„A” Kovács, mint olyan.

2014 április 3 12:57 de.11 hozzászólás

„A” Kovács, mint olyan – saját állítása szerint – soha nem látott egységbe kovácsolta nemzetét. Egy kovács, ugyebár, olyan eszközökkel dolgozik, mint az üllő, kalapács, izzó szén, vas, acél (e kettő közt a széntartalom mennyisége a különbség. Ha az sok, akkor a vas rideg marad, nem kovácsolható, törik).

A kovácsok közt is van különbség, van, aki patkoló kovács, van, aki kardkovács, van, aki hordóvasalatokat készít, van, aki uradalmi kovács, van, aki gyógykovács – még fogat is húz – és van, aki cigánykovács. A mi kovácsunk esetében nagy az utóbbi valószínüsége. Ráadásul még csak nem is kovács mester, csak ráverő kovács.

Minden esetre valamit piszkosul eltévesztett az egységbe kovácsolásnál: valahogy az éket kalapálta be, de jó mélyen.

Pedig nemzetének jó része minden reggel azzal ébred, „földannyának földannya, én magyar vagyok!”, és este is ezzel fekszik le. Így hát, baromira nem érti, mijafrancokat keres magyar és magyar közt az a kurva ék, amit a mi kovácsunk bevert?

Azután a mi kovácsunk – „A” Kovács – meglehetősen érdekes egyéniség. Amolyan helység kalapácsa.

„A széles tenyerű Fejenagy,
A helységi kovács,
Vagy mint őt a dús képzeletű nép
Költőileg elnevezé:
A helység kalapácsa.
„- (habár nem fejenagy, de alacsony súlypontú), aki – mondjuk úgy – nem kifejezetten kiegyensúlyozott személyiség.

Az egységessé tett nemzet bő nyáluvá nemesült humoristája, aki anno Gyurcsány fotóját is lepöké – természetesen kizárólag tisztogatási céllal – kíváncsi nevezett pszichiátriai diagnózisára. Nos, a mi kovácsunk – „A” Kovács – ezen jellemzése már rég megszületett, ismerik is jó néhányan, de természetesen 100 évre titkosítva van, hiszen mi lenne, ha kiderülne „A” Kovácsról, hogy pl. konstans hazug?

Ezt van pofája bele tolni a példamutatóan egységes népe pofájába:

„Emlékezzenek rá, ők elvettek egyhavi nyugdíjat, mi azt visszaadtuk.” – ezt Orbán Viktor Magyarország regnáló és Isten ne adja következő (örökös) miniszterelnöke jelentette ki a bajai Szentháromság téren, ahol kampány utolsó hetében a Duna-parti városban tartotta első választási gyűlését. Az egységes nép meg szépen beszopja ezt a hazugságot – mert ő már csak olyan -, amit kétségtelenül csak egy labilis elme adhatott elő.

Vagy tényleg ilyen buta birka nép lennénk? Hisz mi is történt? Az emútnyócév egyik legbugyutább (voltak szép számmal) intézkedéseként egy havi plusz ajándék nyugdíjat kezdtek el osztogatni (aminek sem financiális, sem gazdasági, de valójában erkölcsi alapjai sem voltak meg), amit a világválság és a bugyuta gazdaságpolitika eredményeként összehozott helyzetben már végképp nem tudtak miből finanszírozni. Hogy elvették volna? Ez magában csak a szokásos fideszes idióta demagógia. Azonban az, hogy ők visszaadták volna, az még „A” Kovácstól is elképesztő hazugság. Igaz, csak a formáját hozta.

Pedig egy normális országban ekkora gátlástalanság hallatán a helyszínen szurokba és tollba hempergették volna és estére már milliók követelték volna: gátlástalan hazug takarodj!

Ehhez járul még a No. 1 ápolt korábbi évértékelő beszéde, ahol senkinek nem tűnt föl, hogy ez az ember negyvenöt percen át az égvilágon semmit nem mon­dott, azt is olyan mérhetetlenül primitív stílusban, amilyenre a kádári Magyar Szocialista Munkáspárt kongresszusai óta nem volt példa!

Ráadásul a minapi CÖF-ös nagygyűlés a maga harcra buzdító, jó sok újabb hazugságot felvonultató kampánybeszédével!

Tessék már mondani: ha olyan kurvára egységes ez a nemzet – persze, általa összekovácsolva – akkor ki ellen buzdít harcra?

Ráadásul itt van az összekovácsolás újabb ténye, amin az origo.hu is csak lelkendezik, s nem kap a fejéhez. Sepsiszentgyörgyön, a nemzeti egység jegyében jól érzékelhető és az aláírásokból is jól levehető, hogy „A háttérben aktivisták segítenek a szavazólapok kitöltésében”.  sepsisztgyörgy Hogy is van ez? Mit is ír a hogy-is-hívják? Magyarország Alapizéje (2011. Április 25.)  2. Cikk (1) Az országgyűlési képviselőket a választópolgárok általános és egyenlő választójog alapján, közvetlen és titkos szavazással, a választók akaratának szabad kifejezését biztosító választáson!

Érdekes; a külképviseleteken, ahol elvben akár párt-felügyelők is jelen lehetnének, még azt is megtiltották, hogy a szavazó az épületben töltse ki a dokumentumokat!

Miről is beszélünk, Kovács elvtárs?

11 hozzászólás

  • A széles szájú Ille,
    Mogyoród és a KMH tanácsosa,
    Vagy mint őt a dús képzeletű nép,
    Költőileg elnevezé:
    a helyi tanács és a KMH fő pofázója.

  • nade gadzso fiam! micsoda modor ez? hát ezt tanulta otthon, a kies szebenben? amúgy mi lenne, ha cáfolná a cikkben foglaltakat? csak egy picikét, mondjuk, egy összetett mondatocskával, naaa, léccilécci, a kedvemért!
    ja, hogy nem megy? hogy ahhoz nem elég tudással rendelkezik? az más.
    én igazán nem tehetek arról, hogy a sors kegyetlen tréfája folytán nem igazán barázdálódott az agya.
    pech.
    ha jól látom, nem messze magától van egy kórház, egy patinás elmegyógyintézet. véletlenül nem onnan kapott kimenőt?

  • 😀 , 😀

  • Ille!……………..Kifelejtette azt az ezközt amivel leginkább magát lehetne azonositani./A fújtató/

  • topapó: jópofa, kispofa 🙂 csakhogy, én nem vagyok kovács, bár szívesen kipróbálnám. mondjuk, azzal kezdeném, hogy hegyesre kalapálnék egy darab vasat, és feldugnám a seggébe, csak, hogy élvezhessen maga is némi művészi kovácsmunkát 😀
    a fújtatót pedig a nasi szokta működtetni, de magának ez is mind1.
    más nem jut eszébe a cikkel kapcsolatban?
    oppardon, mit is beszélek…eszébe…

  • Szerintem ennek az alap izé megalkotására a szavazók nem gondolnám,hogy felhatalmazást adtak annak a 2/3-adnak,akik a 2010-es választáson a már írt arányban nyertek.Ennek ellenére elkészült,és még minden Polgár mesteri hivatalban külön asztalt is kapott.Nem tudom,hogy az esetleges olvasók létszámáról készült-e kimutatás,vagy pedig érdektelenség miatt kevés nézője,illetve olvasója volt.

  • franci111: a legtöbb helyen szép csendben el is tünt, a kutya se volt kíváncsi rá, az asztal meg kellett másra.

  • Idétlenség,hiteltelenség,trágárság,de még szadizmus is?….
    na nem semmi!

  • boda: pedig úgy írtam, hogy maga is megértse. ha nem, hát nem.

  • Ille István

    Kérjen a Mesterházy példaképétől egy jól bejáratott kecskét, akkor nem kell kovácsolt vasakról ábrándoznia, és mogyoródi magányát is megszinesítheti vele! 🙂

  • léfai: elgondolkoztam azon, hogy ugyan, von haus aus ennyire agyilag ortopéd, de rájöttem, bizony, picinyem, magán rendesen végezhettek lobotómiát!
    megértem, hogy pártja győzelmében bízva végtelenül elszemtelenedik, de ne felejtse el, ez nem fogja kimosni a bíróság előtt!
    továbbra is javaslom magának, öltözzön fel tisztességesen. tudja, most nem a helyi pártirodába fog menni, eligazításra. azoknak mindegy, mennyire néz ki kukásembernek.
    a kecskét illetően meg inkább magának javaslok egyet (amúgy is pintyőke elvtársa javasolta a gombászat mellé). végre lesz valami meleg a gyomrában.
    csak vigyázzon, gyüttmentkém, nehogy vakkecske legyen. igaz, akkor is lenne valami meleg a gyomrában, jó vastagon fehérje dús :Pb