Ismét győzött a hazugság!

2014 április 9 1:38 de.102 hozzászólás

Sokan voltunk, mégsem elegen. Mi, a második Fidesz-kormány kárvallottai, akik hittünk a kormányváltásban, nem tehetünk mást, mint szembe nézni a keserű valósággal: vesztettünk. Ráadásul sajnos ismét kétharmados vereséget szenvedtünk. Volt remény a győzelemre, de szertefoszlott: a hamis gyöngy időnként jobban csillog, mint az igazi! Ez a bölcs mondás pedig most szintén beigazolódott. A Fidesz a maga jól csengő hazugságaival ismét sikeresen legyőzte politikai ellenfeleit és a baloldali kormányváltó összefogást.

El kell tehát ismerni, hogy a Fidesz nagyon jól hazudik. Azt hazudja, amit a nép hallani akar.

Das auto.

Das auto.

Az egyik ilyen jól csengő „hazugsága”, amit a magyar nép zömével sikeresen elhitettek, a rezsicsökkentés volt. Akarsz rezsicsökkentést? Akkor szavazz a Fideszre, mert ha nem ránk adod a voksod és nem mi nyerünk, akkor újra előveheted a sufni kacatjai közül nagyanyád petróleumlámpáját, mert rezsicsökkentés nélkül nem fogod tudni kifizetni a villanyszámlád. És a vízszámlád, és semelyik más számlád sem tudod fizetni, s koldus leszel a saját hazádban. Szavazz hát a Fideszre, mert mi vagyunk az út, az igazság és az élet. Fogjad fel, hogy kispénzű emberként számodra nincs más alternatíva, csak a Fidesz. És a nép zöme sajnos mindezt el is hitte. A Fideszre szavazott a szegény emberek zöme, mert nem akarnak ők dúskálni a javakban, csak máról holnapra szűkösen és tisztes szegénységben élhessenek, nekik már ennyi is elég. A gazdag réteghez tartozók pedig szintén, hiszen ők is tisztában voltak azzal, hogy a Fidesz-kormány valójában nem a szegényeket, hanem jobbára inkább őket, a gazdagabbakat támogatja.

A Fidesz másik ilyen szép hazugsága pedig a közmunkaprogram volt. Jól tudták, hogy a közmunkával képesek lesznek szavazatokat nyerni, ezért még kampányt is építettek rá. A közmunkásoknak a polgármesterek elmondták, vagy utaltak rá, ha nem a Fideszre szavaznak, vagy ha nem ők győznek, akkor velük szerződést kell bontaniuk, s nem lesz több közmunka. Szerintem ez a kampányötletük is sikert hozhatott nekik, mert ki ne félne attól, hogy elveszíti a munkáját. A közmunkaprogrammal viszont nem lehet veszíteni, csak győzni, mert bár igaz, hogy a közmunkáért ugyan kevesebb fizetséget adnak még a minimálbérnél is, de gondolták sokan, a segélynél, vagy a semminél, azért az is jóval több. Így aztán az egzisztenciálisan kiszolgáltatott ember joggal hiheti, hogy a Fidesz közmunkaprogramjának köszönhetően ő akkor is anyagi biztonságban érezheti magát, ha ne adj Isten, elveszíti az állását. Persze az érem másik oldala, hogy a közmunkázás valójában miként zajlik le a gyakorlatban, és hogy aki bejut a programba, annak az a munka olykor mennyire megalázó tud lenni, nos, abba bizony sok ember szintén képtelen belegondolni. Csak szépet és a jót látják, annak árnyoldalát, hogy miért veszíti el a munkáját, és miért kell közmunkásnak lennie, sok ember képtelen felfogni. Mivel nem látják, hogy létesülnének újabb munkahelyek, sokan gondolkodnak úgy, hogy sebaj, ha munkanélküliek leszünk, mert ott a Viktor, aki majd gondolkodik róla, hogy nekünk kenyerünk legyen.

Négy év kormányzás alatt folyamatosan konzultáltak és leveleztek a néppel, így mire elérkezett újra az igazság pillanata, ők már tisztában voltak vele, hogy a híveik mit szeretnének hallani. A cél szentesíti az eszközt. A hamis gyöngy olcsó, csak alaposan ki kell fényesíteni, és máris jobban csillog, mint az igazi. Ők tehát nem hazudnak, csak a hamis gyöngyeiket fényesítik. Akik hazudnak, azok a szocik, vagy Fidesz nyelven mondva, a kommunisták. Bizony, Szegeden, az április 4.-én tartott Fidesz nagygyűlésen Orbán Viktor miniszterelnökünk a szocialistákkal riogatva úgy buzdította a híveit szavazásra, miszerint, – és ezt az ő szavaival szólva halkan mondja, hogy ne tűnjön agresszívnak: „a kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is”. És becsületükre legyen mondva, a Fidesz-fanok nem csupán ott voltak, de alaposan oda is tették magukat, mert ismét kétharmados fülkeforr győzelmet ikszeltek és újfent sikerbabérokat arattak.

És persze Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökünk örökbecsű bestsellerei is remek kampánytémát nyújtottak a Fidesznek. Magam személyesen győződhettem meg erről, és nem a pletykás szomszédasszonyomtól hallottam a történeteket. Az országgyűlési képviselőjelöltjeik például a lakossági fórumok hallgatósága előtt többnyire mindig előhozták, hogy hazudtunk reggel éjjel meg este. Nem a Fidesz hazudott, félreértés ne essék, és nem Gyurcsány Ferenc egyedül, hanem a szocialisták, akik mindannyian hazug kommunisták. Gondolták a képviselőjelölt urak, ha Orbán Viktor miniszterelnökünk ezt a mondatot kaján vigyor közepette és szemrebbenés nélkül odadörgölhette a Parlamentben az egyik szocialista képviselőnek, aki egy aggályos törvényüket kritizálta, ugyan miért ne tehetnék meg ők is. Ezt a történetet pedig, ha nem a magam fülével hallom, el sem hiszem. Állítólag a Fidesz-kormány alatt külföldre távozó és ott munkát vállaló magyar emberek aljas cselekedete is a kommunisták bűne, mivel őket maga, Gyurcsány Ferenc küldte el az országból, aki, „hát csak emlékezzenek vissza, mert biztosan maguknak is beugrik, amikor ő kijelentette, hogy akinek nem tetszik az ő rendszere, az elmehet az országból. Ezek az emberek aztán most szót is fogadtak neki, ők tehát gyurcsányisták, akik szabotálták a Fideszt, s ezzel a tettükkel hazaárulók lettek, ezért az ő szavazataikra nekünk már nincs is szükségünk, mert a határon túli magyar testvéreinkével majd pótoljuk azokat”.

Hogy ezeket a mondatokat melyik fideszes képviselő mondta, arról ne tessék engem faggatni, mert azt nem árulom el senkinek (mert nem kívánom még azt a kis közmunkát sem, amit az úri kegy juttatott, elveszíteni), de én ekkor már sejtettem, hogy ennek nem lesz jó vége. A baljós sejtelmem pedig sajnos beigazolódott: ismét vesztettünk. Vesztettünk, mert újra győzött a hazugság az igazság felett. A fideszes képviselő úr, akitől a fenti mondatokat idéztem, szintén bekerült a Parlamentbe.

Hab a tortán, hogy nekik lejtett a pálya, és Orbán Viktor a határon túli magyarokkal rontott a saját nemzetére. Veszítettünk ugyan, de viseljük el a vereségünket demokratákhoz illően méltósággal. Vigasztalódjunk, hiszen minden rosszban van valami jó is. Mostantól például már nem nyilazhatnak hátrafelé, a politikai riválisaikra. Azt hangoztatták, hogy az ő kormányzásuk alatt Magyarország jobban teljesített, sőt, ezt a választások előtt még az egyik hitelminősítő, a Standard and Poor’s, is megerősítette. Most akkor tessék bizonyítani, hiszen erre most kaptak egy újabb esélyt.

Bizonyítani, de ne mások kárára, hazugságokkal. Örök törvény ugyanis, és ezt egykor „A Szabadságszerető ember politikai tízparancsolata” című esszéjében a XX. századi magyar politikai közgondolkodás nagy alakja és erkölcsi zsenije, az immár 35 éve halott Bibó István is megjövendölte: „a hazugságra épített rendszer, előbb-utóbb összeomlik”.

Nem Gyurcsány Ferencet akarom ezzel védeni,  a politikában el lehet ugyan követni kisebb-nagyobb hazugságokat, de hazugságokra rendszert építeni nem lehet, mert az előbb-utóbb összeomlik.

Hogy stílusos legyek, Bibó István örökbecsű gondolata nemcsak a kommunista eszmét éltető Kádár-rendszerre igazolódott be, de mindez a hazugságaikra rendszert építő egykori Bibó-szakkollégistákra is be fog bizonyosodni. Csak idő kérdése, és a nép előbb-utóbb rá fog jönni, hogy a Fidesz szépen csillogó gyémántja nem egy sokat érő drágakő, hanem bóvli bizsu, egy olcsó hamis kő csupán.

Bogdán Géza

102 hozzászólás

  • Nem az a baj, hogy igénylik elhiszik a hazugságot, hanem, hogy nem látják meg és nem hajlandók elfogadni, elhinni az igazságot.
    A hazugságot mindig elő lehet adni, de az igazság olyan mint magot elvetni a földbe. Elő kell készíteni a talajt, ügyelni kell az időjárásra, mikor esik, mikor van vihar, vagy nem fog kikelni a mag. Az igazságot nem lehet csak úgy valakinek a szemébe vágni mert nagyon megharagszik.
    A legrosszabb és fájdalmasabb és legtovább tartó ha saját magának kell felismerni a saját fájdalma révén. Azt hiszem a cikkírónak igaza van, majd rájönnek, de sokáig tart és fájdalmas lesz.

  • Jó kis írás, Gézám. Pontos is, helytálló is.
    Sajnos..

  • asher alexander

    wir werden weiter marschieren whenn alles ist sterben fahlt!!
    weil heute gehort uns ungarn-(originale,;-deutschland)-und morgen die ganze welt…………..

  • Egyetértek kedves Richard!
    Fájdalmas lesz, de talán kibírjuk.
    Sajnos, nem tehetünk mást.

  • Szia falusi Barátom!
    Elég szomorú, hogy ilyet kellett írnom.
    Ez van. Ők győztek, nem mi.
    Győzött a hazugság az igazság felett.

  • Ez az eredmény sajna be volt borítékolva. Mert a FIDESZ jóelőre átalakította a választási törvényt is, hogy ha még veszített volna, akkor is ő győzött volna. Mi fog majd változni kérdezi persze a választó? Sok biztosan nem. A szokásos előre elkészített tervek alapján megy majd tovább az élet. Akik szegények voltak azok is maradnak (még ha igazoltan is a Fideszre szavaztak) hacsak nem nyernek a lottón vagy valami apartcsik Fideszes képviselő nem ad pár morzsát nekik, hogy ismét a 2/3-ra szavaztak. És a gazdagok? Lesznek akik vesztesek lesznek, mert az ujongó népnek oda kell hajítani valami koncot amin csámcsoghat. Azért van némi remény, hogy talán a második kádenciát nem tudják végigcsinálni. Csak pár dolog ami már most igencsak nagyon kényes dolog. Az EU amire ugye nagyivben szarnak (csak a segélypénzeket küldjék amig az orosz medve megnyitja a bukszáját számunkra)emberi jogi bizottsága meg merte kritizálni az uj egyházügyi törvényt. A kritika erősen elmeri itélni azt az egyoldalu törvénykezést mely arra hivatkozva, hogy a csaló, csupán ugynevezett nyereség egyházakat igy akarták kiszürni. Ez most nagy fejfájást fog okozni, mert korrigálni kell de azonnal. Aztán itt van az a bizonyos emlékmű is. Annó Viktoriánus Viktorunk arra hivatkozott, nincs ideje tárgyalni a választások miatt. És most sem tárgyalt, simán rendelkezett, hogy tessenek ott azt a munkát folytatni ahol abba méltoztattak hagyni. Májusban látni akarom azt az emlékművet. Kérdés, hogy az istenadta nép, hogyan fog ehhez viszonyulni. Mert a kordonokat már elbontották, sőt közölték, napi örséget fognak állítani ájjel nappali szolgálattal, hogy megakadályozzák az építkezést. Egy rendszert ami nem demokratikus és sárba próbálja tiporni a demokráciát, azt csak egyféleképpen lehet megbuktatni! Napi tiltakozással tüntetéssel, még ha unalmasnak is tünik, hogy szinte mindig ugyan azt fujjuk. De ha szükségessé válik akkor nem csupán csak tiltakozásra lesz szükség hanem tettekre is. Hogy is mondta annó Ady? Vörös jelek a hadak útján, Huniában valami készül.
    Ha nem is vöros jelek de ellenzéki jelek azok már vannak. Hogy készül e ebből valami ami végre változást és kedvező váltzást is hoz az majd elválik.

  • Korántsem az a baj hogy valaki elhiszi e az igazságot vagy nem, mindenki abban hisz amiben akar. A legnagyobb baj az, hogy ugy a jobboldal, ugy a baloldal teljes mértékben megfertőzte a társadalmat a gyűlölettel. Bármelyik politikai oldalt nézi az ember, minden kockakő, sövény, hajtás, az úton a gyűlölet gyökeréből sarjad. Ez a legnagyobb baj.Ennek kellene véget vetni egyszer és mindenkorra. Most kellene elkezdeni felépíteni egy olyan tényleges rendszerváltást ami ténylegesen megállítaná ezt a gyűlölködést. Egy biztos! a kezelési mód megvan rá, azonban az nem baloldali és nem is jobboldali politika sikerén alapul. A demokratikus rendszerünk ebben a formában nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, éppen ezért nagymértékű reformokra szorulna. Mindenekelőtt el kell törölni a pártlistás bejutásokat a parlamentben, hogy a Kövér László féle emberek ne tudjanak 28 éven keresztül választási megmérettetés nélkül károkat okozni soha többet. És itt nem kifejezetten Kövérről van szó, hanem mindenkiről aki így politizál a Parlamentben. Igen, Gyurcsány Ferenc is. Mindenki küzdelem árán, egyéni választási győzelemmel kerüljön be.
    Aztán. A modern századunkban nem gondolom azt hogy a törvényhozás kizáróan a Parlament hatásköre kell hogy legyen. Sokkal jobban gondolom azt, hogy a Parlament kizárólag harmadik esetleg negyedik lépcsős a törvényalkotás befejező és a törvények vigyázó testülete legyen. A szerepeket ujra kell osztani, és át is kell nevezni őket, mert a jelenlegi formában bizony semmi köze a demokratikus normákhoz.
    1. Mindenekelőtt gondolok itt az egyéni képviselői indítványokra. Az elnevezés az elmúlt időszakokban a magyar Parlamentben visszaélések sorozatára adott lehetőséget. A modern világban ugy hangzik helyesen: egyéni állampolgári indítvány, azaz bárki indíthasson törvényalkotásra irányuló indítványt, elképzelést.
    2. lépésként: Az előző állampolgári indítványt kizárólagosan és megkerülhetetlenül civil szervezetek-hez, szakszervezetek-hez lehessen benyújtani, ahol szakmai, és egyébb jogi érveléseknek vetik alá.
    3.lépcsőfok: A ténylegesen független Alkotmánybíróság, kisérő okirattal lássa el, hogy az az alkotmányba nem ütközik, emberi jogokat nem sért, parlamenti végső döntéshozatalra alkalmasnak ítéli.
    4. lépés: A Parlament ugyan észrevételt tehet, de nem söpörheti le az asztalról végső szavazás nélkül.
    Minden egyes törvényt ami elé kerül szavazásra kötelező.
    Majd azt kihírdeti, és örködik felette. Minden bizonnyal nagymértékben csökkenne az egymás iránti politikai, és emberi gyűlölet, ráadásul senki nem tudna kiskirályt játszani, és több cikluson keresztül kihasználni, szemberöhögni a demokráciát mint ahogy Kövér László jobboldali és baloldali társai teszik.

  • Nézőpont kérdése. A cikk írója azt látja, hogy „győzött a hazugság”
    Sokan mások meg úgy látják, hogy a magyar nép színtvallottt az utolsó választáskor és MÉGEGYSZER megadja a bizalmata kormány további működésére!

  • abryzoli
    2014 április 9
    10:53 de.

    Uraim,

    – nézzenek már körül ezeken az oldalakon(véletlenül nem pont ebben a topicban). Gyülölködő, fröcsögő, trágárhangú, személyeskedő, a másikat letiporni akaró, „anyázó” beírásokat gyakorlatilag csak „baloldaliaktól” látnak. Nyugodtnan számolják össze. Akkor miről beszélünk?
    – mérettessenek meg körzetben a képviselők? Hát nem erről szólt a mostani választáson 100x hely?
    S ez volt a FIDESZ-KDNP győzelmének az alapja
    – ha mind ilyen lenne, akkor angliában lennénk(ott ez a rendszer), s 90% feletti eredménnyel nyert volna a Fidesz a mostani eredmények alapján…

  • Durkó András

    Le sem tagadhatná, hol cseperedett fel. A focipályán elleste, hogy az lesz eredményes, aki rúg, gáncsol, lök, harap – mindegy mit, csak a bíró ne vegye észre. A kocsmában meg megfigyelte, hogy a magyarnak nem kell más a fröccse mellé, mint hogy szidhasson valakit, aki elég közel van hozzá, hogy ismerje – de elég távol ahhoz hogy meghallja a szidalmakat. Fizetsz egy fröccsöt, elénekled a Csaba Királyfit, átkozod a téeszelnököt – és te vagy a császár. A recept működik… 🙁

  • Kedves Géza jó magam is óriási bizakodással optimizmussal néztem a választási adásokat-sőt előző nap Orbán bukását is megjósoltam,-csak azért ragadott el a jóslási láz mert nem volt Magyarországon olyan társadalmi csoport réteg akit az Orbán törvényei politikja ne alázott volna meg,vagy anyagiakban ne rövidített volna meg.(-kivéve a haverok)–Gondoltam a kedves választó polgár most megfizet Orbánnak a hazug, embereket alázó sértő törvényeiért politikájáért.-Tévedtem-én sem vagyok tökéletes.
    Egyet értek Önnel-most már nem tudok másra gondolni, ugyan arra a hatásra,mint a 300.ft-os vizit díj kiváltott-csak ezt rezsicsökkentésnek hívják -ezt eszi a nép mint malac a darát–.Kit érdekel az ALKOTMÁNY-a JOG RENDSZERÜNK-vagy,hogy merre tart az ország–a rezsi csökkentés látszik a számlán és nekik ez a fontos.–
    Kedves Géza fel a fejjel,a mi elítélő kritikáink az Orbán rezsimmel kapcsolatba helyes út.–ennek bizonyítékát azok az európai államfők sőt Obama elnök igazolják akik nem küldtek gratulációs elismerést a hurka töltőnek a választások megnyeréséhez–mert tudják,hogy ezek a választási törvények, ami Orbán egyoldalasan össze hányt, az büdös.

  • enterprise: nem nyert. ha ide borítanám a spamban tárolt jobboldali mocskot, kicsordulna az oldal. jimbo, boda, dakota és a többi hőstenor, persze, nem személyeskedik, ráadásul a soroksári legényegyleti dalárda virágszirom finomságú stílusában szólal meg, igaz?
    de persze, ha magának rossz a látása, azon én nem segíthetek. cserélje le a narancsszínűt, az talán javít rajta.
    de szívesen összeszámolom magának.

  • Kedves Abryzoli!
    Ahogy mondani szokás nyitott kapukat döngetsz. Már létezi ez a fajta törvényhozás pár országban. Magyarországon pontosan azért nem működhetne mert amig ez van amit fentebb leirtál ez szinte lehetelenség. De ha még ezt ki is iktajuk akkor is ott marad az örökös gyűlölet. Itt nem csak az ugynevezett „kisebbségekre” gondolok hanem azokra is akik mint ugynevezett „idegenek” vannak jelen, holott már harmadik generácios ottszületett, ergó magyar. Aztán hagy ne soroljam a többi okot ami miatt ez nem menne. Mindenki kiskirály akarna lenni, hogy majd én mondom meg a frankót. A Parlament meg meg sem tárgyalná ráverné a stemplit. Tudod ugy működne a rendszer, hogy aki jobban jattol annak a törvényét szavaznák meg. Példul Szipák ur azt javasolná,hohy a kuplerájok és játékkaszinok bevétele adómentes legyen azt rögtön el is tudná fogadtatni. Roppant egyszerüen. Mint ami eddig is ment. Fillérekkel lekenyrezné a választók nagyrészit a többit meg elnémíttatná. Kishazánkban a demokrácia már nem ismer határokat. Mindent lehet csupán pénz és megfefelő emberanyag kell hozzá. Még a mostani választási eredmények is ezt mutaják. Hol van egy olyan választási törvény ami még akkor is győztesnek tüntett fel egy pártot amikor vesztes? De ezen nem is érdemes rágodni. Eleve Magyarországon mai napig úgy értelmezi a demokráciát, hogy az egyenlő anyagi jóléttel. Ergó ha jól megtollasodtam akkor megmondhatom mit tartok jónak és mit nem. Ez mamár szinte az egész világon igy működne ha nem lenne beleszúlása az egyszeri polgárnak is a dolgok menetébe. Van ahol ez még nem nagyon megyeget, de ott tesznek róla a polgárok, hogy ne mindent lehessen átvinni az ő beleegyezése nélkül. És itt a tetten van a hangsúly. Nem forradalomra vagy anarchiára gondolok mert az jóhoz nem vezet. Van más módja is az elégedetlenség kifejezésére. Ezt kellene tudatósítani a magyarokban

  • Durkó András
    2014 április 9
    12:43 du.
    Remek profil. Csak legyen szíves a vesztesekről is egy hasonlót írni.
    Lehet, hogy focimániák felcsúti alak, de agya a helyén van, és megnyerte a választást. Bajnai, Mesterházy meg lemaradt. Szegény Gyurcsány pedig ideggyógyászatra szorul.

  • Avi ben Giora
    2014 április 9
    12:58 du.
    Ha jól tudom, nem otthon él. Akkor miről beszél és miért?

  • Milyen igaz

  • Na sokan vannak itt akik ugyan nem itthon élnek,de csak ártani akarnak a volt hazájuknak,különösen,hogy őket az itthoni események nem éríntik….ezt eddig id tudtuk!
    Az is igaz,hogy sokan nem dúskálnak a földi javakban,ugye
    4 év alatt nem lehet csodát tenni,meg egy kis adósságot is
    vissza kellett fizetni.
    Géza ugye azt azért nem mondja komolyan,hogy ellenőrizték
    a közmunkásokat hová X-elnek??…Na ne!
    Tudomásul kellene venni,hogy a többség így döntött,amihez
    legjobban a hiteltelen ellenzék járult hozzá a régi és az új
    alakításával,hiteltelenségével,egyébként már szét is „rebbentek”szegények és csak Gyurcsány üvöltözik a 4%kával
    szegény…..na de majd ő megdönti a legálisan megválasztott kormányt!Ez vicc!

  • Lélfai Szilárd

    Egyik rokonom, világ életében az MSZP-re, majd az MSZP-re szavazott, most el sem akart menni a választásra, szerinte az Összefogás csak egy vicc! Végül, rábeszélésemre elment és az LMP-re voksolt!
    Bajnait nem szeretem, de Ő legalább – ennyire – őszinte volt: „…nem tudtunk vonzó ajánlatot tenni a választóknak – mondta vasárnap este Bajnai Gordon. Szerinte négy év alatt nem jutottak érdemi eredményre, ami súlyos csalódás azoknak, akik őket támogatták.”

  • Bogdán Géza
    2014 április 9
    10:09 de.

    Kedves Géza,
    Tuti biztos hogy kibírjuk. Én is kibírtam mindent, már az sem szabályos, hogy még életben vagyok.
    Az én első túlélési trükköm, hogy a kibírjuk elől kivettem a „talán” szót. 🙂

  • Noszticzius Judit

    Valóban Orbán,Fideszes NAGY HÜLYE,HAZUG,DIKTÁTOR,ÖNZŐ,REZSIM!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙁 🙁 🙁 Fideszre szavazás CSALÁSÉERT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙁 🙁 🙁 Sok vidéki Fideszre szavazó NAGY BUTUSKA,OSTOBA,NAGY NYALJÁK,FÉLNEK DIKTÁTORTÓL,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙁 🙁 🙁

  • Sajnos a rezsi csökkentés ígérete igen sok embert „levett” a lábáról és igen csak olcsón adta szavazatát a Fideszre.Nem is kevesen nem figyeltek fel olyan igazságtalanságra,hogy akik nem a villany,és gáz használók,hanem fával,és szénnel fűtenek télen azok semmilyen kedvezményben nem részesülnek.Nem is egy újság cikk írt olyan híreket múlt év őszén,hogy Kovács Károly,Lengyel Lajos falusi lakosokat a rendőrök fa lopás közben tetten érték és kihallgatása után elengedték,a kivágott fát a helyszínen hagyatták a fák kivágóival.Maga a rezsi csökkentés nem kevés embernek éves szinten a villany,és gázfogyasztóknak a kettő együttesen éves szinten hozzávetőleg kb:30000-esetleg 35000Ft megtakarítást jelent.Az energia termelő cégek,vállalatok,a csökkent termelést kevesebb létszámmal is előállítja,és az így”felszabadult” munkást elküldik,munkaviszonyát megszünteti munka adója.Így pár ember munka nélküli lesz,aki jó esetben lakhelyén közmunkán vehet részt,ami szerintem élethez kevés,halálhoz meg sok.

  • asher alexander
    2014 április 9
    10:03 de.
    Köszönöm a hozzászólásod, amellyel, ha én jól értelmeztem annak magyar fordítását, (mivel sajnos nem beszélek németül és a Google barátomat hívtam segítségül) úgy azzal magam is maximálisan egyetértek.
    Mi más lehetne a céljuk, ha nem a világ leigázása? Orbán Viktor Magyarország nagyhatalmi törekvéseinek ad hangot, és nagyon úgy tűnik, hogy az egykori náci szövetségeseikhez hasonlóan ehhez már ők is „vérszemet” kaptak. Ennek ékes bizonyítéka, hogy 48 órával a győzelmük után kordonokkal zárták le a Szabadság teret, majd építeni kezdték a német megszállási emlékművet. Mögötte egy Horthy szobor van.
    Orbán Viktor miniszterelnökünk ezzel önkényesen felrúgta a MAZSIHISZ- szel kötött szóbeli megállapodását. Csoda, ha egy ilyen légkörű magyarországi közéletben, amely Orbán Viktornak és az ő kormányának tulajdonítható, sokan kilátástalannak ítélik meg a kialakult helyzetet, majd önként kapitulálva egyre többen feladják a küzdelmüket?
    http://www.origo.hu/itthon/20140409-lemond-a-mazsihisz-ugyvezeto-igazgatoja.html

  • Avi ben Giora
    2014 április 9
    10:50 de.
    Köszönöm Neked kedves Avi Barátom, hogy értékes hozzászólásaiddal kiegészíted az írásom, amely által a magyarországi helyzetkép így talán már többek számára is érthetőbbé válik!

  • Figyelő
    2014 április 9
    12:23 du.
    Egyetértek Önnel kedves Figyelő!
    Igaza van! Én valóban úgy látom, hogy Magyarországon győzött a hazugság! Egyetértek Önnel abban is, hogy a Fidesz-kormány magyar emberek általi győzelmének megítélése nézőpont kérdése csupán. Azok a magyar emberek ugyanis, akik a Fidesz hazugságainak haszonélvezői voltak, ők joggal örülhetnek az ő győzelmüknek, mivel vélhetően továbbra is gazdagodni fognak.

  • Pecor
    2014 április 9
    12:44 du.
    Kedves Pecor!
    Magyarországon jómagam is kormányváltó hangulatot tapasztaltam, és bizony Önhöz hasonlóan én is alaposan meglepődtem a választási eredményen. Elgondolkodtam rajta, hogy ez a csúfság hogyan és miért következhetett be, majd megírtam ezt a posztot.
    Teljes mértékben egyetértek Önnel, és ehhez a gondolatmenethez csak annyit hadd fűzzek hozzá, hogy mivel Orbán Viktor választási győzelméhez eddig még egyetlen befolyással bíró külföldi állami vezető sem gratulált, a mi jövőnket illetően, számunkra, mint az Orbán-kormány kárvallottaira nézve, ez nekünk sajnos egyáltalán nem egy biztató jel.
    http://www.borsonline.hu/20140410_obama_es_merkel_sem_gratulalt_orbannak

  • Durkó András
    2014 április 9
    12:43 du.
    Kedves Durkó András!
    Igen, sajnos a recept működik. Tökéletes hasonlat erre az általad példaként felhozott focipálya, és persze a kocsmahangulatod fellengje is telitalálat, ahol az odajáró emberek bátorságot merítve egypár fröccs után már kimondják a politikusaink által a zsigereikbe oltott igazságot.

  • Marcsi
    2014 április 9
    2:48 du.
    Kedves Marcsi!
    Én ebben a posztomban egy betűvel sem állítottam azt, hogy a közmunkásokat ellenőrizték volna, hogy a szavazófülkében hová és kire ikszelnek. Kérem kedves Marcsi, hogy tekintsük már egymást felnőtt embernek, és ne akarjon Ön engem minden áron ilyesféle hazugsággal lejáratni. Én erről ezt írtam:

    „A közmunkásoknak a polgármesterek elmondták, vagy utaltak rá, ha nem a Fideszre szavaznak, vagy ha nem ők győznek, akkor velük szerződést kell bontaniuk, s nem lesz több közmunka”.

    Hogy ezt az értesülésüket ők honnan szerezték, azt én pontosan nem tudom. Lehet, hogy a Fidesz bukása esetén általuk hangoztatott szerződésbontás csak egy blöff volt a részükről, de inkább jobban elképzelhető, hogy nem volt az. Azt ugyanis biztosan tudom, hogy a települési önkormányzatok polgármestereit 1 héttel a választások előtt viszont beidézték a Belügyminisztériumba. A lényeg kedves Marcsi, mert hallottam erről egypár közmunkás sorstársamat vélekedni, hogy a polgármesterek ezzel a hírrel a közmunkára ítélt embereket bizony alaposan megfélemlítették, aminek következményeként ők joggal retteghettek attól, hogy elveszítik a kenyerüket.

  • Richard
    2014 április 9
    10:02 du.
    Túléljük kedves Richard, csak sokunk számára az nem lesz mindegy, hogy mekkora árat fizetünk azért. Mert, ahogy a kenyérnek és minden általunk használt árucikknek szabott ára van ebben az anyagias világban, úgy a túlélésért is ugyanúgy fizetni kell…
    Magyarországon eddig már 4.6 millió szegény ember van. Sok gyermek csak az iskolai és óvodai menzán eszik főtt ételt, mert otthon csak zsíros kenyérre futja, ha egyáltalán arra is jut, mert a hónap végére, mire elfogy a segély, sok családban többnyire már arra sem futja. Sok magyar gyermek éhesen fekszik, és éhesen kel. Iskolába pedig azért is járnak, mert ott enni kapnak. Ha a Fidesz-kormány ugyanazt az utat fogja járni, mint amin eddig ezelőtt is járt, úgy félő, hogy ez a statisztika csak tovább fog romlani.
    http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/132237

  • Bogdán Géza
    2014 április 10
    9:26 de.
    Valami tévedésben lehet, mert elképzelhetetlen, hogy 2/3 a magyar lakosságnak ne lássa, hogy hazudnak, hazudott a kormány. T.i. ennyi ember szavazta meg ismét többséggel az uralkodó kormányt. Külföldi lapokat olvasva, még az „Economist” is elismeri, hogy IGEN ritka egy konzervatív pártnak kétszer egymásután nagy többséggel nyerni.
    De én az ellenzék bénaságát ókolom a nagy győzelem eléréséhez. Utolsó percig nem hittem, hogy ekkora többséggel fognak nyerni.

  • figyelő: 2.1 millió a magyar lakosság 2/3-a lenne? még a 8 millió, szavazásra jogosultnak se!
    mondja, klári néni, hogy’ áll az elemi számtannal?

  • Ille, maga döntse el. Azt állitják, hogy ennyien szavaztak Fideszre, mégis köztudott, hogyy 2/3-os győzelmet szereztek.

  • Figyelő
    2014 április 10
    10:58 de.
    Részemről kedves Figyelő a Fidesz győzelmét illetően nincs semmiféle tévedés. Leírtam, és továbbra is tartom a véleményem. Ahogy én, úgy a magyar lakosság zöme is tisztában van vele, hogy a Fidesz a 2/3-os győzelmét hogyan tudta ismét elérni. Nem csak hazudtak, de sajnos meg is zsarolták a magyar népet. A határon túli magyarokat pedig lefizették, mert olyan pénzeket kaptak Orbán Viktor úrtól, amit Európában egyetlen konzervatív kormány sem adott még senkinek, a szavazatukért cserébe. Ez a lépése azon Magyarországon élő emberek számára, akik naponta nélkülözni kényszerülnek, egy övön aluli ütés volt ugyan, de nekik fölényes győzelmet hozott. A külföldi lapok pedig, közük az Ön által említett Economist is, csak azt írták meg, hogy a Fidesz ismét győzött, s nem boncolgatták azt, hogy hogyan és miért. Voltak kritikusabb hangvételű külföldi vélemények is. Íme egy kis összefoglaló lapszemle:
    http://hu.euronews.com/2014/04/07/kulfoldi-lapok-orban-zsarnok-nemzeti-hos-kozep–europa-legsikeresebb-politikusa-/
    Én az ellenzéket nem okolom a vereségükért, mivel ilyen választási rendszerrel, amit a Fidesz megalkotott és ahol nekik lejt a pálya, másoknak rajtuk kívül győzni eleve képtelenség. Mondok erre egy példát kedves Figyelő. Osszián Barátom és bloggertársam okos gondolata ez, amin nagyon el lehet gondolkodni. Szóval, a Fidesz egy akkora akadályt gördített a politikai riválisainak a maga választási rendszerével, mintha egyforma hosszúságú pályán annyi idő alatt kellene teljesítenie a távot a gátfutónak is, mint a síkfutónak. Ez pedig ugyebár, eleve fizikai képtelenség. Sőt, hogy tovább borzoljam kedélyeit kedves Figyelő, azt a véleményemet is fenntartom, hogy a Fideszt, demokratikus úton leváltani képtelenség.

  • figyelő: a szavazatok száma és a 2/3-os képviselet a parlamentben nem egyenlő a magyarok 2/3-ával. már többször kitárgyaltuk 2 2010 óta – hogy milyen álságos mandátumtörvény eredménye.
    ne tegye magát hülyébbnek, mint amilyen!

  • Bogdán Géza!

    Tájékozódj kicsit jobban! 8 100 000 választásra jogosult állampolgárból 2 100 000 szavazott a Fideszre – ez bizony egynegyed rész. Csak az alaposan kidolgozott választási rendszernek volt köszönhető, hogy ilyen-olyan trükközéssel, töredékszavazatokkal való variálással ez a képviselői helyek számában nem tükröződik.
    Oly mértékben volt erre a „csalásra” felkészítve a választási rendszer, hogy a Fideszre 600 000 emberrel kevesebb szavazott, mint 2010-ben – s ezt is kompenzálni tudta a „törvény”.

  • Bogdán, természetes, hogy a választási rendszer az oka a kétharmados győzelemnek. 2010-ben még nem volt, mégis az lett. Arra nem gondolt még, hogy az ellenzék bénult állapota is közrejátszott?
    A külföldi véleményeket ismerem, semmi új nincs bennük.
    De a Wall Street Journal, bár nem kedveli a Fideszt, ismert okok miatt, elismerte, hogy igen ritka hogy közép Európában kétszer bejöjjön egy konzervatív párt.
    Savanyú a szőlő egyeseknél az az érzésem.

  • „A határon túli magyarokat lefizették” – ez nagyon pontatlan.
    Kb. fél millió magyar állampolgár él vagy dolgozik külföldön fél éve – tíz éve – húsz éve. Az ő számukra az országonként egy helyszínen leadandó szavazási kényszerrel oly mértékben nehezítették meg a voksolást, hogy sajnos csak 20 ezernek volt módja szavazni. (Lásd USA-ban New Yorkba kellett volna mindenkinek utaznia)
    Mintegy 250 000 magyar nemzetiségűnek adtak második állampolgárságot – elsősorban Romániában, Szlovákiában. Ezektől nagyon remélték, hogy rájuk szavaznak. Nos, csak 192 000 éltek avval a nagyon kellemes lehetőséggel, hogy levélben, otthonról küldhették el voksukat /figyelem: lásd a különbséget: OTTHONRÓL!!!/ – és ráadásul valamilyen ok folytán tömegesen rontottak el valamit, mert csak 62 000 lett érvényes szavazat.

  • Figyelő
    2014 április 10
    10:58 de.

    Figyelő maga ezt most direkt csinálja, vagy tényleg el kell kezdenem kételkedni a szellemi képességeiben?
    Maga szerint a lakosság kétharmada szavazta meg a fideszt? Mert szó szerint ezt írta. Ne haragudjon, de maga normális?
    ÉS mi az hogy: ” Azt állitják, hogy ennyien szavaztak Fideszre” Maga szerint csak mi állítjuk, hogy 2,1 millió szavazott rájuk? Mi van magával? Tényleg elment az a maradék csepp esze is, vagy egy új oldalát mutatva elkezdett trollkodni?

  • Fuser
    Mi van?
    Bejött a kétharmad vagy nem?
    Kinek ment el az sze?

  • Durkó András
    2014 április 10
    12:40 du.
    „Befejezte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a levélben leadott listás szavazatok számlálását csütörtökön. Az NVI honlapján szereplő adatok szerint összesen 128 378 érvényes szavazólapot összesítettek”.
    http://hvg.hu/itthon/20140410_Megszamoltak_a_kulhoni_voksokat_a_Fidesz

  • Figyelő
    2014 április 10
    12:39 du.
    „Savanyú a szőlő egyeseknél az az érzésem”.
    Kedves Figyelő!
    Én, amint látja, az állításaimat többnyire linkekkel is alátámasztom. Örülnék neki, ha az érvelései kapcsán Ön is ezt tenné.
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_nincs_mirol_beszelni_bbc_.579741.html

  • bogdán géza:
    „Az MTI pár perces híre szerint a daliás újra2/3isten a keddi napon – noch dazu mikor még az összes szavazat számlálása sem történt meg, a végleges eredmény meg a holdban – szőnyeg-szélére rendelte a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökét, Patyi Andrást és a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnökét, Pálffy Ilonát. Mint az illetékes elvtárs mondotta volt, hogy hát hamár a bocsoknak megígérte: „Orbán Viktor miniszterelnök a szavazás másnapján, hétfőn tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a szerdai kormányülésen értékelni fogják a választás lebonyolítását.”
    van még kérdés?

  • Figyelő
    2014 április 10
    12:39 du.
    „De a Wall Street Journal, bár nem kedveli a Fideszt, ismert okok miatt, elismerte, hogy igen ritka hogy közép Európában kétszer bejöjjön egy konzervatív párt”.
    Kedves Figyelő!
    Ezt a mondatát akkor értékeljem úgy, mintha az most számunkra egyfajta pozitív üzenetet jelentene? Mert szerintem egyáltalán nem az. Én ezt találtam, és mivel nagyon ütős kritika, ajánlom szíves figyelmébe, tessék elolvasni.
    „Nem igazán tesz különbséget a brit konzervatív The Telegraph cikke a magyar jobboldal két pártja között. Az írás azzal a felütéssel indul, hogy a revansista nacionalisták különböző politikai irányzatai együtt a szavazatok 65 százalékát szerezték meg a hét végi magyarországi parlamenti választáson”.
    Itt az idézet forrása is:
    http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban_miatt_lepnenek_ki_a_britek_az_eu-bol.579711.html

  • bogdán géza: figyelő egyetlen felütésből ért. az pedig a balogh józsef féle. igaz, bencsicséknél nincs vak komondor.

  • Durkó András
    2014 április 10
    12:40 du.
    Természetes, hogy egy hazug állitás, hogy a határon kivülieket lefizették. A kanadai és amerikai magyarok egy árva fillért sem kaptak azért, hogy szavazzanak rájuk.,
    Sőt nem egyet ismerek, itt is olvasható az illető, hogy bár szavazott, de nem a Fideszre.

  • Ille István
    2014 április 10
    1:32 du.
    Nekem kérdésem ugyan nincs kedves Ille István Barátom, véleményem erről viszont lenne. Nem lepődnék meg azon sem, ha a választási győzelmük legitimitását illetően utóleg kiderülne egy és más, nekik nem éppen kedvező tény, kimondom kereken, csalásra gondoltam.

  • figyelő: nem is ért semmit a szavazatuk, bármelyik pártra szavaztak 😀
    ahogy nem ért semmit az újmagyaroké sem, különösen annak a tekintetében, hogy mennyire elbénázták 😀
    basszus, hát már a fidesz helyi képviselői sem tudtak a kitöltésben segíteni?
    és ezekkel akart volna a fidesz nyerni?
    elég volt a hazai birkatömeg!

  • Ille István
    2014 április 10
    1:53 du.
    Sajnos a Figyelőnek vak komondorral én sem tudok szolgálni, de örülnék neki, ha ezután az állításait már linkekkel is alátámasztja, mert amit művel, az nem csak Fusernak, de nekem is feltűnt.

  • Bogdán Géza
    2014 április 10
    1:49 du.
    Nézze, én csak angol nyelvű , eredeti újságcikkeket tudok idehozni, amit a többség nem ért meg. A baj a belinkelt cikkel, hogy se írója se eredeti szöveget nem láttam. Azt elismerem, hogy a legtöbb külföldi sajtó elitéli a Orbánt és pártját, de ezeket a cikkeket MIND magyar nevű írók írták. Ezek akiket én hazaárulóknak nevezek, mert külföldön rontják egy demokratikusan megválasztott kormány hírnevét. Ennek köszönhetőleg harapozott el egy álatlános ferde vélemény a kormányról külföldön.
    2010 óta figyelem.
    Akkor már másnap megjelentek elmarasztaló cikkek magyar származásuaktól, kanadai, amerikai és angol lapokban.

  • gézám, te csak nem gondolj ilyesmire. a fidesznél? ugyan már!
    de, ha mégis, azt 5 m beton alá temetik – a tanúkkal együtt.
    a győzelmük legitim, mivel a szavazatok – a birkák szavazatai, + a választási rendszer, amin 8 éven át dolgoztak – legitimálják.
    ez van.
    a köpcös megmondta: egyszer kell győzniük, de akkor nagyon. győztek, másodszor is, az első következményeként. a hívőknek pedig – mivel hívők – a hazugságok nem jönnek át.
    „boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa”. a fidesz hívői – nem tévedés, nem hívek, hívők – ebből élnek. de ugyan, a valódi szegényeknek elég-e a mennyei ország, amikor orbanisztánban kopik fel az álluk? aligha.
    kétségtelen, ezt az orbanisztánt legitim, jogszerű módon nem lehet lebontani, erről gondoskodtak. ha bármi történne, sírva rohannának minden fórumra: de hát bántanak! nincs kétségem a felől, ahogy ’56-ban behívták az orosz tankokat, orbánék se tétováznának idegen – most miért ne legyen megint orosz? – erőt behívni, csak, hogy a No.’ ápolt megőrizze hatalmát.
    helyesbítek: az oroszokat nem kellett behívni, itt voltak ők, csak erőiket kellett egyesíteni.
    gyakorlatilag most sem kell behívni őket. már ott vannak orbán előszobájában.
    szebb jövőt!
    dózsa népe meg sehol sincs.

  • figyelő: honnan a kurva anyjából veszi a bátorságot, maga senkiházi, hogy bárkit lehazaárulózzon?
    kicsoda maga? (mondjuk, azt már régóta tudjuk: egy ostoba segg, nőneműben 3,14csa)

  • Figyelő
    2014 április 10
    2:27 du.
    Kedves Figyelő!
    Az nem baj, ha a szöveg angol nyelvű, hiszen Ön jól beszéli azt a nyelvet és le tudja a lényeget magyarra fordítani. Én nem beszélek angolul, de a Google fordítóval megoldom ezt a nyelvi problémát.
    Íme a külföldi sajtó véleménye Magyarországról és a magyar kormányfőről:

    Der Spiegel: Magyarországon maffiaállam működik, ahol az Orbán-klán az államkasszát dézsmálja.
    The Telegraph: Magyarország már nem egy teljes mértékben működőképes demokrácia. A kérdés az, hogy a többi ország akar-e egy olyan Európai Uniónak a tagja lenni, amelyben most már autoriter rezsimek is vannak.
    The New York Times: A magyar kormány újraírta az alkotmányt, oligarchákat hozott helyzetbe, és Orbán Putyinnal fűzte szorosra a kapcsolatát.
    The Economist: A közmédia a kormányzat szócsövévé vált, és Orbán Viktor központosítani akarja a hatalmát.
    The Guardian: Felcsút hátrányos helyzetű falu státuszban van és még mindig részesül 15 millió speciális kormányzati segélyben a közüzemi számláinak fedezésére. Orbán Viktor újraírta az Alkotmányt konzultáció nélkül, és már most 5 alkalommal módosította.
    The Financial Times: Az „orbanomics” folytatódik, és a következő ciklus sem lesz nyugodtabb az előzőnél.
    Die Zeit: Orbán Viktor egy kiválasztott magabiztosságával kényszeríti rá magát országára. Nem építi le a demokráciát és a jogállamiságot, hanem egyszerűen nem veszi komolyan. Mindegy neki, hogy milyen jogkörökkel rendelkezik az alkotmánybíróság és mennyire szabad a sajtó. A lényeg az, hogy most nem zavarják.

    Hogy ezen cikkek írói hazaárulók lennének, ez azért véleményem szerint nagyon durva túlzás.

  • Ille István
    2014 április 10
    2:39 du.
    István Barátom, én ma, pár órával ezelőtt valami olyasmiről olvastam, hogy állítólag a Fidesz választási eredményei nem legitimek, mivel a jelöltjeik az ajánlóíveiket másolták, amit a törvény szerint nem tehettek volna meg. Akik ezt állítják, van bizonyítékuk is. Ha ez nem egy kacsahír, akkor ebből nagy botrány is lehet. Íme:
    http://beregihirek.hu/?p=41822

  • El-fuser..!
    Hát az az igazság,hogy Figyelő itt a kevés normális közé tartozik,jobb ha tudja,a számok és a %-ok beszélnek,no meg ellenőrizték is a megfigyelők!
    Többen nagyon gyengék itt matekból!
    GÉZA!
    Ha zsarolták volna is a közmunkásokat…(ellenőrizni nem tudták!)és ha ezért a Fideszre szavaztak nem hinném,hogy ők
    döntötték el a végeredményt,na meg ha netán „végső” elkeseredésükben fellázadtak..?és a baloldalra szavaztak,akkor is akkora az eltérés,hogy ez a fel
    tételezés semmiképp nem állja meg a helyét!
    Nem hinném.hogy rajtuk múlott!!!

  • Géza arra gondoltam ,hogy ha azokat, vagy hasonló sajtó véleményeket termékeket,amiket Figyelő figyelmébe ajánlott ,olvashatná a
    Magyar átlag választó polgár talán tisztább fejjel voksolna.
    Azok a Magyar hírközlő médiumok TV -ék lapok amik jelenleg lefedik az országot, 80% a csalás a hazugság butítás a lélek rontás nagymesterei-és ehhez még hozzá adhatjuk a helyii kiskirályok ténykedését.-akik a helyi nekik kiszolgáltatott,politikai téren bizonytalan,vagy nem jártas választó polgárt,ilyen olyan anyagi ígérgetéssel , akár burkolt fenyegetéssel is befolyásol és maga mellé szervez.-sőt még az utaztatásukat is megszervezi.–Vajon miért??- a két szép szeméért??-vagy a megkívánt posztért?? vagy a kiskirály egyszerű sunyi gátlástalan, haszonleső.-azt hiszem az utóbbi.

  • Marcsi
    2014 április 10
    5:13 du.
    Kedves Marcsi!
    Nem csak a közmunkásokat zsarolták meg, hanem minden olyan munkaképes magyar embert, aki joggal félhetett attól, ha netán elveszíti az állását és nem a Fidesz nyer, akkor ő azzal az egzisztenciáját és a kenyerét is elveszíti.
    Amúgy szép dolog Öntől Marcsi, hogy nyilvánosan is megvédi Figyelőt. Abban igaza van, hogy valóban a számok és a százalékok beszélnek, viszont Figyelő a tényeket nem reálisan értékeli, hanem jócskán eltorzítja azokat, és a Fidesz nagyarányú győzelmét a baloldali összefogás pártjainak „bénázásával” magyarázza. Ez pedig nem igaz, ahogy ez az állítása sem fedi a valóságot, idézem Figyelő általam kifogásolt mondatát:

    „Sőt nem egyet ismerek, itt is olvasható az illető, hogy bár szavazott, de nem a Fideszre”.

    Ezzel a mondatával Figyelő részigazságokon lovagol és azt a hamis látszatot igyekszik bizonyítani, mintha a magyar választási törvényben semmi kifogásolható dolog nem lenne, és minden párt egyenlő esélyekkel indulhatott volna a választásokon. Ez viszont egy hamis látszat, mivel azzal a választási rendszerrel, amit Orbán Viktor úr létrehozott, és a külföldi sajtó is élesen bírál, a Fidesz demokratikus úton gyakorlatilag már nem leváltható. De ha már a számokon és a százalékokon lovagolunk, a Nemzeti Választási Iroda végzett a levélben leadott listás szavazatok megszámlálásával, és összesen 128.378 érvényes szavazólap érkezett.
    A végeredmény:

    1. FIDESZ-KDNP (95,49 százalék, 122.588 szavazat)
    2. Jobbik (2,28 százalék, 2.926 szavazat)
    3. MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP (1,16 százalék, 1.495 szavazat)
    4. LMP (0,45 százalék, 573 szavazat)
    5. Zöldek Pártja (0,18 százalék, 229 szavazat)
    6. SEM (0,10 százalék, 125 szavazat)
    7. KTI (0,06 százalék, 80 szavazat)
    8. Munkáspárt (0,05 százalék, 63 szavazat)
    9. Szociáldemokraták (0,05 százalék, 61 szavazat)
    10. Független Kisgazdapárt (0,03 százalék, 43 szavazat)
    11. JESZ (0,03 százalék, 40 szavazat)
    12. Együtt 2014 (0,03 százalék, 33 szavazat)
    13. A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt (0,02 százalék, 29 szavazat)
    14. Seres Mária Szövetségesei (0,02 százalék, 27 szavazat)
    15. Összefogás (0,02 százalék, 25 szavazat)
    16. ÚDP (0,01 százalék, 18 szavazat)
    17. MCP (0,01 százalék, 17 szavazat)
    18. ÚMP (0,00 százalék, 6 szavazat”)

    A lényeg, hogy a határon túli magyarság a trianoni jogsérelmük miatt, míg más országok magyarjai pedig úgymond, nemzeti alapon szavaznak a magukat nemzetinek mondó pártokra, a Fideszre és a Jobbikra. Márpedig a határon túli magyarok által leadott szavazatok alapján még a Jobbik is megelőzte a baloldali összefogás pártjait. A Fidesz tehát fellélegezhet. Orbán Viktor a saját nemzetével rontott rá a saját nemzetére, így ezáltal bevált Mikola István egykori jóslata, hogy történetesen a Fidesz évtizedekre bebetonozza magát a hatalomba.

  • Pecor
    2014 április 11
    5:37 de.
    Pontosan erről van szó kedves Pecor!
    Anglia is éppen azért akar kilépni az EU-ból, mert nem akarnak olyan szövetséghez tartozni, amelynek az Orbán Viktor vezette szélsőséges rendszerű Magyarország is tagja. Súlyos kritika ez, amit nem szabadna, ahogy azt Figyelő is teszi, elbagatellizálni és félvállról venni. Figyelő, aki szerintem biztosan olvassa az általam neki ajánlott külföldi lapokat, ő könnyen beszél, mert nem Magyarországon él, és ha Orbán Viktor ámokfutása miatt hazánkban bármi rossz történik, azt ő nem a saját bőrén fogja érezni. Veszélyes dolgok ezek, és egy EU-s ország vezetőinek a demokráciát tisztelnie illene. Mi van akkor, ha az EU úgy dönt, hogy gazdasági szankciókat foganatosít hazánkkal szemben? Ne feledjük, hogy ezt megtették Ausztriával is, miután a Jörg Haider vezette osztrák szélsőséges Szabadság párt törvényes úton bekerült a törvényhozásba. Mit tudtak tenni az osztrákok? Új választások kiírását követelték a törvényhozóktól, ahol ezt a szélsőséges pártot egyszerűen kizárták a magukat megmérettetni szándékozó demokratikus pártok közül, és utána helyreállt a demokrácia, majd utána Ausztria feloldozásra került a gazdasági szankciók alól.
    Ha azt hiszi Orbán Viktor, vagy az ő bármelyik fanatikus híve, hogy ez Magyarországgal nem történhet meg, az szerintem nagyot téved. Anglia nagy befolyással rendelkezik az EU-ban és komolyan kellene venni, amit rólunk mondanak, mert ha nem térünk észhez, ők könnyen elindíthatják a lavinát, és azután az összes magyar gazdasági húzóágazatot és nemzeti összterméket (GDP) előállító multi cég is kivonul hazánkból. Onnantól kezdve aztán majd felhúzhatjuk a vasfüggönyt, és az alapoktól kezdve újra felépíthetünk egy új rendszert, feltéve, ha találunk olyan követőket, akik velünk szövetkeznek. Én arra tippelek kedves Pecor, ha ne adj Isten ez netán bekövetkezik, akkor hazánk vagy újra orosz fennhatóság alá kerül, vagy teljesen elszigetelődik, és Észak-Korea sorsára jut.

  • Látom, sokaknál kiborult a bili arra kijelentésemre, hogy a magyar származású, külföldi írókat, akik a magyar megválasztott kormányt gyalázzák, hazaárulóknak tartom.
    Talán már túlrégen élek külföldön és ott figyelemmel kisérem, mind az USA választásait, mind a kanadait.
    Több külföldi lapot, magazínt is olvasok.
    Az itt lezajló választások előtt és alatt, harcias, egymást feketére festett vélemények röpködnek.
    De még sehol nem olvastam, hallottam a megválasztott pártot vagy kormányt utólag, külföldi sajtóban gyalázó cikket, és főleg rágalmazó hazugságokkal lejárató cikket!
    Mert ezzel nem a megválasztott pártot teszik lehetetlené, hanem az ország jó hírét és külföldi lehetőségeit gátolják, rontják le készakarva. Majdnem egyszerre volt a magyar választás és a helyi quebeci választás, itt is olvasható, Christ írt erről cikket. A helyi két francia párt közötti harcnak és ha úgy tetszik létjogosulságnak, volt a nagy döntője.
    A szélsőséges, szeparetista párt és a kanadai érzelmű Liberális párt között volt a harc. A válaztást nagy többséggel nyerte meg a federális Liberális párt.
    Lassan egy hét telt azóta, de egy cikkről, TV kommnentről nem tudok, amelyben a vesztes PQ párt gyalázta volna a nyertes pártot.

  • Bogdán Géza
    2014 április 11
    10:04 de.
    Megnyugtatom, kedves Géza! Cameron konzervatív angol miniszterelnök, hasonló érzelmekről adott tanúságot többször is az EU-ról.
    Félelmei nem megalapozottak.
    T.i. a magyarok MÁSODSZORRA szavazták meg a Fideszt és ha demokrácia van, nem csak papírion, hanem gyakorlatban is, az EU-nak le kell ezt nyelnie. Ha nem is szívesen.

  • Kedve Géza tökéletes a meglátása, Fidesz hívők azt hiszik
    vagy gondolják hogy Orbán a nagy honvezér,aki állandó harcban áll,őértük harcol,a jólétükért a boldogulásukért,
    ellenség meg sehol.-ez ám a nagy csapás.-az már nem jut az eszükbe,nem is gondolnak rá,hogy ez egy betegségnek a feltűnő tünetei.-Orbánnak olyan esélyei vannak az EU ellen mint fingnak a forgószélben.
    Fel a fejjel Géza,ha Orbán nem változtatja meg gyökeresen a politikáját és nem igazodik az általa is elfogadott EU törvényeihez akkorát fog bukni mint a pajta ajtó.Róna Péter megmondta,Orbánt olyan gyorsan eltudnák söpörni,hogy csak filléreket jelentene az EU számára.
    Géza biztosan ismeri azt a mondást,hogy mindig a legrühesebb malac visít a leghangosabban,- most ennek vagyunk tanúi.-ami a Figyelő politikához fűződő véleményét illeti,-hát –a fenti forgószeles eset,ide illik.– bár a kényesebb kérdéseket mesterien kikerüli-

  • Figyelő elég vegyes a paletta,Orbánt már elég sok neves személyiséghez hasonlították,-hogy tisztán lásson egy párat megnevezek,–Mussolini,Hitler Rákosi most nem jut eszembe több,-De ,hogy Orbánt és Reagent össze hasonlítani,rögtön
    magamhoz nyúlok.–miért nem mindjárt a jó istennel,
    Egyszerűen röhejes-

  • Géza!
    A baloldal ugyan nagyon bénázott(no meg őrjöngött,hazudott,
    alpári volt)ezt többen el is ismerték és többség ebből nem kért,meg értékelte a jobboldal stílusát,eredményeit a 4 évet,de az előző nyolcat sem felejtette….
    Hát bele kéne törődni és érvekkel a törvényesen a parlamentben bizonyítani (ha képesek rá…?)és nem azzal fenyegetődzni (Bajnai,Gyurcsány főleg)hogy az utcára viszik hőbörögni az embereket,remélem ezt nem fogja tűrni egy legálisan megválasztott kormány és a törvény erejével helyre teszi az uszító bajkeverőket (remélhetőleg nem lesz szükség „gumilövedékre” ahhoz,hogy a békét szerető
    polgárok nyugalmát megvédjék….!

  • Pecor
    2014 április 11
    2:36 du.
    Az nem tünt fel elzárt képzetében, hogy én csak egy linket tettem be, amit véletlenül találtam.?
    ÉN is ismerem a többi hasonlatos neveket, de megszoktam, hogy a magyarok nem okos és uri politikai vitázok!

  • Figyelő kedves:
    Az elzárt képzeletemben az tűnt fel,hogy Ön ezt a linket pusztán Orbán ímádatából és dicsekvés képpen hozta ide.
    Megcáfolom Önt,a Magyar hölgyek és urak , okosak és úri politikai vitázok,de a fanatikusokkal szemben elég nehéz úrizálni.

  • Félelmet keltő, amikor egy demokrata azt vallja, ha egy neki nem tetsző kormányt legitim és jogszerű eszközökkel demokratikus úton leváltani nem lehet, akkor erőszakos módszerek is megengedhetőek.

  • asher alexander

    gt nem olvastam sehol,amikor meg a gyurcsany kormanyzat idejen,a jobbik nem csak hogy hirdette ugyanezt,de ide-oda pl,; football labdakba rejtett pokolgepet is tett miniszterek hazainak,csaladjainak,gyerekeinek kozelebe!!

  • Igaz, minden sora ! S ha az alábbi link tartalmával hasonlóságot keresünk, bőven találunk:

    http://eurocom.wordpress.com/2013/05/10/a-legfurcsabb-dolgok-a-ceausescu-hazasparrol-a-kommunizmus-idejen-a-romanok-kozott-keringo-tortenetek-a-dragasani-i-halalos-reszegeskedes-a-tavcsoves-vadaszat-a-nep-hazanal-elkovetett-gyilkossagok/

    Ebből idézetek „Az Aranykorban nagyon sokan beszéltek arról, hogy Nicolae Ceauşescu egy-egy ruhát csak egyszer viselt, hogy a legközelebbi szekusaival kóstoltatta meg az ételét, hogy biztos legyen, nincs semmi megbetegedési veszély…”
    „Ceauşescunak mániája volt a biztonsága és az egészsége, ez biztos. Egy lehetséges orosz támadástól óvakodott, amivel a szovjetek megpróbálhatták volna eltávolítani a hatalomból, lásd Jugoszlávia esetét. „
    „Megrémülve attól, hogy az ország első házaspárja nekiáll átépítéseket és bontásokat végrehajtani a múlt század híres építészei által tervezett szép kastélyban, a muzeológusok megijesztették őket, azt mondva nekik, hogy a kastélyban egy olyan gomba van, ami a faelemeket támadja, de az emberre is nagyon veszélyes. A „hazugság” nem állt túl távol az igazságtól, „

    Orbán is előkostoltatja az ételeit, pl a fogorvosát már milliárdokhoz juttatta !!! – a többiről vagy tudunk vagy nem…….. Egy biztos nem él a hatalmával, hanem maximálisan pofátlanul visszaél a vekkeres szélkakas Orbán! – Magyarország FELOLVASÓ miniszterelnöke…..

  • Kétségbe ejtő, MIÉRT HAGYJA a KORMÁNYVÁLTÓ ELLENZÉK azt, hogy a múlt század híres építészei által tervezett és megépíttetett épületeket MÁS FUNKCIÓKRA használja Orbán személyes gőgjének ki-vagyiságának, „hatalmasságának” érdekében !!!!

    Az ELLENZÉK MINDEN EGYES TAGJÁNAK EZ ELLEN HATALMAS TÜNTETÉST KELLENE SZERVEZNIÜK, akár külföldi szimpatizánsokat, az UNIÓT is meghívni erre!!!!!

  • fakopács
    2014 április 11
    11:43 du.
    Igen, éppen erre gondoltam én is!

  • fakopács: magának van is mitől félnie. gondoljon csak a felhasználó (család?) nevére. nem fogják orbánék magyarázkodni hagyni.

  • fakopács.-azt nem tartotta félelmetesnek amikor az a hír járta ,hogy –Nekimegyünk a kormánynak???-azt is demokratikusan választották meg.
    –egy demokratikus államban–egy demokratikusan megválasztott kormánynak ,nem az az elsődleges feladata,hogy a beiktatásának ceremóniájáról törvénykezzen.–ellenkezően- a kormány demokratikus úton történő vértelen leváltására kell helyezni a hangsúlyt. Ha pedig ezt tőrvényekkel akadályozza,nehezíti,vagy tiltja-már nem beszélhetünk demokratikus kormányról-akkor sem ha demokratikusan jutott hatalomra.–ezután pedig csak egy variáció van –Na attól van félni valónk mindnyájunknak.-Kedves Harkály-

  • Pecor: Igaza van. Elfogadom. Meggyőzött.

  • Ille már megint „nagyot” alakított,már nem 10,hanem kb.9 millióan vagyunk és ebben a kiskorúak,gyerekek is benne vannak, akik ugye nem szavazhatnak!!!De szerinte 8 milliónak kellett volna,na szegény matekból biztos legalább annyira gyenge volt….mint most észből!Nem egyenes következmény,mert ugye lehetne valakinek józan paraszti esze…vagy nem?
    Nem a hazugság és nem a hülyeség győzött,hanem az emberek
    többségének a szavazata…..na pihi nagyokos…..!

  • Na meg 8 millió ember eddig sem szavazott (mindenkit beleszámítva,legfeljebb régen amikor még többen voltunk és kötelező volt)most ez a szám csak a kinti magyarokkal együtt
    képzelhető el,de ugye sokan nem szavaztak senkire!!

  • Boda!
    Maradjunk a tényeknél.
    A szavazásra jogosultak 27% szavazott.
    Ebből lett a diktatúrának 47%. Ez szerintem igen messzire esik a 67%-tól!
    Az önhatalmúlag módosított törvényekkel az előző választásokkal összehasonlítva így kreált önmagának plusz 750 000 szavazatot. Amikor egyenlőtlenségről meg csalásról beszélünk, erről a kreációról beszélünk, és ezt semmiféle demagógia nem tudja eltakarni.

  • Marcsi
    2014 április 14
    4:26 du.

    Igazságpárti vagyok, úgyhogy tegyük helyre ezt a dolgot egyszer és mindenkor, hogy az „emberek többségének a szavazata győzött” volna.

    Ez a mondat egyszerűen nem igaz így ebben a formában. Értem én, hogy nyert a Fidesz, el is fogadom a választási eredményt, de ez nem felel meg a valóságnak, hogy a szavazóképes emberek többségének támogatását élvezik. Ez még arra a kisebb halmazra sem igaz, amelyben a ténylegesen el is ballagott szavazókat vesszük alapul.

    Az igazság ezzel szemben az, hogy az emberek kisebb része szavazott a Fideszre. Mind az ország illetve a nemzet lélekszámát tekintve, mind a szavazóképeseket tekintve, mind pedig a tényleges szavazókat vizsgálva is.

    Ami természetesen megkérdőjelezhetetlen, hogy A Fidesz nevű pártra több ember szavazott, mint egyéb más politikai tömörülésre, de ebből nem következik egyenesen az, hogy: „az emberek többségének a szavazata” A Fideszt támogatja. Ez így pontatlan és azt a látszatot kelti, hogy az ország nagyobbik része egyet értene a Fidesz politikájával, miközben valójában éppen az ellenkezője rajzolódik ki -egyrészt a szavazatok alakulását megvizsgálva, másrészt a Fidesz szavazók jelentős megcsappanása alapján, amely annak ellenére jelentősen visszaesett, hogy a külhoni szavazatokkal újfajta és százezres nagyságrendű plusz szavazatot is szereztek.

    Minden más állítás vagy tájékozatlanságból pontatlan, vagy pedig tudatosan félrevezető a ha a Fidesz többségi támogatottságáról e formán esik szó.

    Ezek a száraz tények a meglévő adatok alapján. Az más kérdés, hogy a számok köré aztán a politikusok milyen törvényeket, választási rendszereket írnak meg és megint más kérdés, hogy miképpen kommunikálnak egy jelentős szavazótábor gyengülést. Orbán retorikája, hogy a negatívból is pozitívat csinál, hogy teljesen az ellenkezőjét mondja mindennek ami a valóság, ahogyan most is azt hozta ki, hogy elsöprő, világraszóló győzelmet arattak és, hogy soha nem volt ilyen egységes a nemzet. Miközben ezzel szemben tény, hogy 16 éve nem volt ilyen kevés szavazójuk, pedig külhonból jelentős számú új szavazót szereztek. Ugyan ez a 180 fokos félrebeszélés figyelhető meg szinte mindenütt amit az elmúlt években véghez vittek, márpedig ez nem jó a magyarság jövőjét tekintve.

    A baloldal teljes megsemmisülését és az ország megosztottságát csillagos 5-ösre hozta Orbán, amit 2002-től tudatosan épített fel. Ez a megosztottság és ennek fenntartása a feltétele annak, hogy a kiábrándult tömegek elvesztése sem okoz problémát. De még egyszer mondom, hogy bármit lehet kifelé kommunikálnia a vezetőknek, a számokat viszont meghazudtolni azt nem lehet.

    Ebben tehát véglegesen egyetérthetünk, hogy nincs többségi társadalmi támogatottsága a Fidesznek, hanem éppen az ellenkező irányú folyamatok zajlanak és rajzolódnak ki -amelyet ennek a választásnak eredményei igazolnak.

  • huncanada: az a nagy büdös helyzet, hogy a szavazatokat illetően az ÖSSZES ellenzéki szavazat – beleértve a jobbikot is, mivel hát, az is ellenzék volna, vagy mifene – kb. 200 ezerrel számlált többet, mint a fideszé.
    hogy ebből mitől következne boda agyrémje a fideszre szavazók többségét illetően, az elmeorvosára és alsó tagozatos számtantanára tartozik.
    azonban a fidesz választási, izomból átgyűrt, senkivel nem egyeztetett számítási modellje sokkal inkább ludas ebben, de az se az emberek többségéről szól, de még csak nem is a szavazók többségéről.

  • boda: így van, pihi, picinyem. heverjen csak el párnáin, özvegy prókainé 😀
    upppsz… fingja sincs arról, kit is idézek ide 😀

  • Bunkó ille!

    maga folyton csak a saját „belső” sugallatait… idézi,a sajátos …stílusában,ami itt a sikk….
    HunCanada!Lehet,hogy kevesebben szavaztak(persze az össz népesség 27 %-nál azért többen!!!)de pontosítsunk: azok akik szavaztak többségében a Fideszre,a második a baloldali egylet lett és szorosan!!!a harmadik a Jobbik,nem véletlenül!…..Ezen el lehet gondolkozni,morgolódni,de bele kell nyugodni a tényekbe!

  • HunCanada
    2014 április 15
    8:36 de.

    „A Fidesz nevű pártra több ember szavazott, mint egyéb más politikai tömörülésre, de ebből nem következik egyenesen az, hogy: “az emberek többségének a szavazata” A Fideszt támogatja. Ez így pontatlan és azt a látszatot kelti, hogy az ország nagyobbik része egyet értene a Fidesz politikájával, miközben valójában éppen az ellenkezője rajzolódik ki -egyrészt a szavazatok alakulását megvizsgálva, másrészt a Fidesz szavazók jelentős megcsappanása alapján, amely annak ellenére jelentősen visszaesett, hogy a külhoni szavazatokkal újfajta és százezres nagyságrendű plusz szavazatot is szereztek.”

  • HunCanada
    2014 április 15
    8:36 de.

    Igen, ez így pontos. A szavazatukat leadó állampolgárok nagyrésze a Fideszre szavazott, bár így is jelentősen csökkent arányban, mint az előző választásnál. A baloldal összesen, mind a négy-öt párt összevonásával is alig tudta lehagyni a Jobbikot, ami az egyetlen párt, amelyik nemcsak stabilizálta, hanem egyértelműen növelte a szavazóbázisát az összes párt között egyetlenként. Vagyis a Fidesz előnye nagyrészt a baloldal vállalhatatlanságának, agresszív politikájának, töketlenségének köszönhető. Nincs kire ujjal mutogatni. Igaza van Schiffernek, le kellene ülni és elgondolkodni, elvtársak.
    Laci, komolyan Szanyit akarják az EP-be küldeni? Erre mit lehet mondani?

  • asher alexander

    boda!
    akkor a kb 60%-nyi Nem szavazo velemenye nem is szamit szerinted mi??
    majd megint a kissebbik resz donti el hogyan elhet a tobbseg!!?

  • marcsi: gondolom, a kedves mama most rendesen szégyenkezik a sírjában, hogy ilyen selejtet volt képes a világra hozni!

  • dakota: gondolom, tőkés – akit egy nem létező párt kíván az EP-be delegálni – jobban fekszik magának. csak azt nem tudom, előről, vagy hátulról?

  • asher alexander: A nem szavazóknak tudomásul kell venni, hogy a kevés szavazó diktál nekik. Talán el kellett volna vonszolni a seggüket szavazni. Ha már az elődeink annyit küzdöttek a lehetőségért. Én tudtam érte utazni 2500 kilométert, ők pedig lusták voltak lesétálni 300 métert.
    Most azt kapják amit megérdemelnek.

  • asher alexander

    nem egeszen ugy van az!!
    olyan esetekrol is tudomasom van ahol olyanok neveben szavaztak prokuracioval,akik reg meghaltak!!
    csalas volt az egesz!!

  • A részvétel akkor is siralmas volt.

  • Na az értelmesebbeknek írom
    (nem paraszt pityunak,meg a többi leépültnek,mint asher…)Egy kicsit a tényekről:
    4.807.450 ezren voltak szavazni,az több mint 50 % ugye hazug,lökött banda?
    Aztán a kinti magyarok közül 59.846-an szavaztak a Fideszre
    a Jobbikra 1.454-en,az MSZP-re 775-en a szocdemekre 32-en,az együtt 2014-re 16-an,a többi ismeretlen kis pártot már nem érdemes felsorolni,a lényeg ,hogy a kinti magyarok 95,4 %-a
    a kormánypártra szavazott.
    Aztán egy génhibával született selejttől….(akit elfelejtettek elvetetni…)nem igazán sértés,ha mások
    felmenőivel foglalkozik,ő ilyen állapotban van szegény…
    de ezen (csakis ezen…)a fórumon sikert sikerre halmoz!

  • Na Don Ovuz tényei,meg asher süket makogása valahogy
    sokaknak nem jön be!
    Nyugodjanak meg,különben is szerencsére messze vannak a „hazafiak”,legalábbis az utóbbi!!!

  • marcsi: nos, egy kis gondja van a számokkal – bár nem csak ezzel:
    1. FIDESZ-KDNP (44,37 százalék, 2.132.996 szavazat)
    2. MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP (25,88 százalék, 1.244.261 szavazat)
    3. JOBBIK (20,46 százalék, 983.476 szavazat)
    milyen érzés, kicsi boda, seggfejnek lenni? 😀

    mellesleg: jó a füle? mert az enyém egy kicsit cseng. tudja, ma reggel lövészeten voltam.
    de, ha maga nem volt, akkor javaslom, figyeljen, hamarosan csengetnek magánál. nem a kaputelefonon, hanem az ajtón. tudja, már megvan a rutinjuk: az ápolói jönnek magáért. nem szép dolog félbe hagyni egy kezelést!

  • Ille maga tényleg totál hülye, ami a hazugságaival és a rosszindulatával együtt már tényleg sok!
    A %-os megoszlást én a kintiekre (kinti magyarokra értettem)le is irtam!!!!!!!
    Az összes szavazat pedig hiteles forrásból származik,persze nem magától,na befejezem,mert még a szintjére jutok….
    Maga a itthon él (sajnos,így még nagyobb szégyen a baromsága)
    se írni se számolni nem tud szerencsétlen….ha tudna akkor rájöhetne,hogy 4.807.450 vajon hány százalék?…..
    Na nem 27,mennyi okos pistike….
    nem írna ilyen hülyeségeket!
    Persze Géza is nagyot tévedett a számaival,amikor nekem válaszolt,nem tudom honnan vette,de illével sincs szinkronban,meg azokkal sem akik 27 %-os részvételt írtak!
    Na túlragoztam a dolgot,értelmesebb elfoglaltásom akadt,és nem nekem kellene bizonygatni,hanem a fórum munkatársainak!!!

  • Marcsi
    2014 április 15
    5:27 du.

    Marcsi, a tényekbe bele vagyok nyugodva ahogy már nem először írom. Ráadásul a tények azt mutatják, hogy a Fidesz szavazótábora jelentősen megcsappant, a szociké pedig nőtt. (2010 után a szocikból kiváltakból nőtt össze a 2014-es választásokra a „kormányváltók” csapata, így ugyan arról a képződményről beszélhetünk csak több kisebb párt egyesülésével, Összefogás néven.)

    Ami pedig a lényeg. Ön megint ezt írta: „…. de pontosítsunk: azok akik szavaztak többségében a Fideszre…”

    Hát elég hosszan írtam le előzőleg, hogy ez egy hazugság, és most megint ezt írja le kedves Marcsi. 🙁 Sírva fakadok, de tényleg.

    Hogy szavaztak volna többségében a Fideszre a szavazók, amikor a SZAVAZÓK 44,37 százaléka szavazott a Fideszre? Én úgy vélem, hogy a 44,37 és az 55,63 számok közül a 44,37 a kisebb, vagyis szó szerint megcáfolható az, hogy többségében NEM szavaztak a fideszre a szavazók!

    [A többiekről ne is beszéljünk akik nem is mentek el szavazni, mert akkor a két szám 27 és 73 lenne, ahol a 27 szintén úgy vélem, hogy a kisebbség, vagyis azok akik a Fideszre szavaztak.]

  • Akik nem mentek el szavazni azokkal nem kell foglalkozni. Ha nincs politikai véleményük, akkor nekik mindkét oldal jó. Ha undorból nem mentek el, akkor meg nem lehet tudni melyik oldaltól undorodtak.

  • dakota
    2014 április 15
    11:03 du.

    „A szavazatukat leadó állampolgárok nagyrésze a Fideszre szavazott” – Nem, ez nem így van. A nagyrésze nem a FIdeszre szavazott. Épp ezt ecsetelem Marcsinak is.
    Ellenben akik nem a Fideszre szavaztak azoknak a szavazata elaprózódott két nagyobb ellenzék (Jobbik, Összefogás) és az éppen bejutott LMP között. Így tudott a többi párthoz mérten fölényes győzelemmel kijönni a Fidesz ebből a választásokból a sok százezer szavazatvesztés ellenére is.

    Abban egyetértek persze veled, hogy a baloldal töketlenkedése nagyban befolyásoló tényező volt.

    A Fidesz is a legvállalhatatlanabb „hülyegyerekét” küldte ki az EP-be hereverélni. Ebből az aspektusból nézve Szanyi kapitány maga a felüdülés ha Magyarország jövőbeli EP képviseletének minőségét tekintjük alapul 😀

  • marcsi: a 4,8 milliót honnan vette? boda, harmatos virágszálam, mijafrancnak magyarázkodik? miért nem vallja be férfiasan, hogy hülyeségeket ír?
    ami az én szintemet illeti, már mondtam, hogy oda még sokáig kell magának kapaszkodni, úgyhogy egyenlőre nézegesse csak a béka fenekét, hiszen még az is maga fölött van 😛

  • boda, melyik szót nem értette? két hétig maga kussban van, köszönhetően a 80 éves nénik-bácsik rabosításának jogosságáról szóló kommentjének!
    ha visszajön, remélhetőleg visszafogja magát.
    ha nem, senkinek nem fog hiányozni!

  • boda, mint jeleztem, maga kussban van. mit nem értett meg belőle? hiába erőlködik, nem kerül ki a hozzászólása, mivel képtelen megállni, hogy ne sértegessen.
    ha majd észhez tér, megjelenik, de csak addig, amíg vissza nem esik, de akkor már egy hónapról fog szólni a szilencium!
    ez van.

  • Maga szélső balos bunkó csökevény, maga lesz hamarosan kussban,bunkó!
    Tudom nem közli,le csak maga sértegethet,de vigyázzon túllépett egy határt maga aljas féreg!!!
    Egyébként ki nem sz….le az egyoldalú cenzúráját egy ilyen MSZMP-és csökevénynek…

  • egy kiengedett komment a karanténból, ha valaki eddig úgy vélte volna, hogy boda megrendszabályozása túlzás…
    hiába, az ilyen boda-féléknek előbb-utóbb lemállik a kultúrmáz az orcájáról.
    már fenyegetőzik is, ami azért, lássuk be, elég mókás 😀

  • asher alexander

    boda!
    echt magyarosch!!

  • Mennyire igaz a Mörfi-féle mondás :

    ” Ha a tények nem egyeznek az elképzeléseiddel , alakitsad át a tényeket ”

    Kiváltképp így van ez ha a Boda-féle senkik fejthetik ki primitívségeiket az ilyen fórumokon.

    Valós közösségekben az ilyen idióták szóhoz sem juthatnának !