Rezsicsök…Harc, háború és kampány

2013 szeptember 19 2:16 du.75 hozzászólás

Aki nem tudná, hogy mi az a rezsicsök, annak elárulom. A rezsicsök egy olyan új kifejezés, mint a történelmünkből ismeretes bikacsök-szlengszó, ám nézőpont kérdése, hogy akire e csökkel sújtanak, kinek kellemes érzés, és kinek megalázóan kellemetlen.

Vágjuk a közepébe. Közismert tény, hogy a Krisztusunk koporsóját sem őrizték ingyen. Akkor meg kérdem én, – ugyan miért ne fizethettek volna az önkéntes aktivistáiknak, akik bevállalták, hogy a pártunkért és népünkért kockáztatva a testi épségüket, házról-házra járva felkeresik az embereket és aláíratják velük a rezsicsök-petíciót? Különben is – mi az a száz forint egy rezsicsök-aláírás darabjáért? Pipafüst. Aztán ebből még adózni is, hogy az állam a felét elvigye? Könyörgöm, ne vegyétek már el ti sem az én dalos jó kedvem, mert aszongya hogy, nóta: „Száz forintnak ötven a fele, egye meg a fészkes fekete fene. Nem lehet az ember fából, de ki kell rúgni a hámfából”.

Spórolsz és szűkölködsz, s olykor már kedved lenne kirúgni a hámból? Elárulom, ezt te csak egyféle úton-módon tudod elérni: a rezsicsökkel. Ha nem vagy rászorulva, akkor meg pláne, mert tudd meg, hogy a Fidesz-kormány szemben a szocikkal, nem tesz különbséget szegény és gazdag között. Ha valami jár, az mindenkinek jár. Ne szégyelld hát, hogy gazdag vagy. Fogd a gázszámlád, ülj be a luxusautódba, és irány az Önkormányzat!

Ez a harc lesz a végső.

Ez a harc lesz a végső.

Orbán Viktor és kormánya, dekára vesz meg minket. Mivel sokunk számára egy európai színvonalhoz közeledő bérezési rendszer feltételeit a tehetségtelenségüknek köszönhetően képtelenek megteremteni, arcukat büszkén Kelet felé fordítják, és a múltban révedeznek.

Az Orbán-kormány ugyanis, – ha még nem tudná valaki, – nem abban érdekelt, hogy általános jólétet teremtsen, hogy Európába vigyen minket, hanem abban, hogy mint régen a nemes urak, – lásd a legújabb agymenésüket, a szegényeket megalázó szociális temetés törvényüket, – aprópénzt szórjanak közénk. Ismered a történetet? Nem? No, akkor röviden azt is elmesélem.

A XIX. – század végén, illetve a húszas évek elejei Magyarországának, gróf, báró, címzetes és nemes nagyságos urai, – tisztelet a kivételnek, – egy különös szenvedélyüknek hódoltak. Szerettek aprópénzt osztogatni az ő cselédeiknek. Ezen beteges hóbortjuknak pedig különösen eső után hódoltak nagy előszeretettel. Vasárnaponként, a falu cselédei, tisztelegve az Úr előtt felvették a legszebb ünnepi ruhájukat, és mivel akkortájt más program nem volt, hát elmentek a templomba misére. A mise végén aztán megjelent hintón a nagyságos úr, és templomból kijövők közé egy csomó aprópénzt szórt. A szolgák és cselédek pedig, abban a szép ünneplő ruhában, – amelyből sokuknak csak egy volt, – egymást lökdösve, disznókként dagonyázva a sárban, boldogan szedték azt össze. A nagyságos úr pedig örült a látványnak. Boldog volt, mert látta, hogy veszítik el a cselédei az emberi méltóságukat, s ehhez neki csak pár marék aprópénzt kellett közéjük szórni.

Orbán Viktor és pártja most ugyanezt teszi velünk, s a rezsicsöknek köszönhetően pedig stabil népszerűségnek örvend. Azon, hogy a Fidesz-kormány húsosfazeka közelében lévők urizálhatnak, én viszont már meg sem lepődöm. Ők a kiváltságosok, s joguk van a pénzben, mi több a közpénzben fürdeni. Mi, magyarok zöme pedig, akik egyre távolabbra kerülünk a húsosfazéktól, a rendszerváltásunk 24. esztendejében elmondhatjuk magunkról, hogy ránk köszöntött a tisztes szegénység hajnala. Jogunk van szegénynek lenni.

A szegénység nálunk már olyan méreteket ölt, hogy az interneten egyre többször olvashatjuk honfitársaink kéregető hirdetéseit. Felettébb szívbemarkoló, hogy némely ember már olyan szegény, hogy még az un. emberi méltóságához szükséges alapvető létfontosságú dolgait sem tudja megvásárolni. Hogy értsd a rezsicsök szükségességének lényegét, íme, Magyarország legszomorúbb apróhirdetései:

„Keresek ingyen elvihető kislány-ruhákat 122-es mérettől” – írja egy győri nő.

„Keresek ingyen elvihető asztalt, mivel amit vettünk dohányzóasztalt és azon is étkeztünk szétesett és újat nem tudunk venni kérem ha vkinek van szívesen elfogadnánk” – írja egy XI. kerületi polgár. „Ingyen elvihető fát, fabútort keresek télre tüzelni” – írta egy budapesti lakos.

„Keresek ingyen elvihető 38-39-es lábbeliket lányom és magam számára, megunt könyveket bármilyen témában, és konyhai eszközöket kiskanáltól akár a mikróig. Köszönöm.” –írja „elfogadnék” címmel egy XI kerületi.

„Két gyerekes anyuka szeretne egy tévét kérni ingyen vagy potom pénzért.Elromlott a régi,újat nem tudok venni.” – írja a XXII. kerületből.

Ha több, ehhez hasonló keserű történetet szeretnél olvasni, akkor azt ide kattintva megteheted.

Kérdem én, ha egy anyagilag ennyire megszorult embernek felajánlaná valaki, hogy minden egyes valamilyen jó célt szolgáló aláírásért ad neki száz forintot, nem vállalná el a munkát? Dehogynem. Értitek már, hogy miért szerepelt annyi halott ember a rezsicsök-íveken? Azért, mert az aktivistákat darabszámra fizették.

Botrányos cselekedet? Ugyan már! A hajdan volt Magyarország úri világát utánzó Fidesznek mindig is voltak fizetett aktivistái, ünnepi rendezvényeken pedig fizetett bértapsolói. Lefogadom, hogy jövőre már a szavazatokért is fizetni fognak. Megvesznek minket, mert jól tudják, nálunk vannak megvásárolható emberek, akik már olyan szegények, hogy eladják nekik akár még az emberi méltóságukat is. Olyan emberek, akik képesek a közéjük szórt aprópénzért még a sárban is fetrengeni. Ide jutottunk.

Orbán Viktor egy okos ember. Ő egyike azon szegények vámszedőinek, aki jól tudja, hogy jobb ma egy rezsicsök, mint holnap egy túzok. Igaz, egyes józan becslések szerint ugyan 400 ezer magyar háztartás már rég kiesett a rezsicsök-intézményéből, s rajtuk a rezsicsök-alamizsna sem segít, lévén, hogy nekik kikapcsolták a villanyukat, gázukat, csökkentették a vizüket, s télen fűteni sem tudnak mivel, de a kormányunk a jövőnket illetően mégis bizakodó: jövőre márpedig ők lesznek a büszke rezsicsökök kormánya. Ha a fene fenét eszik, akkor is.

Hogy erre mit lehet mondani? Hajrá Magyarország, hajrá rezsicsök!

Bogdán Géza

75 hozzászólás

  • Géza!

    Lehet bármit mondani,jogos kritikát írni,de a rezsicsökkentés bizony mindenkit érint,a gazdagokat,esetleg
    többet fogyasztókat jobban a kispénzűeket kisebbeket,kevésbé!
    Aztán a szocik ugye sokáig ellenezték a dolgot,most meg azt ordibálják,hogy nagyobb csökkentés kéne!….nem érzed,hogy
    ez milyen égő és nevetséges választási „produkció”?…..az ellenzék részéről?
    Aztán,ha annyira szíveden viseled a szegény paneles tömegek
    érdekeit,be kell látnod,hogy ebben az esetben bizony -ami
    a legdrágább-a távfűtés költségei is jelentősen csökken-
    nek ,ami bizony sok kis embert érint(akiket állítólag képviselsz…)mivel köztudott,hogy a lakótelepeken nem a
    gazdagok élnek…..Egyébként 2,5 millió ember írta alá!
    Ami az egyetemista aktivistákat illeti,miért kell irigyelni tőlük a 100 FT-ot/fő,különösen ha nem közpénzből és nem a FIDESZ fizeti?Te is közmunkából élsz,meg az itteni cikkeid honoráriumából!
    Akkor mi a probléma?!

  • Beköszönt lassanként a régiszép dzsentri-világ.

  • Marcsi az én igazságérzetem azt diktálja, hogy akinek netán úszómedencés háza van és természetesen luxus kategóriájú autója van annak nincs szüksége rezsicsökkentésre és annak ne is adjanak annak adjanak aki nyomorban él és akarna dolgozni de nem kap munkát, és semmiképen nem a gazdagokkal vállalok szolidaritást hanem a szegényekkel.
    De ha már a rezsicsökkenésről esett szó hát ne feledkezünk meg annak legújabb áldozatáról sem Hende Csaba honvédelmi miniszter testi épségét nem kímélve rohant Nógrád megyébe a rezsicsökkentés mellett agitálni, szívesén venném ha valaki felvilágosítana arról, hogy ez miért a honvédelmi miniszter feladata

  • http://www.origo.hu/itthon/20130919-harom-allasa-van-mohacs-fideszes-polgarmestere-felesegenek.html?sec-3
    természetesen neki is jár a rezsicsökkentés, hisz nem irigyelhetjük a tehetősebb emberektől sem a segítséget

  • Marcsi
    2013 szeptember 19
    5:56 du.
    attól tartok, egyrészt nincs fogalma a rezsi szó jelentésről, másrészt a vidéken élőket, akik nem részesülnek a vezetékes gáz, a távfűtés áldásaiból és csak egy 40-es égővel világítanak ugyancsak kevéssé érinti a rezsicsökkentés – ami, mint tudjuk, egy háztartás ÖSSZES, nem megélhetést szolgáló kiadását jelenti, a telekadóig bezárólag.
    kívánom magának, hogy abból a honoráriumból éjen meg, amit géza a KMH-tól kap.
    a közmunkás megjegyzése meg még a szokásos megnyilvánulásainál is aljasabb volt.

  • Marcsi, az a probléma, hogy ha a gyerek odamegy a nagyihoz, hogy írja alá, mert ezzel ő 100 forintot keres, akkor a nagyi fel se veszi az olvasószemüvegét, hanem egyik kezével megsimogatja az ügyes kis unokáját, másik kezével meg aláírja. Meg az a probléma, hogy azt is aláírná mindenki, hogy ingyen legyen a szolgáltatás, meg azt is, hogy legyen ingyen sör. Mindenből nem csinál népmozgalmat egy felelős politikus. Ha valóban lehet csökkenteni valaminek az árát, azt inkább a szabad piac döntse el meg szakszerű meggondolások, ne egy népbutító, önmagát pénzosztogatónak feltüntető demagóg kormány.

  • Maruszja anyo! A lepcsés pofáját ugy jártatja megint gondolkozás nélkül mint a kacsa a csőrit. A egy: ez a rezsicsök egy balfaszság mert ugye még maga is elismeri igazandiból a gazdagok élvezik. Kettő. Miből irja le vagy kérjen rezsicsökkentést az akinek nincs se lakása se semmije? Esetleg abból a rá kiszabott büntetésből amit rátettek Orbánék, hogy kéregetni és aluljáróban aludni merészel? Nekem lenne egy piszok jó ötletem. Orbán magánvagyona állítólag fél billio forint (nem irtam el) Ennek csak havi kamatját fordtsa a szegényekre. A sok lábát csókolgató csahosnak meg kötelezően kéne napi tiz forintot fizetnie szegénységi rezsiként. Mindjárt volna honnét lakás és tüzelő. Tudom ez nem az az ország ahol a rászoruló kap is valamit kötélen kivűl (most már azt sem a mert a sírbaeresztő is csak megfelelő elbírálás után jár)mert akkor mindenki sorban állna hogy én is én is akarok szoc segélyt. Nem egyszer hallottam sőt láttam is, hogy a Blahán képes volt odaállni ingyen kajára olyan is aki a parkolóban hagyta a verdáját. Ingyért van az akkor nekem is jár alapon. Magát elkéne már vinni tényleg. De nem ám a diliházba ha nem Szibériába. Magának igazán az való. Ott aztán oszthatná a szép és okos marhaságait a minusz negyvenben és kérhetne hideg csökkentést de nem rezsi csökkentést. Biz Isten az Állatkerti gorilla egy egyetemi tanár magához képest. (valószin ezért is nincsen gorilla az állatkertben)

  • Ille!
    Tájékozódjon egy kicsit mielőtt hőbörög!!!
    A közmunkás szót nem én találtam ki,hanem Géza bemutatásából
    derült ki,hogy munkanélküli ill.közmunkából él.Ez sértés?
    Most ugyanúgy melléfogott,mint amikor régebben azt írta,hogy egy kis somogyi faluból származik,közben zalai….
    Na ez legyen a legnagyobb tévedése……..de sajnos sok van!
    Aztán a rezsicsökkentést a szénre és a fára is ki akarják terjeszteni,ami egyébként sokkal olcsóbb!!!!!
    Nézzen néha TV-t és ne csak a saját írásait olvassa,mert
    attól bizony nem lesz okosabb!!…….

  • P.János!

    Több dologban egyetértünk!Ami igaz az igaz!
    Kompenzálást ill rezsicsökkentést főleg az átlag ill. kisembereknel kellene adni,nem a gazdagoknak vagy legalább is sávosan differenciálni,mint például az egykulcsos adó
    esetében is változtatni.

  • Aztán pille agyú!
    Úgy gondolja,hogy én nem fizetek rezsit?Nem sátorban
    lakom,de szerencsére nem is panelben,mint több ismerősöm.
    Ebben a témában is….valamivel tájékozottabb vagyok!

  • „Avi”tt agyu izraeli!

    Szerencsére jó messze van,így Izraelből osztaná az észt…
    persze ha lenne!
    Maga a fajtája(és a magyarok)…..szégyene,mit szólna ha cserébe egy
    „olyan”táborba küldeném,amit születési ideje miatt
    megúszott…..na lenne nagy felháborodás ugye,maga féleszű
    aljas,primitív alak.
    Egyébként köszi,de nem megyek Szibériába……de magukat
    még érheti meglepetés pár dologban,ha így folytatják!

  • Kedves Marcsi!
    A rezsicsök valóban mindenkit érint, a gazdagokat különösen, mert mondjuk ki, ők a rezsicsök haszonélvezői. A Fidesz-kormány tehát ezt jól kifundálta. Adjunk a szegényeknek egy keveset, hogy adhassunk a gazdagoknak. Ez a cselekedet pedig, és most szintén egyetértek veled, idézlek: „égő és nevetséges választási “produkció””. Bizony, szerintem is az. A távfűtéses panelban élők sem hinném, hogy annyira örülnének a reszicsök-alamizsnának, ahogy én közmunkásként sem annak, hogy tisztességes bért fizető munkahelyek helyett, a Fidesz-kormány kegyelemkenyerén, közmunkabérből élek.
    Kedves Marcsi! Lássunk át a szitán, hogy becsapnak minket! Hazudtak nekünk, mert a választások előtt nem ezt ígérték. Radikális adócsökkentést és egymillió új munkahelyet ígértek, valamint azt, hogy visszaadják a munka becsületét. Betartották az ígéretüket? Nem, mert a magyar nép sokkal rosszabbul él, mint a szocik alatt, akiket a Fidesz, folyamatosan mocskol és piszkol. Nos, nekem csak ez a problémám a rezsicsökkel. Ne alamizsnát adjanak!
    http://bit.ly/18fVbFn

  • Helyesbítek!
    Majd elfelejtettem,hogy Avi mostanában Bécsből osztja…
    az észt illetve a hazaárulást!Szegényt…..biztosan az agyával százalékolták le és az ottani jó pénz sem elég
    neki gyógyszerre,így ezzel a fórummal kiegészíti,mint
    többen…..

  • Jut eszembe az egyik Mátrai településen kikapcsolták az áramot a leleményes polgármester asszony néhány ügyeskezü ember segítségével szobakerékpárral állított elő áramot tessék mondani ebben az esetben, hogy lesz itt a rezsicsökkenés megoldva

  • Ja az igaz,hogy nekem sajnos nincs házam és úszómedencém,
    de azért így is értékelem azt a pár ezer forintot (3-4 ezer)
    amivel csökkent a számlám,mivel nyugdíjas vagyok.
    Persze lehetne több is és remélhetőleg lesz is,idén is meg
    jövőre,míg az előző rendszerekben (bizony nyolc év akár
    tetszik akár nem,de tény!!!)többszörösére nőtt a villany és a gáz ára!!!!
    Egyébként a víz-csatorna,kéményseprési díj és a szemétszállítás díjának csökkentése miatt felszólítottuk
    a közös képviselőt,hogy dolgozza ki a megtakarítást,így
    az egyéni fogyasztás mellett a közös költségünk is csökkenni fog,ami azért számít.

  • Kedves propagandista!
    Savanyu a szöllö? Miért nem ilyesmivel foglalkoztak a SZÀJHÖSEITEK,SZÀJAKROBATÀITOK,ADOSSÀG GYÜJTÉS HELYETT?
    Legalàbb 5 évvel ezelött kellett volna propagandàt csinàlnotok,hogy ne legyen tovàbbi ADOSSÀG felvétel! Az adossàg mindenkié,mindenkit
    terhel.
    Most màr nem a BANKOK és MULTIK hiznak az orszàg kàràra.
    Ahol lehet, csak ellenörzött piaci àrakat követelhetnek a monopol
    helyzetüket eddig kihasznàlo szolgàltatok.
    Ez nem tetszik nektek? Örüljetek! Nem tudtok semminek örülni?
    Tupirozzàtok fel a „szakértöi kormànyaitok eredményeit”!
    Évi 6-7 % ujadossàg-2006-ban 9,4 % a MALÉV nyereséges részeinek elidegenitése mellett-,2008-ban VÉSZKÖLCSÖN.2009-ben 6,8 % minusz.
    Ilyen örökséget hagytak 8 évi szerencsétlenkedésük utàn az orszàgnak,adossàgot és megoldatlan problémàkat,
    Ezért van szükségük eredmények helyett, propagandàra és
    propagandistàkra.

  • Marcsi, a rezsicsökkel meg minden más közpénzből történő látszatakadozással az a baj, hogy nem alapszik normális mérlegelésen, hogy jó-e vagy sem, hanem egy demagóg újkommunista propaganda része, ahol a Fidesz a nép jótevőjének akarja feltüntetni magát. Még az sincs kizárva, hogy lehet és jó csökkenteni a rezsit, mit tudom én – legalább annyira nem tudom, mint Orbán. Ha ez jól sül el, csak a vak tyúk effektus lenne. Nem átgondolt és nem demokratikus úton végigvitt változás, és több mint valószínű, hogy ez is egy része az ország rombadöntésének, a teljes hatalomátvételnek és a fasizálódásának.

  • A parittyás hangja

    Marcsi
    2013 szeptember 20
    10:55 de.

    Nos, a rezsicsökkentés a villany, a gáz, a távhő árára vonatkozik. Egy ilyen intézkedés valódi, racionális, szociálisan érzékeny célja -ezt ugye nem kell megmagyaráznom Marcsi?- a legrászorultabbak, mély szegénységben élő családok állandó, elkerülhetetlen, havi kiadásainak csökkentése kellene legyen, úgy hogy az érzékelhető változást hozzon. Ez ma Magyarországon kb. 3milió ember. Ezek a családok olyan körülmények között élnek, hogy legnagyobb többségüknél nincs se gáz, se távhő. Villanyuk van ami nagyjából egy-két 40 wattos körte használatát jelenti. A rezsijük átlagosan 200-300 forinttal csökkent! A fűtést 90%-ban fával oldják meg de valótlan állításoddal ellentétben egyedül a komoly haszonnal működő ÁLLAMI! fakitermelő cégek árainak csökkentéséről nem volt és nincs szó…! De érdekes, ugye Marcsi? Szociális tűzifa osztását ígérik ami tavaly is olyan jól sikerült, hogy 1-1,5 köbméter akác-hárs-kőris (ezek a legalacsonyabb kalória értékű gyomfák) jutott családonként. Ez nagyjából két hétre se elég… Viszont ugyanezen családoktól elvették az adó jóváírást a családi pótlékot, és minden alapvető szükségleti cikket 20-30 százalékkal drágábban vásárolnak mint három éve.
    A rezsicsökkentés a hazug populizmus csimborasszója, az arcátlanság Mozartja, a legalávalóbb cinizmus Paganinije! DE elérte egyetlen és kizárólagos célját! Megkajázták! Elhitték! Hálásak érte! A FideSS jól tudja, hogy ez az ország a Marcsik országa, a rémisztően tájékozatlan ostobáké akik akkor is csókolgatnák Orbán kezét ha az a rohadt patkány személyesen seperné le a padlásukat. Akik elhiszik hogy egy kapitalista piacgazdaságban nem kell fizetni valamiért, pedig az ár, amit ez az ország fizetni fog a rezsicsökkentésért, hátborzongató lesz!
    Épp ésszel tényleg egyre kevésbé felfogható ennek az országnak az irracionális, groteszk valósága.

  • Marcsi
    2013 szeptember 20
    1:06 du.
    Tulajdonképpen értem, és valahol meg is értem.
    Csak az a probléma, hogy valójában nincs rá fedezet. A kormány a más zsebéből osztogat, nem a sajátjából. A szolgáltatók elveszik a fejlesztési pénzeket, mivel ez nem a nyereségük tíz, majd most 20%, hanem a teljes pénzforgalom.
    Majd jöhetnek olyan dolgok is, hogy időlegesen szüneteltetik a szolgáltatást, vagy megszűnik a szolgáltató. Mit tesz, ha mondjuk az áramszolgáltató kivonul? Paks mem tudja ellátni az országot.

    Így könnyű azt mondani a kormánynak, fizessen a szolgáltató.
    Én azt mondom, hogy ez szép, szép, de egyetlen lépést azért illik előre is gondolkozni.

  • Marcsi
    2013 szeptember 20
    1:06 du.
    A Fidesz pontosan az olyan gondolkodású embereket célozza meg, mint amilyen Te is vagy. De könyörgöm, vedd már észre, hogy alamizsnával szúrják ki a szemed! Könyöradományt érdemelsz, és örülnöd kell annak a pár ezer forintnak? Egy frászt! Adjanak olyan nyugdíjat, amiből képes leszel kifizetni a közüzemi díjaid, ne pedig pár ezer forintért vegyenek meg Téged. Az pedig, hogy a szocik nyolc éve alatt a többszörösére nőtt volna a villany és a gáz ára, ez így nem igaz. Nőtt, de a szocik legalább az infláció mértékének megfelelően kompenzálták a rászorulókat, akik annak következményeként jóformán alig éreztek valamit az áremelkedésekből. Parancsolj kedves Marcsi, nézd meg, győződj meg a saját szemeddel arról, mennyit emelkedett a gáz ára 2010 óta.
    http://napikerdes.postr.hu/mennyivel-emelte-a-gaz-arat-2010-ota-a-fidesz-kormany

  • Marcsi, én inkább Bogdán Gézával szimpatizálok, mint veled. Zsidózni, cigányozni, táborba küldéssel fenyegetőzni nem elegáns. Még attól sem, aki nem sátorban, de nem is panelban lakik. Főleg, ha a rezsicsök miatt többet költhet Korfun, vagy valamelyik trópusi sziget búváriskolájában, és ezzel összemossa a nagy nemzeti rezsicsök áldásaiban részesülők érdekeit. A rezsicsök igenis a sárba dobott marék apró, amiért özvegy Slampos Béláné megfetreng a sárban, felkel és hálacsókot lehel a miniszterelnök kacsójára.

  • Géza tegnapi bejegyzéséhez még egy adalék: az első Orbán kormány legelső intézkedése volt az elődök által törvénybe iktatott nyugdíjemelést megfúrni. Ezt úgy tették, hogy látszólagosan busásan adtak a kicsiknek, a nagyoknak pedig bagót, vagy semmit. Ez a metódus vezetett oda, hogy egy pechjére hosszú életű sebészprofesszort csaknem utolért nyugdíjával egy ismerősöm, akinek tíz (10) év munkaviszonya volt. Pedig összeszedhetett volna többet is, hisz élete java részében kötelező volt állást vállalni.

  • Lélfai Szilárd

    Bogdán Úr!
    Aki „Jelenleg közmunkásként tengeti életét”!

    Lehet, hogy önnek a rezsicsökkentés nem jelent semmit, de én nem a „nagypapa áramát” használom, én fizetek a gázért, a vízért, stb.! Nekem igen is számít a rezsicsökkentés! Örülök annak, hogy közel egy havi nyugdíjamnak megfelelő összeggel kevesebbet kellett fizetnem a számlákért, (én azok közé a hülyék közé tartozom akik a számlákat fizetik ki először,és csak azután mennek a közértbe!)

  • Lélfai Szilárd

    A parittyás hangja!

    „A rezsicsökkentés a hazug populizmus csimborasszója, az arcátlanság Mozartja, a legalávalóbb cinizmus Paganinije!”
    – nagyon jó duma, bárkitől is származik, de ezért az egy mondatért ennyi baromságot összeírni kár volt!

  • Lélfai Szilárd

    Avi ben Giora

    Bocsánatot kell kérnem Tőled, mivel a múltkor azt írtam, hogy időnként reálisan, értelmesen írsz! Tévedtem, ma már az „ellenszékes” mélységekre süllyedtél!
    – „Maruszja anyo! A lepcsés pofáját ugy jártatja megint gondolkozás nélkül mint a kacsa a csőrit.” Nem védeni akarom Marcsit, de Ő még az illének is megadja a neki nem járó tiszteletet! A Piedóne film jut eszembe a kiszólásaitokról: Bunkó vagy Bugsy!

  • Lélfai Szilárd

    ille

    Csak a te fejedben „világítanak egy 40-es égővel”!
    – Elhiszem, hogy sokan élnek szegényen és mindez O.V. bűne!
    – elrabolta bandájával együtt a szorgalmas de szegény emberek, évtizedeken keresztül gyűjtögetett vagyonkáját,
    – mivel a NOL és az Amerikai Népszava is megírta, az Orbán-klán már 500 Mrd vagyont lopott össze, és a titkos, a Dunán is közlekedni tudó tengeralattjáróján tartja, békaemberek intézik a dolgot, a nemzetközi helyzet meg fokozódik!
    – Próbáld meg értelmezni B.G -gondolom- saját maga által írt benutatkozó szövegét, bár a diszlexia ebben nem segít! Talán még emlékszel a Szörényire. Láss ne csak nézz! (azt minden birka tud)
    – tudom a válaszod: ezen még dolgozni kell, a bíróságon majd meglátjuk, stb.!

  • Marcsi
    2013 szeptember 20
    10:55 de.
    a szövegkörnyezet, husikám, az a fránya szövegkörnyezet…
    persze, ez olyasmi, amit nem képes összefüggésiben látni.
    ha lenne olyan bűbáj, és ide sorolná, mik is alkotják a rezsit?
    ráér, nyugodtan szedje össze, ha valami hiányzik, majd kiegészítjük.
    „…de magukat még érheti meglepetés pár dologban,ha így folytatják!”
    na, kezd már alakulni. azért kíváncsi lennék, mégis, mire gondolt? vagy ahhoz már gyáva, hogy kifejtse?

  • Lélfai Szilárd
    2013 szeptember 21
    4:04 de.
    hát, ezen még valóban dolgoznia kell 😀
    és valóban találkozunk a bíróságon.
    persze, előtte máshol is találkozhatunk.
    csak magán múlik, van-e mersze hozzá.
    mert, hogy a pofája nagy, az kétségtelen, de csak onnan, szigetsztmiklósról.
    fogjanak össze a bocskais agysérülttel, és látogassanak meg itt, mogyoródon.
    már mások is befenyegettek a maguk újnyilas fajtájából, de valahogy még eddig eléggé takarékon zizegnek.
    vagy csak összevárják a falkát. úgy erősebbek.

  • Lélfai Szilárd
    2013 szeptember 21
    3:25 de.
    Ha Ön „azok közé a hülyék közé” tartozik, akik úgy tudják kifizetni a rezsiszámláit, hogy aprópénzért eladják az emberi méltóságukat, ám felőlem hemperegjen csak nyugodtan a sárban, s röfögjön, akár egy disznó, engem nem érdekel. Sőt. Ha ezzel még dicsekszik is, akkor magáról állít ki szegénységi bizonyítványt és azzal nem engem minősít!
    Köszönöm a hozzászólását!

  • Ille István
    2013 szeptember 21
    7:32 de.
    Kedves Ille István Barátom!
    Kérlek, légy bölcsebb, és soha ne birkózz disznóval! Mindketten mocskosak lesztek, de a disznó élvezni is fogja…

  • Bogdán Géza
    2013 szeptember 21
    8:53 de.
    gézám, én le tudom mosni magamról a mocskot. lélfai meg nem.

  • Napelemes Ille,meg több félretájékoztatott!
    Nem pár száz hanem több ezer forint forint volt eddig is a csökkentés és (és ez fog még nőni,idén és jövőre!)
    az sem igaz(Parittyás!)hogy az ország 90 %-a szénnel,vagy fával fűt….na ez a nagy baromság!A városokban(falvakban is) mindenhol a
    gáz,villany vagy a távfűtés jelenti a rezsit valamint a víz csatorna,kéményseprési,szemétszállítási díj,falun és nálunk
    a városban(tehát a közös költségünk is csökkenni fog).
    Aztán nem olyan „drámai” a helyzet,hogy mindenki 40-es izzóval világít.
    Kicsit tárgyilagosabbnak kéne lenni,arról nem is beszélve,hogy több lépéssel le vannak maradva……az
    MSZP most azt rikoltozza,hogy ennél több kéne!Kicsit későn tértek észre…eddig ők csak emeltek,most a választások előtt csak a hülyék hisznek nekik,hiába pedáloznak….
    Aztán a nyugdíjak valóban magasabbak is lehetnének,de ugye azt a baromságot senki nem hiszi el,hogy ennek a kormánynak lett volna 3 év alatt a nyugati szintre emelni!

  • Kiegészítés!
    Valóban vannak falvak ahol szénnel,vagy fával fűtenek és
    van ahol villany sincs(például tanyákon)de ez a kevesebb!!!!

  • Lélfai Szilárd

    Bogdán Géza

    „Ha Ön “azok közé a hülyék közé” tartozik, akik úgy tudják kifizetni a rezsiszámláit, hogy aprópénzért eladják az emberi méltóságukat,”
    Igen én azok közé a hülyék közé tartozom akik kifizetik a számláikat, és nem közmunkásként tengetik az életüket! Én fölneveltem négy gyereket, és ugyanilyen hülyék, dolgoznak, elsőként a számláikat fizetik ki, és nem 40W-os égő van a fejükben!
    Mifelénk dolgozni, a számlákat kifizetni nem az emberi méltóságunk eladását jelenti!
    Az, hogy valaki mocskos disznó mert dolgozik, stb. meglepő, de ennek tükrében a közmunkáskénti tengődés érthető!
    Birkózni birkózzál csak az illével, de vigyázz mert már egyszer bevallotta, hogy közben izzad és ezt roppantul élvezi! (ha véletlenül hárman lesztek, ne lepődj meg, ő is a baráti körötök tagja!)

  • A parittyás hangja

    Marcsi
    2013 szeptember 21
    2:22 du.

    Marcsi neked a négy elemivel is gondjaid voltak? Mert olvasni, szöveget értelmezni nem tudsz! Azt írtam a mély szegénységben élők 90%-a fűt fával! Melyik szónál hiányoztál az áltiból? Falvakban távfűtés??? Nincs több kérdésem!
    Te egészen biztos egy gumiszobából írogatsz ide!

  • Lélfai Szilárd: Ne jusson eszébe. Az nem Piedone film.

  • A parittyás hangja

    Ille István
    2013 szeptember 21
    12:54 du.

    István ne törődj Lélfaival! Van az emberi minőségnek egy olyan szintje amit észre sem kell venni! Ezek minden emberi tartásukat szemétre dobva lefeküdtek a rendszernek. Ott kucorognak gerinc nélkül a hatalom lábtörlőjén, parancsra lábhoz mennek és csaholnak! Senkik…

  • Lélfai Szilárd
    2013 szeptember 21
    3:26 du.
    Arról, hogy Ön félreértette a posztom lényegét, nem én tehetek. Higgadjon le Lélfai Úr, és gyűlölködés helyett azért néha gondolkodjon is egy kicsit!

  • Ezt a képet most találtam a 168 óra hírportálon. Mivel témába vág, közzéteszem. Íme: http://static.168ora.hu/db/00/89/rezsi-d0001B08908d9f9ac9134.jpg

  • Bizony én örülnék itt, ha valaki leszállitaná a rezsi költségemet! Egyelőre a villany, a TV, a gáz csak megy feljebb.
    Meglepetéssel (?) olvasom az itteni cikket és beírók többségét. Most az a problémájuk, hogy az Orbán kormány csökkentette azt! Szerintem ez már nem normális!

  • Kedves Figyelő!
    Nekem, nem az a problémám, hogy az Orbán-kormány csökkenti a rezsit, hanem az, ahogyan azt teszi. Tetszett már látni rezsicsök-aláíró ívet? Látta, hogy azon mi szerepel? Nos, adjanak, de ne úgy akarjanak maguknak tőkét kovácsolni, hogy eközben gyalázzák a politikai riválisaikat és hadat üzennek az európai értékrendnek. Én ugyanis európai polgár szeretnék lenni, nem pedig az Orbán-rezsim cselédje.

  • Bogdán Géza
    2013 szeptember 22
    11:06 de.
    Kedves Géza, nem láttam az említett ívet. Nem tudom, mire jó egyáltalán?!
    De megsugok egy titkot, én meg nem szeretem ha az EU diktál és kizsákmányolja a magyart.

  • U.i. csak azért mert már elegem volt. A közelmultban, volt német uralom néhány évig, volt orosz uralom 45 évig, most van az EU uralma. Elég volt! Legyen a magyar a maga problémáival vágyaival és hibáival együtt, csak saját erőre támaszkodva Magyarország.

  • Kedves Figyelő!
    Én sem szeretem, ha bárki is kizsákmányolná a magyart, csak nekem úgy tűnik, hogy azt nem az EU. teszi velünk, hanem sajnos magyar zsákmányol ki magyart.
    Íme, itt a legújabb agyrémük, és a példa arra, hogy Érpatakon már nem elég szegénynek lenni ahhoz, hogy valaki szociális tűzifát kaphasson. A Fideszes polgármester azt felettébb fura feltételekhez szabta:
    – Az igénylő mennyiben rontotta a település jó hírnevét.
    – Hogy a közmunka során milyen szorgalommal és mennyire tisztességesen és megbízhatóan végezte el a rá bízott feladatokat.
    – És csak az arra érdemes beilleszkedő és példamutató életformát élő, Érpatak jó hírnevét ápoló, és a települést építő családok számíthatnak támogatásra.
    Szépen hangzik ugye kedves Figyelő? És még van bőr a képén a Fidesznek azt hirdetnie, hogy senkit nem hagyunk az út szélén…
    http://www.origo.hu/itthon/20130922-ombudsman-serti-az-emberi-meltosagot-a-szocialis-tuzifa-osztas.html

  • Húúúúha,most szégyellenem kellene magam, mert cseppet sem vagyok hálás ennek a képmutató hazug kormánynak. Nekem 1000 Ft-ot jelentett a rezsicsökkentés …jah és egyszer kaptam 1 köbméter puhafát is ami a rosszul szigetelt házam 2 heti fűtésére volt elég. No de ez már a múlté, immáron nem kell a közmunkások megalázó kenyerét sem ennem Orbán úr (ú szándékos kisbetű) jóvoltából, mert elhagytam az országot, és itt megkeresem a kenyerem, köszönet érte, hogy elüldözött! Bejegyzésem ajánlom figyelmébe tisztelt Marcsi figyelmébe, és még egy megjegyzés tisztelt Asszonyom! Ez nagyon megütötte a fülemet „de magukat
    még érheti meglepetés pár dologban,ha így folytatják!” Mi ez ha nem fasizálódás? Hitler sem a haláltáborok felállításával kezdte.
    Bogdán Gézának pedig gratulálok a cikkért, nagyon jó a hasonlat!

  • Kedves „valami más” nicken író hozzászólóm!
    Bevallom őszintén, ha egy kicsivel fiatalabb lennék, én sem a közmunkások kegyelemkenyerét enném, hanem kimennék magam is külföldre szerencsét próbálni…
    Köszönöm az elismerést!

  • Olvasom, hogy ez lett Magyarország, azaz, Önakasztás a Nagykörúton.
    „Az 59 éves hontalan újságíró az önakasztásnak látszó szertorna gyakorlatot figyelmeztetésnek is szánja: hogyha 2014 tavaszán a mostani rezsim marad, a hatvan körüliek számára EZ lesz a megoldás”.
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=679004&referer_id=friss
    És van hozzá egy videó is.
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=678791

  • Sajnos egyetértek, annyi különbséggel, hogy nem csak a hatvan körüliek számára.

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 szeptember 22
    11:53 de.

    „Legyen a magyar a maga problémáival vágyaival és hibáival együtt, csak saját erőre támaszkodva Magyarország”

    Figyelő ha esetleg van otthon egy földrajzi atlasza kérem vegye elő és csapja fel Magyarországnál! Ha értelmezni tudja amit lát feltűnhet mennyire „bővelkedünk” kitermelhető nyersanyagokban, energiahordozókban, tengerpartokban, szóval úgy általában természeti kincsekben amik megalapozhatják egy ország gazdasági függetlenségét. Összefoglalom, hogy ne kelljen sokat bíbelődnie az adatokkal. Semmink nincs! Na jó némi édesvízkészlet ami valóban érték.
    Az ilyen fajta, magyar önérzettől csöpögő állítások kizárólag az érzelmek felkorbácsolására alkalmasak, fényévekre vannak a realitásoktól, ezért csak KÁRT okoznak! Különösen irritáló ez egy olyan valaki szájából aki nem itt él. Mondja mégis miért akarja az itt élő tízmillió ember életminőségét Észak-Korea szintjén tudni. Puszta hazaszeretetből? Hogy ott Kanadában elmondhassa, egy olyan országból származom amelyik már nem függ senkitől és semmitől! Ja, hogy ebbe belerokkant tízmillió ember? Nem számít, én itt élek! Keresztényi gondolat… Gratulálok!

  • Géza!
    Megnéztem a táblázatot illetőleg a hozzászólásokat.
    Én régen sem kaptam kompenzációt,amit nem töröltek el mivel
    többen plusz pénzt is kapnak az önkormányzattól.
    A gáz és villany emelése pedig 2010 előtt tény,az utolsó
    Bajnai idejében volt!!!!
    Nekem és másoknak is bizony csökkent a gáz és a villanyszámlám is,(bár lehetne nagyobb is a csökkenés,főleg
    ha nem számolnának fel egyéb simlis költségeket)ezres nagyságrenddel.
    Parittyás tudom ,hogy sokan fával szénnel fűtenek ami
    sokkal,de sokkal olcsóbb és azt is,hogy a falvakban nincs
    más,de azért nem 3 millióan az alig 9 millióból.

  • Parittyás!

    Bizony az igaz,hogy tengerünk nincs(bár valamikor volt…)de
    régebben többször is foglalkoztak azzal a témával,hogy
    bizony nálunk is van gáz (valami speciális,most nem jut az eszembe a neve,bocs kéreg,vagy réteg gáz?) amit ki lehetne termelni és fűtésre
    is használni,de a feltárásra illetőleg a technológiára,
    sajnos régen,meg most sincs pénz!Na ha hitellel is ,de
    ennek lenne azért értelme,mármint a megvalósításnak.
    Aztán hőforrásunk,termál-vizünk is van.
    Ez egy gazdag országban nem lenne probléma és megtérülne.

  • Megvan!
    Palagáznak hívják és a MOL kb 200 bányában folytat szén-
    hidrogén kitermelést.Makó területén nagy készletek vannak.

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 22
    2:42 du.

    Sajnos nem tudhatja, vagy nem emlékszik arra az időkre, mikor a magyar borjú, a magyar zöldség és gyümölcs remek export árú volt Magyarországon.
    Arra sem emlékezik és nem tudhatja, hogy sok gyártmányunk HÍRES volt külföldön. Ezek mind magyar gyárakban, műhelyekben készültek. Többekközött híres volt a Trumshtag villanykörte és a magyar bőripar! Villanykörtét még a németek is tőlünk vették. Még a butorgyárak is jól prosperáltak külföldi árúval..A Tokaji bor és Egri bikavér világhírű volt.
    Igen ám, de mi történt a globális gazdaságban?
    A gyárak, műhelyek „prívátizálva” lettek a villanykörte gyárat megvette az amerikai General Electric, majd hamarosan be is zárta. A több gyár is tönkrement és bezárt. Gyümölcsöt, zöldséget, húst a magyaroknak IMPORTÁLNI kell, mert így illik az EU-ban.Hogy az olcsobb? Na ná, de rosszabb is. Tudjuk, hogy nincs természeti kincsei Magyarországnak. Fája úgyan volt, azt is sokat kitermelt anno, de az erdők és erdős vidékeket lecsatolták régen-!
    A víz bizony jó export lenne, ha volna rá vevő.
    Valamikor Magyarországnak virágzó gazdasága volt.
    A szovjet „tartozással” kezdődött a lefelé menés. A borjúkat szovjetnek KELLETT adni, de az őszibarackot is.
    Aztán, a rendszerváltá után jött az elherdálás magas fokon, aztán az EU….és most itt tartunk!

  • Tungsram…
    Export?
    Hatvannyolcig csak KGST-n belül, sqart-sqarért.
    Hatvannyolcót bauxit, Ikarus, Rába, Csepel bicigli, acéllemez, vegyi anyagok, készítmények, gyógyszerek. Hetventől csirke, marha, birka export a harmadik világ országaiba.
    Virágzó gazdasága mindössze Gáspár bácsinak, meg Julinéninek volt a háztájiban, amiért napi munkájuk mellett másik tíz órát dolgoztak.

  • Marcsi
    2013 szeptember 22
    5:41 du.
    Ez érdekes. Mármint, hogy a MOL kétszáz bányából szénhidrogént termel ki..
    namármost.. A palagázt fúrással lehet a felszinre hozni..
    Az eljárás a következő. Lefúrnak abba a rétegbe, ahol a gáz van. Ezután úgynevezett rétegrepesztést csinálnak. Ez olyan, mintha apró darabjaira zúznánk a szivacs belsejét, vagyis mesterségesen alakítanak ki olyan csatornákat, amelyekben a gáz jobban tud áramlani. Ezt egy vízbázisú folyadékkal végzik, amit később kiszivattyúznak és megtisztítanak. Mivel a talaj sajátosságai miatt csak 100-150 méteres járatokat tudnak kialakítani, ezért legkevesebb dupla annyi kutat kell fúrni, mint a hagyományos lelőhelyeken.
    Más…
    Magyarországon Makónál 2005 óta kísérletezik palagázkitermeléssel egy kanadai cég, a Falcon. Úgy saccolták, hogy elképesztően sok gáz van ott a mélyben, úgy hatszor annyi, mint amennyi gázt egyáltalán és összesen eddig kitermeltek Magyarországon. Ám annyira mélyen és annyira magas hőmérsékleten van, hogy eddig nem jöttek rá, hogyan lehet gazdaságosan kiszedni.
    Igaz, mióta miénk a MOL, -amilyen tehetségesek mi vagyunk- mi akár bányászhatjuk is..

  • falusi
    2013 szeptember 23
    11:54 de.

    Sajnálatos, hogy te a Kádár rendszert tartod etalonnak.
    A magyar történelem, hál Isten, sokkal előbbi.

  • Lélfai Szilárd

    Llanfair
    2013 szeptember 21
    5:40 du.
    Lélfai Szilárd: Ne jusson eszébe. Az nem Piedone film

    Ha erre a mondatra gondolt: „Bunkó vagy Bugsy!”, akkor van egy rossz hírem! Másolja be a google keresőbe, s megtudja! 🙂

  • Lélfai Szilárd: A Nyomás utána című film Bud Spencer és Terence Hill együttes opusa. 🙂
    A Piedone filmekben a Bugsyt alakító színész, még Bud Spencer oldalán áll, mint angol tengerész.
    Nekem ez kútfőből megy, nem kell a google.
    Különben semmi rosszindulat nem volt bennem, egyszerűen ismeretterjesztés, mert a kedvenceim.

  • Falusi!
    Nem én találtam ki hivatalos forrásból olvastam, hogy
    200 bányából próbál a MOL szénhidrogént kitermelni,ha Te
    nem is tudsz róla attól még igaz,persze nem bányásszák…de ott termelődik,ugye….?.
    Aztán a palagázt Te is elismerted,mivel ez tény és az is igaz,hogy sem a régi sem a mostani kormány nem foglalkozik vele eléggé,persze a mérnökök,tudósok dolga,hogy megoldják a problémát!Akkor miről is vitatkozunk?
    Fejlett technikával és sok pénzzel meg lehetne oldani!
    Megtérülne!
    A lényeg,hogy igenis vannak kiaknázatlan lehetőségeink!

  • Marcsi
    2013 szeptember 23
    5:46 du.
    Kedves Marcsi.
    Fel sem ötlött, hogy te találtad volna ki. Viszont bárki írta, marhaságot írt.
    Mo.-n olyan mélységben fekszik a palagáz, hogy annak kitermelése egyszerűen nem éri meg a jelenleg ismert technológiákkal.
    Ha beütöd a keresőbe, hogy ” palagáz wikipédia” azonnal megérted, hogy miért nem lehetséges.
    Amennyiben sikerülne megfelelő technológiát találni a kitermelésre, a Makó alatt található palagáz száz évre biztosítaná magyarország teljes szükségletét..

  • Figyelő
    2013 szeptember 23
    2:42 du.

    „Sajnálatos, hogy te a Kádár rendszert tartod etalonnak.
    A magyar történelem, hál Isten, sokkal előbbi.”

    És ezt- megint- honnét a bánatos jófrancból vetted?
    Kártyátvetettél, vagy üveggömböd van?

  • Mivel az előző szocialista kormány vezette be a gáz és távhő ártámogatást, amelyből a rászorultság mértékéhez igazodva a családok 80 százaléka részesült. Ez a támogatási formát a Fidesz szüntette be a hatalomra jutása után. Ezért a családok mintegy harmada a kompenzáció elvesztése miatt 2011-ben 30-40 százalékos gáz és távhődíj növekedéssel szembesült
    Ehhez képest a 10% ugyebár baksis.

    A KSH adati szerint 2010 és 2012 között 4,1 százalékkal drágult az áram és 18,3 százalékkal a gáz. Több településen pedig 50 százalékkal emelték a hulladékelszállítási díjakat. Ehhez még hozzáadódik, hogy a Fidesz- kormány 2012 januárjában 25 százalékról 27 százalékra emelte az általános forgalmi adót, ami a közműdíjakban is jelentkezett.

    A távhő esetében ugyan az utóbbi két évben jegelte a kormány a tarifákat, így csak kisebb korrekciók történtek. Ám a távhőcégeket a talpon maradásuk érdekében évi 52 milliárd forinttal támogatnia kell a költségvetésnek, s ehhez a források zömét az áramfelhasználóktól beszedett „környezetvédelmi forintok” adják.

    Előbb-utóbb a családok szembesülnek azzal, hogy meg kell fizetniük az energia és a különböző közműszolgáltatások árát vagy valamilyen adó formájában, vagy fogyasztóként. Az pedig súlyos többletterheket jelent majd a háztartásoknak, hogy a kormányváltás után – közpénzekből – újra talpra kell majd állítani, a mostani kormány által az árkorlátozásokkal elsorvasztott közüzemi szolgáltatókat.

  • Kiegészítés.
    Nincs ingyen szolgáltatás!
    A rezsicsökkentést más formában többszörösen beszedik.
    A rezsicsökkentés nem tartható fenn hosszú távon, vagyis amikor kipukkan, egyszerre drasztikus emelést kell véghezvinni.
    A tönkretett szolgáltatók talpra állítása többe kerül majd, mint amennyit pillanatnyilag nyerünk.

    Ne legyenek illúzióink, ez is a mi zsebünkből történik majd!

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 szeptember 23
    10:58 de.

    „aztán az EU….és most itt tartunk!”

    Aha! Az a szemét EU! A magyarországi beruházások 97%-a az EU-s pénzekből történik. Fúj de szemetek, hogy nem hagyják Magyarországot Dél-Szudán szintjére süllyedni! Bár lassan minden Eu-s pénz ellenére is ott tartunk lévén, hogy a pénzek nagy része elúszik a stadionokra, államosításra meg leginkább a haverok lojalitására…
    Én nem vagyok egy közgazdasági szakember de esetleg kérdezze meg falusit vagy talalomot mi történne az országgal ha az a csúnya, rossz EU hagyná hogy kizárólag a saját lábunkon álljunk!
    Figyelő, megint csak azt tudom mondani, hogy nagyon-nagyon szomorú mikor valaki egy jóléti társadalom nyugalmából szajkózza Orbán kizárólag öncélú hatalmi érdekből terjesztett „forradalmi” agyrémeit! Mert így valóban lehet felhőtlenül tapsikolni a keresztény-nemzeti kurzus keleti nyitásának meg Horthy szobrainak, ha a számlát nem maga állja…Ilyenkor mindig eltűnődöm azon abszurdumon hogy miért is érkeznek felénk a hazaárulós vádak a maga által is képviselt oldalról? Talán lemaradtam valami nyelvújításról mikor a fogalomnak teljesen új értelmet adtak?…

  • Lélfai Szilárd

    Bogdán Géza

    „Arról, hogy Ön félreértette a posztom lényegét, nem én tehetek. Higgadjon le Lélfai Úr, és gyűlölködés helyett azért néha gondolkodjon is egy kicsit!”

    Ezeken a bejegyzéseken mit lehet félreérteni?

    Bogdán Géza
    2013 szeptember 21
    8:44 de.
    Lélfai Szilárd
    2013 szeptember 21
    3:25 de.
    Ha Ön “azok közé a hülyék közé” tartozik, akik úgy tudják kifizetni a rezsiszámláit, hogy aprópénzért eladják az emberi méltóságukat, ám felőlem hemperegjen csak nyugodtan a sárban, s röfögjön, akár egy disznó, engem nem érdekel. Sőt. Ha ezzel még dicsekszik is, akkor magáról állít ki szegénységi bizonyítványt és azzal nem engem minősít!
    Köszönöm a hozzászólását!

    Bogdán Géza
    2013 szeptember 21
    8:53 de.
    Ille István
    2013 szeptember 21
    7:32 de.
    Kedves Ille István Barátom!
    Kérlek, légy bölcsebb, és soha ne birkózz disznóval! Mindketten mocskosak lesztek, de a disznó élvezni is fogja…

    Ille István
    2013 szeptember 21
    12:54 du.
    Bogdán Géza
    2013 szeptember 21
    8:53 de.
    gézám, én le tudom mosni magamról a mocskot. lélfai meg nem.

    Legalább saját posztaival legyen tisztába, vagy ha nem, annak a lényegével!

    Mai hír:”Rendkívüli érdeklődést váltott ki a rezsicsökkentés: az eddig regisztrált 2,2 millió aláíró száma folyamatosan növekszik, már a 2,5 millióhoz közelít a támogatók tábora.”
    Ön szerint: közel 2,5 millió magyar ember hempereg nyugodtan a sárban, s röfögnek, akár a disznók, engem nem érdekel. Sőt. Ha ezzel még dicsekszenek is, akkor magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt!

    A Maguk ellenzéki)csürhéje hány tagú?

  • Lélfai Szilárd

    Llanfair

    Lélfai Szilárd: A Nyomás utána című film Bud Spencer és Terence Hill együttes opusa. 🙂
    Köszönöm a felvilágosítást, igaza van, mentségemre szolgáljon, hogy ha egy filmben főszereplő valaki, akkor én azt az Ő filmjének is tartom!
    A Volt egyszer egy vadnyugat nálam Henry Fonda fimje is!

  • Lélfai Szilárd: Ezt elfogadom, de nekem Terence Hill ugyan olyan sztár, mint „Piedone”. Ritkák az olyan sztárok, akik ennyire emberek tudtak maradni.

  • falusi
    2013 szeptember 23
    7:09 du.
    Olvasd el a délelőtti beíírásod, úgyan ezen a napon.Hatvannyolc ne a Kádár rendszer volt? Volt akkor EU? Nem.
    Abban igazad van, hogy saját felsorlásomkor, kihagytam az Ikaruszt és a többi export árút, ami szintén MA már nem létezik. De nem éltem otthon a Kádár korban.

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 24
    7:30 de.
    Figyelmesen olvasta amire hívatkozik?
    Nem látni egy idézetet sem Orbán szavaiból, én a háború ELŐTTI időkről írtam, milyen volt a magyar gazdaság és export.
    Kihagytam sok mást is, amire falusi figyelmeztett, az viszont már a Kádár korban volt.
    Nem tudom megérteni azt az ellenzős, mondhatnám sürű szemellenzős fátyolt, amivel olvas és az írást lefordítja szájaize szerint.
    Gol idézm én a mai kormányt? Általában saját tapasztalatomra és véleményemre szorítkozom.
    Mégegy, ami Európában ma folyik, NEM csak a magyarok szenvednek ebben, hanem sok más kis ország is.

  • Figyelő
    2013 szeptember 25
    10:31 de.

    De. Hatvannyolc a Kádár-rendszerben volt. Sőt! Ötvenhét is, hatvanhárom is.
    Akkoriban viszont szinte semmiféle export nem volt azon kívül, amit egymással cserélgettek a KGST országok.
    Valóban, te nem éltél idehaza 56 decembere után.
    Pontosan ezért nemértem a megfellebbezhetetlen kijelentéseidet arról az időszakról.
    Ezt írtad:
    „Sajnos nem tudhatja, vagy nem emlékszik arra az időkre, mikor a magyar borjú, a magyar zöldség és gyümölcs remek export árú volt Magyarországon.
    Arra sem emlékezik és nem tudhatja, hogy sok gyártmányunk HÍRES volt külföldön. Ezek mind magyar gyárakban, műhelyekben készültek. Többekközött híres volt a Trumshtag villanykörte és a magyar bőripar! Villanykörtét még a németek is tőlünk vették. Még a butorgyárak is jól prosperáltak külföldi árúval..A Tokaji bor és Egri bikavér világhírű volt.”
    Namérrmost. Negyvenöttől ötvenhatig semmiféle export nem volt.
    Utána te nem éltél otthon.
    Akkor a fenti dolgokat hova kell érteni? A Horthy-korszakra? Vagy az első VH előtti időkre?
    Mondasz valami butaságot, és felháborodsz, meg komcsizni kezdesz, ha valaki erre rámutat.

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 szeptember 25
    10:37 de.

    Figyelő drága mindazt amit írtam csak arra az utolsó EU-ra célzó mondatára vonatkoztattam és talán rosszul fogalmaztam, mindössze a EU szkepticizmusát állítottam párhuzamba a kormánypropagandával.
    Egyébként ilyenkor a legbájosabb mikor hisztizik, lehet ezért szeretek kötözködni magával! 🙂
    De mint írtam már, becsülöm több okból is, úgy hogy soha nem rosszindulatból kötözködöm…

  • falusi
    2013 szeptember 25
    11:51 de.
    Falusi,
    Nem tehetek arról, hogy nem érted azt amit írtam először, miket exportált valaha Magyarország, arról az időről írtam, mikor a magyar saját erejére támaszkodott és gazdaságilag elég jól prosperált.
    Nem az ujjamból szoptam a felsorolt árúkat, hiszen ez már köztudott.
    Te még hozzáfűzted azokat melyeket kihagytam és biztos volt még más is, ami hirtelen nem jutott eszembe.
    Politikai korról nem írtam, de vélhető, hogy nem ’45 utáni évekre gondoltam, mikor is a szovjet mindent elvitt „jóvátétel” végett.
    A Kádár időkről én soha nem írtam és írok, ismert ok miatt.
    Kár olyanon kötekedni, amit nem állitok.

  • Rezsi csökkentés:egyszeri kampány
    Őfenesége felkent pribékje maga vallott

    Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője szerint nincs biztonsági és ellátásai kockázata a gáztárolóban lévő párnagáz kivételének. Ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy nyilvánosságra került, komoly szerepet játszik az október 1-től tervezett, 11,1 százalékos rezsicsökkentésben. Amiről egyértelmű, hogy a tervezett rezsicsökkentés nem fenntartható, hanem egyszeri lerablás. Egyúttal az is nyilvánvalóvá vált, hogy a rezsicsökkentéssel kapcsolatos, eddigi hivatalos kommunikáció is hazugság. Eddig azt hangoztatták, hogy azért is lejjebb lehet nyomni a lakossági energiaszámlákat, mert a szolgáltatók még mindig keresnek rajtunk. Most mégsem a szolgáltatók haszna terhére, hanem itt-ott felfedezni vélt műszaki tartalékokkal szándékozik a kormány lejjebb nyomi a tarifákat.

  • Lélfai Szilárd
    2013 szeptember 25
    5:35 de.
    „A Maguk ellenzéki)csürhéje hány tagú?”
    nade, méltóságos uram! kicsivel jobb modort, ha kérhetném!
    vagy ez a módi felkent köreiben?
    akkor tényleg nem értem ezt a a sárban hempergést! mert, ha ez családi hagyomány, akkor elnézést kérek.
    bár, ahogy elnézem, kezd repedezni a máz magáról.
    nem valami szép látvány, ami előtűnik alóla.

    azt pedig külön megköszönném, ha értelmezné fenti két kommentemet, különös tekintettel a napikérdés blogban megjelentre. már amennyiben képes annak értelmezésére.