Drága üveggyöngyeink – Gondolatok az orbáni ellenforradalmi rendszerről…

2014 május 23 12:02 de.19 hozzászólás

A magyar választók áprilisban nem érzékelték a diktatúra jeges leheletét, az orbáni fülkeforradalom katasztrófát ígérő veszélyeit, pedig az előzmények kemény orrba veréssel figyelmeztettek rájuk. Több ez, mint hogy sáros üveggyöngyökért (ld. rezsicsökkentések) eladták volna a maguk s a gyerekeik-unokáik jövőjét. Az Orbán-kormány Horthy-kultuszt épít, egy momentum kivételével: az akkor uralkodó elit a kurzust ellenforradalmi rendszernek nevezte, e minősítést azonban a maiak mintha szégyellenék. Legalábbis nem emlegetik. Sőt: forradalomnak próbálják elsózni a rezsimjüket. Hogy mi jön, négy vagy több év kormányzás, vagy valami gyors havária (például pénzügyi összeomlás, és az azt törvényszerűen követő társadalmi mozgás), ma még nem tudható. Mérvadó közgazdászok (Várhegyi Éva, Petschnig Mária Zita és mások) szerint a folytatott gazdaságpolitika összeomlással fenyeget.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Az azonnali országcsődöt az Európai Unióból ömlő pénzügyi források akadályozzák. Orbán kizárólag emiatt nem lépett ki eddig az unióból, pedig láthatóan utálja, ha valamiben korlátozzák. Ha akaratát nem érvényesítheti úgy, ahogyan megtervezte. Ha bármi zavarja. Igazából úgy kell neki egy-egy bírálat, mint ablakos tótnak a hanyatt esés. Nehezen tűri. Megpróbál valami tessék-lássék módozatot, hátha lenyelik Brüsszelben (ld. pávatánc), és ezt az egészet szabadságharcnak árulja, a nemzeti érdekek képviseletének. Nem az. Népámítás. Ez kizárólag az Orbán-akarat képviselete, amely nem esik egybe, sőt ellentétes a nemzeti érdekekkel. Minden kormányfői lépés – a keleti szélben történő vitorlázás, a Putyin-kötődés, az, hogy pénzt igyekszik szerezni a politikájának nyugodt folytatásához bárhonnan (ha ez sikertelen, akkor is) -, az Európai Uniótól való távolodását, vagy annak kísérletét jelzi.

Hadsegédei, a mi parlamentbe küldött újnyilasaink, Orbánnal ellentétben az unióból való kilépést forszírozzák. A demagógia nem ismer határt. Hogy mi gyarmatok vagyunk, a multik talicskázzák kifelé a pénzt az országból, és hasonló okok miatt sínylődünk. Hazudnak, bele a képünkbe.

A világtörténelemben nem volt még olyan gyarmattartó, amelyik évtizeden át hatalmas összegekkel segítette volna a gyarmatát. Miért foglalta akkor el? Jövedelmet remélt onnan, pénzt, aranyat, bányakincseket, és meg is kapta. Aztán. Multik. Először betalicskázták hazánkba a pénzt, abból itt soha nem látott hipermarketeket, egyben kereskedelmi kultúrát hoztak, gyárakat létesítettek, vagy a meglévőket fölfejlesztették korszerű technológiáikkal (amelyeket mi korábban meg se bírtunk venni, mert nem volt rávalónk), és ma a magyar export négyötödét e multik adják. Tőkéjük és tudásuk nélkül harminc évvel hátrább tartanánk. Egyedül a mezőgazdaságban kevés a külföldi tőke, meg is látszik az ágazat nyomorúságos teljesítményén.

Mi történne, ha kilépnénk az unióból? Abszurdum, de mégis. E multik jókora része hamarosan kiszivárogna innen, mert nem akarna még vámot is a nyakába venni az unióba történő exporttal. Százezrek maradnának munka nélkül. A mezőgazdaság nem bírná elviselni az évi ötezer milliárd forintot meghaladó uniós földalapú támogatás hiányát, amely 170 ezer gazdálkodó több mint 90 százalékának a termeléséből származó valós nyereséget pótolja (mert olyan nincs), tehát az ő személyes jövedelmét jelenti. Az ágazat máról holnapra összeomlana, vetni sem bírna. Az import élelmiszer ára – a forint 68 éve nem ismert, percenkénti devalválódásának következményeként – a mainak a többszörösére ugrana. Megfizetni kevesek tudnák. Azt a hatszáz ezer magyart pedig, aki az unió fejlett államaiban találta meg a számítását, megszűnvén a szabad munkavállalás – kitessékelnék országok sorából.

Egyetlen biztos támpontot ismerünk: honfitársaink nem szeretik az éhezést.

Aki az Európai Unióból való kilépéssel politizál, az nem tudja, mit beszél, noha úgy véli: ez adna neki szabad kezet az ország irányításában. Bármit megtehetne zsidókkal, cigányokkal. Akár gettókat létesíthetne számukra, akár munkatáborokat. Ma még csak köpködnek, holnap már gyújtogatnak. Némely világlapok jajonganának, mert hazai orgánum már nem lenne. Orbánék, Vonáék tojnának rájuk, ahogyan ma is teszik.

A távolodó orbáni rezsim is a tűzzel játszik. Nem tudható, meddig tűri az európai közvélemény, hogy egy idegen test fertőzzön. Mert ez a kormányzat idegen test az Európai Unióban. Korántsem előre viszi vén kontinensünk összeolvasztását, hanem minden téren keresztbe tesz annak. Politikailag, gazdaságilag, az általunk aláírt szerződéseket elhasználandó papírnak minősítve, cinikusan, szembe köpve a többség által vallott értékeket. Pénzt akar, fenntartani a hatalmát, de Európai Egyesült Államokat végképp nem.

De azért repesve mennének Brüsszelbe. Mind. A kilépésről merengők is. „Védeni a nemzeti érdekeinket”. Jó pénzért, persze.  Hahaha.

És hogy a helyzet még sivárabb legyen: áprilisban bebizonyosodott, hogy a magyar közvélemény nemhogy nem képes megvédeni magát az országot kirabló fülkeforradalmároktól, sőt, támogatja azt. Megvehető csuszamlós népámítással, sunyi hazugságokkal. Élteti a modernizációellenes kurzus újabb kártevéseit, az ellenállásnak csak egészen partikuláris formái érzékelhetők.

A magyar társadalom az üveggyöngyökért gyémántárat fog fizetni.

 Kun István

19 hozzászólás

  • Orbán eddig is mindvégig alaposan végiggondolt stratégia szerint játszott. Pontosan felmérte, milyen reakciókat produkálhat „unortodox” politikájára a harcoktól elszokott, tohonya, lassú, magát kényelmes és védett klubban képzelő EU-tól. Arra jutott — és helyesen –, hogy semmi igazán veszélyesre, legalábbis rövid távon. Adott egy nagy gazdasági és politikai súlyú országközösség, amelynek láthatólag egyszerűen nincs komolyan veendő szellemi önvédelmi képessége. Képtelen megbirkózni a magyarnáthával. Akkor pedig nyugodtan szembe lehet vele menni, szemen lehet köpni, el lehet venni a pénzét, mert mire reagálna, már késő lesz.
    Orbán nem merne ilyen arcátlanul packázni az EU-val, ha nem gondolná úgy, hogy megússza. Ha az EU felébred és kilöki magából az idegen testet, hogyan lehet ezt túlélni? Továbbra is pénz kell, mégpedig sok pénz: annyi, amennyi folyamatosan eltart egy nullához közeli termelőképességű és növekedésű országot és oligarchiáját. Mit tud Orbán kínálni cserébe? Semmi mást, csak Magyarországot mint geopolitikai területet. Ehhez kizárásos alapon az egyetlen szóbajöhető partner Putyin lehet. Putyin vazallusaként Orbán hosszú távon számíthat pénzügyi és katonai támogatásra, és nyugodtan, erővel, pávatánc nélkül számolhat le a vele szemben fellépőkkel, ha lesznek. (Egyébként ennek jogi keretei már ma is megvannak, hála a hülye és/vagy korrupt „ellenzéknek”, amely felesküdött Orbán alaptörvényére, tehát azt — azaz magát a rendszert — többé nem támadhatja.)
    Ne legyen igazam.

  • ANNAK AKINEK MINDEZ MEGFELEL ANYAGI ELŐNYEI ALAPJÁN csinálja…minden egyes békamenetesről kimutatható, hogy meg vannak vásárolva valamilyen anyagi előnyért vagy olyamsiért amiről aszt hiszik hogy anyagi előny ideológia is van most éppen a másik végén leng ki a szélsőjobbon mert bűnbakokat akar maga helyett nem ő okozta és okozza hanem aza rohadt és akkor mindenki felsorolja a személyes ellenségét még akkor is ha szüléje vagy házastársa talán gyermeke aki már únja, a XIX. századot a XXI.-ben

  • István! Ha megosztok egy cikket innét a fb-on, ugye csak a cikk jelenik meg, az itteni nevem és email címem nem? Ugyanis nem töröltem ki a Leave a Reply alatti részt.
    Köszönöm, ha válaszol.

  • A birka természetü magyar választók ezt akarták.Ugy kell nekik.

  • Ez az igazi virtus!
    „A magyarok jobban teljesítenek”-kinél és miben?

  • öregcsaj: eddig legalábbis így ment. az e-mail címét is csak ketten látjuk chris-sel.

  • Köszönöm, megnyugtatott.

  • Talán megérjük egyszer,hogy lesz Magyarországon felvilágosodás,-és a többség megérti az EU-ellenes harsogók hazug lózungjait,talán egyszer világosság is nyílik a fejükben,hogy az EU-csak védelmezi a Magyarokat,szóváteszi Orbán törvénytelenségeit.
    Se szeri se száma azoknak a személyeknek, nemzetközi szervezeteknek,akik és amelyek szót emeltek a 2010 őszén beindult törvényhozásnak irama,de mindenek előtt a tartama miatt.–említek egy példát,hogy Orbán hogy gondolkodik a jogalkotásról.
    Orbán: a jogállami technika egyszerű:ha az alkotmánybíróság alkotmányellenesnek,sőt még,nemzetközi szerződésbe ütközőnek is minősít egy törvényt,akkor beírjuk az alaptörvénybe.–oszt jó napot-A díszes társaság, az alkotmánybíróságunk meg les mint borjú az újkapura,egy büdös szava sincs.-elvártam volna ,hogy legalább a megbízatásukat széttépik.
    Oldalakon át lehetne sorolni Orbán 2010 után törvény gyárában meghozott Alkotmányellenes és nemzetközi jogba ütköző törvényeit.
    Miféle törvényeik lennének , gondoltak erre,az EU-ellenes
    lotyogók ha a nemzetközi szervezetek rendszeresen nem koppintanának Orbán körmére-,már az első éjszaka joga is elúszott volna.Ezért védelmezi Magyarországot, bennünket az EU—-A pénz az dőlhet -de hogy egy nemzetközi közösségben mi illik mi nem, és hogy kell viselkedni az nekünk nem megy.

  • BrunszvikTeri

    ˙
    Megjegyzés a cikk első és az utolsó mondatához:
    ˙
    …Csakhogy az Európai Unió vezetői annyira naív demokraták, hogy a világ kincséért sem zárnák el például az úgynevezett „kohéziós” ) 😀 ( pénzcsapokat, nehogy még rájuk süssék, hogy ők nem demokrata módjára járnak el. Viszont úgy vannak Orbanini anti-Uniós kirohanásaival, mint az az egyén akinek váratlanul megpöckölik az orrát és meglepettségében nem képes nem, hogy visszaütni, de még megszólalni sem. Uriemberként képtelenek beleélni magukat az egyszeri kiskondás gondolkodásába és pláne a szavajárásába…

    ˙
    Ezzel a naiv, félénken óvatoskodó politikájukkal pedig végsősoron egy kígyótojást melengetnek a kebelükön, amelyből még ki tudja, még milyen gyilkos hüllő fog nem is oly sokára kifejlődni…
    ˙
    Az uniónak nevezett nemzetek konglomerátumában dolgozó hivatalnokok nem eléggé tekintik az egyesülést a magukénak. Legalább is nem annyira, mintha a „saját nemzeti” érdekük fontosságát tartanák a szemük előtt.
    Ehhez képest Amerikában könnyebb volt létrehozni egy uniót, egy Egyesült Államokat, mert ott nem állt fönn a „nemzeti érdekek” szembenállásának a kérdése.
    ˙
    A nacionalizmus az újkor terméke. Rövid élete során arra volt jó, hogy a népeket felrázza a majd kétezer éves feudális és rendi iga nyomása alól és létrehozzák a nemzetállamaikat, sok esetben az ugyanott élő más népek, nemzetiségek rovására.

    ˙˙
    Ma viszont már ugyanez a fejlődés fékje. A nemzeti álarcban ismét a korábbi rendi rétegek (lásd fotó) próbálnak – nem is sikertelenül – tündökölni, hogy a saját egykori dicsőségüket végre ismét forintra válthassák. Ebben a kiélezett ideológiai harcban számukra akadályként funkcionál(na) egy valóban és végleg egyesült Európa. A jövő progresszív erőinek ismét erre, a mármár élet-halál haracra kell készülnie…
    ˙
    Az Európai Unió pedig sürgősen vegye le magáról a Weimari Köztársaság névtáblát, mert különben meghal… – és persze sürgősen zárja el az Orbanisztáni diktatúra ellenérdekelt pénzcsapjaiba folyamatosan áramló suskát !
    ˙
    S végül de nem utolsó sorban Hitler, amikor kiléptette Németországot a Népszövetségből, ezt mondta egy beszélgetésen:” Ki kellett ragadni a népemet a kötelezettségek, frázisoknak, téveszméknek ebből a tömkelegéből. Vissza kellett szerezni
    az . a k c i ó s z a b a d s á g u n k a t[!]…”
    Majd így szólt:
    ” A demokráciák ideje lejárt…” „…Választhatunk: Vagy győzünk, vagy eltűnünk…”
    E figyelmeztető jelek, szavak nap mint nap ismétlődnek a mai „weimari” politikusokat is kell, hogy a veszélyre figyelmeztessék! 🙁
    .

  • BrunszvikTeri

    Rodeo36 !
    … És mindezt az Európai Unió adófizető polgárainak zsebéből fizetik > Orbanini zsebébe igyenöst…

  • Brunszvick Teri !
    Remek összefoglaló munka. Ha időben nem lépnek az Unió hivatalnokai, szétesik az egész. …És még fizetnek is neki !
    Sokan azt hiszik, hogy ez a pasas egy zseni azzal, hogy felismerte az egyesülés gyenge pontjait. Nem zseni, dehogyis az… Hanem ahogy a példád nagyon jól bemutatja, akárcsak Hitler Adolf, egy gátlástalan, machiavellista, műveletlen° senkiházi, aki a saját hatalma érdekében – véletlenül sem a magyar nemzetért – minden aljasságra képes.
    ˙
    °Minden megszólalásában a hiányosságait permanens sűrűségben elfedő, az önmaga ismeretgazdagságát bizonyító kompenzációs gyakorlatot folytat…

  • Fenyvesi Glória

    Nettó ráfizető Magyarország…
    Mert ellehetetlenítették az iparunkat, a mezőgazdaságunkat,Élelmiszer feldolgozó űzemeinket, stb…
    És ehetjük a messziről behozott szemetet, a jóminőségű magyar élelmiszer helyett.

  • fennyvesi glória: talán reklamáljon néhai antallnál. amúgy mit ért jó minőségű magyar élelmiszer alatt? az ízetlen paradicsomot? a párizsit, amiről jobb, ha nem tudod, mi van benne? vagy a zsírcafatokkal, mócsingokkal töltött gyulai kolbászt? a gyors érlelésű téliszalámit? hosszú ám a sor!

  • Fenyvesi Glória
    2014 május 26
    11:27 de.

    Jó minőségű magyar élelmiszer???? Kívánom, hogy azt zabáld egész életedben! A csirkecsőrből készült párizsit, a pakurából nyert ráma margarint, a romlott tejporból visszavizezett magyar tejet, stb.
    Demagóg idióta!

  • Fenyvesi Glória

    „És ehetjük a messziről behozott szemetet, a jóminőségű magyar élelmiszer helyett.”

    Aha, ippeg ma jelentette be NÉBIH Kiemelt Ügyek Osztálya, hogy a pulykahús helyett csirkehúst tettek a fagyasztott pulyka nuggetsként árult „jó minőségű magyar termékbe”, természetesen a jó magyar feldolgozó.

  • Fenyvesi Glória

    Nem a csalókra gondoltam,hanem a vidéki gazdák termékeire,akár a kolbászra, tepertőre, füstölt szalonnára.
    Nem pedig a TESCO-ban árult romlott húsokra.
    A TESCO külföldi bolt hálózat,amint tudjuk,és a társai…
    Ille Úr:A magyar paradicsom pedig nagyon finom!
    Akkor Ön messziről hozott éretlent evett,.
    Fuser:
    Amiért Önnek más a véleménye, én is mondjam, hogy idióta?
    Nem teszem, mert…

  • Fenyvesi Glória
    2014 május 26
    11:27 de.

    „És ehetjük a messziről behozott szemetet, a jóminőségű magyar élelmiszer helyett.”

    Ki kényszeríti rá? Ki írja elő, hogy mit egyen?

  • Fenyvesi Glória
    2014 május 31
    11:38 de.
    Egyetlen pontban értek önnel egyet. Nem szabad lenézni a magyar terméket sem. Vannak nagyon jó magyar termékek is. Összehasonlítva az azonos kategóriákat a nem magyar termékekkel, viszont azt látom, hogy a magyar termék lényegesen drágább, mint a behozott. Ez minden kategória szintre jellemző! Ha két azonos minőséget hasonlítok össze, természetes hogy az olcsóbbat veszem meg. Bármennyire harcos is, de gondolom, ön is olyan aktivista aki ott tolong a multinál az első akciónál, hogy jusson belőle!
    A multi ellenesség nem önnek jó, hanem mindössze néhány csókosnak. A megoldás egyszerű! Nem kell bemenni a multihoz, és érdektelenség okán távozni fog. Van két német építőanyagot árusító cég, aki azért távozott, mivel a kutya sem ugatta meg őket az áraik miatt. Ugyanazt máshol olcsóbban meg lehetett venni.
    De például a Tesco törte le az elszabadulni készült cukor árakat, és hozott be olcsón, hogy ön is megfizethesse. Egyszer már letárgyaltuk a témát, akkor ön nem járt ide.
    A termékskálájuk a bóvlitól az extra minőségig mindent tartalmaz, abból van több, amit keresnek az emberek. A baromfihús teljesen magyar, és az egyéb hústermék is 70-75 % magyar. Akkor a magyar termék a romlott hús?

    Apró tanács: Teljesen mindegy hol veszi a húst, nézze meg előtte! Ha kicsit szikkadtnak látja, az régóta ott van! Erre minden üzletben figyelni kell, akkor is ha magyar!

  • Fenyvesi Glória
    2014 május 31
    11:38 de.
    Kiegészítés húsügyben.
    A Tescoban van egy állvány, amin prémium húsok vannak zsugorcsomagolásban. Igaz, majdnem duplája az ára, de biztos jó! Mit ad Isten, az is magyar termék.