Zuschlag János szabadulása: a KDNP elsőként vetett rá követ

2013 szeptember 18 8:14 de.64 hozzászólás

Semjén Zsolt Keresztény Demokrata Néppártja ma megint megmutathatta a Magyarországi Katolikus Egyháznak, hogy miért roppant káros számukra PR szempontból, hogy de facto parlamenti párttal rendelkeznek és politikai szinten éppen a KDNP-sek képviselhetik az echte katolicizmust, illetve kereszténységet. Hat évnyi fegyház büntetés után, a 36 éves Zuschlag János – az egykori MSZP-s parlamenti képviselő, a Fiatal Baloldal-Ifjú Szocialisták Mozgalma elnökhelyettese – ma reggel szabadult a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből. 2007-ben vádolták Zuschlagot bűnszervezetben elkövetett csalással, ekkor őrizetbe is vették és azóta előzetesben, aztán elítéltként ült. A vád és ítélet szerint összesen 72 millió forintnyi pénzt költött el ellenőrizhetetlen módon, ebből azonban a tárgyalás és büntetőeljárás alatt 50 milliót visszafizetett. 2008 októberében ítélték nyolc és fél év szabadságvesztésre az egykori szocialista politikust. Ezt a büntetést csökkentette hat évre 2011-ben a Szegedi Ítélőtábla.

Zuschlag János 2013-ban.

Zuschlag János 2013-ban (Fotó: Facebook)

Amikor ma reggel Zuschlag szabadult, egy egész sornyi újságírói gárda várta a kecskeméti fegyház előtti kapunál. Zuschlag nem válaszolt kérdésekre, csak annyit mondott, hogy most a családjával szeretne lenni és majd máskor nyilatkozik. Hat év letöltött szabadságvesztés, az 50 millió forintyi visszafizetett pénz és a bíróság által rendelt vagyonelkobzás után Zuschlag János megfizetett bűneiért. És még hosszú éveken keresztül azzal is fog fizetni, hogy nem lesz olyan állásinterjú, olyan találkozás, olyan hétköznapi bevásárlás és olyan hétvégi program a családjával, ahol ne ismernék fel a jogerősen elítélt volt politikust. Ugyhogy Zuschlag büntetése még nem ért véget, annak ellenére, hogy egy civilizált társadalomban illik lehetővé tenni Zuschlagnak és hat éves fiának – aki pont akkor született, amikor letartóztatták – hogy innentől kezdve normális privátéletet élhessenek.

De a kereszténydemokraták ismét megfeledkeztek egy krisztusi mondatról: „Aki bűntelen közületek, az vessen rá először követ.” A KDNP ijúsági szervezete, az  Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a következőket találta mondani Zuschlag szabadulása kapcsán:

„Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) nem kér a Zuschlag- és Mesterházy-féle szocialista ifjúságpolitikából. Zuschlag ifjúsági pályázatokkal seftelt, ennek eredményeként több mint 70 millió forinttal károsította meg a magyar fiatalokat. Nyilvánvaló, hogy a baloldal Zuschlaggal vitette el a balhét, egy olyan minisztérium balhéját, amelyet Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila vezetett. Ma ezek a politikusok nevezik magukat korszakváltónak”–jegyzi az IKSZ. Még csoda, hogy nem tudták valahogy belevonni a narratívába Bajnai Gordon nevét, legalább egyszer.

A jó ízlés és a keresztény erkölcs mégis azt diktálná, hogy nem csinálna a kormánypárt ifjúsági szervezete nyers pártpolitikát egy börtönből szabadult ember tragédiájából. Mert kétségtelen, hogy Zuschlag bűnös volt, de az is kétségtelen, hogy megbűnhődött már az ex-szocialista politikus. Talán leginkább az által, hogy nem lehetett jelen fiá életének első hat évében.  De ha a jó ízlést és Jézus erkölcs és irgalom körüli tanításainak követését nem várhatjuk el a KDNP-től, akkor legalább ne lennének ennyire mértéktelenül szemtelenek. Az a párt, mely az 500 milliárd forintos dohánypiac pártpolitikai alapon történő „újraelosztásáért” felelős kormány része – és amely most mindent megtesz azért, hogy a 2014-es országgyűlési választások előtt ne lehessen népszavazást tartani trafikügyben – talán mégis lehetne visszafogottabb, szelidebb és szerényebb, amikor egy börtönből hat év után szabadult ex-politikus egykori ügyeiről van szó.

64 hozzászólás

  • A Semjén féle KDNP a gazemberek pártja. Nem is indultak a 2010-es parlamenti választáson és mégis ott ülnek a parlamentben nemzetünk nagy szégyenére, olyanokkal mint az a Pálffy István nevű hírolvasó alkoholista.

  • Húsz millió Forintért hat év fegyház…érdekes..

  • Gyilkosságért szoktak hasonlókat kiosztani , feltéve ha nem előre megfontolt volt a dolog.

  • Na ne már!
    A végén nem a csaló a bűnös, hanem a KDNP!
    Tipikus fogalom ferdítés, ami bizonyos korra emlékeztet.
    Mindjárt sírva fakadok, még fia első 6 évét is elvesztette.
    Arról nem is beszélve, hogy NEM a jobboldali kormány idején tartoztatták le.
    Jobb ha nem prédikálnak a katolikus erkölcsről itt.
    Hiszen a politikát itt is összehozzák a vallással.
    Nagyon sötét.

  • Sokan sajnáltuk, hogy ilyen súlyos büntetésben részesítették nevezettet. Úgy gondoltuk már akkor is és most is, amikor „mindentől” eltiltották, hogy Zuchslag azért kapott ilyen súlyos büntetést, mert egy JÓL, RACIONÁLISAN, ÉRTHETŐEN, NEM FELOLVASVA KOMMUNKÁLÓ fiatal politikus volt. Vétett, de az összeg nagyobb részét visszafizette, s 6 év !!! – gyilkosságokért és sokkal súlyosabb büntetésekért nem itélnek el embereket ……

  • Most pedig megkérdezem többünk nevében is,

    MIKOR és KIK fogják VIZSGÁLNI a korábbi választásokon már KÉTSZER BUKOTT JOBB OLDAL „Mutyi-Orbánjának” és családjának a vagyonát ???? – s ebben állítólag a romániai, erdélyi ingatlanainak értékei nem is szerepelnek !
    Ezért a vagyonért hányszor 6 év jár, ha igazolódik, hogy nem jogos úton jutott a családjuk birtokába???? :::

    „„Tamás Kovács ?
    Kiemelt hozzászóló

    EZ MINISZTERELNÖK?
    „Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta.
    Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos.
    Már több szerző is leírta, hogy a FIDESZ a 90′-es években eladta a székházát. A FIDESZ-hez közeli cégek, a székházból befolyt pénzekből, megvásárolták az addig állami tulajdonban volt bányákat, amelyeket aztán jelképes összegért eladták Orbán Viktor édesapjának. A bányák jövedelmezőségének biztosításához, a meglévő politikai kapcsolatok révén, zsíros megrendeléseket szereztek a Dunai Vasműtől, valamint az autópálya építkezésekhez. Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra…”

  • Figyelő azt hiszem neked egy párszor el kéne olvasni a cikket, hogy valamit megértsél belőle

  • Puchert János
    2013 szeptember 18
    12:03 du.
    Elolvastam, sajnos.
    De csak így tovább, régi emlékek jönnek vissza!

  • Geryza: „Húsz millió Forintért hat év fegyház” Nekem ezzel semmi bajom. De remélem ezek a mostaniakat is beszorozzák 20 millánként 6 évvel. Így tetszene? Ráadásul hülye volt, tanult volna a nagy keresztény Pállfytól. Költségtérítésből sokkal többet lehet lopni, törvényesen.

  • Figyelő: Te megint elfelejted, ha valaki játssza a keresztényt, úgy is kell viselkednie.

  • Figyelő
    2013 szeptember 18
    10:57 de.
    Eddig csak azt hittem, figyelmetlen vagy.
    Most kiderült, vak is..

  • Kyten
    2013 szeptember 18
    11:55 de.
    Kyten.
    Én nem sajnáltam.
    Azt sajnálom, hogy nem hasonlóan jártak/járnak el minden egyes visszaéléssel, lopással, korrupcióval szemben.
    Zuschlag simán egy tibi-csoki tolvaj a jelenlegiekhez viszonyítva.

  • Llanfair
    2013 szeptember 18
    12:15 du.

    Politikai és bűnügyi érdekeknél nincs vallási „aktus”, amit Christopher hiányol. Ilyen hülyeséget felejtsetek el.
    Az illető megbűnhődött, most szabdult és kész. Miért kell ebbe politikát vinni?

  • Falusi:
    Őnagysága , Figyelő nem csak figyelmetlen , hanem aljas is.

  • Figyelő minden egyes szavából süt a végtelen kincstári cinizmus és embertelenség.
    Ő sajnos ilyen.
    Hetven évvel ezelőt az ilyesfélékből lettek a női fogolytáborokban a korbácsos kápó-nők.

  • Christopher Adam

    Van a történetnek egy másik oldala, amiről fent nem írtam, bár talán érdemes lesz azon is elgondolkozni. Zuschlag Jánost bő félévvel a választások előtt engedték ki, erről már a NER alatt működő igazságszolgáltatás döntött. A Fidesz mai kommunikációja pedig arra fókuszál, hogy a szocialisták Zuschlaggal vitették el a balhét, miközben ez ügyben többen is érintettek. Zuschlag Facebook oldalán pedig az olvasható, hogy jelenleg egy, a Zuschlag-ügyről szóló könyvet tervez írni. Feltehetően pont a kampány előtt, vagy alatt kerül a könyvesboltokba és a nyilvánosság elé…és gondolom, hogy ebben Mesterházy Attilára is kitér.

    Tehát az ellenzék számára necces lehet az időzítés.

  • Jelezném, hogy nem elsikkasztotta, elrabolta a 72milliót, mint a diktátorunk a slepjével, hanem szintén fiataloknak, hasonló rendezvényre használták fel, csak nem pontosan az eredeti címszó alapján. Tehát nem bányákat, szőlőültetvényeket, földet, trafikot, állami megrendeléseket vett belőle, és nem is drága, félmilliós hátizsákot, hanem szintén a hasonló rendezvényekre fordították.
    Nem 6 évre ítélték el, hanem 8,5 évre, amit később rövidítettek.
    Hasonlóan politikai fogoly volt, amint Hunvald György és Hagyó Miklós is. Mindaddig csak politikai foglyok, amíg a diktatúra résztvevői nincsenek bilincsben!

    De ennek örülök, mert a mércét a diktátorunk felállította, 8,5 év jár ha a 72millióból 50-et visszafizetnek! Selmecici Gabika, kósa, pokolnyi, simicska, a diktátorunk és haverjai gyönyörűen fognak kinézni, ahogy végighajtják őket a zemberek között, majd a sötét lukban elzárás és vallatásuk után a tömegbe lökésük, hiszen szerencsére tapasztalatunk alapján tudhatjuk, hogy akár egy miniszterelnököt is le szabad köpni, megütni, megdobálni, inzultálni!
    Rettegjenek csak azok akik ezt megérdemlik, hiszen csak idő kérdése, hogy mikor hasad a forradalom hajnala.
    Nemcsak az álkeresztény-áldemokratáknak mocskos, véres a kezük a rablásuk elnyomorodott-, öngyilkosságba menekült-, és a megfelelő kórházi ellátás nélkül maradt elpusztított áldozatoktól, hanem a fideszslep, az önkormányzati vezetőikkel, az ellenzékiek országos üldözői, ellehetetlenítői szintén.
    Ezek az embernek álcázott gerincesek törzsébe bele nem sorolható képződmények idővel bujkálásuk ellenére is örök üldözöttek lesznek, akiken az áldozataik és lelki társaik behajtanak majd mindent a megfelelő ludasmatyi-kamatokkal.
    Ne reménykedjenek, mert ha bármikor is kiegyeznének az őket követő hatalommal, akkor is civilerők ezt a jogos számonkérést, büntetést, bűnhődést, elszámoltatást az ország , a nép, az áldozatok nevében megvalósítja.
    Erkölcsileg támogatni fogja rengeteg ember, ha némán is és eltitkolva, és igazuk is lesz!
    Tehát nem ártana elkezdeni rettegni, mert egyszer eljön a korrekt elszámoltatás ideje a rezsim által kijelölt példák alapján elindulva.
    A mérce azonos lesz, nem a torz, diktatórikus, csaló, irányított mai ügyészség fogja a vérvádat képviselni, hanem egy forradalmi-ügyészség, amelyben csak bízhatunk, hogy nem perdül át a ló túloldalára a pillanat forróságában a feltüzelt tömeg vérszomjas követelésére.
    Igen perczemberek! Erre lehet számítaniuk. Gatyákat tessék felerősíteni, és pelust bele!

  • Orbán bilincsben a lánya esküvőjéről elvezetve?
    Ezt már lekéstük. De lesz még neves alkalom, de reméljük a lánya szülése előtt!
    Nem is nekünk, hanem a bűnhődésük miatt nekik kell végigéljék, hogy a gyerekeik, unokáik úgy szülessenek, nőjenek fel, hogy ők nem lehetnek velük, mert egy sötét lukban rohadnak.
    Mi milyen mázlisták vagyunk, hogy nem kerültünk a rothadó zöldségek közé! Lehet, hogy úgy tűnik, hogy fantasztikus gyümölcskosár közepén trónolnak, de ez igazából már belülről rohadt, amit a trágyadombra, vagy a rajtuk verekedő disznók közé vetnek.

  • A kórus megszólalt. Hamar előkerült Orbánék 500 milliárdos vagyona, francia lobogós yachtja:-) (ezzel vezetnék a hazai ranglistát, de az első 100-ban nem láttam őket…)

    Néha a tények is elhangzottak, Zuschlag 70 millert sikkasztott, ebből i s m e r e t l e n körülmények között megkerült 50 millió. Zuschlag leülte amit kíróttak rá.
    A KDNP egy politikai párt, joggal kérdezhette meg, kik voltak a tettestársak, mert jó valószínüséggel voltak. A hallgatása biztosan be volt árazva. Nyilvánvaló, Zuschlag dolgairól főnökei Gyurcsány és Mesterházy semmit sem tudhattak…. Ezért került elő az 50 millió valahonnan… A kereszténység nem egyenlő a hülyeséggel.
    Börtönből szabadult ember tragédiája? Ugyan, vigyorogva ment a börtönbe és vigyorogva jött ki. Mint ahogy a Terror Háza előtt is vigyorgott, mikor a koncentrációs táborok lakóival viccelt.
    A politika nem Nyuszipuszi látogatása Mókusbókusnál teára, amellett hallhattunk már baloldali politikust nyilatkozni Orbán feleségének „ellésével” kapcsolatban, ha belelapozok a Népszavába, vagy hallgatom egyik-másik „baloldali” rádiót-TV-t, a KDNP kérdésfelvetése bizony angolkisasszonyok teasütemény melletti csevegésére emlékeztet.

  • Nos Z.Jani leülte az ÖVÉI!!!által kapott büntetését,nem
    20 m/FT-ért hanem 72 m/Ft-ért(Geyza..).Hogy ő követte e -el a
    csalást
    egyedül,vagy odadobták „koncnak”szintén az ÖVÉI,az jó kérdés
    Aztán hirtelen „talált” 50 milliót (vagy a párnacihában,a
    dolgos évek megtakarításából 30 évesen…,amikor még a bányában dolgozott,vagy adtak neki?!ez is jó kérdés!)
    Aztán a fiát tényleg lehet sajnálni,hogy nem látta a papát,
    de ez már csak, így van más börtönbe került rabok esetében is!
    Nos az is „érthetetlen”….hogy a KDNP,akiknek semmi köze
    az ítélethez,nem kezdeményezte a szentté avatását?…
    Az is érthetetlen,hogy mi köze van ennek az ügynek a valláshoz,meg a keresztényekhez,no meg úgy tudom a bizonyított lopás nem politikai,hanem gazdasági bűncselekmény!
    Ezektől meg pár sötét,gyűlölködő,kétes.. hozzászólástól
    eltekintve jó a cikk!
    Ja és mintha azt írták volna Gyurcsány és Mesterházy helyett vitte el a balhét?…..No csak?….
    Még,jó,hogy nem fordult ő is nemzetközi bírósághoz a
    kényelmetlen…..körülmények miatt,mint szegény ártatlan
    Hagyó,akinek a kinti jó emberek kártérítést ítéltek meg!

  • bocsika…kdnp…mi is az?

  • Marcsi
    2013 szeptember 18
    3:13 du.
    kicsi boda, ajánlok magának egy népdalt:
    sötét van, nem látok, gyere, babám, gyújtsál világot… 😀
    javaslok egy változtatást: a világ helyett, mondjuk, említsünk légelhárító reflektort.
    nem fog rímelni, de tárgyszerű lesz 😛

  • Enterprise
    2013 szeptember 18
    3:10 du.
    3E
    fejlődik, fiam, fejlődik 😀

  • Aha!Nagyon szellemes…mint máskor!

  • Enterprise!
    Különösen örülök,hogy kitértél Z.Janinak a Terror Háza előtti „alakítására”….ami valóban durva,ízléstelen és kegyeletsértő volt!!!Röhögött a holokauszt áldozatain!!!
    Érdekes úgy látszik az” itteni” megélhetési és akkor nem
    szenvedett zsidókat ez nem zavarja,csak természetesen
    a normális,becsületes érintetteket!
    Hát ez magáért beszél és az is,hogy ezt a kegyeletsértést
    egy SZOCI!politikus követte el és nem a JOBBIK,vagy mások
    például tisztességes keresztények!
    Na ebből is látszik az ő értékrendjük,becsületességük és
    süt a hazug gyűlöletük!

  • ..hagyjuk beken, leulte, visszaadta!

  • Enterprise, a kereszténység valóban nem egyenlő a hülyeséggel.

    A KDNP viszont egyenlő vele. Meg a farizeuskodással, az álságos szemforgatással is egyenlő.

    Zuschlag egy hülye nyikhaj volt, a Terror Háza előtti idétlen vicce meg egy idétlen vicc. Nem több. Nem az ötös számú tagkönyv birtokosának vérszagú antiszemita cikke(i), amikkel a jobboldali közönségnek semmi baja sincs, sőt egyetért vele: jól megadta a Zsóci a zsidóknak, hehehe…

  • Kaya Ibrahim? Josip Tot? FIDESZ szekhaz es egyebek?

  • Figyelő!
    Itt nem az a baj,hogy valaki baloldali,ettől még lehet
    normális értékrendű,becsületes és kulturált,de sajnos
    ebből vannak kevesebben ezen a fórumon!

  • Figyelő
    2013 szeptember 18
    12:58 du.

    Llanfair
    2013 szeptember 18
    12:15 du.

    Politikai és bűnügyi érdekeknél nincs vallási “aktus”, amit Christopher hiányol. Ilyen hülyeséget felejtsetek el.
    Az illető megbűnhődött, most szabdult és kész. Miért kell ebbe politikát vinni?”

    Nem kellene ezt megkérdezni a KDNP ifjúsági tagozatától?

    Ti. ők vittek bele politikát, és a cikkíró éppen ezt írta meg, valamint azt a képmutató, szemforgató, aljas és sunyi módszert, amivel belekeverték Z. hajdani ügyeibe Mesterházyt és Gyurcsányt. Színtiszta politikából és pártpropagandából. Kormánypropagandából.

    Csökönyös vagy és ostoba, és valóban nem olvastad el az írást. Emlékeztetőül:

    “Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) nem kér a Zuschlag- és Mesterházy-féle szocialista ifjúságpolitikából. Zuschlag ifjúsági pályázatokkal seftelt, ennek eredményeként több mint 70 millió forinttal károsította meg a magyar fiatalokat. Nyilvánvaló, hogy a baloldal Zuschlaggal vitette el a balhét, egy olyan minisztérium balhéját, amelyet Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila vezetett”…

    Még rágalmaznak is.

    Mit nem értesz???

  • e-migrans
    2013 szeptember 18
    1:55 du.

    Orbán bilincsben a lánya esküvőjéről elvezetve?
    Ezt már lekéstük.”

    Ne viccelj, van még 3 lánya..-)

  • „Az is érthetetlen,hogy mi köze van ennek az ügynek a valláshoz,meg a keresztényekhez,no meg úgy tudom a bizonyított lopás nem politikai,hanem gazdasági bűncselekmény!”

    Marcsika, te is fordulj bizalommal a kis kereszténydemokrata Tartuffe-ökhöz, jó?

    Az ilyen hozzászólások elégedettséggel töltenek el. Mindig konstatálom (a a hazai lapoknál is), hogy milyen buta a fideszes hívek serege. Egy normális, nem is túl hosszú, nem is túl bonyolult nyelvezetű cikket képtelenek értelmezni, másról beszélnek rögvest, mint Bodóné (bocs: Bodáné-:DDD).

    Nos, neked is elmondom: a kereszténykék ocsmány kampányra használták azt az alkalmat, hogy egy fiatalember 6 év után kiszabadult a börtönből. Lecsaptak rá, mint az éhtyúk, és a kommunikációjukban Selmeczi színvonalú szöveget nyomva Mesterházyztak és – ah, minő találékonyság! – Gyurcsányoztak a kis aljas férgek.

  • Osszián
    2013 szeptember 18
    6:40 du.

    Te nem érzed, hogy milyen undorító, ahogy megnyilvánulsz?
    Gondolkodj el rajta.

  • csak nem annak az egyháznak nevezett bűnbanda tagjai nyilatkoztak, akik legyilkolták Közép-Amerika indiánjait a kereszt árnyékában,akik apácákat erőszakoltak meg büntetlenül az évezredek alatt, akik ugyanezen idő alatt éltek a pedofilíával…miről is beszélnek..?

  • Osszián
    2013 szeptember 18
    6:31 du. Például a hangnemet nem értem. Ha nem értesz egyet velem, az nem jelenti, hogy ostoba vagyok. Ha én nem értek veled egyet, az sem jelenti, hogy ostoba vagy. De ha igen, akkor ostobák VAGYUNK? Ne izélj már!
    De azt sem értem, miért vagyok ostoba és csökönyös. Vagy teljesen félreértelmeztem írásodat. Persze akkor meg nem tudok értelmezni egy hozzászólást sem. Akkor meg hülye vagyok? Jól nézek ki. Ez a nap is jól kezdődik!

  • Figyelő
    2013 szeptember 18
    10:57 de.
    „Jobb ha nem prédikálnak a katolikus erkölcsről itt.
    Hiszen a politikát itt is összehozzák a vallással.
    Nagyon sötét.”
    Bizony, Figyelő, nagyon sötét. Középkor.
    Sötét középkor az ami ma itt van.
    Ugyanis a politikát ezek (fidesz-kdnp) hozták össze újra a vallással, amit 200 éve már végre szétválasztottak egész Európában. És most oda süllyedünk vissza. 200 évet.
    Szóval csak ismét kiderült, hogy fingod sincs, mi zajlik körülötted az országban, de azért okoskodj tovább.

  • Zuschlag János leülte a büntetését. Most már nyugodtan visszamehet a pátjába, akár pénztárosnak. Örömmel fogadják. 🙂

  • Marcsi
    2013 szeptember 18
    3:38 du.
    csak szóljon, ha szüksége van rám. máskor is megnevettetem 😀

  • Sajnos ez Magyarország! Vehetjük úgy is a leirtakat, hogy rettegjetek Fideszek jön majd hadd el had. Mert ha Zuschlag hatot kapott akkor ez a kompánia akár életfogytiglant is kaphat(hacsak a népharag nem végez velük de ezt azért nem hiszem.) Ám erre soha büdös életben nem fog sor kerülni. Mondjam azt zsák meg a foltja? Pedig inkább ez áll. Mert lehet, hogy Zuschlag lopott, de csak ő egyedül? Valamiért nem feküdhetett jól bizonyos személyeknél akik, hogy a saját szennyesük ne kerüljön rivalda fénybe feladták Janót. Ő lett a bűnös mindenért amit mások követtek el, de mivel járt a pofája hidegre tették. Nem kell azon aggódnia senkinek sem, hogy Orbánt ha már nem lesz király csak egyszeri „póris halandó” az unokája keresztelőjéről majd bilincsben viszik el. Nem lenne utána hely a kóterokban és egyik a másikát dobná be a „krédóba” független páttól bármitől. Csak kicsit tessenek visszagondolni. Üvegzseb meg hasonló programok és azt a feneketlen kampányt, hogy Gyurcsányt lecsukassák mert megszerzett még egy objektumot a már meglevők mellé. De nem került rá sor. Tetszenek talán még emlékezni az öreg Salamon Béla bácsira: ő mondta annó: ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni? Mi változott azóta? Semmi sem! Csupán egyre több nulla került az ezresek után. Milliárdokban számolunk és nem millókban. Mert Magyarország ebben is csócsól teljesit.

  • ZJ-t a saját kormánya itélte büntetésre, a fideSS ilyet nem tesz, csak mentegeti, takargatja saját csibészeit.
    ha ZJ ezért az összegért 6 év börtönbüntetést kapott, a regnáló hatalom tolvaj gazemberei, csalói és egyéb bünözői teljes vagyonelkobzást családilag hetediziglen és minimum ezer évnyi börtönt fognak kapni.
    nem összesen! fejenként!
    remélem!!
    nagy elégtétel lenne a sajátjukként kezelt közös vagyonunk széthordásáért cserébe!
    csak figyeljetek jól!
    most jönnek a felbecsülhetetlen értékü muzeumi tárgyak megfelelő személyek otthonába való kihelyezésére!!!
    teljesen értelmetlenül kezdték a muzeumokat összevonni megszüntetni, ami ugye arról szól, hogy az összevonás után sok tárolt vagyonnak (a miénknek, az ország vagyonának!) egyszerüen nem lesz helye.
    most beadtak egy törvénytervezetet, hogy a miniszter majd jól megmondja kinek a lakásába helyezik ki szocialista megőrzésre a mütárgyat.
    aztán egy idő után elvész a nyilvántartás meg ugye az emberi emlékezet is véges, ki a jó fene fog emlékezni arra, kihez mi lett kiszállitva és szép lassan átmegy az illető magántulajdonába!
    ez ilyen egyszerü! igy lehet törvényesen vagyont gyüjteni!

  • Az vesse rá [ti.Zuslagra] az első követ, aki mutat egyetlen olyan pártot, amely . c s a k . a . t a g d í j a k b ó l . tartja fenn magát. Talán a Kereszténydemokrata Néppárt ilyen lenne ? Ha mégse így oldja meg a napi anyagi szükségleteit, akkor miből ? Csak nem a hívek templomi adományaiból ? Mert akkor máris megáll a sikkasztás vádja, ugyanis annak rendeltetése nem párt fenntartásokra hivatott. stb.stb.

  • Többektől olvasom, hogy Z-t az „övéi”, a „sajátjai” stb ítélték el, ültették le..
    Émmeg – amilyen kis naív vagyok,- aszittem, hogy a független Magyar Bíróság..
    Mer’hanem, akkor még annál is nagyobb a baj, mint ami látszik..

  • ha rosszul mondom értsd jól, mondta mindig az édesanyám.
    falusi, jogos a megjegyzésed, de tudod ugye, hogy értettem?
    nem védte meg a saját kormánya, saját pártja és az ő független biróságuk itélte meg számára a letöltendő büntetést.
    üdv. bajao

  • Falusi!
    ha a „független” bíróság ítélte el (persze nem a mostani szörnyű…időkben) akkor még inkább jogos,
    legalább ezen nem lehet vitatkozni…,de „mintha”a cikkben
    is lett volna utalás arra,hogy Gyurcsány ill.Mesterházy is
    hunyó volt,vagy legalábbis tudott róla,aztán 22 milcsi még
    mindíg nem jött össze!Rém kellemetlen!

  • Llanfair
    2013 szeptember 19
    2:34 de.

    Nem szóltam hozzád, Llanfair. Figyelőt és marcsit idézem, ők nem értették a cikket, és tereltek itt.

  • dakota
    2013 szeptember 18
    10:23 du.

    Osszián
    2013 szeptember 18
    6:40 du.

    Te nem érzed, hogy milyen undorító, ahogy megnyilvánulsz?
    Gondolkodj el rajta.”

    Csak nem azért, mert ocsmány kis Tertuffe-öknek neveztem a képmutató, szemforgató, ocsmány kis Tartuffe-öket?

    Igaz, vagy nem igaz?

    Engem csak az érdekel, és csak azon gondolkodom el. Valami érved lenne esetleg? Netán meg tudod cáfolni?

  • 2013 szeptember 19
    4:34 du.

    Falusi!
    ha a “független” bíróság ítélte el (persze nem a mostani szörnyű…időkben) akkor még inkább jogos,
    legalább ezen nem lehet vitatkozni…,de “mintha”a cikkben
    is lett volna utalás arra,hogy Gyurcsány ill.Mesterházy is
    hunyó volt,vagy legalábbis tudott róla,aztán 22 milcsi még
    mindíg nem jött össze!Rém kellemetlen!”

    Az ilyesmi nem 8 évvel a történtek után szokott kiderülni. Mintha nem ezen a világon élnél.

    Óriási apparátus nyomozott, a rendőrség, az ügyészség, aztán került a bíróság elé.

    Itt nincs „mintha”.

    Az van, amit az igazságügyi szervek megállapítottak.

    ” 2008. május 14. 09:47 Noszlopy
    Benyújtotta a Zuschlag-ügyben elkészült vádiratot a Bács-Kiskun Megyei Bíróságra tegnap (kedd) délután a megyei főügyészség.”

    Ebben összesen 16 személyt vádoltak meg különböző bűncselekmények elkövetésével: közülük nyolcat bűnszervezetben történt elkövetéssel. A „fővádlottak” különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen és szervezetten elkövetett csalás miatt álnak majd a bíróság elé. A „sor végén” lévő vádlottakat viszont „csupán” okirat hamisításokkal, bűnpártolással, kisebb csalásokkal vádolják.

    Zuschlag esetleges szabadlábra helyezéséről mostantól már a Bács-Kiskun Megyei Bíróság dönt. A főügyészség azonban javasolta Zuschlag János és Katus Ferenc előzetes letartóztatásának fenntartását. Lados István esetében pedig a házi őrizet további alkalmazását indítványozták …”

    Nyugodt lehetsz, a bűnösök felelősségre lettek vonva, el lettek ítélve.
    Most utólag belekeverni Mesterházyt ócska propaganda, semmi más.

    Aki tud valami büntetőjogi vádat ellene, jelentse fel a rendőrségen, vagy az ügyészségen.

  • Mégegyszer: figyelőt idéztem, aki neked írta, amit írt.

    Tehát: az ostoba és csökönyös az a figyelő ebben a témában.

    „Figyelő
    2013 szeptember 18
    12:58 du.

    Llanfair
    2013 szeptember 18
    12:15 du.”

  • Dakonda :
    ha valaki undorító itten az Magácska.
    De ezen nem kell elgondolkodnia , annélkül is nyilvánvaló mindenki számára.

    Ille Pityu :
    Látom öregszel…lassulsz…nehezedik a felfogásod :
    Hát bizony a KDNP azbijon egy párt !
    Nemtuttad ?
    Van neki nyóc tagja , de azok egyenként felérnek nyócezerrel.
    A többit meg kimutatják papíron , feketén-fehéren.

  • Marcsi
    2013 szeptember 19
    4:34 du.
    Bocsánat, kedves Marcsi, de a cikkben az olvasható, hogy az IKSZ szerint..
    Vagyis ezek az ifjú titánok megkérdőjelezik a hazai igazságszolgáltatás tisztességét, jogosultságát, és részletekre is kiterjedő figyelmét..
    Kérdésem nőtt.
    Emlékszik kiskegyed Varga Tamásra?
    hadd frissítsem fel az emlékezetét..
    http://index.hu/belfold/varga0410/
    Itt nem hetvenkét milláról, hanem két és félmilliárd +-ról volt szó..
    mennyit kapott?
    Két és fél évet..
    Meddig nemtalálták meg ? Pedig még 2OO-ben is ott élt Budapesten..
    Megkérdezte akár ön, akár az itt, most teli torokkal Mesterházizó, Gyurcsázosó társaság, netán az IKSZ, hogy tudott-e a Fidesz vezetősége az üzel,eiről, lévén a saját tanácsadójuk, és Simicska üzlettársa?
    Tisztelettel várom a válaszát..

  • sárdi jani
    2013 szeptember 19
    4:51 de.
    Hát…Ez nem volt valami elegáns, kedves Jani…

  • Osszian: Koszonom. Ez megnyugtat. Altalaban tudom miert hordanak le. Most tanacstalan voltam!

  • Noszticzius Judit

    Zuschlag János már tudja és észreveszi KDNP-s diktátúra van!!!!!!

  • Úgy látom, nagyon vigyázni kell az idézetekkel, mert az eredeti megszólított magára veheti az írottakat. Esetemben így volt Llanfair-re, d e későbbi kommentemben meg Falusi vehette volna magára, holott úgy került a képbe, hogy Marcsi által lett megszólítva, én pedig átmásoltam.

    Varga Tamás nagy játékos volt, és vele kapcsolatban is érdeklődhetett volna a kis szemetek (Tartuffe-ök) társulata Simicskáról, Schlett Csabáról, de még Orbánról is…

    És ha már Schlett, akkor Kaya Ibrahim, Joszip Tot…-)

    A székházról pedig mindenki tudja, hogy az alapozta meg az Orbán vagyont – és azt is, hogy egészen addig 1 kis panellakásuk volt – azt is a feleség apja vette Szolnokon. Aztán lett kőbánya, szőlők, nagy pesti belvárosi lakás, aztán svábhegy, aztán földek garmadával, felcsúti dácsa, saját stadion, yacht és sziget, egy sereg lakóingatlan mindenfelé, fel se lehet sorolni.

    Vajon megkérdezik-e egyszer, hogy na, elvtárs, hát ezek mind MIBŐL?

  • Osszián!
    Itt bizony mindenki érti a cikket is,meg egyes hozzá?….
    szólókat,sajnos!

  • A QuamuLeaks-en olvastam:
    A KDNP Gazdaság-Politikai-Ideológiai műhelyében jobb sorsra érdemesek éjt nappallá téve dolgoznak a Biblia, „új-magyar” fordításán!
    Közelebbről, az Ószövetség tíz parancsolati részén (Mózes és az ő kőtáblái), konkrétan a parancsolaton, mely szerint az Isten nevét szádra ne vedd! A korszerűsítés abban állna, hogy, figyelembe véve Illés Kegyelmes Úr intelmeit a miniszter elnök úr szájra vételéről. Az átdolgozás úgy szólna:
    Az Isten nevét szádra ne vedd! ö…ö…ö vagy ha igen, akkor még is inkább az Isten nevét!

  • Falusi!
    Szerencsére sem a régen sem most nem volt és nincs bűnözőkkel kapcsolatom és természetesen mindkét oldalon
    vannak Nekem csak az a bajom,hogy ha bármilyen témában
    megjelenik egy cikk,a hozzászólók egy része a mostani kormányra,illetve a többnyire itt élő (de több tárgyilagos kintire is vonatkozik)más véleményen lévőkre kiállt kígyót
    békát,felelősséget, ami ugye sokszor nem igaz,rágalom,vagy
    ha netán van is benne aktualitás…mégsem kapcsolódik a
    cikkhez!
    Na ezt nevezik uszításnak,egyoldalú kritikának!
    Erről most az jut eszembe,hogy amikor politikai gazdaságtant tanultam (régen….)a definíciók betanulása
    után feleléskor elég volt csak azt „ragoznom”,hogy a szocializmusban
    minden szép és jó,a kapitalizmusban meg minden rohad…
    Hát ezen az oldalon is többen így látják a múlt oké a
    jelen meg borzalom….

  • HEHeheheh…Le5l1el…

  • Christopher!
    Ha Zuschlàg a sajàt és csalàdja vagyonàbol fizette vissza az 50 millio Ft-ot,egyetértek a kritikàddal.Ha nem akkor csak egy paraszt opfer a volt feletteseinek.

  • Szegény jól megfizetett érte!Pedig a legnagyobb részét visszafizette!Bezzeg akik nagyban müvelik azok megusszák!

  • Dénes,Dakota,Figyelő!

    Figyelmükbe ajánlom a KMOSz (Kanadai Magyarok Országos
    Szövetsége)cikkét illetőleg a véleményét,elhatárolódását
    ettől a fórumtól,érdemes elolvasni(google kereső).
    az mindent megmagyaráz,de a hozzászólásukra továbbra is
    nagy szükség van a félrevezetettek érdekében!

  • A KMOSz egy komolytalan fasiszta gittegylet. Aki Szálasi Ferenc személyes testőrével szeretne találkozni, az járjon KMOSz gyűlésekre. Dunát lehet rekeszteni a KMOSz-ban tevékenykedő antiszemita kanadai magyarokkal.

  • szocdem
    2013 szeptember 21
    4:16 du.
    Ez úgy ahogy van rágalom! A legjobb indulattal alakult meg a szervezet, a kanadai magyar egyesületek meg nem fasiszták.
    Úram, a fasiszták már régesrég kihaltak, még Kanadából is!

  • Marcsi
    2013 szeptember 20
    1:29 du.

    Kedves Marcsi..
    Valaha, az átkosban magam is tanultam politikai gazdaságtant, ám nálunk roppant kevés volt a vizsgákon, hogy a szocban minden pöpec, a kapitalizmusban meg nem..
    …..
    A cikkhez..
    Amit az IKSZ követett el Zuschlag szabadulása kapcsán, nos, kedves Marcsi, az az uszítás.
    És a cikk erről szól.
    tartok tőle, hogy ez a „múltban minden ok” nem igazán fedi a valóságot..
    Sokan írják viszont azt, hogy az „átkosban” ennél jóval nagyobb volt a létbiztonság, kevesebb a visszaélés.
    nem kérdés, diktatúra volt az is.
    Ami most van, az még a diktatúránál is rosszabb.
    Ha valakit felakasztanak, fejbelőnek, pillanatok alatt vége..
    Akit nyomorra, éhezésre, kilátástalanságra ítélnek, annak lassú, fájdalmas kínhalál a sorsa..
    És egyre több van belőlük..