A Magyar Krónika és a demokratikus ellenzék utolsó utáni esélye

2014 január 7 11:40 de.29 hozzászólás

Ha a Magyar Krónika című új, kormánypárti propagandalap májusra tervezett megalakulása és a legalább 180 millió forintyi adófizetői pénz amit erre költeni terveznek nem ösztönzi arra az ellenzék felé hajló és bizonytalan szavazókat, hogy a kormánypárt leváltása érdekében voksoljon, akkor más már aligha ébresztheti fel őket közömbösségükből, vagy politikai távolságtartásukból. És nem azért, mert a Magyar Krónika és az erre szánt 180+ millió lenne a Nemzeti Együttműködési Rendszer legnagyobb botránya, vagy bűne (hiszen a trafikbotrány és földosztás mellet eltörpül), de mégis a kormánypárt példanélküli, mértéktelen önteltségének ékes szimbóluma. A teljes demokratikus ellenzék összefogása és a kormány egyre abszurdabb, a mérsékeltebb kormánypártiakat is taszító lépései jelenthetik együtt a kormányváltó erők utolsó reményét.

Fotó: Népszabadság

Fotó: Népszabadság

Kezdjük a Magyar Krónikával. Itt természetesen nem a montreáli Magyar Krónikáról van szó, mely egyébként a mai napig (és feltehetően a későbbiekben is) a www.magyarkronika.com domain nevet használja. Kerényi Imre miniszterelnöki megbizott újabb make-work projektje ritka banális, gyermeteg és – állami finanszírozás nélkül – totálisan életképtelen. Az Origonak névnélkül nyilatkozó média szakember szerint (úgy tűnik, hogy manapság Magyarországon mindenki csak név nélkül mer nyilatkozni –  ennyi a civil kurázsiról) kb. 100 millió forintból (lapszámonkénti 7-8 millióból) ki lehet hozni egy egész évfolyamot. Tehát az adófizetői pénznek köszönhetően, úgy is fenntartható a lap, ha egyetlen egy példányt sem bírnak eladni ezer forintért.

Tegye fel a kezét az az olvasó, aki az internet világában havonta kiadna ezer forintot egy olyan lapért, mely totálisan koncepciótlan és úgy akar „nívós és sikeres folyóirat” lenni, hogy Martonyi János írásai és „a dalcsináló Ákos úrról” készült portré mellett mobiltelefonon készített fotókat közöl a szerzők újonnan született gyerekeiről. Vagy, ahol az számít főhírnek, hogy „a kormánybiztos a televízióban elkápráztatta a kérdezőbiztost.” A Központi Bizottság is kap majd hasábot, elkápráztatás céljából?

„Híveink sorvezetőre vágynak. Követendő mintára. Szerzőink felvállalják e szerepet. Vezetik az olvasót. És egymást is”–jelezte a miniszterelnöki megbizott, aki észrevehetően mai napig sem bírta lerázni magáról vérkommunista habitusait. Sok mindenki teljesen megváltozott, vagy átalakult az rendszerváltás óta, de az, hogy az 1989-es Orbán Viktor fiatalos, dinamikus politikusból és aktivistából, hogy lett Boross Péternél és Torgyán Józsefnél is maradibb vezető, aki eltűr maga mellett egy olyan megbizottat, aki teljesen elszállt, az egyszerűen felfoghatatlan.

Azt viszont tudom,  hogy fizető olvasója nem lesz egy ilyen lapnak. Barátaink újszülött gyermekeiről készült mobilfotókat a Facebookon szoktuk megnézni, nem pedig „félkemény borítású, nemzetiszín kerettel nyomott” ezer forintos lapban. Azt pedig nem hiszem (lehet, hogy túlságosan cinikus vagyok), hogy a magyar emberek kiadnának pénzt egy olyan lapra, ami „nem harcol, hanem örömet mond” és ahol megtudhatjuk, hogy végre „kinyílott a pitypang.”

Elképesztő pimaszság kell ahhoz, hogy  egy ilyen termékre több százmilliót költsenek az adófizetők pénzéből. És hihetetlen arrogancia, vagy netán nemtörődömség kell ahhoz, hogy egy olyan miniszterelnöki megbizottat alkalmazzon a kormányfő, aki így fogalmaz: „Csak kikalapált gazdálkodás és kicsiszolt forma segítségével épülhet szellemi templom, melynek oltárain minden szerző a maga legjobb liturgiáját mutatja be.”

Ha Orbán Viktor ezt eltűri akkor:

1. Teljesen elszakadt a valóságtól, vagy:

2. Szerinte a magyar jobboldaliak félkegyelműek és pont ez a stílus és nívó kell nekik.

Hosszú hónapok óta most van először halvány esély arra, hogy a szavazók megálljt parancsolnak a centrális erőtérnek. Ha megnézzük mind Bajnai Gordon, mind pedig Gyurcsány Ferenc Facebook oldalát, mindkét helyen messze többen vannak azok az olvasók, akik pozitívan fogadták az összefogás, a közös lista, közös jelöltek és közös kormányfő-jelölt lehetőségét, mint akik azt kifogásolták, hogy így esetleg Gyurcsány, vagy számukra egy másik, nem szimpatikus politikus kerül a közös listára. Szintén mérsékelt optimizmusra ad okot az is, hogy eddig Gyurcsány kimondottan visszafogottan reagált Bajnai ajánlatára. Gyucsány talán érzi, hogy Bajnai ezzel végérvényesen meggyengült, politikailag földön fekvőbe pedig nem illik belerúgni. A hírek szerint az MSZP, az Együtt és a DK azt tervezi, hogy másfél héten belül megszületik az új egyezmény. Ez rendkívül kevés idő ahhoz, hogy új, közös kormányfőjelöltben megállapodjanak, bár az is elképzelhető, hogy erre már van ötletük, csak éppen kerülni akarják a 2009-es miniszterelnöki-casting féle égést és ezt most privátilag, kibeszélések nélkül, zártkörben rendezik le. Ez szerencsésebb opció lenne, mint Mesterházy Attila futtatása, hiszen azt már láttuk, hogy Gyurcsány mennyire gyorsan és hatékonyan megtudja zavarni és milyen egyszerűen elszívja körülötte a levegőt, kisajátítja a rivaldafényt.  Gyurcsányék (és Bajnaiék is, különösen a PM oldalról) talán könnyebben tudnának támogatni egy közös, egyik párthoz sem tartozó kormányfő-jelöltet.

Mindenesetre, az elmúlt években ritka sok támadási felületet nyújtott a Fidesz az ellenzéknek ezüsttálcán. Ha végre rendezni tudják soraikat, mindezt még esetleg időben fel is tudják használni egy elszállt és romlott rendszer ellen. Szerintem annak Magyarország állatvilága is tapsolna:

ku-xlarge

Lázár János fideszes frakcióvezető vadászatán készült fotó….913 állatot lőttek le egy nap alatt és aztán büszkén a Facebookra posztolták a bizonyítékot. Igy szórakozik a kereszténykonzervatív oldal.

29 hozzászólás

  • Egyszer màr sirnia kellett az orszàgnak és azota is nyögik a szàjhösök szerencsétlenkedését, remélem,hogy nem felejtettek!

  • Christopher Adam

    Ha választanom kell, akkor inkább szerencsétlenkedés mint machiavellisztikus, gátlástalan hatalomgyakorlás.

  • Christopher!
    Igazad van,de ha sokkal jobb lesz/és esetleg nivos is lesz/ mint a KMH ismerjük el! Ha nem,tényleg kàr a megjelenéséért.

  • na, erőském, a következő cikk csak magának, csak itt némi orbanizmus lesz. valamit csak fel fog fogni belőle, hiszen orbán elvtársáról szól.
    az pedig, hogy csak a duna tv-t nézheti, egyrészt meg is látszik magán, másrészt netto hazugság. tudja, már régóta nem csak a duna tv megy műholdról.
    meg hát fogható bőven bázelben olyan adó, ami – ha másként nem – de hírekben, elemzésekben bőven foglalkozik orbanisztánnal.
    ráadásul nem libsibolsik. remélem, a nyelvismeret nem akadály, bár a svicerdücs még nekem is meglehetősen nehezen érthető, pedig hallottam már egy-két német dialektust.
    az pedig, hogy az a két tökéletlen – bár egyetemes – koponya mit hordott össze, fiacskám, nem kultúrharc, hanem színtiszta besimulás a fősodorba.
    ezek ott nem harcosok, hanem megfelelni akarók.

  • Christopher,
    Van ennél rosszabb is a redakciójukban.
    Machiavellisztikus,gátlástalan,lúzerkodás. Fő, hogy jobban teljesítsenek!

  • illécske, az erösködö
    Nem Bàselben lakok.
    Megértem az elkeseredését és a tàmado szellemét,mint „népidemokratikusnak”nehéz elviselni a hatalomtol valo kényszerü tàvolsàgàt.A „nem kormànyoztunk,elkurtuk nemis kicsit,hazudtunk reggel….,nincs még egy orszàg amely ekkora hibàt követett el…” oldalàrol érthetö,hogy vissza kivànja a régi-uj fönökeit.
    Én nem! Ezért küzdünk az ellenkezö oldalon és eltérö véleményünk az uj KRONIKA laprol.

  • bocsika, erőském, de magának nemhogy eltérő, de semmilyen véleménye nincs 😀 önálló gondolata se 😛 az pedig, hogy küzd, már megbocsásson, mire alapozza?
    tévedtem, tényleg nem baselban. bernben. illetve annak elővárosában, valahol a seftigerstrasse környékén. gondolom, ez az egyetlen gondja a duna tv-n kívüli információgyűjtéssel 😀
    nem ártana egy kis nyelvtan se : lakok 😛

  • A témárhoz: úgy gondolom, hogy az egész lapról korai beszélni. Egyelőre csak egy terv.
    Az ellenzéknek NEM ebbe kell belekötni, hanem hatásos politikai és gazdasági tervekkel kell előjönni, a kormány választásig.

  • No mármost a lakosság nem fog foglalkozni a lappal. Igazából át sem fogják gondolni annak a pénzügyi hátterét. Vagyis azon túl hogy esetlegesen megmosolyogják a gyenge színvonalat, és annak magas ára miatt senki nem veszi meg még a pártkatonák közül sem, nem lesz visszhangja a dolognak. A hivatalokra, intézményekre fogják ráerőszakolni az előfizetést. Úgy hallottam, annak idején a Népszabadságot volt kötelező járatni minden intézménynek.

    Ami a politikai mozgásokat illeti, Bajnai rájött, hogy elszámolta magát. Most nyilatkozott úgy, hogy elfogadja a közös jelöltállítást, ezzel mindenkit meglepett a szövetségen belül is. Már az elején az volt a véleményem, hogy dőreség tőle ha az MSZP szavazóit akarja elszívni. Pedig mindvégig erre bazírozott, noha a semlegesek felé kellett volna nyitnia. Az volt a valódi lehetősége. Elpackázta. Bár egy erőteljes hajrával még lehet középmezőny ott.

    Most ha a jelenlegi alakulgató irányvonal marad, nem tudom.
    A közös kormányfő jelölt szerintem nem „kívülállót” jelent, hanem közös megállapodást a három közül. Több szavazót vonzana egy valódi új személy beemelése, mint a három vezető egyike közös megegyezéssel. Ez tény! De nem hiszem, hogy Mesterházi lemondana a kínálkozó lehetőségről. Ez viszont 8-10 % mínusz jelent majd a szavazatokban. Vajon ők látják ezt?

  • a magyar krónika egy ripacs hülyesége és a mellékelt képen ahogy a papírcsákós Kádár sakkozik -nagyon jó sakkozó volt- az az ember mutogatja aki mindent Kádárnak és rendszerének köszönhet ott lett senkiből valaki azután a valakiből nagysebességgel újra senkiházi

    a 913 fácán-t ki ette meg a közel 30 fős tömegből amiben a szolgák és a jobbágyok is bele vannak számolva a demokrácia nevében eszement öldöklés volt géppisztollyal vagy hogyan sikerült ennyi szerencsétlen -jobb sorsra érdemes- fácánt leteríteni és utána kalaptollat csinálni meg kidobni a kutyáknak amelyek otthagyták mert ennyit azok sem…jellemző és a donatelláska hülyesége meg aljassága és férje a zoszter aki időtlen idők óta egy normális szerepet nem játszott de szépen meggörbűlt

  • én azon is törtem a fejem, hogy’ lehet lázárnak akkora birtoka, hogy azon vadászni lehet, ráadásul abban közel ezer fácán – igazából több lehetett, mondjuk, kétszer annyi, ha annyit terítékre tudtak venni.
    „A ráhajtást 10–14 puskással, 30–50 hajtóval, kiszolgáló személyzettel és megfelelő szállító járművekkel végzik. A hajtók két vagy három csoportra oszlanak, így a vadászat gördülékenyebb. A hajtások végén a lőtt vadat a hajtók összeszedik, és a lőállásokban rendezetten hátrahagyják. A napi terítéket központi helyen, erre a célra kiképzett területen mutatósan elrendezik, és a vadászetika szabályainak megfelelően máglya és kürtszó mellett mutatják be.”
    „A fácán-tenyészkerteket úgy alakítják ki, hogy 2–3 hektár elkerített területre május végén 1 kakas, 4 tojó ivararányban helyeznek ki a zárt téri tojatóvolierekből fácán-törzsanyagot. A tenyészállomány etetés és itatás mellett tovább szaporodik. Egy tojó 4-5 tojást rak.”
    „A vadászterület vadeltartó képességétől és a természetes táplálékforrástól függően szükség van mesterséges takarmányozásra is. Ez az igény évszakonként és területenként változik, de a késő őszi és téli időszakban folyamatos etetésre van szükség. A fácán etetésével az állomány koncentráltságát és helyhez kötöttségét is elősegítik. Ősszel 3-4 dkg búza/állat a napi takarmányszükséglet, decembertől a kukorica és a búza etetése kerül előtérbe, napi 4 dkg kukorica és 1 dkg búza arányban. Ugyanezt adják az első egyedévben is, április-májusban napi 2 dkg búza etetésével úgynevezett fenntartó etetést alkalmaznak.”

    ennek alapján feltételezhető, hogy előre megtervezett szaporulat kihelyezésről és előre megtervezett tömeggyilkosságról volt szó. természetesen a terület vadeltartó képességének javítása érdekében.
    persze, az is lehet, zárthelyi tenyésztés után – simán lehet akár tízezret is tenyészteni egy keltetőházban – kiszórták a szerencsétlen jószágokat az idegenbe, aztán simán felzavarták őket a puskák elé.

  • pedig vadászberkekben az a szólás járja házinyúlra nem lövünk, ezek meg ketrecben nevelt házi fácánok azaz …dehát ennyi bal és jobb fácán között egy két zamatos elfér

  • rodeo36: „férje a zoszter aki időtlen idők óta egy normális szerepet nem játszott de szépen meggörbült”
    Hát most talán lehetőséget lát az újrakezdéshez. Most futnak az alkoholbeteg „művészek”.
    Kár érte mert jó orgánuma van.

  • Kerekes Sandor

    Ne busuljatok.
    2002-ben is igy vesztett Orban. Akkor a Heti Valaszt alapitottak, nagy csinnadrattaval es nagy botrannyal. En meg uj voltam akkor az itteni politikaban, nem ertettem miert volt a felzudulas.
    A Heti Valasz megmaradt, habar a kormany bukott.
    Hadd inditsanak uj lapot, csak menjenek mar a fenebe.

  • Nos az ellenzéknek terve az nincs(kivéve a kormányváltást…)”összefognak”,az már nem érdekes,hogy milyen programot kívánnak megvalósítani,nekik nem ez a lényeg meg az sem,hogy esetleg …több dologban nem egyeznek,csak a győzelem…..(????)aztán lesz ami lesz….fő a hatalom megszerzése!
    Egy lap majd megjelenik(olvasatlanul előre kritizálni kissé
    nevetséges…)meg ugye kinyomtatják,mindenki olvashatja
    majd, véleményt,kritikát mondhat..
    Ezzel szemben ez a fórum,csak itt a neten olvasható és
    ugye nem dicsekedhet akkora sikerrel,olvasottsággal,meg elismeréssel,mint azt szeretné.
    Ami a tartalmat és főleg a stílust illeti hát nem kapkodnák szét az emberek nyomtatásban…..
    Na egyenlőre ez van!

  • Marcsi
    2014 január 7
    6:50 du.
    Talán menjen át a kritizált pártok honlapjára is rendszeresen, akkor nem ír butaságokat. Összevetve a fideSS semmitmondó általános és sehogyan sem értelmezhető programnak nevezett nyilatkozataival, meg fogja látni, hogy kinek van, kinek nincs.

    Tudja, Ille csak a lap olvasóinak nemzetiségi arányait citálta ide egy régebbi cikknél. De ugyanott van iskolázottsági statisztika is. Ez nem az a közeg, ahol vevők a butaságra. Más szóval, kevés az a szint, ahol vevők erre.

  • Visszatérve a lapra egy exkluzív propagandalapot szeretnének létrehozni, ahol valóban arról szólna a dolog ami a cikkben a második számú lehetőség.

    – 2. Szerinte a magyar jobboldaliak félkegyelműek és pont ez a stílus és nívó kell nekik. –

    Pontosan ugyanazt a meggárgyult propagandaszöveget várja el írott formában, amit naponta sulykolnak és hazudoznak. Lényegében erről szólna a dolog.
    Csak ezzel meg kicsit késésben vannak, mivel április 6. a választás napja. Addigra nem tudja elérni a lap a megkívánt hatást. Arról nem is beszélve, hogy ennyiért ki veszi meg? Ez ugyanolyan őrült és őrülteknek való ötlet, mint a stadionépítés foci nélkül.
    Miért van az, hogy az őrültek mind megalomániásak?

  • 1. „Várjuk meg milyen lesz”. Aki akarja várja meg, de nagy összegben tudnék fogadni arra, hogy rágógumiból (hogy jobban ide illőt ne mondjak) ha új, ha régi soha senki, sehol nem fog, nem lesz képes Tadzs Mahal-t, de még kutyaólat sem építeni.
    2. “nem kormányoztunk, elkurtuk nem is kicsit,hazudtunk reggel….,nincs még egy ország amely ekkora hibát követett el…”
    Bár az idézet Gyurcsány beszédből ismert, előszeretettel értelmezik betű, illetve szavak szintjét, mellőzve a tartalmát, értelmét, sokkal jobban illene a kedves vezető szájába, de ekkora őszinteséget ne reméljünk.
    – „hazudtunk reggel …” kell magyaráznom hogy mit jelent a „ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit teszek” kijelentése?.
    – “nem kormányoztunk”, kormányzás most sincs, vezénylés, dirigálás, utasítások, vannak. Csak a példa kedvéért, a Liszt Ferenc-Ferihegy átnevezése jól megmutatta, hogy nem elég az önmagától eltelt kedves vezető elképzelése szerint dönteni, AZT és ÚGY kell tenni amit ő kitalált!
    – „elkúrtuk”, a 4-4,5 millió szegénységben és a 1-1,5 millió mély-szegénységben élőt minek lehet nevezni? A sok százezer külföldre menekül, külföldön dolgozót, minek lehet nevezni?
    stb., stb., stb.

  • 10.000 pld…irányított terjesztés…de azért olvashatja mindenki…gondolom, szamizdatban 😀

  • a cikk illusztrációjához csatlakozva:
    http://nepszava.hu/picture/7561/normal/30/00030226.jpeg
    a nemzet atyja, lázár koma, jó ízléséről téve tanúbizonyságot, selyembársonyban feszít, ráadásul abból is kétsorosban!
    borzalmas!
    de semmi gond: a jólét olyan, mint a hatalom a magyar alapizé megfogalmazása szerint.
    a nép választott képviselői útján részesül belőle!

  • Don Ovuz!

    Butaságokat nem én írok,mert ugye egy még meg sem jelent dologról „kritikát” írni normális ember nem szokott….
    még akkor sem, ha az ész helyett a gyűlölködés „munkálkodik”
    benne….Aztán az iskolai végzettségről,tehetségről az
    intelligenciáról meg pláne nem lehet beszélni ezen az oldalon,ahol akárki nem hogy diploma ,de még érettségi nélkül is írogathat kedvére,bár egyes „diplomásokról”sem gondolnánk
    sokszor,hogy van neki…..(vagy csak marxista….)
    A hülyeségre valóban sokan nem vagyunk vevők!

  • Boda!

    Kezdtem böngészni az egyetemi tablókat, de rájöttem, ön campus-létben van. Így abbahagytam.

  • ” A teljes demokratikus ellenzék összefogása …”

    Mikor látják be,hogy Magyarországon nincs „demokratikus ellenzék”!?Valamannyi posztkommunista,neoliberális bérenc.Nix program,csak „Orbán takarodj!”.Ha ez valakinek elég…szavazzon a Nagy Összefogásra.Majd „lenni meglepetés”.

  • Küszküllö mikor látja be, hogy Magyarországon nincs nemzeti ügyek kormánya?
    Ennek a nemlétező demokratikus ellenzéknek a program egy fokkal jobb mint a kormánypárté, amelynek a programja, amiben sikereket ér el mindössze annyi, hogy: „bukottbaloldal gyurcsányelkúrta bajnaitönkretetteéskülönbenislibás mesterházypedigezekivadéka”.

  • HunCanada

    2014 január 9
    9:34 de.
    „Ennek a nemlétező demokratikus ellenzéknek a program egy fokkal jobb mint a kormánypárté…”

    Természetesen belátom,ha ismerteti velem a „demokratikus oldal” programját.Tessék.

  • küszküllö
    2014 január 9
    11:15 de.
    keressen rá. Ezért van az internet. Ugyanúgy keressen rá a fidesz programjára is. Majd hasonlítsa össze a találatokat. Ennyire egyszerű.

  • miért, van a fidesznek programja? mert az valódi novum lenne!

  • Nincs. Pontosan ezért javasoltam a keresést küszküllőnek, ne én mondjam meg neki.

  • küszküllö
    2014 január 9
    11:15 de.

    Küszküllő, először is alapvető elvárás, hogy legyen annak a pártnak valós programja, amely kormányoz! A többi kérdés mind csak ezután jön.