Orbán avatott

2014 június 30 10:16 de.23 hozzászólás

Orbán Viktor miniszterelnök szerint nehéz munkával, de sikerült elérni, hogy Magyarországon az egyenruha többé nem félelmet ébreszt, hanem tiszteletet parancsol. A kormányfő ezt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának vasárnapi tisztavatási ünnepségén mondta, a budai Várban.

*

Ha Ő mondta, akkor az „úgyis van”! Pedig időnként jó volna, ha félnének is, a betörők, csalók, kártékony, lopós népcsoportok  – no, nem az egyenruhától. Az intézkedésektől, no meg a bűncselekmények bekövetkezte utáni ítéletektől. De mit is remélhetünk, ha ott „fent”, példát mutatnak. Rosszat.

Nincsenek súlyos következmények. Minden el van sikálva…

A  „nyakkendős” csalók, bűnelkövetők vagy megússzák a „deresre húzást”, börtönéveket, vagy nem. Ha kiszabadulnak, akkor sincs gondjuk, visszaszivárog(hat)nak.  A szomorú az, ha akkor sem történik semmi, amikor jól tudják, ki az elkövető. Akkor is „ismeretlen tettes ellen-után” nyomozgatnak. Természetesen, „sikertelenül”. No, igen, ha ott „fent” találnak valamilyen „kirívó, hátszőrt borzoló cselekményt”, akkor titkosítanak, dokumentumokat tüntetnek el stb. sb.

A hétköznapi bűnelkövetőket becsukják, vagy nem… Ha pedig berzenkedünk, megkapjuk a választ, nem állhat minden ember mögött egy-egy rendőr.

Nagyon halkan feltenném a kérdésemet, egy-egy vezető politikusunk mögött pedig miért nem áll egy-egy dolgát jól értő pénzügyi-, közgazdasági, vagy a szakterületét ismerő becsületes, jó szakember? No persze, megfelelő ellenőrzési és intézkedési hatáskörrel?!

Álom, álom, édes álom… No erre még várnunk kell.

Ráadásul ez az egész eskü-díszlet, cseppet ez is nevetséges volt. A Szent Korona másolata (!) előtt letenni…még az eredeti is kétséges lenne, ugyanis nem hatalmi jelvény, mint annak idején, amikor a Szent Korona országa voltunk (melyben hatalommal, tulajdonnal jövedelemmel és joggal fungált), node, a MÁSOLATA előtt…teljesen komolytalan.

Mert hát, mi is a szent korona? Egy ereklye, nem több (A Szent Korona a magyar állam folytonosságát és függetlenségét megtestesítő ereklyeként él a nemzet tudatában és a magyar közjogi hagyományban.). A másolata még annyi se. Egy díszlet. Ez előtt esküdöztetni a jövő rendfenntartóit min. bohóckodás.

 Georgina Bojana

23 hozzászólás

  • Smrt Fasizmu

  • eleftheria: ez azért egy kicsit erős. magyarországon nincs fasizmus, csak rosszul értelmezett demokrácia, valamint egyszemélyi – autoriter – vezetés.

  • Ille:
    Ez végső soron játék a szavakkal; szerintem a valóság túl rémisztő ahhoz egyenesen néven nevezzék a dolgokat. Az tény hogy ennek a jelenlegi berendezkedésnek nagyjából annyi köze van a demokratikus jogállamisághoz, mint Putyin, Lukashenka, Janukovics, Aliyev, Nazarbajev és más hasonlók rezsimjeinek. A hatalom is nyíltan azt állítja, hogy 2010-ben lényegében rendszerváltozás történt ( „fülkefrorradalom”, NENYI, NER ), amely az 1989-től érvényes, konszenzussal elfogadott Alkotmány önkényes lecserélésével ( még csak nem is módosításával )lett betetőzve; amely végső soron kiiktatta az összes törvényhozó és végrehajtó hatalom feletti alkotmányos kontrollt és a hatalmi ágak szétválasztását. Az ilyen „törvényhozási tevékenység” egyértelműen illegális az 2010-ben hatályon kívül helyezett Alkotmány szerint. A tavaszi választási színjáték pedig ezt nem legitimálja. Egy olyan berendezkedés ahol például a kormánytöbbség csak úgy „törvényt hozva” felülbírálja az Alkotmánybíróság ítéletét, sajnos több mint rosszul értelmezett demokrácia. Ez egy minden számottevő társadalmi ellenállást nélkülöző puccs volt. Amúgy szerintem felesleges belemenni a klasszikus 20. századi fasiszta rezsimek és a jelenlegi 21. századi EU-s tagsághoz ( egyébként ez az egész hallatlan az integráció ötvenes évek óta tartó történelmében )igazított rezsim közötti részletbeli eltérésekbe. Ez a fasizmusnak a korszerűsített változata. De rendben; legyen „csak” autoriter, de ez nem demokratikus jogállamiság. Nem beszélve arról hogy ideológiailag a ’45 előtti időszak rehabilitálásán alapszik, tehát mindenképpen szélsőjobbos orientációjú.

  • …mert Magyarország orbánista, felülről irányított rendszere nem akar tanulni a Világ jó példáiból – pedig éppen a Kanadai Bűnmegelőzési Központ jóvoltából ismerhetjük meg az egyik kínált jó példát. Itt írtam róla egy jegyzetemben:
    https://www.facebook.com/notes/orsz%C3%A1gos-civil-biztons%C3%A1gi-%C3%A9s-b%C5%B1nmegel%C5%91z%C3%A9si-m%C5%B1hely/magyarorsz%C3%A1g-is-k%C3%A9pes-r%C3%A1/756958984333011
    Ennek hiányában -sajnos – valóban marad az álom, álom, édes álom, a magyar új nemzeti bűnmegelőzési stratégia pedig a béka segge alatt van.
    Hargitai Márta

  • –egyenruha többé nem félelmet ébreszt….
    Mire gondolhatott az Új rendszerünk megálmodója,e kijelentése során,tálán a 2006-őszi eseményekre gondolhatott.?? Ott rendőr félelmet is láttam.–ha igen, -erre csak azt tudom neki üzenni,hogy a kedves türelmetlen hatalomra éhes döbrögi rendszerváltó urasága, és baráti körének,talpnyalóinak egy kicsi több felelősséggel átgondoltabban kellett volna a tömeget heccelniük szervezkedniük.–Ime-Debreczeni József.A 2006-Ősz.-(2012)-
    Más:
    Na-ná,hogy a Szentkorona másolata előtt parádézik,a döbrögi urasága-két nyomós ok miatt. Az egyik,hogy a hazug mini-szterelnök nem érdemli meg az eredetit, egyszerűen méltatlan rá.
    A másik meg,-nem vállalt érte garanciát egyetlen bíztosító társaság sem,mert ahol a döbrögi megjelenik ünnepelni ott lába kél az értékesebb holminak,-akár a mobil telefonoknak,-vagy az Operaházi díszgömböknek.-
    Aztán meg mehetünk DNS-vizsgálatra.-

  • Georgina Bojana

    Kedves Pecor!
    Idézlek: „mini-szterelnök nem érdemli meg az eredetit,…”

    Nem szeretném, ha bekövetkezne.
    De nagyon –szemezget–, azzal a Koronával! Amikor csak módja van erre, előrántja az „almáriumból”. Ha csak a másolat, de az is KORONA!
    1x még a saját fejére fel is teszi! Áh’ nem ám más, senki nem érdemes arra, hogy az Ő felséges Fejére illessze!

    Van ám a mini-szterelnökünkben büszkeség, önérzet meg minden.
    Csak kettő valami nem működik:
    – önkritika
    – lelkiismeret

    Most azon agyalok, akkor a mi fene lesz, hogyan alakítja át „királysággá”, a jelenlegi nemzeti(ségünket)???!
    Talán úgy, hogy Magyar nemzeti Királyság!

    Ha a szavakkal játszani vón’ kedvem? NINCS!!!!!
    A jelszó az lesz(?) „Királyság Magyarországon élni!”

    Hát igen, ha nagyon akarja, megteszi, bárhogyan is prüszkölünk.
    (( 🙁 ))

  • „Aztán meg mehetünk DNS-vizsgálatra” és oda ahova én gondolom!!

  • Pesti Gúnár

    Úgy látszik, hogy most a „tisztelet” lett az aktuális orbáni buzzword.

  • Georgina Bojana

    Kedves Csaba!
    No most „elbizonytalanodtam”. Koronázás ELŐTT, avagy UTÁNA?! Mármint a DNS vizsgálatokra gondoltam.
    🙁
    G.B.

    (Pontosan értem, mit és miről írtál. No igen, nyílt titok, azért volt ez a hejjeh-hujjah a telefonok körül. Állítólag azok a videók a menasszon leánybúcsúztatóján készültek.
    No most egy jó Idesapának semmi „píz” nem számít /pláne, ha ez összeget a közösből fizeti ki, ugyi a nyomozásra/, hogy leányzója erkölcseit, jóhírét megőrizze).
    Ha az az összeg az adózott forintjainkból kerülnek ki, no hát. Tény, hogy minden „szentnek” maga felé hajlik a keze. Ő pedig igencsak annak érzi magát. Magyarország önfeláldozó „szentjének”, MÉG MEG NEM koronázott JÖVENDŐBELI királyának.
    *
    🙁 a többség nem így vélekedik. Erről jut eszembe, Marcsink hun van??!!!! Ő az, Aki e véleményemre, csípőből tüzelne.
    🙂

  • Kedves G.Bojana
    Ahol nemzeti a dohány bolt.-nemzeti a zászló,-ahol nemzeti a
    színház,-ahol nemzeti a gyors,meg a sors,-ahol nemzeti a hitvallás,-nemzeti a sport, nem jut az eszembe több nemzeti—ott a királynak is nemzetinek KÖLL lenni. vagyis–,(MagyarOrbán Örök Nemzeti Királyság.)-Gránitba vésve:örök időkre.
    Más:– Orbán és az Önkritika vagy Lelkiismeret?
    Pedig mennyire egyszerű az Önkritika,olyan emberi.-pl.-így-Elnézést kérek tévedtem,-nem tudtam jó.-rosszul értelmeztem,–e témakörben nem vagyok jártas,-rosszul ítéltem meg és hasonlók. hát nem volna emberibb és egyszerűbb mint naponta hazudozni.-Aki egy hazugságot elkövet,-annak még ötöt kell hazudnia,hogy az első hazugságát igazolja.-a láncreakció folyamatos-Orbán ezért képtelen ma már az igaz beszédre.-
    Lelkiismeret:Orbánt ezt az érzést nem ismeri,e téma körben több neves orvospszichológus már adott ki véleményt,az interneten elérhető.
    Kedves G Bojana én is sokszor elgondolkodom és bosszankodom a kialakult helyzetünk miatt –aztán viccelődök holott nem vicc–vagy éppen komolyan veszek valamit amin csak röhögni kellene.–Na ekkor jön egy mese,az rendbe rak.

  • pecor: e jelzőt – nemzeti – a kokárdával együtt alaposan lejáratták. de ne aggódj, hamarosan jön a nemzeti italbolt is. ahogy a dohánymutyi koncepciója a continentál dohánygyár gépén íródott, ennek a koncepciója se állami szülemény lesz. akad egy fazon, aki a legtöbb italdiszkont tulajdonosa – szám szerint 160 felett. na, az ő gépén már készen áll a koncessziós elképzelés, csak az önkormányzati választásokat várják ki vele, ugyanis azzal már kiveszik a dohányboltokból a választékbővítésként engedélyezett palackozott szeszes és nem szeszes italokat is. érdekes lesz, miből fognak megélni, mivel csökken a dohányárú bevétele.
    persze, egy nemzeti még koncessziótlan: a nemzeti budihálózat. pedig egy olyan országban, ahol egyesek szarnak mindenre, mások a félelemtől beszarnak, megint másokból meg a szart is kipréseli a rendszer, igencsak szükség lenne rá!

  • BrunszvikTeri

    Ne szépítsük! Ez már fasizmus a szó mussolinii értelmében.
    Nem rég olvastam korabeli fasizmus értelmezéseket és szinte tökéletes azonosságot mutatunk a húszas években indult „mozgalmi és korporatív” rendszerrel. Nem találtam bennük olyan tényezőket, amelyek különösebben különböztek volna Orbanini fid-SS szisztémájától. Utóbbit csak az különbözteti meg a hitleri nyitánytól, hogy egyelőre tart a külföldi beavatkozástól, így még egyelőre békés az ő fasizmusa…

    Ma már bátran különbséget tehetünk fasizmus és nácizmus között. Bár utóbbinál még nem tartunk, de a dolgok alakulását tekintve, nem zárható ki annak a bekövetkezése sem… – Mellesleg a cigányok elleni merényletek is erre a szándékra engednek következtetni, azaz van rá igény és jó-kövér táptalaj. A Magyar Gárda elnevezésű terrorszervezet, illetve a Jobbik grasszálása heteken át, úgy hogy azt a rendszer nem akadályozta meg, sőt…

    Hozzá kell tennem, hogy a nácizmus feltételezi előbb a fasiszta „rendszer” létét ahhoz, hogy majd később megvalósíthassa világra törő, mélységesen nacionalista soviniszta és antiszemita gyilkos terveit. Ez épül most nagy igyekezettel. A változó történelmi helyzet, akár egy súlyosabb, nagyobb horderejű gazdasági esemény, esetleg egy keményebb harci helyzet a szomszédoknál kiválthatja a totalitárius hatalom bevezetését „a 2/3- ra” hivatkozva…

    Érdemes a történelem mélyebb történéseit és dokumentumait tanulmányozni, hogy már folyamatában legyünk képesek a következtetéseinket levonni. Itt napról napra, egyre közelebb kerülünk ahhoz a náci rendszerhez is…

  • BrunszvikTeri

    Ui:

    Mi mást fejezne ki az egyenruha orbáni dicsérete, mint a hatalom militarizálódását, sodródását a totális diktatúra felé…?

  • István egészen biztos vagyok benne,hogy az önkormányzati választások után jönnek az újabb orbáni átalakítások kiigazítások átrendezések , elnyerték ,megnyerték, hadd vigyék,- mert a megszorításokról szó sem eshet.
    Most merném borítékolni,hogy az önkormányzati választások után az államadósság csökkentés, deviza hitelesek megsegítése, a forint árfolyama a kilakoltatás és a rezsicsökkentés is le lesz szarva.-
    Akinek négy év nem elég ahhoz ,hogy egy politikai csalót, egy parádézó parikajancsit felismerjen, az fizesse meg a tudatlanságát.- mert tudatlanságából, restségéből és nem törődömségből került bajba.- Akinek pedig kielégülést vagy talán örömet is szerez,és szinte hájjal való kenegetést érez, amikor Orbán támadja a multikat, a bankokat, az EU-t, a médiákat, a közüzemi cégeket és sorolhatnám,-azzal közlöm, az így okozott károkat közösen fogjuk megfizetni forintban és másképp..

  • pecor: a nagy devizahiteles mentőcsomag kihirdetése minden képpen meglesz az önkormányzati választások előtt. csak a kivitelezése fog belecsúszni a végtelenbe…bakszövetség alkotmánybírósághoz fordul, az megrágja, majd unottan kiköpi – min. fél év. azután szép csöndben hamvába hal az egész…

  • István pontosan úgy lesz ahogy leírod,itt minden ki lesz hirdetve,megígérve- lesz itt csata , bősz ádáz küzdelem a Bankokkal,- a devizahiteles meg lesz az áldozat,-csak most még nem tudja,most még bízik remél és szavazni is fog–.Orbán nem fog segíteni
    a devizásokon ez kivan zárva,ez nem lehetséges- Orbán nem változott meg,- ez a téma egyszerűen hidegen hagyja, sosem volt komoly az ebbéli szándéka ígéret lesz a választások előtt semmi egyéb.

  • Georgina Bojana

    Drága Barátaim,
    az a szomorú, hogy látjuk, tudjuk a jelenlegi helyzetet és a következményeket.
    A többek, akik a Kanadain kívül élnek, vagy nem tudják, de nem is akarják tudni az igazat. Ezért is szavaztak KisKöpcösre.
    Mindig is kerültem az alacsony, orbánféle fiúkat (fiatal-),a férfit pedig a már nőcis koromban. Annak ellenére, hogy alacsony vagyok. De „pasiban” az ilyen kis termetű példányok, általában nagy akarnokok. Amíg a magasabb, nagyobb termetűek sokkalta megértőbbek, békésebbek. Jobb a természetük. Tudják, ha valahol megjelennek, akkor ott férfi van. Legyen az házon/ágyon kívül, vagy belül.

    Az ilyen „fazonok” pedig a „letörhetetlen” akarnok természetükkel kikövetelik maguknak mindenből a legjobbat, a többiektől pedig a teljes alázatot.
    No ez az, az alázat, amire én soha nem voltam képes! Voltak is ebből -rendesen!- zűrjeim!

    Meghajoltam a tudás, az emberség, a tisztesség, a jó szaktudás előtt. Valakit/bárkit a fejem tetejére ültettek, főnök gyanánt,csak ezért, soha nem kerestem sem a kegyességét, sem a kedvét. Megtettem, ami a kötelességem, azt viszont maximálisan.
    *
    Sokan nem így tettek, tesznek. Mindig az aktuális főnöknek smúzolnak. Ha az aktuálist leváltják, jöhet a következő! – szerintük. Gyomorforgató.
    *
    Halottról vagy jót, vagy semmit. De Horn Gyula is akarnok volt. Ezt konkrétan tudom, ellenvéleményt nem tűrt. Az viszont igaz, hogy elhessegette a talpát nyaldosókat, vagy akik e szerepre pályáztak. Utálta a hízelkedőket, a spionokat.
    Nem mintha bárminemű párhuzamot is vonnék a két ember között. De voltak, vannak különbségek. Bármennyire is „pufajkásnak” csúfolták. Németország Neki köszönheti az egyesítést. Ebben elvitathatatlan szerepe volt.
    Horn nem ingerelte a világot ellenünk, nem feküdt le, intelligens, okos politikában gondolkozott és ténykedett.
    Ennyi.
    G.B.

  • Kedves G.B !

    Pontosan jól látja, a töpörtyű ember zavarait.
    A lomtáramból előkerestem a mentális és viselkedés zavarok pszichológiáját.
    Szakirodalom :
    Erre a személyiség zavarra jellemző.
    1.
    A kifejezett érzékenység az elutasításokra,kudarcokra.
    2.
    A sérelmeket hosszú ideig hordozza magába.
    3.
    A gyanakvás és az események tendenciózus (célzatos) eltorzítása azaz mások semleges vagy baráti cselekedeteit ellenségesnek, megvetőnek torzítja át.
    4.
    A harcos és makacs meggyőződöttség a saját igazáról,amit már az adott helyzet nem igazol.
    5.
    Az alap nélküli állandó gyanakvás,különösen a szexuális partnerre ,vagy házastársra.
    6.
    Általában az önteltség és énközpontúság.
    7.
    Közvetlenül a személyt érintő és a világban előforduló események összeesküvés szerű feldolgozásával való kimerítő foglalatosság,ami minden valós alapot nélkülöz.

    Az egyértelmű diagnózishoz a klinikai leírásokban szereplő jellemvonások ,vagy magatartások közül legalább 3-nak teljesülnie kell.
    Tessék megmondani nekem, hogy illik-e valamely 3 jellemvonás Orbán Viktor személyiségére!
    Ha igen, Orbán Viktor mentálisan sérült,ami veszélyt jelent Magyarországra.

  • Georgina Bojana

    Kedves Pecor!
    Ön, Te, Ők, sőt többen, én is az egymásnak ellentmondó rendelkezéseit megtapasztalva sajnos Ő is ebben a „képzavarban” szenved. Miszerint, aki kicsi, annak jobban kell kiabálnia, akarnokoskodnia, a nap minden percében bizonyítania – a pozíciójára, kinevezésére, a hitelességére elvárható rátermettségét.
    Nagyon halkan megkérdezném, Nagy Sándor miért nem „szenvedett” ezektől a kényszerektől?
    (Valamikor olvastam az életét. A könyv hitelesen beszámolt döntéseiről, rendelkezéseiről, harcairól, hódításairól. Mielőtt bárki is feltenné a most „viszonylag” vidornak hangzó kérdését, hogy „honnét ismertem”? 🙂
    Napóleonról kialakult/kimondott véleményem viszont, hogy a leírt pontjaid alapján anno’ veszélyeztette Franciaország létét, megítélését stb.
    Ezt viszont tovább is lehet(ne) gondolni…
    🙁
    G.B.

  • G.B. alexandros manapság nem igazán lenne népszerű. tudod, ő szerette a csinos, fiatal fiúkat is. igaz, hogy nem is kompenzált folyamatosan, mint a kárpát-medence géniusza. hiába, no, az alacsony termet már csak ilyesmit vált ki. habár – mondják – kis ember nagy bottal jár 🙂
    ami a kompenzálást illeti: horn is alacsony termetű volt. szeretett teniszezni. ebben a sportban az alacsony termet elég nagy hátrány, mivel nem lát át a háló felett a fogadó udvarba. mind1. horn nem jól viselte a vereséget, pedig éppen az előbbiek okán sokszor vétett kettős adogató hibát.
    ha veszített, valóságos dühroham fogta el.
    orbán egy cseppet jobban kezeli folyamatos vereségeit: győzelemnek állítja be azokat, így megkíméli magát a hisztitől.

  • Georgina Bojana

    Ami tény, az tény. Ami elvitathatatlan, az elvitathatatlan. A mi orbánunk úgy nyer csatát, hogy átfogalmazza,újra íratja a forgatókönyvet. Kész.
    Azé’ régen nem így működtek a dolgok.
    Az a furcsa, hogy többnyire füllentésre, hazugságot épít, így állítja fel a létrát, amin végül is sikerrel mászik fel.
    Akkor már csak a koronázásra várhatunk?!
    No igen, a télen lesz-e elég jég a Dunán?!
    🙂
    G.B.

  • G.B. a fidesz tudósai már dolgoznak a megoldáson. legfeljebb hozatnak szocsiból.

  • Georgina Bojana

    Kedves István, előbbi beírásodra csak annyit reagálnék, ha valaki férfiember létére a lányokat „hajtja”, no és ha „csak” azokat és kitartóan. No „azok” lesznek egyre különlegesebbek. Sarkából fordult ki a világ! Ezt mindnyájan megtapasztalhatjuk. Nem részletezem, kultur emberként bizonyosan tudjátok, mire gondoltam?!
    *
    A másik üzenetedre pedig, no én is ebben (nem) reménykednék, de sajna ez az utunk, mivel a „többek” KisKöpcösre voksoltak. Mi hiába „károgunk”, jajgatunk, most már halottnak a homlokcsók 🙁
    *
    Ez a deviza kárvallottak megsegítése is egy parasztvakítás. Borítékolom, hogy lesz még ennek böjtje! A bankok nagyon sok pénzt fizetnek be az állam-kasszába! Erről Döbrögi nem mond(hat) le. Oda lenne a megálmodott királysága?! No majd lesznek ám adók, behajtások. A paletta olyan „színes” lesz, hogy a szemünk is belefájdul, a látásába is!
    🙁 Más egyebünk, a megélésébe 🙁
    G.B.