Levél Zuschlag Jánosnak

2014 március 8 12:55 de.87 hozzászólás

 Szervusz, János!

Kérlek, bocsásd meg nekem, amiért tegezni merészellek. Azért tegezlek, mert a mi nyelvjárásunk nem ismeri azt a kifejezést, hogy maga, vagy Ön, és mivel te is cigánygyerek vagy és én is az vagyok, úgy gondolom, nagy sértés lenne a részemről, ha magáználak. Aztán meg feszélyeztetve is érezném magam veled szemben, ha most csak azért aláználak a megázódással, mert te zsivány voltál és börtönben csücsültél, míg én csak azért érzem úgy, hogy börtönben vagyok, mert cigánynak születtem. Mert nekem, János, ez az ország maga a börtön, ezt őszintén be kell, hogy valljam neked.

Te viszont nem panaszkodhatsz János. Ahhoz képest, hogy sikkasztásért 6 évet ültél, te azért hamar beilleszkedtél a civil életbe. Mi a titkod, János, azon kívül, hogy jól időzítesz és mindig jókor vagy jó helyen? Mert olvasom, hogy egy könyved is megjelent. Miből fedezted a nyomdaköltségeket, ha szabadna kérdeznem? Maradt talán még a milliókból, amit sikkasztottál, vagy találtál szponzorokat? Azt megmondom, hogy okos dolog volt tőled, hogy hasznosan, könyvírással töltötted a napjaid a sitten. Gratulálok, János! Népszerű leszel ismét, csak győzze majd a CÖF nyomdája az iramot, – tudod, amelyik a bohócos plakátokat nyomtatja – mert a könyved tuti siker lesz és elkapkodják a népek. Meglásd, sokat fogsz eladni és meggazdagszol belőle, ezt jósoltam ki neked a minap a cigánykártyából.

Zuschlag János szabadul

Zuschlag János szabadul

Mondd, János! Megérdemlik a te volt párttársaid, köztük a pénzálcázó Simon, mint említetted őt, hogy te ennyire aggódj értük? Olyan beteg emberekért aggódsz, mint a Gyurcsány, akinek nem elég, hogy küldetéstudata van és folyton csak miniszterelnök akar lenni, ráadásul még paranoia is gyötri, mert az a rögeszméje, hogy mindenki korrupt, csak ő nem az? Tudod, ezt a bíróságon még te mondtad róla a tárgyalásodon, amikor azzal vádoltak téged, hogy fiktív pályázatokon nyertél pénzt, és lettél így 75 millióval gazdagabb ember. Megérdemlik, hogy lobbyzzál értük és kampányolj nekik a Fidesz-kormány elvbarát hű századvégi újságíróinál? A bíróságon miért nem mondtad el ezt az ötvenmilliós nejlonszatyros sztorit? Persze, jól tetted, hogy ezt a dolgot csak most szellőztetted meg. Tudod, ha a bíróságon kiderítik, hogy hazudtál, – ami cigányoknál persze, tisztelet a kivételnek, inkább dicsőség ugye – te akkor nem egy, hanem kettő, vagy három könyvet is írhattál volna a börtönben. Jól időzítettél János! Választási kampány van, és most már nem szükséges bizonyítanod semmit, s lesznek, akik ezt a sztoridat is gondolkodás nélkül vakon elhiszik neked.

De kérlek János, ne szaladj már olyan szekér után, amelyik úgysem vesz fel! Lásd be végre, hogy az MSZP-ben neked már végleg befellegzett. Ne toljad a szekerüket, vedd észre, hogy melyik pártban van a helyed. Mert a te helyed a Fideszben van, János, ezt a vak ember is látja! Ott, ha sikkasztasz, nagyban, vagy kicsiben, az tökmindegy, abban még segítenek is neked. Orbán Viktor úr pedig megvéd, és nincs az a bíróság, amelyik többé bármiért elítélhetne téged.

Az MSZP-ben viszont csak hányatott sorsod lenne, János. Emlékszel, amikor azon a bizonyos holokauszt megemlékezésen nevetgéltél és elsütöttél egy ártatlan kis poént, a párttársaid mit tettek veled? Egyből felfüggesztették a mentelmi jogod, és lemondattak minden tisztségedből. Úgy jártál, mint most a Simon, kinek sorsáért aggódsz. A Fideszben viszont ilyen veszély nem fenyegetne. Ha a Fidesz soraiban lennél és ott zsidóznál, vagy éltetnéd Horthyt, netán még egy Wass Albert verset is szavalnál, téged ott úgy szeretnének azért, hogy kettesével vehetnéd a fokokat a ranglétrán. Kár, hogy Rétvári Bence helyett nem neked jutott eszedbe követelni, hogy távolítsák el a Budapesti Corvinus Egyetem aulájából a kommunista közgazdász Karl Marx szobrát, mert azzal is jól bevágódhattál volna a Fideszbe. De sebaj, mert van még számodra ötletem.

Mit szólnál hozzá, ha mondjuk, lehazaárulóznád Mesterházy Attilát? Emlékszel Loppert Dánielre, aki Kapolcson a Művészetek Völgyében sétálgatott, és miután megpillantotta a miniszterelnököt, ő egyből, mint Ludas Matyi hajdanán, hallatlan nagy vehemenciával háromszor egymás után lehazaárulózta Medgyessy Pétert? Könnyű dolgod lenne neked is hazaárulózni, János. Mesterházy Attila most úgyis kampánykörutakra jár és a Fidesz amúgy is tüntetőket küld rá. De ezek a tüntetők nagyon gyengén muzsikálnak ám, és állítólag csak transzparenseket mutogatnak feléje, Mesterházy Attila pedig mosolyog rajtuk. Te viszont szerezhetnél neki egy nagy meglepetést, de eszedbe ne jusson bohócnak öltözni, mert akkor senki nem ismerne fel téged és nem tudnák, hogy ki vagy. És ha lebuksz, légy rá büszke, s hagyjad magad fotózni és kamerázni. Loppert Dániel hagyta magát: hős lett, és a jutalma sem maradt el. Jelenleg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs osztályvezetője, és havonta többet keres, mint én egy év alatt sem.

Kérlek, hogy te semmi szín alatt ne kampányolj, János, mert senki nem hülye, és sejtik, hogy amit teszel, azt te miért teszed. Hallgass rám, mert legalább mi, cigányok tartsunk össze, ha már mások úgyis széthúznak.

Csak ennyit szerettem volna neked mondani, János!

Üdvözlettel: Bogdán Géza, aki nem lefizetett, csak született cigány.

87 hozzászólás

  • Pesti Gúnár

    Aha! Legalább most már tudom, hogy terjedt el a magyarban ez a nagy tegeződhetnék.

  • pesti gúnár: biztosan végig gondolta ezt a hozzászólást? mert ez nekemegy csöppet azt sugallja, hogy „cigánytempó, cigánystílus”.
    vagy rosszul értelmezem?

  • Fispán Géza

    🙂 Kedves Ille István!

    Biztos vagy benne, hogy ide akartál írni és nem a kurvainfosra?
    Itt is jó amúgy, csak szokásod szerint hülyeségeket írsz, de amott _ a helyeden_ ez nem lenne feltűnő, a tahó stílusod is stílus, ha nem is a neobarokk…

    Zusihoz!
    Megdöbbentő élménye volt a fideszistáknak, hogy a szocik egy _saját_ kölküket nem húzták ki a s..lamasztikából, hanem békén hagyták a bíróságot, hadd ítélje el a kis _bagdadi_ tolvajt. Na hát!
    Még ilyet…Polt Pot Péter bezzeg amikor a 159 pontba összeűjtött fideszista rablóbanda bűncselekményeit kézhez kapta…egytlen egyet sem (!) talált arra méltónak, hogy legalább a nyomozást elindítani méltóztasson..talán mert belátta mind a 159 jogos felvetés volt.
    Zusi!

    olvass bele! Hátha eszedbe jut valami használható..a helyed, miként Csintalané a FIDESZ-ben van

    Üdvözlettel:
    Fispán Géza
    Debrecen

    159 kérdés, mely azóta is válaszra vár, íme:

    Felrakták, itt olvasható.
    Mit szabad ma Magyarországon, avagy mennyibe került a mák a karácsonyi bejgliben?

    A Népszava csokorba gyűjtötte azokat az ügyeket, amelyeket az olvasó már jól ismerhet. Szinte valamennyiről írtak már az újságok, beszámoltak róluk a rádiók, televíziók, s java részük megjárta a nyomozóhatóságokat. Hiába. Vádemelés nem történt. Sem hűtlen, sem hanyag kezelés gyanújával. Így hát meg kell szoknunk, hogy ma Magyarországon a közpénzeket pazarlóan kezelni, az államnak hátrányos üzleteket kötni – szabad. Meg kell tanulnunk hinni Simicska Lajos elhíresült véleményében, amit arra a kérdésre fejtett ki, hogy miért vesz valaki egyetlen napon tucatnál több milliós veszteségű céget: a hülyeség állampolgári jog.

    Az ügyek más csoportjában még csak nyomozás sem indult, meg sem kérdezték, miért költöttek ennyit. Csak az Országimázs Központ vezetője adott választ, mikor arról faggatták, hogy közpénzekből mennyit költött az augusztus 20-ai tűzijátékra: a nagymamát sem kérdezzük, mennyibe került a mák a karácsonyi bejglibe.
    Hát igen. Megálmodták, megették…
    Millenáris
    1. Szabad ma Magyarországon 500 ezer darab karórát venni 70 millió forintért, majd egy vanuatui off-shore céget is közbeiktatva eladni 350 millió forintért.
    2. Szabad ugyanezekre az órákra közbeszerzési pályázatot kiírni, a pályázatra alvállalkozóként Globe Trotters Kft. néven céget alapítani, az órákat pedig 402 millió forintért eladni a Millenáris Kht.-nek. Szabad végül ezeket az órákat ingyen szétosztani.
    3. Szabad az órákra kiírt pályázatból származó pénzt továbbadni más vállalkozásoknak, majd e vállalkozásokat színlelt szerződésekkel fantomizálni.
    4. Szabad a Millenáris Kht. vezetőjeként a két évre szóló 3,4 milliárd forintos költségvetést egy év alatt elkölteni, majd kormánygaranciával 1,5 milliárd forint hitelt felvenni.
    5. Szabad fél év alatt a Millenáris Park őrzés-védelmére egy vidéki rendőrkapitányság éves költségvetésének megfelelő összeget, mintegy 100 millió forintot elkölteni.
    6. Szabad a Millenáris Park medencéiben úszkáló halak etetésével megbízott dolgozónak havonta 120 ezer forintot fizetni.
    7. Szabad a park vendégkönyvét, a Millenniumi Kódexet 7,5 millió forintért őriztetni a Köztársasági Őrezreddel.
    Magyar Televízió
    8. Szabad ma Magyarországon a közszolgálati televízió elnökként bármekkora summát bármire elkölteni.
    9. Szabad 1998 és 2002 között elképesztően pazarlóan, 190 milliárd forintból működtetni az Magyar Televíziót (MTV).
    10. Szabad az MTV-nek négy év alatt 35 milliárd forintos veszteséget produkálni.
    11. Szabad az MTV-nek felélnie 18,5 milliárd forintos alaptőkéjét.
    12. Szabad az MTV vezetőinek arra játszani, hogy a parlament nem hagyja tönkremenni a köztévét.
    13. Szabad eladni ingatlanjainak 95 százalékát, majd szabad az ebből származó bevételt – szemben az eredeti tervekkel – nem az új MTV székház felépítésére, hanem az intézmény működésének finanszírozására fordítani
    14 Szabad a kiadások folyamatos növekedéséhez hozzájárulni, hogy a kormánypártok szívének kedves cégek (például Ezüsthajó Kft.) több száz millió forintos megrendelésekhez jussanak.
    15. Szabad a Szabó László Zsolt által irányított MTV-nek, a költségvetési intézmények közül egyedüliként a már levont adókat, és járulékokat nem befizetni az államkasszába, hanem – többek között – a külső gyártók kielégítésére fordítani.
    16. Szabad a fideszes többségű parlamentnek 2001-ben az MTV 10 milliárd forintnyi adó- és járulékfizetését elengedni.
    17. Szabad az amúgy is meglehetősen nagyvonalúan összeállított terven felül 3 milliárd forintot fizetni külsős műsorkészítőknek.
    18. Szabad az MTV költségvetését a veszteséges gyártói szerződésekkel évente 6,5 milliárd forinttal megterhelni.
    19. Szabad az – Orbán Viktorhoz közel álló – Vitézy László cége által készített műsorok minden percéért 76-220 ezer forintot fizetni, miközben az MTV belső gyártásában készülő anyag egyetlen perce 7-20 ezer forintba került.
    20. Szabad a Vitézy-féle vállalkozásoknak és az Ezüsthajó Kft.-nek összesen mintegy 2,5 milliárd forintnyi értékű megbízást juttatni, becslések szerint mintegy 1,5-2 milliárd forinttal túlfizetve e társaságokat.
    21. Szabad azt a gyakorlatot folytatni, hogy az MTV gyártási szerződései ne legyenek egységesek, hanem egyes kontraktusokat a társaság jogi osztálya helyett a szerződő külsős partner készíti.
    22. Szabad eltekinteni attól, hogy egy több évig futó műsor előzetes jóváhagyásánál megvizsgálják a szerződéskötés indokait, illetve az MTV-re vonatkozó előnyös vagy hátrányos gazdasági hatásokat.
    23. Szabad az MTV Közalapítvány 1998 és 2002 között csonka, csak kormánypárti delegáltakból álló kuratórium elnökségének az előzetes szakértői vélemény ellenére szerződést jóváhagyatni olyan céggel, amely még a hatályos cégnyilvántartásban sem szerepel.
    24. Szabad az egykori tévéelnököknek azt a pénzt, mely 111 munkatárs elbocsátásának több mint 100 millió forintos költségeit fedezte, visszatartani, annak ellenére, hogy később ezek az emberek ismét visszakerültek a köztévéhez.
    25. Szabad az MTV-t olyan pénzügyi helyzetbe hozni, hogy az intézmény mára havi egy milliárd forint veszteséget termeljen.
    26. Szabad a csődközeli helyzetben lévő MTV-nek 120 órányi anyagot szinte ingyen átengedni a Millenáris Kht.-nek (alkotásonként száz (!) forintért).
    27. Szabad a Millenáris Kht. saját archívumából darabonként 2 millió forintért átengedni az Ezüsthajó Kft. által készített anyagokat az MTV-nek.
    27. Szabad 42 tanácsadónak összesen 801 millió forintot keresnie az MTV-nél.
    28. Szabad Lovas Istvánt 13,6 millió forinttal honorálnia az MTV-nek.
    29. Szabad 6,5 milliót fizetnie a köztévének Orbán Viktor nem hivatalos tanácsadója, Wermer András számára.
    30. Szabad a kormányváltás után busás végkielégítéseket fizetnie az MTV-ből távozóknak. 31. Szabad Mendreczky Károlynak 30,5 milliót megszavazni.
    32. Szabad Csermely Péter hírigazgatónak és Gulyás Istvánnak, a Híradó volt főszerkesztőjének 17,5 milliót fizetni.
    33. Szabad Jen Sándor funkcionális főigazgatónak 17 milliót, Papp Endre műsorvezetőnek 16,7 milliót fizetni.
    34. Szabad az MTV-nek frissen bejegyezett, gyakran referenciákkal sem rendelkező cégektől, a piaci ár három-négyszereséért filmeket beszerezni, s ezáltal 13 cégtől majdnem 900 millió forintért „mozikat” vásárolnia.
    Magyar Fejlesztési Bank
    35. Szabad a Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) egy informális kormánydöntés alapján 450 milliós euró-kötvényt kibocsátani a Mol Rt. gázüzletágának megvásárlására.
    36. Szabad ezt a pénzt nem erre költeni, hanem az eredetileg fix, 5,25 százalékos kamatozású hitelt a bankközi piacon 4,5 százalékos kamatszinten elhelyezni.
    37. Szabad ezáltal – a rendőrség becslése szerint – több mint egymilliárd forint kárt okozni.
    38. Szabad az MFB-nek 1999-ben keretszerződést kötni a Defend Security Kft.-vel a bank ügyfeleiről való információgyűjtés céljából.
    39. Szabad a Defendnek 55 nem banki alkalmazott magánszemélyt és 13 céget megfigyelni, amiért az MFB 2001-ben összesen 16 millió forintot fizetett.
    40. Szabad az MFB-nek fedezet nélkül 428 millió forintos hitelt adni az alcsútdobozi székhelyű Szekér Csárda-Fogadó Kft.-nek.
    41. Szabad mindezért az MFB elnök-vezérigazgatójának, Baranyay Lászlónak több mint száz millió forint végkielégítést ajánlani, majd „megelégedni” a szerződés lejártáig szóló 46 millió forinttal.
    Országimázs Központ
    42. Szabad az Országimázs Központnak (OK) több milliárdos szerződéseket kötni a Happy End és az Ezüsthajó Kft.-vel.
    43. Szabad az Ezüsthajónak 469,5 millió forintot kifizetni Orbán Viktor miniszterelnök és a kormánytagok politikai tevékenységének dokumentálására.
    44. Szabad ezért 296 filmet, valamint fotókat készíteni. (A szerződésekről a KEHI megállapította: a felvételekre kötött eseti szerződések, valamint az ezek költségvetését tartalmazó mellékletek elnagyoltak, a vállalkozó számára egyoldalúan kedvezőek.)
    45. Szabad az OK-nak még 30 millió készenléti díjat is fizetni az Ezüsthajónak, azt követően is, hogy az Állami Számvevőszék indokolatlannak találta a kifizetést.
    46. Szabad a Happy Endnek Mádl Ferenc államfői beiktatási ceremóniájára 120 millió forintot kifizetni közbeszerzési pályázaton.
    47. Szabad az OK-nak 2000 augusztus 20-án a millenniumi ünnepségekre országszerte összesen 975 milliót elkölteni, majd a költségeket üzleti titokra hivatkozva elhallgatni.
    48. Szabad a sidney-i olimpiai győztesekről óriásposztereket készítenie a Happy Endnek, a költségvetést pedig ugyancsak eltitkolni.
    49. Szabad Sidney-ben az olimpián magyar kulturális és gasztronómiai napokat szervezni a Happy Endnek 143 millió forintért.
    50. Szabad az OK-nak reklámozni a filmszemlét, arculattervezőként pedig a Happy Endet megbízni 20 millió forintért.
    51. Szabad az OK-nak 51 millió forintot elkölteni az Orbán Viktor washingtoni kitüntetésére utazó magyar művészekre.
    52. Szabad az OK-nak 38 millióért Országgyűlési Beszámoló címen a kormány hároméves tevékenységét dicsőítő hirdetéseket megjelentetni az országos napilapokban.
    53. Szabad mindezt Wermer András D. K. Waltson Kft.-jével elvégeztetni.
    54. Szabad az OK-nak 2000-ben 4,3 milliárd forintos összköltségvetést adni 2001-ben.
    55. Szabad az OK-nak 2001-ben 4,625 milliárd forintos összköltségvetés adni.
    56. Szabad emellett a Miniszterelnöki Hivatal által elkülönített pénzekből kulturális ismeretterjesztésre, programajánlókra 740 milliót, költségvetési kiadványokra 390 milliót, gazdaságfejlesztési eszközcsomagra 1,47 milliárdot szintén az OK-nak adni.
    57. Szabad a Happy End Kft.-nek a mobilvécéket forgalmazó Toi Toi Kft.-től 260 ezer forintos listaáron a 2000. augusztus 20-i ünnepségekhez illemhelyeket bérelni, majd 6 és fél millió forintért – 25-szörös áron – az Országimázs Központnak leszámlázni.
    58. Szabad az OK-nak országkép-építő kampányokra belföldön és külföldön 730 millió forintot elköltenie.
    59. Szabad az OK-nak gazdaságfejlesztő eszközprogram alá sorolt kommunikációra 460 miliió forintot elköltenie.
    60. Szabad az OK-nak saját kiadványokra és kormányzati kommunikációra több mint 1,7 milliárd forintot elköltenie.
    61. Szabad egy amerikai gyorsétterem-hálózat visszamaradt készletéből hamburgert és egy ismert sörmárkát formázó rakétákat is fellőni a 2000-es millenniumi tűzijátékon.
    62. Szabad mindezért a Happy Enden és az Ezüsthajón keresztül két cégnek több mint 230 millió forintot kifizetni.
    63. Szabad Wermer András anyósának amerikai cégén keresztül lebonyolítani az egész üzletet.
    64. Szabad a tűzijátékért felelős Tóth István Zoltánnak, az Országimázs Központ akkori vezetőjnek azzal hárítani el az árat firtató érdeklődését, hogy az ünnepi bejgli árát sem kérdezzük meg a nagymamától a karácsonyi vacsorán, így a polgároknak szóló ajándék ára sem publikus.
    65. Szabad később úgy érvelni, hogy az Országimázs Központ az Állami Számvevőszéknek tartozik elszámolni a közpénzekkel, nem pedig a sajtónak.
    66. Szabad „A Hídember” című film készítőinek – egy feljelentés szerint – 187 millió forinttal nem elszámolni.
    67. Szabad a költségvetésnek a filmet csaknem kizárólagosan finanszírozni – közbeszerzési pályázat nélkül.
    Martinsalakos házak
    68. Szabad a Pénzügyminisztérium által meghatározott árhoz képest indokolatlanul 600 millió forinttal többet költeni az északi térségben megrongálódott martinsalakos házak felújítására.
    69. Szabad a martinsalakos házak felújításának felügyeletével megbízott kormánymegbizottnak (Horváth László, Fidesz) jótékonysági akciót gyakorolnia az állam pénzéből.
    70. Szabad Horváth Lászlónak az esetek többségében „méltányosságot” gyakorolni, hiszen a felújításról szóló kormányhatározat szerint a károknak csupán 80 százalékát téríti meg az állam, a fennmaradó 20 százalék esetében a kormánymegbízott dönthetett.
    71. Szabad 54 millió forintot fordítani egyetlen martinsalakos ház újjáépítésére Istenmezején, amikor elvben egy helyreállított épület költsége nem haladhatta meg a 24 millió forintot.
    72. Szabad pályáztatás nélkül kiválasztani a Baumag Holding Rt. nevű céget a martinsalakos házak felújítására.
    73. Szabad a martinsalakos házak újjáépítéséből fővállalkozóként meggazdagodni.
    74. Szabad bekapcsolni a helyreállítás folyamatában olyan közhasznú társaságot – Gyors Újrakezdés Kht. -, amelynek közreműködése nem szolgálta a helyreállítás optimális költségen történő megvalósítását, s szerepe a Kehi vizsgálata szerint értelmetlen volt.
    75. Szabad olyan házak lebontására is jelentős összeget kifizetni, amelyeket a tulajdonosuk korábban már lebontott.
    76. Szabad olyan számlát produkálni a martinsalakos házakkal kapcsolatban, amelyen konkrét munkavégzés feltüntetése helyett „kivitelezési díj” áll.
    77. Szabad a martisalakos házak felújítása kapcsán olyan jogi nonszenszet előidézni, mely szerint az önkormányzatoknak kell végrehajtani azt a kormányhatározatot, amibe nem volt beleszólásuk.
    78. Szabad a BM-nek a felújítás költségeit az önkormányzatokhoz „leosztani”, azon számlák alapján, amelyeket előzőleg aláírt a Gyors Újrakezdés Kht. képviselője és a kormánymegbizott ellenjegyzett.
    12 volt állami gazdaság
    79. Szabad ma Magyarországon 12 állami gazdaság 12 milliárd 690 millió forint értékű részvényeit az Orbán-kormány „felkérésére”az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) által a szintén 100 százalékos állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) térítésmentesen átadni.
    80. Szabad mindebből egy-egy 10 ezer forintos névértékű törzsrészvényt megtartani.
    81. Szabad a 12 érintett állami gazdaságot kivonni a privatizációs, valamint a termőföldről, illetve a nemzeti földalapról szóló törvény hatálya alól.
    82. Szabad továbbá a dolgozói tulajdonszerzésre hivatkozva úgy privatizálni atársaságokat, hogy a tucatnyi állami gazdaság dolgozói egyetlen esetben sem szerezhetnek 10 százaléknál nagyobb részesedést.
    83. Szabad ellenben a Fideszhez közelinek mondott érdekcsoportokat többségi tulajdonhoz juttatni.
    84. Szabad a 12 állami gazdaság kivásárlására az állami tulajdonú MFB-től rendkívül kedvező, a családi gazdaságok számára kialakított kamatokkal, 20 éves futamidejű hiteleket fölvenni.
    85. Szabad ma Magyarországon a hatályos törvényeket kijátszva, a 12 egykori állami gazdasággal a jogszabályban szereplő 10 év helyett 50 éves földhaszonbérleti, gyakorlatilag örökbérleti szerződést kötni.
    86. Szabad a Nemzeti Földalap (NFA) kezelő szervezet hivatalos felszólítását figyelmen kívül hagynia, arra még csak nem is válaszolnia, a legalább féltucatnyi privatizált agrárcégnek.
    87. Szabad az ügyészségnek a 12 furcsa körülmények közepette privatizált egykori állami gazdaság ügyében megszüntetni a nyomozást.
    Autópályák
    88. Szabad 1998-tól 2000-ig igérgetni az autópályaépítés elindítását, miközben a sztrádák nyomvonalán egyetlen kapvágás sem történik, de időközben milliárdokkal növekedenek az építési költségek.
    89. Szabad 2000-től 2002-ig közbeszerzési pályázat nélkül több mint 300 milliárd forint értékű út, híd és autópályaépítési megrendelést adni annak a Vegyépszernek Rt.-nek, amely korábban egyetlen centiméter autópályát sem épített.
    90. Szabad a Vegyépszernek a sztrádaépítések közben olyan alvállakozói láncolatot kialakítani, amely követhetelenné teszi a közpénzek útját.
    91. Szabad egyúttal a Vegyépszernek az alvállalkozói láncolat legalján álló, valódi munkát végző alvállakozókat kéthónapos késéssel kifizetni.
    92. Szabad a korábbi egymilliárdos körüli építési költség helyett kilomérenként átlagosan több mint 1,4 milliárdért építettni a Vegyépszerrel.
    93. Szabad a választások előtt kilométerenként több mint két milliárd forint munkadíjjal szerződést kötni az M30-as út megépítésre ugyancsak a Vegyépszerrel.
    94. Szabad csaknem két milliárdért lebontatni a korábban az M1-esen és az M3-ason több mint öt milliárdért felépített autópályakapukat.
    96. Szabad az EU döntése alapján az egykori kapuk helyén új ellenőrző pontokat telepíteni, amelyek kialakítása szakértők szerint 6-10 milliárd forintba kerülhet.
    97. Szabad a Nemzeti Autópálya (NA) Rt. előző vezetőinek 1,2 milliárdot átutalnia a Defend Kft.-nek egyes a nyomvonalak lőszermentesítéséért.
    98. Szabad eközben a Defend alvállakozójának ugyanezt a munkát 180 millióért elvégezni.
    99. Szabad az NA Rt. korábbi vezetőinek 288 millió forintért szerződést kötni egy ügyvédi irodával, miközben az gyakorlatilag nem végzett munkát.
    100. Szabad ugyancsak az NA Rt. előző vezetőinek területszerzési feladatok elvégzéséért 1,5 milliárd forintot átutalni egy ZIB Consulting nevű vállalkozásnak, miközben a gyanú szerint ez a társaság sem végzett érdemi munkát.
    Más lehetőségek
    101. Szabad 2000-től 2002-ig mesterségesen alacsonyan tartani a gázárakat, s ezzel több mint 200 milliárd forint veszteséget okozni a Mol Rt.-nek, amely így nem tudta fejleszteni a gáztároló és szállító kapcitásokat, ami az ország biztonságos gázellátását sodorta veszélybe.
    102. Szabad két éven át leszorítani az áram árát, s ezzel több mint százmilliárdos veszteséget okozni a Magyar Villamos Műveknek, amelyet most kell megfizetniük az áramfelhasználóknak.
    103. Szabad 2000 és 2002 között több milliárd forint értékben követ szállítani az Orbán-bányákból az állami tulajdonban lévő Dunafferrhez.
    104. Szabad az előző kormánynak az úgynevezett atomtörvény módosítása révén 2000-től 2002-ig úgy használnia a Nukleáris Pénzügyi Alapban lévő több mint tízmilliárd forintot, hogy nem fizetett kamatot a felhasznált pénz után, s ezáltal több mint öt milliárd forintot vesztett értékéből a Paksi Atomerőmű leszerelésére feltöltendő alap.
    105. Szabad Széchenyi-tervet alkotni, mely a kormánypropaganda szerint elsősorban a hazai vállalkozókat segíti.
    106. Szabad eközben valójában a Széchenyi-terv igazi haszonélvezőivé a multinacionális vállalatokat megtenni.
    107. Szabad autóipari cégnek a terv keretén belül több százmillió forintot juttatni.
    108. Szabad a magyar kis-, és középvállalkozókat kevésszer a Széchenyi-terv közelébe engedni.
    109. Szabad a Széchenyi-terv kedvezményezetteit nem ösztönözni arra, hogy a megjelölt célokra költsék a pénzt.
    110. Szabad azt sem szankcionálni, ha valaki esetleg csődbe vitte az adófizetők pénzét.
    111. Szabad a korábbi döntésnek ellentmondani azzal, hogy nem három, hanem egy Ítélőtábla alakuljon, valamint munkájuk megkezdését évekre elhalasztani.
    112. Szabad a pécsi, valamint szegedi Ítélőtábla megalakulását nem támogatni.
    113. Szabad ezáltal a rendszerváltozás előtt indult bírósági reformot megakasztani.
    114. Szabad a négyes metró építését – ahogy az akkori szakminiszter később fogalmazott – „dafke” megakadályozni és helyette azt mondani, inkább a felszíni közlekedést támogatjuk.
    115. Szabad inkább vállalni a pert, s annak esélyét, hogy az állam azt elveszti, ezáltal esetleg milliárdokat kényszerülhet a fővárosnak fizetni.
    116. Szabad a Medgyessy kormány idején – mikor az új kabinet eldöntötte, megépíti a metrót – azt mondani, hogy a főpolgármester valójában nem akar metrót építeni.
    117. Szabad a Nemzeti Színház Erzsébet téri – Horn-kormány idején megkezdett – munkálatait leállítani.
    118. Szabad az építkezés gödrét elhagyva új helyet keresni. Városligetben nézelődni, majd a tiltakozás miatt a központtól távol eső expótelket kijelölni.
    119. Szabad az építkezés magas költségeivel indokolva felbontani a szerződést.
    120. Szabad az Orbán Viktor által bejelentett, 10,7 milliárdos új Nemzeti Színház beruházást a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint több mint 18,5 milliárdért, Schwajda György, a Nemzeti Színház egykori kormánybiztosa szerint 15,4 milliárdért, a Fidesz szerint 12,1 milliárdért felépíteni.
    121. Szabad a színház felépítésére és az előadások elindítására együtt, mindösszesen több mint 20 milliárdot fordítani.
    122. Szabad a szakma tiltakozása ellenére a színház tervezését a kormánymegbízott házának tervezőjére bízni.
    123. Szabad nem igénybe venni azt a 7,8 milliárd forintnyi japán segélyt, amellyel a japán kormány audiovizuális felszereléssel látta volna el a teátrumot.
    Még másabbak
    124. Szabad felsőbb utasítást adni a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának arra, hogy két külön kirendelt vámtiszt felügyelje a Fidesz választási kampányleveleinek „zökkenőmentes vámkezelését” a soproni határátkelőn az országgyűlési választások kampányhajrájában.
    125. Szabad egy jobboldali pártnak magyar választópolgárok személyes adatait külföldre vinnie és Németországban azokat felhasználva – az adatvédelmi aggályoktól mentesen – választási leveleket nyomtatnia.
    126. Szabad továbbá ezen levelek mintegy 120 millió forintos postaköltségét végül nem kifizetni, úgy, hogy arra a Fideszt első fokú ítéletében a Fővárosi Bíróság is kötelezte.
    127. Szabad, sőt kifejezetten ajánlatos kirekesztésre és uszításra felszólítani polgári köröknek nevezett civil szerveződéseket, mondván bojkottálják azokat az üzleteket, amelyek tulajdonosai baloldali érzelműek.
    128. Szabad továbbá Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőnek mint az Országos Cigány Önkormányzat korábbi elnökének a kisebbségi intézmény kasszájából átlagban évi hárommillió forintnyi túlórapénzt úgy felvennie, hogy arra szerződése nem jogosítja fel.
    129. Szabad ezáltal, TB-járulékokkal együtt az elmúlt négy évben mintegy 16 millió forintot elszámolni az előírásoknak nem megfelelően.
    130. Szabad továbbá 11.000 forint + ÁFA évi díjért úgy bérbeadni egy értékes önkormányzati ingatlant a fideszes városvezetésű Tatán, hogy a szerződésen a bérlő aláírás hamis.
    131. Szabad ezt az ingatlant később a helyi Fidesz egyik választási központjaként is használni.
    132. Szabad legálisan olyan EU-ellenes jelvényeket árusítani a politikai jobboldalhoz szorosan kapcsolódó üzletekben, amelyeken az Unió jelképeinek számító csillagok nem ötágúak, hanem hatágú Dávid-csillagok.
    133. Szabad Vál-völgyi települések önkormányzati kasszájából, majd félmillió forintért ajándék festményt vásárolni Orbán Viktor volt miniszterelnöknek, majd annak árát működési költségként elszámolni.
    Sportügyek
    134. Szabad ifjúsági és sportminiszterként a hódmezővásárhelyi uszodaberuházáshoz 400 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást adni.
    135. Szabad később ugyanerre a létesítményre további 400 milliós kezességet vállalni.
    136. Szabad 1,7 milliárd forintot szánni stadion-beléptető-rendszerre.
    137. Szabad ezt a sportminisztérium vezetése által előbb 3,2 milliárdra emelni.
    138. Szabad végül a Sportfolió Kht.-nek a rendszert 5 milliárdért megvásárolni, aminek következtében mintegy 4 milliárdos hiány keletkezett az egész program költségvetésében.
    139. Szabad a közbeszerzési eljáráson elnyert 4,8 milliárdos megbízást a T-Systems Dataware Kft-vel végül 5 milliárdról megkötni.
    140. Szabad a közbeszerzési pályázaton a második helyezett Siemens 1,8 milliárd forinttal alacsonyabb ajánlatát nem elfogadni.
    141. Szabad a tervezett 38 stadion közül csak kettőben felszerelni a beléptető-rendszert.
    142. Szabad a mintegy 400 jegynyomtatót, 500 számítógépet és monitort, 100 kamerát, 500 beléptetőkaput, sok-sok kábelt egy 600 négyzetméteres raktárhelyiségben tartani.
    143. Szabad a raktározási költségért havi 1 millió forintot fizetni.
    144. Szabad a kaposvári stadion beruházására 60 milliós állami kezességet vállalni.
    145. Szabad Deutsch Tamás sportminiszternek a Sportlétesítményeket Ellátó Intézmény (SEI) vagyonkezelésében levő négy ingatlan értékesítését kérni.
    146. Szabad a nyilvános pályázattal történő lebonyolítással a SEI nevében és képviseletében a Sportfolió Kht.-t megbízni.
    147. Szabad az ingatlanok értékelésével az Urbanráció Kft. nevű céget megbízni, amely minden ingatlan esetében más és más módon számította ki az ingatlan értékét.
    148. Szabad ezek alapján minden ingatlant a legalacsonyabb értéken eladni, s ezáltal a jogi vélemény szerint körülbelül 200 milliós vagyoni hátrányt okozni a kincstári vagyonban.
    149. Szabad a Budapest Aréna parkolóját a Sportfolió Kht.-nek bérbe adnia a Rendezvénycsarnok Rt.-nek a választások két fordulója között évi egymillió forintért.
    150. Szabad gyakorlatilag felbonthatatlan szerződést kötni úgy, hogy a bérbe adó Sportfolió Kht. nem jogosult a parkolót saját céljaira használni a bérlő Rendezvénycsarnok Rt. kifejezett írásbeli hozzájárulása nélkül.
    151. Szabad az Aréna építkezését felügyelő kormánybiztosnak, Fürjes Balázsnak igazgatósági tagságot vállalni a bérlő Rendezvénycsarnok Rt.-ben.
    152. Szabad a Sportfolió kht.-nek bérbe adnia a Császár-Komjádi sportuszodát, miközben a vagyonkezelési jogokat a KVI-nek kellett volna gyakorolnia.
    ÁPV-KVI
    153. Szabad az ÁPV Rt.-nek a tulajdonában álló ingatlanokat és üzletrészeket – köztük a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. üzletrészét és a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Rt. földterületeit – a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak (KVI) átadni.
    154. Szabad ezért cserében a KVI-nek átadni a magyar állam nevében vásárolt bécsi, korábban a CW Bank (a Magyar Nemzeti Bank egykori leánybankja) székházaként működő épületet az ÁPV Rt.-nek, úgy, hogy az Állami Számvevőszék törvénytelennek minősítette az ügyletet.
    155. Szabad az ÁPV Rt.-nek CD Hungary Rt. (CDH) osztalékból kifizetnie a KVI-vel szembeni maradék tartozását, amely ügylet következtében a magánkézbe került CDH és a KVI között nagyszabású ingatlan cseresorozat indult be.
    156. Szabad a cserékből a KVI-nek rosszul „kijönnie”; mintegy 1,232 milliárd forinttal adósa maradni a diplomáciai ingatlanokat kezelő és forgalmazó cégnek.
    157. Szabad az ÁPV Rt.-nek a a CDH-t 18,2 milliárd forintért eladni az OTP-csoport egyik érdekeltségének, a Magyar Ingatlan Befektető Kft.-nek, miközben a kiválasztott tanácsadó cég, az AT Kearney 20 és 30 milliárd forint közötti összegre értékelte a CDH-t.
    158. Szabad a KVI-nek a CDH-tól vásárolt/cserélt ingatlanokat bérbe adni, illetve vagyonkezelői szerződést kötni többek között a Schmidt Mária jegyezte Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal.
    159. Szabad a közalapítványnak ugyanazt az ingatlant határozatlan időre bérbe adni, amelyet már a CD Hungary tulajdonlása idején is bérelt.

    Népszava-információ

  • Géza

    Most, hogy mondod, tényleg sok hasonlóság fedezhető fel a bajai videó ügy és Zuschlag esete közt.

  • Ebert Terézia

    Gratulálok a cikk tartalmához Bogdán Úr!

  • fispán géza: kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét, hogy képes-e értelmezni az ide írtakat!
    bogdán géza ugyanis nem én vagyok. a többit megbeszélheti a kezelőorvosával.

  • Bogdán Géza

    Kedves Ille István Barátom!
    Nem lehetne a túlzottan hosszú, máshonnan idemásolt tartalmakat törölni? Mert oké, ha valaki másol. De nem túlzás, hogy ekkora lepedőket rakjon fel kommnentként, mint a druszám, Fispán Géza is tette?

  • Bogdán Géza

    jani
    2014 március 8
    2:14 de.
    Kedves Jani!
    Van hasonlóság, szerintem is.

  • Bogdán Géza

    Ebert Terézia
    2014 március 8
    2:51 de.
    Köszönöm kedves Ebert Terézia!
    Örülök, ha tetszett az írásom.

  • gézám, ha már fispánnak nincsenek önálló gondolatai, miért ne? nem ezért szeretjük 😀

  • fispán géza: bocsássa meg nyersességemet, de a szélbal számom éppen annyira nem kívánatos, mint a széljobb. persze, az is lehet, hogy rosszul ítélem meg.

  • NOMEN EST OMEN
    ( Amint a svéd mondja )

    http://www.sztaki.hu szótár :
    Zuschlag…….Ráadás
    Zuschlagen…..Becsap

    Ha viszont cigánygyerek az illető , akkor romából magyarította ilyen szép hangzatosra a nevét hehehehehe
    ( Lehet hogy eredetileg Johnny Lókupec vót a neve neki )

  • Bogdán Géza

    Ez találó volt Geyza drusza!
    Zuschlagen Johnny Lókupec János, a baloldal végzete.

  • BG
    Tényleg Géza, ha annyira börtönnek érzed az un. Orbanisztánt, ami sokunknak HAZÁNK, – miért nem vándorolsz ki, mondjuk Kanadába ?! /Tárt karokkal fogadnának. Sok barátot szereztél, jól irsz, jó a stilusod, – szerintem GA azonnal tudna is neked értelmiségi munkát szerezni.

  • budafok: nem nyilatkozom bogdán géza helyett, csak a magam keresetlen stílusában reagálok: seggfejnek tetszik lenni? mert hát, ezzel a „haza” dologgal, ha nincs más, komolyan bedugult…

  • Ille
    Igyekszem megadni az idősebbeknek a tiszteletet, s ezért csak halkan megismétlem a multkoriakat: 190 cm magas vagyok és nem csak kosarazom !

  • budafok: ki nem szarja le? max. irányítónak jó, de ahhoz meg áttekintő képesség kellene, ami, ugyebár, a maga esetében erősen véleményes. vagy beáll dobos mögé, a fenyegetők sorába? húzzon sorszámot 😀
    a maga tiszteletére meg valahogy nem vágyom. arról nem is beszélve, hogy a kor nem érdem, hanem egy megélt állapot 😀

  • Bogdán Géza

    Budafok
    2014 március 8
    7:35 de.
    Azért nem vándorolok ki Kanadába kedves Budafok, mert ha „Orbánisztánban” börtönben is érzem magam, Magyarország mégis csak az én hazám is, és mivel szeretem a hazám, a végsőkig tűrök és szenvedek, ameddig bírom. Szeretem a hazám, és reménykedem, hogy ha sikerül leváltani ezt a „cigány” rezsimet, utána már talán majd nekem is jobb sorom lesz.

  • Nagyszerűen célzatos a cikk tartalma, gratuláció érte!

  • Gézám, ne mondd azt, hogy ő is cigány.. Mármint a Zuschlag..
    Rengeteg cigány haverom, barátom van, de ilyen gerinctelen csótány nemtalálható közöttük.
    Mert az lőfordulhat, hogy bicskára mennek egymással a csatkai búcsúban, de az kivan riglizve, hogy megpróbálnák egymást bemártani..
    A szarkazmusot viszont tecc!!!
    Gratula!
    😀

  • Fispán Géza
    2014 március 8
    2:13 de.
    Kenyeres!
    Asszem, rossz fára vau-vau.. Biztos, hogy Illének akartad írni a fenti kis szösszentyűt?

  • Budafok
    2014 március 8
    7:35 de.

    Butafok, butafok ottlakom én, ottaggyuk a tejet Riska meg én…
    Tod, nagyfiam, Géza azért nem jön kanadába, mert ő nem a polóján hordja a hazaszeretetét. Érdekelne még azis, hogy tulajdonképpen a te számodra mit is jelent az a szó, hogy haza? Csak kíváncsiság..

  • Bogdán Géza

    falusi
    2014 március 8
    8:43 de.
    A Zuschlag János is cigány ám falusi Barátom, csak ő másként, mint én. Nekem a bőröm barnább, neki pedig a lelke sötét. 🙂

  • Falusikám , hamár a ” hazaszeretetnél ” tartunk :
    Ezelőtt 15 évekkel sok nagydarabb 190 centis koppasz embert láttam , nagydarab koromfekete terepjárokkal , a kocsijaik seggén a kék-csillagos , EU.-s államjelzéssel.
    Tudod…amikor még az ilyesmi teljesen szabálytalan volt merthogy éppencsak megkezdődtek a csatlakozási tárgyalások.
    Így járkáltak ki Erdélybe meg Pozsonyba nagyképüsködni.
    Most , ugyanezen -kissé megöregedett- nagyképüsködők már nem az EU államjelzését hordják az azóta kissé kopottassá vált roncsaikon , hanem a Trianoni Magyarország matricáját , közepében a zöld, nyilaskeresztre hajazó jelzéssel.
    Ennyit az ilyenek hazaszaretetéről.
    Az kérdés hogy kimernek e így menni pl. Pozsonyba ?
    MErthogy ott val’szeg bicskával aprítanák fel őket az ottani soviniszták.

  • falusi, te Victoriában,B.C. Canadában élsz, csak hogy tisztán lássunk!

  • Budafok :
    ” Ha nem tudsz győzni érvekkel , győzd le az érvelőt ököllel ”
    Gratula…EZ a csavaros magyar észjárás.

  • figyelő: nyert. jelentkezzen a recepción, jutalma egy turulmadaras nyalóka, narancs ízben. az pedig, hogy maga tisztán lásson, szemészeti probléma. ha a biztosítása nem fedezi, forduljon a magyar nagykövetséghez. a konzuli szolgálat biztosan kisegíti.
    mellesleg: elárulná, hogy honnan tudja?

  • geyza: az ilyenféle ketrecharcosok nem igazán veszélyesek. no persze, csak addig, amíg rájuk van zárva a ketrec ajtaja.
    ha kiszabadulnak, akkor viszont már a közterület fenntartók dolga befogni őket.

  • Ille, régről ismerem falusit.
    Nekem mindegy, de a baj az, hogy piszkál ha valaki hazudik!
    A gúnyolodása viszont igen gyerekes…..

  • figyelő: rendben. azonban maradjunk abban, hogy ami a hazugságot illeti, maga nem kompetens a megítélésére. ha megengedi, nem citálom ide a sajátos történelemszemléletét, pedig az vastagon fedi ezt a fogalmat.
    ami pedig nem is igen titkolt lenézését illeti – mert hát, aki british columbiában él, hogy’ is jöhet a maga félék fensőbbségéhez – inkább nem kérdezem meg falusit, mennyiben örömködik azon, hogy maga régóta ismeri.

  • Gratulálok,kedves Bogdán Géza!

  • todor48
    2014 március 8
    9:50 de.
    Örülök, ha tetszett az írásom!
    Köszönöm az elismerést kedves todor48!

  • Ille, nem érdekes ki mit ír, valóban csak magamra haragítom és akkor megint kapok egy hosszú gyalázkodást, nincs szükségem rá.
    Ami meg, a maga szerinti” történelmi hazugságaimat” illeti, nyugodtan leellenőrizheti, akár a Googleban is.
    Mi igaz és mi nem.

  • figyelő: fölösleges magát leellenőrizni, a valóságtól olyan messze van, mint makó jeruzsálemtől. arról nem is beszélve, hogy nevezett vitézt ragusában rendesen pofán is csapták, így felhagyott a szentföld meghódításával 😀

  • Kydonna
    2014 március 8
    8:40 de.
    Köszönöm az elismerést kedves Kydonna!
    Örülök, ha tetszett az írásom!

  • Gratulálok Bogdán Úr!
    Remek írás, remek ember. Sok ilyen ember kellene még. Én is zalai vagyok, én is úgy érzem, hogy ma nincs igazi demokrácia.

  • Ille István: Távol álljon tőlem, hogy én bármit is sugalmazzak, nem vagyok én Isten (már csak ebben is különbözöm Orbántól (fujjj, blaszfémia 🙁 :()) Másfelől a gondolatrendőrség még Orbánisztánban is erősen csökevényes állapotban van egyelőre, így tehát még itt is majdnem, szabad országban meg aztán teljességgel azt gondol, vél, alít, amit csak akar. Viszont hadd idézzem emlékezetébe La Rochefoucauld herceg azon maximáját, mely szerint „a szellem eleganciája abban rejlik, hogy csak szépet és illendőt gondolunk”.

  • Kedves Géza!
    Nem vagy egyedül. Nagyon sokan érezzük magunkat ebben az országban cefetül, cigányul. Nem könnyű ‘fehérek között európainak’ maradni. Jó tudni, hogy Te az vagy. Köszönet a cikked okán (is).

  • Ille István
    2014 március 8
    10:26 de.
    Nem tuddom Ille, itt kire utal, maga tudja.
    Ez közöttünk a nagy különbség! Akár mit ír ide a baloldal, én soha nem kételkedem az Ő igazságukba, de elvárom, hogy amit én igazságnak TUDOK, azt ne hazudolja meg.Lehet, hogy hogy itt nagy fiúnak érzi magát, de hogy fogalma sincs a való helyzetről és a valódi múltról, az biztos! Személyeskedő, durva beírásokkal semmit sem bizonyit! Csak magára hoz egy bizonyos megvilágitást……hogy finom legyek!

  • Figyelő
    2014 március 8
    9:43 de.

    „Ille, régről ismerem falusit.
    Nekem mindegy, de a baj az, hogy piszkál ha valaki hazudik!
    A gúnyolodása viszont igen gyerekes…..”

    Fűzhetnél hozzá valami magyarázatot.. Hogy (pl) mi volt itt a hazugság, mi a gúnyolódás, de leginkább az érdekelne, hogy mennyire van a fentieknek köze ahhoz, hogy én hol élek..(Miután már többször leírtam itt, hogy Victoriában, BC-ben..)
    Nos, Nagyasszonyom: Valami eléfogadhatót? Vagy most is „passzé”, mint általában ha elfogy kürölötted a levegő?

  • Bogdán Géza
    2014 március 8
    9:08 de.
    Drága Gézám, értettem én ezt elsőre is..:D

  • Bogdán Géza

    szabodenesnk
    2014 március 8
    11:04 de.
    Köszönöm kedves Szabó úr a kedves szavait.
    Egyetértek. Hazánkban szerintem sincs még ma sem igazi demokrácia. Ha lenne, nem volna ennyi hányatott sorsú ember, mint amennyi jelenleg sajnos ma van hazánkban.

  • Bogdán Géza

    Puskás Zsolt
    2014 március 8
    11:47 de.
    Nem könnyű európai embernek maradni, de nem is lehetetlen.
    Szerencsére azért sokan képesek vagyunk rá, és megtudjuk őrizni az emberi méltóságunk. Zuschlag János erre képtelen volt. Kezdhetett volna ugyan egy új, egy tisztességes életet, erre most tessék, gazember volt, és az is marad!
    Köszönöm kedves Puskás Zsolt az elismerést!

  • Pesti Gúnár

    „Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna” — jelentette ki Kövér László, és ezt bízvást elhihetjük neki, hiszen ő első kézből szerezte az értesüléseit.

  • Elég gyenge egy írás, ha már annak lehet egyáltalán nevezni.

  • Bogdán Géza

    Olvasó
    2014 március 9
    5:46 de.
    Köszönöm az elismerést kedves Olvasó!
    Végre van valaki, akinek nem tetszik az írásom, aminek én persze nagyon örülök, így legalább megbizonyosodhattam róla, hogy az ellentábornak is sikerült azt értelmeznie.

  • Jó!!!

  • falusi
    2014 március 8
    8:53 de.
    Ehhez szóltam hozzá, mert nem Budafokon laksz, akkor ne írj ilyen marhaságot!

  • Kedves Géza!
    Attól,hogy maga cigány,még bőven !!!!!lehet becsületes!!!!!
    Zuschlag valóban sikkasztott és le is ülte……no meg nem igazán kedvence senkinek.Ez tény,de ami most történt az egyenesen elképesztő!!!
    Ma robbant ki a botrány,azt követően,hogy elmondta 50 milliót kapott(egy zacskóban,bizony nagyon elképzelhető…) azért,hogy ne induljon a 2006-os választáson,miután a Terror házánál a holokauszt áldozatain vihogott.(na ki is az antiszemita?)..a lopás mellett,amiről Gyurcsány is bizony tudott…..!!!
    Na ettől kiborultak a szocik,akik annyira sötétek,hogy persze a szavahihető….. Lendvai Ildivel és Gyurcsánnyal az
    élen ezt tagadták……
    Nos ezt követően egy bevásárló központban életveszélyesen megfenyegették ,valamint ellopták(a múlttal kapcsolatos könyvének a kéziratát, annak a nőnek a kocsijából ,akinek
    azt átadta…)
    na ez azért nem semmi…
    Erre Szigetvári Viktornak (Együtt…egylet…)csak annyi hozzáfűzni valója volt,hogy minek beszélt….úgy kell
    neki!
    Hát kedves Géza,nem a becsületes cigányokkal van a gond,
    hanem a „sötét lelkűekkel”(nem okvetlen Z.Jánossal…)
    hanem azokkal akik kitaszították……legalább annyira kétes és jellemtelen emberek,mint aki helyettük elvitte a balhét…..
    No meg (bár nem tartozik a cikkhez…)az is kiderült,hogy
    Simon nem csak kint,de itthon is rejtegetett kétes …milliókat,persze nem nyilatkozik….ő ugye megteheti!
    Géza rázza meg a buksiját,maga …én,vagy egy átlag kisember bizony ezt nem tehetnénk meg szabadlábon…!
    Választ csak magától várok,a többi agy mosott és gyűlölködő embert nem jegyzem!!!
    Tehát az ellenzék azon kívül,hogy hazudik,lop még a gyilkossági fenyegetést,szándékot sem tagadja…na ez nem semmi,a hülyeségen kívül az aljasságot is bevallják!!!
    Ez a hír a TV-ben a maga cikke után jelent meg!!!!

  • Bogdán Géza Köszönöm az írását jónak érzem,ezt a levelet fel kellene ragasztani inkább szegelni a címzett homlokára hogy tündököljön egy állampolgár véleményével. Aki hat évig csücsült az gondolkodhatott eleget azon hogy szabadulása után miből fog megélni,mert ezek a figurák önálló munkára képtelenek, most talán ezért aktivizálja magát–,pénzt kell keresnie-,és van az az összeg,amiért elmondja amit a szájába adnak, -Ha már a pártjában nem tud érvényesülni a Fidesznek meg kedvező a fecsegése így választások előtt -főleg ha a Gyurcsány ellen szól az meg kész főnyeremény. Sajnos a korrupció úgy átszövi ezt az országot,hogy mi csak a fejünket kapkodjuk,
    mikor röpködnek a millió,pedig ez csak a felszín.-a bicska meg kinyílik a zsebbe- ha összehasonlítjuk a fizetéseinkkel.

  • Tudod budafokikám, ha egy ember is akad ebben a hazában, aki rosszul érzi magát, akkor nem azzal az emberrel van a gond, hanem a hazával! Sőt, a „HAZÁ”-val! Azonban, ha nagyon sok ember érzi ugyanúgy magát itt, mint a cikk írója, akkor azzal a hazával igen-igen nagy bajok vannak, tehát épp itt az ideje ezen változtatni!

  • Ez az Úr tősgyökeres MSZP szimpatizáns és eladja magát mint szerencsétlen sorsú roma ember! Begyűjtötte az itthoni „elismeréseket”, de amikor a „tévedéseire” hívtam fel a figyelmét, azzal fenyegetett, hogy kidobat a NOL nevű kommentelő helyről.

  • Amikor egy szerző megjelentet egy kiadóval egy könyvet, akkor nem kell magának állni a költségeket, hiszen a várható haszon reményében teszi ezt, helyette a kiadója!
    Sokat támadják, amiért most jelenteti meg a könyvet, de most a választások előtt lenne rá a legnagyobb igény.
    Miért fordult a „sajátjai” ellen? Mert magára hagyták és megvetették és megalázták.
    Milyen érdekes, hogy éppen a szerzőnek oly kedves MSZP-nek buknak ki, immár sokadszorra ilyen, enyhén szólva furcsa pénzügyei. Nem érdekes,

  • Olvasókám.
    Maga talán írástudatlan ?
    Hogy nem tudja írásnak felismerni ezt az írást ?
    Majd megkérem az íróját,direkte magának rajzoljon képecskéket
    Akkór tán megérti , mint templomban a stációkat a muzsikok .

  • Géza :
    Fel-fel röhögök , mikor ujra és újra elolvasom első bejegyzésemhez írt riposztodat 😀 😀 😀

  • Göllner András

    Budafok: Ki az a GA nevezetű állásközvetítő akire célzott odafenn ? Megsúgná ? Esetleg én is felkeresném. Kacsa-forgalmazót nem tudna ajánlani a kedves olvasóknak ? Csak egy kérésünk lenne ….ne legyen rosszmájú…. a kacsa….Érti ?? …a rosszmájúakat nem szeretjük itt a KMH oldalain. A rosszmájúak azt terjesztik önről hogy nem budafokon hanem egy ketrecben él. Ehhez mit szól ? 🙂

  • ÁÁÁáá Bandi..haddel…
    Budafloki kollega ” harapóssággal ” leplezi frusztráltságát.
    Átsüt irásán a szerencsétlen kisember kétségbeesése.
    Merhogy őtet mindég báncsák. Mer magyar. Ettől szar neki.

  • Érdekes:
    „Tudod, ha a bíróságon kiderítik, hogy hazudtál, – ami cigányoknál persze, tisztelet a kivételnek, inkább dicsőség ugye”
    „Mondd, János! Megérdemlik a te volt párttársaid, köztük a pénzálcázó Simon, mint említetted őt, hogy te ennyire aggódj értük?”
    „Olyan beteg emberekért aggódsz, mint a Gyurcsány, akinek nem elég, hogy küldetéstudata van és folyton csak miniszterelnök akar lenni, ráadásul még paranoia is gyötri, mert az a rögeszméje, hogy mindenki korrupt, csak ő nem az?”

    Ha maga mondja…

  • Ego: ne értékelje túl magát. a pártszimpátia pedig nem befolyásolja egy ember – különösen egy roma – sorsát. javaslom, gondolkodjon el ezen egy csöppet, már, ha képes erre a kényes agyi tevékenységre.

  • Kedves GA !
    Biztos vagyok benne, hogy egy jó tükör Montrealban is beszerezhető… Ami pedig a kacsát illeti, én inkább a jómáju libát preferálom ! A budafoki ketrecek pedig konkávok, határhelyzetben sima rácsok,- s hogy ki áll a rács egyik vagy másik oldalán, az lelkiismereti kérdés. Szivemből szeretném, hogy egyáltalában ne legyenek rácsok !!!
    Tisztelettel, O.B.

  • Marcsi
    2014 március 9
    3:14 du.
    Kedves Marcsi!
    Gondolkodjunk logikusan. Zuschlag János, amikor a Terror Háza előtt idétlenkedett, őt a párttársai minden tisztségéből felmentettek és kizárták az MSZP-ből is. Ebből adódik, hogy ő már eleve nem is indulhatott volna az ő színeikben a választásokon. De tételezzük fel, hogy ő mégis szeretett volna indulni, a pártja pedig nem akarta volna őt indítani, mert kellett a helye egy másik, nálánál népszerűbb embernek. Akkor neki bánatpénzt fizetett volna az MSZP? Egy frászt! Simán megmondják neki a szemébe, hogy sajnáljuk, de rád nincs szükségünk. Ennyi. Ez minden pártban így működik, a Fideszben is, és az MSZP-ben is.
    Zuschlag most előállt egy mesével, miszerint egy titkárnő neki egy nejlonszatyorban átadott 50 millió forintot, kvázi lelépési pénzként. Aztán beszélt egy MSZMP címer mögött található nagy páncélszekrényről, ami tele volt pénzzel. Mese az egész! Kezdjük azzal, hogy egy nejlonszatyorban el sem fér 50 millió forint. Annyi pénzhez minimum 2 nagyobbfajta utazóbőröndre lenne szükség, tehát Zuschlag János még hazudni sem tud rendesen. Ő az MSZP-től nem kapott pénzt, azt a 75 milliót, amiből 50-et visszaadott, az ő úgy sikkasztotta. Ez a tény derült ki a bírósági tárgyalásán is, amiért 6 évet kapott. Ez az ember azonban, és ez az ügy is bizonyítja, hogy a büdös életbe soha nem lesz rendes ember és tisztességes politikus sem. Ő marad, ami volt. Egy pitiáner, hazug, csaló gazember.

  • Pecor
    2014 március 9
    3:18 du.
    Egyetértek kedves Pecor!
    Ezt a fele sem igaz Zuschlag-ügyet is pontosan azért dobták be a köztudatba, mert most választások előtt áll az ország, és a politikusok által leszegényített népnek ha ekkora pénzekről mesélnek, bizony kinyílik a bicska a zsebében. Szóval, ez az ügy egy tudatosan kreált történet, egyfajta suttogó propaganda, amellyel remekül lehet a népet manipulálni. Semmi nem igaz ugyan belőle, de találtak egy olyan embert, aki közöttük volt, így ő kvázi hitelesnek tűnik, az emberek zöme pedig úgysem meditál annak valóságtartamát illetően, nem gondolkodik reálisan, hanem tényként fogadja el a hazugságot. Erre mondják azt, hogy a hamisgyöngy időnként jobban csillog, mint az igazi.
    Köszönöm az elismerést kedves Pecor!

  • Geyza
    2014 március 9
    5:36 du.
    Én is jót kacagtam ám a te okfejtéseden, és mindig mosolygok, ha elolvasom. Amúgy meg a magas labdát te dobtad fel Geyza drusza, én csak lecsaptam azt. Ezen a Zuschlag Jánoson és a történetén egyébként csak mosolyogni lehet. 🙂

  • bogdán géza: különösen a most közölt visszaemlékezésein! hát, az a liftbeli fogdosás, az csúcs! mikor beszél a börtönbeliekről? mert a 6 év alatt csak akadt neki is ott egy liblingje!

  • Ille István
    2014 március 10
    1:38 de.
    Nem fenyegettem én az ego nicket semmivel, kedves Ille István Barátom! Az ego nick hazudik. Odajött a blogomba okoskodni, én pedig közöltem vele, hogy ha nem tetszik, amit írok, akkor ne olvassa. Nem hagyta abba azután sem. Ma az egyik gyerekem, akit megkértem rá, hogy amíg én dolgozok figyeljen a blogomra, törölte ez egyik hülyeségét. Ott nálam Patriots nicken okoskodik, de legközelebb nem fog, mert tuti, hogy felteszem a spamlistára.

  • igazad van, géza barátom, időnként nem árt a féregirtás.

  • Bogdàn Géza!
    Ugylàtom irni jol megtanult.Szàmolni is tud?
    Kiknek kellett IMF kölcsön? Kinek kellett vissza fizetni?
    Miért volt az EU Tuldeficit eljàràs? Miért és mikor szüntették meg?
    Miota van 2 % alatti inflàcionk?
    Kik adtàk el a Dunaferr-t,MALÉV Cargot,a repülöteret/bérbe/,a MOL
    részvényeit…?
    Kik fizettek 100000 Ft + nettot a kezdöorvosoknak,hogy maradjanak,
    a 2004-07 közötti tuloràit a Tüzoltoknak,Hiller miniszter 5 Mrd Ft
    minuszàt,a Pedagogus életpàlya modellt? Önkormànyzatok adossàg àtvàllalàsàt?
    Melyik probléma ujkeletü: MÀV,VOLÀN,BKV,3-as METRO,
    DEVIZAHITELESEK….?
    Honnan volt Zuschlàgnak,Simonnak annyi pénze? Miért kapta Jozsa a
    megrendeléseket Paksrol,mit teljesitett Gyurcsàny a paksiaknak?

  • Ille István
    2014 március 10
    12:13 du.
    Ez jó! 🙂
    Elképzelhető, hogy a börtönben jóban lehetett valakivel, sőt, nem kizárt, elvégre 6 év az bizony hosszú idő. De lehet, hogy senkije sem akadt, és a hormonok rámentek az agyára, azért beszél össze-vissza ekkora hülyeségeket.

  • Dénes ERÖS
    2014 március 10
    12:29 du.
    Kedves Dénes!
    Ha a kérdéseire választ vár, akkor javaslom, hogy olvasson Magyar Nemzetet és nézzen Hír-tévét. Ott ezekre a kérdésekre olyan válaszokat fog kapni, amellyel minden bizonnyal elégedett lesz. Sőt. Ha az Echo tévé is bejön Önnek, az még jobb, mert van ott két sztárközgazdász, és ugye a riporter, akik tudományosan meg is magyarázzák Önnek.

  • Kedves Géza!
    Az EU szüntette meg a 2004 ota tarto Tuldeficit eljàràst,mert 2010-
    töl 3 %-nàl nem magasabb az évi tulköltekezésünk.
    Az EU tartsa valoszinünek a kormàny 2,1 %-os ezévi növekedési
    célkitüzését,a multévi 1,1 % utàn,amikor Németorszàgban 0,4 %,
    Ausztriàban 0,3 % volt.
    Az inflàcio 2 % alatti,ami 40 éve nem volt ilyen alacsony.
    2012-töl tavalyig fizettük vissza a 2008-ban felvett IMF hitelt.
    Az önkormànyzatok adossàga àtvàllalva.A pedagogusok béremelése.
    A „keleti nyitàs”gazdasàg politikàja meghozhatja a munkanélküliség
    csökkenését.Rezsicsökkentés,MOL részvények vissza, és EON
    megvàsàrlàsa.

  • erős et, már többször kértem, hogy rögeszméi ismétlésétől kíméljen meg minket. se a mozgatórugókat, se a hátteret nem érti, tkp. olyasmit szajkóz, aminek következményeit fel sem tudja fogni., ráadásul nagy része hazugság.
    javaslom, próbáljon meg saját kútfőből írni, mert így nem nagyon fog kikerülni a fórumra.

  • még valami, erős et:

    „Számításaink során 2010 júniusát vesszük alapul, amikor a foglalkoztatottak száma a 15-74 éves korosztályban 3,779 millió volt. Vagyis a tervek szerint 2020-ra 4,779 millió magyarnak kellene hetente legalább egy órát dolgoznia. Ha pedig időarányosan nézzük, akkor 2013 végén már 4,079 millió foglalkoztottról kellett volna szólnia a híreknek. Helyette viszont „csak” 4,015 millióan dolgoztak. Ha tehát innen nézzük a képet, akkor annyira nem is rossz a helyzet, időarányosan majdnem ott tartunk, ahol kellene. A differencia mindössze 64 ezer foglalkoztatott.
    Most még nagyobbat „álmodnak” Orbánék
    Az elmúlt nagyjából 1 évben többször kommunikálta azt nemcsak Orbán Viktor, de olykor más kormánytag is, miszerint a cél Csehország foglalkoztatotti szintjét elérni, vagyis legalább 5 millióan kellene, hogy dolgozzanak Magyarországon is. Ez azt jelenti, hogy – amennyiben 2010 júniusától indulunk ki és az eredeti terv „határidejét” megtartjuk -, 10 év alatt 1,23 millió új munkahelyet kellene teremtenie a kormánynak.
    Sőt, az elmúlt napokban sikerült ezt is túlszárnyalni: immár a teljes foglalkoztatottság a célja Orbánéknak. Bár az is igaz, hogy arra már nem tett utalást, hogy ennek elérését mikorra is szeretné.
    A helyzet azonban ennyire nem egyszerű, hiszen a 2012-ben kialakult európai gazdasági problémák, melyek hazánkba is begyűrűztek, nem támogatták a munkaerőpiac fellendülését. Éppen ezért a korábbiaknál nagyobb volumenű közmunka-programokra volt szükség, aminek a foglalkoztatásnövelésben betöltött kiemelkedő szerepét nem is titkolta a kormány. A 2011-ben megjelentetett Nemzeti Munka Tervben foglaltak alapján egészen 2015-ig döntő részben ez „teremt munkahelyeket”.
    Éppen ezért érdemes a közmunkásokkal korrigálni a foglalkoztatotti számokat, hiszen így sokkal helyesebb és pontosabb képet kaphatunk a változásokról. Mivel azonban előbbi havi adat, míg a foglalkoztatottak száma háromhavi átlag, a közmunkások statisztikájából háromhavi átlagokat csináltunk, amit egész egyszerűen levontunk a havi rendszerességgel közölt foglalkoztatotti számokból. Így 2013 decemberében ha nem lettek volna közmunkások, 4,015 millió helyett „csak” 3,843 millió dolgozóról számolhatott volna be a Központi Statisztikai Hivatal. Az alábbi grafikon jól szemlélteti egyébként a differenciát az eredeti és az átlagunk korrigált adatsor között. Látható, hogy szignifikánsan lassabb lenne a foglalkoztatás bővülése a másodlagos munkaerőpiac nélkül.”
    http://www.mfor.hu/cikkek/Egymillio_uj_munkahely__ez_lett_Orbanek_legnagyobb_igeretebol.html

    majd jelezze, mit is értett meg belőle.

  • „A Fidesz végletekig leegyszerűsített kommunikációjában a kulcsszó a rezsicsökkentés, legyen bármi a téma. Ezzel magyarázzák az utóbbi időben minden gazdasági lépésüket, még akkor is, ha annak nincs köze a rezsihez, vagy éppen ellenkező hatással jár. A mindent elsöprő rezsiharc jó ürügy arra, hogy jelszavával eltereljék a figyelmet az intézkedések tényleges céljáról és hatásairól, és ellehetetlenítsék a józan szakmai vitát: a populista propagandával szemben hiába sorakoznak a racionális érvek, a közvélemény nagyobbik része alig-alig figyel oda rájuk. A többség nem ismeri fel, hogy a jövőnket évtizedekre meghatározó döntések születnek egy szűk hatalmi csoport sajátos szempontjai alapján.”
    http://www.168ora.hu/buxa/rezsicsokkentes-kozmucegek-eon-124469.html
    ami a baj, hogy az ilyen erősök simán beszopják, hogy tényleg csökken a rezsi.
    „A tavalyi árakhoz képest még nagyobb az eltérés: az Interspar 3,9 százalékos áremelése még alacsonynak mondható, hiszen az Auchanban 6,8, a Tescóban pedig kereken 10 százalékkal kellett volna többet fizetnünk mintakosarunkért, mint 2013 márciusában. A mezőny kissé összerázódott, az Auchan maradt a legolcsóbb, ezúttal a Tesco és az Interspar viszont helyet cserélt, a kék-fehérek lettek a harmadik helyezettek.”
    http://privatbankar.hu/fogyaszto/megint-itt-az-elelmiszer-aremeles-mi-maradt-a-polcokon-a-botranyok-utan-266764
    affrancba…hogy ezek a rohadt libsibolsi gazdasági médiák mit össze nem hordanak ?!

  • Géza!
    Sajnos elszállt megint a levelem!
    Z.nem a szégyenletes magatartásáért ült(Terror háza…)hanem csalás,sikkasztás miatt, amiről ugye Gyurcsány,Lend
    vai és többen is tudtak…..!Kellett,hogy tudjanak!!!!!
    A könyve ma jelent meg…és az érintettek
    csak háborognak,hőbörögnek,érdekes senki nem tett ellene feljelentést,mivel nem tudják a vádakat cáfolni……
    Sötét ügy,elképzelhető,hogy igenis kapott pénzt.
    egyikünk sincs olyan helyzetben,hogy biztosan tudja az igazat!!!
    Nem is szeretnék ilyen körökbe tartozni.
    A Simon ügy meg a másik,na arról sem tud senki semmit?….
    Balhé balhé hátán!!!!

  • Dénes Erős-Én szívesen válaszolnék a fentebb felsorolt örökös vissza térő maszlagjaira,de azt nem tenné a zsebébe, de amúgy meg , Ön azt úgysem értené meg.
    Ön állandó jelleggel mániákusan ugyan azt a témakört szajkózza, szinte minden írásában sablonként megjelenik, ugyan az a két három szlogen mondat ismétlés függetlenül attól hogy mi a témakör.és soha semmi más jellegű témát hozzászólást nem tud produkálni—,vagy nem ismer???. Én birka türelemmel rendelkezem ,de már rohadtul unom a
    lemezét.Azt ajánlom hogy vagy cseréljen tűt a lemez játszóján vagy esetleg a lemezét restaurálja,vagy menyen a büdös,———–3,14 a dumájával,- érti??? ért engem jóember??

  • Igazán mély tartalommal bíró, velős levél. Remélem eljut az illetékes elvtársakhoz is.

  • Dénes ERÖS
    2014 március 10
    2:31 du.
    Kedves Dénes!
    Ön úgy említi az EU hazánk ellen megszüntetett túlzott deficit eljárását, mintha az egy nagy és fényes sikertörténet lenne. Nem az kedves Dénes, egyáltalán nem az. Azért nem, mert az országban az Orbán-kormány óta egyáltalán nincs olyan beruházás, amely megmozgatná a pénzpiacot, vagy növelné a gazdaságot, ebből adódik, hogy Magyarországon semmi nem épül, nincsenek gazdasági beruházások, megakadtak az infrastruktúra-fejlesztések, és hadd ne soroljam tovább. Magyarország gazdasági értelemben gyakorlatilag kényszerpályán van, és spóroló üzemmódban tevékenykedik. A Gyurcsány és Bajnai kormány óta hazánkban gyakorlatilag nem épült sem új iskola, sem óvoda, sem új autópálya, sem semmi, az utak kátyúsak, járhatatlanok. Egyedül csak focistadionok épülnek, de azokról sem tudjuk pontosan, hogy miféle pénzből.

    „2012-töl tavalyig fizettük vissza a 2008-ban felvett IMF hitelt”.

    Ez is egy nagy átverés kedves Dénes! Az igaz, hogy az IMF-nek visszafizettük a hitelt, nekik tehát már nem tartozunk, de azt a hitelt egy újabb, a kormányunk által a szabadpiacon lényegesen magasabb kamatú hitelből fedeztük, tehát gyakorlatilag a hitelünk nemhogy megszűnt volna, de talán még nőtt is.

    „Az önkormànyzatok adossàga àtvàllalva”.

    Kedves Dénes! Ugye ezt Ön sem gondolja komolyan? Ne tessék velem viccelni kedves Dénes, mert a végén még komolytalan embernek fogom Önt hinni. Jegyezze meg, hogy az állambácsinak nincs pénze és soha nem is volt neki. Pénze, Önnek van, nekem, a vállalkozóknak, és mindenki másnak, akiket az állambácsi ebben az országban adókkal tud agyonsújtani. Az önkormányzatok adósságának átvállalása tehát koránt sem azt jelenti, hogy az ő adósságuk már megszűnt, hogy azt a hitelt már rendeztük.

    „A “keleti nyitàs”gazdasàg politikàja meghozhatja a munkanélküliség
    Csökkenését”.

    És csökkent a munkanélküliség Magyarországon? Tudtommal eddig még a keleti nyitásnak köszönhetően termelő munkahely még nem jött létre ebben az országban, ez tehát egyfajta önámítás kedves Dénes, ugyanis a GDP sem nőtt semennyit sem! Csökkent a munkanélküliség, ha statisztikailag beleszámoljuk a közmunkásokat és a külföldön dolgozókat. Önámítás tehát ez az egész. Attól, hogy Orbán Viktor Kínából jött emberekkel fotózkodik, még nem jelenti azt, hogy munkahelyek is keletkeztek. A vágy és a realitás, az sajnos két különböző ellentétes fogalom, aminek, bármennyire is szépen hangzik, de nem kellene bedőlni.

    „MOL részvények vissza, és EON
    Megvàsàrlàsa”.

    Valóban megtörtént, az IMF pénzéből, amit az elődeik vettek fel és a MNB-ban kamatoztattak. A Fidesz azt is lenyúlta, ahogy a magán nyugdíjpénztári megtakarításainkat is.
    És olcsóbb lett a benzin, vagy a gázolaj? Netán lett valamilyen gazdasági vonatkozású pozitív eredménye? Olcsóbb lett a fuvarozás, amelynek hatására olcsóbbak lehettek volna az élelmiszerárak a boltokban? Nem. Akkor meg miről beszélünk? Tudja kedves Dénes, kik járnak jól a MOL- részvények visszavásárlásával? Azok a kormány közeli magánszemélyek, akiknek voltak MOL- részvényei és a haszonból osztalékot kapnak. Ezzel a manőverrel tehát senki más nem járt jól, csak ők. Amúgy pedig, és ez saját tapasztalat, a MOL kutaknál mostanság már alig látok üzemanyagot tankoló személyeket. Üres a placc kedves Dénes, mert a magyar emberek zöme már a benzint sem tudja megvásárolni, és úgy spórolnak, hogy az autóikat nem használják, a Volán járatokon pedig egy rég óta nem látott embertömeg utazik. Tudja kedves Dénes, hogy ebben az ügyben mi az egyetlen sikertörténet? Elmondom Önnek, ha tud, gondolkodjon el rajta. A sikertörténet az, hogy a MOL- vezér Hernádi Zsolt úr végre lekerült az Interpol körözési listájáról.

    A rezsicsökkentés témakörének boncolgatását, engedelmével kedves Dénes, most inkább kihagyom. Írtam én e tárgykörben jó pár posztot, s ha kíváncsi a véleményemre, akkor szíveskedjen azok közül csemegézni.

  • kedves bogdán géza barátom, felesleges ilyen tényekkel erőst bombázni. őt nem arra kondicionálják, hogy bármit is értelmezzen a pártközpont propagandaanyagán kívül. neki az értelmes gondolatok előtt „behajtani tilos” jelzés villan fel, az egész agyberendezése pedig „egyirányú utca”. előtűnése óta még egy önálló gondolata nem volt.

  • Kedves Marcsi!
    Hogy miért szállt el a levele, arról én magának tájékoztatást adni sajnos nem tudok. Nem írt olyat, ami esetleg kiverte a biztosítékot a moderátornál?

    „Z.nem a szégyenletes magatartásáért ült(Terror háza…)hanem csalás,sikkasztás miatt, amiről ugye Gyurcsány,Lendvai és többen is tudtak…..!Kellett,hogy tudjanak”!!!!!

    Elnézést kérek Öntől, ha az előző Önnek szóló hozzászólásomban esetleg félreérthetően fogalmaztam volna. Igen, Zuschlag János valóban csalásért és sikkasztásért ült 6 évet, a Terror Háza előtt történt szégyenteljes eseményért viszont az MSZP kiléptette őt a soraiból.

    Már hogy tudott volna, Lendvai Ildikó és Gyurcsány Ferenc arról, hogy Zuschlag miben mesterkedik? Mindenki tette a dolgát, és ő is végezte a magáét. Zuschlag viszont kamu FIB-szervezeteket hozott létre, és az ő nevükben pályázott az alapítványoknál. Ezt rajta kívül viszont nem tudta senki, ő tehát a saját párttársait is becsapta és csőbe húzta. Ez a tény a bírósági tárgyaláson is bizonyítást nyert, hiszen arra tanúként beidézték Gyurcsány Ferencet is, és ha ott nem tisztázódott volna hitelt érdemlően vele kapcsolatosan ez a kérdés, akkor Gyurcsány Ferenc tanúból bizony egy csapásra gyanúsított lett volna, aki Zuschlag tettestársaként már szintén nem ússza meg börtönbüntetést. A párttársai tehát, mivel nem tudtak az ő piszkos üzelmeiről, ők jóhiszeműen jártak el, amikor szignózták Zuschlag kamu szervezeteit és pályázati munkáit.

    Igen, ma jelent meg Zuschlag János könyve, amelyben kutyakölykök megölése és hányatott gyermekkora mellett olvashatunk benne arról is, hogy gyalázza a volt párttársait.
    http://www.origo.hu/itthon/20140310-beszamolo-zuschlag-janos-konyverol.html

    Csodálkozik, ha a volt párttársai emiatt háborognak? Kinek tetszene kedves Marcsi, ha olyan hazugságokkal vádolnák, amit el sem követett? A Simon-ügybe pedig szintén nem fair játék belekeverni az MSZP-t. Ez jelenleg még egy homályos ügy és nagyon úgy tűnik a dolog, hogy Simon úr saját magánkezdeményezése volt. Miért kellett volna neki ebbe a titokba beavatni a párttársait? Miért kellett volna arról tudnia Mesterházy Attilának? Elmondom.
    Azért van ez a nagy felhajtás mindkét ügy körül kedves Marcsi, mert választások előtt áll az ország, és ha a Fidesznek sikerül elhitetni a néppel, hogy a politikai riválisaik mind, egytől egyig kivétel nélkül csak pénzeket loptak, akkor a nép eleve nem rájuk szavaz, hanem a Fideszre adja a voksát. Ki mint él, úgy ítél! A Fidesz sajnos semmitől nem undorodik és övön aluli ütésekkel sorozza ellenfeleit. Aljas kampány vette kezdetét hazánkban kedves Marcsi! Olyan, amilyen a rendszerváltás óta még soha nem volt Magyarországon.

  • Ille István
    2014 március 11
    11:10 de.
    Kedves Ille István Barátom!
    Én csak megpróbáltam a kétségeit eloszlatni.
    Reményeim szerint talán hatni tudok rá, és vélhetően már nem fogja ugyanazon kérdéseit ismételten feltenni nekem. Jelenleg ugyanis bármiről írok, ő folyton-folyvást mindig csak ezekkel a kérdésekkel rukkol elő. Nem veszem biztosra, hogy elérem nála a célom, de reménykedem kedves Ille István Barátom, maradjunk annyiban.

  • Kétségtelen Gyurcsányék „komoly” autópályát építettek.
    Remélem nem lesz több lehetőségük erre.
    1000 milliárdért Kecskemét-Szeged! Ez volt a világ legdrágább (80-100km, 10 milliárd/km a horvátok 800 MFt/km ért építettek…)autópályája. Csillag Pityu kezdte, Kulka Jani folytatta. Medgyesy bukott bele, mikor – kisebb tolvaj lévén – nem bírta, s kinyögte, korrupt az SZDSZ.
    Még majd 20 évig nyögjük…

  • Mit nyögtök ti ?
    Semmit nem nyögtök ti.
    Már mindent elloptatok , amit csak lehetett !

  • De ez nem volt elég most már az egész országot zálogba csapjátok.

  • enterprise: Tudomásom szerint a horvátok másképpen számítják az autópálya árakat. Nem számolták bele a leágazásokat és más tereptárgyakat. Így sokkal olcsóbbnak tűntek. De ha minden összeadtak nem volt olcsóbb.

  • Figyelő
    2014 március 9
    2:12 du.
    Szövegértelmezésből, formállogikából esmeg elégtelen..
    Elképzelhető, hogy valóban nemismered az idézett, német akcentussal énekelendő, csúfolódó nótát, ám a második sor egyértelművé kellett volna, hogy tegye, nem magamról beszélek..
    Rajtad kívül mindenkinek „átment”.
    Te már attól porokat szedsz, ha valahol meglátod a nickneveim valamelyikét..
    Óvd az egészségedet, és a majdani irodalmi kislexikonokban nem az lesz írva, hogy idősebb korában elhatalmasodott rajta az alzheimer..( Ps. Emlékirataid kiadatása előtt azé’ lektoráltasd, hogy az időpontok azért nagyjából azonosak legyenek a történészekével, és a nyelvhelyességre is hadd hívjam fel a figyelmedet. Kár lenne, ha sok „iródalom”, vagy „úraim” kerülne bele..Csak szólok..)

  • Ugyan Llkanfair…akik csupán hangzatos lózungok felhasználásával ” vitáznak ” , azoknak a valóság mitgsem számít.
    Úgy alakítják a ” valóságot ” ahogy pillanatnyi érdekük kívánja.
    Hisz mindenki láthassa akinek szeme van :
    Mostanra a gaz elnyomó moszkovita birodalom lett Árvalányhaj megmentője és legjobb barátja.
    Ezért tüntett a a civilnek látszó állami bérhadsereg.

  • Geyza: Az ott lévő lengyelek állítólag olyan politikusról álmodnak mint Orbán Viktor.
    Hááááát….. Vigyék. De a szekértolókat se hagyják ott. Meg a Vonáékat sem.
    Így már kezd is alakulni egy élhető ország.
    De félek csak a pénz és a pálinka beszél a lengyel „barátainkból”.
    Bár úgy tudom a lengyelek nincsenek oda az oroszokért. Ők nem olyan feledékenyek. De akkor minek kell nekik Viktor?