Omega koncert Niagarán – Dr. Papp Lajossal

2014 január 31 11:01 de.264 hozzászólás

Nem vagyok én elrontója semmi jónak, de a tervezett Omega koncerttel van egy kis bajom.

A dolog úgy kezdődött, hogy kaptam egy emailt. Augusztusban Amerikába jön az Omega Együttes – „Minden idök legnagyobb magyar rockzenekara, az 50 éves Omega első koncertje az amerikai kontinensen!”

Aztán kiderült, hogy az Omega nem az Egyesült Államokban, hanem Kanadában fog koncertezni, pontosabban az Árpád Parkban, amelyik Niagara Falls-on található. Az egy kicsit messze van Kaliforniától, ahol én élek, így hát nem fogok elmenni. Bevallom, a majd 200 dolláros hétvégi belépőt is drágának tartottam.

Az eseményt Magyar Világtalálkozónak hívják, van Facebook oldala is, és a torontói Független Magyar Rádió interjút készített Komáromi Zoltánnal a föszervezővel. Bede-Fazekas Zsolt rádiós szerkesztő szerint „égig érő fába” vágták a fejszéjüket a szervezők, bízik abban, hogy a magyar összetartozás is egyszer majd égig ér.

A hétvége programját is nyilvánosságra hozták, abban az áll, hogy a gyógyító sátorban Géczy Gábor és Vígvári János ingyen „gyógyítanak” majd, lesz Ökomenikus istentisztelet a nemzetért, „Népek Krisztusa Magyarország” előadás, valamint lovas és talpas íjászok bemutatója.

Megakad a szemem az egyik programon. Minden áldott nap előad majd Dr. Papp Lajos. Akik esetleg nem tudnák, Papp úr szívsebésznek mondja magát, járja a világot, és tartja „lebilincselő” előadásait a magyarságról, a termékeny magyar földről, és a magyar vízkincsről. Szerinte az istenhitnek van ereje a gyógyításban, de én azon morfondírozok, hogy mikor van ideje operálni a jó doktornak, hiszen mindig utazik és előad.

Dr. Papp Lajos és Szilágyi Ákos

Dr. Papp Lajos és Szilágyi Ákos

Papp Lajos gyakran idézi példaképét, a „dicsőséges” Wass Albertet, aki pedig jogerősen elítélt fasiszta háborús bűnös volt, románokat és zsidókat gyilkolt, azért halálra is ítélték. Majd végül Wass úr főbelőtte magát, éppenséggel itt az Egyesült Államokban. Nem tudom más hogyan van ezzel, de nekem azért mégiscsak furcsa, hogy a Hippokratészra felesküdött Papp úr egy fasiszta gyilkos „emberi nagyságát és humanizmusát” méltatja. (Wass-t méltató beszéde itt megtekinthető.)

Papp úrnak ráadásul furcsa barátai is vannak. Legutóbbi amerikai körútja során a New-York-i illetőségű Szilágyi Ákos úrral rótta a kontinenst. Szilágyi úr szélsőjobboldali kapcsolatai közismertek, ő már korábban kinevezte magát a New York-i Polgári Kör vezetőjének, és felháborodottan tiltakozott a Magyar Gárda feloszlatása ellen.

Úgy tűnik a kanadai hatóságok is furcsának tartják Papp úr kísérőjét, mert tavaly feltartóztatták őket a kanadai határon. Órákig vizsgálgatták őket, minderről a mindig megbízható Magyar Nemzet hosszú cikkben értekezett. (Mellékelve)

Hogyan kaphatott meghívást az Omega hétvégére az újfasiszta kapcsolatairól elhírhedt Papp úr, aki már a kanadai hatóságok radarernyőjén is jelen van?

Javasolom a szervezőknek, hogy hagyják ki a programból Papp urat, ne hozzák kapcsolatba Kóborékat ezzel a zavaros szélsőjobboldali kapcsolatokkal rendelkező úriemberrel.

Azért az Omegát nem kellene lejáratni. Ennél többet érdemelnek.

Lázár György

264 hozzászólás

  • Gyula Bognar, Jr.

    Majd meglátjuk, hogy a dollárok jelentenek többet, vagy a szélső jobb elutasítása. Erre nem csak az Omega együttes tagjainak (matuzsálemek) de az Észak Amerikában élő magyaroknak is választ kell adni.

  • Fenyvesi Glória

    dr.Papp Lajos egy nemzetközi tekintélyű szívsebész volt.
    De egy riportban mondta, hogy lehetetlenítették el, amikor olcsó gyógymóddal akart sokakat meggyógyítani.Miért ? Ki tudja?Keressék meg azt a riportot!
    Ott hagyta kényszerből a gyógyítást, hogy a Hazája, és a magyar nép szolgálatába álljon…
    Aki védi a népét, az nem fasiszta!
    Pláne, ha támadják azt…
    Lásd:Trianon,orosz megszállás, stb…
    Talán egy franciát, vagy egy szlovákot, vagy bárki mást elítélnek, mert szereti a népét?

  • Kivénhedt, tarháló zenészek, elmebeteg terhálóművész. Ha ezt kérik, he ez kell….

  • Régebben olvastam valami,még szakmailag is blődnek nevezhető trutymókot ettől a doktornak önmagát kinevező baromtól.Aki „szidókról”ír az tudvalevően a nácik legaljához tartozó féreg. (bocsánat a férgektől).A gyilkos grófot és az aktatáskába gyömöszölt másik szemetet imádó „doktor”emberi vonatkozásban még felcser sem lehet.Szívsebész?Na ezzel aztán kiborította a bilit.Utcán kóborló rühes macskát sem bíznék egy ilyen turul záptojásból kipottyant hazafffyyyra.

  • Borítékolom a teljes csődjét az eseménynek..
    A 2O14-es Rolling Stones koncertekre a jegyek 118 és 32O fontok között mozognak.
    Egy kanadában ismeretlen zenekar megtekintésére, akiknél ráadásul már sokan láttak sokkal fiatalabb országútakat is, nem igazán fognak özönleni a népek.
    A szervezők közül valaki kérhetne kölcsön egy számológépet..Hogy tudja, mekkora veszteségre számíthatnak..

  • Az előadás ára: A helyi rockzenészek sokkal több belépőt kérnek, gondolom.
    Az Omega igen híres együttes, végre kikerült Kanadába is.Sok sikert nekik.
    Papp Lajos magyarság védő előadásaival egyetértek.
    Biztos vagyok benne, hogy Lázár György egy könyvét sem olvasta Wass Albertnek, t.i. akkor más véleménye lenne róla. Csak szajkózza a baloldali véleményeket.
    Wass Albertet a románok itélték halálra, hamís vádak alapján. Meg is szerezték maguknak a gróf cégeli Wass birtókot!
    Papp Lajosnak JOGÁBAN áll azt mondani, amit akar, kedves liberális demokraták!

  • falusi: ne légy kishitű! úgy hallottam, hogy a belépő mellé adnak egy turultojást is. meglásd, dőlni fognak az igaz hazaffyak! hameg a kóbor jani a szuszpenzorjára felhúzza azt a csodás latexnadrágját, hát a hazaffynék egyenesen el fognak alélni!

  • figyelő: valóban jogában áll. meg – ahogy a fideszes narratíva mondja – hülyének lenni is 😀

  • nagyan nagyon beteg eszmefuttatás

  • Hehe..Nem kishitű vagyok, hanem realista.. A Stones koncertjét Vancouverben nyolcvan dollárért láttam.
    Paul McCartney torontói koncertjét százhúszért. Zárt helyen. Szabadtéren a költségek megháromszorozódnak..
    és akkor még nem beszéltünk a lovasokról, a nyilazókról, azok díjazásáról, vagy a biztosítások összegéről. Egy sime filmfelvétel biztosítása három napra kb tízezer kanadai dollár. Ebben nem foglaltatik bele az esetleges útlezárás, rendőri biztosítás, balesetbiztosítás, ilyesmik.
    Ha az összbevétel eléri a kétszázezer dollárt, akkor nem lesz nagyobb a veszteség százötven-kétszázezernél.. ha nem lesznek ennyien, (nemlesznek) akkor ez a szám magasabb lesz..

  • Nem akarok az Omegában csalódni. Remélem, semmi közük ezekhez a körökhöz. Remélem, elhatárolják magukat a szélsőjobbtól.

  • Lázár Georgosz

    Nomen est omen, szokták volt mondani, és ez ez esetben is telitalálat. Ennek a beteglelkűnek nem a lázári identitásával van bajom, hanem az bosszant, hogy nála a georgosz csak pejoratívan értelmezhető, és nem tisztességes földművesi értelemben. Ez a Georgosz nevű firkász hamis ítéletekkel szimpatizálva azok mentén mond „véleményt”, majd igyekszik mások véleményét is ilyen módon aberrálni, és a végén még suttyó gőgjében azt hiszi, hogy igaza is van. Wass Aberttet a román megszálló kommunisták koncepciós perben „ítélték el”, és az „ítélet” minden tisztességesen godolkodó ember számára csak egyféleképpen értelmezhető.
    Papp Lajos doktor pedig, aki mellesleg nemzetközi hírű szívsebész, azért volt kénytelen pécsett feladni a hivatását, mert a Gyurcsány-érában olyan módon alakították a szívműtétek anyagi támogatásást, hogy a szívsebésznek kellett volna döntenie, a források szűkössége miatt, hogy kit műt meg és kit nem, vagyis kit ment meg, és kit hagy meghalni. Mivel pedig ő valóban Hippokratészre esküdött, ezért ezt nem vállalhatta.

  • frivol
    2014 január 31
    1:14 du.
    Ismét igaza van!

  • Kedves Figyelő
    12:10

    Wass Albert elítélésében három szempont dominált:

    1., Wass Albert magyarsághoz való tatozása.
    2., Wass Albert vitathatatlanul entellektüellnek számított, és nem csak a magyarok, de legfőképp a románok viszonylatában, és az ilyennel szemben példát kellett statuálni a nacionalista erezetű vörös inkvizíciónak.
    3., Wass Albert vagyona, birtoka.

  • Avi ben Giora

    Most senki se gondolja azt, hogy paranoid vagy seggnyaló illetve judeonáci vagyok.
    Papp Lajos doktor pedig, aki mellesleg nemzetközi hírű szívsebész, azért volt kénytelen pécsett feladni a hivatását, mert a Gyurcsány-érában olyan módon alakították a szívműtétek anyagi támogatásást, hogy a szívsebésznek kellett volna döntenie, a források szűkössége miatt, hogy kit műt meg és kit nem, vagyis kit ment meg, és kit hagy meghalni. Mivel pedig ő valóban Hippokratészre esküdött, ezért ezt nem vállalhatta.
    Igen valóban igy volt de helyesbítenék pár dolgot. Először is miután Pesten ellehetetlenítették a működését Zalaegerszegre ment. Közben hívták a világ jópár országába mert nemzetközi hírű professzor. Valamennyi meghívást visszautasított azzal, hogy ő magyar és Magyarországon akar gyógyítani főleg. A lányomnál még gyerek korban felfedeztek valami szív rendellenességet. Persze azonnal orvoshoz vittem pénzt energiát és időt nem sajnálva. Mindenütt azt mondták operálni kell mert meg kell előzni a nagyobb bajt. Hét éves volt mindössze, de valahogy én nem akartam, hogy összekaszabolják. Egy barátom aki Budapesten szintén orvos mondta, hogy igazam van, hogy várok, ajánlana egy orvost aki nemzetközi szaktekintély. Pap Lajost ajánlotta és meg is adta a budapesti privát rendelőjének a cimét. Természetesen felhívtam telefonon és időpontot kértem. Elmentünk a megadott időpontban. Egyszerű rendlő millo egy emberrel akik rá várakoztak. Bementünk megnézte a lányomat és mondta elküldi vizsgálatokra, mert természetesen volt egy halom de ő ujakat akart. Amikor állítja ki a papirokat mondom neki, doktor ur mi nem vagyunk magyar állampolgárok már. Magyarok vagyunk mert itt születtünk de nem itt élünk. Nem lepődött meg csak megkérdezte. Hol élnek és milyen állampolgárságuk van? Mondtam izraeleik vagyunk és a lányom ott is született és jelen pillanatban Bécsben élünk. Nem hogy elküldött volna vagy megjegyzést tett volna, ha nem azt mondta menjünk ki a Korányi szanatóriumba Budakeszire és ő ott megfogja az összes vizsgálatot csinálni. És valóban ugy is lett. Most jön a csattanó. Egy árva fillér honoráriumot nem fogadott el. Nem akart elfogadni egy fillért, mondván, hogy egyszer azért mert magyar gyerek hiába született kint, másrészről meg eleve gyerekek gyógyításáért nem fogad el honoráriumot. Pár szót beszélgettünk is miután kimondta a verdiktet, hogy semmi műtét simán tornagyakorlatoket kell csinálnia és el fogja felejteni hogy volt valaha szivpanasza. Igy is történt. Szóval a beszélgetés folyamán ő maga mondta, hogy sok zsidó orvos ismerőse van szerte a világon és ezért sem szeretik. viszont azt is mondta, hogy azért meg a zsidók nem szeretik amiért sokszor nacionalista hangvételű nyilatkozatokat tesz. DE! Ő maga is megmondta nagyon sok dologban nem ért egyet magyarokkal és ő nem antiszemita és nem holakouszt tagadó. Ezt saját két fülemmel hallottam és mindezt saját magam tapasztaltam.
    Wass Alberttel kapcsolatban csak annyit, hogy lehet hogy fasiszta szimpatizáns volt és utálta a zsidókat de Amerikában pontosan azért lőtte főbe magát, mert konfrontálódott azzal hogy ő és társai miket tettek. Ha ritka is az ilyen de van. Tudom most ezért sokan majd azt mondják seggnyalo behizelgó zsidó vagyok. Na bumm. De ha valami hamis vagy nem teljesen állja a helyit azt nem szeretem. A KMH olvasói ismerhetnek, hogy aztán én tényleg megirom azt hogy ha valami nem tetszik és főleg antiszemita zsidóellenes vagy hasonló. Ez viszont egy kivételes eset. Lehet hogy valóban tett és tesz néha olyan kijelentéseket amik nem tetszenek de mint itt fentebb megirtam van egy ilyen arca is. Hogy még is miért nem inkább gyógyit? Nos az elején leirtam én is. Ellehetetlenítették a müködését és inkább abba hagyta.

  • Nos Dr.Papp Lajos szintje kicsit magasabban van,hogy azt az
    itt össze vissza írdogáló értelmiségiek….megítélhessék!
    Ami Wass Albertet illeti,hát ő tényleg igazi magyar volt és
    írni is kicsit jobban tudott(azért többen hallottak róla…)mint a csak ezen a fórumon elhíresült „tehetségek”
    Ami az Omegát illeti hát ők azért 50 év alatt letettek az
    asztalra valami élvezhetőt,nagy sikereik voltak,a dalaikat
    ma is sokan szívesen hallgatják,meg ugye sok országban
    népszerűek.
    Az itteniek,csak a saját „nótájukat”fújják,azt is csak itt
    és nagyon hamisan…..!
    Különben minden stímmel!
    Ja a koncertre nem kötelező elmenni,de azért nem kell félni,hogy kevesen lesznek!

  • Akkor most magamra zúdítom a haragot. Omega mint legnagyobb? Presser és Laux távozása óta a „divatzenét” műveli. Azt játszotta ami éppen divat volt. Nem állt tőlük messze a lopás sem. Átlagos szövegekkel átlagos zenével nagy látvánnyal és felhajtással. Kb 25 éve SEMMIT sem csináltak. Mikor elfogy a pénz, csinálnak egy nagy koncertet amire az öreg fiúk és lányok elmennek és fiatalnak hiszik magukat. Hangszeren már nemigen játszanak ezért vendégzenészekkel oldják meg a feladatot.
    Énekesük még az életben nem énekelt ki egy tiszta hangot. Ez akkor megbocsájtható ha értékes szöveget „mond”. A közönségnek mindegy mert nem zenét hallgatni megy hanem nosztalgiázni. Most itt az alkalom a pénzszerzésre. Elmehetnek Amerikába ahova ők még nem jutottak el. Megint meg van oldva néhány év anyagilag. Utána majd megmagyarázzák. Ha jó magyar zenészeket keresünk akkor az Omegával tévúton járunk. Azt remélem tudjátok, hogy a nevük Red Star? Már az első zsabós fellépéseiken ezt használták.

  • „ő valóban Hippokratészre esküdött”
    Hát kérem. Magyarországon minden orvos és kórház „hiánygazdálkodik”. Szinte semmire sincs pénz de az orvosok húzzák az igát és gyógyítanak éjjel nappal. Tudjuk mennyiért. Egy szívműtét x forint. Ebből meg lehet gyógyítani x a négyzeten beteget. Igaz az nem hozza magával a világhírt. Nem, ő e helyett sértődik és elmebeteg „magyarkodóvá” válik. Mert „ő valóban Hippokratészre esküdött”. A többi szarházi orvos pedig aki nem Hippokratészre esküdött, gyógyítja az elképesztő körülmények között a betegeket ezreit. Kevés pénzért és kevés köszönetért. Attól több feljelentésért.
    Akkor most ki is esküdött valóban Hippokratészre?

  • Avi
    2:02

    Ezt a bejegyzést NAGYON KORREKT-nek tartom, főleg azért, mert rávilágított a lényegre, Papp Lajos ember voltára, hiszen éppen azért nem praktizálhatott tovább, mert ember akart maradni. Aki pedig őt szélsőségesnek titulálja, lenácizza, stb., az vagy nem ismeri őt, vagy nem tudja mit beszél. Többször volt szerencsém vele beszélgetni, és csak annyit tudok mondani, hogy nem csak ismereteiben kiváló, de emberségében is. Ezért is estek rosszul azok a lekezelő, lefitymáló bejegyzések, amelyeket némelyek, véleményem szerint megalapozatlanul, vele kapcsolatban tettek.
    Azt meg mégsem kellene bűnéül felróni, hogy markánsan magyar érzelmű! Végtére is magyar sziveket gyógyított, vagy tévednék?

  • Ille István
    2014 január 31
    12:15 du.
    Ha a turulomlettra rá is kattan a szélsőjobb, az csak 36 fő a facebookos támogatottság alapján. Ha hozzávesszük figyelőt is, az csak 37.
    Ez kicsit sovány! Kellene valami pirított szalonna, vagy kolbász is abba az omlettba. Esetleg gulyásparti.

    Bár a partiról Amerika jut eszembe! Meghívott az ismerősöm partira, készültem is rendesen! Voltunk hárman, az öreg meg kirakta a piás üveget. Náluk ez a parti. Csak nem hasonlóra készülnek Kanadában is?

  • Még néhány hozzászólás és kiderül, hogy Wass Albert azért kapott kétszer is vaskeresztet az ukrajnai katonáskodása alatt, mert virágot, élelmiszert, meg száraztésztát osztogatott az ukránoknak..
    Jól hangzikaz, hogy azért, mert fájt a románok foga a Wass birtokra.. Rossz hírem van ezügyben. Mindenkiét elvették, az én családomét is. Nagyapám ugyan még huszonegyben áttelepült magyarországra, de a bátyja ottmaradt a családjával együtt, ahogy az akkor már férjezett hugai is. Mindegyiktől elvettek szinte mindenüket.
    Wasst lehet fényezgetni, akkor is az marad ami volt. Egy lelketlen gyilkos.

  • Nos ezt olvastam Wass elítéléséről az Élet és Irodalomban ami számomra az egyetlen hitelesnek tekinthető média napjainkban:

    „-1941. szeptember 23-án hat személyt (négy románt, Ioan Caţit, Iosif Moldovant, Petru Mărgineanut és Mărioara Mure?ant és két magyar zsidó lányt, Mihály Esztert és Mihály Rozáliát) őrizetbe vett a magyar csendőrség. Közülük két személyt, Petru Mărgineanut és nevelt lányát, Mărioara Mureant néhány óra múlva elengedtek, négy személyt az ítélet szerint átkísértek a cegei Schilling-kastélyba. Az indokolás szerint a következő nap hajnalán kivégezték őket.
    – A gyilkosságokra való állítólagos felbujtást azzal találta bizonyítottnak a Népbíróság, hogy egyetlen szemtanú (Axente Rotaru) állítása szerint Wass Endre és második felesége, Mansberg Izabella a gyilkosságok előtti este átkocsikázott Vasasszentgotthárdról a cegei Schilling-kastélyba, ahová a magyar tisztikart beszállásolták. (Még egyszer mondom, a négy személy kivégzésére az ítélet szerint másnap hajnalban került sor.) Egyetlen bizonyíték sincs azzal kapcsolatban, hogy Wass Endre és felesége miről is beszélt a magyar honvédség tisztjeivel.
    -Mivel csak Wass Endre utazott át Vasasszentgotthárdra, Wass Albert még abban az esetben sem lehetett volna felbujtó, ha történetesen a két román és a két magyar zsidó sorsáról a cegei kastélyban, a mulatozás során született volna döntés.
    – perújítási eljárás során azon kívül az 1941. márciusi román titkosszolgálati jelentésen kívül, amelyik csak Wass Endrét jelölte meg felbujtóként, előkerült egy csendőrségi jelentés. 1940. október 5-én, tehát 15 nappal a vasasszentgotthárdi gyilkosságok után a cegei csendőrőrs a kékesi honvédparancsnokságnak azt jelenti, hogy a Vasasszentgotthárdon letartóztatott négy személyt átadták a magyar honvédség 11-es regimentje „K” osztagának. A jelentés szerint a négy letartóztatott Cege község határában szökést kísérelt meg, felszólításra nem állt meg, ezért „fegyverhasználatra került sor”. Joggal kérdezhetjük, ha valakiket szökés közben lőnek le, létezhet-e felbujtó?
    – négy áldozatot nem a Wass Endre és Wass Albert által állítólag „felbujtatott” nyíregyházi 19-esek, hanem a 11-esek lőtték le!
    -Meggyőződésem szerint a nyomozati eljárást levezető és a vádiratot megszerkesztő neves büntetőjogász, Grigore Râpeanu, a Bukaresti Egyetem Jogi Karának későbbi dékánja, a büntetőjogi tanszék vezetője (volt professzorom) is tisztában volt azzal, hogy sem Wass Endre, sem Wass Albert nem volt felbujtója a vasasszentgotthárdi gyilkosságoknak. Állításomat azzal támasztom alá, hogy a vasasszentgotthárdi Schilling-kastélyba férjével, Wass Endrével átkocsikázó Wassné Mansberg Izabellát a nyomozati eljárás során ügyészként kihallgatta, majd néhány napos előzetes letartóztatás után szabadlábra helyezte. Ha a Schilling-kastélyban tényleg sor került volna a honvédségi tisztikar felbujtására, a jelen lévő feleség társtettesként kellett volna feleljen, vagyis őt is halálra kellett volna ítéltetni.”
    Élet és Irodalom
    KINCSES ELŐD
    Wass Albert és halálos ítélete
    LII. évfolyam 34. szám, 2008. augusztus 22.

    Szóval az az ítélet valóban vitatható, ahogy egyébként az is vitatható, hogy azért nem lehetett ismerni-olvasni a rendszerváltás előtt mert a magyar kultúrpolitika, azaz a hatalom keményen tiltotta volna. Sokkal valószínűbb, hogy egyszerűen nem vettek róla tudomást, nem tartották semmilyen szempontból jelentősnek az életművét, pláne, hogy a mérvadó emigráns lapokban sem volt jelen, és tényleg nem volt semmilyen szempontból jelentős az életműve, irodalmi szempontból meg végképp nem! Akik most agyon ajnározzák pusztán mert ez a trendi népnemzeti megfelelés azoknak ajánlom figyelmébe pl. Móriczot, Mikszáthot, Fekete Istvánt, Sütő Andrást vagy Tamási Áront. Ők nem a trendi magyar irodalom, Ők A magyar irodalom!

  • Frivol. Papp doktor Pécsett valóban a Gyurcsány kormány ideje alatt lett eltávolítva az egyetemről, de nem a kormány, hanem a klinika rektora által. Beadta a nyugdíjaztatási kérelmét, a rektor úr pedig megszüntette a munkaviszonyát, mielőtt a nyugdíjbalépés megtörtént volna.
    Két kérdésem van:
    1. Ki volt az egyetem rektora?
    2. Milyen pártállása, politikai funkciója van most annak az úrnak?
    Pótkérdés: Praktizál-e Dr Papp mostanság is, vagy csak előadásokat tart?
    Kösz.

  • L…István
    3:00

    Szerintem teljesen félrevitted a dolgot, …

  • falusi
    2014 január 31
    3:20 du.

    Fontos, lényegi kérdések…!
    Ha má hippokratészi eskü meg a f..omon is bokréta akkora szent ember ez a papp izé!

  • Fuser
    2014 január 31
    3:17 du.
    Kedves Fuser!
    Már korábban is írta, hogy egy baj van, olyan idodalomból művelődsz ami hazudik.
    Az „Élet és Irodalom-ról” megvan különnbejáratú véleményem. Ezen kivül, egy baj van Wass Alberttel, otthon igen népszeűek a könyvei!

  • figyelő: azért azzal az igen népszerűséggel csak csínján. mondjuk, bizonyos körökben népszerű. azok a körök meg már nem annyira népszerűek.

  • falusi
    2014 január 31
    3:09 du.
    Honnan tudod, hogy gyilkos? Ott voltál? A románok állitották (nem csak róluk). Olvastam az élettörténetét, a bizonyos „gyilkosság alkalmával” éppen vadászaton volt a hegyekben..
    Nem az ukránoknak vitt virágot, hanem megmentett egy egész katonai egységet, ezért kapta a vaskereszetet.
    Aniről nem tudsz hiteles adatokat, jobb ha hallgatsz!

  • Figyelő
    2014 január 31
    3:53 du.

    Figyelő drága! Na csinálja ezt velem! Most komolyan elárulta magát, hogy vagy el sem olvasta a bejegyzésem vagy nagyon figyelmetlenül olvasta. Az idézett cikk konkrétan és részletesen azt taglalja, hogy Wass miért nem lehetett bűnös az ellene felhozott vádakban! Kérem olvassa el még egyszer!
    Az irodalmi értékéről írtak pedig a saját véleményem!

  • falusi
    2014 január 31
    3:09 du.
    Sok mindenkitől elvettek mindent.De a gróf cégeli Wass birtok kicsit más volt.

  • Kerekes Sandor

    Dr. Papp Lajos, (nem tevesztendo ossze a viccbeli Papp lajcsival! Habar a kulonbseg nem olyan nagy, ez igaz.) valoban egy kiszolgalt orvos, de mostanaban mar nehany eve a Hazzaffyas Jobb (nem tevesztendo ossze Szent Jobbal!), szoval, a Hazzaffyas Jobb Don Quijoteja.
    En hallottam ot beszelni egyszer es ket kulonos teljesitmenyt nyujtott egyetlen beszedben.
    Hallatlan sok marhasagot mondott hallatlan hosszan, de a vegen nem mondott semmit aminek konkret ertelme lett volna. Ez az ember egy kokler, egy szelhamos es pontosan az, akire a fatyolosszemu magyar jobboldalnak szuksege van. Az uzenetet akarhanyfele keppen lehet ertelmezni, de csak a Jobb vevo ra. Nos, lelkuk rajta, nekik legyen mondva!

  • Avi ben Giora
    2014 január 31
    2:02 du.
    Kedves Avi, köszönet az érdekes személyes tapasztalat leírásról. Éppen bizonyiték, a többi hamís hírek terjesztői ellen.

  • Figyelő
    2014 január 31
    4:01 du

    Szóval most idehozok valamit ami az önök véleményét igazolja és egyébként tényleg objektív és tényszerű érvekkel támasztja alá, ráadásul egy ellenzéki lapban erre tessék, ezért is kapok a fejemre! El vagyok kenődve! 🙁

  • frivol: Nekem szólt? Nem hiszem, hogy félre vittem. A Papp doktor egy orvosi ágban kiemelkedő. A többi orvos pedig más ágban kiemelkedő. Kórházi műtéteket nem saját dicsőségre csináljuk, de főleg nem vesszük el a pénzt más műtétek elől. Tudod tudok olyan műtétekről amit csak azért csinált meg a sebész mert meg tudta csinálni. A beteg biztos belehalt, de a műtét sikerült. Sok olyan történik az orvosok között amit a beteg elképzelni sem tud. És persze azt hiszi el, amit a szimpatikusabb állít. Papp doktort a többi orvos fölé helyezni több mint hiba. Sértés a többi becsületes nagyon jó orvosra nézve. Ha ilyen kevés a pénz, sajnos szelektálni kell. Nem lehet az orvos egyéni dicsőségét nézni. Ha nagy ember akkor ezt tudomásul veszi. Ha ő meg csak magyar szívet hajlandó gyógyítani akkor milyen esküről beszélünk?
    Persze kaphatott volna annyi pénz amennyit akar. De miért pont ő?
    Nem a szaktudásában kételkedem. Ő meggyógyít 8 beteget, míg a másik nem neves orvos ezret. Milyen alapon helyezed a szívsebészt bármely más orvos elé (ő tényleg Hipokratészre esküdött)? Nem fogadott el pénzt? Kapásból mondok neked harminc nevet aki nem fogad el pénzt. Egy olyat is aki BÁRKINEK ingyen fizetség nélkül segít. Csak ennyi bajom van. Az se baj ha félrement Leírtam néhány gondolatot.

  • Kedves Figyelő: Ha jobboldal nem hirdeti Wass „igazi” magyarságát akkor soha egy könyvét sem nyomtatják ki. Most pedig nincs aki kimerje jelenteni, hogy a király mezítelen. De az is lehet, hogy ez a csodálatos olvasótábor nem is tud különbséget tenni irodalom és Wass között.

  • A Zomega zenéje utóbbi időkben már hallgathatatlan.
    Olyan kárálás-félének tűnik.
    Gyerekkoromban szerettem de az az idő már elmúlt.
    Node..ha a Szörényiéknek lehetett három évente egy búcsúkoncertje , akkor miért ne próbálékozhatnának a 70 éves szex szimbóleumok egy kis dollár-besöpréssel ( vagy összesepergetéssel ) nemiga ?…:)

    Wass Albert egy halálraítélt háborús bűnös aljanáci.
    Innentől szólhatnak úgy az írásai akár a Szférák Zenéje , akkor is az marad. Csak másik nácik éltetik és olvassák , akik gyakorlatilag potenciális gyilkosok.
    Ugyanis egy gyilkos, egy velejéig romlott ember eszmefuttatásait morálisan normális ember nem olvassa.
    Elég szégyen hogy egészen kicsi gyerekekre kényszerítik rá ezt a gyilkost az iskolákban. Ebből, meg a hasonló dolgokból még nagy nemzeti tragédia lesz.

  • Glóra
    Mit akarsz már ezzel a Trianonnal ?
    Még ilyen három év és a nyakunkon a Román meg a Szlovák hadsereg !
    ( Addigra már ugyanis az USA kirak minket a NATO.-ból. Föleg most hogy egyik dicső főurunk éppen hadat üzenni készül nekik.)

    Csak egyet finganak a szájukkal imádottjaid és seperc alatt Dunántúl-méretűre zsugorodik a Tejjel-Mézzel folyó.

    Trianon Mohácsnál kezdődőtt , onnantól a mindenkori magyar felső-osztály mindig egy kicsit kiárúsított a Hazából. Ez lett neki a vége.
    Ez alól kivétel a ‘tizenkilences Vörös Hadsereg , mert a dicsőséges hadjárataik nélkül most jóval kisebb lenn a Tejjel-Mézzel folyó !

    Orosz megszállás.
    Ezt sem nagyon érted ugye ?
    Tudod ha egy bolha ( Tejjel-Mézzel folyóra gondolok most ) belemar egy medvébe a medve oda se néz , úgy keni széjjel a praclijával.
    Ezért nem érthető világosan hogyan is merték megtámadni a hazaáruló Horthysták az Orosz Medvét ?
    A németek nem kérték !
    Sztálin pedig megüzente :
    ” Maradjatok ki ebből , még jól is járhattok Románia rovására.
    ( Akkoriban Sztálin utálta Romániát mert részt vett a Barbarossa-hadműveletben.)
    Később ez a szitu megfordult. A románok lieblingek lettek , mink meg feketeseggűek.
    Még óriási szerencse hogy egyáltalán meghagyta Magyarországot.
    Szóval idétlen rinyálás helyett inkább adj hálát a magyarok jósórsának hogy így alakult !
    Egy szavunk se lehet.
    Roosewelt , Sztálin és Churchill megálapodtak Jaltában a Világ felosztását illetően.
    Ők voltak a GYŐZŐK !
    Magyarországnak az a sors jutott Horthy hülyesége miatt hogy amíg ez a szerződés érvényben van , addig itt maradnak. Mintahogy az USA és Nagybritannia hadereje ottmardt Németországban , a Rajna mentén.

  • Lázár György

    Úgy tűnik Wass Albertet illetően sokan félremagyarázzák a tényeket:

    Wass Albertet 1946. március 13-án a Román Népbíróság gyilkosságban való részvételért halálra ítélte. Mihály Eszter, Mihály Rozália, Josif Moldavan és Ioan Catin voltak az áldozatok. A bíróság működését a Szövetséges Ellenőrző Bizottság elismerte, annak tagjai az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, és a Szovjetunió voltak.

    Az Egyesült Államokban Wass az amerikai hatóságok vizsgálata alatt állt. Megpróbált magyar állampolgárságot szerezni, Budapestre menekülni, de az nem sikerült. Wass-t nem rehabilitálták, háborús bűnös maradt öngyilkosságáig, ezt az amerikai politikusok többször is hangsúlyozták.

    Akik kételkednek Wass bűnösségében, azok olvassák el az Egyesült Államok Kongresszusának hivatalos jegyzőkönyvét, Ben Cardin szenátor név szerint kiemelte, hogy Wass háborús bűnös volt.

    “The most recent manifestation of this revisionism includes efforts to rehabilitate convicted war criminal Albert Wass…”

    http://thomas.loc.gov/cgi-bin/query/z?r112:S12JY2-0012:/

    Az Orbán-rezsim ebben az esetben is meghamisította a tényeket.

  • Fuser
    2014 január 31
    4:03 du.
    Elnézést kérek! Valóóban a betett cikk idézetét figyelmetlenül olvastam.
    Valóban szégyenlem magam…..

  • Figyelő
    2014 január 31
    4:01 du.
    Édesapámtól. 1948 és 51 között egyött raboskodott Vácott egy Veress lajos (?) nevű vezérezredessel, aki 42-ben a IX. Hadtest parancsnoka volt, Wass főnöke, és egyben mentora is. Apám és Weress között a kapcsolat úgy alakult ki, hogy Weress anyai nagyapám bátyjával együtt végeztk a Katonai Főiskolát, a Ludovikát, valamikor 191O körül..
    Weress beszélt az ukrajnai megtorlásokról, ennek kapcsán került elő Wass neve. Az első vaskeresztet a partizánok, illetve a falvak és a lakosság elleni h”határozott fellépéséért” kapta. Ennek a fellépésnek a következménye volt, hogy egy falu civil lakosainak a IX. Hadtest katonáiból álló, Wass Albert alhadnagy vezette különítmény a falu lakosaiból ötvenvalahányat kivégeztetett. Amikor a hír a partizánokhoz jutott, bosszút akartak állni, bekerítették a portyázó (ellenőrző) magyar katonákat, akiket Wass vezxetett. Innét vágta ki magát az a társaság, egy katonailag valóban „huszárvágással”, amiért megkapta Wass a második vaskeresztjét is..
    Ennyit a te „hős és igazmagyar” Wass Albertedről.

  • Figyelő
    2014 január 31
    4:04 du.
    Más volt? Mitől? Másabb, mint az Almássy, vagy a Nagymarosi és Monoki Bigék tulajdonai? neked fogalmad nincs az erdélyi nemesség milyenségéről, befolyásáról, és a huszadik században betöltött szerepéről..

  • Noszticzius Judit

    Valóban Orbán-kormányban sem-sem jó,mert Orbán – Vona közösen együtt működik tervezni az egész Magyarországon ????!!!! 🙁 :-(,akkor kell azonnal leváltjani az Orbán-kormányt,akkor kell és lehet megszüntelni a Magyar Gárdát,sokfélei jobboldali szélsőségeseket!!!!!!!!!!!!!!
    Akkor visszahzajönnek a külföldről magyar orvosok visszjönnek haza a Magyarországába és talán vizidíj visszatérért,még jobban csinálják operálni ???!!!

  • Lázár György
    2014 január 31
    8:14 du.
    Köszönöm, elolvastam wezt a linkét.
    Két dologra szeretném a figyelmét felhozni:
    Wass Allbert bűnös voltát az amerikai CIA és az FBI hosszan nyomozta, mert románia kikérte mint háborús bűnöst.
    A fenti intézmények NEM találták bűnösnek .
    Militery egyetemen tanított történelmet , nyugdíjas koráig Floridában. Legidősebb fia amerikai tábornok.
    A más, az amerikai Congress doukument.
    Végig olvastam, angol tudásom jó.
    Nekem az egész szőveg úgy tűnik, mintha a Göllner- Ádám Charta szövege lenne. T.i. el is küldték azt több helyre. Ez újság szerkesztője egyik írója. Nézze meg az archájv-ban…..

  • figyelő, komolyan nem értem…mi érdeke fűződik ahhoz, hogy ilyen vehemensen védjen egy háborús bűnöst, a)akihez semmi köze, b) akit egy mérvadó többség megbélyegzett, és annak tart, ami, c) nem a „nem bűnös” verdiktet mondták ki, hanem a bizonyítottság hiányát ? ha a végtelen igazságérzete indítja, hogy minden „ártatlanul” meghurcolt wass albert féléket széllel szemben is kimosson, akkor jobban tenné, ha pénzt kérne érte.
    ahogy elnézem, ebből a kultuszból egész jól meg lehetne élni. persze, ahhoz haza kellene költözni ide, orbanisztánba.
    attól tartok, ahhoz magának se fűlne a foga.

  • Kedves Figyelő
    9:29

    Az ég szerelmére! Kérem, nyugodjon meg! Ha Ille Jogerős István Wass Albert személyét illetően kimondta, hogy háborús bűnös, akkor nincs apelláta.

  • falusi
    3:20

    Csak a pótkérdésre tudok viszonylag elfogadható választ adni. Jó fél éve beszéltem vele telefonon, és akkor biztosan nem praktizált. Gondolom, azóta e területen nem igen volt változás.
    A többi kérdésre az interneten megkereshető a válasz.

  • Szőkenőnek esze ágában sincs ide költözni.
    A demokrácia kényelmes és biztonságos sáncai mőgül vicsorog és acsarkodik azokra aki itthon is ugyanolyan biztonságot és demokráciát szeretnének , mint ami neki jutott osztályrészül.
    Figyelő gyűlöli nemzetét !!!!!!

  • Frivi ne sopánkoggyék kérem.
    Idétlenül áll az magának.

  • geyza: frivi nem sopánkodik. vedlik.

  • geyza: tévedsz. figyelő csak a baloldalt gyűlöli. cserébe átkozottul félre értelmezi a nemzete – már, ha még ahhoz tartozónak érzi magát, hiszen semmi jót nem kapott tőle – érdekeit.

  • Kedves Nagyikám,
    Az Ille Pistának van itt egy nagyon helyénvaló kérdése.Ha Te egy ekkora nagy darab szittya lovas vagy,mit keresel még mindig egy ilyen demokráciával megfertőzött országban?Rokonságod is van Undorlandban. 24 éve már 24 ezerszer vissza húzhattál volna.Amikor még 24 évvel fiatalabban sokban segíthettél volna a fasizmus alakítgatásában.Mindez a mai milliőbe nem illik bele.Főként nem a világ egyik legtisztességesebb legemberibb országában.Hidd el Kanadánál jobb országot soha nem találhattál volna.Még az általad imádott jányi gusztáv féle szenthazában sem.A Tóra azt írja,hogy az az igazán boldog ember,aki értékeli és megbecsüli azt amije van.Ehhez Neked is jogod van.57 év után már igazán lehetne identitásod is,nem csak a múlthoz fűződő valós?vagy valótlan álmok.

  • Ille István
    2014 február 1
    9:54 de.
    Tudja, ragaszkodom az igazsághoz. Régi rossz szokásom-.
    Sajnos, nincs KIHEZ hazamenni, már mindenki kint van a temetőben. A családom idős tagjai meg a montreali temetőben.
    Új családom, gyerekeim, unokáim viszont itt élnek.

  • Kedves Gyuri10!

    Ha Te szokásaid szerint vallásodat gyakorlod a hozzá tartozó külsőségekkel, Te sem veszed jó néven, ha bárki ezért megjegyzéseket aggat rád, hiszen a hit mégis csak a szív legmélyebb bugyrainak sajátja. Ezt a Nagyitól is méltánytalan elvitatnod, meg őt torzítás árán fókuszba állítanod. Már csak pusztán azért mindom, nehogy megmérettess, és könnyűnek találtass!

  • Figyelő
    2014 január 31
    4:01 du.
    Te írtad:
    „Aniről nem tudsz hiteles adatokat, jobb ha hallgatsz!”

    Megfogadhatnád…

  • Ööööö..Nagymagyaroknak..
    Pusszantás a Vajdaságból..

    http://mkronika.freewb.hu/velemeny

  • falusi
    2014 február 1
    12:01 du.
    Attól függ ki mit tart hiteles adatoknak…

  • falusi: nawazze! ez a vajdasági fiú csakis libsibolsibibsi lehet, egy igazi határon túli kebelmagyar így nem nyilatkozhat a nagy nemzetmentő áldásos manipulációiról!

  • Szőkenőnek az igazmondás ” régi rossz szokása ”
    PFFFFffffff…ffff…ffff..

  • Azért én nem bíznám magam Papp doktorra!
    Saját bevallása szerint is többszörös gyilkos!
    Operálásai alatt is Isten jár az eszében!
    Az ilyennek nincs helye a gyógyításban!

  • Bocsánat, de a link lemaradt!
    http://alfahir.hu/node/15585

  • „Wass Albertet, aki pedig jogerősen elítélt fasiszta háborús bűnös volt, románokat és zsidókat gyilkolt, azért halálra is ítélték.”
    Nana!

    „A román Néptörvényszék 1946 tavaszán Wass Albertet távollétében halálra ítélte háborús bűnökért és gyilkosságért. Azzal vádolták, hogy 1940-ben az Észak-Erdélybe bevonuló magyar csapatoknak parancsba adta egy ortodox pap családjának és néhány románnak, a helyi zsidó kereskedőnek és családjának, valamint az ortodox román pópának és annak magyar szolgálójának a kivégzését.

    A román hatóságok többször is kérték kiadatását, 1979-ben az USA Igazságügyi Minisztériuma többszöri átvizsgálás után, nem kellő megalapozottságára hivatkozva elutasította a kérelmet. Ez történt akkor is, amikor a Wiesenthal alapítvány tett feljelentést ellene, mivel azok között az emberek között, akiknek kivégzésére állítólag parancsot adott, két zsidó is volt. Az USA az ügy átvizsgálása után ejtette a vádakat.”

  • Fenyvesi Glória

    Ha egy orvos gyógyít, jól teszi, ha közben Istentől kér segítséget!Azaz hitben él…
    Ilyen nagyszerű,világhírű magyar orvos még Csókay András agysebész is!
    Büszkék lehetünk mi,magyarok, az orvosainkra is!!!

  • fenyvesi glória: valóban. isten majd segít, ha már ő, a hívő orvos, elszabta. csókay – ahogy érzékelem a jobbikos körökben – nagy sikerrel végez lobotómiát is.
    ami pedig a maga által (is) vizionált szebb jövőt illeti, talán olvasson bele egy ilyesmiről szóló cikkbe. igaz, hogy az boldogabb jövőt említ, de a különbség csak érzelmi
    http://erdely.ma/ajanlo.php?id=117142

  • Küszküllő: Pontosan kellene fogalmaznia. Az USA nem ejtette el a vádakat azok kivizsgálása után! Szó sincs Wass Albert ártatlanságáról, aki nem csak két Román férfi és két zsidó asszony kivégzésével vádolták, hanem 11 zsidó kivégzésének parancsával is.
    A Román állam által beadott kiadatási kérelem teljesítése ellen határozott az USA bírósága, a bizonyítékok hiányossága miatt. Az évek elteltével, ugyanis nem voltak már olyan szemtanúk akiket be lehetett volna idézni kihallgatásra, 1979-ben, 35 évvel a gyilkosságok után, az USA bírósága elutasította a Román állam kiadatási kérelmét.
    ===============
    Függetlenül a fentiektől, Wass Albert egy náci tiszt volt, (aid-de-camp of General Lajos Veress) maga választotta ezt az életpályát. Az ember morális értékét NEM csak a munkája, hanem életpályájának megválasztása is meghatározza. Hitlert nem mint festőt értékeli senki, hanem aszerint, hogy milyen életpályát választott magának a leszerelése után. Voltak sokan, akik NEM támogatták a fasizmust, nem terelték a zsidókat az utcán, nem gyilkolták meg felebarátaikat, nem lettek náci tisztek, katonák, sőt voltak milliók, akik a Németek és szövetségeseik ellen szervezkedtek és harcoltak a megszállott országokban. Voltak ahol a becsületes, humánus polgárok egy éjszaka alatt kimenekítették az összes zsidót csónakokon, hajókon, Svédországba. Voltak, ahol a Német tiszteket, katonákat vadászták a partizánok, amiért egész falút kiirtottak a Németek.
    Magyarországon viszont azonnal egy fasiszta kormány lett kinevezve Horthy által, amint a Németek bevonultak Budapestre, ahol a nép lelkesedve fogadta őket. Ezután 1944-ben miután a Németek meglepetésére, a lelkes magyarok megfosztották a zsidókat vagyonuktól, összegyűjtöttek 760,000-t, gettókba, táborokba zárták őket, munkaszolgálatba küldték, vagy egyszerűen lepuffantottak sokat, 54 nap alatt 466,000-t deportáltak a haláltáborokba. Sehol német katonáknak még híre sem volt. Adolf Eichmann Budapesten 20 tisztel és 100 fős irodával irányította Magyarország zsidótalanítását az akkori 170,000 négyzet kilométernyi területről, ami Magyar hatóságok kezében volt, beleértve a Délvidéket, Felvidéket, Erdélyt is. Ebben vett részt Wass Albert is-LELKESEN! Ezt éljenezte Nyírő József és Horthy kedvence, Tormay Cecile. Ma pedig a FideSS és a Jobbik, a csőcselékkel, akik kéményseprőruhában masíroznak, árpád sávos zászlókat lengetnek és szabad idejükben cinkostársaikkal cigányokat fenyegetnek meg, vagy zsidó rabbit rúgnak hasba az utcán. Ezeket tartja Magyar hősöknek, hazafiaknak a Fidesz/KDNP/Jobbik koszos bagázs és sokan akik rájuk szavaznak.
    Wass Albert egy mocskos náci volt, így kellene tanítani azt, de az aljas, fasiszta kormány talál sok seggnyalót akik megrendelésre tisztára próbálják mosni a múltat.
    Németországban a társadalmi fejlődés során a nagy többség szembe tudott nézni múltjával és letudta azt, sőt, még a Kelet-Németországgal való egyesülés politikai problémáit is sikeresen megoldották. Németország újra kivívta a Világ elismerését, feldolgozta magát a mély megvetésből és egy lerombolt országból Európa vezető €es tisztelt nagyhatalma lett.
    Ezzel szemben Magyarországon az anti-szemita csürhe és a fasiszta Jobbik lett a társadalom vezetője. Az aljas, rablóbanda Fidesz/KDNP ösztönzi mindezt és a Jobbik aki végrehajtja. Magyarország kormánya, sok megalkuvó, gyáva, gerinctelen ember segítségével, (van, aki tanárnak meri hívni magát) ma is hazug, költött történelemmel butít generációkat, ezáltal gyáván és becstelenül másokra kenik bűneiket. A MINIszterelnök képzelt szabadságharcot folytat, fenyeget, támad minden más országot, csakúgy, mint Kim Jong-un Észak-Korea idióta diktátora. Hadsereg nélkül azonban, szerencsére csak pofázni tud, gondosan kiválasztott, hiszékeny és álomvilágban élő Békemenetes hallgatóinak.
    „Akik nem ismerik múltjukat, azok annak ismétlésére vannak kárhoztatva.” (George Santayana)

  • hoppácska, frivi! mintha kicsit elhamarkodott lett volna a kigúnyolásom!
    bár nyilvánvaló, hogy a magunkfajta gaz libsibolsibibsi mindent megtesz a nemzet dicső szülötteinek befeketítésére. a franc az ilyen apró különbségekbe, mint a nem bűnös és a bizonyítottság hiánya közti!

  • Fenyvesi Glória
    2014 február 2
    4:23 du.

    „Büszkék lehetünk mi,magyarok, az orvosainkra is!!!”

    Bizony! Akik között a mai napig felülreprezentált a zsidó származásúak aránya. Ezért kellene a magadfajta nácoid szarháziaknak elkussolnia végre, mert lehet, sőt esélyes, hogy téged vagy valamelyik családtagod egy zsidó orvos fogja legközelebb műteni! És rögtön nem lesz ekkora, megkülönböztető arcod mikor az életed függ attól akikre a hétköznapjaidban primitív gőggel köpködsz!

  • Nincs annál mókásabb,mint amikor kommunisták kommunistáznak,nácik náciznak és dilettánsok mondanak szakvéleményt.Wassról csak Isten tud mindent,senki más.Mégis úgy tesznek itt néhányan,mintha Wass Albert meggyónt volna nekik.Ezt hívják elfogultságnak,gyülöletnek.

    „Román archívumokban kutattak

    Kincses szerint beadványát az alapozta meg, hogy a román védelmi és külügyi minisztérium archívumaiban olyan korabeli dokumentumokat találtak, amelyek azt bizonyítják, hogy Wass Albertnek semmi köze az omboztelki és a vasasszentgothárdi kivégzésekhez, melyek miatt elítélték a Wass család tagjait.

    Vekov Károly történész, korábbi RMDSZ-es parlamenti képviselő 2006-ban olyan iratokat talált, amelyek Wass Albert ártatlanságát bizonyítják. Ezt akkor Kincses Előd jelentette be, és erre alapozva nyújtotta be keresetét idén a kolozsvári bíróságra.

    Perújítási kérelmet egyébként csak akkor lehet benyújtani, ha olyan iratok kerülnek elő, amelyek alapvetően megváltoztatnák a korábbi ítéletet, és amelyeket az 1946-ban ülésező népbíróság nem ismert, nem ismerhetett.”

    http://index.hu/tudomany/tortenelem/vekwass62372/

  • küszküllő: ne komolytalankodjon! index, mint autentikus forrás, mi? kincses előd? na, neeee. vekov miért is kutatta volna wass ártatlanságát? cui prodest?
    ja, hogy vekov az erdélyi magyar néppárt tagja? ezt valamiért kihagyja az önéletrajzából:
    http://www.neppart.eu/parlament2012/admin/data/file/20121116/cj_cv_vekov-karoly.pdf

    az erdélyi magyar néppárt szellemiségének ismeretében – az Erdélyi Magyar Néppárt (röviden EMNP, románul Partidul Popular Maghiar din Transilvania) egy jobboldali, autonomista és keresztény-konzervatív elveket valló romániai magyar párt – már nem is érdekel, hogy kinek az érdeke wass mosdatása.

  • Ille István

    2014 február 3
    4:37 de.

    küszküllő: ne komolytalankodjon! index, mint autentikus forrás, mi?
    Ille István,ne torzítson!Nem az index,hanem a megtalált dokumentumok a hiteles forrás.A dokumentumokat kell vallatóra fogni,nem a hírnököt lelőni.

  • küszküllő: ugyanaz. se kincses, se vekov nem vehető komolyan. mert hát, +1x: cui prodest?

  • Az elv drámaibb megfogalmazását Seneca Medea című drámájából ismerjük: cui prodest („No és kinek áll ez érdekében?”). A teljes mondat így hangzik: Cui prōdest scelus, is fecit; azaz: „Akinek jól jött ez a vétek, no éppen az követte el.”

    Általában arra szokás célozni az elv említésével, hogy a bűn elkövetője valószínűleg azok között található, akik valamiképpen profitáltak belőle, például anyagilag. Az ilyen érdekelt érdekeltsége gyakran nem kapásból nyilvánvaló, netán a vizsgálódok figyelmét direkt terelik el egy bűnbak segítségével például.

  • küszküllő: köszönet a kiegészítésért, ez már szinte frivoli precizitás. akkor +1x kérdezem (ugyanis az általam beszúrt kérdő mondat, általánosságban és köznyelvben használt, a maga által bővített következtetés és ítélet): kincsesnek és vetkovnak milyen érdeke fűződött a mosdatáshoz? semmilyen? akkor minek kezdtek bele?
    mert azt mégsem mondhatjuk, hogy ők követték el wass helyett. de miért mentegetik? ki lenne a bűnbak?

  • Gyula Bognar
    2014 február 3
    3:44 de.
    Öszintén sajnálom, Bognár úr lelkiállapotát.
    Ennyi náci közt nehéz lehet élni. Főleg ennyi hazug információkkal, miket nincs kedvem egyenként megcáfolni.
    Wass NE a magyr hadseregben volt ( a magyar hadsereg nem volt náci)? „Ezt” fogalkozást választotta Wass, akkor már megbecsült író volt!
    magyarok örömújongással fogadták a németeket , (azért játszott gyászzenét a rádió egésznap)
    Még folytathatnám, de nincs értelme. Csak sajnállni tudom Őt!

  • figyelő: „A megszállásig (vasárnap volt) a rádió hírek helyett gyászzenét (Chopin gyászindulóját) adta. A megszálláskor minden mikrofonhoz őrszemet állítottak a németek. Ezután, rövid leállást követően, német és magyar indulók hangzottak el, de a hírekben csak az MTI külföldi híreit adta a rádió. Másnap, március 20-án Kossuth halálának 50. évfordulója volt, amelynek ünnepségét Kállay Miklós beszédével közvetítette volna a rádió – de az ünnepség elmaradt, így egy cenzúrázott ünnepi műsor került adásba. Ebben elhangzott a Ne higgy, magyar, a németnek című dal is, szöveg nélkül, a szabadságharc dalaiból összeállított műsorszámban. A német megszállás tényéről csak 22-én este 10-kor olvastak be egy rövid közleményt. Ebben hangzott el, hogy „kölcsönös megegyezés alapján német csapatok érkeztek Magyarországra”. Az új Sztójay-kormány egyik első intézkedése a zsidók rádióinak bejelentéséről, majd beszolgáltatásáról szólt.”
    upppsz. valahogy az egész napos gyászinduló és a hírek helyett sugárzott mintha nem ugyanaz lenne. meg a kölcsönös megegyezés se.
    na, erről beszéltem, amikor a maga történelemfelfogására céloztam.
    miért is erőlködik annyira wass tisztára mosásán?
    tkp. lényegtelen. vissza is vonom a kérdést. kérem a tisztelt népi ülnököket, ne vegyék figyelembe.

    figyelő, megkövetem minden eddigi – személyeskedésnek és cikizésnek tűnő hozzászólásomért.
    semmi értelme se volt.
    ez a maga élete, a maga múltja, a maga emlékei. csak arra kérem, hogy ha közzé is teszi, írja a végére, hogy: szerintem, vagy úgy emlékszem. akkor nem tűnik az egyedüli igazság hordozójának. az ilyesmi – ahogy érzékeli – errefelé elég sok embert iritál.

  • Ille István
    2014 február 3
    12:06 du.
    Igaza van, nem úgyanaz!Sőt, én is írtam, hogy vasárnap volt és ebéd közben hallottuk a rádióban.
    A Chopin gyászinduló ezek szerint nem gyászzene.
    A hírekben hallottuk, el is mentem magmban meditálni.
    Ha a saját emlékeim NEM IGAZAK, akkor feladom. Biztos álmodom, vagy korom miatt szenilis vagyok!

    Már többször betettem egy dokumentet erről, de mindig elkerüli a figyelmet, érdekes módon.

  • Ille István

    2014 február 3
    10:35 de.
    Csak szubjektív sejtéseim vannak.Az egyik,hogy jó ideje aki teheti rúg egyet a magyarságba,különös elöszretettel a hataron túli magyarokba.Szó szerint is.Önvédelem.
    A másik,hogy magyarok.Emberek.Az ügyet senki sem vizsgálta ki megnyugtatóan,az egésznek koncepciós per szaga van.Mi a gond azzal,ha egy erdélyi magyar ügyvéd foglalkozik egy erdélyi magyar író ügyével?Hogy erdélyi és magyar?

  • küszküllő: semmi gond ezzel. csak az időzítés, és a cél.
    a határon túli magyarokat pedig már évekkel ezelőtt eszközként használta fel a fidesz. egy eszköz meg, ha javasolhatom, ne legyen érzékeny.

  • Milyen idözítés?Milyen cél?
    És mire használta fel a FIDESZ-KDNP a határon túliakat?Ez valami összeesküvés-elmélet?

  • küszküllő: ha lehet, ne kezdje el most a tudatlant játszani!
    a)ki a faszt érdekelt wass albert akár 4 évvel ezelőtt is?
    b)milyen támogatással alakultak meg az erdélyi polgári pártok?
    c)mi is lett a megosztás eredménye? ugyanaz, mint itthon: orbán basi ott is magyart magyar ellen fordított!
    mind1, ha ennyire vak, teljesen felesleges maga előtt az ösvényt megvilágítani.

  • Ille István

    2014 február 3
    2:29 du.
    Azt kérdeztem,milyen idözítés.Válasz helyett „faszt” kaptam.Lehet,hogy csak utólag nézte meg a cikk keltezését?

    Wass Albert még mindig háborús bűnös Romániában

    Szegő Iván Miklós

    2007. május 22., kedd 09:52

  • küszküllő: tárgyi tévedésben van. ha én magának „faszt” küldök, akkor azt magának címzem. a dátum teljességgel érdektelen, ugyanis MA foglalkozik/foglalkoznak a témával.

  • Erről a gyászindulóról olvastam egy riportot régen. Nem kormányrendelet volt, hanem egy rádiós partizánakciója. Tudomásom szerint.

  • Fenyvesi Glória

    Fuser!
    Kire köpködök én?Itt sokan a magyarságot támadják..
    Én csak védem a magyarokat.
    Gondolom, Ön is az, és szintén védi azokat,. akiket támadnak.
    Illetve mindenki azokat, akik közel állnak hozzá.
    Ehhez mindenkinek joga van!
    Talán más kommentjével keveri össze az enyémet…
    Nézzen utána, legyen szíves…

  • Fenyvesi Glória

    Fuser!
    Én a Magyarországi orvosokról beszéltem.
    Szóba sem hoztam zsidó orvosokat.
    Vagy dr. Papp Lajos, és Csókay András zsidó, Ön szerint?
    Ezt a szót nem említettem eddig,Ön provokál?

  • llanfair
    2014 február 4
    4:54 de
    Ki rendelte a gyászindulót egészen mindegy. A lényeg, hogy NEM igaz, hogy a magyarok a német hadsereg bevonulását örömmel üdvözölték. Sőt!
    Márai Sándor erről szóló írásait ajánlom.

  • figyelő: megfogadtam, hogy nem megyek szembe a rögeszméivel, de egy utolsó kísérletet teszek:
    http://www.visszaaradiohoz.hu/cikk.phtml?cim=kal/0319an.html
    Forrás: Sugár Gusztáv: A magyar rádiózás története a felszabadulásig. A Magyar Posta Rádió és Televízió Műszaki Igazgatósága, Bp., 1985. persze, nem autentikus, hiszen akkor még a bolsik voltak hatalmon.
    SENKI nem rendelte el. „A megszállásig (vasárnap volt) a rádió hírek helyett gyászzenét (Chopin gyászindulóját) adta. A megszálláskor minden mikrofonhoz őrszemet állítottak a németek.”
    gondolom, megérti, hogy a rákóczi-indulót mégsem sugározhatták. ráadásul, mire a déli harangszó megkondult, a németek már rég a stúdióban voltak. ha ausztria megszállásakor reggeli időben bécsben SS-ek masírozhattak ( 😀 ) az utcákon, akkor lakihegy de. 10-kor már tuti, hogy német megszállás alatt volt.
    amúgy senki nem beszélt örömködésről, de azért figyelmébe ajánlom a vezénylő tábornok megjegyzését, mi szerint mi a véleménye, mennyi idő kell magyarország megszállására? ha ellenállnak, pár óra. de, ha nem, akkor sokkal tovább fog tartani, mivel útközben meg kell hallgatni az üdvözlő beszédeket is. 😀

  • azon morfondírozok, hogy mikor van ideje operálni a jó doktornak, hiszen mindig utazik és előad.”

    Dr. Papp Lajost több éve kipaterolták a pécsi klinikáról, azóta a széljobb harcosaként magyar sámánkodik világszerte. Szívsebészként nagyobbat alkotott, mint amit most a hírnévpótló sámánkodással akar kompenzálni.

  • Avi ben Giora
    „Ő maga is megmondta nagyon sok dologban nem ért egyet magyarokkal és ő nem antiszemita és nem holakouszt tagadó. Ezt saját két fülemmel hallottam és mindezt saját magam tapasztaltam.

    Ez eddig rendben, de egy valamit nem említettél: a dátumot. Hány évvel ezelőtt volt a lányod vizsgálata és a vele lefolytatott beszéletés? Papp Lajos ugyanis az utóbbi években komoly pálforduláson esett át.

  • utas, Olvassa el Avi beszámolóját! Abból megtudja az igazat, mennyire jobbos Dr.Papp.

  • Micsoda parázs disputa nézet kölömbség alakult ki Dr.Papp
    úr múlt béli, és jelenlegi ténykedésével kapcsolatban.
    A legnagyobb tisztelettel gondolok a szívsebészetben elért
    eredményei iránt-,az volt a múlt.-a mai tevékenységét figyelve mintha valami kórság támadás áldozata lenne ami a fejeket támadja.- De hát mire gondoljak ha valaki maskarába
    öltözve teszi helyre az égieket,-ráadásul eléggé széléről a széknek–.Valaki megsúghatná már neki,hogy doktor úr ne szórja a hírünket a nagyvilágba már ismernek minket.
    Még a végén azt hiszik hogy Magyarországon mindenki olyan mint mi LALINK.

  • Pecor
    2014 február 6
    11:12 de.
    Ha én egy világhitű sebész lennék és TÖBB korházból kiparentálnának politikai okok miatt, akkor én sem operálnék többet!

  • Kedves Figyelő,csak nem arra gondolsz,hogy Papp úrnak politikai,támadások miatt kellett feladnia hivatását.???

  • Többször elhangzott it a hozzászólásokban, hogy Dr Papp kilett paterolva a klinikáról.
    Írtam már előzőleg is, hogy Dr Papp nyugdíjazását kérte, és mielőtt az még aktuálissá válhatott volna, a klinika elbocsátotta.
    Az okokat itt lehet keresgélni:
    http://www.bama.hu/baranya/kozelet/vadol-es-nyugdijba-vonul-a-hires-pecsi-szivsebesz-154742

    Az intézet rektora akkor Dr Gábriel Róbert volt, akit 2OíO ben a választói tanács-benne a diákképviselettel- leszavazott. A tvalyi év óta viszont -állambácsi által kinevezve- ő a z egyetem dékánja..
    Lehet kidolgozni az összesküvéselméleteket, drága eltársak..

  • Stoffán György

    Nem tudom ki ez a tacskó, de akik Papp Lajost is támadják, azok vagy nem normálisak, vagy habzik a szájuk a magyar gyűlölettől… Mindkét eset – más és másképp, de – kezelendő!

  • Tudatlanok mielőtt véleményt mondatok valakiről tájékozódjatok. Dr Papp Lajosnál nagyszerübb „EMBERT” nem csak csonkahonban, hanem Kanadában sem lehet találni. Wass Albertről meg csak az nyilatkozzon aki elolvasta legalább a műveit, és az életéről tud valamit. Ez a két úriember többet tett a magyarságér mint az emigrációban élők nagy része.
    Úgyhogy először tájékozódni „úraim” utánna véleményt alkotni.

  • Még valami kitenni a neveteket és nem állnéven írogatni!!

  • balogh tibor: aha. mondatok…csonkahon…magyarságér…úraim…
    hajráf, magyarország 😀 papp lajos for president!

  • balogh tibor: majd szólok, ha szükségünk lesz a javaslataira. addig azonban kénytelen lesz elviselni, hogy nick néven – ami, ugyebár, nem azonos az álnév fogalmával – írogatnak egyes felelőtlen elemek.

  • Balogh Tibor: A törzsvendégek tudják a nevemet. Mindenféle ugri-bugri újonc jobbikosnak semmi köze hozzá!

  • Stoffán György: Nem érez abban disszonanciát, hogy egy magyar hozzászóló magyargyűlölő? Maga aki habzó szájjal szidja a magyar hozzászólókat akkor mi fene? Amúgy benne van az alkotmányban, hogy Papp a „mintamagyar”?
    Esetleg más másképpen gondolja? Nincs hozzá joga? Miért nincs? Remélem elmeorvos, hogy ilyen pontos kórisméket vázol fel? Mert ha nem akkor csak tisztán bunkó!

  • llanfair: lehet, hogy csak a magyar csapat tagja – ami, ugyebár, eleve diszkriminál, hiszen aki nem tagja, az már nem is magyar? vagy van magyarországon nem magyar csapat is?

  • Ille István: Szomorú mikor az emberek szájából csak az jön ki amit a politikusok és a média beletesz.

  • llanfair: a fenyvesi glóriáknak a kezébe is tett, és most lelkesen szorongatják…

  • Ille István: Nem ismerem ezt a Glória leányt de nagyon jó alany a megtévesztésre. Minden beírása a pártjának a propaganda szövege. Egyszer talán elgondolkodik rajta milyen marhaság. Ha nem az az ő baja (is).

  • llanfair
    2014 február 17
    1:31 du.
    Pontosan ez a kötőszó a baj!
    Ha csupán a saját sorsával játszadozna, játszadoznának ezek az emberek, csak legyintenénk rá. De így nem tehető meg. Mi távolabb látunk annál, mint az aktuális kormányfő neve.

  • Don Ovuz: A Michael Caine féle Hasfelmetsző Jack feldolgozásban van egy mondat. Győzz meg egy kisembert, hogy nagy dolgokban vesz részt, és akkor gyilkolni is képes érted. Félelmetesen működik.

  • A KMH elérte célját, gratula Lázár Györgynek!
    Ime Dr.Papp Lajos levele:
    Papp Lajos prof. a Magyar Világtalálkozóján nem kíván részt venni
    Nyílt levél a Magyar Világtalálkozó (2014. augusztus 22-24) főszervezője részére
    Komáromi Zoltán főszervező úrnak!
    A Tisza Kanadai Magyar Egyesület elnöke
    A Kanadai Magyarok Országos Szövetségének elnökségi tagja
    Kedves Zoltán!
    Kanadai tartózkodásom során Te és kedves Feleséged, valamint Gyermekeid nagy szeretettel fogadtatok be otthonotokba. Vendégül láttatok.
    Köszönöm Nektek és minden kanadai magyarnak, akik megtisztelték előadásaimat jelenlétükkel és értékelték az összmagyarság, a magyar nemzet érdekében kifejtett erőfeszítéseimet.
    Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában elhangzott előadásaim után, az elektronikus sajtóban megjelent írások egy része nagy fájdalmat okozott.
    Egy Lázár György nevű személy 2014. január 31-én nagy nyilvánosság előtt (írása megjelent a Kanadai Magyar Hírlap elektronikus újságban) személyemben sértett meg, ezzel ismét nagy fájdalmat okozva.
    Öregember vagyok.
    Az én hazám a Kárpát-Haza, jelenlegi lakhelyem a Csonka-Magyarország. Ha itthon fájdalmat okoznak, el kell viselnem.
    A gyűlölet, a harag, a hamis tanúság irracionális dolog. Nem harcolok a gyűlölet ellen, hanem hirdetem a krisztusi szeretetet.
    A fájdalmat próbálom elkerülni, ezért ezen túl sem az Amerikai Egyesült Államokba, sem Kanadába nem kívánok még csak látogató utat sem tenni.
    Kérlek, hogy minden műsortervből töröljetek, mert semmilyen kanadai programban a jövőben nem kívánok részt venni!
    Megértésedet köszönöm. Szeretettel üdvözöllek:
    Dr. Papp Lajos
    emeritus professzor
    akadémiai doktor
    Budapest, 2014. február 12.
    ________________________________________

  • figyelő: már megérte. csonka-magyarország? és e mellett kardoskodik? meg a senki által nem kvalifikált magyar világtalálkozó? meg kárpát-haza?

  • Ille, ne játsza meg az értetlent.
    Inkább szégyeljék magukat!
    A Világtalálkozó sok magyarnak Kanadában nagy esemény, ha hiszi, ha nem!

  • figyelő: mitől világtalálkozó? mitől kell jobboldalról túllihegni? miért lennék értetlen? kárpát-ha, csonka magyarország mégis, kinek a fogalomrendszere? nem kellett volna papp lajost árpádsávos zászlók alá állítani!

  • Ideteszem, mert ez az oldal jött fel először..Utána iszom valamit, mert gutaüt..Vagy nemis. Asszem, inkább a szégyenérzet az erősebb..

    ​Az EMMI az év legszánalmasabb helyesbítését kérte Radnótiné miatt

    Helyreigazítást Helyesbítést kértek a Magyar Hírlaptól, hogy kiderüljön, Radnóti Miklósné nem a saját halottjuk. Jó, hogy szerenádot nem adnak az ingadozó jobbikosoknak.

    Borzalmas lett volna, ha akárcsak egy darab Jobbik és Fidesz között ingadozó potenciális szavazó átlagos Hírlap-olvasó azt hitte volna, a kulturáért felelős minisztérium kulturáltan járt el egy liberálisgyanús kultúrzsidóval. De nem lesz borzalmas, mert az EMMI helyreigazítást kért és az MH persze közölte is. Még mindig remegek arra a gondolatra, hogy milyen hólabdaeffektust okozhatott volna, ha az álhír marad meg bárki fejében!

  • Balogh Tibor
    2014 február 17
    9:55 de.
    Há’ üdvözűlek jótezsvír!!
    Nemtom mér’, de énníkem Böjteatyárú van illesfajta vílemínyem. Deámmeg ütetse hasonlíttanám a zösszes kadaji magyarhó, mer nemmindet ismerem.
    Viszontdemegám, meghílak kéddeci fédecire, ha átküdöd póstagalambaja Kubatovlistát..
    Csókútatlak nípnemzetilegg csakugy, mind árvalányhajasságbú kifolyólagossan.

  • Falusi, mi az az EMMI? Ha felvilágosítanál…
    Rágalmak gyakoriak a KHM-ben, tehát elképzelhető sok minden.

  • A Cink szúrta ki, hogy a Magyar Hírlap helyesbítést közölt, amiért azt írta, hogy az EMMI saját halottjának tekinti Gyarmati Fannit, pedig nem is. Az EMMI azt mondja, nem ők kérték a helyesbítést.
    —–
    Magyar Hírlapban egy helyesbítés jelent meg, amelyben tisztázzák: az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem tekinti saját halottjának Radnóti Miklós hétvégén elhunyt özvegyét, a 13. kerület fizeti a temetést.
    —–
    A minisztérium nem kért a Magyar Hírlaptól helyreigazítást, sem helyesbítést – közölte a Hír24 kérdésére az EMMI, így viszont még rejtélyesebb az ügy. Ezek szerint az újság önszorgalomból cselekedett, és hangsúlyozta ki ezt ennyire?

  • Ille István
    2014 február 18
    10:45 de.
    Nem értem, mi van ezen Jobboldali? Magyar érzelem az már az magának?
    Sajnállom. Maguk állitották Dr.Papp Lajost az árpádsávos zászló alá, senki más.
    Szégyelljék magukat!

  • figyelő: mitől magyar érzelem a kárpát-haza? hát a csonkamagyarország? figyelő, ezek nem érzelmek, hanem eszmék! nagyon beteg eszmék! miért kellene magunkat szégyellni, mert maga mondja? magának az számít, hogy ami fontos, azt legalább 3x kell megjeleníteni kommentként?
    a fene se sértegeti magát, de mi lenne, ha kivételesen egyszer elismerné, hogy marhaságot írt, vagy figyelmetlen volt?

  • http://www.youtube.com/watch?v=tP6sMFHk8E8

    Hát ez nagyon fog hiányozni Kanadából.
    Kedves Figyelő. Hallgasd éjjel nappal. Én nem óhajtom kommentálni! Még jó, hogy nem jobbikos érzelmű! Mi lenne ha belebolondulna a nagy magyarságába?

  • Kedves Lázár György! Ez igen! Ennyire tájékozatlanul ennyire alaptalan ítéletet mondani valaki felett – ez aztán az újságírói teljesítmény. Ha csak egy google-keresést indított volna, látta volna, hogy akit úgy jellemez, hogy „szívsebésznek mondja magát”, valójában világhírű szívsebész professzor. Ha meg beszélt volna vele, érezte volna azt a szeretetteljes segítő szándékot, ami Papp Lajos lényéből árad.
    Kedves Avi ben Giora! Higgye el, ha közelebb megy, nagyon sok, a magyarokkal szembeni klisé hasonlóan omlik össze, mint a Papp Lajossal szembeniek. Köszönöm az igazság iránti hűségét.

  • Ille István
    10:45

    „…Csonka-Magyarország, mégis kinek a fogalomrendszere?” Nagyon helyes! Ha valamit nem tud, kérdezzen! Kérdezzen meg egy magyar embert!

  • frivi: szükségtelen. aki ma magyarországon ilyesmit hangoztat, ezért toporzékol, annak nem a magyarságával van a gond. az agyával.

  • Kedves Lázár György,
    Ön igencsak szigorú Papp Lajossal szemben. Válasszuk el Papp Lajost, a kiváló szívsebészt a Kárpát-Duna Nagyhazától, az édesvízkincstől, Wass Alberttől meg a többitől (a sor itt tetszés szerint folytatható): ez utóbbiak a doktor úr táltosi munkásságához tartoznak.

    Ugyan furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy hogyan egyeztethető össze a krisztusi tanítás a táltossággal, de hát legyen ez a doktor úr gondja.

  • llanfair
    2014 február 18
    1:06 du.
    Magának nem tetszik és Írországban valóban nem érdekes a kanadai Magyar Világtalálkozó. Változatlan tény, hogy az ide írt szövegek hatására az egész találkozót tönkretették. Christopher kezdte, a többiek folyatatták.
    Mi eldöntöttük volna, mi tetszik, vagy mi nem, ha megrendezik és a vendégek nem mondják le.

  • Lázár György cikke elképesztő tájékozatlanságról tanúskodik! Papp Lajos professzor úr világhírű szívsebész, aki – aktív korában munkaidő után, ingyen és saját költségén! – járta a Kárpát-medencét lebilincselő, tartalmas, lélekemelő előadásaival. Három éve nyugdíjazták, az újságíró legalább ennyit tudhatna róla…

    Wass Albert méltán került be a nagy magyar írók, költők sorába – csodálatos életművet hagyott maga után, s aljas rágalom és kegyeletsértés őt gyilkossággal vádolni!

    Végezetül pedig, Szilágyi Ákos derék hazafi, aki a New York-i Polgári Kör vezetésével, és sok más, a magyarság szolgálatában végzett önzetlen, odaadó munkájával tiszteletet érdemelne egy magát magyarnak nevező lap tollnokától…

    Tisztelettel,
    Labant Csaba előadóművész, békenagykövet, a TESZ – Élőlánc Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje

  • labant csaba: aha. kinek a lelkét is emelték a sámándoktor előadásai? magát magyarnak nevező lap tollnoka…aha. egyre jobb. szilágyi ákos meg NY-ban derék hazafi. aha.
    és a csúcs: TESZ (tisztesség és emberség szövetsége) országgyűlési képviselő jelölt…attól tartok, azért ehhez az a pár száz milliónyi állami támogatás is jól jön, mert mintha eddig nem nagyon jeleskedtek volna az ország megmentésében…igaz, minden tisztelet megilleti horváth andrást, vagy ángyán józsefet, vagy ács sándornét magányos harcukért, node hirtelen-hamar erre pártot gründolni, már megbocsásson, elég lólábas!

  • Labant Csaba: Papp Lajos egy szívsebész? Professzor? Senkit nem érdekel a szakmája, csak az, hogy egy ocsmány, aljas mély-magyar barom, aki otthon van a szélsőjobb, anti-szemita csűrhében és csak azért van szabadlábon, mert egy felcsúti diktátor és egy fasiszta kormány bitorolja a hatalmat Magyarországon.

  • Labant Csaba: Azért ezeket a címeket nem kellett volna odaírni. Kicsit nagyképűen hangzik.
    Tudja a Kocsis féle zenekar egyik zenésze nem tartja magát művésznek, mert szerinte a művészet nagyobb dolog. Pedig a Nemzeti Filharmonikus Zenekar nem egy rossz zenekar.
    Ne a címeivel akarjon érvelni.

  • llanfair: valóban nem. az azért elég érdekes, hogy kotta ide, zeneszerző által rögzített ritmus oda, még kocsis z. is képes egy ötven perces zenedarabot 42 perc alatt lezavarni a filharmonikusokkal 🙂

  • frivi: Mi a véleményed a nagy Brit birodalomról, A Német-Római császárságról, a Török birodalomról vagy a Habsburg birodalomról? Akár a Római Birodalom is játszhat. Miért nem azok a határok az igaziak mikor el voltunk foglalva? Leesne az állad ha a törökök vagy az olaszok benyújtanák az igényüket? Ez a kérdezz egy magyar embert szöveg meg csak azt jelzi, hogy teljesen belehülyültetek a nagy magyarságotokba. Magyar ember kérdezte tőled, még ha nem is mutatta fel az útlevelét. Az idegenszívű érvet meg ne hozd fel mert azzal megint csak lejáratod magad.
    Nem röhögsz mikor ezeket írod? Ébredjetek már fel, hogy változik a világ.

  • Ille István: Mint dicsekedtem kamaszkoromban hetente négyszer voltam operában. Egyik nap 30 perccel rövidebb volt az előadás. Az egyik volt osztálytársam színpadrendező volt és együtt mentünk haza. Mondta siettek mert az egyik énekesnek dolga volt. Az feltűnőbb lett volna ha szünetben lelép. Így csak hazavágták az előadást. Ha hazudtak nekem akkor most én is hazudok.

  • Ille István: Azért Kocsisnál más is lehet. Mivel tagadhatatlanul nagy művész átértékelhette a darabot.
    Hiszen zeneszerző is. Az, hogy nem ismerhető meg a zenéje (a többi modernnel) az a lemezgyártók és az állam hibája. Nem lenne gazdaságos. Pedig a művészet gazdaságos csak nehéz mérni.
    Mahler is áthangszerelte Schumann szimfóniáit mert köztudottan Robert egy kicsit szürkén hangszerelt. Ez talán összefüggőt szörnyű betegségével.
    De álljon itt egy anekdota. A nagy belga illetve német illetve osztrák zeneszerző Beethoven mondta mikor hegedűversenyét (op 61) átírta zongoraversenyre. Aki ilyet akar csinálni az legalább Beethoven legyen.

  • Szégyellje magát az aki elvitatja dr. Papp Lajos végzettségét !!! Ki ez a mocsok ??? Ja kérem egy jó orovos bizony sokszor „gyilkol ” amikor megpróbálja a lehetetlent. Nagyon nagy szükségem lett volna rá..egyszer, sajnos már nem praktizált. Majd az itt író mocskolodó is élje át, hogy nincs ki megműtse a rokonát mert nem vállalja senki. Nagy veszteség sokaknak , hogy nem praktizál mert bizony a lehetetlent is megpróbálta ! Más orvos ??? ha nagy a kockázat otthagyja a gyereketeket meghalni, mert romlik a statisztika ! Gratulálok főgyökér ! Fogalmad nincs hány halálra ítélt köszönheti DR PAPP-nak az életét. Wass Albertről meg inkább ne is beszéljünk, te nem vagy méltó arra, hogy a nevét leírd.

  • fekete kyra: élvezet volt olvasni tényekre alapozott, higgadt, magas röptű értekezését, különösen bájos jelzőinek kifinomultságát.

  • Fekete Kyra: Látogassa meg sürgősen Papp Lajost műtétre, szívdonor kell életben tartani egy becsületes, értelmes embert. Maga már így is túl sokáig élt!

  • Fekete Kyra Schwarz: Itt nem Papp orvosi végzettségét vontuk kétségbe hanem a sámánit.
    Maradok tisztelettel: Llanfair.

    Ezt a stílus wass albert könyveiből vette?
    Én ugyan nem ismerek orvosokat, de ez a hagyják a gyerekeket meghalni annyira blőd baromság, hogy Papp dr is szájon vágná érte. Ha otthagyja meghalni akkor nem romlik a statisztika kedves Szellemi Top-rongy úrhölgy?

  • Gyula
    3:33

    Áruld már el, az ég szerelmére, hogy a nálad az „aljas mély-magyar barom”nak mi az ellentettje? Talán a „nagyszerű globál-cionista magyargyűlölő”? Mert ilyen egyébként létezik, mint tudjuk.

  • Wass albert és a hazafisg…pffff..fff…fff

  • Fruivuivollaöccse:
    Jó.
    Holnap visszacsatolják a trianoni területeket…tegyük fel.
    És mi lesz az ott élő , túlnyomórészben nem magyarajkú lakosággal ?
    Hová fogsz tenni 7-10 millió embert ?
    Elkergeted őket a saját házaikból ? Netán haláltábort nyitsz nekik ? Idióta.
    Egyáltalán. Miabánatnak kell a határok nélküli Európai Únióban ilyen végtelenül primitív hülyeségeken agyalni ?

  • Geyza: Nincs igazad. A náci hadsereg katonájának lenni is lehet hazafiság. Csak egy más haza fia.

  • Kedves Mindenki!

    Úgy tűnik számomra, hogy egyre szánalmasabb szintre süllyedt az az állóháborúra hasonlítani kezdő odamondogatás-sorozat, amit egyes komment-elkövetők megjelenítenek.
    Némelyek már ott tartanak, hogy Papp Lajos orvosi, szívsebészi kvalitásait is felülbírálják! Felülbírálják? Igen, miért is ne! Vadliberális pökhendiségük által akár még erre is feljogosítja érezhetik magukat! Ez már nem nevetséges, Hölgyek, Urak, hanem egyszerűen szánalmas! Nincsen meg ehhez Önökben az a csak a legmagasabb minőség által biztosítani képes kompetencia, hogy ez megtehessék, amelynek hiánya Önöket természetesen ezután sen fogja zavarni. Ez körülbelül olyan, mintha egy betűvetési jártassággal éppen hogy csak rendelkező próbálná elmagyarázni a felfoghatatlanul gazdag magyar nyelv mélységeit mondjuk Arany Jánosnak. Egy ilyen fordulatot nyilván most sem lehet kizárni, de komolyan venni sem.
    Amikor pedig itt egyesek, a roppant nagy tudásúak közül, azt próbálják igazolni, hogy Papp Lajos csak sarlatánkodik, akkor, Papp Lajos után szabadon, elárulhatom, hogy ő az ő felfogása szerint most is jót tesz a szívvel, csak nem szikével teszi azt, hanem szóval, a léleken keresztül. Erre aztán a felületes materializmuson kiüresedettek újból felhorkannak, hogy mi a francos köze van a léleknek a testhez? A nyugati civilizációban már régen kialakult a „társadalmi” munkamegosztás, amelynek értemében a lélekkel a plébános (pártitkár, stb.) foglalkozik, a test bajaival meg az orvos. A keletiek azonban szerényebbek, és mivel az életüket a mélyebb összefüggések megfejtésére tették fel, nem is mernek ilyen gyors és frappáns válaszokat adni. Éppen ezért minden hangsúlyt a megelőzésre fektetnek, a pszihét ápolják, a HUN(!)-gyógyászatot alkalmazzák, ahogyan a kínaiak mind a mai napig a természetgyógyászatokat nevezik, hogy ezáltal megóvhassák a szómát, vagyis a testet, mert ők bizony tudják, hogy vannak pszichoszómatikus betegségek, amelyek csak az által alakulhatnak ki, ha megbomlik a psziché egyensúlya. A gúny tárgyává tett Papp Lajos doktor tehát így gyógyít, és minden egyes szavával ezt kívánja szolgálni, akár még azon az áron is, hogy a büszke magabiztosok gúnyolódásának fókuszába kerüljön.
    Ha esetleg megelőlegezik Papp doktornak azt – nem mindenki fogja !-, hogy egy értelmes ember, akkor ő maga, a senki által nem vitatható tisztessége által tenni is fogja a dolgát! Ehhez pedig tényleg nem is kell elhagynia az öreg kontinenset!
    A gyógyszerlobby javíthatatlan támogatói pedig szemezgessék a drága pénzen megváltott piruláikat, ha pedig fellépne valami mellékhatás, rohanjanak az orvosukhoz, hogy az még újabb pirulákat írjon fel számukra, meg persze nyugtatót, a vélekedésem miatt!

  • frivi: köszönettel vettük szokásosan magas röptű hozzászólását, különösen a vadliberális pökhendiségre tett megállapításait. igaz, hogy a hozzászólások nem papp dr. orvosi képességét taglalták, hanem jellembeli hiányosságát, de ezzel az aprósággal ne is törődjön.
    hogy a maga számára mi tűnik szánalmasnak, mi több, mit tart nevetségesnek, a maga problémája.
    tudja, nézőpont kérdése az egész. maga így látja, hát így látja, azonban ez korántsem az egyetemleges igazság.
    ugyan nem egészen érthető ez a prókátorság, de hát, szíve joga, hogy kiálljon mellette.
    várjuk továbbra is polihisztorhoz méltó, mindent tudó hozzászólásait.

  • Hosszú.
    Elolvastam Frivi első és utolsó sorát.
    Nem hinném hogy ha nagynehezen átrágtam volna magam rajta , akkor többet ért volna . Sem így , sem úgy nincs sok értelme az agymenésének.

  • Llanfair:
    De már nincsenek náci hadseregek.
    Csak arra hajazó jelmezekben feszítő megszállottak.

  • Szerintem is reklámoztuk már eleget Papp sámánizmusát. Most, hogy Frivi elmondta nekünk, hogy senki nem ér fel Papphoz, és Papp új módszere tökéletesen elég lesz a gyógyuláshoz gyógyszer nélkül is, így elkezdhetjük felszámolni a teljesen felesleges orvostudományt.
    Azért remélem nem zavarja Frivit, hogy ez szándékos megtévesztés sőt emberölési kísérlet? Mint azok a baromságok, hogy a rák magától meggyógyul ha erősen gondolunk rá? A védőoltás pedig szándékos emberirtás?
    De ilyen apróságra egy igazi sámánhívő nem ad.
    Ez nem függ azzal össze, hogy most parancs a kínai vajákolók importja?
    Azért megsúgom, hogy a rothadó nyugat is hallott harangozni a pszichés betegségekről. Sőt kezelni is kezelik. Igaz nem HUN módszerrel, mert hol vannak Ők ehhez a hungaricumhoz. Például nem hajtják az embereket felesleges stresszbe. A hivatalok nem packázásra vannak. Ez lehetne az első lépés.
    A megelőzésről is halott már a sok hülye orvos, de sajnos Papp magasságáig hogyan is érhetnek fel?
    De miért akkor jutott eszébe a HUN gyógyászat mikor már nem műthetett?
    Azért ha itt befeküdne egy ír kórházba a szája tátva maradna Frivinek mennyit foglalkoznak a betegek pszichéjével.
    Igaz ezt nem sámánruhába teszik. Itt még a megbeszéléseken is a legnagyobb tisztelettel beszélnek a betegről.
    Azért egy kérdés motoszkál bennem. Mennyi most az átlagéletkor és mennyi volt a sok ostoba orvos nélkül?

  • Ille István
    8:08

    Akik jellembeli hiányosságait tagadják, gondolom, azoknak ellophatta a pénztárcáját! Ilyet tényleg nem kellett volna tennie Papp doktornak!
    Prókátorságról meg szó sincs. Nem hiszem, hogy a doktor rászorulna az én setye ügyetlenkedésemre.
    Amit pedig leírtam, az valahol beletartozik, vagy legalább is beletartozhatna a közismereti dolgok világába, tehát polihisztorságról szó sincs, csak arról van szó, hogy nem tudta megállni, hogy belém ne bökjön!

  • Geyza: Remélem nem fejlődik tovább. De sajnos a hülyeség tartós.

  • Gézuka
    8:10

    Mivel ma Te vagy a nap ünnepeltje, ne is strapáld magad! Öblítsd le a nap porát torkodról egy pohár borral, és meg szólok a Magyarok Istenének, hogy vigyen neeked áldást!

  • Andrea Gyimesi

    Szégyen és gyalázat,hogy ennyire tájékozatlan ember cikke bekerülhessen bármelyik!!! újságba. Ha valaki vádol, igen alaposan tájékozódjon! Ha ezt nem teszi, egy ilyen ostoba, szánalmas cikk kerül ki a klaviatúrájáról. A cikk írója mellette kiálló hozzászólók hallották egyetlen előadását a professzornak? Ismerik pályáját? Az ő hozzászólásaik elárulják, mennyire tájékozatlanok a professzor tevékenységét illetően. Vagy csak a zsigeri gyűlölet diktálja a mondanivalójukat? Mindkét változat elítélendő, káros, ugyanakkor szánalmas is!

  • I…
    8:35

    Kiforgattad a szavaimat, de mindegy! A hun gyógyászaton meg nem érdemes rugózni, attól még így hívják a kínaiak, mivel a hagyomány szerint tőlük vették át.
    Azt meg neked kell a legjobban tudnod, hogy a nyugati orvoslás a gyógyításra van rendszeresítve, a keleti meg a megelőzésre. Azt meg szintén tudod, hogy a gyógyszergyártók különös figyelemmel követik az orvosok működését, és igyekeznek őket befolyásolni, hogy az általuk gyártott terméket propagálják receptjeikkel. Gondolom, arról is hallottál, hogy a gyógyszergyártók milyen óvó figyelmességgel üdültetik, hálából, a kedves orvosaikat!
    Amúgy az egészségüre nézve a legrosszabb reklám az lenne, ha nyilvánosságra hoznák az orvosaik átlagéletkorát. Nem fog megártani, ha utánanézel!

  • frivi: a pénztárca lopásairól nem tudok, igazából nem is érdekel. ami a polihisztorságát illeti, nem én mondom, maga bizonyítja nap, mint nap. a közismereti dolgokról alighanem más a véleményünk, de mind1.

  • ÁÁááá Frivi mindent jobban tud.
    Psichológiát , történelmet , genetikát , mindent !
    Ő itt a jóságos tanárbácsi aki egrecéroztattya a kis butuska nebulókat.
    Vagy legalábbis úgy hiszi magáról.

    Hiába no.
    Nem vagyunk egyformák.
    Van aki egy jó regénnyel boldog .
    De vannak ilyen nehéz esetek is mint ez a mi Frivink.

  • Fuvolaöccse :
    De azzé ugye nem haragszol , hogy pusztán a mentális egésséged érdekében mi itten gógykezelésnek vetünk alá téged ?
    Most még nem érzed de hidd el : pár év múlva hálás leszel nekünk ezért !
    Persze ha elhúzol innét a francba akkor kárbavész az áldozatos munkánk.
    Maradj tehát és vedd igénybe továbbra is a kezeléseinket !
    Ez a TE érdeked !

  • Andreagyimesi vagy kifene :
    Az őszhajú hülyegyerekfrizurás illető VALAMIKOR egy megbecsült híres ovos volt , mostmegmár csak egy nevetséges figura a szélsőjobbon. Akit vélhetőleg már be sem engednek az USA .-ba , a szarkeverései miatt.

  • Ille István
    9:29

    A pénztárca lopásairól és sem, de csak egy ilyen embert lehet ennyire zsigerből gyűlölni. A polihisztorság pedig Németh Lászlónál kezdődik, hogy egy 20. századi magyar példával rukkoljak elő, és kár a fogalmat koptatni, gúnyolódni meg végképp!

  • frivi: Én nem akarlak meggyőzni az orvostudomány fontosságáról. Miután én más orvosi körökben mozgok ezért nem tudok ezekről a nyaraltatásokról. Nekem a feleségem írja fel nekem a gyógyszereket. Azt tudom, hogy vannak erkölcstelen orvosok. De ha esetleg pénzt kap egy hasznos gyógyszer felírásért az csak csúnya dolog. A betegnek teljesen mindegy ha meggyógyul. Nem értem az átlagéletkor miért fontos? Ha leírnád talán tudnék valamit mondani rá.
    A drága és olcsó gyógyszer. Ma ott az olcsóbb gyógyszert kell felírni. Mondván a hatóanyag ugyan az. Lehet, de a vivőanyag egészen más, és bizony az nagy károkat okoz(hat). Sokkal többet mint a gyógyító anyag. Tehát az olcsó gyógyszerek favorizálása nem a beteg érdeke.
    A megelőzésben egyetértünk. Bizony fizetni kellene a TB-nek a szűrővizsgálatokat. Ezt az orvosok sem mind értik. Mi mindig vívunk mikor évente elmegyünk szűrésre. Mi a baj? Semmi! Akkor minek? Hogy ne is legyen. Sokan nem értik. De ez a mindenkori állam hibája. Mert nem ad pénzt és lehetőséget rá. De egy példa. Mennyi női daganat van? Ezeknek a hölgyeknek a férje mi a francot csinál? Mind az emlőrákot mind a méhnyakrákot meg lehet vizsgálni kis hozzáértéssel szexuális játék keretében. Ingyen van és roppant élvezhető. Hozzá vesszük a here prosztata és végbél vizsgálatát és egy jó hancúrral kiváltottuk az orvost. Egy kis figyelem és szeretett kell. Még sem csinálják.
    A jó házasélet a psziché és a nemi szervek nagy gyógyítómestere.
    Kötelezővé tenném a házaséletet. Harag nélkül lefeküdni aludni összesimulva, és mennyivel jobb lesz az ébredés reggel.
    De ezt nem kell sámánruhában a jobbik lobogója alatt tenni. Lehet de elég perverz.
    De ez sajnos nem teszi feleslegessé az orvostudományt. Ezt hirdetni felelőtlenség.
    Nekem nem lenne bajom Papp doktorral ha nem a jobbik zászlaja alatt csinálná. Mondjuk alapított volna egy egészség pártot. A hírneve megvolt hozzá.
    Azt pedig Te is tudod, hogy a stressz és a zajártalom teszi a legtöbb bajt. Mégis sokszor szándékosan tesszük ki a másikat ennek.

  • Frivi: Örülök, hogy tudja mit jelent a szó, antonima.
    http://hu.wiktionary.org/wiki/antonima

  • frivi: zsigerből gyűlölni? ugyan már! nem ér annyit.
    én ugyan nem gúnyolódom. már az se jó, ha elismerem?

  • I…!
    9:54

    Állítólag az orvosok átlag életkora az USA-ban is csak 58 év, ami, ha azt veszem, hogy ők az egészségügy professzionalistái, akkor nem igazán sok.
    Azt meg Te sem tagadhatod, hogy nálunk ’45 óta „divattá” vált a gyógyszerfogysztás, és ennek gyógyszerlobby-tevékenység háttere is jócskán van. Sőt már a vitaminokat is tabletták formájában jelenítik meg, mintha a normáls táplálkozás nem oldaná meg a normális szintű vitaminbevitelt.
    Az sem titok, hogy a világon a legnagyobb bevételt a gyógyszerforgalmazás jelenti, jócskán megelőzve a fegyvereladást vagy a kábítószer-kereskedelmet.

  • Úgy látom ma a Kommunista áldozatokra emlékezés napján nem véletlen botlottam bele ebbe a cikkbe!
    Sokszor gondolkodtam rajta hogy még sok aljas kommunistának kell , hogy éljen, de hol vannak?!
    Úgy látom itt kommentelnek Kaliforniáéból, USA más tagállamaiból , Kanadából… Szidják gyalázzák a Pécsi Szívcentrum megalapítóját, a szívgyógyászat hazai iskoláját létrehozó orvos professzort, Dr Papp Lajost! Bár minden hazai kommunista olyan gyorsan vált ateistából Isten hívővé, mint a zuhanó repülőgép utasa lenne, ha aszíve nagybeteg lett , és imádkozott hogy bekerülhessen Dr Papp Lajos professzor úr intézményében, féléltea tyúkszaros életét, itt gyalázkodó írást látok óta!
    Szégyen!
    Először is szégyen azoktól , akik nem is ismerve minősítik a kiváló szakembert, másodszor gyalázat , hogy így beszélnek- írnak, a kiváló hazafiról. Arról az emberről, aki pártok fölötti mozgalommal a nemzeti egységért küzdött mindig!
    Le-szélső-jobboldalizni, nácizni ajaja… nem német szocialista ő,szociális gondolkodású de nem szocialista! Sem a most divat nemzetellenes szocialisták sem a korábbi nemzeti szocialisták nem mondhatják maguk közé tartozónak Papp Lajos professzor urat!
    Látok itt szélsőségesen magyarellenes megnyilvánulást is mózeshitű testvéreinktől, nekik csak annyit: bár még beszélik a nyelvünket, de azt a szeretet jelében már használni nem tudják, kívánok nekik a identitás zavarukra gyógyírt, és nyerjék el a lelki nyugalmukat még itt a földön…
    Bár zöme gondolom ateista, de bocsáss meg nekik Urunk , nem tudják mit cselekszenek!

  • nagy sándor: nos, ami a maga cselekedetét illeti, maga se nagyon tudja, mit beszél, és még csak az úrnak se kell megbocsájtania.
    kommunisták, mi? szeresd felebarátod, mint tenmagad, nemdebár? ami azt illeti, a maga lelki üdvéért én is szívesen gyújtanék egy gyertyát, de sajnos, pazarlás lenne…

  • Frivi. Az orvosok átlagéletkora semmit nem mond. Azért mert gyógyít attól még ihat és dohányozhat. Az ügyeletek és éjszakai felkelések sem használnak nekik. Nem könnyű munka. A stressz is benne van vastagon. Most még hozzájön a sok pereskedés mert sokan halottaikból akarnak meggazdagodni.
    Ha olyan jó viszonyban vagytok Papp doktorral kérdezzétek meg őt, hány agysejtje pusztult el egy műtét alatt.
    A vitaminok nagy része nem árt csak a pénztárcának.
    Mi nem szedünk vitamint (csak c-t). De nekünk van pénzünk rendesen enni. Sajnos akik nem tudnak úgy enni ahogy kell azoknak jól jön a vitamin.
    Természetesen a gyógyszeripar is ipar. Akkor él meg ha elad. Akkor lesz új gyógyszer ha tudnak kutatni.
    Az elég torz adat, hogy sokkal több gyógyszert szedünk mint régen. Sokkal több is van sokkal több betegségre.
    Gyerekkoromban a rák halálos volt. Most egyre másra gyógyulnak úgy meg a betegek, hogy az életminőségük is megmarad. A fertőző betegségeket sikerült megelőzni de éppen az oltásellenesség miatt megint terjedőben vannak.
    Az is természetes, hogy a bacik és a vírusok védekeznek és egyre ellenállóbbak. Tehát megint lépnünk kell.
    Az Aids is sokkal jobban kezelhető már. Ezek a kutatások iszonyú pénzbe kerülnek. Ingyen semmi sincs.
    Persze nem azt mondom, hogy minden rendbe van. De ez az összeesküvés elmélet rossz út.
    Még az előbb kimaradt, hogy este az ágyban egy alapos simogatás a kezdődő bőrrákot is ki tudja szűrni.
    Látod egy együttlét és hány betegséget ki tudunk szűrni. De nem csinálják későn mennek orvoshoz. Azután hülye az orvos mert nem tudja meggyógyítani. De nem baj perelünk.
    Pedig csak b@szni kellett volna egy jót.

  • Andrea Gyimesi

    Geyza,
    1, nekem nincs kifene utónevem!
    2, ha szemétkedni kell a ma is elismert professzorral, külsőségekbe köt bele-melyek jelentése homályos az ön számára.
    3, Ha nincs érv, jön a „vélhetően” szöveg amerika-imádattal fűszerezve és a szélsőjobbozás.
    Megyek innen, mert hiába magyaráznám tovább, nem tudok seggfejül,így nem ért meg!

  • andrea gyimesi: nem tud seggfejül? akkor milyen nyelven gondolkozik? amúgy javaslom, merengjen el egy kicsit fuser hozzászólásán. a világ vértesben dobogó csakrájáról pedig még nem is beszélt 😀

  • Nem Szabad feladni! Akármilyen keményen is fog hangozni amit most írok,azért gondolkodjatok el rajta! Ha ezt teszi ezzel eléri amit akarnak,valószínű hogy jó úton jár és sokaknak nem tetszik!Jézus tanítása szerint tarts oda a másik orcádat is! Nem szabad menekülni! Minél több negatívat kapsz annál több pozitívat adj!Ez a Krisztusi Szeretet! Áldás!

  • Kedves Llanfair !
    A szellemi toprongy az aki ezt letagadja !!!
    Tessék bevonszolni magát egy magyar kórházba, és tessék beszélgetni a szülőkkel !!!!
    Az aki beavatkozás közben hal meg rontja a statisztikát !!! kevesebb támogatás !!! rosszabb szerződés a TB-vel !!!!
    Aki ezt tagadja, az jó nyugodtan nézze meg a TV2 videotárában a 2009 februári Napló műsorokat, azokkal a részekkel amit a tévé le sem adhatott csak a neten lehetett követni…
    ORVOSOK ÉS SÉRTETTEK NYILATKOZTAK !!!
    A tényfeltáró riportot -15 fokban egy parkban forgatták !!! Akik ott szerepeltek azok nagy részét azóta meghurcolták !!!
    Olyan rutinműtétet amit Angliában és Amerikában végeznek, itt megtagadták több embertől !!!
    AKKOR KI A SZELLEMI TOPRONGY ??? !!!

  • Gyula Bognár, maga nagyon értelmes kommentet írt.
    Hasonló jókat önnek is.
    Tudja kedves Gyula, az én gyerekemtől megtagadták a rutin műtétet pénz és orvos hiányra hivatkozva.Képzelje el egy magyar korházban haldoklott, és semmi de semmi kezelésben nem részesült.
    Vonja nyugodtan kétségbe az állításomat,kívánja a halálomat, ön nem tétel.
    Ön egy olyan szintre ment le, hogy nem kívánom követni…

  • p.s. a szellemi toprongy kifejezést meg kellene helyesen tanulni leírni, ha már olyan magasröptű az értekezés… sok okos jóravaló ember összegyűlt itt..
    HÁROM NAGYOKOS PASINGER.. ÍRNI, OLVASNI MAGYARUL HELYESEN NEM MEGY ?? !!! ( névelők, vesszők, gondolatjelek kis és nagybetűk 😀 )

  • Frivi ! Ott a pont ! A magyar orvosok a kreditpontos előadásokat a gyógyszercégek költségén látogatták. A látogató orvosok, sütivel, csokival, borítékkal érkeztek a magyar kórházakba és megmondták miből mennyit kell felírni receptre, és ezt a gyógyszercég felé le is kellett dokumentálni.
    Továbbá, az orvostudomány elismeri , hogy nagyon sok beteg pszichésen vonzza be a fizikai megbetegedést.
    A gyógyszeres kezelés csak pusztán tüneti kezelés a kiváltó okot nem szünteti meg.
    Itt nagyon sok orvos professzor gyűlt össze, remélem mielőtt leköpnek ismét , veszik a fáradtságot és utánaolvasnak a dolgoknak.

  • Sajnalattal olvastam ezt a borzalmas cikkett es nem ertem hogy ez hogy jelenhetett meg. Minden esetre azzal a szolasi szabadsaggal ahogyan es megjelent ugy Dr. Papp Lajos is elmondhatja amit erez es gondol. Foleg akkor amikor ilyen komoly es nemes szandek vezeti. Tovabbi jo egeszseget es sok sok eloadasi lehetoseget kivanok itt meg neki.
    Mindenek mellett meg a cikk iro akinek a neve sem erdemes emlitesre ha nem ismeri a tortenelmet es az igazsagot akkor ne nyilatkozzon. Szegyen hogy hazug hireszteleseket es hamis vadakat faragcsak itt ossze ebben a cikkben. Atilla fejedelmunk forog sirjaban hogy nemzetunknek ilyen fiai is leteznek. Nagy sajnalattal ertesultem ezekrol a tortentekrol es kivanom Nemzetunknek hogy fiai egyesuljenek es amire hivatottak vagyunk arra egyszer majd kepesek is legyunk mert ami kesik az nem mulik es Talpra Magyar Hi a Haza !!!!!! Dr. Papp Lajos kianom csak igy tovabb !!!!!! tisztelettel.

  • Dr. Mattie Klare : attila fejedelmünk forog a sírjában 😀 bocsika, de a sámánkodás az komoly és nemes szándék? olvasta fuser hozzászólását a szeretett papp nemzettestvére magyareredet-magyartestvérség kinyilatkoztatásáról? akar még több ilyet? mert szívesen idézünk ide!
    az egyesülést meg bizza csak rám, majd én kiválasztom, kivel akarok egyesülni 😀 magának szabad a választás 😛

  • Andrea Gyimesi

    Ille István, ki szólt önhöz????
    Nevetséges a stílusa a korához képest. A „bocsika” + a bárgyú hangulatjelei ! Hagyjon békén!!!

    A TÖBBIEKHEZ!

    A demokrácia bölcsőjében „szűrik” Professzor Urat? Mitől félnek ennyire ? Vagy ott is sok a bérrettegő ?

  • Kedves Fekete Kyra: Először is tudomásul kell vennie, hogy nem érdekel a helyesírás a fórumokon. Tudja egy ilyen baloldali panelprolitól az is szép, hogy be tudja kapcsolni a gépét. Így kerek a kép?
    Ezért elnézését kérem. Olvasni sem szoktam és ilyen riportokat sem nézek.
    Ezt az illemkönyv úgy határozza meg, hogy tunkolni tilos. De otthon szabad. Más haszna is van, éreztetheti szellemi fölényét. Örülök, hogy örömet szerezhettem.
    A kongresszusokról sem tudok vitázni, mert idáig csak 40-50 kongresszuson voltam vendég. Megjegyzem nem meghívott hanem vendég.
    Miután csak én vagyok panelproli feleségem viszont a világban elfogadott orvos kinek publikációit ezrek olvassák és sokan idézik. Ezért megvert a sors orvosok és nagyon jó orvosok ismeretségével. Állításainak nagy része marhaság. Csak mentős voltam és a seregben ápoló (ezért minden budapesti kórházban voltam) és láttam sok emberfeletti küzdelmet az életért. Volt, hogy háromszor élesztettünk újra egy férfit. Jó volt látni a kórházból távozni.
    Nem óhajtom egyenként cáfolni mert természetesen vannak negatív dolgok. De így összességében amit írt baromság.
    Ha olyan tájékozott akkor azt is tudja mennyi egy beugró egy kongresszusra? Tavasszal megyünk Portugáliába. Csak a beugró 550 euró és egy előadás ami még sehol nem volt előadva. Az őszi svájci csak 350 frank. Számolja az utazást is. Mennyi sütemény kell, hogy nullszaldós legyen a kongresszus?
    Tüneti kezelés? Hát persze. A beteg dolga az életének megváltoztatása nem az orvosnak. Ha maga olyan bolond, hogy dohányzik és iszik akkor az orvos mit tehet?
    Az orvosnak az a dolga, hogy meggyógyítson nem az , hogy megváltoztasson. Az a dilidoki kedves Kyra.
    De ne járjon orvoshoz. Járjon sámánhoz de ne hadováljon itt össze-vissza minden bolondságot. Gondolatjellel vagy anélkül.
    A gyógyszercégek tényleg reklámozzák magukat. De nem egy van ott hanem sok. Egyik sem lenget ott borítékot. Mert ennek is nyereséges vállalkozásnak kell lenni. Idáig csak cukrot, tollat, USB tárolót és kulcstartókat kaptunk.
    Orvost megvesztegetni csak olyat érdemes aki gyógyszert rendel a kórházban vagy körzeti orvos. Egy kórházi orvos azt használja a mi van.
    Azt gondolni, hogy minden orvos gazember finoman szólva is aljasság. Csak a Papp doktor nem? Menj te a fenébe!
    De azt gondol amit akar.

    „Tudja kedves Gyula, az én gyerekemtől megtagadták a rutin műtétet pénz és orvos hiányra hivatkozva.Képzelje el egy magyar korházban haldoklott, és semmi de semmi kezelésben nem részesült”.
    Ez így homályos. De ha már kioktatott akkor jelezném, hogy a kórház hosszú ó!
    Ha nincs orvos akkor nem tudják megcsinálni a műtétet. Ha nincs pénz egy műtétre akkor a minisztérium a hibás.
    De az orvosnak kell közölnie tehát Ő a hibás.
    Mi önnek a rutinműtét? Remélem gyermeke nem halt meg. De nem igazán hiszem, hogy egy rutinműtétet nem csinálnak meg és hagynak meghalni egy gyermeket. Ha csak nem volt értelmetlen a műtét.
    Az amerikai, angol sőt az ír egészségügy is nagyságrendekkel több pénzel gazdálkodik. Nem lehet sajnos összehasonlítani. Itt most újítják a kórházat 30 millió euróért. Ez otthon utópia.
    De belegondolva abba, hogy a „kedves” hozzátartozók már minden sz@rért perelnek, akkor bizony el tudom képzelni, hogy egy orvos nem ugrik bele a lutriba. Mert tönkreteszi egy életre a kedves hozzátartozó pénzéhsége. És tudja az orvos is ember és neki is van eltartandó gyermeke.
    Ezt köszönje szarházi pénzéhes polgártársainak és az ügyvédhiénáknak.
    Most ott tartunk, hogy az írni olvasni nem tudó állampolgár nyilatkozik a TV-ben, hogy szerinte nem úgy operált az orvos ahogy kell. Mert ő tudja. De perel 80 millió forintra. Közben életében nem látott még 20 ezrest egyben. Ma csak egészséges emberek járnak kórházba, és ezek a szemét orvosok megölik őket. Ma ez az álláspont. Röhej!
    Tudja végigültem ezeknek a kongresszusoknak a nagy részét.
    Csoda, hogy élünk. Az is csoda, hogy valaki vállalni meri ezeket a sokszor 5-10 esélyes dolgokat. Mert ez nem matematika. Egyszer egy kollégám távdiagnózist kért egy elváltozásról a lábán. Feleségem felsorolt neki egy tucat lehetőséget.
    Van olyan hátszelű orvos aki vállalhatja a kétes esetet. Van akit egy hiba után elásnak örökre.
    De azt nem hiszem el, hogy van olyan orvos aki hagy meghalni szándékosan egy embert mikor tudna rajta segíteni. Ezt nem hiszem el.
    Még egy gondolat. Nővérem fél éves korában agyhártyagyulladást kapott. Nem akarta édesanyám, hogy megoperálják. Apám aláírta. Nővérem meghalt. Mégsem jutott édesanyámnak eszébe, hogy szándékosan megölték. Pedig még 89 évesen is siratja Julikát!
    Maradok tisztelettel: Llanfair
    Arra a kérdésére, hogy ki a szellemi toprongy nem óhajtok újra válaszolni. Se vesszővel sem anélkül.

  • andrea gyimesi: fordítva ül a lovon 😀 a stílusom a maga szellemi képességeihez idomul. magának az a baja, hogy nem ismeri a hangulatjelek billentyűkódját. 🙂 szelíd mosoly, 😀 visszafogott röhögés a célzott kommentelőn, 😛 harsány kiröhögése. tudja, én ismerem a kupac gőzölgő, légyköpte szarét is, de a maguk iránti – érthetően mérsékelt – toleranciám okán eddig még nem használtam. amúgy milyen demokrácia bölcsőjéről beszél? mert, amiben magukat ringatták – ahogy elnézem – az kőbölcső lehetett 😛
    hagyjam békén? túlértékeli magát. ha én magára másznék, azt észrevenné. de ne aggódjon, nem az esetem.

  • Mint ahogyan a közmondás is tartja, épp testben ép lélek!

    Vissza kell térnünk a tudatos, egészséges táplálkozáshoz, mert még testünket nem tápláljuk kellő odafigyeléssel, mindaddig lelkünket sem leszünk képesek megfelelően táplálni!

    Fizikai testünk problémái lekötnek minket, ezáltal nem vagyunk képesek lelkünk táplálására kellő gondossággal figyelmezni!

    El kell hagynunk minden mesterséges táplálékot, mert azok visszafordíthatatlan egészségügyi gondokat okoznak, nem csak bennünk de gyermekeinknek és unokáinknak egyaránt!

    Többgenerációs, öröklődő gondokat okoznak DNS-ünkben, amit csak több generáción át tartó gondos odafigyeléssel lehet már csak kijavítani!

    Vissza kell fordulni az anyatermészethez, és tanulmányozni mindazt a kellő odafigyelést, amit a természet produkál önmagától, mesterséges eszközök és adalékok nélkül!

    Ez a Világ amiben élünk egy tökéletesen összerakott, természetes „gépezet”, ahol minden összefügg mindennel, mindenki mindenkivel!

    Egy szoros kötelék amiben egymástól függenek emlősök, rágcsálok, növények, gombák, férgek, rovarok, és minden élő és élettelen ami csak létezik!

    Ezt a rendet, kapcsolatot mi megpiszkáltuk, belenyúltunk, felborítottuk!

    Fel kell végre nőni, felelősséget vállalni tetteinkért és végre tudomásul venni, ez a bolygó nem miattunk van, hanem mi vagyunk a bolygónkért!
    Lépésről lépésre haladva újra vissza kell térnünk a természethez, mert az egészségünk, a jövőnk függ tőle!

    Nem szabad az anyagi érdekek miatt semmibe vennünk saját életünket!

    Egészségünk az egyik legnagyobb kincsünk, mert ha nem vagyunk egészségesek elveszítjük erőnket, hitünket, kedvünket, céljaink értelmét vesztik!

    Egy egészséges ember képes újítani, mindentől függetlenül gondolkodni, nem befolyásolva magunkat testünk gondjaival!

    Segítsünk embertársainknak önzetlenül meggyógyulni, mert mindenkinek joga van az egészséghez!

    II.

    Az anyagi javakhoz kötött orvoslás, gyógyítás, korlátokhoz köt minden embert!
    Ha nincsen pénzed, nincsen jogod meggyógyulni!

    De ez nem így van!

    Urunk és Teremtőnk megáldott minket a gyógyulás erejével, tudásával, és szabad tanításával amit a jelen Világunkban nem gyakorolnak, nem tartják kifizetődőnek tudatni veletek!

    Ennek a társadalmi rendszernek amiben az emberiség élni kényszerül, nem érdeke a te gyógyulásod, mert a Népesség csökkentés a Céljuk!

    Szépen lassan elhitették veletek a természetes gyógymódok haszontalanságát és mellőzésének fontosságát, miközben tudják, hogy csak ez képes meggyógyítani!

    A jelenlegi Orvostudomány és Gyógyszerészet csak kezel és nem meggyógyít ezt tudnod kell, mert jogodban áll tudni!

    A jelenlegi gyógyszerek több mellékhatást hordoznak magukban és használatukban mint maga a probléma amit megoldani hivatottak!

    Az egészségügyi változások érdekében nyitottan kell hozzáállnunk a Természetgyógyászat kérdéséhez!

    Elfelejteni, minden rosszindulatú, haszontalan pletykát, és sorra venni minden egyes növényt amelyet a Teremtő adott nekünk és nem a mesterséges laboratóriumok!

    Sorra menni minden betegségen, tesztekkel, önkéntesekkel ellátva, dokumentálva minden kezelést és végeredményt!

    Olyan önkéntesekkel, akikről már lemondott a jelenlegi Modern Orvostudomány, és akiknek már nincsen veszteni valója, akik már csak a Teremtőben és a csodában bíznak!

    Mielőtt bárki úgy gondolná, hogy ez a beteg, és Hitevesztett emberek kihasználására alapuló önös érdekektől vezérelt cél, azt megnyugtatom, hogy azok az emberek akikről már Lemondtak, ( már csak leírni is szörnyű, nem kimondani!), azok már csak a Teremtőnktől kapott Természetben bízhatnak!

    Nagyon sok olyan esetet szül, ezen probléma, amit szegény, magára hagyott beteg, (aki már nem képes meggyógyulni modern gyógyszerészetünk és Orvostudományunk által), nem látja másban megoldását, csak önnön életének kioltásában!

    Úgy gondolja, a Modern tudományunk nem képes meggyógyítani, akkor már nincsen remény, nincsen megoldás, róla már lemondtak!

    Miért?

    Mert egy gyógyíthatatlan beteg ember meggyógyítása, minden további mellékhatások nélkül, meghaladja a jelenlegi Orvostudomány képességeit!

    III.

    Azért nem képesek meggyógyítani igazán az embereket, mert sajnos nem csak az Orvoslás tudománya, anyagi érdekektől függő, és orientált, Világunk minden része!

    A történelem során sikerült e nemes, és igazán lényeges momentumát életünknek, anyagi körülmények közé szorítani, függővé tenni!

    Az emberiség elkövette azt a hibát, hogy a gyógyítást a javakhoz csatolta és nem tekintette életünk egyik meghatározó momentumának!

    Ezért nem képes és nem is lesz sohasem igazán képes, minden további mellékhatásoktól mentesen meggyógyítani minket, mert a Gyógyítás lényege és eszközei, mind az anyagi javakat szolgálják, és képtelen függetleníteni magát tőle, a pénz bálványát szolgálják, és a pénz nem a Teremtőnk eszköze, hanem egy korlátozó, társadalmi rangokba, ellenségeskedésbe, bizonytalanságba, és öngyilkosságba hajszoló, megosztó, megfosztó, fizikai és szellemi énünk korlátozására létrehozott kíméletlen, minden és mindenki felett álló fegyver !

    Ezért hát ne csodálkozzunk, hogy az az ember aki már tudatában betegségével, és azzal hogy őróla már lemondtak, vagy ha nem is, de a kezelés amire szüksége lenne hatalmas anyagi hozzájárulást kérve adnák csak neki, amit ő képtelen teljesíteni, lemond az életéről!

    Ebből kifolyólag, jutottam el arra a következtetésre, hogy már a Világban nincsen olyan dolog amit nem lehetne pénzért megvenni, vagy megsemmisíteni!

    Képesek voltunk lemondani saját és gyermekeink jövőjéről, egészségéről az anyagi javak érdekében!

    A Szent Célom a Hazám és az emberiség nevében, hogy újra függetlenné tegyem e rendszert a korlátozó anyagi javaktól!

    Ne lehessen pénzért egészséget venni. Ne lehessen jogot formálni rá, eladni, feltételekhez, és társadalmi ranghoz kötni, hovatartozáshoz, népcsoporthoz, nemhez, és vagyonhoz mérni, korlátozni, elhanyagolni, más kárára, haszonszerzésből, szabályozásokkal, és olyan körülmények teremtésével ami lehetetlené teszi a gondos, és pontos gyógyítást, Ne lehessen!!

    Ehhez az kell, hogy a gyógyítás alapjait kell, elkülöníteni az anyagi javaktól, amit az önzetlenséggel lehet csak tartósan véghez vinni!

    Önzetlennek kell lennie az Orvost tanító tanárnak, úgy kell tanítania a Leendő gyógyítót, hogy tisztában legyen azzal, mi is az igaz feladata, célja és hogy neki Szent kötelessége minden tudása, és ereje felhasználásával önzetlenül embertársai életét megmenteni!
    Az anatómia, valamint minden szükséges Orvosi tanulmány, (függetlenül a Szakterülethez), továbbá az orvosságok használata, mind fontos és nélkülözhetetlen egy Orvos hivatásában!
    De mindez semmit nem ér, és nem használ, ha nem tanítják meg a leendő gyógyítókat, az ezzel járó felelősség, elhivatottság, önzetlenség, kitartás fogalmára!

    Továbbá számomra, az igazi gyógyító a szervezeten kívül foglalkozik a Lélekkel.
    Mert egy igaz, önzetlen és valóban emberszerető Orvos tudja, ha a lélek beteg, akkor a test hiába gyógyul, az nem lesz tartós!

    IV.

    Az életben minden összefügg mindennel!
    A pozitív hozzáállás és cselekedet természeténél fogva nem szül negatív következményt!!

    Ez az élet, és a Világmindenség egyik alapja!
    A pozitív cselekedet, gondolat, érzés taszítja a negatív töltéseket, eseményeket, helyeket, jövőt és embereket!

    Az önzetlenség az egyik alapvető pozitív erő mely változást hozhat a Világba!
    Amit elnyomtak és korlátok közé kényszerítettek, nem hiába!

    Ha az ember önzetlenül segít egy embertársán, ami azt jelenti, hogy mikor szükségét látja a cselekvésnek, egy pillanatra sem fordul meg fejében a haszon, a viszonzás elvárásának gondolata, így képes azonnali segítséget nyújtani tiszta érzelmekkel, akkor pozitív hullámot indít el életében, és akin segített annak életében is!

    Ha odafigyelünk egymásra, és magunkra, akkor az önzetlenséggel, képesek leszünk megváltoztatni mindazt ami elnyom és rabszolgaságban tartja elménket, testünket, szívünket, lelkünket!

    Ha igaz önzetlen segítséget nyújtasz egy embernek, akkor a sors pozitív cselekedettel, pozitív körülményeket fog életedbe vonzani!
    Nem feltétlen ugyanúgy, ugyan ott és olyan mértékben!

    Akkor, úgy és ott ahol igazán szükséged lesz rá, mert tiszta szívvel voltál önzetlen, minden ellenszolgáltatás reménye nélkül!

    Így van ez nem csak az egészség területén, hanem az életünk és sorsunk minden területén!

    Életem egyik nagy felismerése akkor következett be, amikor 2012.Decemberében Karácsony napján 24.-én párommal elindultunk vásárolni!
    Útközben felfigyeltem egy kapualjban lévő hajléktalanra, feküdt a hideg kövön, vékony takarónak mondott valamivel betakarva, szörnyű állapotban!

    A Boltba érve, közöltem a párommal, vegyünk ennivalót és innivalót a hajléktalannak.
    Hazafelé indulva, átadtuk neki, és akkor láttam a szemében a meghatódottságot, reményt, hitet!
    Egy ilyen önzetlen kis segítség, Karácsony napján képes volt elfeledtetni vele szörnyű körülményeit, és újra hitet adott neki az életre, és hogy újra bízhasson másokban!
    Hazaérve rájöttem, hogy még nem vettünk meg mindent ami kell az Ünnepekre!
    Egy másik boltba tartottam, és felfigyeltem egy egészben lévő bár megviselt állapotban lévő 15 centiméter vastag matracra!
    Nem gondolkodtam, felkaptam és az ellenkező irányba elindulva, reménykedve, hogy még ott találom őt!
    Átadtam neki a matracot, és ezzel lehet, megmentettem egy tüdőgyulladástól!
    Abban a pillanatban nem is gondoltam rá, mekkora segítség ez neki, vagy kerestem az okokat, miben nyújt segítséget számára, mit kapok érte, mikor hajthatom be rajta, ki látja,mit szólnak? Egyszerűen csak tettem amit a lelkem diktált!

    A gyógyítás nem csak a betegség megszüntetésében nyilvánul meg!
    A megelőzés is bír hatalmas jelentőséggel, ha nem a legnagyobbal!

    V.

    Mert az igazán okos ember előre gondolkozik, és nem utólag kapkod!

    Mint már utólag világossá vált számomra, hogy a sors vagy karma bárhogyan is nevezzük, megtérít minden egyes fáradságot, erőfeszítést, cselekedetet, legyen az jó vagy rossz, mindent visszakapunk!

    Én is visszakaptam!
    A semmiből, váratlanul kaptam olyan megoldást és segítséget amire nem számítottam, és még kilátásban sem volt!
    A lakhatásom múlott rajta!

    Ekkor értettem meg igazán, az ok-okozat összefüggést, az egyensúly fontosságát a Világban, és az önzetlen segítség hatalmát!

    Rájöttem a sors „mércéjére”!

    Ha önzetlen segítséget nyújtasz valakinek, (függetlenül hogy milyen napon és időben teszed) és az önzés legkisebb szikrája sincs benned, a segítség amit nyújtasz, hozzájárul embertársad egészségi állapotához, betegség megelőzéséhez, ezáltal biztosítva az életét, akkor a sors akkora segítséget fog neked viszonozni érte, amekkora jelentőségű és fontosságú volt a segítséged embertársad iránt!

    Most már megértettem az igaz lényegét annak, miért is tiltották és nézik rossz szemmel a régi idők Sámán tanait !

    Egy Sámán nem azért Gyógyított, hangsúlyozom gyógyított és nem kezelt, mert ő elvárt érte valamit!
    Hanem azért mert ő ezt a tudást kapta az őseitől, és akik a Teremtőtől, attól az igaz erőtől, akiben az élet maga született!
    És akiben, aki által az élet születik, elindul, aki a semmiből képes egy tökéletes rendszert alkotni, teremteni az nem ismeri a gonoszt!

    Mert a teremtés folyamata lényegéből adódóan jó és pozitív!
    Mert valamit megalkotni, létrehozni ily tökéletesen, ahhoz tiszta szív, elme, kitartás, felelősség, önzetlenség és hatalmas akarat szükségeltetik!

    Csak a rombolás, sanyargatás, fertőzés, kihasználás, rabigába döntés, elhallgatás, hazugság, kényszerítés, ami nem csak tényleges formában, hanem körülmények létrehozásával is történhet, és még oly sok olyan cselekedet ami híven tükrözi jelenlegi életünket, kapcsolatainkat, elménket, képes e hatalmas erő ellen fellépni a negatív oldalról!

    Ez a hat pozitív tudatállapot, képes Új világot, és akár egy új Világmindenséget létrehozni, melynek egyensúlyozásához nem érhet fel több száz negatív erő sem!

    Ezt tudták a régi idők „doktorai” is, és ezért, ily módon voltak képesek több ezer és több tízezer éven át egészségben megtartani embertársaikat! Innen merítettek erőt, és e szerint éltek, cselekedtek!
    A Jelenlegi Orvostudomány legnagyobb hibája az alapvető emberi értékrend hibáján alapszik!

    VI.

    A nyitottság hiánya, mind a Természettudományban, mind a páciensek irányában, többre tartván az önös érdekeket, az igaz cél, igaz hivatás ellenében!

    Persze könnyű mindezt azzal magyarázni, hogy ez a rendszer rákényszerítette őket, mint mindenkit, arra a Hitre, a pénz az úr, a pénz a Mi Istenünk, a mi Hitvallásunk, a jövőnk!
    Pénz nélkül, nincs mit ennünk, nincs mit hordjunk, nincs hol laknunk, nem tudunk családot alapítani, nem tudunk tanulni, nem tudunk utazni, nem tudunk informálódni, nem tudunk kommunikálni, nem tudunk gondolatokat, tudást, bölcsességeket, hagyományt, alapelveket, cserélni, nem tudunk megtanulni adott esetben helyesen beszélni (logopédus sem ingyen tanít)
    nem tudunk ha nincs pénzünk írni megtanulni, mert az Iskola sem működik ingyen!
    Alap, létfenntartó szolgáltatásainkért irdatlan pénzeket kell fizetnünk, és az egyetlen dolog amit nem tudtak e korlátozó hatalom birtokába juttatni, a levegő amit belélegzünk!
    Ezt az egyet nem tudták a hasznukra fordítani, ezért és ennek okáért szennyezik azt, és velük minket is!

    Elég ironikus a helyzetünk!

    Vagy továbbra is szemet hunyunk mindez felett, (amit nem javasolok, azért mert nem lesz jövő ahol elmondhatjátok, (nem lesz kinek!) mekkorát hibáztunk), vagy ha mégis ezek ellenére folytatni vágytok egy ilyen, minden Szenttanítás ellentetsző életmódot, (ami lassú, de ugyanakkor biztos módja a pusztulásunknak), akkor találjatok fel az érdeketekben minél előbb egy olyan technikát amivel lehetőségük nyílik a levegőnk megfizettetésére!
    Mellé hozzatok olyan kereskedelmi szabályzatot, hogy a Tiszta szennyezettségtől mentes levegő árfolyama tízszer annyit ér mint a jelenlegi!
    Talán akkor, hajlandó lesz a Világ tenni valamit életelemünk megóvása érdekében, a minél magasabb profit érdekében!!

    De ezzel csak pár száz évre nyújtsátok el az elkerülhetetlent!
    Mert egy olyan társadalom, ahol az élet fölé emelik a haszon fontosságát, az a társadalom, nem tiszteli az életet, és ennek okáért nem teremtésre hanem pusztulásra van ítélve!
    Ezt már mindenki érzi, titkon tudja is magában, de nem képes igazán felfogni!
    Felfogni ennek súlyát csak is önzetlen gondolkodással lehet!
    Mert aki önzetlenül gondolkodik, az gondol a jövőjére és az embertársai jövőjére is!
    Ha önzetlen is, akkor is fél!
    Fél, de lehet nem a haláltól, nem a jövőtől, hanem a tehetetlenségtől!

    Attól fél, ha igazán eltűnne az életünkből egyik napról a másikra, mindez amit tudatni szándékoztam veletek, akkor mit is tenne, hogyan tovább, mit kezdjek a több ezer éves kizsákmányoló, elnyomó, kihasználó, az életemet semmibevevő rendszer nélkül??

    Mire építsek, merre induljak, mire alapozzam a jövőm és gyermekeim jövőjét?

    Higgyétek el, mikor elérkezik ez az idő, akkor már megtanultatok, önzetlennek lenni egymás iránt, újra összefogni egymással, és akkor mikor egy ilyen hatalmas múltú és Szent feladattal bíró társadalom összefog mint a miénk, képes lesz az egész Emberiség életében tartós, igaz változást hozni!

    Miért írtam le mindezt az egészség Célom bemutatása ként ?

    VII.

    Ha eddig még nem ismerted meg az utam, utad akkor leírom!

    Az Egészség mint szép Magyar szavunk, amit Istentől kaptunk, aminek szerkezetében és mondanivalójában benne foglaltatik minden tudás, azt jelenti, Mind egy Egész!

    Az igaz, szabad élet magában foglalja testünk egész-szét, Lelkünk egész-szét, a Családunk egész-szét, Társadalmunk egész-szét, az egész Emberiség összefogásának, lelkének, Hitének, Jövőjének egész-szét !!!

    A fizikai testünkön kívül is meg kell gyógyítanunk mindent ami az Egységes egészhez tartozik, mert csak így érhetjük el az Egészséget!

    Nagy Gábor
    Pannonia Mozgalom Alapító
    Az Öt Nyolcas

  • Anderácskovics Gyimesicske :
    EZ örömhír !
    Mármint hogy elhúz innét abba jó…csakrába.
    De aztán visszanenézzen !
    Magácska nem Lót felesége és ez a hely sem Sodoma.
    Csak a magácskaféle seggfejek hiszik úgy.
    Szóval pá aranyom.
    Mennyen , tisztuljon meg.
    Kössön idiótikus fejpántot.
    Zagyváljon régi bűvös szavakat, valami hülye régi könyvből.
    ÉS higgye azt hogy ez jó magának.

  • ÚGYVAN Pannónia , LE a műételekkel !
    Én pl. már régóta nem eszem meg a borospoharat , továbbá kerékpárt sem fogyasztok !
    Pedig milyen jó ételek voltak ezek , még mielőtt ki nem nőttek a fogaim.
    De azóta nehezebben megy a táplálkozás.
    Megpróbáltam leeni őket de sajnos nem sikerült.

    / Fricibá’ Mr. Karinthy után szabadon /

  • llanfair ! félremagyarázza amit írok ! nem a sütiből mentek kongresszusra, hanem a gyógyszergyárak hozták a meghívót és ki volt fizetve . Maga mentős volt ?? és nem tudja mi zajlik a magyar kórházakban ?? Sok orvos ismerőse van, és kongresszusra járkál, habár nem tudom, hogy azt hogyan számolják el a kredit pontos rendszerben itthon. Megjegyzem, jó sokat lehúztam egy neves budapesti kórházban mint asszisztens, tehát nem az orvosokkal van bajom, hanem a rendszerrel. Aki ismeri az eü-t az tudja mi zajlik.
    Nem tud nekem okosat mondani, sem az ellátásokról, sem a TB támogatásról, mert emlékszem tisztán, hogyan tudtuk benn tartani a beteget. Papíron ide oda helyezgettük, közben maradt ugyanott, mert ha nem a TB nem fizetett az ápolásért, és az orvosoknak rezgett a léc, hogy kirúgják.
    De igen a gyermekem meghalt, nem perelek, kit pereljek ? az orvost aki nem léphette túl a keretet ??? De igen, rutinműtétek maradnak el, amiben emberek meghalnak. Én tudom bizonyítani minden szavam amit leírok.
    A statisztikákat én magam is írtam jó sok évig, tehát erről sem kell senki nekem előadást tartson.
    Elhiheti, mentőztem is, civilként is volt, hogy behívtak nyáron mikor emberhiány volt. Sok nagyokost kanalaztam össze, de nem hiszem , hogy kongresszusokra hívogatják külföldre a mentősöket.
    Szép estét !
    Papp Lajos mellett örökké ki is fogok állni, akkor is ha néhány nagyokos személyeskedik és a halálomat kívánja. Én el tudok számolni ha szólít az Úr ..és önök urak ???!!!

  • fekete kyra: biztos, hogy az úr fogja szólítani?

  • Fekete Kyra
    2014 február 25
    6:37 du.

    „OLVASNI MAGYARUL HELYESEN NEM MEGY ?? !!! ( névelők, vesszők, gondolatjelek kis és nagybetűk 😀 )”

    Nos, mielőtt elájulsz önmagad tökéletességétől, csak szólok, hogy a magyar szórendet is szigorú szabályok irányítják, melyek figyelmen kívül hagyása a kommunikációs cél elérését lehetetlenné, vagy mint jelen esetben, röhejessé teheti.

    „meg kellene helyesen tanulni leírni”

    Neked is meg kellene tanulni helyesen leírni! 🙂 )))))))))

    Szánalmas vagy!!!

  • Fekete Kyra
    2014 február 26
    2:28 du.

    „Én el tudok számolni ha szólít az Úr .”

    A Biblia melyik passzusát értelmezted úgy, hogy a fennhéjazó gőg be fog jönni Szent Péternek…? Biztos ami biztos azért vigyél majd magaddal egy csésze Nespressót is… 🙂 )))

  • fuser: na, ezt a kis- és nagybetűt nem kellett volna…itt vagyok én 😀

  • Az idézett mondat volt ettől a kyrától! 🙂

  • Fekete Kyra: Kioktatott az olvasás tudományára. Ehhez képest nem értette meg az írásomat. Tisztán leírtam miért „jártam” kongresszusokra. Feleségem vitt magával. Utál egyedül utazni. Ráadásul autóval járunk és neki még nem volt jogosítványa. Ilyen egyszerű.
    Kreditpont pedig külföldön is van nem magyar találmány.
    Támadását nem értem de a maga dolga. A többesszámot és a vagdalkozását sem. Oda áll és ül ahova akar. Indulata felém értelmetlen és felesleges.
    Szép estét.

  • fuser: csak nem róla van szó? http://1.1.1.4/bmi/thefightworkspodcast.com/images/KyraGracie-CaoimheMcGill.JPG
    mert akkor megértem a harciasságát 😛

  • Fuser: Idézet volt Kyrától aki a kioktatásom után nem tudta értelmezni egyszerű írásomat. Most azért haragszik mert nem érti amit olvas. Sajnálom.

  • llanfair: pedig mentőzött is 😛

  • István, ezt a linket nem tudja betölteni a gépem! 🙁

  • Llanfair
    2014 február 26
    3:39 du.

    Ne törődj vele! Roppant szánalmas a csaj, ordít belőle a félműveltek görcsölése…! 🙂 )))

  • 🙂 ))))))))))))))))))
    Ez betöltődött! Kemény a csaj! 🙂

  • Ille & Fuser: Én sajnálom Őt mert elvesztette a gyermekét. DE NEM ÉN TEHETEK róla.
    Fuser: Megvan a tej? Írigyellek. Forralod?

  • Pannonia Mozgalom
    2014 február 26
    12:36 du.
    Millen sok gyönyörűszép bötü!! Káthogy nincsn értelem. 😀

  • Az Értelem nézőpont kérdése! Van aki alszik és van aki nem! Van aki a hibát látja és van aki lehetőséget! Nem vagyunk egyformák! De mégis Egyek! 😉

  • Úgy látom, kommentjeimet törölték.
    Még csak annyit írnék, sokunk által nagyra tisztelt és szeretett dr. Papp Lajos professzor úrról, hogy az általa alapított pécsi szívcentrumban nem tűrte a paraszolvenciát, megtiltotta, hogy az orvosok hálapénzt fogadjanak el. Ha egy beteg anyagiakkal kívánta kifejezni háláját, kapott egy bankszámlaszámot, ahol kifejezhette háláját. Úgy tudom, hogy a pénzt a gyermekétkeztetési alapítvány kapta. Igen, ez valóban sok orvosnak nem tetszett és fúrták is érte a professzor urat. Ismételten leírom,a fő oka annak, hogy a professzor úrnak a menesztése a pécsi szívcentrumból az volt, hogy nem fogadta el a biztosító által meghatározott műtéti keretszámot. dr. Papp Lajos professzor úr kijelentette, holmi keretszám, illetve pénzhiány miatt egy beteg sem halhat meg, ameddig ő áll az intézmény élén.
    Szégyen, ahogy külföldre szakadt hazánk fiai itt így nyilatkoznak, kommentelnek egy ekkora nagy tudós és világhírű magyar professzorról. Egy igaz magyar emberről, a tudósról, aki megannyi életet mentett meg, számtalan családnak adta vissza szeretteit, tett felbecsülhetetlen szolgálatot Magyarországnak, nekünk, magyaroknak.
    Engem is a pécsi szívcentrumban műtöttek. Nem személyesen dr Papp lajos, mert sajnos Ő már máshol teljesített szolgálatot, de az a kiváló csapat adta vissza életemet, akik dr Papp Lajos tudását, szellemiségét viszik tovább a pécsi szívcentrumban.
    Köszönöm, köszönöm, dr Papp Lajos professzor úr!

  • Dobos István!Teljesen egyet értek minden sorával és igazolom is azt. Ám azok akik fél világgal távolabb élnek, öngyűlöletben vagy csak magyar is tudó magyargyűlölőként, cseppet sem hatja meg Dr Papp Lajos professzor úr munkássága, sőt ellenkezőleg. Az ilyen Ille István szerű fehérje halmaz majd ír rá valami magyar gyalázó szöveget, de fel ne vegye! Tudnia kell ez a bértollnok ezért kapja a fizetést…

  • dobos istván: ha pártpropagandát, vagy sértő személyeskedést tartalmazott, minden bizonnyal. azonban ön is abba a hibába esik, ami számtalan beszólogató: nem orvosi képessége képezte a vélemények tárgyát.

  • nagy sándor: 😛 😛 😛 csak nincs valami baja velem? 😀 úgy tűnik, maga is a cipője mellett jár: az, hogy nem szopjuk be a szíriuszról való származásunk papp-féle levezetését, az magyargyűlölet? a munkásságát senki nem kritizálja, csak a sámáni elhivatottságát tartjuk nevetségesnek, meg, hogy elvesztette a tisztánlátását, amikor a jobbik uszályába került!
    ami pedig a hízelgő, bár nem éppen tárgyszerű kifejezését illeti: mintha maga is fehérjéből állna, habár attól tartok, a legfontosabb halmaza, az agya meglehetősen szegényesen birtokolhatja 😛

  • Ille István, itt éppen önök folytatnak pártpropagandát. Éppen önök, akik itt szélsőjobbozzák a professzor urat. Nem tűnt ez még fel önnek? Élen Önnel, aki nem egy esetben magyarffy-zott, űzött gúnyt a turulból, Ön, aki lenagymagyarozta gúnyosan a hazájukért aggódó jó magyar embereket. Most én szégyelljem magam ön helyett? Mert úgy látom, büszke a nem nagy magyarságára, hiszen szégyenteljes dolognak tartja a magyarkodást.

  • Nagy Sándor! Köszönöm.

  • dobos istván: fogalmi gondjai vannak. egy vélemény az csak vélemény, nem pártpropaganda. nomeg, klasszikustól – ha szabad önnek javasolnom – csak szó szerint érdemes idézni: hazaffy és agyonmagyar. miért ne gúnyolódhatnék a turulon? ugyanígy a kétfejű sason is, meg a szárnyas oroszlánon. hol olvasott ebben a kommenthalmazban hazájukért aggódó jó magyar emberektől kommentet? mert mintha a maga előző kommentjének se az lett volna a lényege.
    amúgy jól mondja: a magyarkodás valóban szégyenteljes dolog.

  • sértő személyeskedés miatt komment törölve.

  • úgy látszik, itt csak egyesek személyeskedhetnek…..

  • Llanfair
    2014 február 26
    3:52 du.

    Persze forralom, küldök még este képeket! István neked is! Meglátod micsoda cukorborsóink vannak! 🙂

  • dobos istván: mint például az elvbarátja, emígyen
    swx Hozzászólás: 2014-02-27 – 11:53 de.
    neked kocsog krisztofer mindegy , szetverjuk a komcsi pofadat es kitiltatunk magyarorszagrol te szemet zsido barom
    van még megjegyzése?

  • Dobos István
    2014 február 27
    11:58 de.

    „jó magyar embereket”

    He…? Azok olyanok mint a jó magyar borok? Fektetve kell őket tárolni, különben megbuggyannak? Má késő…! 🙂 ))))

    IDIÓTA VAGY!!!

  • Ille, elmehettek ti a francba, hazudozó szarháziak. Hiteltelenek vagytok és szélsőségesek.

  • Nagy Sándor
    2014 február 27
    11:47 de.

    „Tudnia kell ez a bértollnok ezért kapja a fizetést”

    És mesélj Sanyika te mennyiért eszed ki a sz..t a gazdáid alól?

  • fuser: ráadásul milyen jól megélek a bértollnokságból! igaz, valszeg nagy sándor is a sz..evésből 😀

  • dobos istván: maga csak tudja, milyen az 😀
    maga is szépen lereppentette magáról az álcáját. először kulturált, aztán részrehajló, végül bunkó.
    na, ezért vagyok én agent provocateur. szép sorban lebuknak, barátocskám, előbb-utóbb mindegyikükről lepereg a nehezen felkent máz.

  • Sámán dobos az istván ?
    Mer’ hogy nagyon veri itt magát.
    Lehet hogy ő a dob.
    Azzé veri …

  • Illepityu:
    Ez a kiugrott prof. is ezzel a baromsággal aratja az elismerést ?
    Hogy a magyarok a Szíriusz bolygóról , csillagról , csillagképből , galaktikából ( nem kívánt törlendő ) érkeztek ide kb 30 000 évvel ezelőtt , lila Bocskay-kabátban ?

  • geyza: dehogy sámán! csak vajákos 🙂

  • geyza: ez csak egy tétel. ha van türelmed, keress rá a tubicán, ha van elég türelmed végighallgatni levezetéseit, meglepő koncepciókat fogsz hallani 🙂

  • Pityu :
    Vaják van a fején höhöhööö..

    Nézze a fene..van nekem annál jobb dlgom is minthogy idióták értekezéseit olvasgassam a NET.-en.
    Pont elég nekem az az infó , amit itt felszedegetek az ilyenekről.
    Azokból is le tudom voni a meszemenő következtetéseimet.
    Merthogy jóból is megárt a sok.Hátmég az olyan szarságokból , amit ezek össze filozofálgatnak.

  • Doboskám.
    Lehet sőt biztos , hogy Dr. Papp Lajos régen egy humanista nagytudású kiváló szívspecialista volt akinek sokan köszönhetik az éetüket.
    De hosszadalmas és fárasztó munkával sikerült mostanra leküzdenie magát a nevetségességik.
    Személy szerint én emberileg nagyon sajnálom őt hogy ide jutott szellemileg , mindannyiunknak sokkal jobb lenne ha
    1 vagy praktizálna
    2 esetleg tanítana
    3 nem szélsőjobbos eszméket terjesztene.
    ( Mert az nem jó senkinek. Főleg nem az országnak )
    Evvan öregem.

  • Ille Istvánnak és más szélsőségesen magyarellenes egyednek: nagyon kérünk ne írjatok magyarul, sőt soha nem gyertek ami hazánkba.. Maradjatok meg ott ahol vagytok, kozmoproliként, internáciként…
    Dobos úr!
    Kár ezekkel szóba állni!

  • Christopher Adam

    Nagy Sándor,

    Lehet, hogy csodálkozni fog, de a „szélsőségesen magyarellenes egyének” akikről Ön ír, azok amúgy Magyarországon élnek. Én pedig – aki valóban tengeren túlon él – bizony akkor utazom Magyarországra, amikor erre éppen kedvem támad (és amikor pénzen és időm is engedi). Ha esetleg nem vette volna észre, lebontották a vasfüggönyt, lehet szabadon jönni-menni. Szerintem ez a szabadság Önnek is jót tette.

  • Nagy Sándor
    2014 február 27
    6:20 du.

    Sanyika! Én Magyarországon élek, és bár nagyon szeretnétek, keményen dolgoztok is rajta, hogy azzá váljon de ez az ország még mindig nem egy dögszagú náci tanya, és nem is fogjuk hagyni hogy az legyen! Amit kisajátíthatsz az maximum a pottyantós kis putrid, de a legbölcsebb az lenne ha belepottyantanád magad a pöcegödrödbe. Feltűnés nélkül el tudnál vegyülni a szardarabkák között, és imigyen rengeteget tennél a fenntartható fejlődésért! 🙂

  • nagy sándor: nekem nem kell ide jönnöm, én itt élek. nem vagyok magyarellenes, csak nem bírom az ilyen szar emberek bűzét, mint maga.

  • „nagy sándor: nekem nem kell ide jönnöm, én itt élek. nem vagyok magyarellenes, csak nem bírom az ilyen szar emberek bűzét, mint maga.”

    Ille, ehhez gratulálok! Most szólj meg te bárkit is, te fasszopó liberális féregnyúlvány.
    Gratulálok a moderáláshoz is!

  • Ó tisztelt Ille úr ! maga milyen náció ? mikor járt a hazámban , hogy így tudja a tényeket ?
    Maga csak butaságot tud mondani, de abból jó sokat.
    Ne erőlködjön , maga egy nagy betűs SENKI.
    Maradjon ott ahol van, és ne szólja le a magyarokat, és ne pofázzon a dolgainkba. Maga nem magyar, tehát nincs érintve az ügyben. A névtelen mentős úr is csak osztja az észt, de a kreditpontos képzésekért nem kell külföldi kongresszusokra járni.

    Fuserált ! Aki úgy be van rosálva mint maga az igazság pillanatától, az csak hernyóként születhet újra. Isten nem szereti a gyáva jellemtelen álnéven mocskolódó szarkupacokat. Én le mertem írni a nevem és megtalálható vagyok, sőt ! ismerőseim is olvassák e sorokat. Maguk bujkálnak, bátor erős pasik.
    Jómagam VB -t és EB-t nyertem, válogatott sportoló voltam.
    Maguk 3 muskétás mivel öregbítették a hazám jó hírét ??? ezzel a mocskolódással ????
    Hazug fajankók.

  • https://www.facebook.com/istvan.ille

    Harun al Rasid, ilyen ötösöm lenne a lottón 😀 😀

    Maga akar engem lejáratni ??? 😀

  • dobos istván: látja, ezt díjazom magukban, ezt a végtelenül intelligens, toleráns hozzáállást! egyet árukjon már el: el szokták lökdösni egymást nagy sándorral a gép elől, vagy csak simán hasadt tudatú, és időnként nagy sándornak képzeli magát?

  • fekete kyra: ha gond van a szövegértésével, nem az én bajom. úgy vélem, elég világos már mindenki előtt, hogy magyarországon élek, magyar vagyok, és azt szólok le, akit akarok. főleg a maga féléket, akinek, hogy finoman fogalmazzak, nem igazán van alapja bárkit minősíteni.
    magát, jóasszony, nem kell lejáratni, megteszi azt mások helyett.

  • Fenyvesi Glória

    Cristofer Adam:Akkor ,ugye még sincs diktatúra Magyarországon, ha bárki szabadon jöhet,mehet?
    Más országokban nem biztos, hogy így van…

  • sértő személyeskedés okán komment törölve – lásd MODEM

  • „sértő személyeskedés okán komment törölve – lásd MODEM”
    .
    Nagyon egyoldalú a moderálás! Ez már magában éppen elég sértő. Szégyen! A TI szégyenetek.

  • dobos istván: olvassa el a MODEM-t, talán megváltozik a véleménye. de, ha nem, úgy is jó.

  • Ille, te egy csíra vagy. Egy gerinctelen nulla, egy utolsó senki.

  • na, kérem, így szól egy végtelenül intelligens, toleráns és megértő jobboldali. csak így tovább!

  • Ille, egy gyáva senkiházi vagy! Igen Ille, te egy csíra vagy. Egy gerinctelen nulla, egy utolsó senki.

  • Dr Papp Lajos egy nagyon jó ember és elismert szívsebész. A cikk írója és egyes hozzászólók pedig soha nem olvastak Wass Albertet. Egyik legszebb 3 kötetes regénye „A Funtinelli boszorkány” a román népről szól. Wass Albertet a románok azért akarták eltenni láb alól mert Magyar Nemes volt. Gróf. Távollétében ítélték halálra, tárgyalás és bizonyítékok nélkül. A románok mindig gyűlölték a Magyar Népet, ne feledjük! Tomaš Masaryk és társainak a Nyugaton, az elsô világháború elôtt terjesztett félrevezetô, eredményes, hazug propagandája azt bizonygatta, hogy Magyarország, mint olyan, a valóságban sohasem létezett, mindössze egy soknépû laza egység a „szentkorona országai” összefoglaló név alatt. A 14. századtól kezdve már csak német, olasz, lengyel és román királyok viselték Szent István koronáját. Ugyanezek az országok az utolsó négy évszázad során már a Habsburgok fennhatósága alá tartoztak. Magyaroknak csupán az uralkodó nemesi és fônemesi osztály egy kis része tekinthetô, akik a földet birtokolják, míg a jobbágy, a paraszt a különbözô ott élô, leigázott nemzetiségekbôl tevôdött össze, kiknek egy részét hosszú idô után földesuraik erôszakkal elmagyarosítottak. A magyar egy veszekedô, izgága, más nemzetiségeket gyalázatosan elnyomó barbár nép, mely újra meg újra fellázadt uralkodói ellen abból a célból, hogy megbontsa a soknyelvû birodalom egységét. Ma már a románok is tudják, hogy Wasst koholt vádak alapján ítélték halálra. Próbálják is újabban bizonygatni, hogy valójában román volt. Nem volt sem antiszemita, sem fasiszta. „Az antiszemita jelzõ nagy erõ itt Amerikában, azt beismerem. Nehéz küzdeni ellene. Mindössze az bosszantó kissé, hogy nem szolgáltam rá. Még csak nem is amiatt bélyegeztek meg, amit írtam, hanem azért, amit nem voltam hajlandó vaktában megírni.
    De ilyen az élet! S én inkább vagyok szegény ember tiszta lelkiismerettel, mint gazdag ember, ki szégyenszemre eladja magát.” Wass Albert

  • tristan: „A magyar egy veszekedô, izgága, más nemzetiségeket gyalázatosan elnyomó barbár nép, mely újra meg újra fellázadt uralkodói ellen abból a célból, hogy megbontsa a soknyelvû birodalom egységét.”
    na, ezért sokan nem fogják itt szeretni 🙂
    hogy a románok mindig gyűlölték a magyarokat, nem tudom. de az kétségtelen, hogy mi körkörösen lenézünk mindenkit: tótot, oláhot, svábot, siptárt, lálót, hajdamákot, aztán rohadtul meg vagyunk lepve, ha kapunk a pofánkra.

  • Begerjedt a ” magyarcsapat ”
    Ez már csak rosszaboddni fog,egészen a választásokig.
    A baj ott van hogy doboistván-féle undorító stílussal a magyarok körében elismerést lehet szerezni , választást lehet nyerni.
    Mert ilyen a szittyamagyar. Ezek itt a mintapéldányaik.

    Doboskám : ezek az ” idiómák ” -csíra vagy- aztán meg a káromkodásaid mind-mind lejárt dumák. Tudod öreg én a TTC-Atomchat .-on szocializálódtam 16 éve , már ott is a szemedbe röhögtek volna ha ezzel a halovány mocskolódással próbáltál volna meg bárkit lealázni.
    Gyenge vagy öreg mint szittyaseggben a betyárkörte.

  • Tristan :
    Wass Albert egy középszerű író volt , de nem is az írói munkássága miatt emelte a mostani kurzus a ” piedesztálra ”
    Hanem a náci nézetei miatt , amelyek tudvalevőek.
    Felőlem lehet egy náci író bármekkora tehetség , én ugyan el nem olvasom a munkáit.

    Dr. Papp Lajos emberi nagyságát és sebészi munkásságát senki nem vitatja…a múltjában.
    Ma viszont már csak egy szélsőjobbos jancsibohóc a hülye hajpántjával meg az agyament nézeteivel arról hogy pl. a Magyarság 30 000 évvel ezelőtt jött a Földre a Szíriusz bolygóról, csillagról , naprendszerből, csillagképről , galaktikából. ( Nem kívánt törlendő.)
    Jobb lenne talán ha viszatérne a hivatásához és hagyná a fenébe a politikát mert ahhoz szart sem ért.

  • Tristan: Ha magának Papp Lajos és Wass Albert pozitivum, akkor jó helyen van, Magyarországon, ahol a zemberek ma is szavazhatnak a náci pártra és egy fasiszta kormányt is hatalomban tarthatnak!

  • … amit itt jónéhányan összehordanak, még vadabbul, mint a magyarországi oldalakon.
    Én csak arra volnék kíváncsi, hogy ez a morális aljanép valóban a kanadai magyarok köréből kerül-e ki vagy Magyarországról, esetleg a környező országok idegenek oldalára átállt népárulói kommentelnek ide ???
    A Kanadai Hírlap megcélozta talán az Amerikai Népszava alulmúlását is ?
    Nem lehetett elég alapos Kanadában a bevádorlók ideológiai szűrése / átnevelése, ha mindenféle hajdani kommunista
    most liberálisként exkuzálhatja itt magát.
    Fogalmatok sincs Magyarországról, fogalmatok sincs a magyarságról, akkor lennénk igazán büszkék rátok, ha
    ELFELEJTENÉTEK A MAGYAR NYELVET
    is …

  • szégyen az, fiam, hogy veszi magának a bátorságot lealjanépezni másokat, akik éppenséggel nem orbán ánuszát nyaldossák körbe, mint maga!
    amit javasolni tudok magának, porosfalvi hazaffy, hogy maga meg látogasson jobban kedvére való portálokat!
    ami azt illeti, maga se lehet túl büszke a magyarságára…

  • Fekete Kyra
    2014 február 28
    5:37 du.

    ” Isten nem szereti a gyáva jellemtelen álnéven mocskolódó szarkupacokat.”

    Nem mondod! Ezt említette neked valamikor? 🙂 Csúnyán be lehettél tépve! Egyébként ha jól tudom a keresztény tanítások egyik alapvetése, hogy Isten mindenkit egyformán és feltétel nélkül szeret még a bűnösöket is, oly annyira, hogy egyetlen fiát küldte meghalni érettük a kereszten. Ez a gondolat szöges ellentétben van azzal a rém primitív és alpári katyvasszal amit ide bírtál hányni abszurd módon ömlengve a hitedről. Kapjál már a fejedhez mert több mint szánalmas az erőlködésed! Lehet jó sportoló voltál annyiban, hogy a motorikus képességeid jók a sportágad mozgásaihoz, de semmit nem sajátítottál el abból a szellemből amire minden sport tanít, különben nem lennél ilyen ostobán gőgös véglény!
    Erről jut eszembe, ha az van megírva a sors könyvében, lehet hernyóként fogok újra születni de akkor is az leszek aminek teremtettek veled ellentétben aki embernek készült de csak egy féreg lett belőle! Roppant ciki!
    Na? Vívjunk még mütyürke? )

  • fuser: most mondd meg, figyelő meg nem talál ezen a fórumon egyetlen jobbikost sem!

  • Igen, olvasta! 🙂 Inkább nem is reagálok rá, úgy sem lehet meggyőzni semmiről, egyébként meg, mit lehetne mondani rá? Semmi olyat ami ne lenne sértő, és nem szeretném megsérteni!

  • Ne vitatkozzatok! Nem az ellenségeskedéshez kell nagy Erő hanem…A Szeretethez, Összetartáshoz, Elfogadáshoz, Egymás Megismeréséhez Kell az Igazi Nagy Erő!

    Eljött az Idő ,hogy Változtass az Életeden és végre Felébredj és Körbenézz mi Történik veled!
    Észre Kell Venned mi folyik Körülötted.

    Az a Világ amiben Élsz egy hazugság, egy szemfényvesztéseken alapuló manipulált Világ, azok az
    emberek akik jelenleg a változást hirdetik, csupán hamis próféták, akik nem képesek önös érdekeiken
    túlgondolni, tisztán látni!

    Hazudnak, mikor azt mondják,- jobb lesz neked ha velünk tartasz-, megtévesztenek mikor túlfűtött,
    tökéletesen megfogalmazott, előre megírt beszédekkel elhitetik veled , hogy ők felsőbbrendűbbek nálad és
    pontosan tudják mit csinálnak, és hogy amit csinálnak, az a helyes út!

    De tévednek!

    Ez az Ország, és ez a Világ már régen nem abban a mederben halad amiben kellene!

    Itt most már Valójában Drasztikus Változásra van szükség, melyet nem fegyverekkel, ármánnyal,
    összeesküvéssel, uszítással kell és lehet kivívni, hanem Hittel, Szívvel, és Tudással!

    Hinni kell, igazán Hinni, hogy Megváltozhat Minden, és amit teszünk az valójában Helyes, Célravezető,
    Tartós Változásra ad Lehetőséget!

    Szívvel,Tudással, Hittel Kell véghez vinni mindezt, nem haraggal, gyűlölettel, egymás ellen, megosztva!

    Mert ki kardot fog, az kard által vész el!

    A Szeretethez, Összetartáshoz, Elfogadáshoz, Egymás Megismeréséhez Kell az Igazi Nagy Erő!

    Tudással is bírni kell e Szent cél eléréséhez, Tudni kell mindezt Megvalósítani, úgy hogy az Tartós és
    Célravezető legyen, úgy, hogy azon ne legyen kivetni való, sem ellenérzés!

    Tudni azt a Módot ,Eszközt, Lehetőséget, ami igazán megfogja az Embereket, amikor nem kell
    megmagyaráznod miért, hogyan, mert Mindenki Tudja, Érzi, ez a Helyes Út!

    Mindezek Tudatában, úgy Éreztem El Jött az Idő, amikor végre Fel Kell Ébrednem, Színre Kell Lépnem, és
    végre Tennem kell, mert nem tudom már elviselni ezt a Világot ami körül vesz nap mint nap!

    Az Emberek kisugárzása, életvitele, panaszai, tettei mind mind azt tükrözik, milyen romlott is ez a
    rendszer, mennyire el vannak keseredve, mennyire céltalan a jövő!

    Azt mondják és hangoztatják, segíts magadon Isten is megsegít!

    Ez nem igaz!

    A Teremtő akkor Segít meg Igazán, ha Segítesz Másokon, és Képes Vagy önös érdekeiden Túlgondolni, Mások Javára Szolgálni!

    Az Igaz Változáshoz, a Teljes Szabad Élethez, Hét Alap hibán Kell Változtatni, ami után végre Eljön az a
    Világ, amire mélyen Legbelül Minden Ember Vágyik!

    Mindennek Tudatában, és Urunktól Kapott Tudásomnál fogva, Igaz Mozgalmat Indítok, Szívem és
    Elmém Teljes Tudatában, Teljes Felelősséggel Embertársaim Iránt, Pannonia Néven!

    Dániel próféta könyve 12. rész

    „1. És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, a ki a te néped fiaiért áll, mert

    nyomorúságos idő lesz, a milyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig.

    És abban az időben megszabadul a te néped; a ki csak beírva találtatik a könyvben.”

    2013.Oktober 23.

    Nagy Gábor
    Pannonia Mozgalom Alapító
    Az Öt Nyolcas

    Olvass tovább: http://pannoniamozgalom.webnode.hu/

  • pannonia mozgalom: dicséretes hevület, azonban a hittérítésnek nem ez az oldal a helye. még nagybetűkkel sem. javaslom, keressen mást. úgy tudom, a jehova tanúinak még nyomtatott újságja is van…

  • Ehhez csak ennyit fűzök hozzá:

    Dániel próféta könyve 12. rész

    1. És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, a ki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, a milyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; a ki csak beírva találtatik a könyvben.
    2. És sokan azok közül, a kik alusznak a föld porában, felserkennek, némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló útálatosságra.
    3. Az értelmesek pedig fénylenek, mint az égnek fényessége; és a kik sokakat az igazságra visznek, miként a csillagok örökkön örökké.

  • A stílus az ember. Sokan lejáratták magukat ezen a linken.

    Szívük tele van gyűlölettel.

    https://www.facebook.com/pages/Ki%C3%A1llunk-Dr-Papp-Lajos-mellett/263201673846726?ref=nf

  • dr. gottwald – biztos, hogy semmi köze klement elvtárshoz? – azt csak maga hiszi, hogy a stílus maga az ember. valszeg elkerülte figyelmét, hogy elvtársai mi módon mocskolódtak errefelé. na, nekik még stílusuk se volt.
    ami a témát illeti, fusson még egy kört, az idő alatt talán megérti, hogy ki, mit, és milyen módon gyűlöl.

  • kedves Ille Úr,

    a gottwald egy nagy népesség.
    Kiegészítheti ismereteit:
    http://www.houseofnames.com/gottwald-family-crest

    Továbbá:
    Az alábbi Google találatok tanulmányozását javaslom:

    Gottwald & Texas 22.300.000
    Gottwald & Illonis 44.700.000
    Gottwald & Alabama 43.500.000
    Gottwald & Washington 22.2000
    Gottwald & USA 3.040.000
    Gottwald & Canada 2.460.000
    Gottwald & Australien 23.900.000
    Gottwald & Österreich 1.460.000
    Gottwald & Deutschland 1.230.000
    Gottwald & UK 2.510.000

    Vagy nézze meg kérem:

    gottwald & 1650 —- 5.020.000 (1650 egy évszám)

    Kösse a találatoknak csak a 2%-át külön külön személyekhez.

    Mindükkel szemben gyanakszik? – Ez jóra nem vezet Uram.

  • p. gottwald: jól van, akkor szűkítem. p. mint p. howard. valami oldalági rokonság, esetleg? hogy mi vezet mire, remélem, belátja, hogy nem a maga kompetenciája megítélni, hacsak az a „dr”. a neve előtt nem ph.d psych 😛
    amúgy egyetlen névre kérdeztem, keresztnévvel, nem a nemzetközi elterjedésre. nem ugrik be? kínos…
    ha egy konkrét kérdést gyanakvásként értelmez, fennáll a gyanú a phd psych-re. elég lett volna egy sima „nem”, de maga ide hoz egy telefonkönyvet 😀

  • Kisimre Orsolya

    Küldöm a teljes cikket és az elszomorító hozzászólásokat…puszik

  • v. Csiszer Lóránt

    „Papp Lajos gyakran idézi példaképét, a „dicsőséges” Wass Albertet, aki pedig jogerősen elítélt fasiszta háborús bűnös volt, románokat és zsidókat gyilkolt, azért halálra is ítélték.” – írja a cikkben. Kiegészíteném: majd az amerikai hatóságok tűzetes vizsgálat folytán felmentették ezen vád alól, és fia magas tisztségig vitte az amerikai hadseregnél. A román hatóság még most is halálra ítélne bárkit, csak azért mert székely vagy magyar és hangoztatja a magyar ajkúakat ért törvénytelenségeket. Isten áldjon!

  • v. Csiszer Lóránt: Tehát ha nem tetszik az ítélet akkor nem fogadja el a bíróságot és keres egy olyat amely a maga szájíze szerint ítél. Ügyes felfogás. Önkéntes náci parancsnok aki ártatlan. Érdekes felfogás nem? Egyáltalán ez a „nemes nagy” ember mit keresett a náci hadseregben? Belülről bomlasztott? Ezt maguk sem hihetik el! Horst Tappert sokkal kevesebbért tették partvonalra. Igaz azon az oldalon szégyellik a történteket.
    De felesleges már védeni ezt a két embert. A jobboldal már boldoggá avatta őket. Még a szerénységről és nagylelkűségéért elhíresült orvos félmilliárdos villája se zavarja a rajongókat. Már csak a három csodatétel kell. De meg lesz az is ne aggódjon. Az egyik lehetne rögtön néhány magyarázat.

  • v. csiszer lóránt: teljesen érdektelen, hogy az amerikai hatóság mit csinált, annál is inkább, mivel a vádat nem az usa-ban kreálták. ott csak a kiadatási kérelem okán vizsgálták a múltját, és nem látták indokoltak, de felmentési jogosultságuk nincs. a fia meg miért ne juthatott volna a seregben magas tisztségre? őt vádolták? nem. akkor meg?
    a román hatóság nem ítélne halálra senkit, mivel nem a hatóság hozza az ítéleteket, hanem a bíróság. de még ez a feltételezése sem állja meg a helyét, így nyugodtan kijelenthetem, hogy rosszindulatú és elfogult romániával szemben.

  • v. Csiszer Lóránt

    Kedves Uraim!

    Először megjegyezném, hogy a magyar nyelvben (és nemcsak) a személyneveket nagy kezdőbetűkkel írják. Továbbá, Wass Albert sosem volt a náci (nemzeti szocialista) hadseregben, nincs tudomásom ilyenről. Ő csakis a magyar hadseregben szolgált. Ezenkívül, nem tudok róla, hogy zsidók meggyilkolásáért el lett volna ítélve bármilyen törvényszék által (elnézést a nyelvbotlásért, hogy hatóságot írtam előző hozzászólásomban). Valóban a román bíróság nem ítélne halálra senkit, mert a román törvénykezésben nem létezik ez a büntetésnem. Lehet kicsit túllőttem a célon a kifejezésmódommal, azt próbáltam érzékeltetni, hogy aki kinyitja a száját a román „nemzet”állam és annak kommunista módszerei ellen, a magyarajkúak jogai mellett foglal állást, azt meghurcolják. Benne élek a közepében (Székelyföld közepében – amely a románok szerint nem létezik, mint ahogy a székelyek sem), higgye el kedves Ille úr, nem vagyok sem rosszindulatú, sem elfogult.

  • v. csiszer lóránt: köszönöm a kioktatást, de tisztában vagyok a magyar nyelvtan szabályival. nem gondolom, hogy a románok (?!) úgy gondolnák, hogy a székelyek nem léteznek, a székelyföld, mint tájegység létét se kérdőjelezik meg.
    ahogy elnézem, inkább románia közepében él, mint a székelyföld közepén (ahol pl. szentegyháza van), mivel brassóhoz közelebb van, mint székelyudvarhelyhez 🙂

  • Minden reményem az, hogy llanfair és Fuser nem nézik az Arsenal meccset…
    🙁

  • v. Csiszer Lóránt

    Kedves Ille úr!

    Elhiszem, hogy tisztában van a magyar nyelvtan szabályaival, de akkor annál nagyobb tiszteletlenség, főleg, hogy már másodszor írja kisbetűvel a nevem. Ön tudja … ez a fajta viselkedés nem engem minősít. Én sem gondolom, hogy a románok (oláhok, azaz vlachok) megkérdőjeleznék a fent említett tényeket, hanem én tudom. Különben a vitába nem tudom, hogyan keveredett bele a földrajzi helyzetem, gondolom ez a kákán a csomó amit megtalált sikeresen, de akkor is közelebb vagyok Székelyudvarhelyhez, mint Brassóhoz (50, valamint 90 km a távolság). Maradok tisztelettel.

  • v.csiszer lóránt: engem sem minősít 🙂 ha nem vette volna észre, semmit nem írok nagybetűvel. alapvetően lusta vagyok rányúlni a shift-re. baj?
    valamit félreért: én nem vitatkozom magával, maga erősködik olyasmin, ami minden, csak nem tény.
    azután meg a maga tudása mintha nem lenne elégséges.
    a földrajzi helyzetét illetően akkor maradjunk inkább erdély közepénél, mert a maga földrajzi helyzete biza, erősen székelyföld szélén van 😀

  • v. Csiszer Lóránt
    2014 március 22
    8:39 de.
    Kedves v. Csiszer Lóránt!
    „A román Néptörvényszék 1946 tavaszán Wass Albertet távollétében halálra ítélte háborús bűnökért és gyilkosságért. Azzal vádolták, hogy 1940-ben az Észak-Erdélybe bevonuló magyar csapatoknak parancsba adta egy ortodox pap családjának és néhány románnak, a helyi zsidó kereskedőnek és családjának, valamint az ortodox román pópának és annak magyar szolgálójának a kivégzését.
    A román hatóságok többször is kérték kiadatását, 1979-ben az USA Igazságügyi Minisztériuma többszöri átvizsgálás után, nem kellő megalapozottságára hivatkozva elutasította a kérelmet. Ez történt akkor is, amikor a Wiesenthal alapítvány tett feljelentést ellene, mivel azok között az emberek között, akiknek kivégzésére állítólag parancsot adott, két zsidó is volt. Az USA az ügy átvizsgálása után ejtette a vádakat”.
    Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Wass_Albert
    Attól, hogy kellő bizonyítékok hiánya miatt az USA ejtette ellene a vádakat, még nem jelenti azt, hogy Wass Albert nem volt bűnös, és nem követte el mindazon bűncselekményeket, amivel vádolták őt.

  • falusi: Tudtam, hogy nyernek. De, hogy ennyire azt nem gondultam. Hármat tippeltem. Nem jött be. Minden évben csinálnak egy-két ilyet. Megszoktam.

  • v. Csiszer Lóránt: Ha bármit bebizonyít Ille Pistiről az még nem cáfolat wassról.

  • v. Csiszer Lóránt

    Tisztelt Uraim!

    Először is köszönöm Bogdán úrnak a felvilágosítást, valóban nem tudtam ennyire aprólékosan az ítélet körülményeit, a leírás alapján volna még pár hozzászólásom a témához, de inkább elállok tőle … túl hosszú lenne és másnak nem ugyanazt jelentené, mint nekem. Továbbá Ille úrnak is köszönöm a helyreigazítást, valóban Székelyföld szélén van a kis városom, amolyan szófordulat volt korábbi hozzászólásomban a „Székelyföld szíve” … Ille úrról semmit sem próbálok bebizonyítani, teljesen ellenkező nézeteink ellenére sem próbálom szidalmazni … és örvendek, hogy földrajzi helyzetem hasonló érdeklődésnek örvend nála, mint Wass Albert szidalmazása … Isten áldja mindannyiukat!

  • v.csiszer lóránt: wass albert általam még csak nincs is említve. ha úgy tetszik, leszarom a méltóságos urat, emlékével együtt. a maga nézetei sem érdekelnek, mivel az legyen a maga lokális gondja. szófordulatait meg, ha javasolhatom, máskor gondolja meg, és akkor nem kényszerül magyarázkodásra. ugyanez vonatkozik tájékozottságára is.
    a maga istenének áldásából meg, köszönöm, de nem kérek. elvagyok a nélkül is.
    elárulná, mégis, mi az, ami megszólalásra kényszerítette? csak nem egy, homlokához szorított, kibiztosított Jericho941F?

  • v. Csiszer Lóránt

    Ille úr,

    Meghajlok magas intelligenciája előtt, további hozzászólásaimnak semmi értelme …

  • v. csiszer lóránt: szükségtelen, mivel – képesség híján – nem tudja felmérni intelligenciámat. eddigi hozzászólásainak se volt semmi értelme, így hát, nem fogok könnyeket hullatni maga után.