Egy nyugdíjas levele a politizáló elitnek

2013 szeptember 9 9:42 du.105 hozzászólás

Tisztelt „politizáló elit”! Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen vagy Jogi Egyetemen a diplomátokat? Érvényesnek tekintitek-e egyáltalán? A most megvetett, nyűgnek tekintett öregek etettek, ruháztak, taníttattak! Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide? A havi milliós keresethez szükség van a nyugdíjasok filléreire is? Nem ártana, ha a fiatalok is tisztába lennének vele, hogy nem kegyelemkenyeret akarunk, de egy átdolgozott élet után a magyar nyugdíjas is megérdemelne annyit, mint egy osztrák, német vagy szlovén nyugdíjas, és megérdemelné, hogy embernek tekintsék, ne pedig egy szükséges szavazógépnek!

Nyugdíjas Barátaim! Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei! Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit. A lerombolt országot. Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat. Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a 60-as,70-es, 80-as években: – Az úthálózat, járdaépítés, – villamoshálózat, a – vízvezeték- és csatornahálózat, a – telefon- és a – gázvezetékrendszer építéséhez a hozzájárulás. Szabadnapjukon és munka után, társadalmi munkában a gyári munkások, bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülőket, kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb. építettek (a diákok építő táborokban segítették az ország gyarapodását).

Love is in the air /  LindaAppleArt

Love is in the air / LindaAppleArt

Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával, lapáttal egyengették a talajt, daruk és emelőgépek hiányában. Ők a mai nyugdíjasok. Ez ma az a korosztály, aki minimál nyugdíjból él. Ez a korosztály az, aki méltatlan helyzeteknek van kitéve. Döntenek sorsuk felől azok, akiknek milliós összegű a havi jövedelmük.

A küzdelmes munkás években megfáradt emberek pedig, egyik napról a másikra tengődnek. Ha kifizetik a havi számláikat, a 10 ezrekre rugó gyógyszereiket kiváltják, néha egy szemüveg, műfogsor is nagy anyagi terhet jelent számukra. Még boldogok is lehetnek, ha marad néhány garasuk, és a turkálóban tudnak maguknak vásárolni.

Tanulhattak ingyen annak idején, esti és levelező tagozaton. Most AZ újabb megalázás! Felelős emberek kijelentik, hogy nyugodtan adhatnak a határon túli magyaroknak szavazati jogot, hiszen a nyugdíjas sem fizet adót. Ezt a hazugságot!

Hiszen 40-45 évig fizetett, amit soha nem fog vissza kapni, hiszen meg sem éri. A sok munka elnyűtte – már azokat, akik akkor sem a népből éltek és ma is ezt teszik – a megélhetési gond felemészti a nyugdíjasok többségét. Ennyire kell a húsos fazék megtartásához a határon túli magyarok szavazata, hogy még a tisztességben megőszült nyugdíjast is le lehet hazudni a térképről? Csak addig kellett, míg behúzta az ikszet? Most már saját országában sokad rendű állampolgárnak minősül! Ezért kellett volna ésszel és nem szívvel szavazni!

Megjegyzés: Tévedés, hogy a nyugdíjas nem fizet adót. Egy nyugdíjas házaspár,ha mondjuk mindketten 100-100 ezer Ft nyugdíjat kapnak, évente 2,4 millió Ft-ot, akkor, ha ezt vásárlásra, energiára, más szolgáltatásra költik, akkor 27 % ÁFA-t mintegy 600 ezer forintot fizetnek be az államnak. Ha saját lakásuk van, akkor mintegy 50 ezer Ft ingatlanadót vagy házadót fizetnek, ha kocsijuk is van 20-30 ezer Ft gépjárműadót is fizetnek, ha banki betétjük van kamatadót is fizetnek … Soroljam még?

Tisztelt nyugdíjas barátom! Te nem eltartott vagy, hanem adófizető! A külföldiek és a kiskorúak nem fizetnek adót. Tehát nem is indokolt ilyen alapon a szavazati jog.

Aki teheti, és nem nyugdíjas AZ még induljon el valamelyik határon túli, számára érdekes ország felé mert, ITT nyugdíja soha nem lesz, ha a létező nyugdíjrendszerben gyűjtik a pénzét. Mert abból a Horvátországi nyaralók épülnek, de nem nekünk! A nyugdíjasoktól mindent el lehet és el is kell venni – vélik Orbánék! Egyáltalán, minek vannak? Hiszen már csak fogyasztanak! Az, hogy amíg dolgoztak keményen levonták tőlük a nyugdíjjárulékot, AZ nem érdekes, AZ régen volt, talán igaz sem volt. Kell a pénz a FIDESZ oligarcháknak, barátoknak, a képviselőknek, az adót nem fizetőknek, a csalóknak, a gazdagoknak! Tiltakozom és hajlandó leszek tüntetni, ha Orbán hozzá nyúl az öregségi Nyugdíjakhoz! Nem hagyjuk! Pillanatnyilag még terv, de hamarosan már nem AZ lesz !! . Egyébként a ma már öregségi nyugdíjban levők nyugdíját jogtalanul csökkentené Orbán, mint ahogy a magánnyugdíjak lenyúlása is törvénytelen volt. Ne hagyjuk, mert már most nyomor van, akkor MI lesz, ha a „nemzetmentő” Orbán megint álmodik egy nagyot?

Egy nyugdíjas

Kiegészítés

Kedves Olvasó! Az elmúlt napokban komoly, indulatoktól sem mentes vita bontakozott ki az ellenzék és a Fidesz között arról, hogy ki milyen nyugdíjrendszert szeretne. A vitában sok mindenki sok mindent állított, a tisztánlátás érdekében lássuk a tényeket! Jelenleg Magyarországon 3 millió 753 ezer nyugdíjas van. Bajnai Gordon kormánya 2009-ben 2835 milliárd forintot fordított nyugdíjak kifizetésére, ebből mintegy 590 milliárd forint volt az, amit az adóbevételekből csoportosított át, hogy a nyugdíjkassza hiányát fedezze. Tehát a befolyó nyugdíjjárulék 590 milliárddal (21%-kal) volt kevesebb a kifizetett nyugdíjnál.

Varga Mihály, Orbán Viktor pénzügyminisztere, a következőt nyilatkozta január 7-én:

„Évente 500 milliárd forintot teszünk át a nyugdíjkasszába adófizetői pénzekből… Ezt a gyakorlatot meg kell szüntetni.”

A cikkben a következő is szerepel: „Az úgynevezett svéd modell elvben roppant igazságos, de korántsem humánus: a mainál 15-20 százalékkal kisebb nyugdíjat fizetne, és akár 70 éves korig (?) dolgoztatná a munkavállalókat.” (Az már csak hab a tortán, hogy nálunk hol, közmunkán?) Még 2001. júniusában a svéd-modellt taglaló előterjesztést készített AZ Orbán-kormány pénzügyminisztere, mely azzal zárult, hogy a részletek kidolgozását haladéktalanul meg kell kezdeni. Az Orbán-kormány a svéd-modellre épülő rendszer bevezetésének előkészítése mellett döntött. A bevezetést akkor vélhetően a kormányváltás akadályozta meg. A fentiekből világosan látszik, hogy mit tett volna már akkor a Fidesz, ha tovább k ormányoz.

Még két adat: Ma Pest megyében 312 677 nyugdíjas van, AZ átlagos nyugdíjuk 82 419 forint. Ha Varga Mihály és Orbán Viktor a Nyugdíjalapból elvesz majdnem 600 milliárdot, csupán 67 583 Ft kifizetésére lesz lehetőség. Ez havi 15 ezer, évi 180 ezer forint csökkenés! Nyugdíjak Pest megyében AZ MSZP kormány alatt 82 419 Ft és a Fidesz svéd-modellje alapján: 67 583 Ft. Havi csökkenés 14 836 Ft éves csökkenés 178 032 Ft. Ezek a száraz tények. Ha Ön sem szeretné, hogy a jelenlegi, vagy majdani nyugdíja radikálisan lecsökkenjen, esetleg idős szülei nyugdíja zsugorodjon össze, tegyen érte! Átlagosan több mint 20 évet élünk nyugdíjban!

Ne nyomorban tegyük!

Szentgyörgyi József, ELTE Társadalomtudományi Kar

polgármester, Halásztelek

105 hozzászólás

  • Fájdalmasan igaz!
    De mit várjunk, ezektől az uracsoktól.
    Ezek „tesznek” az aktív adófizetőkre is! Nem csak a nem rájuk szavazó fél országra, azok képviselőikre. Hanem megtakarításaikra is (MANYUP). Ezek bankrablók!
    De „tesznek” saját szavazóikra is. A „megkilencedelt” (a trafikok száma kb. a tizedére csökkent)régi tulajdonosai, üzemeltetői között kb. olyan arányba lehettek FIDESz „támogatók” mint az országban. De fizetni kellett a csahosokat, bármi áron. Ez még munkahely növelésnek is tragikus.
    Miért pont a nyugdíjasokkal törődnének?
    A papának már „kimutyizták” a bányát, az autópálya-építési-beszállítást ő már jól van, a többi kit érdekel?

  • Szevasztok!
    ÉLESBEN MEGY A JÁTÉK!
    Csak kiegészítve – ahogy én látom – érzem és tudom:

    A nyugdíjas levele kőkeményen a valóságot írja meg – tetszett, ezért a sok éles harcom egyikéből – adok egy kis ízelítőt nektek – ajándékként .

    – viszont a kiegészítéssel kapcsolatosan – az mellett, hogy nem vitatom – de kötelességemnek érzem, hogy leírjam – ha nem lopják el a nyugdíj összeget a mindig ügyeletes pártok kormányon lévén – – akkor most – nem kellene, az aktív dolgozok által termelt értékből pótolni.

    – – mert mondta valaki – azt hiszem- inkább, tudom, hogy Kubinyi úr mondta:

    – , ha saját magunk raktuk volna félre és nem az államban dolgozok sáfárkodtak volna vele – akkor ma az én nyugdíjam is 500 000 ft- lenne havonta legalább és nem NYÖGDÍJ!
    Innen:
    http://www.kubinyitamas.hu/
    ÍGY KELL KEZDENI:
    Tisztelt Cím!

    Kérem az öregségi nyugdíjam megállapításának kezdeményezésének ügyének elindítását – kérésem a jogszabályok szerint teszem meg. Különös figyelemmel a szolgálati idő helyes megállapítására, és korrigálására – mert régen az induláskor nem történt meg helyesen – az apeh – rossz igazolást adott önöknek – mert én nem tartoztam nekik a nyertes perem miatt. És most sem tartozok nekik. Meg stb. – Kérem, most ne tévedjenek. Kérem önöket, hogy a kérés mellett vegye ezt nyilatkozatomnak is.

    Kelt: Bázakerettye, 2013. augusztus, 12-én

    Tisztelettel.

    ……………………………………….aláírása

    AZ ELSŐ ÜGYEM: ÜGYE – KÜLDÖM MAJD NEKIK 09.12-ÉN AJÁNLVA!

    „…Tájékoztatás kérése

    Kérem tájékoztatni, hogy a járadékomat – fizetésemet – előre vagy utólag kapom meg.
    Bk. Év hó nap
    Tisztelettel: id. Kiss László

    Majd a válaszuk után következik
    Ez: illetve személyre szabottan: FOGALMAZD MEG PROBLÉMÁDAT!

    Tisztelt Cím!

    Eddig türelmes voltam – 2004.02.16-tól rokkant nyugdíjas majd járadékos lettem – 2014-től öregségi nyugdíjas – mint az előző tájékoztató és kérdezem levelemben írtam önöknek.

    Ezen levél egy jó indulatú tájékoztatás, hogy vagy tudatosan vagy, tudattalanul tévedésbe ejtettek – tartottak. Mert egy évben csak 11 alkalommal fizettek – utaltak át nyugdíjat később járadékot. Számomra.

    És természetesen a korrigált helyes összeg megállapítás is még megoldásra vár. Visszamenőleges rendezéssel számomra.

    Tehát határozott kérésem, hogy 2014-től, amikor öregségi nyugdíjam folyósítása elkezdődik minden év január elején az elmúl év december havi nyugdíját és január hó végén az év január havi nyugdíját utalják át részemre. – tekintettel a már megért és élt havi után, mivel , ha valaki meghal, akkor arra a hónapra már nem jár nyugdíj. Csak a betöltött és túl élt hónapra – és úgy is fizették eddig is utólag.

    A mostani kérésem semmiféle kamatot, meg ismeretlen pénzügyi vagy ismert trükköt nem tartalmazva kérem.

    Ha nem teljesítik 2004. 02. 16-ig visszamenőlegesen is – jogorvoslathoz fordulok, mert csupán csak logikai matematikaértés kell ahhoz, hogy egy évben 12. szer – . jár a nyugdíj.

    Ellenkező esetben a mindenkori jegybank kamatos kamatjával számítva nyújtom be igényemet a bíróságra.. ahol meg fogják állapítani, hogy egy évben 12. szer kell nyugdíjat kifizetni.

    Ui: nekem ne jópofásodjon a 13. havi nyugdíjjal – mert nem az – az a 12. havi. Ha a fentieket megértetted. Például ha júniusba helyezkedsz el egy cégnél akkor a másik év júliusa elején és a végén kell kifizetni meg stb. trükkök kizárása – magyarul tévedésbe ejtésének tartásába tartásának végleges kizárása, mert elég volt a félrevezetésből és kizsigerelésünkből.… a többi trükkök leleplezése folytatódik ha ez orvoslást nyer.

    Üdvözölöm önöket a valóságban:

    Bázakerettye. 2013-08-26

    id. Kiss László tájékoztató és kérdezem – mező! Sk.

    YYYY
    A MÁSIK ÜGYEM ÜGYE – AKI MÁSNAK KÁRT OKOZ – AZ KÁRTÉRÍTÉST KÖTELES FIZETNI OKÁN!

    Id. Kiss László
    8887. Bázakerettye
    Petőfi u. 7. Tel: 06 93 777523 06 30 4593968 Fax: 06 93 777523

    e-mail: [email protected]
    ______________________________________________________
    Zala Megyei
    Kormányhivatal
    Hatósági Főosztály
    8900 Zalaegerszeg
    Kosztolányi u.10. pf: 227
    _________________________
    Tárgy: Reagálás és tájékoztatás
    hív.sz: ZAB/040/1158-7/2013
    üi: dr. Káldiné dr. Magda Henriett
    Tisztelt Cím!

    Idézem:
    „…B. Kártalanítási ügyek
    · Illeték
    Az illeték mértéke a követelt kárösszeg 2 %-a, de legalább 5.000.- Ft és legfeljebb 500.000.- Ft.
    Jogszabály
    – 2007. évi CXXIII. törvény a kisajátításról
    – 1997. évi LXXVIII. törvény az épített környezet alakításáról és védelméről
    Kártalanítási eljárás
    I. A kérelem benyújtásának feltételei
    Az Étv. 30. § alapján igényelhető kártalanítás célja, hogy az építési övezeti előírások tulajdonosra nézve hátrányos változását, illetve az ingatlanra elrendelt építési, telekalakítási tilalomból eredő kárt orvosolja. A
    _____________________________________________________________

    kártalanítás mértéke az ingatlan korábbi és megváltozott rendeltetése szerinti forgalmi értékének különbözete. A kártalanítás megfizetésére az köteles, akinek az érdekében a korlátozás történt. Ha ez nem határozható meg, a kártalanítási kötelezettség a települési önkormányzatot terheli.
    Kártalanítási kérelmet az ingatlan tulajdonosa, illetve haszonélvezője jogosult előterjeszteni. A kérelemhez csatolt iratokkal alá kell támasztani, hogy a tulajdonosnak vagy haszonélvezőnek a szabályozás változásából kára származott. A tulajdonosnak bizonyítania kell, hogy azzal, akinek az érdekében a korlátozás történt (az önkormányzattal) a kártalanítás tárgyában megkísérelt megállapodni, de közöttük megállapodás 1 éven belül nem jött létre.
    A kérelem pozitív elbírálásának feltétele továbbá, hogy a tulajdonos a szabályozás változása előtt szerezte meg az ingatlant, valamint annak a kérelem benyújtása időpontjában is tulajdonosa volt.

    II. Az eljárás illetéke
    Az eljárás illetékköteles, amelynek mértéke a követelt kárösszeg 2 %-a, de legalább 5.000 Ft és legfeljebb 500.000 Ft.
    III. A kérelem elbírálása …”
    meg stb. az idézet anyagból.
    Megtettem a nyilatkozatomat, melyben kértem a kártalanításomat – melyet 2013. augusztus 17-én postán megkapott határozatában elutasított – melyre a reagálásom, hogy továbbra is fenn tartom NYILATKOZATBAN LEÍRTAKAT – kárigényemet – és annak mellőzése esetén MEG TILTOM, HOGY A TULAJDONI LAPOMRA BEJEGYZÉST TEGYENEK.

    KÉRDEZEM – Meg kell-e előznie a bírósági kérelemnek – idézem a fenti szöveget: „…A tulajdonosnak bizonyítania kell, hogy azzal, akinek az érdekében a korlátozás történt (az önkormányzattal) a kártalanítás tárgyában megkísérelt megállapodni, de közöttük megállapodás 1 éven belül nem jött létre…”

    kelt: Bázakerettye, 2013. szeptember, 12-én.

    id. Kiss László sk
    kérdezem és tájékoztatom:……………………………………………………………
    melléklet:
    1.db. JAVASLAT
    Ezen nyilatkozatmegerősítő a javaslat és mellékletével érvényes.

    Tisztelettel:

    Id. Kiss László
    YYYY
    JAVASLAT

    Tekintettel, hogy önök szorgalmazzák más tulajdonát képező ingatlanra a szolgalmi jog bejegyzését, és majd azon tűrtetni és tiltatni akarnak – magyarul – tulajdonosi tulajdonságokkal – lehetőségegekkel ruházná fel magát, például: velem szemben építési tilalom, mind két irányból, fent és lent is a telkemen – kártalanítás mellőzésével velem szemben nem teheti meg, mert megtiltom, hogy akaratom és határozott tiltásom ellenére oda bejegyeztesse. Ha minden áron igényt akar tartani rá, forduljon a bírósághoz, hogy kártalanítás nélkül megteheti e? Mert az önök határozatát nem fogadom el!.

    De javaslatom:, hogy ingatlanom, mint két irányában mérsékelje, azaz csökkentse a távolság meghatározását – korlátozva mérsékelve a biztonsági övezet távolságát, telkembe be nem nyúlóan – hisz a határozatuk mellékletében látok 20 – méteres – meg 42 méteres meg stb. biztonsági övezet kialakítását – megjelölést is, esetemben ez kb. 45 méter alul, felül 48 méter lenne – tehát megoldható így is.
    Tájékoztatom, hogy alulról – ez irányból egy évtizedek óta kialakult és állandó jelleggel használt – szolgalmi út van, ahonnét lakásomat, tudom megközelíteni, melyet kérdésemre a helyi önkormányzat is igazolt.
    De ismétlem, ha MINDEN ÁRON ragaszkodik hozzá – csak abban az esetben, mivel önök a kezdeményezők – forduljanak a bírósághoz, hogy kártalanítás nélkül megtehetik e ? – és döntsön a pártatlan magyar bíróság e kérdésben, vagy fogadják el javaslatomat, a biztonsági övezet méterben csökkentésére vonatkozóan – velem szemben, telkem határáig.
    Kelt: Bázakerettye, 2013-09.12.

    Id. Kiss László
    Javaslattevő a :
    ZAB/040/1158-7/2013 sz.ú ügyben MINT ÉRINTETT
    ZÁRADÉK:
    A javaslat mellékleteként csatol nyilatkozatot 2004-ben írattam a tervező mérnök úrral, mert tudtam, – hogy eljön majd a lehetőség – az idő, amikor kezdhetek vele valamit, mely 75000 ft- ról szól , amikor az olajipar tiltása miatt újra rajzolta a tervet a tervező mérnök úr a fent megjelölt árért .-
    – úgy gondolom most eljött a lehetőség – Konkrétan kézzelfoghatóan – összegszerűen ezt az összeget kérem nekem megfizetni.
    – a 2 %- illeték befizetése érdekében – kérem, hogy közöljék, a 2% – 1500 ft. Eljárási illetéket hogyan, milyen formában fizessem be, illetékbélyegben vagy átutaljam, az utóbbi esetében kérem a számlaszámot.
    A másik esetben, az építési tilalom miatt elmaradt – 1.db. faház megnemépítése – haszon elmaradás esetében az illetékes nem tudja most kérni, mert nincs pénze az eljárási illetékre, De kiszámítottam – a 10 fős faház lehetséges forgalmát telt-ház esetén 1400.ft./fő/éj esetén – amely az elmúlt időre az engedélytől, melynek száma: 117/2008 – 2008.02.11.-től kezdődően 2013. szeptember 11-ig :
    30 352 000 ft. Elmaradt haszon keletkezett az elmúlt 2168 napot számítva..
    – az üzembe állításától kezdődően, mivel, hogy, – Sopron elutasította a kemping építési projektet pénzben segítségét mondva csinált okkal /egy fok intenzitással kevesebb/ kb. 3 év 1095 napra számítva napi 14000 Ft telt-házzal az elmarad haszon: 15 330 000 ft.-ot Tesz ki. .
    – záradék melléklete: 1. db. Nyilatkozat
    – tisztelettel id. Kiss László tájékoztató………………………. 2013.09.12-én.
    SZÓVAL EZ VAN – MONDANÁ SZŰCS KARCSI BARÁTOM HA ÉLNE – ELŐSZÖR SZELLEMILEG KELL LEGYŐZNI ŐKET – UTÁNA MEG JÖN A VÍZÖZÖN – MAJD MEGLÁTOD HA LÁTOD!

    Becsülettel – tisztességgel a tisztességeseknek e szerrel a tettel:

    Id. Kiss László
    Küldöm ma nektek 2013. szeptember 10-én 08:44 óra KOR!

  • marcus aurelius

    Szentgyörgyi József (MSZP) kampány-vizionál a be nem vezetett svéd modellről…. A családom Magyarországon iszonyú boldog volna, ha a BAJNAI GORDON által 2009-ben elvett 13. havi nyúgdíjat ismét visszakaphatnák. Akkor talán nem kellene kitántorogniok Szlovéniába !

  • Szentgyörgyi úr, Halásztelek polgármestere, az ELTE Társadalomtudományi karának…hazudik.
    Magyarországon létezik egy nyugdíjtörvény, a rendszerváltás óta egyedül a Gyurcsány-Bajnai kormányok csökkentették annak kötelezően a éves infláció szintjéhez kötött kiigazítását, ill. csökkentették azokat, elvették a 13. havi nyugdíjat, és megemelték a nyugdíjkorhatárt, az ÁFA-t, az idősek ingyenes közlekedését, a nyugdíjas-bérlet…stb.
    Önmagában az a tény, hogy a Társadalombiztosító/Nyugdíjpénztár üres „lett” a rendszerváltás másnapjára, már nevetségessé is teszi őt, az Antal-kormánynak óriási erőfeszítéseibe került a nyugdíjasok havi juttatásainak előteremtése, az előző „rendszer” adósságainak, és az azonnali gazdasági-pénzügyi összeomlásnak a kezelése mellett.

  • Plagizálok. Egy kommentben olvastam. Ha a magyar nyugdíjba megy, elvárja az állam és az állampolgárok nagy része, hogy otthon üljön, és várja a halált. (milyen szép szeretetteljes szó a nyugger)?! A szemét nyugaton kinyílik a világ. Elkezdenek utazni, hobbyt választanak, tanyát vásárolnak vidéken. „Csak” ennyi a különbség.

  • Ismerősöm már most kétségbe esetten éli a napjait, egyedül maradt és 64.00 Ft a fizetése….
    Ha ebből elvesznek, akkor az ÖNGYILKOSSÁGOT VÁLASSZA !

    A korábbi választásokon már kétszer BUKOTT JOBB OLDAL élén a „Mutyi-Orbánékkal” a nyugdíjasokat a halálba küldik, az inzulintól megvont diabeteszesekkel, rokkantakkal együtt???????
    Gyalázat, valójában az akkor IFJÚSÁG építette át az országot, mindenütt jelen voltak, építkezéseken „társadalmi munkában”, tették a dolgukat, MA meg pont AZOK – Orbán félék – rugnák seggbe e szorgalmas, ma már nyugdíjasokat, akik akkoriban FINANSZÍROZTÁK a főiskolai, egyetemi tanulmányaikat?????

    ISTENTELEN, LELKETLEN VILÁGOT teremtett és teremt ez a szerencsétlen vekkeres, „Mutyi-orbán”. A tegnapi parlamenti ülésen is bemutatta AKARNOKSÁGÁT, KIABÁLVA ácsingózva majdnem hogy fenyegetve válaszolt a neki nem tetsző kérdésekre.
    LE VELÜK, de minél előbb !!!!

  • Elnézést, nem a fizetése annyi, hanem a NYUGDÍJA ! – ehhez kiegészítésként munkát nem talál, ha talált is, nem vették fel, fejéhez vágták, fiataloknak sem tudnak helyet biztosítani. Na, ilyen országban élünk és a

    NYUGAT hagyja ezt a közveszélyes állapotot egyre ember rombolóbban érvényesülni !!!

  • marcus aurelius: Soha nem volt róla szó, hogy állandó juttatás. Addig adták, amíg lehetett. Ők adták, ők vették el. Számolja már ki, mennyi nyugdíjpénzt vett el a Fidesz. Amit nem ők adtak!

  • marcus aurelius
    2013 szeptember 10
    3:23 de.
    szlovéniába. ahol rendesen bedőlt sok minden.
    szegény burkus!
    ugyan, miért nem veszed őket magadhoz, oda, a napfényes kaliforniába?
    amúgy egy havi nyugdíj elég a boldogságukhoz?
    ajvé!

  • Varga Sándor
    2013 szeptember 10
    6:08 de.
    hát, ez nagyon üres propaganda duma volt.
    most már az antall-kormány a nemzetmentő 😀
    nem fog ennek örülni a tartótisztje, söndör!
    a prof tényeket sorolt, maga meg lendvay utcai sületlenségeket.
    szóval, maga is hazudik.
    na, mégis, kinek hisznek a nyugdíjasok?
    magának, gyökös fideszes hazugnak, vagy a profnak?

  • Llanfair
    2013 szeptember 10
    7:22 de.
    Kedves Llanfair, nyugaton is csak annak nyilik ki a világ, aki félretett nyúgdíj korára pénzt! Egyszerű nyugdíjból neház utazni, és vásárolni bár mit.
    Magyarországon nem szokták meg az emberek, hogy pénzt bankba tegye „esős napokra”! Nem is volt nagyon miből. A keresetek olyan alacsonyak voltak/vannak, hogy abból nehéz megtakarítani. Nyugathoz viszonyítva a fizetések mindig aránytalanul alacsonyak voltak.
    Mégegy: nyugaton is fizet adót a nyugdíjas minden évben. Utazási költségei nem sokkal kevesebb, mert ott nincs ingyen vonatjegy vagy városi közlekedés, csak kicsit kevesebb. Ilyen csak Magyarországon van.

  • Jichak Perlmutter

    Sok nyugdíjas Magyarországon teszi szóvá, hogy idézem: Még szerencse, hogy nyugdíjasként élem meg ezt a renszert (ti. az Orbán rendszert). Vakságuk nem egyedülálló, mert sokan vannak, akik ebben az álomvilágban ringatóznak… Aki józan ésszel végig gondolja Orbánék eddig – most gondoljunk csak az elmúlt 3 évre – viselt dolgait kezdve a MANYUP-pal, folytatva a nem progresszív, egységesen 16%-os személyi jövedelemadót és a visszamenőleges törvénykezést is, stb, stb., hogyan gondolhatja azt akárki is, hogy majd éppen a nyugdíjakat hagyják érintetlenül? Természetesen a 2014-es választásokig még csak nem is említik ezeket a terveiket, ámde aztán… Aztán majd ilyen, meg olyan adókkal sújtják a megérdemelt öregség előre befizetett díját is, de azt előre borítékolnám, hogy minimum az SZJA jön majd le róla. A fantáziám viszont nem olyan gazdag, amerre ennek a gátlástalan kamorrának képes szárnyalni… Majd ők kitalálják… ne félj ! …Akarom mondani, csak félj.

  • Emberek nyuggerek!
    Ne hogy azt gondoljátok, hogy nyugaton kolbászból van a nyugdij. Lassan itt is csak nyögdij lesz már mert itt se mentek Orbánékhoz tanácsadásra. Van 13 és 14 havi nyugdij ami valamelyest kompenzálja a nyögdijas kiadásait. Ám az ami régen volt azt el kell sajna felejteni. Itt ugy baltázták el a nyugdijasok pénzit, hogy ebből fedezték az államháztartás hiányait. A maradékot meg befektették mindenféle pilóta játékba telek és lakásügyletekbe remélve hogy a hozam majd kiegyenlíti az eddig ellopot összegeket. Igen itt ugyan ugy meglopták a nyugdijasokat mint ottan. Mondjuk ennyire durván nem merték de az inflácios rátát emelkedést meg hasonlókat ki sem fizetik. Az már csak hab a tortán, hogy felemelték a nyugdijba vonulás korhatárát. Most hogy itt is választások lesznek beigérték még a Stefansdómot is csak rájuk szavazzon a nyugger. De nem fog mert tudja,mindegy ki kerül hatalomra abból neki semmi jó nem származik. Egy nyugger azt mondta:(televizó nyilvánossága előtt ki sem lehetett ollozni mert élő adás volt) Mit szarakszik az állam a sok nyugdijassal és miért akarja őket még tovább nyuzni. Minden nyugdijast utaljanak be egy szanatoriumba ott kapja meg a „sterbehilfét” (halálhoz hozzásegítő injekciót) és mindjárt nem lesz gondja, hogy honét fizessen nyugdijat. Aki meg még is nyugdijba akar menni és nem hajlandó haláláig dolgozni azzal is ugyan ezt kellene tenni. Nincs állami nyugdij. Ha nem loptál életedben eleget öreg napjaidra akkor mi az állambácsi majd segítünk a bajon és nem lassan szenvedve kell megdöglened ha nem állami hozzájárulással(mert a megmaradó összeg remélhetőleg fedezi a két hetet na meg a méreg injekció árát) Remélem Orbánék nem látták mert könnyen elképzelhető ez lesz a jövő nyugdijmódosítási törvénye.

  • Varga Mihály, Orbán Viktor pénzügyminisztere, a következőt nyilatkozta január 7-én:

    “Évente 500 milliárd forintot teszünk át a nyugdíjkasszába adófizetői pénzekből… Ezt a gyakorlatot meg kell szüntetni.”
    Meg is szüntették. Most a felső tízezer zsebébe teszik át ezt az összeget az egykulcsossal.

  • Kedves propagandista nyugdijas!
    A kormàny eddig is kiàllt a nyugdijak értékének megörzéséért.
    Az inflàcio 2 % alà történt leszoritàsa is ezt jelenti.
    Miért nem tetszett legalàbb 2008-ban felszolalni,hogy aki eladosit,
    és VÉSZKÖLCSÖNT vesz fel,annak a levét az utodoknak kell meginni-MOST AZ UTODKORMÀNYNAK-.
    Ennyire nincs tisztàban a kölcsönkérés és TULKÖLTEKEZÉS fogalmàval és következményével?
    A kölcsön vissza jàr,kamatostul!
    Nem volt OTP kölcsöne sem?
    Most kerültünk le a”szakértöi és szakértöbbi” baloldali kormànyok
    àltal elöidézett TULDEFICIT ELJÀRÀS miatti szégyenpadrol-2004-es EU belépésünk ota csak mi nem tudtuk teljesiteni soha 2010-ig a megkövetelt és alàirt 3 %-ot,hanem 6-7 %-ot „teljesitettünk”,
    sajnos 2006-ban 9,4 %-ot,pedig eladtàk a MALÉV nyereséges részeit. 2010 ota teljesitjük az EU elöiràst,ennek eredménye az
    ELJÀRÀS MEGSZÜNTETÉSE.
    A mostani kormàny vissza fizette a Gyurcsàny-Bajnai àltal elöidézett és felvett kölcsönt,DE EZ APÉNZ,VALAMINT A TÖBBI
    ADOSSÀG KAMATAI UTÀN KIADOTT PÉNZEK természetesen HIÀNYOZNAK.
    Egy nyugdijas-talàn-ràérne emlékezni és tàjékozodni. Mint én.

  • Varga Sándor
    2013 szeptember 10
    6:08 de.
    Hát, ez nagyon zavarosra sikerült.
    A nyugdíjalapokat a 80-as években nyúlták le. (Új mechanizmus) Azóta fizetik úgymond napi szinten a nyugdíjakat.
    Az államadósság rendszerváltáskor 10 milliárd dollár. Ez a Bős-Nagymaros erőműre lett felvéve, de mivel még nem építették, a pénz egy összegben ott volt a kasszában.

    Antal nem pénzügyi káoszt vett át, hanem ezt adott át!!!!!

    Emiatt nem tud még ma sem talpra állni az ország. A privatizáció miatt akkora csődöt generált, hogy a cégek 95% becsődölt, a felvett hitelek kamatai magasabbak voltak az ország teljes bevételénél. (Emiatt kellett eladni az energia szektort, hogy kezelhető legyen az adósság) Leépítette a piacokat.

    Van egy törvényi előírás a nyugdíjak emelésének mértékére. Számítási alap. A csuti kanász soha nem adta oda a nyugdíjasoknak azt, ami jár. Sőt, ellopták a rendszerválás óta gyűjtött alapokat.

    Bajnai kormány alatt 590 milliárddal kompenzálták a nyűdíjkasszát. A csutinál csak 500-al. És mint -bubu64- is írta, ezt is el akarják venni.

  • marcus aurelius
    2013 szeptember 10
    3:23 de.
    Lacika!
    Van egy kicsi probléma! Igaz, hogy Bajnai elvette a nem törvényi előírásként adott 13. havit. Csakhogy a fideSS nem ellenzékben van! Ha annyira a szívén viseli a nyugdíjasok sorsát ahogy a jobberek állítják, miért is nem adta vissza? Sőt! még 14. havit is ígért! Nem így van?
    Lacika, Lacika! Ejnye-bejnye.

  • Dénes ERÖS
    2013 szeptember 10
    6:14 du.
    „Egy nyugdijas-talàn-ràérne emlékezni és tàjékozodni. Mint én.”
    oszt hol nyugdíjas kend? mert, ahogy a betűkészletét elnézem nem itt.
    akkor meg: kibic…a többit tudja.

  • Figyelő: Kedves Figyelő: Válaszoltál is magadnak. Miből tenne félre a magyar, mikor annyit keres, hogy enni tudjon. Ha keres annyit. Mint a régi görögöknél. A beszélő szerszámnak nem jár több. De ennyi kell, mert holnap is robotolnia kell.
    De amit félretett kötelezően, azt most a Fidesz elherdálta. Negyven év munka után közli, nincs! Hahaha. Jó tréfa volt ugye. Az ingyen utazás egy blöff. Megadták a lehetőséget, így a nyugdíjas „ingyen” mehet az SZTK-ba sorba ülni. Ott elvan egész nap, program megoldva. Kiszámolod, hányan tudják használni ezt a lehetőséget? Hova a ménkűbe utaznának a nyugdíjukból? Piac, SZTK. Ráadásul igazságtalan is, mert az öreg és mozgássérült nyugdíjas úgy sem használja ki. A falulakó sem, mert ott nincs tömegközlekedés. Talán inkább nyugdíjat kellene adni, és a nyugdíjas eldönti mire költi. De így olcsóbb, mert a közlekedési cég felé nem kompenzál, ami hiányt generál. Majd mikor csődbe kerül (BKV), olcsón átadható a haveroknak (Széles). De ezt lehet a BKV stabilizációjának hívni, és ez olyan jól hangzik. Biztos megeszik. Meg is ették a szavazók. És a BKV nem csak az MSZP-től nem kapott pénzt. Az első Fidesz kormány alatt nyilatkozott a Fideszes. Nem adunk pénzt, dolgozzanak jobban majd lesz. Mondta ezt egy ingyenélő, a 10 órát dolgozó járművezetőnek. De erre ugye nem emlékszik senki. Miért nem?
    Még egy apróság. Ha most beteszel egy magyar bankba pénzt, kevesebbet kapsz vissza. Akkor most?
    Avi panaszkodik az osztrák nyugdíjakra? Biztos jogosan. De kiszámolta Magyarországon mennyit kapna? Kapna?

  • Dénes ERÖS: Ezeket az erőltetett megszólításokat mellőzhetné. Lehet, hogy humorosnak tartja, de csak fárasztó.

  • Patkó Imréné

    Uraim!Lehet itt vitatkozni azon,hogy ki mikor és hol rontotta el a nyugdíjasok és az ország helyzetét.De addig míg itt vitatkozunk egymással,addig az ellenzéki bal oldal megveri saját magát,és fölösleges lesz kiírni a választásokat,mert a FIDESZ fog győzni.Nem azért,mert a külföldi is szavazhat,hanem mert a bal oldal nem tud megegyezni saját magával.Jelenleg 4 párt indulna 1 ellen.Nem nevetséges?Nem!!Ez inkább szomorú.Addig,amíg csak az egymásra mutogatás megy,addig ne is várjunk semmi változást.

  • Llanfair
    2013 szeptember 11
    4:05 de.
    Dénes ERÖSnek valószínű, komoly mentális problémái lehetnek. Mivel teljesen mindegy miről szól a cikk, vagy a vita, ezt az egy szöveget másolgatja mindenhova. Van erre valamiféle orvosi szakszó is, de annyira nem érdekelt, hogy utána nézzek. Éppen emiatt nem is bosszant, szimplán átlépem a bejegyzést. Kivéve akkor, ha rajtkőnek használom egy bejegyzésemhez.

  • De a négy párt is csak a pozición nyűglődik, mindenki csak evvel van elfoglalva.Nem azzal foglalkozik, hogy kellene rendbe tenni ezt az országot.Volt már jó pár évük, hogy bizonyítsanak, de a tények nem ezt mutatják.
    Amig politikai pártok vezetik az országot, addig nem is várható semmi, szakértő kormányra lenne szükség.

  • Parkóné! Igaza van, nem kell vitatkozni, ki, mikor és hol szúrta el a nyugdíjasok és az ország helyzetét (bár az ország helyzete határozza meg a lakosság, így a nyugdíjasok helyzetét). Ez nem vita téma. Az utódpárt/pártok szúrták el, a „liberálisokkal” megfejelve. Mert nekünk bal-liberálisból csak az alja jutott. Nem tud mondani még egy nemzetet, ahol a „baloldal” bevallottan idegen, internacionalista, globalista érdekeket részesítene előnyben a nemzeti érdekkel szemben.

    ps: Ja, talán Románia, ahol jelenleg 2/3-al egy komprador ex-Securitate új-utód pártkoalíció árulja ki a románok jövőjét.

  • M E G V E R I
    S A J Á T
    M A G Á T
    HEHEHEHEHEEEHEHHEEEHEeheheheeheheeeheheheeheeeehhhhehehehh
    Megveri saját magát !Ez most a trendi.

  • Kedves és kedvetlen propagandistàk!
    Csak feltételezésröl,valaki mondta,talàn-biztos ugy lesz stb. ilyesmiröl tudtok irni.
    Tupirozzàtok fel Gyurcsàny-Bajnai szerencsétlenségeit!
    2002-ben „van pénz”,2008-ban a „szakértöi,és a méginkàbb szakértöi
    kormànyok utàn „nincs pénz”-csak nàlunk-Gyurcsàny-Bajnai-Simor.
    VÉSZKÖLCSÖN!
    2009-ben az IMF pénzével legjobb szàndékàval,tanàcsaival és
    utasitàsaival-megszoritàsokkal,nyugdij csökkentéssel-,minusz 6,8 %
    amivel Bajnai szintén alulmulta a környezö konkurenseinket.
    Megoldottak valamit ezek a fentebb irt szàjhösök és ujra GITT
    EGYLETBE tömörült segédeik az orszàg régi PROBLÉMÀKBOL: EGÉSZSÉGÜGY,OKTATÀSÜGY,MALÉV,MÀV,BKV,VOLÀN,ÖNKORMÀNYZATOK
    ADOSSÀGA,BUDAPEST ,DEVIZAHITELESEK.
    PEDIG NEM KELLETT MÉG A VÉSZKÖLCSÖN FIZETÉSÉT SEM ELKEZDENIÜK!
    Az is ORBÀNÉKRA maradt.
    2012 ota vissza van fizetve a VÉSZKÖLCSÖNÜK.De ez és a nagy
    ADOSSÀG KAMATAI HIÀNYOZNAK A KÖLTSÉGVETÉSBÖL.
    Mivel az ORBÀN KORMÀNY jobban teljesit:2 % alatti inflàcio,3 %
    körüli UJADOSSÀG-màr 3 éve,amit a „szakértöbbek” soha nem tudtak teljesiteni-megszünt az SZÀJAKROBATÀK àltal
    elöidézett EU-s TULDEFICIT ELJÀRÀS ellenünk.
    A pénz romlàsàsànak ilyen alacsony szintre csökkentése és a
    REZSICSÖKKENTÉS megvédi a fizetések-nyugdijak értékét.

    Olvassàtok kedves NYUGDIJASOK!

  • Dénes ERÖS
    2013 szeptember 11
    5:54 du.
    Az infláció most kezd elszabadulni.

    Az élelmiszer a szokásosnál többet drágult egy év alatt. A sajt 10, az idényáras élelmiszerek 7,8, a sertéshús 6,4, míg a liszt 5,8 százalékkal került többe. Jelentősen, 9,1 százalékkal emelkedett a szeszes italok és a dohányáruk ára is.
    Most módosítják a költségvetést, így már a legoptimistábbak is 4% fölé diagnosztizálják a hiányt. De lesz az még több is, mivel a bevételi oldal nem nő, csökken. (Újra jön a túlzott deficit?)

    Idén még osztogatunk, de jövőre majd fosztogatunk, avagy a Ludas Matyi komplexus a kormány színeiben. Amit idén a kormány kiad , jövőre 3 x annyit vesz majd vissza, újabb adók és megszorítások formájában a lakosságtól, hála a száguldó gazdaságnak és a IMF hitelt kiváltó 2-3 x -os kamatú új hitel költségeinek.

  • Dénes ERÖS
    2013 szeptember 11
    5:54 du
    Rezsicsökkentés.
    A gazdaság recesszióban van, csökken a termelés, a közüzemi szolgáltatók bevételei is csökkennek.
    A bevételeknek pedig helye van, hiszen vannak mindenféle mellőzhetetlen költségek, melyekre fedezet kell.
    Meg kell venni a gázt, a vizet, a gépjárművekbe az üzemanyagot, embereket kell foglalkoztatni, utánuk adózni kell, a berendezéseket karban kell tartani, a hulladéklerakókat kezelni kell, a díjakat be kell szedni, vannak hatóságilag előírt feladatok, ÁFÁ-t is illik fizetni – van kiadás bőven.
    A csökkenő bevételekből vesz el most Orbán, nem is keveset.
    Ha valaki azt képzelné, hogy ez a tíz százalék a vállalkozásokra kirótt kváziadó mértéke, akkor téved.
    A vállalkozás ugyanis a nyeresége – a bevételek és kiadások közötti különbség után fizeti az adót, ezt a tíz százalékot viszont az árbevételéből veszi el a kormány.
    A nyereség a bevételek és kiadások különbözete, ennek mértéke egy közüzemi vállalatnál adózás előtt csodálkoznék, ha több lenne harminc százaléknál, és ebből kell még adózni is, – ami meg adózás után megmarad, abból lehet fejleszteni.
    Az optimizmusunkat, merthogy másra ebből már nemigen futja.
    Ez persze jól ki lett találva, merthogy egy évet ki lehet bírni féllábon állva is, mint a liba, de utána jönnek majd a problémák csőstül.

  • A parittyás hangja

    Don Ovuz
    2013 szeptember 11
    11:43 de.

    Kedves Don Ovuz! Simán kényszerbetegségnek hívja a pszichológia tudománya. Az analitikus megközelítés szerint a beteg leválasztja a kényszeres gondolatról az értelmi jelentést, és csak az érzelmi töltés él tovább. Ezt a szabaddá vált érzelmi töltést társítja minden más gondolathoz, így minden gondolata érthetetlen érzelmi és értelmi jelentésű kényszergondolattá válik.
    Déneskét és Marcsit is régóta kezeljük itt a klinika zárt osztályán ezzel a súlyos mentális problémával de sajnos a laborvizsgálatok során egyiküknél sem találtunk kimutatható mennyiségű, egészséges agysejt állományt ezért nem várunk érdemi javulást az állapotukban!
    🙂 )))

  • Don Ovuz Kedves Don Ovuz! Perszeveráció a betegség neve.
    Mrs LLanfair

  • Don Ovuz
    2013 szeptember 11
    11:43 de.
    fixa ideának hívják. állítólag – huzamosabb kezeléssel – gyógyítható. erősnél, persze, ez kétséges

  • Dénes ERÖS
    2013 szeptember 11
    5:54 du.
    az előbb kérdeztem: honnan a bánatból osztja ide ezt a rengeteg kormányzati propagandát?
    mert itthon – karakterkészlet ide, vagy oda – ennyire idióta gyökös fideszhívő már alig van, és az se olvas KMH-t, mivel el van foglalva a csökkentett rezsijével 😀

    ez a jobban teljesít duma már herpeszt telepít még a sertések szája sarkába is, pedig azok mindet bezabálnak 😛
    öcsisajt: 1974-ben 3.60 volt a kenyér, 40 fillér a kifli, 1,50 fél liter tej. 5 forintból jólakottra reggeliztem magam a balatonboglári kemping büféjében.
    1,50 volt egy db erdőkertesi tégla, 200 a 2 m-es beton i-gerenda. egy évi fizetésedből felépíthetted a saját házadat.
    most meg magyarország jobban teljesít…

  • Megint belekotyogott 😀 😀

  • Figyelő: Kedves Figyelő: Utána számoltunk. Itt feleségem 23 év után kétheti 1700 euró nyugdíjat fog kapni. Ehhez jön az évi 8000 euró, amit eltesz magának. Ha ezt az életszínvonalat akarja tartani, az 2000 euró havonta. Ház, rezsi étel. Kettőnknek. De sajnos akkor már valószínűleg nélkülem , nem kell két autó, 6 szoba. No most tessék kiszámolni, a Pesti orvosegyetemi tanár, aki 180 000 keres, és most nyúlták le az összes nyugdíját, mennyit fog kapni? És azt is, hogy abból a fizetésből mennyit kell és mennyit tud elrakni?
    Mert lehet, hogy nincs kolbászból a kerítés nyugaton, de legalább van.

  • Köszönöm a diagnosztikai segítséget. Külön köszönet Mrs LLanfair szakszerű meghatározásáért. Akit illet, kérem adja át kézcsókomat neki, amiért foglalkozott velünk.

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 szeptember 12
    2:41 de.

    Llanfair te lenyúlod a félhangszórómat, a nejed a pácienseimet, há hogy akarjak én így jó szomszédi viszonyt?! 🙂 )))
    Egyre nagyobb veszélyben a whisky készleted…! Falusival szövetséget fogok kötni, legfeljebb szerzek a vérebének valami hercig kis szájkosarat! 🙂

  • Llanfair
    2013 szeptember 11
    4:00 de.
    Először erre felelek: az ingyenes nyugdíjasok utazását soha nem helyeseltem. Így van, tönkre ment a MÁV és a BSZK is. Normális helyeken, csak kevesebb az utiköltsége a nyugdíjasnak, mint Canadában, de nem ingyenes.
    Mikor vezették ezt be Magyarországon, NEM a két Fidesz kormány alatt, hanem még Horn idejében.
    Nincs az a magyar politikus aki hozzá merne nyúlni.Kész öngyilkosság!
    Llanfair
    2013 szeptember 12
    8:06 de.
    Feleséged nyugdíja. Szerintm többet kap, mint egy átlag canadai. Az árak viszont nem alacsonyabbak itt sem.
    Neked miért nincs nyugdíjad? Két nyugdíj már jobb életet biztosít.Az ország, ahol éltek nem világos.
    Viszont úgy vettem ki soraidból, hogy Írország-i és Anglia-i utazásaidat megengedték. Wisky készlet is van.:´

  • Figyelő
    2013 szeptember 12
    11:07 de.
    Az ingyenes utazás 70 év felett jár.
    Itt Llanfair-nak adok igazat. Abban a korban a magyar nyugdíjaz a magyarországi munkakörülmények miatt már járni sem igazán tud. Maximum kórházi kezelésre jár időnként. 57-70 éves korig évente 3 darab 95% kedvezményű út, és 6 darab 65% kedvezményű út jár. Ebbe nem megy tönkre a közlekedési vállalat, ugyanis a Társadalom Biztosító kifizeti nekik. A jegykiadó gépbe beütik a jelzést, és ez nem a társaságé, hanem a biztosító állja.
    Csak a precizitás kedvéért.

    Nem tudom Kanadában hogy van, de Európa euró övezetében a legalacsonyabb minimálbér 2700 euró. Magasabbak vannak, alacsonyabbak nincsenek. Már csak hogy számolgatni lehessen.

  • Don Ovuz
    2013 szeptember 12
    11:39 de.
    Úgy tudtam 65 év felett. Még nagyon fiatal lehet, ha azt hiszi, hogy hetvenen felül valaki alig tud járni. Ha ül a budapesti autobuszon, villamoson, 90 %-ban nyugdíjasok vannak és diákok.
    Változatlaul a véleményem marad.Ezért megy tönkre a vasut és városi közlekedés.

  • Én nagyon rendesnek tartom a magyarorszàgi nyugdijasok ingyen utaztatàsàst,
    feltéve,ha tényleg anyagi kompenzàlàst kap az akàrminek hivott akàrmelyik igénybevett utaztatàsi vàllalat akàrmelyik erre hivatott intézménytôl.
    Én büszkén mesélem a gazdag nyugati orszàgokban élöknek, hogy bezzeg a kis 10millios Magyarorszàg: igenis gondjàt viseli az idöseknek:pl. ingyen utazhatnak. Màs példàval nem tudok elöjönni nyugdij-ügyben,de ezen is csodàlkoznak,talàn még némelyik el is gondolkodik, hogy ezt igy kellene. Hamàr megöregedik az ember, legyen valami haszna is belöle,nem?
    –Kedves Don Ovuz, a korral nem jo elöjönni 🙂
    Nem hallott még az einsteni relativitàs elméletröl? 🙂
    –Kedves Figyelö, van, aki whiskyt gyüjt,nekem elefàntgyüjteményem van, azt legalàbb garantàltan nem tudjàk a hozzàmlàtogato huncut emberek meginni.

  • Figyelő
    2013 szeptember 12
    12:19 du.
    Tavaly felmérték a dolgot. Bevezették a nulla forintos jegyet, mivel ezt is vállalta a biztosító. Fél év után a busz társaság megszüntette a jegy kiadást. Nem számottevő. Megállapodtak a biztosítóval átalányban. Így azt hiszem, ez a kedvezmény inkább csak irritáló néhány embernek. Költségben a TB-nek költség, de ha a profitorientált busztársaság döntött az átalány mellett, akkor valóban nem extra a ténylegesen kihasználók száma.

    Nekem személy szerint az a véleményem, hogy a magyarországi nyugdíjak mellett komoly segítség a napi gondokkal küzdő kisnyugdíjasnak, ha a kórházba, vagy egészségügyi intézménybe utazását nem kell külön fizetnie. Így olcsóbb a is TB-nek, mint a nyugdíjemelés.
    Másik megoldás, hogy megemelni a nyugdíjakat európai szintre, és akkor egye fene, vegyék el.

  • Figyelő
    2013 szeptember 12
    12:19 du.
    ugyan, klárika, ezt meg honnan veszi?
    hetvenen felül, biza, hála ártunk és ormányunk eü rendszerének, tényleg kevesen tudnak járni.
    tudja, ettől vannak az alacsony padlójú járművek 😀
    maga meg mikor ült jellemzően a budapesti közforgalmi járműveken?
    mondjuk, nem 10 percre, hanem minden nap.
    ugye, fingja sincs a valóságról? mikor is ül a diák közösségi járművön? reggel és délután.
    hát a nyugdíjas? reggel. később semmi dolga nincs a városban.
    mi van előtte és utána? biza, a munkába járók.
    keressen már egy lámpást, és gyújtsa meg maga mellett, hogy ne legyen olyan bántó a sötétség maga körül!
    budapestről beszél, outsider?

  • Annamaria
    2013 szeptember 12
    1:31 du.
    Nem titok, mivel csak a nők nem öregszenek harmincon túl.
    Pár nap múlva leszek 58
    Tudja, 56-ban elsötétítés volt, valamit kellett csinálni az öregeknek ott a sötétben. 🙂

  • Kedves Don Ovuz, Isten éltesse sokàig, eröben-egészségben!
    Igazàn nem a koràt firtattam, csak fel akartam hivni a figyelmét arra, hogy nem a kor teszi azt, hogy valaki nem tud ide-oda menni, hanem a betegség.
    Nem minden öreg lesz beteg,–habàr amikor a garancia lejàr, bizonyos testrészek fel-felmondjàk a szolgàlatot – és akkor lassabban kell jönni-menni.
    Mégegyszer: minden szépet és jot!

  • Propagandistài egy gyàszosan szereplö 1/3-nak!
    Az inflàcio 2 % alatti,a gazdasàg fejlödik.
    A TULDEFICIT ELJÀRÀS megszünt-amit a szàjhöseitek idéztek elö,mert
    minden évben 6-7 %-ot „teljesitettek”,kivéve az elkurtuk nem is
    kicsit… évet,akkor 9,4 %-ot,pedig kozmetikàztak,elidegenitették a
    MALÉV nyereséget termelö részeit,igy megàsva annak sirjàt.
    A 2008-as VÉSZKÖLCSÖNÜK 2012-töl vissza fizetve.
    Rezsi csökkentés van. Örüljetek egy picit!
    Nem örültök? Annyira jol ment nektek alattuk, mint a szàjhöseitek pàrtkatonàinak? Az orszàgnak nem.

  • Figyelő
    2013 szeptember 12
    11:07 de.: Kedves Figyelő: Most jól kikaptam otthon, mert hülyeséget írtam. Mert nem figyelek soha.
    Pontosítok. Feleségem HETI 1700 eurós nyugdíjjal számolhat majd 23 év múlva, idei számítások szerint. Ez két év múlva 400 euróval nő hetente. Külön fizetést húz igazságügyi szakértésből, de abból nem vonnak nyugdíj járulékot.
    De Ő a legmagasabb orvosi fokozatban van itt Írországban. Félreérthető voltam, Ő még csak negyven éves, én vagyok a vén marha.
    Az én nyugdíjam. Negyven évi szolgálat után közölték velem, nem mehetek nyugdíjba, mert Orbán szerint keveset dolgoztam (már ki volt jelölve az időpont)! Nyugdíj helyett szépen dolgozzak még 6 évet, de sajnos kevesebb pénzért. Vagyis kevesebb pénzt kaptam volna úgy, hogy dolgozom, mint nyugdíjasként. Ez nem kényszermunka? Büntetés a 40 évi munkáért? Ekkor határoztuk el, és kivándoroltunk. Feleségemet úgy is bombázták állásajánlatokkal (orvosegyetemi tanár), így elfogadta a legkedvezőbbet. Szerződése az ír állammal nyugdíjig szól.
    Én nem vagyok jogosult nyugdíjra, mert nem és kész. Majd talán négy év múlva. De addig majd kitalálnak valamit, hogy ne kelljen fizetni. De mert nem dolgozok az utolsó hat évben, nyugdíjam nagy részét utána sem fogom megkapni.
    Nem panaszkodtam. Fényesen megélünk.
    Magyarországon is megvolt a pénzünk. De ezért feleségem 5 kórházban dolgozott, én munka után vittem autóval, mert az öt kórház 100 km-es körzetben volt. Néha már azt se tudtuk, melyik kórházba megyünk. Tíz évig csináltuk, nem lehet a végtelenségig. Ráadásul az öt helyen nem kereste meg a harmadát, mint most egy helyen. Persze mindig lebegtetve, hogy nem tudni meddig dolgozhat. Mert nincs pénze a kórházaknak. És otthon a szemét orvos volt, itt az Istennő. Mert a magyar orvosok mindent tudnak, de tiszteletet és pénzt érte csak külföldön kapnak. Igen bejártuk Európa minden országát, de ezek mind kongresszusokkal volt egybekötve. Kötelezően, de saját pénzből. Feleségem két szakvizsgával és négy szakterülettel bír. Ez évente 4 kongresszus, ami sokba került, és rengeteg munkába (Az négy előadás). Meddig lehet ezt bírni? Nekünk két éve telt be a pohár.
    Így lettem „kitartott”!

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 12
    9:22 de.: Kedves Parittyás. Szelíd embernek látszom? Nézz majd meg, ha a whiskypolcom öt méteres körzetében megjelensz. 🙂 Rájössz, hogy elhamarkodtad az ítéletet.
    Nem köll a fél hangszóród, mert későn szóltál, már vettem. Persze ez a fejedre száll, de ez most nem fontos.
    Sajnos a páciensek ügyébe nem szólok bele, mert én viselem a nadrágot, de feleségem mondja meg melyiket. Ez van. 🙂

  • T.Szentgyörgyi Úr! Jelenleg 3 200 000 fő részesül magyarországon nyug.ellátásba.

  • Mikor tesz már végre feljelenetést?

    30 év befizetett járuléka átlagosan 65 millió forint, az átlag bérek kamatos kamataival végig számolva! Tessék már megmondani, hová lett ez a pénz. Mellé még megkérdezném a 30 év befizetett egészségbiztosítási díjakat ami szintén egy ekkora összeg! 130-150millió/ ember! Tessék elszámolni, vagy az un. felelőtlenül felhasznált összegek miatt végre induljon már egy kiadós büntető eljárás hullám ezek ellen a szarházi szervezetek vezetői ellen! Ez lenne a megoldás!

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 szeptember 12
    6:08 du.

    Kedves Llanfair, látom ám benned az alvó oroszlánt, szóval valójában szigorúan csak „vízummal” cserkelnék ama bizonyos polc körül, bár ha jobban belegondolok, egy igazán jó Scotch simán megér néhány mázsás atyai pofont! 🙂
    A kedves feleségednek pedig őszinte tiszteletem a szaktudásáért, és munkájáért, na egye fene, átadok néhány beteget, de csak ha viszi a kacsákat is! 🙂 )))

  • Dénes ERÖS
    2013 szeptember 12
    4:47 du.
    látom, megint fogalmi zavarban van, mint sok más esetben is.
    csak magának, csak most, megsúgom: a rezsi fogalma nem azonos a választási hadjáratukban előhúzott terített rebetlivel.
    a rezsi ugyanis egy háztartás összes kiadásainak összessége, ráadásul annak csökkentése előtt nem szokás egyes elemeit 30%-kal megemelni.
    ezzel a vészkölcsön visszafizetési rögeszméjével meg forduljon orvoshoz, mert már kezd nagyon elhatalmasodni magán! 😛

  • A parittyás hangja: Az indiai futókacsákról lehet szó.
    Jópofa jószágok, építünk nekik tavacskát. De ha a békáinkat bántják, útilaput kapnak (van három óriáslapunk).
    Az elismerést köszönettel elfogadja, de beteget feleségem nem kér, sajnos vannak elegen.
    De holnap ne gyere, mert Bushmillsbe megyünk a lepárlóba. 😛 😛

  • ExlexMan: Sajnos a rendőrök is belebuktak. Az ügyvédi iroda sem vállalja, mert szépen körülbástyázták magukat jogszabályokkal. Így már „törvényes” csak erkölcstelen. Azt meg nem büntetik. Még Hágában sem. Lehetne indítani talán egy Don Quijote harcot, de mi most örülünk a szabadságnak.

  • Llanfair
    2013 szeptember 12
    5:56 du.
    Kedves Llanfair, köszönöm részletes beszámolóját életükről. Szerencsés ember, ilyen okos felesége van! Sejtettem, hogy Írországban élnek, érdekelne, ha egyszer írna az ottani politikai életről is. Nem sok simerősöm él Írországban.
    Örülök, hogy megtalálták számításukat és a nagy lépést(kivándorlás)síker követte. Jó wisky gyártást és ivást kivánok! Egészségére.

  • Don Ovuz
    Hát az nagyon vicces megjegyzés volt,hogy a szocik adták a 13-ik havi nyugdíjat,de el is vették idáig igaz,de milyen jogon követelik,hogy ez a kormány adja vissza,aki bár lehet,hogy ígérte,de akkor még nem tudta mit vesz át az
    elődjeitől….
    Aztán az tény,hogy egyre több a nyugdíjas(öregszik az ország),meg az is tény,hogy a szocik is meg a FIDESZ is
    mindíg az inflációhoz igazítva adtak év végén kiegészítést.
    De persze az is tény,hogy idén 5.2%-os emelés volt év elején míg az infláció most jóval alacsonyabb,tehát vagy adnak vagy nem,de nem kötelező!
    Mint nyugdíjas én is örülnék egy év végi,esetleg egyszeri juttatásnak ami valószínűleg lesz!
    Aztán van aki egész életében sokat dolgozott és rossz időben ment nyugdíjba,azokat nagyon sajnálom,de úgy tudom kaptak korrekciót régen és most is!Azok akik „zsebbe”kapták a pénzüket és cincogtak,meg röhögtek azokon akik fizettek járulékot meg adót minden fillér után,persze most pórul jártak,ennyi!
    Egyébként a kinti és a magyar nyugdíjakat,a fizetéseket meg pláne,hülyeség összehasonlítani,de ezért egyik kormány sem tehető kizárólagosan felelőssé!
    Az,hogy kint nincs ingyenes utazás nálunk meg van,az nem
    véletlen az óriási nyugdíjkülönbség miatt,ezt a kintiek csak ne irigyeljék….
    Különben nyugdíj mellett jogos,ha valaki szeretne dolgozni,mint én is,persze részidőben,mert valóban sok fiatalnak sincs munkája és semmilyen jövedelme,így főleg
    nekik kell munkát biztosítani!
    A fekete munka után nincs bevétele az államnak és ezt kellene megszüntetni,hogy legyen pénz a tisztességes nyugdíjakra!
    Összetett a dolog és az igazság bizony nézőpont és tárgyilagosság kérdése,de nem kell aggódni nyugdíjasok:
    választások előtt minden párt nagy ígéreteket tesz,így
    valamit mégiscsak kapunk,mivel kb.3,7 millió nyugdíjas
    szavazata azért számít!
    Lehet vádaskodni,vitatkozni a kormányokkal szemben,de az
    tény,hogy a válság idején gyorsan ki kellett vennem a pénzem a magánnyugdíj pénztárból,mert bizony több százezer forintot vesztettem….
    A jelenlegi kormány pedig garantálja a nyugdíjak folyósítását ill az „elvett”…pénz biztosítását kellő időben,nem kell az uszítás!!!!!

  • Figyelő: Köszönöm szépen. Tényleg szerencsés vagyok.
    Köszönöm a jókívánságait.

    De! A lényeg, a miért kellett kivándorolni, észrevétlen maradt.
    Az, hogy a politika nem akart vagy nem tudott megtartani minket. És ez most nem a Fidesz kormány jelenti, hanem az kormányokat. Az MSZP sem szakadt bele az igyekezetbe, inkább nehezítette a dolgunkat. Ha ilyen könnyen mond le a kormány(ok) értékes emberekről (nem magamra gondolok), megért a bukásra. Kivel akar szép új világot építeni?
    Érdekelne erről a véleményed.

  • Marcsi: Kedves Marcsi! Az Orbán kormány garantálta több ezer ember nyugdíjának ellopását. Rendőrök, katonák, bányászok, tömegközlekedési járművezetők, mentősök, leszázalékoltak stb. No ezt be is tartották, az utolsó fillérig. De ez nem számít, mert Te kaptál?

  • Hogy ki volt a „nyugdíjas”, nem tudjuk, hogy ki tolta ide a levelet, igen:
    Szentgyörgyi József

    MSZP politikus. Hozzálátott a választási kampányhoz.
    Megcélozva a nyugdíjasokat, az MSZP egyik, részben Rákosi és Kádár rendszerben szocializálódott bázisát.
    De még ők is megértették, hogy a pogári kormány a magánbiztosítóktól átirányított pénzzel évi 400-500 milliárd forinttal támasztotta meg a nyugdíjasok jövőjét. Vannak, akiknek csökkent a pótléka, Biszku Béla, s jó néhány kommunista társa kevesebbet kap, no éhenhalástól nem kell tartaniok. s a rokkant nyugdíjasok száma is csökkent, csak idokoltan kaphatank pénzt. Mindez a nagyobb stabilitást, a nyugdíjasok biztosabb pénzét is jelenti. Illetve az is, hogy az állam nem az adófizetőktől veszi el az MSZP-SZDSZ csapat által óriásira duzzasztott államadósság törlesztéséhez a pénzt, hanem a bankokat, multinacionális cégeket adóztatja jobban. Ezek az intézkedések mind a nyugdíjasok jövőjét is garantálják.

  • Ille
    A gyengeségednél csak a butasàgod nagyobb.
    Mi volt a 2-3 hét alatt elintézett 2008-as kölcsön az IMF-töl,ha nem VÉSZKÖLCSÖN ?
    Emlékszel? 2002-ben „Hiszen van itt pénz,nem tudom,hogy Orbàn miért nem adott többet” Lendvai Ildiko. Természetesen kiszeretnéteK törölni az emlékezetböl a „szakértösködö”SZÀJHÖSEITEK gödörbe
    vezetö 8 évi szerencsétlenkedéseit.
    A régi-uj SZÀJAKROBATÀITOK àldatlan évei nélkül nem lett volna
    jelentös vàlsàg az orszàgban,csak a legjobban eladosodottaknak
    kellett IMF pénz,mert màstol csak igen magas kamatra kaphattak volna-a gyenge kilàtàsaik miatt-Görögorszàg,Portugàlia,Cyprus stb.

  • Marcsi-nak
    2013 szeptember 14
    12:46 du.
    Kérnék egy helyesbitést: beiràsàban ezt a részt:
    ” Az,hogy kint nincs ingyenes utazás nálunk meg van,az nem
    véletlen az óriási nyugdíjkülönbség miatt,ezt a kintiek csak ne irigyeljék….”
    ami nyilvànvaloan az én megjegyzésemre volt hivatott a nyilat kilöni:én ugyanis azt irtam, hogy büszke vagyok Magyarorszàgra, hogy a nyugdijasoknak ilyen kedvezményt ad. Nem irigykedtem,hanem büszkélkedtem.
    -Az „oriàsi nyugdijkülönbség” összehasonlitàs orszàgok között pedig ugyanolyan nem reàlis hasonlitgatàs, mint amit irt a fizetések összehasonlitgatàsàrol: amivel szintén teljesen egyetértek. Nem lehet igy hasonlitani,nem reàlis „àtszàmolni”.
    Teljesen igaza van, 100%-osan abban is,amit ir: „Azok akik “zsebbe”kapták a pénzüket és cincogtak,meg röhögtek azokon akik fizettek járulékot meg adót minden fillér után,persze most pórul jártak,ennyi!” – Egyetértek!

  • Gyurcsány mondta, mikor miniszterelnök volt, „El lehet menni!”
    Sokan megfogadják tanácsát.
    Nem szabad elfelejteni, hogy az Eu tagok országaikat felcserélhetik, mert mindenki oda megy ahová tetszik Európában. Vállalhat munkát, a Euró mindenhol egyforma.
    Sokan viszont elfeljtik, ha gyerek van, akkor már nem lesz magyar, pláner ha mással házasodik, mint ami az ő eredete.
    Unokák, már pláne az új országban születnek.
    Szerintem ez nem kifejezetten a kormányok hibája, hanem a szabad határoké.
    Ősi emberi tulajdonság, hogy máshol”zöldebb a fű!”
    A Ti esetetek más, mert keresett szakmája van a feleségednek.
    Tehát szakmájában el tud helyezkedni, sőt jobb pozicióban-.
    DE a legtöbb embernek sokszor csak alantas munka jut, főleg ha nem tudja jól a nyelvet.

  • Figyelő
    2013 szeptember 14
    10:47 du.
    Hogy azt is tudd, hogy kiknek, és milyen körülmények között mondta Gyurcsány az ominózus mondatot..:

    http://fn.hir24.hu/itthon/2006/06/15/gyurcsany_el_lehet_menni_magyarorszagrol

  • Dénes ERÖS
    2013 szeptember 14
    6:19 du.
    „Ille
    A gyengeségednél csak a butasàgod nagyobb.”
    magvas, mélyre hatoló, a tényeket messzemenőkig figyelembe vevő hozzászólás.
    igaz, ez se a témához tartozik, de hát, a fidesznyikek nem éppen tárgyszerűségükről híresek.
    amúgy, állítása két ponton is hibádzik:
    a) nem vagyok gyenge. ki is próbálhatná, hogy le tud-e győzni a ringben, de hát, mivel nem itthon él, ez, ugyebár, eléggé megvalósíthatatlan. na, nem csak az outsidersége okán 😀
    b) az, hogy buta lennék, egyrészt barokkos túlzás, másrészt, nincs abban a helyzetben, hogy ilyesmit megállapítson. persze, ettől még lehet ez a véleménye.
    kit érdekel?
    amúgy örülök, hogy még a felszínen van.
    ja, és természetesen gyurcsány a hibás, bajnai meg a libás 😛

  • Figyelő
    2013 szeptember 14
    10:47 du.
    már megint ez a fránya szövegértelmezés, a környezetükből kiragadott szavak lobogtatása!
    gyurcsány NEM az elégedetlen állampolgárokra értette, hanem azokra a vállalkozásokra, multikra és egyéb lézengő ritterekre, akiknek – úgymond – nem tetszik a rendszer.
    bencsics, jobban is figyelhetne. nem elég, ha csak a nickje az 😛
    amúgy bencsics – úgy is, mint politikai menekült – milyen alantas munkát végzett, szegény üldözöttként?

  • úgy döntöttem, meghatározom a jobboldali butaság egységét.
    1 E. enterprise-ról nevezem el.
    azonban összetett.
    áll boda tehetetlen gyűlöletéből, varga újnyilasságából, enterprise mentális visszamaradottságából, lélfai antiszemitizmusából, erős rögeszméiből és figyelő dogmáiból. ha valakit kihagytam volna, bocsánatát kérem, de a jelentéktelenebbjét nem vagyok képes megjegyezni.
    tisztes koktél.
    a jövőben egytől tízig fogom őket osztályozni. nem biztos, hogy enterprise megáll egynél.
    de alapegységnek jó 😛

  • Falusi és Ille:

    Mindegy MIKOR mondta Gyurcsány, de mondta! A magyarok a mondatra emlékeznek, nem hogy hol és mikor mondta!
    Csak idéztem, mert a témához passzolt.Ennyi.

  • Figyelő
    2013 szeptember 15
    10:34 de.
    Nem, Klára, murvára nem mindegy.. Sem az, hogy hol, sem az, hogy kiknek..
    Idéztél..Kiragadtál egy mondatot a szövegkörnyezetből, amire anélkül gyakorlatilag bármilyen köpenyt rá lehet húzni.
    Te, mint gyakorlott újságíró pontosan tudod, hogy ezt csúsztatásnak hívják…

  • Marcsi
    2013 szeptember 14
    12:46 du.
    Örülök, hogy tetszett a hozzászólásom. Csak nehogy elsírjam magam a sajnálattól, szegény fideSS. 🙂

    Az ország gazdasága emelkedő pályán volt. Ezt egyetlen meggondolatlan propagandaszöveggel sikerült megállítani, és bedönteni a forintot. 🙁

    Tény, sok a nyugdíjas, de a fideSS kivételével mindenki megadta az inflációs rátát. De sem a fideSS-1, sem a fideSS-2 kormány alatt nem kapták meg a nyugdíjasok az inflációs ráta összegét. Ez is tény. Ezt még az ön vakhite sem írja felül. Mind nyilatkozatokban, mind tettekben kimondható, a csuti ellensége a nyugdíjasoknak. De nem csak azoknak.

    Tény az is, hogy a fideSS kivételével teljesítették az ígéretet. Vagyis, ha a fideSS ígérte, tessék teljesíteni! Ja, hogy a jobboldal hazudozása rendben van? Akkor ajándékozzon nekik, még egy havi nyugdíjat, ha már az plusz adókkal egyet úgyis elvett. Amúgy mindig rácsodálkozok az emberi butaságnak arra a fokára, amikor valaki önmagának is ellensége, csakhogy a másik nehogy kapjon egy morzsát. Akkor miért is nem adja vissza az utazási igazolványát? Ja, hogy az jár, csak mástól vegyék el? Pedig itt kellene kezdeni a szabadságharcot, a példamutatással!

    — Lehet vádaskodni,vitatkozni a kormányokkal szemben,de az
    tény,hogy a válság idején gyorsan ki kellett vennem a pénzem a magánnyugdíj pénztárból,mert bizony több százezer forintot vesztettem….—–

    Nos ez a rész, úgy ahogy van hazugság! A magánnyugdíjpéztárak megalakulásakor 40 év felett nem engedtek átlépést az államiból, mondván nem fog annyi összejönni, hogy megérje a belépőnek. Vagyis ha ön jelenleg nyugdíjas, és ahogy korábban írta, még bruttóból számolták, akkor állami nyugdíjas. Ugyanis 5-éve számolják nettóból, vagyis öt évnél régebben van nyugdíjban. Sehogy nem jön ki a magánnyugdíj tagság.

    –A jelenlegi kormány pedig garantálja a nyugdíjak folyósítását ill az “elvett”…pénz biztosítását kellő időb en,nem kell az uszítás!!!!!—
    3000 milliárd lenyúlása, -90 milliárd a nyugdíjalapokra az állami nyugdíjasok nyugdíjára, (most ezt akarja elvenni), inflávió mínusz 1,6% a kötelező emelés helyett.
    Minek is önnek nyugdíj? Van egy szülőtartási törvény, alkalmazni kell, eltartottnak meg minek nyugdíj!

  • Figyelő
    2013 szeptember 15
    10:34 de.
    Idézni csak pontosan!
    A valóságtól elszakított félmondatok önmaguk is hazugságok.
    Maradjunk ennyiben.

    Követtek el tényleges hibákat is, azokat kellene előszedegetni. Csak a tényleges hibák felett a fideSS is elsiklott, mivel ezekben a félmondatokban akkor több lehetőséget láttak. Csakhogy ezeknek a szavatossága már lejárt, hiszen ezzel nyertek anno. Csakhogy azóta több év eltelt, kellene újítani, mivel ez már besavanyodott.
    Ez egy új választás lesz, tehát új propaganda kellene. Mára már csak a vakhitűek vevők erre, akik úgyis már úgy is hívek.

  • Figyelő. Kedves Figyelő! Tényleg nem nekünk mondta Gyurcsány. Az is igaz, hogy ők is hoztak hátrányos intézkedéseket az orvosok felé. De az Orbán kormány megfejelte, és most olyan utasítást kapott a tárca, hogy az orvosok szerződéses állásait szüntessék meg, mert tűrhetetlenül sokat keresnek ?! Igazad van, sok magyar úgynevezett alja munkát végez külföldön. Mert a közmunka vagy a munkanélküliség olyan felemelő? És ha az alja munkából jobban megél kint, mint otthon, miért maradjon otthon? Két három év, és van nyelvtudás. Előbbre lehet lépni. Otthon hiába van nyelvtudás, most tökéletesítik a rabszolga rendszert.
    És most olyat mondok, hogy szegény Marcsi kitér a hitéből. Nem érdekel, hogy unokám magyar, ír, svéd vagy holland lesz. Az érdekel, hogy emberhez méltó életet éljen. És ahhoz most nem magyarnak kell lenni. Sajnos!
    Én nem tartom hibának a határok megszüntetését. Én azt tartom bűnnek, hogy 1981-ben, visszahozott a rendőrség a határról.

  • Figyelő
    2013 szeptember 15
    10:34 de.
    magának, bencsics, valóban mind1.
    pedig – úgy tudom – megkapta a teljes szöveget, ahogy boda anyó is. hiába, no, az értékes figyelőket meg kell becsülni 😀
    csakhogy, már megint az a fránya szövegértelmezése…órákat kellene vennie…nem a mikorról van szó, hanem a kikről.
    klára néni, egyre rosszabb állapotban van…ideje lenne orvoshoz fordulnia.

  • Nos Kedves Llanfair!
    csak annyit szeretnén fhozzászólni,hogy lehet vitatkozni bizonyos igazságtalanságokon,de például azon nem,hogy a
    rendőrök nyugdíját felülvizsgálták,jogosan!!!
    Nem mindegy,hogy valaki 40 évesen kap magas (más számítási alappal számolva!!!!)nyugdíjat aztán őrző védő és egyéb
    KFT-t létesít persze tök egészségesen és jót röhög azokon
    akik 40 év ledolgozott idő után kapnak,jóval kevesebbet!!!
    Nem mindenki rokkant bele (például magas rangban irodában és
    nem az utcán dolgozókra gondolok…)a szolgálati időbe!!!!!
    Aztán aki itt él az pontosan tudja,hogy nem 70,hanem 65 év felett jár az ingyenes utazás mind a BKV mind a MÁV esetében,és persze nem ettől mennek tönkre,mivel a hiányzó összeget a kormány (régen és most is) kompenzálja
    hanem különösen a fejesek milliós munka nélküli pofátlan
    jutalom,részesedés osztásából amiből már több botrány is
    volt,például Hagyó per stb..
    A kintieknek nagyobb tájékozódást javaslok(félre informáltak sajnos!)az itthoniaknak meg kevesebb hazugságot és több tárgyilagosságot!!!!

    fele

  • Ille István
    2013 szeptember 15
    10:29 de.
    (Pistike, volt már saját ötlete is?)

  • Majd elfelejtettem tájékoztatni a félreinformált kint élőket
    hogy természetesen az itthon és magyar nyugdíjból élőkre
    vonatkozik az ingyenesség,a hazalátogatókra bizony nem,és
    ez teljesen jogos a nyugdíjak nagy különbsége miatt
    A napokban pontosan így bukott le egy magyarul tökéletesen
    beszélő kinti magyar az ellenőrzésen,mivel elkérték az igazolványát,jelen esetben az útlevelet…
    Aztán az itthon élő „jól” informáltak a korhatárt lehet,hogy azért nem ismerik,mert nem vonattal,hanem a kocsijukkal
    utaznak.
    Más: nagyon téves feltételezés és hazugság a köbön,hogy a
    magyar 70 év feletti nyugdíjasok mind olyan lestrapált
    állapotban lennének amiatt nem tudnak felszállni egy vonatra!Hát ez egyenesen röhej….Több bőven hetven feletti nyugdíjas ismerősöm,bizony gyakran utazik üdülni
    vagy a családját meglátogatni vonaton!!!

  • Marcsi: Kedves Marcsi! Nem akarom megvitatni a nyugdíj megérdemeltségét, mert lehet rajta vitatkozni. De az elfogadhatatlan, hogy élő szerződést módosít a kormány. Ha valaki vállal egy munkát, azért mert tetszenek neki a feltételek, azt utólag egyoldalúan módosítani aljasság. Az új felvételesekkel már új szerződést kell kötni. Nem szeretem a magyar rendőrséget. Nagyon nem. De a szerződés szegés bűncselekmény.
    A BKV nem a nyugdíjasok miatt ment tönkre, ez igaz. Én egyszerűen igazságtalannak tartom. Sok nyugdíjas nem tud élni ezzel az adománnyal. A folyamatos alul finanszírozás, rossz gazdálkodás és a hatalmas vízfej. És ebben bizony vastagon benne van a Demszky, de a Tarlós Vitézy Orbán trió „problémamegoldása” kritikán aluli.

  • Aztán hogy Ille kulturált szintjén fogalmazzak,bizony neki
    tényleg „fingja”sincs a valóságról,mivel a kocsijából ki
    sem száll amikor „gyűjti a tapasztalatot”,mint esetleg más normális
    újságíró,így nem láthatja a hajléktalanok,cigányok,nyugdíjasok valós helyzetét és azok
    környezetét sem,persze ez nem gátolja meg abban,hogy
    „velős”(valós?)cikkeket írjon,és főleg uszítson,de tőle
    nem is várható más,csak azok részéről akik még nem ismerik.
    Hát ennyi!

  • Figyelő!
    Ne izgasd magad Illén meg a bunkó sértegetésein,azt nézd
    ki mondja a baromságokat…..(ezt Te írtad nekem egyszer).Attól se félj,hogy ez a
    „bölcs” tanító bácsi milyen osztályzatot ad az „intézetből”……
    Te normális vagy csak ezen a fórumon sokan próbálják a
    normálisok agyát leszívni,ha már nekik nincs……
    Azt javaslom máshonnan is tájékozódj,(tárgyilagos hiteles
    forrásból!vagy például itthon élő ismerősöktől )mielőtt véleményt alkotsz.
    Ne add fel!

  • Jól van na! Mindenki rám ugrott, mert hazánk dicső, volt miniszterelnőkét idézni mertem!
    Bezzeg lehet utálni, idézni a mai kormányt mindenki bológat.

    Egyet tudok, aki tehette az elhagyta Magyarországot Kádár idejében, pedig akkoriban nem is volt nyílt határ más országokhoz.
    A munkanélküliség világ viszonylatban mindenütt magas, még Canadában is, 7.5 százalék! USA-ról nem is beszélve.
    Az is igaz, hogy ezen a földrészen magas és hosszabb idejű a munkanélküli segély. Még minidig több itt a pénz az állami kasszában, mint szegény Magyarországon.
    Na de arról senki sem mer itt írni, miért lett kirabolva az ország, ugye?
    Könnyű itélkezni és jajgatni, de meg kell nézni az eredetét.
    Idéztem egy egyszerű mondatot, amit mondott Gyurcsány, most mindeki jajgat emiatt, valóban röhej.
    Gyurcsánynak vége, jobb ha felébrednek .

  • Marcsi
    2013 szeptember 15
    3:32 du.
    Llanfair válaszolt a jogi vonatkozásban. Most egy személyes megközelítést mondok.
    Az ön nyugdíját is csökkenteni kellene, hiszen jelenleg nettóból számolnak, önnek meg bruttóból van. Ez igazságtalan. Pontosan ugyanúgy, ahogy a rendőrök, katonák, és egyéb, az élő szerződést módosított törvény esetében, itt is akkor legyen visszamenőleges.
    Ugye, így már nem is annyira szimpatikus a dolog!

    A törvénnyel akkor nem lenne probléma, ha ugyanúgy ahogy a nettósításnál húztak volna egy vonalat, hogy eddig ez volt, ezután ez lesz. A visszamenőlegességgel van a baj.

    A hagyó perben bukik a kormány. cumi.

    Az utazási kedvezménynél mi van az új állampolgárokkal? Nekik ugyanúgy jár, mint a hazaiaknak. Állampolgárok. Ne menjen bele hazugságokba, eddig tetszett a vitakészsége, érvelése. Ne csússzon el.

  • Figyelő
    2013 szeptember 15
    8:25 du.

    Ha hazudozik, akkor ne csodálkozzon, ha a vitapartnerei lenézik.
    Adózásról volt szó. Arról, hogy felvetették, ha megalkotnak egy törvényt, akkor a cégek átteszik az adózási székhelyet más országba. Erre mondta Gyurcsány, akinek nem tetszik a magyar rendszer, el lehet menni. (Mármint adózni)

    Legyen már gerinc a hátában.
    Az hogy politikailag mennyire nullázta le magát kormányzása alatt, más kérdés. Majd megméretteti magát, akkor látni fogjuk.

  • Marcsi
    2013 szeptember 15
    4:14 du.
    mi több, az autóm ablaka még le is van sötétítve, nehogy belássanak, amikor gyűjtöm a tapasztalatokat 😀
    amúgy kommentjére: 3E
    de ne adja fel, még javíthat a besorolásán 😛

  • Sziasztok!
    A következő választáson jól kellene választanunk, de sajnos nincs jó (ismert) alternatíva. Nagyobb politikai aktivitás kellene a rendes, normális, a közösséget jobban becsülő emberek részéről és jobban kell ezeket az embereket támogatni azoknak, akik ma még nem mernek megszólalni. Azért jutottunk ide, mert nem tudunk vezetőt választani!!! Ezen kell változtatni!!! Első lépésként ki kell söpörni a mostani politikai elitet, sajnos megbuktak (mi is).

  • laszlo1959
    2013 szeptember 16
    3:54 de.
    Választani a kínálatból lehet.

  • Don Ovuz
    2013 szeptember 16
    1:20 de.
    Hazudni nem szoktam, kikérem magamnak!
    Ha rosszul idéztem valamit, akkor azt beláttam. ennyi

  • Figyelő: Kedves Figyelő! Senki nem dicsőíti Gyurcsányt. De Te eltorzítottál egy idézetet, mi többen helyreigazítottuk. Gyurcsánynak vége? Lehet. Jól dolgozott a Fidesz propaganda gépezete. A rágalomnak nem kell igaznak lennie. Gyurcsány értékét most látni a Fidesz kormányzása miatt. Kiderült, hogy Ő a becsület lovagja ezekhez képest.
    De miért az MSZP a hibás? Volt egy Antall kormány, aki hibát hibára halmozott. Még szerencse, hogy a Balázs ötlete a tömeg közé lövetésre nem talált pártfogóra. A Horn kormány javított a helyzeten, de utána jött Fidesz, aki a Torgyánnal karöltve ostobaságok özönét produkálta. Két Mszp kormány, ahol a Fidesz mindent megakadályozott. Volt olyan, hogy a saját javaslatukat nem szavazták meg, mert használt volna az MSZP-nek. Az MSZP sajnos nem tudott felülkerekedni az SZDSZ zsarolásán, ez nagy hiba volt. Most egy Fidesz kormány, amit látunk. Amit nem loptak el, azt nem is érdemes. No szóval, miért a Gyurcsány a hibás?
    Itt nem jajgatott senki. Többen értelmesen leírják a bajt, én meg leléptem. De jajgatni egy baloldalit sem hallottam.

  • laszlo1959
    2013 szeptember 16
    3:54 de.: Kellene egy hiteles új párt, aki elhiteti az emberekkel, hogy ez így nem jó, s Ő majd változtat. Honnan?
    Még az is kérdéses, mivel fognak gazdálkodni, mikor minden forrás és kulcspozíció Orbán kezében van. Mivel győződ meg, hogy adja vissza? Gondolod, majd csendben lelép? Ilyennek ismered őt? Polgárháború ugye nem játszik. Zsákutca?! Te látod a megoldást? Meg tudod győzni a rabszolgát, hogy akarjon szabad lenni? Azt tudod, hogy az Észak-Dél háborúban sok rabszolga harcolt a rabszolgaság mellett?

  • Llanfair
    2013 szeptember 16
    12:46 du.
    Az, hogy Horváth Balázs nem lövetett, és nem dózerolták a taxikat a Dunába ahogy tervezték, egyedül Gönc Árpádnak köszönhető.
    Amikor kivezényelték a rendőröket, Gönc előállt, és mint főparancsnok kivette a hadsereget a kormány kezéből. Ez volt a döntő momentum. A rendőrség a hadsereggel szemben. Nem merték megkockáztatni a dolgot. Odakényszerítette őket a tárgyaló asztalhoz.

  • Llanfair
    2013 szeptember 16
    12:56 du.
    Most egy olyan problémára világítottál rá, ami miatt tulajdonképpen mindegy mennyi százalékkal nyernek, ha nyernek a demokraták. Azt tudjuk, tapasztaltuk, hogy Petike mennyire hatékonyan védte a hátsójukat a fideSS-1 kormány után. 160 elindított ügyből 160 amit főügyészként visszadobott.

  • Don Ovuz: Kedves Don! Mikor Göncz Árpi bácsi nem vállalta tovább, meg kellett volna szüntetni azt a posztot. Azóta csak lejáratják.

  • Don Ovuz
    2013 szeptember 16
    1:09 du. Úgy szeretnék tévedni. De nem fogok!
    Az első Orbán kormány után mondta nekem egy MSZP politikus. Annyira leszűkítette Orbán a pénzügyi lehetőségeket, hogy kénytelenek vagyunk a multik felé fordulni. Így tettek, a Fidesz kórus pedig azonnal rákezdett a „multizásra”! Ez az icike-picike magyar meg mind megette!

  • Don Ovuz!
    Hát kötekedni azt lehet,meg az igazságot többféleképp
    értelmezni.
    Arról tényleg nem tehetek,hogy aránylag jó időben mentem
    nyugdíjba,és akkor a bttó bérből,most meg a nettóból
    számítják a járandóságot.Ez tény!Ezt visszamenőleg bizony nem lenne szabályos és jogos változtatni….
    Azt viszont továbbra is fenntartom,hogy más 40 évesen és
    40 éves munkaviszony után nyugdíjba menni,ezt változtatták
    meg jogosan és választási lehetőség elé állították az
    érintetteket!Bizony aki jó egészséggel teljes munkaidőben
    tud dolgozni 40 évesen!!!!!az ne kapjon nyugdíjat(és főleg többet!!!!!)mint aki 40 évig dolgozott!!!!Ez így igazságos,és nem visszamenőleg hanem egy új jogszabály
    alapján döntötttek így,nagyon helyesen!!!

  • Marcsi
    2013 szeptember 16
    2:48 du.
    Megismétlem:
    A nyugdíjkorhatár emeléssel nincs baj, a visszamenőleges hatállyal van baj. Ugyanis tessék utána nézni, visszamenőlegesen változtattak. Vagyis sok embertől elvették a már meglévő nyugdíjakat.

    A személyes példát azért hoztam, hogy gondolja át, egy ilyen visszamenőleges törvény önt hogyan érintené. Ennek alapján ítélkezzen.
    Van egy olyan törvény, hogy a szerzett jog nem vehető el. Ennek a törvénynek az alapján az addig szerzett jogokat nem vehette volna el, csak az azt követő időszakra hozhatott volna törvényt. Erre mint jó példát említettem a nettósítást, ahol nem vette el az addigi jogot, hanem módosított a törvényen. Igaz, az Gyurcsány volt, nem a csuti zsebcézár.

  • Llanfair
    2013 szeptember 16
    1:16 du.
    Azt hiszem ez kettőnk között nem vitatéma, azonosan látjuk.
    Amikor Árpi bácsi lemondott, a jobboldal tett egy kijelentést, hogy ilyen többet nem lesz.
    Nem lett.
    Azt is tudjuk, miért. A jobboldal szándékosan züllesztette le a pozíciót nevetséges, megvetendő seggnyaló pozícióra. Látszott a trenden, ahogy egyre mélyebbre, és mélyebbre süllyedt a színvonal.

  • Nagy tévedés!!!!
    Nem visszamenőleg vették el a nyugdíjat, hanem egy új és nagyon helyes jogszabály alapján dönteniük kellett,hogy
    az adott hónaptól vagy egyik,vagy a másik.!Aki tényleg
    rokkant vagy beteg az részidőben dolgozhatott.
    Különben most ugyanezt a jogszabályt léptették életbe a
    köztisztviselőknél(a normális nyugdíjkorhatár alá tartozóknál) is akik például a minisztériumokban
    nagyon jó pénzért és egyéb juttatásokért teljes időben
    dolgoznak.
    Persze azon lehetne vitatkozni,hogy erre nem lenne szükség
    ha az ország jó gazdasági helyzetben lenne és nem kellene
    a munkanélküliséggel számolni,ugyanis sok fiatalnak sincs munkája ez főleg a válság következménye!

  • Marcsi
    2013 szeptember 17
    4:29 du.
    Kever két jogszabályt. Először volt a visszamenőleges törvény a katonák, rendőrök, és tűzoltók ügyében. Utána volt egy törvény az 57 évnél fiatalabb előnyugdíjasok ügyében. Ezzel keveri a kettőt. A politikusok közül ez csak Pintért érintette. Az előnyugdíj, és a korkedvezmény nem ugyanaz.

    Viszont a komment végén ez a munkanélküli kérdés leírásával nem értem mit akar mondani.
    Ha a fiataloknak sincs munkája, a visszavezényeltekkel csak a munkanélküliek számát növelte. Munkahely garancia nem volt.

  • Marcsi
    2013 szeptember 17
    4:29 du.
    ugyan már, boda anyó! hány hozzászólás kell még, hogy felfogja, az aszfaltba taposták?

  • Noszticzius Judit

    Nem engedjünk, hogy Orbán Viktor diktátúrikus rendszere elnyomja a nyugdíjasokat !!!!!!!!!!!!!!! 🙁 :-/

  • Don Ovúz!
    Hol él itthon vagy kint????
    Én nem keverek semmit,nem vagyok hülye,volt BM-es ismerősöm
    is a képembe nevetett pár éve.
    Nem vették vissza a már kifizetett nyugdíjat,sem a bért
    csak választani kellett,ez nagy különbség!
    Aki mást állít az vagy hazudik,vagy nagyon félrevezették!!!

  • Ille!
    Legalább magának „illene”tudnia,hogy mi az igazság és nem félrevezetni hazug módon a kint élőket, akik el is hiszik
    a hülyeségeit.Nos az ilyenek mint maga engem nem tudnak az
    aszfaltba taposni,mert még arra sem képesek……
    Az értelmeseknek megírtam,hogy más a korengedményes,az előrehozott,és a rendes öregségi nyugdíj!
    A jogszabályt módosították,de már kifizetett pénzt senkitől nem vettek vissza!
    Aztán aki rendes öregségi nyugdíjban van az is dolgozhat
    a havi minimálbér illetve éves szinten megállapított
    összeg(a pontos összeget nem tudom)keretet meg nem haladó
    határig.Ezt meghaladóan kell választani a nyugdíj illetőleg a munkavállalás között.
    Hiány szakmákban mint például orvos,ápoló egyéni elbírálást lehet kérni,amit meg is adnak.
    Nincs időm több okításra és ez nem is az én dolgom lenne
    hanem az ide írogató felkészületlen,csak uszításra képes
    alakoké!
    Persze az más ha valaki nyugdíj mellett „zsebből” kapja
    a „színvonalas” ….hazugságokért a „tiszteletdíjat”!

  • @on ovuz:

    Belgiumban a minimum nyugdij papiron 946.79 euro.
    A mimimumber per ho 1441 euro. Szinten papiron.
    A 2700 euro minimalber az melyik orszagra vonatkozik az eurozonaban?

  • Általánosságban a politikusok felelőssége tekintetében egyetértek a levéllel. A kialakult nyomorúságos helyzetért valamennyi kormányt felelősség terheli!! Különösen a magát baloldaliként aposztrofáló gyülevész garnitúrát,akik döntően járultak hozzá az emberek kisemmizéséhez, mert a még aktívan dolgozók helyzete is katasztrofális. És nekik még naponta dolgozniuk is kell az éhbérért…
    Egyébként egyszerű: ha népszavazást írnának ki-ami nyilván csak feltételezés -és megkérdeznék a népet, hogy ilyen országot akartatok-e 1989-’90-ben?/ semmi kétségem nincs a többségi választ illetően. És ez az igazán lesújtó ítélet!

  • Kedves Nyugdíjas Társaim!
    Addig örüljünk, amíg Orbánék kormányoznak,mert a szocik alatt évente többször emelték a gázdíjat, szárnyalt az infláció és állandóan a „nyuggereket” okolták mindenért. Már-már kártékony fekélynek éreztem magamat a társadalom testén. Most nagyobb megbecsülést érzek.

  • Rita Róka: biztos, hogy ebben az országban él?

  • Jó napot!

    Hogy a ménköves ménkű nem üt beléjük 1480 ft. kaptam egy hónapra ők 30 %-ot pl ha 500000 ft. kor adnak ezeknek a mocskosoknak 150000.ft. 1 milliónál már 300000 ft. adtak maguknak – egy hónapra – nekünk nyugdíjasoknak meg a fenti összeget – 1480.ft. hogy baszná meg a jó kurva anyját Orbánostul kommunistástul cakkon – pakk…. az összes!

    id. Kiss László