Eutanázia és foci

2014 március 22 12:05 de.20 hozzászólás

Amikor erről az esetről olvastam, egyszerűen nem akartam elhinni. Sokkolóan hatott rám és halandó emberként döbbenten vettem róla tudomást, mert ez nem más, mint orvosi nyelven mondva, közönséges eutanázia, ami tudtommal még törvényileg is tiltva van hazánkban. Vagy nevezzem úgy, nemzeti nyelven megfogalmazva, hogy az Orbán-kormány jóvoltából magyar irtás folyik Magyarországon?

Fociakadémia

Fociakadémia

Az Orbán-kormánynak sajnos nem ez az első olyan kegyetlen húzása, amit a magyar betegtársadalom ellen elkövetnek. Kezdték azzal, hogy a rokkantakat csalóként állították be és sokuknak elvonták a rokkantnyugdíját. Helyette olyan segélyezett státuszt kaptak, s számukra annyi anyagi juttatást állapítottak meg, amelyből többé nemhogy emberhez méltóan élni nem tudtak, de abból sokan még a gyógyszereiket sem voltak képesek tudni kiváltani. Az asztmás betegek gyógyszereinek állami finanszírozását is feltételhez kötötték. Jóllehet az orvosok akkor is jelezték a döntéshozók felé, hogy az asztma betegség és a dohányzás között nincs semmiféle összefüggés, ők mégis makacsul kitartottak az álláspontjuk mellett, és a dohányzó asztmás betegektől elvonták a gyógyszereik tb- támogatását. De a diabéteszes betegek hatékonyabb és drágább inzulinjának állami támogatását is feltételhez kötötték. Emlékszem Lázár Jánosra, aki kerek-perec kijelentette, hogy a cukorbetegek közül mostantól már csak az részesülhet a humán inzulinjának tb-támogatására, aki háromhavonta orvosi szűrésre jár, és tartósan 7 mmol /l alatti éhomi vércukorszintet produkál. Az orvosok hiába tiltakoztak és mutattak rá, hogy ez sok cukorbetegnél szinte teljesíthetetlen feltétel, ez a törvény a mai napig életben van. A törvény értelmében tehát folyamatosan vonják meg az I. típusú cukorbetegek életminőségét javító gyógyszerét, s helyette, kvázi egyfajta büntetésként a magasabb cukorszintért, kaphatnak egy másfajta, sokkal olcsóbb, de kevésbé hatékonyabb és jóval több kellemetlen mellékhatást kiváltó inzulint.

A mostani eset kapcsán azonban már köntörfalazás nélkül ki kell mondani, hogy az Orbán-kormány nagyon kimutatta a foga fehérét. Ez a tettük a neoliberális gazdaságpolitika csúcsa, ami már kérem szépen, szalonképesen fogalmazva is bizony felér egy népirtással. És mindezt egy olyan kormány teszi, amelyik úton-útfélen fennen azt hirdeti önmagáról, hogy senkit nem hagy az út szélén. Aljas hazugság ez, mert a végstádiumban lévő rákbetegek felett Istenként törnek pálcát, majd élet és halál uraként elveszik tőlük még az utolsó kapaszkodót is, a reményt nyújtó szalmaszálat, az esélyt egy hosszabb életre. Az orvostársadalom, akiket Hippokratész esküje köti az orvosi hivatásuk gyógyító szentségére, szintén felháborodással reagáltak a kormány spórolási célzattal meghozott embertelen intézkedésére, ám sajnos eddig eredménytelenül tiltakoztak, mivel ők továbbra is makacsul kitartanak a döntésük mellett.

„Esküszöm a gyógyító Apollóra, Aszklepioszra és Hügieiára és Panakeiára és valamennyi istenre és istennőre, akiket ezennel tanúkul hívok, hogy minden erőmmel és tehetségemmel”…

Kegyetlen hivatásnak minősül manapság orvosnak lenni Magyarországon. Nem is csodálkozom, ha egy ilyen embertelen légkörből, amit az Orbán-kormány teremtett számukra, közülük többen feladják, és embereket gyógyítani inkább külföldre menekülnek el a saját hazájukból. Hogy miért teszik mindezt? Szerintem nem pusztán az anyagiak miatt, hanem talán azért is, mert nem akarják felvállalni a halálos bűnt, hogy történetesen olyasmiért kelljen majd az utolsó órájuk eljöttekor vezekelniük Isten színe előtt, amibe a mellüket büszkén döngető és állítólag keresztény, Európában lenézett fél ázsiai politikusaink kergették bele őket. Ja, kérem, örök törvény, ha nem akarsz bűnbe esni, akkor óvakodj a Sátán kísértésétől és a félművelt emberek társaságától!

Orbán Viktor az élő Isten! Ez a szöveg állt egy őt éltető elvakult híve transzparensén, és noha ez a szöveg a keresztény értékrend szerint ugyan halálos bűnnek, Istenkáromlásnak minősül, ezt a tényt mostantól már senki nem vonhatja kétségbe. Akinek ugyanis joga van döntenie emberek élete és halála felett, az igenis Isten. Ha viszont valaki emberként teszi ugyanezt, akkor pedig gyilkos.

Hogy forintban mérve mennyibe kerülne a beteg magyar embertársaink életminőségét javító és meghosszabbító kezelése, illetve gyógyszerei? Nos, arról hazánkban eddig még nem készült semmiféle hivatalos kimutatás. Én sem akarok találgatni és számháborúzni, de látatlanban is biztosra veszem, hogy a magyar egészségügy rendbetétele jóval kevesebb pénzből is kihozható lehetne, mint amennyit az Orbán-kormány a focira költ.

Mert a magyar foci, a nemzeti labdarúgás ügye, az élő Istenként tisztelt miniszterelnökünknek sokkal többet ér, mint a magyar egészségügy összes kórháza, orvosa, és betege együttvéve.

Mielőtt bárki is hiteltelenséggel vádolna, íme, itt a legújabb brutálisan sokkoló hír, a 1149/2014. (III. 18.) Korm. határozat, amely a Magyar Közlönyben 2014. március 18-án jelent meg. Idézem:

„Százmillió forintot csoportosít át a kormány a költségvetési tartalékból a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia működésének támogatására. Az átcsoportosítás azonnali hatályú”.

Ez a hír sokunkat felháborít ugyan, de nincs ebben a döntésükben semmi olyan különlegesség, amely ne passzolna az ő torz értékrendjükhöz. Az Orbán-kormány ugyanis, megízlelve a hatalom ízét, csupán ismét nyerni szeretne. Nyerni szeretnének, de most viszont végre mi fogunk dönteni az Ő sorsukról.

Április 6.-án az urnák elé járulva tehát ne feledjük a megannyi sok szégyent és megaláztatást, amit miattuk átéltünk. Jusson eszünkbe minden fortélyuk, ármánykodásuk és gonoszságuk. Lássuk be, hogy az Orbán-kormány tagjai nem tisztelik az emberi méltóságot, nem félik Istent, mert magukat hiszik Istennek. A mostani döntésünk tétje tehát szó szerint az életünk lesz, mert ha netán ismét nyerni tudnak, úgy garantáltan újra lesz Magyarországon eutanázia és foci.

Segíts magadon, Isten is megsegít. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

20 hozzászólás

  • Géza!………………..1990 után szabadon!Munka nélkül.

  • Topapó!
    1990-ben mentél nyugdíjba?
    Az jó, mert akkor neked havonta hozza a postás a pénzed, és már dolgoznod sem kell.

  • Gyurcsány Ferenc tegnap Keszthelyen járt.
    A facebook kép tanulsága szerint, ő láthatóan nem teketóriázik, és a TEK nélkül is kimer állni az emberek elé. Olyan várólistás emberek elé is, akik rendre elmondják neki, hogy inkább fizetnének 300 ft. vizitdíjat, csak már szabadulnának a fájdalmaiktól…
    https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/69587_607572205999864_1300470071_n.jpg

  • Én már beszéltem olyan betegtársammal, akit olyan készítménnyel tartanak életben (egyébként engem is) amit egész élete munkájával sem tudna kifizetni – mégis feltétlen híve Orbán Viktornak. A Székelyföldi Akadémiának adott pénzt is természetesnek tartja azon az alapon, hogy ott majd leendő magyar (válogatott) labdarúgókat nevelnek… Ugyanúgy rendben levőnek találja a felcsúti 3500 férőhelyes stadiont (1850 lakosú faluban). „Az legalább megvan!” alapon. Még ha annyit is ér, mint a piramisok…

  • Leányom barátnőjének öccse súlyos beteg és folyamatos kezelésre szorul. Fél éve közölte vele az orvos, hogy nem műthető mert túllépte a költségkeretet. Oldják meg ahogy tudják.

  • Ám külfödi labdarúgócsapat, hitét és családját elhagyó látszatpap támogatására futja. Nelson Mandela temetésére a csicskáját küldi, Jancsó Miklós halála smafu neki.

    Nem áll szóba az ellenzékkel, kizárólag stratégiai kispártja vezetőjével csókolgatják majd egymást a tévében – két nappal a választás előtt, amikor bizony már kampánycsend van mindenki másnak. Mert persze arra is telik, vagy lehet ki se fizetik, mint sok más állami megrendelést.

  • Szigi: Furcsán fordult a világ. Mikor a határon túliak előbbre kerültek mint az ország állampolgárai. Mikor politikai okokból a magyar állampolgárokat bünteti a magyar kormány Trianonért. Mikor egy olyan országrészt emelnek fölénk amely mindig önálló akart lenni, de mikor nem sikerült akkor ha ló nincs szamár is jó alapon akkor inkább Magyarország. Az is érdekes, hogy Trianon visszaállítását csak a szegényebb részek szeretnék. Az ausztriai magyarok hallani sem akarnak róla. De a legfurcsább, hogy ezt természetesnek veszik sokan.
    Természetes az, hogy elvesznek pénzt a magyar egyetemektől de a románoknak adnak?
    A ” hitét és családját elhagyó látszatpap” pedig beleillik a politikai életünkbe.

  • Szigi
    2014 március 22
    2:34 du.

    ” Nelson Mandela temetésére a csicskáját küldi, Jancsó Miklós halála smafu neki.”

    http://www.youtube.com/watch?v=fchttp://www.youtube.com/watch?v=fcOXqFQw2hcOXqFQw2hc

    Jancsóról is tanulmányt lehetne írni.

  • Géza!………………Mit hozott az átlagembernek az1990-es „rendszerválltás”?Megszüntek az ipari létesitmények /csepeli vas és fémművek a GANZ az Ikarusz stb.stb./Megszüntek a Tsz-ek az állami gazdaságok és melléküzemágak.Eladták,privatizálták a „népvagyont”.Emberek tizezrei kerültek utcára, lettek munkanélküliek.Kik a íífelelősök?Talán azok akik ebből nem kevés hasznot húztak akik előtte akkor és most is jó pozicióba „melegszenek a tűz körül.Keszthelyen meg nem csak az a 80 ember lakik akik elmenek csókolgatni a fletó munkában kérgesedett kezét.

  • Troppauer:
    Hát igen.
    Széles Gábornak hívják azt aki a legnagyobbakat szakította anno.Hja kérem , akinek volt infója mert eléggé közel volt előzőleg a húsos fazékhoz és eléggé gátlástalan is tudott lenni , annak ma van ujságja , Békemenete , autóbuszai , mindene.


    Kiderült hogy egész Nagybritanniában egyetlen helyen tudnak majd szavazni az ott élő magyarok !!!!
    Tehát összegezve :
    Ha valaki pl. Leeds.-ben lakik , akkor 80-90 Pounds.-ért meg kell vennie az Intercity-retourjegyet Londonba és utána hat órát sorba állhat hogy szavazhasson.Ha egyáltalán sorrakerül !
    Elég szép ????
    Normális ember erre aszongya hogy levan szarva az egész és nem megy el. Dehát ez is volt ennek a dolognak a célja !

    ( De csak akkor ilyen olcsó a vonatjegy ha ott alszik egy éjszakát.Sokat vonatoztam London és Leeds között. Igaz más ügyből kifolyólag.)

  • Geyza: Nekem 600 kilométert kell autóznom a szavazásért. Plusz egy éjszaka szállodában ellátással ha nem akarok éjjel a szűk utakon hazamenni. Marcsi és Figyelő szerint ez így jó. Az pedig, hogy a Romániában élők levélben is tudnak szavazni az természetes szerintük. Demokrácia a’la jobboldal.

  • Kedves Topapó!
    Szerintem hagyjuk inkább a magyar rendszerváltás hibáit, azokról ugyanis akár több kötetes könyvet is lehetne írni. Mellesleg a helyzet ma sem jobb semennyivel sem hazánkban. Sőt! Orbán Viktor miniszterelnök úrnak és kormányának köszönhetően, akik szembemennek az Európai Unióval, nemcsak gazdasági értelemben, de a demokráciát illetően is, sokkal rosszabbak az átlagemberek életkörülményei, mint az átkosban voltak. Van is nosztalgia a Kárár-éra iránt. Miért? Azért, mert azok az emberek, akik a rendszerváltás után kerültek helyzetbe, nem akarnak általános jólétet teremteni hazánkban, nem hazafiakként gondolkodnak és vállalnak felelősséget a népük iránt, hanem a céljuk csak az, hogyan tudják megtömni a saját zsebeiket.
    A Geyza druszám szóba hozta hazánk egyik legnagyobb vállalkozóját, a Széles Gábor urat. Szerinted kedves Topapó, ő a magyarok érdekeit képviseli azzal, hogy egy legendás magyar márkanevet, az Ikarust, amely céget ő egy szemtelenül jelképes összegért, mindössze 1 ft.-ért privatizált, már nem a magyar gazdaság, a magyar emberek, hanem a kínai gazdaság és a kínai emberek élvezhetik annak hasznát? Mert Széles úr 2006-ban kijelentette, hogy ő az Ikarust kiviszi Kínába, és 2007-ben már le is gördülhet a gyártószalagról az első ázsiai Ikarus.
    http://hvg.hu/gazdasag/20060522ikaruskina

    Továbbmegyek. Szociálpolitika.
    Szerinted az rendjén van kedves Topapó, hogy a kormányunk, miközben állandóan szidják az ellenzéket, főképpen a Gyurcsányt, s szervezik a Békemenetet, a Fidesz-kormány nemhogy többet költött volna szociális célokra, mint a „Gyurcsány-Bajnai” együttvéve, de határozottan kevesebbet? Merthogy ez derül ki az OECD legfrissebb kiadványából, a tények pedig, mint azt jól tudjuk, sajnos makacs dolgok. Íme kedves Topapó, itt egy grafikon, és hogy lásd, én nem a levegőbe beszélek, tessék erről személyesen is meggyőződni.
    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/527105_466124283487989_323498496_n.jpg

  • géza barátom: túlterheled topapót. az ő áttekintő képessége nem terjed az általad felsoroltak befogadásáig. cserébe szívesen élcelődik veled és velem.
    ő már csak ilyen fajta.

  • dakota
    2014 március 22
    5:34 du
    Igen dakota, lehetne Jancsó Miklósról is tanulmányt írni, ő ugyanis a magyar filmtörtét olyan meghatározó és kiemelkedő személyisége volt, akinek munkásságát számos hazai és külföldi díjjal ismerték el. Mindemellett Jancsó Miklós 1988 óta címzetes egyetemi tanár is volt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és 1990 és 1992 között pedig a Harvardon tanított.
    Ha valaki tehát, ő igenis megérdemelte volna, hogy Magyarország miniszterelnöke, leróva kegyeletét, megtisztelje őt azzal, hogy elmenjen a temetésére. De mint tudjuk, Orbán Viktor úr egy olyan ember, aki mások érzéseit egyáltalán nem képes tisztelni. Pláne nem adja meg a tiszteletet olyannak, és ezt ki kell mondani dakota, nem szabad tabuként kezelni, ha az illető fekete bőrű, mint lásd, Nelson Mandelát, vagy ha zsidó származású, mint Jancsó Miklós, de említhetném Gyarmati Fannit, a nemrég elhunyt zsidó származású költőnk, Radnóti Miklós özvegyét is. A véletlenek kísérteties egybeesése lenne ez csupán? Ugyan már…
    Orbán Viktor miniszterelnök úr tehát szeret a polgárai érzéseibe belerondítani, lásd többek között a szociális temetésről hozott kegyeltsértő intézkedéseit. Se sebaj, dakota, mert április 6.-án majd ezt is megháláljuk neki!
    https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t31.0-8/p720x720/1617729_693193974055012_2015368441_o.jpg

  • Bogdán úr köszönöm az írását,-REMEK-
    A videó meg tökéletesen szemlélteti a nyeléseket a légszomjat vagyis hogyan lélegzik küzd önmagával egy hazudozó.-ez a mai napig sem változott Orbán beszédei közben- hacsak nem előre megírt beszédet olvas.-mert akkor gátlástalanul ,légszomj nélkül képes a folyékony hazugságra.Megfigyeltem ha egy riporter vagy újságíró Orbánhoz váratlan kérdést intéznek a legtöbb esetben a zavarodottság jelei jól kivehetően mutatkoznak rajta- és nem tud a kérdésre koncentrálni és zavarba jön.- Nincs olyan társadalmi csoport, akit ez a félművelt bagázs nem alázott volna meg.Reménykedem benne hogy április 6-án értékelnek és megfizetnek Orbán rendszerének,vagyis elkergetik őket,egészen a bírósági tárgyalótermekig.

  • géza barátom, ne várj dakotától értelmes választ. ő még operáció előtt áll. a narancshályog eltávolítására pedig elég hosszú a várólista.

  • Ille István
    2014 március 23
    7:08 de.
    Kedves Ille István Barátom!
    Aki velem élcelődik, az meg is kapja tőlem azt a választ, amit megérdemel. Én, értelmes dolgokról szeretnék emberekkel beszélgetni. Senkit nem óhajtok megsérteni, mert régi fórumozóként jól tudom, hogy a nick mögött igenis érző, hús és vér ember lakozik. Nálam a politika nem vérre megy. Éppen ezért, aki velem túllő egy célon és durvábban élcelődik a megengedettnél, az magát minősíti és nem engem. Aki tehát megsért, azt a fórumozót én onnantól kezdve már békén hagyom és többé válaszra sem méltatom.

  • géza barátom: nem megbántásból mondom, de ez a „magát minősíti” eléggé lejárt. részben azért, mert ennek használata eleve egy minősítés, részben meg sokan e mögé bújnak, hogy ne kelljen érveket felhozniuk.
    szilvásinál olvastam, hogy a puszták kevély népének egyik – regénybeli – alakjáról azt írta: olyan kalappal köszönt vissza, amilyet neki emeltek.

  • Pecor
    2014 március 23
    7:25 de.
    Úgy legyen kedves Pecor!
    A hazug embert egyébként a mimikája árulja el, s elég az illető arcát és viselkedését megfigyelni, és abból az ember már könnyen rájöhet arra, ha valaki hazudik. Az Orbán-kormány egyébként szerintem is megérdemelné, hogy forduljon a kocka, és végre oda kerüljön a tetteiért, ahová való. Sokunk életét keserítették meg, s nincs a magyar társadalomnak olyan szegmense, ahová ők ne rondítottak volna bele. Itt lenne a helyük, a mákos ruhás és kalaposok között.
    http://nol.hu/data/cikk/1/31/65/67/cikk_1316567/770659.jpg
    És, hogy tiszta legyen, mire gondoltam, itt a cikk is.
    http://nol.hu/belfold/20120706-rabmunka_szolokben__istallokban__temetokben-1316567
    Köszönöm az elismerést kedves Pecor! Örülök, hogy ez az írásom is tetszett Önnek!

  • Kedves Ille István Barátom!
    Ez is egy követendő álláspont, hogy ki, amilyen kalappal köszön, úgy és olyan süveggel köszönjünk mi is vissza neki. Én azonban ezt az álláspontot nem tartom jónak, és célravezetőnek. Hülyeséggel és a mások lebunkózásával ugyanis többet árt az illető az ügynek, amelyet képvisel, mint amennyit azzal használ.
    Tudom én kedves Ille István Barátom, hogy manapság trendi lett hülyének lenni, és már-már szinte sikkesnek tűnik másokat lebunkózni, minden alap nélkül az illetőbe belekötni és kicsinálni, de én hiszem és vallom, hogy véleményt nyilvánítani, kulturáltan is lehet.