Szijjárto Péter for külügyminiszter?

2014 április 30 8:12 de.13 hozzászólás

Szijjártó Péter lehet Magyarország új külügyminisztere szeptembertől, amennyiben akkurátus a hvg.hu mai cikke, miszerint a fiatal fideszes politikusra először a KÜM parlamenti államtitkári szerepe, majd szeptembertől pedig a külügyminiszterség vár. Ugyanis először Németh Zsoltot válja az államtitkári székben – mely a KÜM második legfontosabb politikai vezetőségi pozíciója – majd miután Navracsics Tibor leendő külügyminiszter várhatóan egy úniós pozícióba távozik szeptemberben, Szijjártó Péter veheti át a minisztériumot.

Audi Péter

Audi Péter

Meteorikus iramban emelkedett Szijjártó karrierje az Orbán kormányban. A 35 éves politikus – aki köztudottan Orbán Viktor egyik leglojálisabb embere – a miniszterelnök személyes szóvívőjeként kezdte a NER-ben a pályafutását, majd külügyi és külgazdasági titkárként folytatta. Ő volt az orbáni „kelet nyítás” politika egyik fontos kivitelezője, ennek keretében többször utazott például Bakuba, Azerbajdzsán fővárosába.

Miközben Martonyi János leköszönő külügyminiszter időnként inkább a maga útját járta és némiképpen eltért az Orbán-vonal fősodrásától (például abban, hogy ő mindig eléggé elkötelezett EU-párti volt és nyugatellenességgel aligha volt vádolható), Szijjártó eddig inkább arról volt híres, vagy hírhedt, hogy egyetlen független gondolattal sem rendelkezett. Lehet, hogy szeptembertől kicsit lepusztul a magyar Külügyminisztérium? Azt is érdeklődéssel (és valamelyest remegve) várjuk, hogy egy potenciális Szijjártó-miniszterség alatt kit neveznek ki Pordány László ottawai nagykövet utódaként.

13 hozzászólás

  • A flegma cinikus Navracsics sem lett volna jobb. Szijjártónak legalább nem kell laptopot venni, mert már van neki.

  • Szijjártó valamilyen titkos ismerettel rendelkezik,ezért repül olyan gyorsan felfelé.Irányitása alatt Magyarország valosziüleg keletfeléigyekszik idomulni nem az EU.felé.

  • ugyan, ki fogja komolyan venni ezt a pojácát? akkor se, ha normális hajzatot hordana 🙂

  • Túl fiatal a pozícióra, még akkor is ha az egyéb dolgokat nem vesszük figyelembe.
    Egy ennyire fiatal külügyminisztert nem vesznek sehol komolyan. A tapasztalatlanságból eredő bakik megint nevetségessé teszik az országot, mint a fideSS-1 kormány alatti hibák.

  • ˙
    Ez a szopottgombóc fejű alak, a papagálykommandó („monnnyonnle, monnnyonnnle, monnnyonnnle…”) egykori előénekese, aki a beszéd közben beiktatott orrhangú hammogásáról ( hhhhaaaaooo ) még a mai napig sem volt képes leszokni, az azerbajdzsáni baltásgyilkos kiszabadítója, stb. méltó utódja lehet a (talán mégiscsak) kompromisszum képesebb Martonyinak… Egy biztos, tovább feslik az amúgy is rongyos fidSS vászon…
    .

  • Bízzunk benne, hogy ezen a szemüvegen már a rács perspektívát gyakorolja…

  • gizda gerszon

    Ez még viccnek is elég gagyi nem még valóságnak.

    Bár Laoche azt mondotta egykoron :

    Az árnyékban nőtt gyümölcs is beérik egyszer ha másnak nem cefrének 🙂

    A fdss már több alkalommal is bizonyította hogy az ő „emberei” kiváló párt katonák de semmihez nem értenek és semmire kellők 🙂

  • Orbán kormányában,sosem volt a tudás,a szakismeret,a rátermettség elsődleges egy magas pozíció eléréséhez,hanem a vakhit gerinctelenség és a nyelvhossz.Mivel a diktátor legnagyobb ellensége,a -tudás a művelt ember,-ez a diktátorra nézve veszély forrás lehet,ezt pedig nem tűri meg a környezetében.
    Ha szemügyre vesszük az Orbán által kinevezett,személyeket
    akik a legmagasabb állami pósztokon lézengenek,ékes bizonyítéka a közép, vagy az alatti tudás szint,szakismeret.

  • Mi van? A Kanadai Magyar Hitgyülekezet megmondói lepték el az oldalt?

  • Ille István

    gadzso: ahogy látom, csaba fiam, maga is itt van – de minek? a hozzászólása ugyan jópofa – legalábbis annak hiszi – de semmi köze egyetlen cikkhez sem. mi lenne, ha egyszer, kivételesen, érdemben is hozzá szólna valamihez? tudja, ma a munka ünnepe van – valami olyasmi, amiről magának, csaba fiam, fingja sincs – de kivételesen próbáljon meg dolgozni egy kicsit. mármint, dolgoztassa meg az agyát – ami, megértem, a maga esetében komoly megerőltetést jelent – és hozzon össze egy összetett mondatot, ami nem személyeskedés!

  • Ille István: Azért ez is jópofa. Henyéléssel ünneplitek a munkát. Ez sokat elmond.

  • Ille István

    llanfair: na, azért át a magas-tátrán, zergebaszta utakon, az minden lesz, csak nem henyélés 🙂 doremi tuti, hogy vizet fog facsarni a majrévasból 😀

  • Ille István: Ne téveszd össze a saját élvezetedet a társadalmilag hasznos tevékenységgel. Meséld már el mi haszna van a Fidesznek abból, hogy Te jól érzed magad?
    Légyszíves ezt tartsd szem előtt legközelebb, mikor munka helyett szórakozol.