A plagizáló Schmitt Pál kitüntetéséről…

2013 december 4 3:08 du.58 hozzászólás

Tuss!

Nem csitul a magyar közéletben a Schmitt Pál kitüntetése fölötti méltatlankodás. A volt köztársasági elnök ugyanis Hagelmayer István díjat kapott.

Pedig a történet olyan szépen kezdődött. Adva van egy, idős korára is meglehetősen kinéző, sármos férfiú, ideális családdal, méltányolható sportteljesítménnyel, diplomáciai múlttal. Ráadásul nem egy kekeckedő típus. 1983 és 2010 között éppoly kedves szolgálatkészséggel vezette főtitkárként, majd elnökként a Magyar Olimpiai Bizottságot, mint ahogyan 1995 és 1999 között alelnökölte az egyik botrányból a másikba tántorgó Nemzetközi Olimpiai Bizottságot. Két olimpiai aranyérem tulajdonosa: 1968-ban és 1972-ben a magyar párbajtőrcsapat tagjaként állhatott a dobogó legfelső fokára, 1971-ben pedig egyéniben nyerte el sportágában a világkupát. Ráadásul magyarok százezrei emlékeznek rá mosolygós meghatottsággal: hosszú évekig ő és családja vezette a milliók által nézett tévéhíradó előtti esti tornát. Az ötperces klipből egy ország zárta a szívébe a jóképű fiatalembert, csinos tornász feleségét és három szép kislányát: a nagykamasz Grétát, Petrát, a húgát, meg a legkisebb Alexandrát, aki akkor még háromévesen csetlett botlott a tornaszőnyegen, gyakran elvétve a „kisterpesz”, meg a „karlendítés” ütemét, könnyes-mosolygós reakciót váltva ki egy ország nagymamáiból.

Schmitt Pál

Schmitt Pál

Schmitt Pál a nyolcvanas-kilencvenes években diplomataként képviselte az országot Madridban, Andorrában, Svájcban. E szép pályaív ellenére a nyilvánosságban – az esti talajtornát leszámítva – nem szerepelt. Világlátásáról, elképzeléseiről a magyarok akkor hallhattak először, amikor 2002-ben a Fidesz és az MDF támogatásával főpolgármester-jelöltként indult, de hangsúlyozta a függetlenségét. Ezt 2010-re feladta, ekkor már a Fidesz képviselőjeként került a parlamentbe, ahonnan Orbán Viktor kegye egészen a Magyarország elnöke (hiszen ekkor már a köztársaság hivatalosan is kikerült az ország megnevezéséből) titulusig repítette. Sokakban megállt a levegő, amikor elnökként kijelentette: nem fék, hanem motor akar lenni a „Nemzeti Együttműködés Rendszerében”. El is motorozhatott volna akár még évekig is – Magyarországon az elnök szerepe, hatóköre nem túl hangsúlyos –, ha nem következik be a krach egy hetilap, a hvg.hu leleplező cikkében. Ahol kiderítették, hogy 1992-ben doktori címét egy olyan értekezéssel szerezte, amelynek anyaga jó részét egy bolgár szakértő tanulmányából „idézte” – méghozzá szó szerint, a helyesírási hibákat is átvéve. Hónapokig tartott a kínos huza-vona, míg vége megkapta a parancsot: le kell mondania. Doktori címét a SOTE megvonta. Sértődötten vonult vissza, bár a Fidesz-hívek rokonszenve kísérte. Ők a mai napig nem értik, hogy mi a baj a plágiumban – vagyis a szellemi termék eltulajdonításában. Schmitt Pálnak egyetlen érdeme volt: soha nem nyilvánult meg gazdasági kérdésekben – legalábbis én nem hallottam –, legfeljebb egy-egy homályos célzást tett a hamarosan elkövetkező jólétre, amit a kormány bölcsessége majd elhoz az egész nép számára.

Ez az ember kapott most az Állami Számvevőszéktől (ÁSZ) Hagelmayer István díjat. Hagelmyer István pénzügyekre szakosodott közgazdász volt – nemzetközileg is elismert koponya, az ÁSZ megteremtője. Magam talán két-három előadását élvezhettem végig a tanulmányaim során. A legbonyolultabb összefüggésekről is úgy tudott beszélni kicsit rekedtes hangján, hogy különösebb előtanulmányok nélkül is világosan érteni lehetett. De nem csak a szakmai meghatározásokat. Egész előadását áthatotta egy éthosz: az állami, a közös pénzekkel való felelős gazdálkodás éthosza. Ennek a szilárd elvi alapnak a tiszteletére alapították a nevével jelzett díjat. És ezt a díjat kapta meg egy olyan valaki, akinek a közgazdasághoz maximum annyi köze van, hogy szeret sok pénzt keresni. A tudományhoz még annyi se.

Könyörgöm, hát nem volt valahol egy rozsdásodó Korvin-lánc, vagy egy térdszalagrend a fityegőkkel? Ha már annyira méltányolni kell egy bukott államelnök érdemeit, muszáj egyúttal megalázni egy szakma képviselőit is?

Rátesi Margit

58 hozzászólás

  • Jaj, tényleg nincs téma már a KMH-n?
    Kinek fáj egy letünt ember kitűntetése?
    Talán Rátesi Margitnak!
    Részvétem!

  • in eternum, amen 😀

  • Hanukah Sándor

    nem olvastam el az egesz cikket csak itt ott belekaptam , volt benne fasisztazas ? mert anelkul nem az igazi !

  • Figyelő!
    Hol élsz? itt ilyen „naprakészek”az eseményeket illetően,és egyesek azóta…sem bírnak aludni…,persze Gyurcsány plagizálása nem okoz nekik álmatlanságot (tényleg előkerült már egyáltalán a dolgozata?…)aztán míg Schmitt Pál aki
    híres olimpikon volt,dicsőséget szerzett a hazájának,kulturált diplomataként dolgozott,a plagizálás miatt lemondott,addig Gyurcsány erre képtelen volt,még akkor is amikor kiderültek a hazugságai,tüntettek ellene és kárt
    okozott az országnak,no meg még most is nagy hanggal méri
    az „észt”,mint egy hős….még a baloldal sem akar szövetkezni vele.
    Aztán itt nem ritka,hogy egy témáról többször írnak,ha nincs újabb….

  • Egy buta és bukott ember és egy szervilis állami intézmény sikeres találkozása.

  • Nem figyeltél. Nem a kitüntetés fáj senkinek. Akár a „hős város címet” is ráaggathatják, mint anno Brezsnyev elvtársra. De egy olyan szakmai díjat adni, amely mesterséghez soha az életben nem volt köze – ez jellemzi a regnáló hatalom arcpirító pofátlanságát. Az indoklás legnyomósabb érve az volt, hogy még elnökként aláírta az ÁSZ-ról szóló törvényt. Ez volt a dolga.

  • Figyelő, ha figyelnél, észrevehetnéd, hogy egy 2000 éves téma is lehet aktuális, ha aktuális gondolatokat ébreszt. Schmitt Pál kitüntetése pedig nagyon aktuális. Most történt. Sajnos, nagyon aktuális ebben az országban, hogy naponta diadalmaskodik az arrogáns, gátlástalan dilettantizmus, kitüntetéseket és büntetéseket osztva kénye-kedve szerint. Bár ne lenne aktuális.
    Marcsi, ha Gyurcsány plagizált volna, ő se kaphatna Hagelmayer István díjat, de tudomásom szerint nem kapott. De nem is plagizált: http://hvg.hu/itthon/20121129_helyreigazítás_gyurcsany_magyar_nemzet Nem beszélve arról, hogy nem őróla volt szó és bugyutaság számon kérni egy cikktől, hogy miért arról szól, akiről szól és miért nem másvalakiről.

  • Tényleg felesleges erről beszélni. Mindenki annak ad kitüntetést akire büszke. Nekik ő jutott.

  • Llanfair, de jó, hogy nem te osztod a lapot, miről érdemes és szabad beszélni. Ez egy szakmai díj és jelentős, még akkor is, ha te soha nem hallottál róla. A szakma fel van háborodva, hogy a kisdoktor méltánytalanul megkapta, akinek ráadásul nem is ebben a szakmában voltak ambíciói.

  • Llanfair! NEM a kitüntetés TÉNYE a méltatlan, mindenki azt tüntet ki, akit akar. Senki fel sem kapta volna a fejét, ha kap egy nagykeresztes akármilyen ordót. De ez egy szakmai kitüntetés, és elsősorban azok a közgazdászok kapják (kapták eddig), akik a közös pénzek gazdálkodásának átláthatóságáért, ellenőrzési módjainak kidolgozásáért tettek le valamit az asztalra. Ez az a habitus, amivel annak idején Caligula kinevezte a lovát konzulnak.

  • marcus aurelius

    Rátesi Margit
    Hagelmayer prof a KÖZGÁZ-on volt tanszékvezető, nem pedig a Politikai Főiskolán előadó. (Persze a Duna felőli kapun könnyü volt bejutni, mert az volt az edzőtermek megközelitése is…)

  • Puchert János

    Természetesen gyalázatosnak tartom, hogy ezt a csúnyán leszerepelt embert kitüntetik és méghozzá egy szakmai kitüntetést kap ha olyan címen kap kitüntetést „Orbán hű csahosa” semmi9 kifogásom ellene. Javítanék a Schmitt lányok nevei így sorban Alexa, Petra és a kicsi Gréta

  • A KÖZGÁZ előadásaira is be lehetett menni. És érdemes volt.

  • Szégyelhetik magukat azok,akik ezt a döntést meghozták.Ezzel megcsufolták a magyar közgazdasági politikát.A plagi emberke ,meg akkor járt volna el (végre) helyesen,ha nem jelenik meg a kitüntetési ceremonián.Na,de ö nem ilyen szégyenlös valaki.

  • asher alexander

    nahaaaaaat!!kituntettek a nemzet golyostollat??
    lecsofozesert,vagy……………….???!!!
    es mit kapott?
    pl,; a mariaterezia nehezpicsarendet a szarcsimbopkokkal?

  • Ezeknek muszáj mert csak akkor érzik jól magukat ha a pofánkba röhöghetnek.

  • Gyalázat,felháborító hogy egy ilyen embernek adják!ezzel lejáratták az alapítót!

  • A cikk aktuális és nincs benne semmi túlzás. Már csak azért sincs, mert a szerző nem említi, hogy Schmitt mostanában kapott más kitüntetést is. Én már akkor figyelmeztettem a Fideszt, hogy Schmitt múltjában időzített bombák vannak, mikor Schmittet bevették a pártba. Ugyanezt megtettem, mikor köztársasági elnöknek jelölték. Természetesen semmibe vettek..

  • Kontraszelekció.
    Ez a legszebb kárpátmedencei sajátosság.
    De Plagi bácsi? Ő az egész életét plagizálta.

  • Nem kívánok hosszabban vitatkozni,de azért legyünk tárgyilagosak:Ahogy Schmitt Pál plagizált,úgy bizony Gyurcsány is!
    A különbség csupán annyi,hogy míg az előző dicsőséget is hozott az országnak,végezte a dolgát,kárt nem okozott,lemondott!!addig Gyurcsány esetében dicsöségról szó sem volt,nagy károkat okozott,nem mondott le akkor sem amikor már sokkal kisebb bűnökért más országokban ezt az ottani politikusok önként megtették,na meg az előbbi
    köztársasági elnökként,tudta mi a dolga,míg az utóbbi miniszterelnökként nem!!!!Na ez nagy különbség!
    Aztán lehet,hogy nem érdemelte ki a kapott kitüntetést,de
    ha arra gondolunk,hogy régebben(és nem is csak az átkosban,hányan kaptak kitüntetést,akikről később kiderült,hogy enyhén szólva (bűnösök,bűnözök voltak)nem érdemelték azt meg!sőt egy diktatúrában már a sitten lennének,de mivel itt demokrácia van,még…szabadon hőböröghetnek!!!
    Na ezért nem kellene ezt a témát boncolgatni!

  • Utód, talalom: Szerintem elég világos az iróniám. Köszönöm a kioktatást, de inkább értelmezzétek azt a pár szót amit írtam. „Nekik ő jutott”. Magyarázzam meg jobban?

  • Asher…..heheheheheeheheh de állat vagy 😀 😀 😀 😀

  • Utód, talalom: Ha nem lettem volna világos ideírom. Bármilyen díj odaítélése szembeköpése a nemzetnek.

  • Marcsi: Tréfa tortát ettél? Dől belőled a vicc.

  • „Nem csitul a magyar közéletben a Schmitt Pál kitüntetése fölötti méltatlankodás.”

    Nem?

  • Puchert János

    2013 december 5
    4:33 de.
    Jánosom,Jánosom…hát a gazdidnak,az öszinteség bajnokának szakdolgozatával mi a helyzet?Megtalálta már?Szölészkedik,borászkodik még vagy inkább átallna/átállna Lúdas/Ludas Mutyinak Döbrögben?Pölö Bájnájt-hoz.A pöcébe.Formailag.Nagyon izzadtok.Érzik a szagotok,Jánosom.

  • Marcsi, hol a bizonyíték Gyurcsány állítólagos plagizálására?

    Az orbánzombik fejében maximum.

    És nem okozott kárt Schmitt? Nem okozott kárt azzal, hogy lejáratta a köztársasági elnök intézményét ez a nagyon buta ember?

    Maga terel, hogy ne kelljen beszélnie arról, ami a szemünk előtt lezajlott: hogy egy arra érdemtelen ember meggyalázta egy nagyhírű tudós emlékét – a seggnyaló ÁSZ vezetőkkel együtt.

    Mondja, van olyan dolog a világon, amiről magának nem Gyurcsány jut az eszébe?

  • Az erkölcs bajnokai azzal védekeznek, hogy más is lop. A becsület szó már nem mond semmit? Jó ha vastag bőr van az orcán? Kifizetődik? Vagy csak megszokás? Azért jó jellemrajz ha valaki egy tolvajt véd.

  • Küszküllő, te olyan szagot érzel, amilyent akarsz, de itt arról van szó, hogy egy arrogáns, dilettáns kormány osztogat kitüntetéseket és büntetéseket kénye-kedve szerint. Ebbe dugd bele az orrodat és szagold, ne keress más szagokat.

  • Puchert János

    Marcsi, küszküllő amikor Schmitt Pált plagizálással megvádolták akkor csatolták a bizonyítékot is mellé igen megpróbálták Gyurcsányt is megvádolni de bizonyítékot nem csatoltak hozzá nem lehetek annyira sötét agyúak, hogy azt várjátok el Gyurcsánytól, hogy azzal kedveskedjen vádlóinak, hogy nem létező bizonyítékkal álljon elő, a vádlónak kell bizonyítékkal előállni.

  • Georgina Bojana

    Hát senki nem nyitotta fel a szemét S.P-nak, a nevét sem írom le, mert semmire sem tartom. Tehát csak arról, bármennyit is összegereblyéz itt fent a földön, nem viheti magával abba a Másik Világba.
    Ebben legalább igazság van.
    A halottas ingen nincsen zseb.
    *
    Szégyen.
    Hogy nem kapott görcsöt sem a lába, amikor kitotyogott átvenni az általa (képzelt, megérdemelt??!) kitüntetését? Sőt, még a kezét is ki tudta nyújtani, kezet is fogni, meghajolni, átvenni és megköszönni azt, amihez a világon semmi, de semmi köze nincs.
    Nemhogy érdeme.
    Rettenet.

  • Marcsi!
    Kotródást igért!Mi történt a kuruc in fos varga béla keveselte a színvonalát vagy a hazafffyas kiállását?Hagyta,hogy az emberek becsapva érezzék magukat!Nem tisztességes dolog ez egy honnnnleány nemizetesasszonytól!

  • Schmitt Pál nem volt rosszabb a többi sportvezetőnél. Ha árnyékban maradt volna, a kutya sem törődött volna sem a kisdoktorijával sem vele. Az igazi bűne, hogy mikor hatalmat kapott, nem arra használta, hogy jóvá tegye korábbi bűneit, hanem még rátett egy lapáttal.

  • Gyurí10!

    Én én nem ígértem semmit,de itt sajnos mások sem……
    Aki meg ideges és főleg bunkó,meg nem tudja megemészteni a tényeket,az tényleg jobb ha kotródik,hogy
    ékes szavaival éljek…..vagy ne olvasson!vagy esetleg írjon a kormánynak egy listát,kit tüntethet ki,értékelnék!!!

  • Marcsi és Küszküllő! Ha én a helyetekben lennék, akkor elsőként kérném ki magamnak, hogy Smitt Palikát a legnagyobb magyar közgazdasági szakmai dijjal tüntessék ki. Sőt, egyenesen megakadályoznám! Pontosan azért, hogy ne röhögjenek fölöslegesen az un. jobboldalon. Még az ellen is tiltakoznék, hogy őt akármilyen dijjal is kitüntethessék! Na, ez lenne a feladatotok, és nem az, hogy ezt a felháboritó dolgot megvédjétek!
    Egyébként, kaptatok-e tarfikot és ezer hektár földet? Mert, ha nem, akkor veletek igen nagy baj van!

  • Puchert János

    2013 december 6
    2:53 de.

    Tisztelt Puchert János!
    Az a Nagy huncut helyzet,hogy Kurcsán még a szag!dolgozatát sem találta meg!!!Nem elég???

  • todor48

    2013 december 8
    10:41 de.
    „Egyébként, kaptatok-e tarfikot és ezer hektár földet? Mert, ha nem, akkor veletek igen nagy baj van!”

    Te nem kaptál?Hm…

  • Tüske Zsófia

    küszküllő: nem Gyurcsány nem találta meg a szakdolgozatát, hanem a Pécsi Tudományegyetem kari könyvtára. Talán azért, hogy így életben lehessen tartani a plágiumgyanút. Ezért ott tessen reklamálni.

  • küszküllő:: Ha a Gyurcsány hamisította a diplomáját, akkor a Snitt Pál már nem lopta (Dajcs úr diplomájához mit szólsz? Az nem kínos)? Mi köze van a kettőnek egymáshoz? Egy tolvajt felment az, hogy más is lop? Abba lehetne hagyni a „Gyurcsányozást” mert annyira nevetséges. Ha nem tudjátok megvédeni kedvenceiteket, akkor maradjatok csöndben. Kevésbé nevetséges. Tolvajt védeni amúgy is elég kínos.

  • Tüske Zsófia

    2013 december 8
    12:40 du.
    Szelektív a memóriája,Zsófia.Kurcsán a felesége segítségével sem találta meg.Nincs a nappaliban,nincs a padláson,nincs sehol!Nix dolgozat!Érti?

  • Utód

    2013 december 5
    3:54 du.
    Nyugi,haver!Ha ez a kormány dilettáns,milyen volt az elözö?Amúgy:nyasgem!

  • A parittyás hangja

    Ez nagyon tipikus! Az egy Sárdi Jani kivételével a jobberek annyit bírnak reagálni -de a Gyurcsány is-. Nagyon primitívek! Pont amennyire plagibácsi is, aki elnöki programja egyik leghangsúlyosabb elemeként jelölte meg a magyar nyelv védelmét és művelését!(sic) Érzitek ugye micsoda erős szavak valakitől aki a saját nevén kívül nem ismert egyetlen olyan magyar szót sem aminek biztos volt a helyesírásában. Ő csak álamfő volt…
    Őszintén kíváncsi vagyok, hogy ez a küszküllö nevű nyegle csíra ezt mivel tudja igazolni! Gyurcsány viszont megbukott énekből?

  • todor48!
    Én senkit nem védek,miért is tenném,csak ugye vannak különbségek az egyik „némi”dicsőséget is hozott az országnak
    míg a másik,csak kárt és botrányt okozott.!!!!
    Meg ismétlem az egyik lemondott a másik meg nem volt hajlandó erre,csak balhézni!
    Na ez a nagy különbség,de több is van, amit nem érdemes részletezni!

  • küszküllö: Három féle diplomamunka van. Az egyik a nagyon jól megírt. Bekerül a nagy Amerikai archívumba és tankönyvnek használják néhány kórházban. Ezt az ember elteszi vagy felrakja a falra. Itthon van egy ilyen(nem az enyém).
    A másik a lopott. Nagy divat a világban. A harmadik olyan, amit muszáj megírni, pedig marhaság. Ilyenkor az ember gyermeke összecsap egyet, amit a bemutatás után már el is felejt. Ő is meg a bemutatás szenvedő alanya is. Ez bekerül a fiókba majd egy másikba. Majd elkallódik. Kutyának se hiányzik, a gazdája rég más körben dolgozik.
    Na most. Valakit megvádolni lopással azért mert ezt a dolgozatot kidobta a mocsár bűzös lehelete. Magyarországon egyenlőre a vádlónak kell bizonyítani. Az sem helyénvaló állítás, hogy a főiskoláról eltüntette. Helyhiány miatt már küldtek vissza kisdoktorit a gazdájának, hogy legyen nála. Vagy kidobta vagy nem. Tehát annak állítása miszerint Gyurcsány Ferenc lopta a diplomáját aljas rágalom. Addig biztos, míg be nem BIZONYÍTJÁK az ellenkezőjét.
    De ha bebizonyítják is? Mennyiben menti fel a sok „diplomatolvajt”?

  • Marcsi: Lemondott? Mikor már annyira nagy volt a felháborodás akkor lemondatták. Persze minden hasznot amit a lopás hozott neki megtarthatott. Sőt! Folyamatosan tovább élvezheti. Az pedig fényes rehabilitáció, hogy most kitüntették. Nem baj, hogy loptad a diplomádat. A mi szekerünket (is) toltad.
    Megint jelzés az ország népének, hogy nem a becsület az ország útja. Ti meg bólogattok, és nem érzitek milyen erkölcsi züllésbe taszítanak titeket. Ezek után csak azt tudom gondolni, hogy nektek természetes a lopás. Különben fel lennétek háborodva és nem körömszakadtáig védenétek az elkövetőt. De ha egy cigány lop, az mocskos tolvaj? Egy vicc vagy kedves Marcsi!

  • A parittyás hangja: Nem bukott meg énekből. De biztos forrásból tudom, hogy Horn Gyula biztatására egyszer nyelvet nyújtott az óvónőjére. Gyurcsány monnyon le!

  • „Diplomát és doktorit hazudott a vízügyi főnéni”.

    Hát persze. Lassan előírás lesz!

  • Llanfair…..es beleveszik az alaptorvenybe IS IS IS , egyebkent a hazudozast az mszp-tol tanultak…..1997/1998 megyoka/lendvai cenzor neni : nem lesz gaz ar emeles…..mast se csinaltak mint gaz villany es egyeb rezsit emeltek….egesz mostanaig varhattunk az orbani rezsi csokkentesre

  • azt a rezsicsökkentést azért csak módjával. előtte gyakorlatilag az összes közmű árat emelt, úgyhogy most éppen nullszaldós az ügylet. nem mellesleg nincs hatással mindenki kiadásaira, úgyhogy, tán nem kellene ezt a hazugságot is napi rendszerességgel szajkózni.

  • A felelős közpénzzel való bánásmód miatt kapta a kitüntetést Shit Pál.
    2millióért zongora, meg milliókért szőnyegek, meg a többi felújítás 10milliókért a Sándor-palotában.
    Felelősen költötte a közpénzt, biztos mindenről kért számlát…

  • Ille…valoban nullszaldos mert az elmult 8 evben ugy megemelte megyo,gyurcsok,bajnai hogy most nullszaldos,de pont ezert kell az ujabb minimum 4 fidesz kurmany hogy pozitiv legyen a szaldo mert a rezsicsokkentes folytatodni fog FOG FOG

  • valamit nem jól tud. a fidesz az elmúlt három évben háromszor emelte a villany, egyszer a gáz árát, kétszer a távfűtését, a szemétszállításé is nőtt. ráadásul a gáz fűtőértéke is csökkent, tehát ott vagyunk, ahol a mádi honpolgár.
    a rezsicsökkentés folytatódása gazdasági öngyilkosság. egészen addig fog folytatódni, amíg a közszolgáltatók azt nem mondják: na, hol az a visszautasíthatatlan ajánlat, orbán elvtárs? fogja, vigye, államosítsa! na, akkor leszek arra kíváncsi, mennyi lesz pl. az áram államilag diktált díja 😀

  • Küszküllő, a „nyasgem” tipikusan, nyalkán fideszes. Ez lehetne a jelszavatok. A parlamentben is. Cinikusak és antidemokratikusak vagytok. Az előző kormány semmiféle hibája nem mentség arra, hogy leszarjátok a demokráciát, aztán cinikusan azt mondjátok, nyasgem. Ti nyaltok csak igazán, csak ti önként és gondolkozás nélkül, a kedves vezetőnek, tövig.

  • Ille…ezt is tudtam , de ez a politikai zsenialitas , cask nemreg kezdtek meg a rezsicsokkentest mert most jonnek a valasztasok igy aztan MAXIMALIS ELSOPRO EREJE LESZ A FIDESZ GYOZELMEBEN , van ott am mindenfele agytroszt , dajcstomitol , roganig a zsebhokisrol mar nem is beszelve , osztogatni a ciklus vegen kell

  • Utód

    2013 december 9
    7:57 de.
    Közönséges vagy,annak szólt.
    „leszarjátok a demokráciát”…

    Kik?Tudtommal semmilyen pártnak nem vagyok a tagja.Vagy valaki sunyin beléptetett?

  • UTÓÓÓÓÓD !!!!
    A ” Nyasgem ” kifejezéshez semmi közük holmi náciknak.
    Ez az értékes kiszólás akkor került felhasználásra , mikor pl. a Néphadseregben egy öregkatona kellemetlen feladatot adott a kopasznak. Az meg ezt mormolta az orra alatt. A zöregkatona persze meghallotta és előjöttek derűs emlékei kopaszkatona-korából , ezért kedvesen emigyen válaszolt :
    -Jólvan jólvan b…ssza meg , ne morogjon hanem csinálja.
    MErtha pl. azt mondta volna a kopasz hogy ” nyald ki a seggem ” azért már eltávmegvonás járt volna.

  • Llanfair!
    nem kell túlragozni a dolgot,meg hőbörögni,mert csak még
    nevetségesebbek lesztek!
    Ezen FÓRUMON CSAK A JOBBOLDALI POLITIKUSOKAT sikk…cikizni,meg
    hazudozni,de azt már nem tudjátok elviselni,ha egy baloldali
    kártevőről derül ki ugyanaz,mint a volt k.elnökről,a kettő között azért volt némi különbség….,meg ugye az egyik képes volt lemondani,a másik nem,csak nagyot bukott…

  • Sajnálom Marcsi! Az értesüléseid nem pontosak: Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki posztjáról lemondott – igaz, akkor még szó sem volt a diplomájáról – egyszerűen azért, mert látta, hogy nemcsak a vérgőzös „ellenzéket”, hanem a sajátjait sem tudja rávenni a szükséges reformokra. Így azután nem ő „bukott nagyot” személy szerint 2010-ben (akkor már az MSZP elnöke sem ő volt).