    🙂

  • Ille István
    2013 augusztus 14
    12:34 du.
    Istenem!
    Erős Dénesnek közgazdasági levezetést?
    Dénes azt sem tudja mit másolt ide, csak századszorra is idemásolja. Ez a hobbija. Én már úgy veszem, hogy csak köszönt, és átlépem.

  • Kuku meg kukult
    2013 augusztus 14
    11:02 de.
    Nem egészen, mivel ha van egy hiteled, amit egy magasabb kamatú hitellel fizetsz, akkor nem nyersz, csak max. a futamidőt tolod ki az új hitel miatt. Plusz többet fizetsz, az új hitel magasabb kamata miatt. Ez történik a valuta átváltásnál, meg a kötvénypiacon.

  • asher alexander

    bodamarcsi!
    -(dehogyisantiszemitapicsa!!)-
    latom talalt…………………..elsulyedt!!
    kar tagadni a tenyeket!!

  • asher alexander

    a bodamarcsi anyjanak a tartotisztje -(a gestapo reszerol)-egy Erwin Berger nevu kriminalinspektor volt!!
    az illeto rendelkezett a N°-439 szamu dienstausweis-el,melyet kiallitottak wien-ben 12 April 1939-ben!!
    alairta,; „Länger” SS Haoptsturmfuhrer!
    ————————————————
    bodanaci!!
    miert tagadod azt ami igaz???
    te magad a kadar-i rendorsegnel spicliskedtel!!

  • asher alexander

    falusi!
    szerintem inkabb te nezzel utana!!
    megis szerinted miert nem volt ott-(mint a tobbi tisztesseges magyar)-az Aradi vertanuk kozt Gorgey??
    szerinted miert -(az amugy koztudottan vereskezu)- Haynau es Jelasics-nem emeltetett vadat Gorgey ellen??
    -a Felvinczy is meguszta mindenfele herce-hurca nelkul!!
    Gorgey meg a vagyonat,rangjat,cimeit se veszitette el!!-Sot!!!
    meg meg is gazdagodott bosegesen „hirtelen” es eppen 1849-ben!!honnet is az a hirtelen vagyon???
    a rossznyelvek szerint tulnyomoreszt osztrak florin!!

  • asher alexander

    felvinczy is nyert szep vagyont es eppen a vilagosi fegyverletetel elott!!joreszt igen szepen nyomott cari rubeleket!!

  • asher alexander

    avi bar-giora!
    az nem figyelo,hanem a mar elhiresult „VOLKISCHER BEOBACHTER”!!
    tessek pontosabban fogalmazni!!

  • asher alexander

    -a magyar nemzeti bank fizette ki!
    -arabok altal ott elhelyezett-(kimondottan arra a celra!!!pl,; quatar!)-penzbol!!
    direkt kifizetes a quatar-i olajoszsebbol tul egyertelmu lett volna

  • Egyetlen egy ember nem válaszolt sajna a felvetett kérdésemre: miért gond egyeseknél egy izraeli befektető és miért nem gond egy bármilyen más? Erre tessenek már egyszer választ adni ha lehet.

  • asher alexander

    Ille Ur!!
    maga egy gadol Ganef!!!
    ne mondjon illen bonyolult dolgokat az Erosdenes Testvernek!!
    meg folriad almabol es a kakastollat a seggebedugva felmaszik a turul-(-nak gunyolt dogkeselyure)-ra azzal hogy leugrik!!
    -(csak lessz joszandeku tuzolto aki „veletlenul” leloki…..)-

  • asher alexander

    avi bar-giora!!
    ARRA a „miert”-re NINCS valasz!!Ok se tudjak……………..csak mennek a nyaj utan!!

  • Avi ben Giora
    2013 augusztus 15
    6:05 de.
    Nem gond, csak propaganda szinten, mint az uniós pénzek. A szélsőjobb ideológiai szinten hőzöng ugyan, de nem tényező a gazdaságban. Önmagát a gazdaságot nem érdekli ezen a szinten a politika.
    De mint mondottam, és kifejtettem a nézetemet, nem igazán hiszek a fent leírtakban. Így közvetlenül a választások előtt meg pláne. Mint lehetőség a választások után felmerülhet realitásként, mivel akkor teljes négy év állna rendelkezésre. Ahhoz túl rövid az idő, és nagy a kockázat, hogy realitásként beszéljünk róla.

  • asher alexander
    2013 augusztus 15
    3:30 de.
    Ez csúnya, és mondjuk ki, gusztustalan dolog volt.
    Lehet, hogy Boda teljes szellemi sötétségben leledzik, és csak egy kis fajgyűlölő próbanáci, hogy Illét idézzem, de a szülei múltját idecitálni megvetendő. Még a Boda világnézete esetén is.
    Ha Bodával van baj, Bodát kell támadni. Az ő múltját kell felteríteni, mivel azért ő, de kizárólag csak a saját múltjáért felelős.

  • asher alexander
    2013 augusztus 15
    3:40 de.
    Én már néhány évtizede utánaolvastam..
    Egy alig három évvel ezelőtt Lőrincz Miklós (történész)által
    jegyzett írást javaslok neked is elolvasásra.

  • Avi ben Giora
    2013 augusztus 15
    6:05 de.
    Szerintem túlspilázod..
    Leszámítva a teljesen meggárgyult szélsőjobbosokat, kevesen foglalkoznak azzal, hogy a befektetők milyen nemzetiségűek.. Annális inkább igaz ez, mert többnyire az emberek csak a cég anyaországát ismerik, (Mercedes, Suzuki, stb) a tulajdonosok, részvényesek identitását nem.
    Értem én, hogy az orrodban vannak az arabok, de az arab- mint gyűjtőfogalom- nem elsősorban a palesztiniai arabokat, vagy az iráni, iraqi, líbiai szélsőségeseket takarja.
    Anglia legnagyobb befektetői a Vaslédi külföldi tőkét engedélyező reformjai után az arabok és az ázsiaiak voltak. Ki is másztak az angolok a trutyiból !Az amerikai gyártó cégek mintegy negyven százaléka van japán, kínai, arab kezekben. Az épületek dettó. Londonban is, Párizsban is. Ugyanakkor, ugyanezeken a helyeken az izraeli befektetők, vagy zsidó vallású tulajdonosok is vannak, arányaiban természetesen.
    Magyarországon, leszámítva a legutóbbi Sólyom-társaságot, nagyobb volumenű arab eredetű beruházásról, tulajdonlásról nemtudok.
    Ha te igen, lécci osszad meg velünk.
    Kösz.

  • asher alexander
    2013 augusztus 15
    3:48 de.
    Öreg.
    Van erre valami logikus magyarázatod?
    mert az, hogy az araboknak tetszik Selmeczi Gabika, az nem válasz..(Hiába szőke..)
    Természetes, hogy az MNB fizette ki, mivelhogy az ország, a mindenkori kormányok pénzügyeit ők intézik. Ez minden országban így műxik, ezért hívják az országok központi bankjait jegybanknak. Nekik egyben kötelességük a pénzügyi stabilitást figyelni, ugyanakkor a kisebb bankok valutában történő szrződéseinek biztonságát garantálni, ti a kisebb bankok legtöbb esetben nem rendelkeznek akkora valutakészlettel, amiből egy esetleges, hirtelen megesett tőzsde zuhanás esetén kitőrt pánik után ki tudnák fizetni a betéteseket..(Ez csak egyetlen ok, de ez a legközérthetőbb mindenféle közgizdasági szakszavak nélkül..)

  • Sorry, Avi, nem tettem ide a Lőrincz -linket:

    http://patacsipilvax.hu/2010/08/13/toertmgyar-gorgei/

  • A parittyás hangja

    Rohadjak meg ha értem miről folyik itt a vita!
    Ki fizet kinek, és az miért baj? Vagy nem baj? Vagy mi van???
    🙂 )))

  • A parittyás hangja

    falusi
    2013 augusztus 15
    10:46 de.

    Köszi, hogy feltetted a linket! Azt tudtam, hogy a Görgey vitában neked van igazad de ez rengeteg új és érdekes infót tartalmaz. Nagyon jó kis történelmi elemzés!

    Ja és még jobban köszi, hogy ajánlottad Török Mónika blogját!
    Egyáltalán nem ismertem eddig, de nagy öröm, hogy felhívtad rá a figyelmet, fenomenális ahogy ír a csaj!
    Totál rajongója lettem!:)

  • Tényleg nagyon eldurvult a hangnem, vissza kellene fogni az indulatokat. Senkinek sem jó ez. Azt hiszem.

  • Ami nagyon meglepő az Avi ben Goulag cikkére írt hozzászólásokban, válaszokban,…
    ..why bother…

  • Enterprice,Figyelő,Felvinczy,Dénes,Tóapó!

    Főleg az MNB tartalékból fizették vissza az adósságot(ami
    jövő márciusban lenne esedékes)ezzel 3,5 milliárdot takarí-
    tottak meg,ami kompenzálja a magasabb kamattal felvett hitelek törlesztését(amit egyébként hosszabb idő alatt kell visszafizetni),és nincs „belepofázás” a belügyekbe
    az IMF részéről,na ez bántja egyesek „csőrét”,hogy nem tudnak megszorongatni!Ez van,sajnos itt sokan vannak ellendrukkerek,csak az a kár,hogy ők is „magyarnak”…..
    mondják magukat!
    Nem kell törődni velük,csak írjanak!!!!

  • Asher egy akkora vadbarom,mint senki más!
    Még hozzá sem szóltam a cikkhez ,amikor ontja a hülyeségeit..
    Az anyám soha nem politizált nyíltan,de a komcsikat nagyon
    rühellte,mert az öccse a Don-kanyarban tűnt el és az elvtársak semmit nem tettek a keresésére,aztán a nagyanyám
    (aki nem volt földbirtokos,csak kis gazdálkodó)földjét minden kárpótlás nélkül elvették…..(TSZ)
    Tehát nem lehetett Kádár embere,mint ennek a tetűnek
    a családtagjai az ÁVH emberei és ráadásul még kárpótlást is
    kapott a mocsok,( és 50 %-os nyugdíjemelést….)míg más becsületes magyar nyugdíjas aki egész életében dolgozott az nyomorog!!!
    Ezt a NORMÁLISOKNAK írom ,neki meg egy palesztin rakétát kívánok a s…..be!

  • Kiegészítés!
    Sem az Anyámnak sem az Apámnak nem volt tartótisztje
    (az Anyámnak különösen nem,mert egy régi zsidó szerelme
    próbálta rávenni.hogy 56-ban hagyja el az Apámat,de szerencsére nem sikerült neki….én már kkor éltem,így hála az égnek kereszténynek születtem!)ezért és egyébként az
    „állapota” miatt is kezeltesse magát ez a szerencsétlen
    Alexander!
    Na befejeztem,szánalmas őrültekkel kár vitatkozni,csak
    az vigasztal,hogy gondolom Izraelben azért ápolják….

  • Don Ovuz
    2013 augusztus 15
    10:08 de.
    a nemboda dehogy próbanáci! azoknak legalább vannak elveik.
    nemboda csak önmegvalósító 😀

  • asher alexander

    don ovuz!
    hivatalos gestapo okiratokrol irok!!van betekintesem a bundesarchivba!!hiaba na……..az a regi lagerbaratsag neha hasznos is itt-ott!!

  • asher alexander

    falusi!
    -en viszont szemelyesen ismerem a GORGEY Csalad ma elo leszarmazottjait!!
    betekintest engedtek korabban az irataikba!!
    onnet tudom amit…………….!!upsz!

  • asher alexander

    falusi!
    no latod fiam!!mi itt izraelben naprakeszebbek vagyunk mint ti ott!
    europaban-(magyaristanban is)-a Quatar-i emir felvasarolt ezt-azt,es befektetett sulyos milliardokat!!

  • asher alexander
    2013 augusztus 15
    6:52 du.
    🙂
    örülök kiterjedt ismeretségednek.
    Viszont a történelmi tényeket a személyes ismeretségek alig befolyásolják…
    Látom, papa.
    Igaz,- valszeg elkerülte a figyelmedet,- hogy nem ott, (magyarisztánban) hanem itt, Kanadában vagyok naprakész, de az internet világában, egészen kevés computerismerettel is komoly információk birtokába lehet jutni.
    Amennyiben az a bizonyos emír felsorolt volna „ezt-azt”, azt a hazai média már régen felhasználta volna. A jobboldali annak bizonyítására, hogy íme, kishazánkban bíznak a befektetők, az ellenzék meg azért, hogy felhasználja az arab terjeszkedés bizonyítására, és arra, hogy a jelenlegi kormány törleszkedik a diktatórikus vezetésű, nemdemokratikus országokhoz..
    Ennyi formállogikát még egy öreg Sin-Bétesnek is kéne alkalmaznia..
    (Feledékeny vagy, jótestvér..A Kisalföld fórumán már sokmindent kibeszéltünk egymással..)

  • Kuku meg kukult

    lassan mindenki megkukul ? pihenjetek is neha

  • A parittyás hangja
    2013 augusztus 15
    12:09 du.
    Szia!
    Örülök, hogy értékeled a Lőrincz-linket. Néhány tudományos történelmi-kutatása alapjaiban kéne, hogy változtasson a jelenlegi történelemkönyveken..
    …….
    Ugye? Hatalmas a csaj!!
    Már elég régóta olvasgatom, és egyre jobban tetszik.. Azért is ajánlottam Istvánnak.

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 15
    1:55 du.
    A túl nagy sietség nem jobb az országnak, csak abban az esetben, ha olcsóbban ússza meg a dolgot. Nem annyira gazdag az ország, hogy mellényzsebből dobálja a milliárdokat!
    Ráadásul, hogy most a támogatási pénzek lenyúlása miatt a szó szerinti ingyen pénzeket leállították, 15-ből 13-mat, az elszórt összegek nagyon fognak hiányozni.

    Az IMF nem belepofázik, csak garanciát kér, amit a regnáló kormány fektet fel, mit ad fedezetnek. Ezt már régen megbeszéltük.

    A tartalékalap felélése akár adósságtörlesztésre a forint gyengülését eredményezi, ami infláció gerjesztő. Ez egy-két „Simicskának”, vagy „Közgépnek” jól jöhet, de az ország egészének nem. A -kár, hogy ők is magyarok- ezeket a dolgokat is látják.

    A TSZ miért is kárpótolt volna? Ez a rész hatalmas baromság!
    A TSz nem elvette a földet, hanem közös gazdálkodásra kényszerítették a parasztot. Rákosi erőszakkal. A Kádár korszakban már nem „agitáltak”. A meglevő termelőszövetkezetek eredményei meggyőzőbbek voltak, a mi földünk is akkor került be.

    A családja múltja túlságosan nem érdekel, csak a ki lehetett, ki nem lehetett kérdést egészíteném ki.
    Bárki lehetett, aki büntetőjogi hibát vétett. A besúgó rendszer mind politikai, mind rendőrségi értelemben elsősorban vádalkura épül. Ejtem a vádat, ha súgsz nekem. Ez mindenütt, és mindenhol így működik. Kis százalék a meggyőződéses, vagy anyagi előny miatti. Elsősorban vádalkus a rendszer.

  • falusi
    2013 augusztus 15
    10:33 de.

    „Értem én, hogy az orrodban vannak az arabok, de az arab- mint gyűjtőfogalom- nem elsősorban a palesztiniai arabokat, vagy az i r á n i, iraqi, líbiai szélsőségeseket takarja.”

    Az arab, mint gyüjtő fogalom, valóban nem az irániakat takarja, lévén ők egy sokezer éves m á s i k nép, a p e r zs a …

  • asher alexander

    falusi!
    -egy csaladi leveltari anyag hitelessebb!!
    azokban van olyan dokumentum is ami a tortenelmi dokumentumok kozul hianyzik,……..merthat ugye szegyenlni valo!!
    -ez meg se fordult a made in canada-i naprakesz fejedben mi?!
    marpedig asszem en tudok jobban olyasmikrol amikrol te meg csak nem is almodnal!!

  • asher alexander

    „enterprise”!
    mond ezt -(arab)-egy „palestin”-nak!!-(kitalalt nepseg!)
    nagyon be fogja verni a szadat erte!!!!

  • Enterprise
    2013 augusztus 16
    1:14 de.
    Ez igaz. Viszont mondanivalóm nem a síita-szunnita szembenállásra volt kihegyezve, ráadásul egy szóval sem állítottam, hogy a perzsák arabok lennének.
    Itt a mondat mégegyszer, újraolvasásra:
    ” nem elsősorban a palesztiniai arabokat, vagy az iráni, iraqi, líbiai szélsőségeseket takarja.”
    Vagyis, nem a perzsákat aposztrofáltam arabnak, hanem a szőlsőségességéről elhíresült országok Izrael-ellenességét próbáltam megkülönböztetni a palesztín-izraeli konfliktus miatt fennálló gyűlölködés mián..

  • asher alexander
    2013 augusztus 16
    2:20 de.
    Mindíg is nagyra értékeltem az emberek önbizalmát.

  • A parittyás hangja

    falusi
    2013 augusztus 15
    7:50 du.

    Don’t attend to Him, My old Friend!
    Consider his age! He is of an age to… ( a wink mark is here) 🙂

  • Végül is, Felvinczy bunkó beszólása érdekes vitát eredményezett Görgeyről és a világosi fegyverletételről. Nagyon élveztem.
    Hogy ki az áruló, megítélés dolga. Az a kérdés, hogy Görgeynek lett volna-e módja olyan feltételekkel letenni a fegyvert, hogy ne csak magát és saját katonáit mentse, hanem valami mód tábornoktársait, stb.

  • Végül is, Felvinczy bunkó beszólása érdekes vitát eredményezett Görgeyről és a világosi fegyverletételről. Nagyon élveztem.
    Hogy ki az áruló, megítélés dolga. Az a kérdés, hogy Görgeynek lett volna-e módja olyan feltételekkel letenni a fegyvert, hogy ne csak magát és saját katonáit mentse, hanem valami mód tábornoktársait is, stb.

  • falusi
    2013 augusztus 16
    9:47 de.
    ne strapáld magad. enterpici szövegértése már régóta elég sok kívánni valót hagy maga után 🙂

  • Jani.
    Itt egyszerűen arról van szó, hogy Haynau nem tartotta be az igéretét, amit alá is írt az oroszoknak..
    Itt találsz ráutalást, magyarázatot:

    http://hvg.hu/velemeny/20090315_gorgey_arulo

  • Don Ovuz,bár megfogadtam,hogy nem reagálok ennyi hülyeségre,
    amit írtam igaz volt (nagyanyám szerény jövedelmü kisgazdálkodo volt,akitől jogtalanul vették el és kártérítés nélkül a földjét,aztán idős korára miért lépett volna be a TSZ-be???)Azért az nagyon érdekes,hogy mások
    sérelmeire abszulut közömbösek,csak a saját sebeiket nyalogatják.Egyébként ha figyelmesen elolvasta volna a hozzászólásom akkor érthetné,hogy ez az elmebeteg Alexandernek szólt,meg a többi is!
    A hamis vádaskodása miatt ha épeszű lenne….. feljelenthetném,de (elmebetegekkel a bíróságon sem foglalkoznak!legfeljebb a gyámja jelenlétében…)
    gőze sincs az Anyám,Apám és az én múltamról, ami tiszta,a nevüket sem tudja ez az őrült…..Hol náci,hol Kádár besúgok voltunk,hát ez kész röhej……össze vissza zagyvál……
    Valószínű,hogy a tábori kísérletek maradandó nyomokat hagytak rajta…. (ami sajnálatos),de szedje a gyógyszereit és ne igyon rá,helyette konzultáljon orvosával az állapotáról és olvasgassa a zárójelentését.

  • falusi

    Kösz’ az infókat. Magamtól soha nem mélyültem volna el ebben a kérdésben.
    Szívem szerint neked adnék igazad Görgeyvel kapcsolatban. De mégsem sikerült megcáfolnod Ashert. Ha ugyanis Haynau nem tartotta be az ígéretét az oroszoknak, vajon miért tett másképp Görgeyvel?

  • Avi ben Giora
    2013 augusztus 14
    10:17 de.

    Elnézést, hogy hozzám intézett szavait nem vettem észre. Most válaszolok rá. Írása két részből áll: a zsidó pénz és az infláció, avagy a hitelkártya használat stb.
    Az első részre nehéz válaszolnom,mert nekem még ismerős nem panaszkodott a magyarországi zsidó pénz befeketetés miatt. Ha rám céloz, én sem. Sőt, semmiféle zsidó ellenes kijelentést nem tettem, sem itt, sem máshol.
    Én olyan öreg vagyok, hogy emlékszem a nácizmusra!
    Ami a hitelkártya, Viza használatot illeti, egyetértek. Ez tette tönkre az USA-t is. Nincs pénz, mert amit nyomdában nyomnak az nem „igazi”!Nincs alapja. Az emberek, még a kosztot is vizán veszik ott.A házak is úgy”úsztak” el, hogy a hitelre vett házakat nem volt miből fizetni.
    Ebben egyetértünk….

  • Nahát mit meg nem tudok :
    A jiddischek már nemcsak a Haza szent főggyét akarják , meg főleg a világhíres kristálytiszta magyar ivóvizet , ( Tudjuk : kamionszám hordták el pl. Ózdról ) hanem Boda Mária családi életét is.

  • asher alexander

    a „yiddish”-ek nem hordtak el semmilyen vizet sehonnet!!
    van asvanyvizunk itt izraelben a negev alatti retegekbol eleg!!

  • Asherkám.
    Nade….Bodátok nincsen nektek ottan !!
    Esetleg ha majd elkezditek termeszteni , magas kerítés mögött csináljátok. A hülyeség nem ismer határokat.

  • Bencsics
    Hát ezmár télleg borzasztó…
    mindent kártyával fizetnek…juujjj de réééémesss
    Mikor pedig lehetne tisztességes Lajos-aranyakkal is fizetni !
    Amint az szokásban volt régen , mikor még volt erkölcs , nem veszett ki az emberekből a tisztesség , hogy hitelből akarjanak házat az erkölcstelen disznajai !

  • asher alexander
    2013 augusztus 17
    9:01 de.
    Nem az a kérdés, hogy viszik-e a vizet. Az a lényeg, hogy van aki elhiszi!

  • Geyza
    2013 augusztus 17
    4:12 de.
    Semmitnemtudó, b+!!
    A szívcsakránkat akargyák a rohattak, a szívcsakránkat!!
    🙂

  • asher alexander

    llanfair!
    na igen!!

  • heheheeheheheheehehhe LLANFAIR……………..
    Van aki viszi , van aki hiszi…de ki az aki iszi ? háhááá

  • Falusi:
    Haddel..a zén szívcsakrámban már régóta aprófa van felhalmozva télire.

  • Asher:
    Szóljál majd mikor a boda-tábla termőre fordul. Csépléskor jövök segíteni.

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 16
    5:33 du.
    Akkor pontosítsunk.
    A birtokunk nagy részét kisajátította az állam. Hagytak 15 hektárt belőle. Ez alatt a terület alatt senkitől sem vették el a földet. Ez tény!

    A termelő szövetkezet viszont soha nem volt állami tulajdon, hanem a földtulajdonosok közös gazdasága. Az állami tulajdonba vett földek, birtokok viszont nem TSZ, hanem ÁG azaz állami gazdaság néven futott.

    Az állam a Rákori rendszer alatt a 15 hektár alatti parasztokat, gazdálkodókat erőszakos agitációval akarta közös gazdálkodásra kényszeríteni. Ez a TSZ. A TSZ-tagok földje lényegében saját tulajdonú maradt, aminek a zárszámadáskor volt jelentősége. Ugyanis év közben egy havi fizetést kaptak a tagok (órabéres munka,-teljesítménybéres munka), de a bevétel 20%-a félre lett téve a zárszámadásra, amit is a bevitt földek arányában osztották fel.
    Azon alkalmazottak akik nem vittek be földet mivel nem volt, a havi bérük 20%-a volt félretéve a zárszámadásra.

    Ha valaki sírhatna, mi megtehettük volna, ugyanis a 15 hektár feletti földre valóban nem kaptunk kártalanítást. Az az alatti, meg a fentebb leírtak alapján működött.
    Mivel ebben konkrétan benne voltunk, talán még sem én beszélek butaságot.

    Ha az ősei valóban kis gazdálkodók voltak, a föld mindvégig a nevükön maradt, annak ellenére, hogy közös gazdálkodásként a szövetkezetben voltak. Rendszerváltás után vissza lehetett igényelni. Vagyis nem elvették, hanem beléptek egy közös gazdálkodási rendszerbe. Rákosi alatt lehet, erőszak hatására, ezt már nem vitatom. Mi a maradékot a Kádár rendszerben vittük be. Akkor már nem volt semmiféle agitáció. Sem erőszakos, sem szelíd. De felmértük, a gépekkel nem tudunk versenyezni.

    Még egyszer, a családja múltja nem érdekel, akár voltak, akár nem. Mint Ashernak is írtam, nem tartom helyénvalónak, hogy az ön személyén túl mást is ide citál.

  • A hozzászólásokhoz annyi véleményt füzök,hogy Boda azt irta hogy becsületes keresztény!Egy becsületes keresztény még az ellenségeivel sem beszél ilyen alpári hangnemben!ezekre szoktam azt mondani álszentek!

  • asher alexander

    OK!!
    csephadarot hozol vagy jo lesz a mienk is??a minek kisse tuskes!
    azzal ugy erdekesebb!!

  • Geyza
    2013 augusztus 17
    3:10 du.
    hámámost monnyad má meg, cimbora, ha má bencsics bevalotta, hogy má öreg, akkó minek vegzálod?
    öreg, há öreg.
    nem érdem, hanem állapot.
    az ő korában már a demencia se bűn, hanem elnézendő.
    lécci, ne röhögj rajta. ha kívülre veszi a barhec bugyogót, hát kívülre veszi.
    majd a gondozója tesz róla, hogy minden nap tiszta legyen 😀

  • Geyza
    2013 augusztus 17
    3:10 du.
    Most kivételesen Bencsicsnek adok igazat! Ritka pillanat, be is írom a noteszomba!
    Ugyanis a világgazdasági válság is a hitelbank összeomlása miatt jött létra. Vagyis kiderült, a hiteleknek nincs fedezete. Figyelő sok butaságot is ír, de ha jogos a pont, neki is jár. Nem alapvetően a kártya ellen beszélt, hanem a fedezet nélküli hitelről.
    Bocsi, én így értelmeztem a hozzászólást.

  • Há én si öheg vaok bazze..bottal járok le a piroslámpásba is.

  • Asherkám hozok cséplőgépet.
    Hadarjon az neki.
    Addig meg én sörözök.

  • Don 0vuz. köszi!
    Géjza beírása elmegy anélkül, hogy olvasnám. Ő hivatalból ír mindent, ha nem a szája ize szerint van!
    Vannak egy páran, kiket soha nem olvasok el……

  • Figyelő
    2013 augusztus 18
    1:09 du.
    nem olvassa el, de reagál rá.
    hehehe
    mégis, mi geyza hivatala?
    mert hát, mégiscsak y-nal írja 😀
    soha nem olvas el egy párat, de zizeg rá!
    mondja, felolvassák magának?
    és mondja is, hogy ugorgyunk?
    😛 😛 😛

  • Don Ovuz!
    Nincs mindenben igaza,sajnos én tudom milyen sérelme volt a
    nagyanyámnak és ezen nincs mit ragozni.
    Mindegy,hogy Tsz vagy Állami Gazdaság, elvették azt amit szorgos kétkezi munkával gondozott és az övé volt,amikor le akarta szedni a termést (amit hagytak megrohadni..)puskával
    fenyegették meg….Na az igazság mindig kétoldalú és addig
    a baloldaliak,meg a nácizmus üldözöttei ne várjanak együttérzést,míg ők ugyanezt nem teszik meg a másik oldalt ért sérelmekkel,illetőleg emberi tragédiákkal szemben,ugyanis mindkét oldalon szenvedtek és haltak meg
    ártatlan emberek értelmetlenül.
    A sötét múltat le kéne végre zárni,bár a szenvedő családok természetesen felejteni nem tudnak ami természetes,de a most élő ebben vétlen embereknek nem szabadna vádaskodni,gyűlölködni a másikkal szemben,mert
    így soha nem lesz béke!

  • Felvinczy Károly

    Ille úr!

    Személyeskedni, sértegetni nem müvészet, minden neveletlen és iskolázatlan, gyökér nélküli egyén tud ilyet.
    Személyeskedéseket és sértéseket méltósággal ignorálni… nos, ehhez kell az, ami Önnek szemmel láthatólag nincsen…

  • asher alexander

    nagyanyad a TSZ-ben,vagy az enyem a Gazkamraban!!
    van nemi kulombseg a ket sors kozt!!
    hulye az aki ezek koze egyenloseget akar huzni!!

  • asher alexander

    a tundra-(barhec)-bugyogonal csak arra kellene ugyelni-(usse ko ha kivulre veszi fol!!)-hogy ne kiforditva vegye magara!!
    magyarul-„kivul szaros”

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 18
    3:20 du.
    Ezen kommentjével egyetértek.
    A múltból tanulni kellene. Valamint a múltat le kellene zárni. Az ország túl kicsi ahhoz, hogy a múlt embereit el lehessen tüntetni a közéletből.
    Ha személyeket nézünk, a magát jobboldalinak mondó pártokban sokkal több kövület található, mint a liberálisoknál. Vagyis ez a mutogatás sehová nem vezet, sőt szerintem ebből éppen emiatt a jobboldal jön ki rosszabbul.

    Eszmerendszerben a liberálisok sem baloldal, hanem mérsékelt jobboldal. Az MSZMP örököse, és utódpártja a Türmer féle munkáspárt. Nem politikai tényező.

    Nem akarunk még egy Rákosit, de Szálasit sem, sőt, Horthy rendszert sem!
    XXI századot akarunk. Polgári demokráciát!

    A feudalizmus mint tudjuk, a maga cselédrendszerével milliók kiszolgáltatottságát, nyomorát, előrejutási lehetőségének születési alapon való korlátozását is jelenti.
    Az erőszak rendszerek önmagukban hordozzák a lakosság kiszolgáltatottságát. Ide sorolható a jobbik ideológiai rendszere is. A fasizmus reinkarnációja.

    Jelenlegi kormány ténykedése a feudalizmusra hajaz, amikor folyamatosan azt hangoztatjuk, erre nem adott felhatalmazást a választópolgár. Sajnos, túl sok a kétharmad. Nincs kontroll a hatalom mánia előtt. Jelenleg odáig jutott, hogy mindent alá akar rendelni a személyes hatalom kiépítésének.
    Ne tévessze meg a nemzeti színű szalag! Attól, hogy három színű masni van a dobozon, nem csokoládé van benne, hanem más! Noha a színe ugyanaz. Először meg kell mindig nézni, mi van a dobozban, mielőtt örülni kezdünk.
    Az ország, és a benne élő emberek alternatívája szerintem a polgári demokrácia. Ez tiszteletben tartja a magántulajdont, de megadja a lehetőséget a kiugrásra is.

  • Erös,hatàrozott kézzel kell kormànyozni, egy 8 év szoc-lib àltal lezüllesztett és adossàg csapdàba könyszerült orszàgot, hogy ujbol a fejlödök közé kerüljön.
    A gazdasàgunk màr valamelyest fejlödik,az inflàcio 2 % alatti,a deficit 3 éve 3 % körüli-vagy az alatti-,igy megszünik a szoc-lib
    öröksége miatti/akik évente 6-7 %-ot-2006-ban 9,4 %-ot produkàltak,a privatizàciok ellenére/TULDEFICIT ELJÀRÀS ellenünk.
    Ha az adossàg àllomànyunk a 2002-es 52-53 % szint közelében/amikor
    még pénz is volt…Lendvai Ildiko/lenne,-60 % alatt- bevezethetnénk az EU-t.Igy nem lenne a Ft kitéve mindenféle szélnek.
    Egy olyan orszàgban,ahol minden sajtoban,ràdioban stb.következmény
    nélkül lehet szidalmazni,hazudoknak,tolvajoknak…nevezni a hatalmon lévöket
    /többnyire a notorius hazudok és orszàg kiàrusitok részéröl/,az EU parlamentben a
    politikai élet tisztasàgànak „bajnokai”aljas jàtékot jàtszanak
    /balodali-magyar-beadvàny,baloldali vizsgàlat-szövegezés-,baloldali többségi elbiràlàs-szavazo gépezet-a pärt-
    katonàik részéröl-.Ilyenek és propagandistàik akarnak polgàri
    demokràciorol papolni,akik a hatalmuk vissza szerzéséért tovàbb labanckodnànak-mint eddig- mindenkivel?

  • Bencsikkém hát most nagyon megijedtem.
    Hogy így megfenyegetett.
    Hogy többé nem olvassa magácskával kapcsolatos jogos elménccségeimet.
    Hogy ignorál engem
    Hogy…na mindegy. Szóval megyek papírzsepiért.

    Más.

    Déneském húzzon már a francba ezekkel a hülye számokkal.
    Ezek dőlnek még a vízcsapból is Árvalányhajlandban.
    Közben mindenki tudja hogy az egész egy nagy hazugság.
    Csak egy példa: Azt állítják csökken az infláció. Akkor miért lesz hétről hétre drágább minden he ? Hülyeúr ! Erre válaszoljon , de ne azzal a baromsággal hogy mert a Gyurcsány ellopta !
    Apropó Gyurcsány.
    MA egyetlen reménye Magyarországbak a Gyurcsányferi.
    Csk végre felkéne ismernie a hülyebaloldalnak hogy egyszerűen nincs más választása.
    Ha az ember vadászni akar menni , akkor nem liliomszálakat visz magával az erdőre.
    Ha az emberek választást akarnak nyerni , akkor nem széplelkekkel meg kiskirályfiakkal kell megpróbálni.
    Gyurcsányt lehet szeretni , vagy útálni , tökmindegy.
    De ő az egyetlen ma aki képes feltörölni ezekkel a padlót.

  • Nos, a korábbi válaszásokon már KÉTSZER BUKOTT JOBB OLDAL, élén a Mutyi-Orbánnal, úgy mahinál ahogy csak akar. Úgy tűnik ebből senki sem akarja leállítani!
    Jogászként a legnagyobb közgazdának titulálja magát, dadogva hablatyol és ámulva lesik a hívei, mikor a magánnyugdíjukat elvette akkor is „élvezték a sikert ”

    Mi többen megkérdezzük miből lett ennek az Orbánnak hírtelen ekkor vagyona:

    „Tamás Kovács ?
    Kiemelt hozzászóló

    EZ MINISZTERELNÖK?
    „Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta.
    Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos.
    Már több szerző is leírta, hogy a FIDESZ a 90′-es években eladta a székházát. A FIDESZ-hez közeli cégek, a székházból befolyt pénzekből, megvásárolták az addig állami tulajdonban volt bányákat, amelyeket aztán jelképes összegért eladták Orbán Viktor édesapjának. A bányák jövedelmezőségének biztosításához, a meglévő politikai kapcsolatok révén, zsíros megrendeléseket szereztek a Dunai Vasműtől, valamint az autópálya építkezésekhez. Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra…”

    No és, a FEJÉTŐL BŰZLIK a hal, a JÓL MEGFIZETETTEK, költségszinten:

    „”A Top 10 parlamenti költségtérítés:
    1. Hörcsik Richárd (Fidesz) 26 800 000
    2. Apáti István (Jobbik) 26 757 071
    3. Vitányi István (Fidesz) 26 720 491
    4. Lipők Sándor (Fidesz) 25 838 950
    5. Gyüre Csaba (Jobbik) 25 421 801
    6. Pálffy István (KDNP) 25 385 445
    7. Firtl Mátyás (KDNP) 25 230 720
    8. Jakab István (Fidesz) 25 230 720
    9. Pósán László (Fidesz) 25 230 720
    10. Ágh Péter (Fidesz) 25 216 581
    (Forrás: Blikk)””