Gáspár, vagy Viktorfi, ez itt a kérdés…

2014 július 18 6:00 de.73 hozzászólás

Az elmúlt napokban egy, talán akarata ellenére közszereplővé tett fiú körül keringett sok szöveg. A tényközléstől, a neki írt nyílt levélig lereagálva a tényt, hogy Orbán Viktor fia kicsit túlreagálta a róla szóló híradásokat. A levelét megírta, magyar állampolgárként szignálta. Talán most kicsit csúsztassuk el a vizsgálati ablakot az ember irányába. S egy kicsit felejtsük el Orbán Gáspár orbánságát, és a hatalmi, illetve anyagi lehetőségeit.

Ebben az esetben, noha csak közvetettek az információk, elképzelhetjük, hogy adva van egy csemete, akit gyakorlatilag agyonnyom az apuka árnyéka. Az ok érthető. A kedves papa olykor értelmetlen és kiszámíthatatlan dührohamokkal kísért szigorú nevelésben részesült. Ráadásul olyan alkattal látta el a genetika, amitől önbizalom-építő családi környezetben is sok gyermek szenved kisebbrendűségi komplexusban. Amit nyilván inkább erősített az atyai szigor, mintsem gyengített. Ahogy nyilván az sem javított, hogy egyetemi és mozgalmi életben sem éppen az első vonalat képviselhette. Ellenkező esetben nem szorul rá a Fidesz létrehozására ahhoz, hogy saját hatalmi, befolyási vágyát kiélhesse. S kibontakoztassa azt, amiben valós tehetsége van. A populista, kommunikációs manipuláció. De ezt már sokan leírták, kár is tovább cizellálni. Ahogy a semmivé vált futballista-karriert sem. Megpróbálta. Nem ment.

Amikor tehát Gáspár emberi környezetét nézzük, akkor ott van a kedves mama, aki lehet, hogy kiváló ingatlankufár, de alighanem egy retorikai vesztes a családban. S ott van a kedves papa, aki nem tudja, miként kell jó szülőnek lennie. Legfeljebb látott olyat, akinek volt fényképe egy normális apáról. Minta és pozitív példa nélkül alighanem beleszállt abba a csapdába, amibe nála komolyabb képességekkel megáldott szülők is belelépnek. A saját meg nem valósult vágyait a gyermekeiben próbálta megvalósítani. Neki nem ment a foci-karrier, de majd a fia. Cseppet sem lenne meglepő, ha a Videoton FC-nél nevelkedett Orbán Gáspárról kiderülne: alapvetően egy közepes focista. Amivel a hazai mezőnyből még ki lehet persze emelkedni. Különösen, ha az ember apja miniszterelnök, és a futballban is befolyásos barátokkal rendelkezik. Az is nyilvánvaló persze, hogy az utóbbiaktól nem lesz valaki tehetségesebb. Csak nem rúgják ki a csapatból. Cserében talán sosem fogja megtudni, hogy mennyit is ér valójában.

S ebből a szempontból, noha akaratán kívül, de Orbán Viktor talán az egyik lehető legtöbbet tette a fiáért, amikor kivitte a VB-döntőre, és beültette a VIP-páholyba. A reakciók ugyanis ráébreszthették a fiút arra, hogy önmagában jelenleg egy senki. Akkor is, ha a tehetségétől akár valaki is lehetne. Tehát ráébredhetett arra, hogy az apja nagyzási hóbortja, a sajtónyilvánosságra kürtölt sonkázások a VIP-páholyos VB bizony csak arról szólnak, hogy ő attól valaki, maholnap attól ember, attól parti bárki számára, mert az apja iránti nyalásból, az apja hatalmából erre futja. A slepptől és a papától. Így talán a felnövés első jele volt a maga sutaságával megírt levele a VIP-páholyos világszemle után. S talán ennek egyik állomása, hogy otthagyj a labdarúgást is. Az arról szóló hírben említetten ugyanis állítólag a saját teljesítménye alapján szeretne megítéltetni. Ami egy érthető emberi igény. Elvégre elég ciki csajozós duma lehet, hogy „add meg a telefonszámod, vagy megkérem a papát, hogy kérdezze meg a nemzetbiztonságiaktól”. Az persze más kérdés, hogy talán még az ország is kicsi lehet ahhoz, hogy tényleg önerőből bizonyítsa be a valakiságát.

Sajátos módon, minél nagyobb a papa, annál kevésbé lehet egyik gyermeke sem biztonságban. Nem fizikailag, mert nyilván még a káromkodásoktól is megvédik őket, ha kell. Hanem emberileg. Márpedig elég kellemetlen lehet, még egy király gyermekének is, ha emberi bizonytalanságban, önértékelési vákuumban él. Már akkor, ha valakiből nem ölték ki idejekorán az önállósági igényt. Az tehát, hogy most Orbán Gáspár szinte egy zaklatott gyermek gesztusával látszik lemondani a fociról, akár egy függetlenségi nyilatkozat is lehet. Az persze egy más kérdés, hogy meddig tud, meddig képes és meddig hagyják elmenni. Mert Orbán Viktornak és talpnyalóinak korántsem biztosan érdeke fiú „felnövése”. Akár túl sokat tudhat a család belügyeiről, az ismerősökről, és általában az orbanizmus belső működéséről. Könnyen lehet, hogy az igazi megoldás nem az innen-onnan való kilépés lenne, hanem mondjuk csatlakozása William Booth 1865-ben alapított szervezetéhez. S nem idebent, hanem odakint.

Ott valóban önmagát kellene adnia, és biztosan önmagával mérnék. S még az is lehet, hogy amikor a világ elesettjeivel foglalkozik, rájön a hazai világ kétszínűségére is. Már akkor, ha Gáspár valóban nem Viktorfi akar lenni örök életében.

 Andrew_s

73 hozzászólás

  • kicsit gyerekesen durcás ez a visszavonulás, tekintve, hogy még egyáltalán nem bizonyított semmit.
    persze, az is lehet, hogy sokkal rosszabb helyzetbe kerül, ha saját teljesítménye szerint ítélik meg, vagy méretteti meg magát.
    azonban az a célkitűzése, hogy – 22 évesen, nyilvánvalóan hatalmas tapasztalattal és jól fejlett pedagógiai érzékkel – ugandába vagy hova a francba fog menni (nem szeretne, hanem tényközlés) serdülőket tanítani focizni, azért már a röhej kategóriájába tartozik, kedves papa ide, kedves papa oda.

  • Ille István: Nem lehet, hogy felébredt? Most nagy pofont kapott. Észrevette, hogy apja árnyékában csak egy kis megvetett senki lesz? El, el innen messzire. Fiatal még, akármit megpróbálhat. Vagy sikerül vagy nem. Gyerekes? De hát gyerek. Afrika? Izgalmas lehet. Adjuk meg neki a lehetőséget, hogy valaki akar lenni. Bár ebben a munkában valószínűleg benne van a papa keze. De attól még talpra állhat.

  • Szertintem, nincs mégegy ország a világban,(legfeljebb a Balkánon), hogy az ország honiai, azt kritizálják a miniszternelnöküknél(más nem lévén), hogy fia is elment vele a VB-ra, gondolom KÉT jegyet kapott, mint más ilyen alkalmakkor. Jó, nem a feleségét vitte el, hanem a fiát, aki pehére, szintén szereti a focit! Sőt, még focizik is, tehát egy okkal többa kritizálásra.
    Szégyen, kedves magyarok!

  • figyelő: ez csak az orbánnak szégyen, hogy fingja sincs arról, mi illik, és mi nem, és hol a potyalesés határa!

  • Figyeló: Tévedsz. A gyereknek semmi köze hozzá. Nem Orbán kapta a jegyeket hanem az ország. Van Orbánnak némi pénze. Nem futotta egy jegyre? Minden ajándék amit a posztja miatt kap az ország tulajdona. Nincs joga magántulajdonként kezelni. Nem hiszem azt, hogy Kanadában másképpen van.

  • Kanadáb 2 JEGYET adnak tiszteletként, NEM egyet!

  • Azt gondolom, hogy az apjának kellett volna annyi eszének lennie, hogy a fiát nem a vip páholyba ülteti, ha már kivitte, de a fiacskája is gondolhatta volna, hogy következménye lesz ennek. Elvileg felnőtt, akként illene gondolkodnia, de úgy látszik se a papától se tőle nem várható el ez ilyen helyzetben.

  • Figyeló
    2014 július 18
    9:18 de.

    Semmit nem tetszik érteni, amire meg úgy véli, hogy igen azt meg tévesen.

    Nyugodtan megnézhette volna a VB döntőt a fiával a lelátón mint egy mérsékletet tartani képes kulturált ember. Senki nem kritizálta volna, sőt. Ez lett volna a helyes, nem pedig egy olyan eseményen bepofátlankodni a VIP páholyba, amely eseményhez semmi köze a magyaroknak, hát még két magyarnak egyszerre.

    Egyébként 4 éve a spanyolok a VB döntőbe játszottak és takarékossági okokból mégsem képviselte az országot senki a VB döntő VIP páholyában, most pedig a szintén döntőt játszó Argentínát nem képviselte ott senki. Helyette mindjárt két magyar is, -egy magát Istenkirálynak gondoló magyar miniszterelnök és a kisherceg. Ez bizony nem normális dolog, de még az ÖN által említett balkániak, sőt a fekete-afrikaiak sem ennyire setétek ami az etikettet és a kultúrát illeti.

  • Figyeló

    Mondja már meg nekem melyik miniszterelnök vitte még ki a családtagját a vip páholyba? Orbán jelen esetben nem miniszterelnökhöz méltó módon választotta meg kísérőjét, hanem celeb módjára. Ez Ön szerint rendben van?
    Nem mellesleg, mintha Merkel se a férjét vitte volna magával.

  • huncanada: nem küldték neki a tiszteletjegyet, hanem bejelentkezett érte a FIFA-nál. ott meg – mit tehettek volna – elfogadták, mert nem akartak olyan bunkók lenni, mint orbán.
    klári néninek teljesen mind1, hogy ez a paraszt óriási protokollhibát követett el, az a lényeg, hogy kanadában két tiszteletjegyet adnak – jégkorongmeccsre, kosárlabda mérkőzésre stb – max. a lokális döntőre, de nem VB döntőre, és nem a miniszterelnöknek.
    a páholyban ülők egyike sem tiszteletjegyet kapott, hanem a FIFA MEGHÍVTA őket. orbán pedig kierőszakolta ugyanezt. a két dolog nem ugyanaz. ráadásul a tiszteletjegy funkciója sem ugyanaz. persze, ezt klári néninek nem kell tudnia. nem az ő területe. ez sem 🙂

  • István, pontosan erről van szó. Egyébként nem véletlen, hogy a FIFA az egyik legkorruptabb szervezet a világon (A Fidesz max. csak a második lehet ebből adódóan…). Immár 5. alkalommal ült be Orbán a VB döntő VIP páholyába, amikor azt sem tudjuk mi magyarok, hogy mi fán terem a foci. Most meg odavitte a Gáspárt is, tényleg négy év múlva az oroszországi VB döntőjében egy egész sor lesz neki és családjának Putyin folyamatos orális kielégítése jutalmául… 🙂

  • Korábban írt kommentemet idézem, akkor még nem tudtam, hogy visszavonul:

    Kezdem egyre inkább azt hinni, hogy Gáspár áldozat.
    Már 2012-ben sejteni lehetett, hogy a focista karriert az apja erőlteti a fiúnál. Az is lehet, hogy egyáltalán nem szeret futballozni. A tehetség fiatalon derül ki, 20 alatt, erről alig tudni valamit, de 2002-ben már NB II-es volt. De nem játszott, mert állandóan betegeskedett:

    „Egy rejtélyes gyulladás miatt nem játszhat az NB II-es Puskás Akadémia csapatában Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár, írja a Bors.

    Orbán fiával is megtörténhet az egynapos focicsoda

    A miniszterelnök húszéves fia nyolc forduló alatt mindössze egy percet játszott az NB II Nyugati csoportját vezető csapatban, mert bár a felkészülés alatt elégedett volt vele Benczés Miklós edző, előbb sérüléssel bajlódott, most pedig betegséggel küzd.

    „Gyulladás van a szervezetében, de hogy ezt pontosan mi okozza, arról nincs tudomásom. A hozzáállásával egyébként semmi probléma, igazi csapatember, így amikor teheti, betegen is ott van a meccseinken, csak sajnos játszani nem tud egyelőre.

    1 percet játszott…

    Az új szerepkörében jó, ha összesen 20 percet volt pályán.

    A szervezet gyakran védekezik betegséggel, ha valami nagyon nem szeretem dolgot kell csinálni, muszájból.

    És ez a fiú semmiben nem hasonlít az apjára, aki konfabulálós, extrovertált személyiség, a Gazsi meg introvertált, visszahúzódó alkat.

    Lehet, hogy piszokul szenved ettől az egésztől.

  • Egy másik:

    Az apja ebben a korban nagypofájú, hangadó személyiség volt, sőt már a gimiben is, ahol Keca volt a beceneve, mert mindig kekeckedett. Közben szenvedett erőszakos apjától, de most a fiának adja vissza (nem gondolnám, hogy veri is, ideje sincs) és ráerőlteti az akaratát.

    A fia épp az ellenkezője.

    Felnőtt ember, írtuk korábban, észre kellett volna venni magát, és nemet mondani a VIP páholyos villogásra – de talán életében se mert szembe szállni az apjával.
    És most itt van, épp azt kapta a nyakába, amit visszahúzódó alkata miatt szeretett volna elkerülni – azt, hogy a figyelem felé forduljon.
    Mondom, hogy áldozat.

    És jól megszívatta az erőszakos apját, aki neki álmodta meg az Akadémiát, a stadionokat, meg erre dobta ki a 100 és 100 milliárdjainkat.

    Ugyanakkor Orbán megint kiviselte magát és újra bizonyította mekkora tapló.

    A németek döntősek voltak, Merkel asszony esetleg kibulizhatott volna egy sereg jegyet, de eszébe se jutott. De még Gabon diktátorának sem, mert nyilván neki is megmagyaráztak bizonyos diplomáciai etikettet.

    Orbán már rég azt képzeli, neki a világon mindent szabad, omnipotens, mit a jóisten, és azt csinál itthon és a nagyvilágban, ami jól esik neki.

    Most élvezem, hogy pofára esett a fiával. Csak beintett neki, pedig nyilván fél tőle. Talán mellé állt kivételesen az anyja.
    Szerintem szó sincs Afrikáról, nyilván az egyetemisták életét szeretné végre élni, aztán majd lesz valahogy.(Két éve Gáspár egy hazai egyetemen tanul jogot).

  • ghost: Kedves Ghost. Ez csak azt jelenti, hogy Orbán (mint egy kereszténydemokratától el is várható), jobban szereti a családját mint a mocskos EU vezetői. 🙂 🙂 🙂

  • Na, ez a teteje minden „okos” szónak!
    A magyarok nem tudják mi a foci? Az Aranycsapatról sem hallott? Valóban betegek a helyi beszólok.

  • Figyeló
    2014 július 18
    11:30

    De hallottam, viszont ha már itt tartunk, azt nem értem miért hívják „aranycsapatnak”, hiszen csak ezüstöt, vagyis második helyet szerzett 1954-ben, de 1938-ban is csak második lett a válogatottunk. Viszont ezt leszámítva nem értem mi köze van az „aranycsapatnak” a 2014-es foci VB döntőjéhez és jelenkorunk modern footballjához.

    Tehát az Ön logikája szerint, azért mert több mint fél évszázada volt egy jó másfél évtizede a magyar labdarúgásnak, akkor a mindenkori miniszterelnöknek helye van egy olyan VB döntő VIP páholyában -még 60 évvel később is, amely rendezvényre egyébként már 28 éve nem vagyunk képesek kijutni? Most ezt nem gondolja komolyan, hogy az arancsapatra hivatkozik kedves Figyeló!?

    A Csehek, a Lengyelek, a Jugoszlávok is értek el hasonló eredményeket a múltban mint a magyarok -vagyis ezt sem kell túlértékelni (mármint az aranycsapat legendáját) és erre hivatkozni évszázadokon át. Tessék új eredményeket elérni letenni az asztalra és akkor mondhatjuk, hogy közünk van a focihoz mind a mai napig.

  • Figyeló: Magán kívül még hányan vannak akik az 50-es években láttak magyar focit? Ma Magyarország elenyésző része látta őket focizni.

  • aranycsapat egy volt, az is csak ezüstéremig vitte. volt még egy olimpiai bajnok magyar csapat, azóta semmi. ami a betegséget illeti, remélem, azzal foglalkozik a háziorvosa.
    ne szóljon bele olyanba, amihez nem ért.

  • Ahhoz szólok, ami hülyeséget ide írnak! A magyar mindig értett a focihoz, és NEM volt más európai országnak „Aranycsapata”! Ha tetszik, ha nem!

  • Figyeló
    2014 július 18
    12:03 du.

    Kedves Figyeló! Az biztos, hogy más európai országnak esze ágába sincs, (vagy nincs pofája) egy ezüstcsapatot aranycsapatként aposztrofálni. Márpedig az angolok, a franciák, a németek, a spanyolok vagy az olaszok valóban világbajnokok is voltak már -van amelyik ország többször is.

    Egyébként eltorzult gondolkodásának bizonyítékát ismét Ön írta le: „A magyar mindig értett a focihoz”. Hát ez meg is látszik azon, hogy egy épkézláb eredményt nem tudunk felmutatni fél évszázada, de még Máltától is sorozatban kikapunk, Liechtenstein válogatottjával döntetlent játszunk (Nem folytatom a közelmúlt kínos eredményeit mert annyi hely itt azért nincs erre). Vajon a magyar ember így ért a politikához is és az ország irányításához? Ne szomorítson el, mert még elkezdek abban is kételkedni, hogy hasít az országunk gazdasága, ahogy a főfociszakértőnk mondja -Európa motorjai vagyunk. Lehet, akkor mégsem?

  • Már az is ciki volt, hogy a politikai VIP páholyba beült. Ez a kormány protokoll osztályát is minősíti. Persze, ha egy kormányfő kér egy plusz belépőt, nem mondanak nemet, mivel van ugyebár a neveltetés is. Viszont akkor sem szólnának szemben, ha nem késsel-villával enne, és csámcsogna. Csak hát ugye a lenézés…
    Gáspár mindaddig a helyén volt, amíg apuka a hóna alá nem nyúlt. Tudása a második vonalra aposztrofálja. Az első vonalban csak pillanatai voltak, apukának köszönhetően.

    Távozása az egyesülettől nem a vele foglalkozó cikkek következménye. Az afrikaiak már hamarabb tudtak róla, az internetre is felrakták az érkezését, sőt már korábban is készültek ugyanott fotók. Csak így tálalták a távozását.

  • Látom, nincs más témája a KMH-nek! Bye, bye!

  • Figyelő

    Na azért ennyire ne legyen már nacionalista, azért mert nem aranycsapatnak hívják más országban, azért értek el jobb eredményeket, ha csak a németeket nézem már a 4. VB aranyukat nyerték, a csapatot national elf-nek hívják, ami szó szerinti fordításban nemzeti 11, de jelen esetben ez a nemzeti 11 jóval többet jelent.

  • llanfair

    Bakker, hogy ez nekem nem jutott az eszembe.
    Úgy látszik én már mindenben csak az összeesküvés elméletet keresem :), és nem látom a fától az erdőt:), tképpen akkor most Ő példát mutatott (??), na ne máááááááááá

  • na, csak aztán nehogy meggondolja magát! persze, ha elvonási tünetei lennének, csak jöjjön vissza bátran, nem szeretnénk, ha károsodna!

  • Figyeló
    2014 július 18
    1:13 du.

    Szokásos reakció attól aki egy eszmecserében alulmarad és nem képes belátni, hogy nincs igaza. Ilyenkor inkább angolosan távozik. Én visszavárom kedves Figyeló, hiszen szívesen vitatkozom Önnel bármilyen témában a vitatkozás szó legnemesebb értelmében. (Gondolok ez alatt eszmecserére.)

  • Osszián

    Kedvenc Hercegem!

    Már megint egy követ fújunk.

  • ghost: Ő mindig példát mutat nekünk. Erre tette fel az életét. Csak mi vakok és süketek vagyunk, és nem vesszük észre. De ez a mi hibánk. A mi hibánk?

  • llanfair

    Nem nem a mi hibánk, legalább nem hiszem, hogy így lenne, ráadásul én elmentem, amikor el kellett menni, és megpróbáltam tenni róla.Viszont mindazok hibája akik otthon maradtak, vagy úgy döntöttek, hogy akkor mi most megint a farok rosszabbik végére kerüljünk. 🙁

  • Figyeló
    2014 július 18
    10:11 de.

    Lehet, hogy 2 jegyet adnak. Sőt, ha kérik, akár többet is. S mégsem illik kivinni a családot a politikai VIP-helyre. Nem azért, mert jogtalan, vagy lelövik. Egyszerűen ciki.

  • Bencsicskeklárikának egy Murfi-mondás :
    ( aztse tuggya kiaz, de mindegy )

    Aki tudja csinálja.
    Aki nem tudja, az tanítja.
    Aki nem tudja tanítani, az szakérti ..

    Hát ennyike jóasszony 😀

  • A botcsinálta herceg afféle nagykamaszos lázadása…
    Majd megjön az esze és vissztér pénzes-fazék mellé.

    Mindig ez szokott történni.

    ( Hacsak addigra a ” tenger árja „…mint azt Alexander Petoefi vizionálta régebben.)

  • Geyza: Csak tapasztalat után kérdezem. Ha csinálja is, tanítja is, és „szakérti” is? Láttam ilyet.

  • A kivétel erősíti a szabályt.

  • Az egyetem professztorjai kivételnek számítanak , de seggfej futballhuligánok , staionbéli náci-csőcselék viszont nem.

  • Geyza: Jól van na, csak kötekedtem. Kicsit érzékenyen érintett, de értettem a lényegét.

  • Llanfair :
    De elemezzük ki a kérdést :
    A huszonéves sportoló TUDJA csinálni.
    Az eddző már nem tudja csinálni , de megtudja tanítani a fickónak hogy miképpen kell csinálni.
    A lelátó-béli sörhasú beltenyészet sem csinálni , sem tanítani nem tudja , ezérthát szakérti és boldog bárgyúsággal fujjol meg anyázik ha a dolgok nem a szája-íze szerint zajlanak a pályán.

  • Na ezt a tevékenységet apsztrofálta a mi szintén bárgyú gondolkodású Klárikánk fenntebb aképpen hogy -idézem :
    ” A magyarok futballszakértők ”

    / Nem szószerint idéztema kútfőt , elég volt belőle egyszer meríteni. Még sok is volt…vagy inkább SOKK volt hehehe
    Úgyhogy olvassa visza az akinek jólesik a szellemi önsanyargatás./

  • Geyza
    2014 július 19
    8:15 de.: Ezen nem tudok vitatkozni (Pedig általában mindenen tudok).
    Egyébként jókat mulatok a magyar kommenteken, mikor megugatják Arsene Wengert, Alex Fergusont vagy akár David Moyest. Közben Istenitik az olyan divatedzőket mint Mourinhot, aki milliárdok nélkül meg sem tud mozdulni, és csak az érdekli, hogy megcsinált figurája ne sérüljön.

  • Háát..bizony manapság már nagyon nehéz mozdulni milliárdok nélkül.
    Én pl. ki sem teszem a lábamat hazulról , 600 milla nélkül.
    Mertha pl. jön a rendőr hogy átmentem a tiloson , mit mondok akkó neki ?

  • A fenti képet nézve azon gondolkodom,hogy ez hétszentség,hogy itt orvosi esetet látok.
    Egy gól–,vagy egy gólhelyzet kihagyása ,amire tíz- tizenkét személy egyöntetü reakcióval válaszol ez a természetes reakció.
    De az már nem természetes,ahogyan Orbán Viktor reagált ugyanarra az eseményre.–ez orvosi eset,-ez nem normális.
    Ide már szakember sem kell,hogy pontos diagnózist állapítsak meg,hogy súlyosan sérült ember a miniszterelnökünk.
    De szívesen meghallgatnám egy szakértő véleményét is.

  • pecor: most mi a baj? csak fegyelmezett, és uralkodik magán. az orvosai is ezt tanácsolták neki 😀

  • Itt kínjukban sokan már nem tudják miért kritizálják,szidják,ócsárolják Orbánt,de ki nem tojja le őket,(joga van a fiát magával vinni!!akár meghívóval akár saját pénzen)meg a lebőgött,lecsúszott,tolvaj baloldalt……..persze jó lenne, ha a saját ügyeikkel foglalkoznának,ami bizony legalább annyira megbotránkoztatja a közvéleményt,arról már nem is beszélve
    hogy a botrányaiknak,ténykedéseiknek……közvetlen negatív hatása van az emberekre!!! na ez egy sikertelen elterelő és szánalmas próbálkozás,ami csak rontja a megítélésüket,a szavazók számának csökkenéséről már nem is beszélve!Hát eszük sincs…..meg más sem!

  • marcsi: csak nem gondolja komolyan, hogy maga fogja megmondani, mije van a baloldalnak, és mije nincs? van képessége megállapítani más szellemi képességeinek hiányát? kizárt dolog.
    az pedig, hogy állítása szerint más sincs a baloldaliaknak, komoly szellemi hiányosságra utal, ugyanis az, hogy felismerjen egy emberi szervezetet, a hozzá való külső és belső építőelemekkel és testrészekkel, minimális anatonómiai ismeretet igényel, ami úgy általában kifejlődik annál, akit anya szoptatott. na persze, ha az olyasvalaki, mint maga, az apja nemi szervén nőtt fel, kissé másképpen látja a világot.
    amúgy nem a jogáról van szó, maga nagyon egyszerű lélek, hanem a nemzetközi protokollról, amit egy ilyen szaros csizmás bunkó disznópásztor messziről sem ismer!

  • Nna..idefröccsentett egyet a lakótelepi poshadtagyú is.
    Már csak ezhiányzott mára hehehe

  • Én nemtom..mér van mindig olyan érzésem a poshattagyú olvasásakor , hogy katzendrekkbe léptem…persze csak szellemi értelemben.

  • geyza: attól lehet, hogy nem katzen, hanem hunden. az jobban illik hozzá, meg a környékén több is van belőle. a maga fajta bérházi patkányoknál a macskák nem jutnak túl a függőfolyosón 🙂
    a jelződdel pedig van egy kis gond: akinek nincs agya, annak az nem lehet poshadt 😀

  • Marcsi
    2014 július 19
    2:38 du.

    A legkiválóbb osztályon felüli étteremben is jogod van kézzel széttépni a sülthúst és az asztal csücskébe törölni a kezed.
    Jogod az van hozzá. Csak nem illik, és bunkó vagy, ha megteszed.

  • Illepityu most megakar hányatni engem….esztet bizton tudom , érzem…:D 😀 😀

  • Marcsi
    2014 július 19
    2:38 du.

    Kedves Marcsi, ebben a rövid írásában is saját magát cáfolja meg. Védi a védhetetlent.

    Így van, joga van Orbánnak a fiát magával vinni a VB döntőbe, vitatta ezt bárki is? Simán leülhet a lelátóra, ahogy pl. David Beckham tette három gyermekével együtt.

    A baloldalnak milyen ügyére tetszik most gondolni ami legalább ennyire megbotránkoztatja a közvéleményt? Ennek a mondatának azért örülök, mert legalább belátja, hisz Ön írta, hogy ez a fajta Orbán viselkedés megbotránkoztató -bár ennek ellenére védi és védeni fogja akkor is ha nyilvánvalóan az étkezőasztala közepére fog piszkítani. Többek között ezért tartják Önt megzakkantnak itt sokan, mert tudja és érzi mi a nem helyes ennek ellenére védelmezi a Fideszt ész nélkül.

    tetszik tudni a szavazók számának csökkenése pedig a Fidesz tábort sújtotta, nem is kicsit, míg a baloldali szám szerint növekedett. A számokat már csak tetszik ismerni és nem meghazudtolni, nem? Jézusom. Most még egyszer elolvasva az írását, nincs egy mondat amivel nem saját magának lőtt öngólt! Azt is mondhatnám, hogy írtó nagy ostobaságokat tetszett írni (hazudni).

  • Fenyvesi Glória

    Van még valami, amivel pocskondiázni lehet Orbánt?
    Baloldali országvezetők nem tennének ilyet?
    Bizony, előnyös helyzetben volt, van az ő családtagjuk is.

  • fenyvesi glória: akad még bőven. a fene se tehet róla, hogy maguknak ekkora tahó az idoljuk! arról nem is beszélve, hogy a pocskondiázás nem éppen a helyes kifejezés. én inkább jól megalapozott kritikának nevezném.
    a „tennének” feltételes mód. se megcáfolni, se elismerni nem lehet a tények ismerete nélkül
    ha kérhetem, sorolja fel azokat a maga által ismert nepotizmusokat, amikre a baloldali országvezetők esetében célzott!
    egyet ne felejtsen el: az ország vezetője a mindenkori államelnök, a miniszterelnök csak primus inter pares.
    igaz, orbán esetében – mert, mint tudjuk, ő maga egy személyben az ország, minden magyar, sőt, maga az élő isten – ez nem annyira biztos.

  • Fenyvesi Gloria!
    Hat nem veszi eszre(biztos vagyok, hogy igen), hogy itt CSAK egy (esteleg ketto)biroval vitatkozik, csak a nick mas, de szerencsetlen nem veszi eszre, hogy a stilus az ugyan az. Kar a provokaciojara felvenni a kesztyut. En igy gondolom.

  • jimbo: vizsgáltassa meg magát, ez a kettős nick rögeszméje már beteges.
    a cikkhez megint nem szólt hozzá. megértem, a képességeiből nem tellik rá.
    fenyvesi meg nem vitatkozik, csak önmagát ismételgeti. amúgy sem vitaképes, ahogy maga sem 😀

  • Ujabb kettő észkombájn szántott bele a témába,
    ( Már röhögni sincs kedvem ezeken )

  • geyza: most mi a baj? extrém meleg van, extrém uvb sugárzással. van, akinek megárt.

  • Illepityu:
    Na jó de tavasz elmúlt , az őszi mélyenszántás ideje meg még nem érkezett el.

  • Fenyvesi Glória

    Nem, baloldali vezető nem tett és nem is tenne ilyet, és olyat se, hogy a hobbijára milliárdokat költsön akkor, amikor az országban több száz ezer ember és gyerek él a létminimum alatt. Egy stadion felépítésének a fele árából már jócskán csökkenteni, ha nem megszüntetni lehetne az éhezést. Orbán és bandája egyedül azzal van elfoglalva, hogy minél jobban lerabolja az országot.

  • Te! Figyelj!

    Ha nem tudnád, az aranycsapat tagjai a . g r u n d o n . játszva tanultak focizni, és nem holmi mesterkélt, designált és kiagyalt „stadionokban”, meg a csókosok zsebeit tömködő futball-akadémiákon. Vagány kölkök voltak, akik . s z e r e t t e k . játszani, és többen közülük bizony rongylabdával(!) kezdték, persze éveken át, de úgy ám. Nem elnevelt királyfiak vóttak.. – akik VIP páholyból nézik a focit.

  • Gennyes Flórika
    Ezerszer kértelek már magát hogy foglakozzon a lakóhelyileg illetékes aktuális problémáival minket meg hagyjon már békén !!
    Mi közöd magának ahhoz ami itt zajlik ?
    Mit pofázik bele állandóan ?

  • Ille azon kívül,hogy mindenbe belep…ik,többeket sérteget,nem veszi észre,hogy egy nagy „0”,nem érdemes reagálni a kéretlen,sötét és bunkó megjegyzéseire!!!

  • marcsi: A malis vituperari laus est. Clummari audacter, semper aliquit haeret. magának is szép jó estét!

  • Hun Canada!
    Na most joga van a fiát elvinni? (ezt állítja)
    Másik mondat: megbotránkoztató….?(miért?)
    na most melyik?szerintem túl van ragozva és akkor is ezt írnám,ha netán az előző kormány idején történt volna ilyen,mert ez ugye nem központi kérdés és a VIP páholy illetve az ezzel kapcsolatos protokoll egy átlag ember számára nem teljesen ismert…
    gomdolom maga is ezek közé tartozik!
    Na meg a nagypolitikában,az embereket érintő fontos kérdésekben,nem oszt nem szoroz,persze lehet,hogy egyeseket irritál,de kizárólag politikai beállítottságuk
    miatt!

  • Hát a gonoszok gyalázkodása ,lehet,hogy dicséret…ki tudja?
    (nem én vagyok a gonosz…!!!)nem tartok rá igényt,az meg tény,hogy tényleg meg kell hallgatni a másik felet is,de az ezen a fórumon nehezen működik……!na annyira azért nem is
    fontos egyesek véleménye!
    Mára elköszönök,én is kívánok jó estét!

  • Egyébként nagyeszű Geyza itt a helyettes,aki kiosztja a nála
    különbeket?…..micsoda demokrácia….persze ha ő megmondja a „tutit” másoknak kuss?,ja ez itt a demokrácia? Ő már csak
    tudja…..mégis hány „főmunkatárs” van ezen az oldalon?
    Szerintem kicsit sok!!

  • marcsi: hogy sok-e, vagy sem, annak eldöntését bízza csak ránk. ha nem tetszik, ami itt megy, nem kötelező ide járnia.
    egy valamit ne felejtsen el: ebben a demokráciában – éppúgy, mint a maga orbáni demokráciájában – bizony, néha másoknak kuss van.
    köze?

  • Marcsa demokráciája = DEMAGOKRÁCIA

    ( Új szó , én dolgoztam ki.Történelmi tősgyökerekre támaszkodva. )

  • Marcsuka derága honnan teccik venni asztat hogy én ” nagyeszű ” lennék ?
    Olyan buta vagyok hogy amikor kimeek az éjszakába , a megjelenésem irdatlan sötétsége miatt fénybe borul a táj !

  • Marcsi
    2014 július 20
    3:43 du.

    Mint korábban írtam volt, csak biztos elkerülte a figyelmét.
    „A legkiválóbb osztályon felüli étteremben is jogod van kézzel széttépni a sülthúst és az asztal csücskébe törölni a kezed.
    Jogod az van hozzá. Csak nem illik, és bunkó vagy, ha megteszed.”

    Ahogy bunkóság kezet csókolni akkor, amikor nem szokás, zsebre tett kézzel tartani sajtótájékoztatót, zsebben mutyizva felszólalni az Eu-ban, stb.
    Gazsi okos gyerek, ha ezzel szakítani akar, és Viktor egy bunkó. Attól, hogy a falu bikáját kinevezik kisbírónak, még bunkó marad.

  • Marcsi
    2014 július 20
    4:06 du.

    Nem gyalázkodás, ha valakivel közlik, hogy ostoba. Lehet egyszerű ténymegállapítás is. Ahogy én sem tudok önerőből repülni. Ha közlik, hogy nem vagyok madár, akkor nem kell megsértődni.

  • Figyeló
    2014 július 18
    12:03 du.

    „NEM volt más európai országnak “Aranycsapata”!”

    Figyelő! Azt a bizonyos csapatot azért nevezték el itthon aranynak mert egyszer a focitörténelmünk során összejött egy válogatottunk ami a nemzetközi átlaghoz képest jó játékosokból állt, amit megfejelt, hogy volt köztük egy világszínvonalú Kocsis és köztük volt minden idők egyik legjobb focistája Puskás. Ez a keret elég volt egy vb ezüstre meg egy olimpiai aranyra ami magyar szemszögből kiérdemelte az arany jelzőt csak mert se előtte se utána közelébe sem kerültünk hasonló eredménynek. De hogy más országnak nem volt aranycsapata??? Bruhaha…
    Erről -ha van- esetleg kérdezze meg egy német ismerősét akik épp most nyerték negyedik vb címüket és volt egy csapatuk a ’70-es években Franz Beckenbauerrel meg Gerd Müllerrel amelyik asszem minden idők legjobb válogatottja volt. Vagy kérdezze meg egy olasz ismerősét akiknek szintén négy vb aranyuk van. Vagy kérdezze meg egy francia ismerősét akiknek volt egy csapatuk szerintem a világegyetem legnagyobb focistájával Zinédine Zidane-nal akik nyertek egymás után két eb-t és közte egy vb-t. Vagy kérdezze meg egy spanyol ismerősét aki az elmúlt években a futball történelem leghatékonyabb játékával alázták az egész világot. Ezeket a csapatokat például hogyan aposztrofálná ha maga szerint csak a magyar volt aranycsapat akiknek ezekhez képest volt egy vb ezüstje meg egy olimpiai aranya aminek -mint tudjuk- egyedüli sportágként a fociban harmadrangú értéke van, lévén a nagy futballnemzetek az U21-es válogatottjukat küldik oda bolondozni.
    Szóval Figyelő már megint olyasmiről vitatkozik roppant antipatikusan amiről halvány fogalma sincs! Ha a gőgös sületlenség helyett mégis inkább tudni szeretne valamit a fociról vagy bármely másik olimpiai sportágról kérdezzen bátran, nem szégyen az a maga korában sem! 🙂 )))

  • Marcsi
    2014 július 20
    3:43 du.

    Marcsi, ahogy fentebb részleteztem, joga van elvinni a fiát a meccsre és leülni a lelátóra. Ott is vannak nagyon szuper helyek, nem pont a vérmesebb szurkolók közé kell ilyenkor gondolni. A VIP páholyba nincs helye, ha ezt megérti akkor máris megállítja a túllihegését a történetnek ergo nem lesz túllihegve.

    A megbotránkoztatást maga írta le, és igen ha a VIP páholyba ül (mit keresett ott) ráadásul a fiával az ilyen hatást kelt. Azt hiszem előzőleg is ugyan ezt leírtam, de remélem másodjára már kristálytiszta hogy két külön dologról beszélek akkor amikor lelátó és VIP páholy közötti meccsnézésre gondolunk. Kézcsókom

  • Érdekes tünet,hogy ez az oldal miért vonzza a különböző dolgokhoz hozzáköszönni sem tudó hölgyeket.Olyan biztos a fellépésük foci ügyben,mintha egy vibrátor méreteiről vagy gyorsaságáról vitáznának.Pedig a focira még kotont sem tudnak húzni.Pá…marcsa.Pá…klári néni.Pá…kólika.