A demokratikus ellenzék vergődése

2013 október 26 9:32 de.44 hozzászólás

A héten két olyan esemény is történt a demokratikus ellenzéki oldalon, mely ismét elriasztja azokat az ellenzéki szavazókat akik esetleg most az egyszer, Orbán Viktor rendszerének elkergetése végett, csipesszel befogott orral szavaztak volna a Magyar Szocialista Pártra. Az egyik ilyen esemény az október 23-ai demonstráció után elindult boszorkányüldözés a Demokratikus Koalíció ellen, a másik pedig Kuncze Gábor műsorvezető, illetve liberális politikus eltávolítása a Klubrádióból. Mind két eset afelé mutat, hogy az MSZP se bírja igazán a sokszínűséget és azt sem, hogy 24 évvel a rendszerváltás után esetleg más párt, vagy irányzat is versenybe szállhat a baloldali szavazókért. Meg az is nehezükre esik, hogy van legitim baloldaliság a MSZP-n kívül, mely párt egyébként majdnem annyiszor váltott irányzatot, mint a Fidesz. Az MSZP még mindig úgy gondolja, hogy a huszonegyedik századi aktivista, szavazó és szimpatizáns szép csendben és szervilisen csak arra vár, hogy érkezzen már végre utasítás a pártközpontból, amit kérdés és vita nélkül végre lehet hajtani. Ez inkább a Békemenetes körökben van így, ahol tényleg egészen poroszosan követik a megkérdőjelezhetetlen, felfegyverzett katonák mögött, a baloldal ellen vívandó  polgárháborúról prédikáló vezért, mindezt pedig a szeretetről és nemzeti összefogásról szóló Békemenet rendezvényén.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

A nemszocialista demokratikus ellenzék október 23-ai bűne az volt, hogy „összefogást” mert skandálni Mesterházy Attila beszéde előtt. Ezzel körülbelül másfél percig késleltették az MSZP-s pártelnök beszédét. De Mesterházy Attila, Szanyi Tibor (aki a szocialista EP-listát vezeti jövőre) és Bajnai Gordon számára ez ismét Gyurcsány Ferenc machinációja volt, mellyel azt kívánta elérni, hogy vegyék be a DK-t is az ellenzéki összefogásba és, hogy ez ne csak az MSZP-Együtt-PM-ről szóljon. Valószínű, hogy valóban néhány tucat DK aktivista kezdte a skandálást, de szemtanúk szerint ehhez gyorsan csatlakozott rengeteg MSZP-s szavazó és el nem kötelezett demonstáló is. Gyurcsány pártja felmérte, hogy létezik politikai, vagy piaci igény ilyen akcióra és gondolatra, erre jó üzletember, illetve tapasztalt politikusként, élt ezzel a lehetőséggel. Ezzel valóban rendetlennek tűnhetett az ellenzéki megmozdulás, különösen ha a Békemenethez hasonlítjuk, de mint ahogy Kéri László politológus mondta az ATV stúdiójában, ez mutatta legjobban, hogy az egyik oldal a plurális, sokszínű és bonyolult Magyarországot ábrázolta, a másik pedig az autoriter centrális erőtér disszidenst nem tűrő Nemzeti Együttműködési Rendszeréről szólt. Az viszont bizonyára nem Gyurcsány Ferenc bűne és hibája, hogy Mesterházy képtelen volt kezelni egy amúgy teljesen rendezhető helyzetet és, hogy – ezek szerint – erősen koreografált és kontrollált közegen kívül nem tud fellépni és spontán módon gondolkozni, illetve cselekedni. Ez pedig meglehetősen nagy hátrányt jelent neki és az ellenzék számára egy esetleges miniszterelnök-jelölti televíziós vitában.

Az MSZP téved, ha azt gondolja, hogy Gyurcsány jelenléte egy ellenzéki összefogásban jobban  taszítaná a bizonytalan szavazókat, mint egy-egy szocialista politikus. Vegyük példaként Szanyi Tibort. Amikor a nyáron Magyarországon voltam, Szanyi eljött és felszólalt egy, a civilek által szervezett ellenzéki és antifasiszta tüntetésen. Szanyi a magyar baloldal legaljához kívánt szólni, amikor az emelvényről elvtársaknak szólította a tüntetőket. Nem nagyon érkezett erre tapsvihar, maximum egy mögöttem pár méterre álló, hajléktalannak tűnő férfitől, aki kissé ittasan éljenezte Kádár Jánost. Szanyi elvtársozása és az egyébként is utcagyerek stílusa miatt kerestem a menekülési útvonalat, és nem pedig az eléggé nagy számban participáló DK-s és Gyurcsány rajongók miatt. Gyurcsány éppen ezt a szemléletet, ezt a hamis Kádár-nosztalgiára épülő politikát próbálta kitörölni az MSZP-ből – például az Internacionále eltüntetésével – de végül nem aratott e tekintetben nagy sikert. Nehezen tudom elképzelni, hogy Bajnai Gordon és a Haza és Haladás támogatói számára szalonképesebb Szanyi Tibor ultrabaloldalisága („A kapitalizmus nagyon is megérett a rendberakásra! Döntsd a tőkét!”–írta Szanyi a Facebookon) mint Gyurcsány Ferenc személye, vagy politikája. Azt is nehezen tudom megérteni, hogy miért éppen egy ennyire provinciális politikust küld az MSZP Brüsszelbe listavezetőként.

De a másik csapás a demokratikus ellenzéki oldalon, vagy oldalra Kuncze Gábor eltávolítása a Klubrádióból, ami állítólag azért történt, mert „politikai területre lépett, ezért nem vezethet műsort a Klubrádióban a választásokig.” Ezzel magyarázza a döntést az ellenzéki rádió, ami még néhány hónappal ezelőtt éppen az ellenzéki összefogás eredményeként maradhatott életben. „Kuncze Gábor az október 23-i ünnepen a média színpadáról átlépett a politika színpadára. Látványos sikerére  a Klubrádió minden hallgatója és munkatársa büszke lehet. A kampányhoz közeledve a médiumokra még szigorúbb szakmai és etikai szabályok vonatkoznak, mint máskor. A Klubrádióban a műsorvezetők nem résztvevői, hanem közvetítői a politikai versenynek. Másokkal ellentétben mi komolyan vesszük az etikai normákat”–teszi hozzá a Klubrádió közleményében.

Nem azért hiányolom Kunczét a Klubrádióból, mert azt gondolnám, hogy Kuncze (vagy akár Fodor Gábor) szimbolizálná a balliberális, vagy liberális oldal megújulásának nagy reményét. Hanem azért, mert Kuncze tehetséges, sikeres és népszerű műsorvezető volt. Az igaz, hogy liberalizmusa per pillanat nem fér bele az MSZP ultrabalos irányváltásába és az is igaz, hogy szükség van szocdem, baloldali párta Magyarországon. De Mihancik Zsófia, a Galamus főszerkesztője foglalta össze a leghatékonyabban, hogy piaci alapon védhetetlen Kuncze eltávolítása, márpedig a Klubrádió egy magánvállalat, így a piaci gondolkodás döntő kéne, hogy legyen. „Nincs olyan etikai norma, sehol a világon, amely egy magánrádiónak (!) előírná, kit alkalmazhat műsorvezetőként. Ha akarja, beültetheti hetente háromszor Mesterházy Attilát, de akár Vona Gábort is a műsorvezetői székbe. Egyik sem etikai, hanem piaci döntés. Csak azt kell mérlegelnie, hány hallgatót taszít el magától vagy éppen vonz az egyik és a másik döntésével”–írja Mihancsik Zsófia.

Csakhogy, 24 évvel a rendszerváltás után, éppen ezt nem érti az MSZP. De a Fidesz és a magyar társadalom jelentős része sem.

44 hozzászólás

  • Ott voltam és én is skandáltam az ö s s z e f o g á s t.
    Megjegyzem, sem pártnak, sem más politikai egyesülésnek tagja nem vagyok és nem szerveztek be előre, az ünneplés hangulata adta az összefogás természetes vágyát. Tehát skandáltam, de sem én sem a mellettem skandálók nem akartak skandallumot. Azt inkább a vádaskodók akartak és talán akarnak…

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Orbán meg dörzsöli a tenyerét. Övé a megosztás és az uszítás profi organizmusa… Az ő szempontjából maga a tökély.

  • Nagyon jó a cikk!
    „Ez pedig meglehetősen nagy hátrányt jelent neki és az ellenzék számára egy esetleges miniszterelnök-jelölti televíziós vitában.”

    Orbán a hazudozáson és a lenyuláson kivül szinte mindnet elcseszett, szóval még Mesterházy is meg tudná verni egy vitában. Pont ezért nem is kell ettől félni hogy Viktorka vitába bocsájtkozna is élete hátra levő részében bárkivel is.

  • Ott álltam Mesterházytól pár méterre, és döbbenten láttam, hogy egy miniszterelnöki aspiráns egy ilyen egyszerű, de váratlan helyzetet sem képes kezelni, amit ráadásul egy vele egyáltalán nem ellenséges hallgatóság állított elő.

    Tegyük fel, hogy győz az ellenzék, és MA valóban miniszterelnök lesz.

    Hogy fog megbirkózni a naponta kapott váratlan helyzetekkel, amit a vele totálisan ellenséges jobboldal fog előállítani? Hogy fogja kezelni a polgárháborús törekvéseket? Hogy fog reagálni az utcai harcokra? Hogy fog reagálni a megjósolható erőszakra, zűrzavarra és káoszra, amit a vereségét elfogadni képtelen jobboldal fog generálni?

    A magyar médiából – jobbról és balról – ömlő hazugságokkal és ferdítésekkel ellentétben senki nem fojtotta bele MA-ba a szót. El tudta mondani a beszédét, csak a saját közeg békés akolmelegéből, a sajátjai előtt elmondott és megtapsolt beltéri beszédeiből most kikerült a napfényre, vitahelyzetbe, ahol az MSZP-E2014 által egy éven át bolondított tömeg most számonkérte rajta azt, amivel bolondították: a teljes és egységes ellenzéki összefogást.

    És ez az ember állt a mikrofon mögött és makogott. Utána meg felolvasta papírról a maga lapos beszédét. Utána meg lila fejjel nekiesett a DK-nak és Gyurcsánynak, holott saját magával kellett volna elszámolnia, hogy politikusnak állt, és az első adandó kritikus alkalommal bukott egyet a nép előtt.

    Jól emlékszünk, Gyurcsány hányszor ment oda az őt üvöltve gyalázó emberekhez, és hogy tudta őket egy-két kérdéssel leszerelni. MA erre képtelen.

    Közben a Hősök terén egy állítólagos miniszterelnök a haza ellenségeinek nyilvánítja a vele nem egyetértőket, expressis verbis háborút hirdet, és egy állami ünnepen a legvadabb pártpropagandát nyomatja. Mögötte katonák állnak.

    Mesterházy meg makog.

    Isten, óvd meg Magyarországot!

  • Amit október 23-án a baloldal produkált, az nem volt más, mint kutyakomédia.
    Ilyen szedett-vedett, még egymásra is acsarkodó népség semmiféle bizalmat nem ébreszt a választókban.

  • Nagyon jó….
    nem Orbán,hanem az ellenzék osztja meg és” mutatja”be magát,
    bár, aki eddig is figyelt az jól ismeri őket”!!!!
    na csak így tovább!!!

  • Kuncze eltávolítása több mint bűn, hiba! Kiváló riporterként is, és ami a legfontosabb, a rádió vele együtt maradhatott volna független, csak nem semleges.
    Különben a rádió munkatársai sem egységes politikai irányultságúak, amint ezt lehet érzékelni, de a sokféleségük emelte a rádió ázsióját, a műsorportfólió értékét. A többi műsorvezető is szerepel más médiákban, még többet is, tehát a nép szemléletének politikai irányultságát erősebben képesek befolyásolni.
    Kuncze semmilyen olyan politikai tömörülésnek nem része, amely pénzügyi háttérrel nyomást tudna gyakorolni a politika-, vagy a gazdaság résztvevőire. Különben is, hetente 2 órája volt csak, 1 műsor! Abban semmivel sem volt erőszakosabb, vagy politikailag, gazdaságilag tülekedőbb, mint a társai.
    Eltávolítása nagy veszteség, és preztizsveszteség.
    A függetlenség akkor sérülhetett volna, ha Kuncze fizetett volna az ideológiája terjesztéséért, vagy állami befolyással támogatta volna a rádiót. De ez sem történt meg.

    – Választási stratégiaváltás

    Remélem már mindenki előtt tisztán látszik, hogy a szeretett vezérünk csapdájába zuhant demokratikus ellenzék képtelen az előre elcsalt választásokon nyerni! (Különös tekintettel a demokratikus ellenzék együttműködési megállapodásából több szervezet kizárása folytán.)

    Egy reményteli javaslatomhoz térnék vissza.

    A kormányzati pozíció reményében már mostantól hangsúlyozni kellene, hogy a választások a demokratikus oldalnak nem a pozíciókról fognak szólni, hanem a demokrácia és a gazdasági működőképesség visszaállításáról. Ennek érdekében választási bizalom esetén a teljes kormány szakemberekből lenne felállítva és nem a pártok politikusaiból! Ez az átmeneti kormány ideiglenesen állna fel a gazdaság rendbetételére, a demokrácia visszaállítására. Az eddigi visszaélések, panamák, pályázatok kivizsgálásával szakcsoportot bízna meg, és egy új alkotmány létrehozására kérne fel elismert jogászcsoportot, akik civilszervezetekkel is egyeztetnének, majd a végén népszavazással lehetne elfogadtatni az immáron európai és demokratikus alkotmányt, amely tartalmában széleskörűen elismerné a szabadságjogokon kívül a különböző oldalak értékeit is és illeszkedne az EU jogrendjébe is.
    Amint ez az előre nem meghatározott, átmeneti ideig működő kormány elvégezné feladatát, akkor utána adná át helyét az új kormánynak (abban már ott lehetnek minden párt emberei, vezetői….) az adott parlament felhatalmazásával. (Hiszen a győztes pártok jelöltjei ülnének többségben képviselőként a parlamentben.)

    Ez csak rövidebb időre (1-3 évre) engedné át a kormányrudat, de addig sem a fidesznek. Így biztosan lenne esély a józan gazdálkodásra. A szakemberek pedig a demokratikus elveknek megfelelően kormányozhatnának ténylegesen az országunk érdekében.
    Ezek az átmeneti évek akkor nem égnének rá a demokratikus politikusokra sem, hiszen ez egy nehéz és nagy kevés megbecsüléssel járó munka lesz, sok kellemetlen lépéssel.
    A pártok által alakítandó új kormány már egy konszolidált helyzetben kerülhetne pozícióba, amikor már bizonyos szociális juttatásokat, látványos emeléseket is tudnának biztosítani, amíg most ezt még ígérni se lehet!
    Most bárki is kerül kormányzati pozícióba, az csak katasztrófát kap kézhez, elismerés nem lesz a része a néptől, az biztos.
    Szerintem ezt Bajnai és Mesterházi is tudja, és ezért nem is tesznek meg mindent a győzelemért, ami viszont az országgal szemben nem etikus. (Ezt is sugallja a megállapodás hiányossága.) Ezzel a lépéssel viszont a hálátlan munkát egy ügyes szakértői gárda elvégezheti hazánk épülése érdekében, és a jelentősebb elismerést biztosító kormányzást pedig majd ők.
    Ez olyan kiegyezési alap, amely mellé minden demokratikus ellenzéki csoport fel tudna sorakozni. Ha meg nem, az azt a csoportot minősítené. Emellett az ország további nyomorba döntését is megállíthatnák ezzel a stratégiával, hiszen a szakértői kormány reményében a kormányzati pozícióból visszahúzódó szimpatikus magatartásuk miatt nagyon sok bizonytalan szavazót is maguk mellé állítva szavazásra tudnának bírni eddig elkötelezetlen tömegeket is.
    Az 1. kormány elnöke lehetne Bajnai, majd a regulárisé Mesterházi, amivel a viták méregfogát ki tudnák húzni, mert mindketten miniszterelnök-jelöltek lennének.
    A többi csatlakozó politikai és civil tömörülés is kaphatna nemcsak parlamenti, hanem önkormányzati, minisztériumi és más közhivatali pozíciókat, ugyan úgy, ahogy a két megállapodó pártja is, azaz önmérséklettel mindenki részesülhetne a kormányzati lehetőségekből

    Ezzel szemben bármilyen diktatúra a vezetésével tehetetlen, versenyképtelen.

  • Az MSZP-vel nekem már az október 23.-i közös demonstráció előtt is gondom volt.
    Nehezen hiszek egy olyan csoportosulásnak, amelyik kormányzása idején a saját programját szúrja tökön..
    Most túl azon, hogy az ellenzék oldalán Gyurcsány az egyetlen olyan vezető, aki nem kertel, nem ígérget, ráadásul karizmatikus is, egy összefogásnak nemlehetnek kigolyózottjai. Egy sétahajón megválogathatjuk azt, hogy kivel üljünk egy asztalhoz. A mentőcsónakban már nincs értelme a válogatósdinak..
    Az MSZP vezetője, de Bajnai is, csak farizommal rendelkezik. Zárják is össze nagy erővel, hogy ne látszék: fosnak.
    Nagyonis úgy látszik, hogy igazából nem érdekli őket, hogy Ornánt leválthassák. Számukra az a fontos, hogy ott lehessenek a Parlamentben akár ellenzékként is. Jó fizetés, költségtérítések, itt-ott egy kis extra jövedelem..
    Olyan ez az egész „ellenzéki összefogás”, mint az orvosi egyetemen a medikusok előtt lefolytatott szülés..
    Mindenkit maga a szülés érdekel, -csak az anya aggódik a gyerekért..

  • Lélfai Szilárd

    „tisztelhölgyeimésuraim”

    „Orbán meg dörzsöli a tenyerét. Övé a megosztás és az uszítás profi organizmusa… Az ő szempontjából maga a tökély.”

    Tied meg a megszokott Orbánozás ORGANIZMUSA! Godolod, hogy FORTIMBRAS-t és a többieket Orbán bíztatta fel! A baloldal nem csak a nemzetet gyűlöli, hanem még egymást is! 🙂

  • Lélfai Szilárd

    Christopher Adam

    A katonák nem előtte , mögötte voltak, da gondolom a díszelgőkről még nem hallottál! A fegyverük max. furkósbot helyett használható!
    Szerintem a baloldal azért nem akar Kunczéval, Fodorral kooperálni, mert nem szeretnének az SZDSZ sorsára jutni!
    A Szanyi nagyon jó lesz Brüsszelben, a taplósága ott direkt előny lesz! 🙂

  • Úgy gondolom Mesterházy azzal, hogy az MSZP-t megfiatalította, nagy akarattal, hatalmas energiát fektetve ebbe. Bár ő is fiatal, talán saját magát is kontroll alá veszi és mérlegeli ezt az alkalmat és eseményét. Ha kellően diplomatikusan akarná értékelni az összefogás skandálását, nem lesz késő rájönnie, hogy az senki ellen nem szólt ott és akkor abban a körben, hanem a TELJES BAL OLDAL összefogását követelték az ott megjelentek.
    Van és lehet még KORREKCIÓRA időt fordítaniuk és ezt ha képesek lesznek megtenni, még többen fognak felsorakozni melléjük !!!

    Mesterházy jól felkészült politikus, kiegyensúlyozott családi életet élő ember, aki EGYENES TEKINTETTEL lenne képes a „Mutyi-Orbánnal” szembenézni egy választási TV vitában. Én úgy gondolom Orbán NEM FOG ERRE VÁLLALKOZNI !!! – aki csak FELOLVASVA képes elmondani szövegeket, mint Orbán, az már nem fogja kitenni magát egy vita okozta vereségnek, mint annak idején Gyurcsány úrtól megkapta, alaposan leiskolázta őt….

  • Az ellenzékneek nem a sokszínüség a baja.
    Az ellenzéknek az 50 év kommunizmus, + 8 év az előző 50 év örökségében a baja.
    Az ellenzék elkopott, el kellett hogy kopjon, mert nem volt módja frissülni. Azok akik 1919-ben csinálták a vörös terrort, jutottak hatalomra 1945-ben, majd az almukból és farmjukról kerültek ki azok az emberek, kik végi meghatározták a Kádári gulyáskommunizmust, annak elnyomó erejével és adminisztrációjával. Ezen emberek almából s istállójából kerültek a rendszerváltás után hatalomra került libero és reformkommunista hatalom realizálói. A közönségük pedig a kádári kőbányai világos + párizsis kenyér + gyárudvarsöprés nyugdíjig 3 munkásőr foglalkozások világából csapódott hozzá, nagyrészt.
    Az „észt”, az aczéli ideológusok átvedlett polgazd és marxizmus tanárai, közgazdászai képezik, akik az ún. „rendszerváltás” után hirtelen a piacgazdaság nagytudású szakértői lettek. Ehhez csapodik még a szerencse lovagok széles hada. Spontán, s párt privatizátorok, a magyar termelő erők elkótyavetyélésének, képzetlen, értéktelen, értékhozzáadásra többnyire képtelen rablóhada.
    A választók 2010-ben megunták őket végre. Megújulásra ez a csapat képtelen, abovó. Most, hogy kihúzták alóluk a biztos megélhetést jelentő hatalmat, rohangálnak össze-vissza, s népfrontos meg Ron werberi módszerekkel próbálnának visszamászni a hatalomba. Jövökép és országstratégia nélkül, csak egy a lényeg, vissza a hatalomba. Az élen, egy két értelmesebb, de etikailag nulla figurával (pl. Bajnai, Gyurcsány) és terhelt múlttal (Apró klán, libák stb.).
    Mesterházy érdeme legalább az, hogy felismerte, Lendvait, kovácsot stb., s még néhány vén gengszter ki kell zárni a buliból, különben nics esélyük, s ezt meg is csinálta.
    Szerencsétlen Gyurcsány, aki amúgy nem lenne teljesen hülye, a hatalmi, s exhibicionista tébolya miatt nem veszi észre, hogy megmozdulásaival, devalválódott személyiségével, csapatával jóval több kárt okoz, mint hasznot. Vannak jobb izlésüek is „bal” oldalon, pl. Schiffer, ki legalább következetes baloldali értékrendet mutat fel messze ezektől definiálja magát, Schmuk meg pragmatizmusa miatt (etikailag egy grammal nem jobb a többinél).

    Na, min. 4 év még (de inkább nyolc), mig eltűnik a sok rohadt alma, szilva, körte, mehet a cefrébe – s megjelenik majd – talán – valami, amit majd olyan abloldalnak lehet nevezni, ami fel tudja azokat mutatni, amelyeket a maiak nem, jövőképet, stratégiát, felelős gondolkozást és felelősség vállalást.

  • Nos Gyurcsánynak a maga módján igaza van!ezért erősödik is
    és több szavazót elvon az MSZP-től meg a az Együtt 2014-től
    (akik eddig magasabb százalékon álltak)de az elvonással is
    csak minimálisan erősödik……ahhoz,hogy győzni tudjon és
    bejusson a parlamentbe ez kevés,de ahhoz sok,hogy a többi
    gyengüljön……Hát nem túl biztató a dolog,így a TÖBBSÉGnek
    nincs miért aggódnia,szerencsére!
    Gratulálunk ehhez a „nagy”egységhez…..!

  • Viktorka nem is fig leállni senkivel sem vitatkozni.Erre van a sleppje. Azok majd megfelelő lépéseket fognak tenni, hogy mindenki helyesen kezdjen el gondolkozni és úgy is szavazzon. A nagyvezir nem ugrik csak ugy bele előcsatározásba

  • Remek iràs Christopher!
    Mit vàrsz el a föszereplöktöl,akiket -kiismerve- 2010-ben oda küldtek,ahova valok?
    Az EU Parlamentben,a 2.garnitura van,akik otthon vagy kellemetlenek,
    vagy nem éppen kivànatosak,mert otthon döl el,hogy ki kormànyoz és mennyi képviselöt küldhet az EU-hoz.

  • Hát, Enterprise, Schiffer-dicséretedről csak az ősi dakota mondás jut eszembe:

    „Dicsérjen téged Enterprise!”

    Miután nagy megújulást vársz el az MSZP-től, megtehetnéd ezt inkább a Fidesz irányában. Ez ugyanis az egyetlen párt, amelyiket még mindig az eredeti gárda vezet – igaz, már nem fiatal, még kevésbé demokrata társaság.

    Őszülő despoták, ahogy Bajnai nagyon találóan mondta.

  • „A tisztánlátás kedvéért mindenkihez el kell juttatni, hogy a diktátor polgárháborút generált. Mégha eddig hidegháborút is, de olyat, amelyet bármikor az ő kedve szerint fel lehet forrósítani. Ez történt okt. 23-án is, amikor is nagynyilvánosság előtt bevallotta, hogy ő tervelte ki és ő irányította a demokratikus rend elleni fegyveres konfliktust az embereivel, és ez már nemcsak uszítás és izgatás volt, hiszen agresszív erőszakba torkollt, azaz közvetlenül ki is váltotta a lázításával.
    A legsúlyosabb köztörvényes és háborús bűncselekményt követte el embereivel, ami miatt mára törvényen kívül került. Mindezt súlyosbítja a korábban, 2010-ben és azóta bűnszövetkezetben folytatólagosan elkövetett békeidőben legsúlyosabb bűncselekmény, a hatalom kizárólagos birtoklására való törekvés.
    Diktatúrája miatt nem alkalmas a végrehajtói hatalmunk az ügyészség segítségével bíróság, illetve hadbíróság elé vinni az el nem évülő bűncselekményei miatt, így annak a gyorsított ütemű forradalmi, vagy hadbírósági tárgyalása bármikor jelenlétében, vagy anélkül is kimondhatja legsúlyosabb ítéletét.
    Minden állampolgárnak joga és kötelessége bármi áron, és bármi módon megszüntetni a köztörvényes cselekedeteit, és eltávolítani, illetve bármi áron, bármilyen eszközökkel fellépni vele, velük szemben.
    A 4 főbűnös vádlott a diktátor, a tolvaj – selmeci gabriella és a jogi szellemi vezeő, tanácsadó -áder és a gazdasági csalások keresztapjaként vádolt simicska. A következő sorban jön a többi kövérrel és a polgármestereikkel az élen.
    Természetesen toleránsak vagyunk a megtisztított fidesszel és akár részt is vehetnek majd a politikai életben, ahogy ma is eltűrjük a jobbikot, a miépet. A megtisztogatott fidesz a parlamentben is elücsöröghet majd, persze akik megússzák a komolyabb büntetéseket, évek múlva a börtönbüntetéseik és megbánásuk után, ha teljes egészében visszafizették az országnak az elsimicskázott pénzeket és teljes egészében elszámoltak a lenyúlt pénzekkel. Végül is egy demokratikus, becsületes fidesszel nekünk nincs problémánk.
    Vissza kell állítani a vallási – és ideológiai szabadságot, az egyházaknak elpanamázott pénzeket és ingatlanokat vissza kell juttatni az államhoz. Ha eltüntették, akkor a megbékélés érdekében a Vatikán kamatokkal visszafizeti, hiszen ők is a szegények megsarcolásából harácsolták össze a vagyonkájukat 1000 év alatt.
    Ez a jogászok által megalapozott jövőkép szerintem minden becsületes ember számára elfogadható. Én is kezdem elhinni létjogosultságát, hiszen ténylegesen megvalósították sorra mindet.
    Mi szeretjük a becsületes fideszt és a megtévesztett szavazóit is. Mi nem akarjuk folytatni az orbáni polgárháborút, nem mi akarjuk a másként gondolkodókat lelövetni, és nem is mi vádolunk ilyen fiktív dolgokkal másokat, mégha orbánéknak lenne ilyen szándékuk, és kedvük is az ellenzékeikkel szemben. (Végül is a jobboldal robbantotta ki az I. és a II. világháborút is, vitt bele minket, és valósította meg aktív segítségükkel a népirtást akkor a zsidók és cigányok között, illetve a politikai ellenfeleiket is hasonló módon. De az egész 1000 év a klerikális jobboldal bűneitől szenvedte végig történelmünket. Szinte minden háború és népirtás közvetlenül, vagy közvetve az ő bűnük volt. De azért mi keresztényi szeretettel és megbocsájtással nézünk rájuk, és fogadjuk vissza a megtévedt bárányokat, és mai utódaikat, noha a vér nem válik vízzé. De mi hiszünk a javulásban, a javíthatóságban. Mi meg tudjuk javítani is ezeket az embereket a megfelelő eszközökkel, ha kell. Mi bármi áron eredményesek lehetünk ebben, nyugodjatok meg diktatúrapárti féltestvéreink!
    Nekünk is az eltévedt bárányok a legkedvesebbek! Nem kell félni, mi nem áldozzuk fel őket, és nem vesszük a bárányok bőrét! Mi szeretetből meggyógyítunk titeket! Ugye milyen szépek ezek a sorok?
    Mivel megvan a létjogosultságuk, akár így is lehetne. Hogy is mondja a fidesz? Zérótolerancia! Háromcsapás!
    Talán érdemes velük szemben alkalmazni, hiszen az ő szándékuk szerinti, tehát maguknak is ezt kívánták volna. Nekünk viszont bizonyosan ezt szánták!
    Jók ezek a kérdések, mi? Erősen aktuálisak. Egy biztos, jogilag alátámasztottak a vádak. Az már csak a forradalmi helyzeten és buzgalmon múlik, hogy mi valósul meg ezek közül, és milyen mértékben. De hisz ezt a jövőt ők provokálták ki! Nem kötelező diktátornak lenni! Nem kötelező diktatúrát, maffiokráciát kialakítani. El lehetett volna menni utcát söprögetni, téglát pakolni. Vannak tisztességes, becsületes munkák is! Akik még nem menekültek el a diktatúrájukból, mint az az 500.000 keserű másodrangú állampolgár (akik két és félszer annyian voltak kénytelenek elhagyni hazánkat mint 56-ban!) azok egy része még készülődik, mások már összepakoltak és kényszerűen hagyják rombadönteni a hazánkat. Vagy nem fogjuk hagyni? Petőfi és Ady népe végre magához térve széttöri a rabigát és szétzúzza a diktatúrát?
    Melyiknek szurkoljunk?”

  • Avi ben Giora
    2013 október 26
    3:21 du.

    Kivel kellene vitatkoznia és főleg minek?
    Mesterházy-val, vagy Bajnaival? Gyurcsány vagy Kuncze? Ugyan.
    Szerintem vitatkozniuk ezeknek kell egymással, hogy végre eldöntsék, hogy mit is akarnak, mert amit eddig produkáltak az egy nagy nulla.

  • dakota
    2013 október 26
    1:52 du.
    Konkretizálnád, jótezsvér,hogy mi volt az „acsarkodás”?

  • Ne feledjuk hogy jobboldalon Orban is tonkreverte az ellenzeket. Lasd MDF, kisgazdaga, MIEP, stb. Most az MSZP -nvan a sor hogy a kispartokat tonkretegye.

  • Puchert János

    Véleményem szerint mindkét oldal szereplése szánalmas volt a békamenet az ötvenes éveket juttatta eszembe szeretünk Viktor, Viktor az isten= Éljen Rákosi a Párt és Rákosi stb. A baloldal szereplése kritikán aluli ha 22-én aláírták az MSZP és a együtt PM együttműködést és ezzel befejezettnek vették a további tárgyalást akkor mi szükség volt az együtmüködésböl kimaradók szerepeltetésére, de kérdezem azt is a három liberális alakzat miért nem tud legalább egymással megegyezni, a másik mögöttük és Bokros Lajos mögött nincs mérhető támogatás akkor ők milyen alapon kérhetnek helyeket a választás alkalmával.Úgy néz ki, hogy Mesterházy Attilánál és Bajnai Gordonnál fontosabb az, hogy Ő legyen a listavezető és a miniszterelnök jelölt mint Orbán leváltása. Kuncze leváltása a Klub Rádiónál bűn hisz Bolgár György műsorában Kuncze volt a legelfogadottabb helyettesítő

  • Ezeket nem kell megosztani: elvegzik maguktol, „mi osztodunk te meg uralkodj”.

    Sajnos ez igazabb mint par hete, mikor ez az iras megjelent a KMH-ban:

    http://kanadaihirlap.com/2013/09/21/frank-tibor-tiz-ev-mulva/

  • Lélfai Szilárd
    2013 október 26
    2:41 du.
    ja, annyira mögötte voltak, hogy a tér 1/5-ét el is zárták az ünneplő hívők elől, pedig még mennyi importmagyar oda fért volna!
    ami pedig a díszelgő fegyvereket illeti, azok, bizony, díszsortűz leadására is alkalmasak. mi van akkor, ha vaktöltény helyett éles van bennük?

    úgyhogy, kicsi lélfai, én nem ragadnék le a maga helyében a bunkósbotnál. még a végén elsül.
    amatőr…

  • Gyucsanyek kileptek az Mszp bol,mert nem tudtak megeggyezni. Most sem tudnak egy kozos programot osszehozni, de azert vissza szeretnenek menni. Minek? Hogy tovabbra is veszekedjenek?
    A valasztas nem csak arrol szol hogy kire hanem mire szavaznak. Hol van Gyurcsany
    Programja? Kunce Fodor programja?
    Gyurcsany mar most tudja hogy a baloldal el fogja vesziteni a valasztast es akkor mondhatja na latjatok nem hallgattok ram. Okos ember O De Orban meg okosabb

  • Szószerint vergődnek.Az egyéni érdekük előbbre való az emberek,az ország érdekeitől!Amennyiben nem lesz teljeskörü összefogás akkor 2014-ben újre fidesz kerül hatalomra!

  • Noszticzius Judit

    Álmában elképzeljünk,hogy Orbán elmegy a gazdag arab országába elmenekülni az egész családjával együtt,akkor legjobb életviszonaljunk az egész Magyarországon !!!!!!!!!!!!!!!!

  • ps 1.: „olyan esemény is történt a demokratikus ellenzéki oldalon,….csipesszel befogott orral szavaztak volna a Magyar Szocialista Pártra.”

    Mmmmm! Fincsi!
    Eddig is csipesszel az orrukon szavaztak a „demokratikus baloldalra”, mert volt rajta pufajka, mert ÁVO-s volt az aputája, és, mert arra idomították őket kb. 60 évig.
    Most a demokratikus „nem-baloldal” ellen minden fegyvernem szabad, és mégis…A globalo-libero Ch. Gati már lebukott ezzel a hülyeséggel, mert értelmes ember nemm tolerálhatja a „ha nem megy demokratikus eszközökkel, anti-demokratikus eszközöket kell alkalmazni” a magyar (és minden híreszetléssel ellentétben változatlanul helytartó) „kormány” megdöntésére.
    A 2013-as „bal-liberális” megemlékezések ’56-ról tanusították, hogy ez a „bal-liberális” oldal, bármennyire is reklamálja a „bázisdemokráciát” (mert annak mi is az értelme?), képtelen magyar baloldalként „megújulni”, képtelen nem gazdát keresni és szolgálni, kélptelen saját közében egységre találni. Mert a gazdáik érdeke…
    A magyar „bal-liberális” oldalon, a módszerváltás után tapasztaltak alapján, csak sírni lehet a francia forradalom „vívmánya” után, aminek ominózus neve van, de roppantúl effektív volt…”guillotine”.
    Itt érdemes megjegyezni, hogy minden aberált „forradalom”, rendszerváltás, az előző nagy forradalmárok és vezetőik elpusztítása után „normalizálódott”, és lett „rosszabb”!
    A francia forradalom Napoléon-nal végződött, csak, hogy a nagy szabadkőműves teremtmény, a francia „illuminált” (ille kedvéért: fölvilágosult) köztársaság európai méretű vérfürdőben, és Franciaország (birodalom) végleges lassú halálával (XX.sz.) végezze…
    Itt azt is meg kéne jegyezzem, ha Trianonban nem sikerült a magyarokat végképpp a pusztulásba kergetni, az nem jelenti azt, hogy a „program”-ot fölhagyták…a…
    Tessék Bajnait „hallgatni”, vagy Kanadai „magyar’ Hírlapot olvasni…

  • Kedves Christopher!
    Némely megállapításának van veleje,de kérem,vegye már észre az alapvetö problémát!Azt,hogy húsz év óta fél Európa-a keletinek nevezett rész- önmagát keresi,de a ma magát baloldaliként aposztrofáló alakzatok nem felelnek meg a kihívásoknak,nem jelentenek,nem kínálnak igazi alternatívát.Más szereplökre,igaziakra van szükség!Ezek alteregók.Nem csak nézni,látni is kell!

  • Zamardi
    2013 október 27
    3:50 de.
    Itt van, de kis keresgéléssel Kuncze, vagy a liberálisok programját is fellelheted a neten..:
    http://extranet.dkp.hu/data/tudastar/6/program_szorolap_a5.pdf

  • A parittyás hangja

    küszküllö
    2013 október 27
    9:46 de.

    „de a ma magát baloldaliként aposztrofáló alakzatok nem felelnek meg a kihívásoknak,nem jelentenek,nem kínálnak igazi alternatívát”

    Nagy tragédiája az országnak, hogy ez a mondat sajnos igaz!
    Viszont a ma magát keresztény-nemzetinek aposztrofáló alakzat se nem keresztény és nem is nemzeti (már ha a nemzet fogalmán a hazánkban élő tízmillió sokszínű, sokrétegű, sokvallású magyar embert értjük és nem csak a birkamenetet…) hanem csak egy ideológia nélküli, szerzésre specializálódott mutáns amelyik soha eddig nem tapasztalt nagyipari módszerekkel fosztja ki saját hazáját és zülleszti le annak minden maradék értékét, ezért bármi más alternatíva csak jobb lehet náluk!

  • Kyten
    2013 október 26
    2:48 du.
    Megbocsáss, de én nem látom Mesterháziban Orbán ellenfelét..
    Ha a populista megnyilvánulásait vesszük alapul, akkor még hasonlít is orbánra.
    Ha az október 23.-i megemlékezésen a tömeg „összefogást” skandálása után félreteszi a papírjait, felhívja az összes jelenlévő ellenzék prominenseit, egymás vállát átfogva azt mondja a mikrofonba, hogy igen, igazatok van! Összefogás kell!!
    megnyerhette volna az aznapi népszerűsági versenyt Gyurcsánnyal szemben, és még néhánytízezer tévénéző szimpátiáját is..
    Ha valaki képtelen a kompromisszumra, az rossz politikus. Aki megsértődik, az is.
    Mert úgy nemmegy, hogy hozzátok a szavazóitokat, ti meg álljatok félre, mert mi fogjuk megmondani, hogy mi legyen, ki legyen..
    bajnai= puhapöcs. Mesterházy= kis orbán-reinkarnáció.
    Meglepheti a két „összefogott pártot” egy Gyurcsány-Kuncze-Fodor összefogás.
    Gyurcsány tábora naponta nő. Kuncze – leszámítva a fidesz-fanokat meg a Jobbikosokat,- köztiszteletben álló, hiteles politikus. Fodor minden naívsága mellett is a hazai politika egyik legtisztességesebb tésztvevője.
    Gyurcsány kimondja azt, amit Mesterházy, Bajnai körbeír.
    Tud és szeret beszélni, nincsenek számára tabuk. A népnek pedig most az igazság, a valós helyzet megismerésére van szükség, és nem olyan ökörségekre, hogy az Együtt kormányrakerülése esetén már a következő évben elérjük a nyugati fizetéseket..Ezt Bajnai mondta. Először azt hittem, kacsa. Azután több más lapban is lehozták..
    Nü, ez az, ami murvára nemkéne..
    Talán az sem véletlen, hogy a Fidesznek még ma is Gyurcsány az egyesszámú közellenség.
    Ez nem csak orbán személyes gyűlölete miatt van így, hanem elég sokan észrevették már a Fideszben is, hogy Gyurcsány a legveszélyesebb ellenfél.

  • Lélfai Szilárd

    ille

    Ha tudná mi volt a 7015, akkor nem akarná hülyeségekkel etetni a „kicsi lélfai”-t!
    „én nem ragadnék le a maga helyében a bunkósbotnál” A hozzászólásából mégis az látszik, hogy leragadt! 🙂

  • Lélfai Szilárd

    falusi
    ” Talán az sem véletlen, hogy a Fidesznek még ma is Gyurcsány az egyesszámú közellenség.
    Ez nem csak orbán személyes gyűlölete miatt van így, hanem elég sokan észrevették már a Fideszben is, hogy Gyurcsány a legveszélyesebb ellenfél.”

    – ezt honnan veszitek? O.V. mondta ezt valaha?

    Biztos igazad van abban, hogy a baloldaliak jelentős része a húsosfazékért hajt! Azt nem értem én sem, miért nem akarják Gyurcsányt is odaengedni! A parlamenti közvetítések sokkal szórakoztatóbbak lennének!

  • Ebből is világosan előjön hogy mennyire igaza van Kertésznek.

  • JA még csak annyit: Ferink szépen erősödik. Már a póstán is beszélik -persze még csak suttogva- hogy kire szavaznának.

  • falusi
    2013 október 27
    2:16 du.

    „Meglepheti a két “összefogott pártot” egy Gyurcsány-Kuncze-Fodor összefogás.”

    Nem hiszem, hogy nagy meglepetés lenne. Összenő, ami összetartozik.

  • Madár Zoltán

    Kicsit másról:
    Az ATV tegnap esti műsora (CSATT,okt.31.) a Hír tv-n is „húzós” lett volna. Csak néhány percet tudtam elviselni a műsorból, de azt is csak öklendezve. Már a szakértő szereplők kiválasztásai is bravúros volt. Tényleg erre a csatornára valók a béke menet első sorában tündöklő „politológus” és az ál-baloldali Gyurcsány gyűlölő vitapartner. A műsorvezető kéjes heherészése közepette már szinte „tömeggyilkossá” lett Gyurcsány Ferenc. Ez a szellemi és érzelmi maszturbáció már tényleg a „csatorna”-i színvonal. Az ATV egy idő óta olyan, mint a FIDESZ: naponta cáfolja azt a tételt, hogy ennél már nincs lejjebb. Hát van! A tegnapi műsor már nem tudta leplezni a valóhelyzetet.
    Ez volt az utolsó ilyen eset, amelynek következtében már nem lehet FIDESZ függetlennek tekinteni az ATV-t.
    Lassan nyilván valóvá vált, hogy az ATV is annak, politikai oldalnak a része, amelyik Orbán Viktor uralma alatt áll. Az egész csatorna más eszközökkel, ez ideig álcázottabb módon, de ugyanaz a-megfizetett- feladata, mint a többi Orbán tv-nek: legyengíteni, szétbomlasztani a baloldalt.
    Obsitos
    2013-11-01

  • Lélfai Szilárd
    2013 október 27
    3:23 du.
    Nem „vesszük”, veszem..
    Méghozzá onnét, hogy Orbán sajátszájulag mondotta volt..
    Még mindíg Gyurcsány a „mumus”.
    Soha nem fogja neki Orbán megbocsátani, hogy kétszeris felmosta vele a padlót…

  • Madár Zoltán

    2013 november 1
    10:40 de.
    Sajnálatos módon, mi is így értékeljük az ATV műsorait, beálltak Orbán diktátor sorába Kálmán Olga is, jó ideje feltünt ebbél váltása, Havas pedig egyenesen személyiség zavaros. Ha úgy véli, hogy valaki nem magázni, hanem Önözni illik, a saját kutyulékába keveredik bele, iszonyat ahogy a rábízott műsorokat vezeti.

    Mi is csak figyeltük egy ideig, hogy minden MSZP-Együtt hozzászólást a fidesz gyalázatos kommunikációjával beszélték felül, MIÉRT ???? – ránk telepedtek itt is?
    NEM KÉRÜNK EBBŐL, de az emberek, akik betelefonálnak még nem veszik észre, az új fórum vezetők komnunkációjában sem a pálfordulást.

  • dakota
    2013 október 27
    7:58 du.
    Igazad lehet. Misem jobb bizonyíték erre, mint a holnapi Horthy-szobor avatás..

  • falusi
    2013 november 1
    11:47 d
    Érdekes, én éppen fordítva látom. Gyucsány szemében az Orbán a „mumus” és nem tudja neki megbocsájtani, hogy kétszer vele mosta fel a padlót!

  • cornelius
    2013 október 26
    5:21 du.

    Az MSZP-s elvtársaknak nem a korával van baj. Az alma is évekig eláll, miközben a héja megráncosodik. A belseje rohadt, már a kezdetek óta, fogyasztásraa alkalamatlan. ezért kell kidobni.
    A FIDESZ már az első pillanatban narancsos bőrrel bírt. De a belseje az csak (kis kivételelekkel) jobb lett, bármikor facsarható, fogyasztható.

  • enterprise: kétségtelen, facsarható. a nemzetmentő testvér facsarja is. azonban a fogyaszthatóságával kapcsolatban többünknek itt, magyarországon, erős kétségei vannak. a banán az, ami zölden szedetten is utólag beérik. a narancs bőre ugyan vastagabb, mint az almáé – ahogy a fideszes elvtársak orcájának bőre is tanúsítja – de a szottyadt belsőből facsart lé nem tesz jót az emésztésnek. hacsak nem hígítod fölös mennyiségű vodkával, ami elveszi azt a poshadt ízt. az meg az agynak nem tesz jót. de keleti nyitásnak kétségtelenül alkalmas.