Orbán, a bátor? Megfutott!

2014 július 23 5:00 de.40 hozzászólás

A nagy várakozással éppen nem vágyott emlékmű suttyomban való felállítása után érthető várakozással lehetett elé tekinteni a hivatalos avatásnak. Különösen azok után, hogy áprilisban a kormányfő azt írta róla, hogy pontos és makulátlan. Márpedig, miután a felállításáról is ő döntött, a legkevesebb lett volna, ha személyesen avatja fel. Ez azonban elmaradt.

Orbán Viktor nem avatta fel a szoborcsoportot a Szabadság téren. Alighanem most, hogy a fodrásza előtt kínossá vált parkolnia a frizuráját féltette az eseménytől. Félve attól, hogy az iránta érzett végtelen tisztelet a számára közvetlenül átadott tojáspakolásban nyilvánul meg. Márpedig igazán kínos lett volna Pannónia népszerű vezénylő csillaga számára, ha kénytelen a közvetlen kritikával szembesülni. Orbán Viktor tehát a rá jellemző bátorsággal nem jelent meg szobrot avatni. Helyette az MTI-hez juttatott el közleményt. A közmédia-ellátó hírcsatorna nem szól vissza, az olvasók pedig nem dobálnak tojásokat. A monitorjuk annál többet ér. Így még csak le sem köpik. De ha mégis! Kit érdekel? Orbán Viktort nyilván nem, mert nem látja. A maga kis belső világában tehát ő lehet I. Feltsúthy Orbán Viktor, a népszerű. A bátor. A gerinces. A döntéseinek következményét bármikor nyilvánosan vállalni képes vezető. Amely utóbbi különben igaz. Akkor, ha a maga kis nyilvánossága személyre szóló meghívóval verbuválódik, TEK által ellenőrizve. De legalább is a CÖF-menetelők előszűrésén megméretve.

A Szabadság tér pedig nem ez a nyilvánosság lett volna. Tehát Orbán Viktor, a bátor, elszelelt. Az elpottyantott nyilatkozatban pedig olyanokat közölt például, hogy ezzel a mű-nem-alkotással az „alkotmányos rendnek, az egykori áldozatoknak és ma élő magyaroknak tartozunk”. Mármint ők. A királyi többes. Orbán Viktorok. Mind. Meg a neki hajbókolók. Egymásnak. Az alkotmányos rendnek ott, ahol üzemen kívül helyezték az Alkotmányt, és a Kerényi-bérencek illusztrálta Alaptörvény az úr. Meg az egykori áldozatoknak. Hogyne. Akiket vágóbaromként tiszteltet az emlékmű feliratait megalkotó. Alighanem valami tudatalatti elszólásból támogatva azt a szemléletet, amit a kormányzat által hallgatólagosan támogatott szélsőjobb képvisel. S amely szemlélettel ugyan nem tartozik a ma élő magyaroknak. Azoknak, akik jó eséllyel a saját üknagyapjukat sem ismerik. Nemhogy száz-évekre visszamenőleg a pedigréjüket. Nem mintha hiányozna bárkinek. Normálisan. Mert a saját kisszerűségüket csak a mások megtiprásával nagynak látni képesek számára persze kell az ilyesmi, mint egy falat penészes kenyér.

Orbán Viktor a bátor tehát nem tartott szobor-avatót. Helyette Lázár János sem tartott. Ellenben megmagyarázta a híveknek, hogy ezt a kormányzati távolmaradást miért kell erénynek tekinteni. Közölte, hogy: „nem tartanak avatóünnepséget, amit azzal indokolt, hogy a kormány tiszteletben tartja az elmúlt néhány hét társadalmi vitáit, megszólalásait, az emlékművet sérelmezők fájdalmát, >>félreértéseit<<”. Amiből egy szinte biztosan látszik. Az, hogy Miniszterelnökséget vezető miniszter legfeljebb a rinocéroszoktól tarthat a bőrvastagsági versenyben. Az állatvilág egyszerűbb tagjait simán veri. Mondhatta volna egyszerűen azt, hogy nem tartanak avatóünnepséget, mert csak. A vak-híveket az is kielégítette volna. A többiek meg úgyis tudták volna, hogy Orbán Viktor egyszerűen bepánikolt. De azt állítani, hogy a kormány tiszteletben tartott volna bármi… S ezzel magyarázni a pánikot… Na ez az, amihez pofa kell. Nagyon vastag bőrrel. Az igazi társadalmi vita egy népszavazás lett volna, azonban azt nem tették lehetővé. Az igazi tisztelet az lett volna, ha legalább a saját kreálmányukért ott helyben vállalni merik a felelősséget és akár a tojásokat is. De ahhoz gyávák voltak.

S ebből a szempontból szinte mindegy, hogy a kormányzat nevében ki nem avatott emlékművet. Legfeljebb csak annyiból nem mindegy, hogy a bátorság hiányáról már többször tanúbizonyságot tett kormányfő mellé immár a teljes kabinet felzárkózott. Lázárral, a magyarázkodóval, Semjénnel az álszenttel, L Simonnal és a többiekkel. De talán még nagyobb baj, hogy az ország alsó hangon két részre szakadt az emlékmű kapcsán is. Orbánra, akinek hatalma van, és a népre, akinek tartása volt. Mert ez csak múlt idő, amikor szemtől szembe hülyének lehet nézni százezreket, milliókat.

 

Robin a bátor elszaladt

Bátran elfutott, el ő

A vész láttán, ahogy tudott

Farkát behúzva elfutott

 

Andrew_s

40 hozzászólás

  • Bacsek Lászlóné

    Sajnos minden szó igaz!!!

  • Monthy Gyalog Galopp 🙂

  • Majd kiküldi tüntetni a békamenetelőket a förmedvény mellett. Kitelik tőle!
    Amúgy nem csak az áldozatokat, hanem az egész országot vágóbarmoknak tekinti, csak most le is írták.

  • kedves donom, nem vágóbaromnak, azok ugyanis csak egyszer hasznosíthatók – na jó, a hasznosíthatatlan részeikből lesz a párizsi és a májkrém – hanem multifunkciós birkáknak. ugyebár, többször is meg lehet őket nyírni, táplálásuk nem igényel különösebb befektetést, egészségügyi ellátásuk se: ha egy birka megbetegszik, vagy felgyógyul, vagy nem. ha nem, késnek eresztik, és a pásztorok étkéül szolgál. csak második-harmadik vonalban hasznosulnak vágóállatként. egy a gond: nem mindenki szereti a birkahúst, ráadásul olyan nagyon széles skálájú felhasználása nem is igen van. a patájával pl. nem sokat lehet kezdeni…

  • -S egyszer fiam ez itt mind a tiéd lesz!
    -Mi apám, a függöny?

    🙂 )))))))))))

  • GYALOGGALOPP HEHEHEHEheehehehehehehhheeehehehe : ) ) ) : ) ) : )

  • Fuser
    2014 július 23
    6:43 de.

    Mert felépítettem, és elsülyedt.
    Újre felépítettem.
    Az leégett….

    🙂

  • Ne viccőköggyünk kéhem

  • Geyza
    2014 július 23
    11:18 de.

    Na de Geyza! Hiszen azt mondta, hogy banán alakú a Föld!
    Hogy hol tart már a tudomány!!!
    🙂 )))))))))))

  • Inkább legyen banánalakú mint tampon-alakú !

  • Orbán ezt az egész emlékmű-projektet nem véletlenül a Szabadság térre fundálta ki, és a tárgyat nem véletlenül pont szemben helyeztette el a Szovjet Hősi Emlékművel.

    Akár avatja, akár nem avatja, a korpusz már ott áll azért, hogy vitákat kavarjon és összetűzéseket provokáljon.

    Nem zárható ki, hogy előbb, vagy utóbb sor kerül a Magyarországot a gyilkos náciktól fel, vagy megszabadító szovjet hősök emlékévre azaz, az ezt azóta (1945.óta) sem elismerő jobboldali erők és a Horthy-éra ártatlanságának hazugságával átitatott Orbán féle hiper-provokatív kő és fémbálvány jogos tagadóinak az összecsapására.

  • Geyza: Mi bajod a tamponnal? Neki van a világon a legszebb lakása! 🙂

  • brunszvik teri: hát, nem igazán volt nagyeszű – mikor is volt az? – ezzel a döntésével! ugyanis, ha legális EZ a förmedvény, akkor ezzel legalizálta a szemben álló szovjet hősi emlékművet is, amit eddig a jobboldal erősen vitatott.

  • llanfair: nincs állandóra bejelentve.

  • És beázik. 🙂

  • BruszvikTeri
    2014 július 23
    12:50 du.
    Készülnek rá, no meg most tovább építették. Először azt hittem átalakítják, hozzáépítenek, de csak kamerákat telepítettek, jó sokat. Gondolom a vitya éjjel nappal gyönyörködni akar a művében, és nála van a kábel másik vége.

  • hehehehehe ráépítenek egy emeletet 😀 😀 😀

  • István !

    „Az alulról jövő kezdemény kényszerítő hatása”, avagy minél roszabb annál jobb, á’lá autoriter Machiavelli.

    A lényeg nemcsak a legitimálás, hanem a tiltakozók – bal és jobb – egymásnak feszítésén, azaz összeuszításán nyugszik: előbb, utóbb majdcsak egymásnak esnek… – Erre az ősz látszik a legalkamasabb időszaknak.

    Orbanini a saját népi ihletésű rohamcsapatait – a Jobbikot is ebbe a csoportba sorolom – egyelőre eddig visszatartotta. Egyetlen kivétel volt a 64Vármegye „mozgalmárainak” rövid megjelenése a helyszínen. Pusztán azért ők mentek oda, mert a Vezegy Jobbikot mégsem küldhette, hisz akkor kibújik a szög a zsákból, hogy egy ellenzéki párt milyen címen is állna ki a kormánypárti emlékmű mellett. Szóval ez a jobboldali banda, amely már 2006-ban szerepelt a Szabadság téren, ott kifejtette a formális kifogásait az emlékművel kapcsolatban, hogy pl. a zsidók mit keresnek az áldozatok között, azonban a lényeg a Szovjet Hősi Emlékmű meggyalázására fókuszált – nem véletlenül. Oda átvonulva egy, annak a lebontását követelő – előre elkészített – transzparenst (molinót) kötöttek a központi obeliszkre, majd elvonultak. [Pár hete pedig, az egyik parlamenti ülésnap közben, egy máig ismeretlen személy a karzatról leüvöltve követelte a Szabadság téri Orosz emlékmű lebontását.] Folyik az előkészítés.

    Tehát ősszel jön el annak az ideje, amikor a két emlékmű sorsát „átadja” majd népünk nagy vezére immár a tömegek kezébe, hogy úgyszólván; döntsetek ti, döntsétek le ti – de akkor már mind a kettőt !!! Hát ezért nem érdekes és nem is fontos a számára az avatás formalitása…

    Az most egy más kérdés, hogy Putyin ehhez mit szól…
    Ravasz csuti kanászunk széttárja majd töpszli karjait, hogy sajnálom ilyen a lentről jövő kezdeményezés ereje. Oszt annyi.

    És ezzel, majd az ő fejében megoldódik a magyarok nagy gondja „az orosz megszállók” emlékét illetően… Ha kell szembe nézünk ennek is a következményeivel. Hajraaa Magyarorszaaag, hajraaa maaagyaaarok!

  • Ippeg ma olvasom a neten, hogy lemondták a washingtoni meghívását, mert OV tervezett előadásnak az egyetem feltételül szabta, hogy utána nyilvános vitát kell tartani, de ez viszont nem felelt meg a magyar félnek.

    Hogy miért is nem akar nyilvános vitát ez nem kérdés számomra

  • ghost: Az hozzátartozik, hogy állítólag a Fehér Házban akarta, csak az amerikai adminisztráció nem akarta. De már olvastam az ideológiát. Nem kell nekünk barátkozni a szabadságot eltipró Obamával. Készen van mindenre a válasz, csak le kell venni a megfelelő konzervet.

  • „Orbán Viktor októberben az Egyesült Államokba látogat. A magyar miniszterelnök New Yorkba és Los Angelesbe utazik; eredetileg Washingtonba is készült, de a programnak ezt a részét a minap lemondták”. Ennek okaként a szakértők azt vélik, hogy a Fehér Házban nem fogadták, és a külügyminisztériumban is csak helyettes államtitkári szinten. Amihez még az is hozzájött, hogy a Georgetown Egyetemen tartandó előadása feltétele lett volna, hogy az előadás után nyilvános vitát tartsanak!

    egy másik, ettől nem igazán független hír:
    „A magyar adófizetők pénzéből busásan kistafírozott, Fellegi Tamáshoz köthető Magyarország Kezdeményezések Alapítvány meghívott Budapestre egy volt kongresszusi képviselőkből és szakértőkből álló csoportot. A honlapja szerint pártoktól független alapítvány az amerikai vendégeknek olyan programot javasolt, amelyben szinte kizárólag kormánytagok és fideszes politikusok szerepeltek”. Értesülések szerint „Az amerikaiak, miután hiába kértek kiegyensúlyozottabb programot, lemondták az augusztus végére, szeptember elejére tervezett látogatást.”

    jobban jár a keleti nyitással, azerbajdzsán, türkmenisztán, tadzsikisztán, üzbegisztán, észak-kórea…ott illő tisztelettel fogadják.

  • llanfair

    Jó helyen kapizsgálsz. Ment volna ezerrel a Fehér Házba, de ott meg nem fogadták, mert persona non grata. Az elmúlt 25 évben Ő volt az egyetlen aki nem tudott parolázni az amerikai elnökkel. Nem véletlen, hogy ilyen hűvös a viszony, mert nehezen tudja lenyelni ezt a békát, a mi két lábon járó mellszobor méretű viktátorunk.

  • A félbolond diktátor, a felcsúti Stadionos viktor persona non grata az USA-ban, mióta a Fidesz kormány nem határolódott el az anti-Szemita Csurka barom kijelentésétől, miszerint az USA megérdemelte a 9/11 támadást. A mini-Mussolini menjen Putyinhoz segget, vagy mást nyalogatni, ide ne jöjjön még turistaként sem.

  • ghost: Nem ismerem Obamát, mert engem sem hívtak meg a Fehér Házba. Egyik fele fekete. Vajon miért nem szereti egy náci ország miniszterelnökét? Azt végképpen nem értem, hogy vitát akartak. Ezek az ostoba „amcsik” nem tudják, hogy ő kinyilatkozik? Na majd most jól megtanulják!

  • llanfair: tudod, hogy hasonlóan gondolkodunk sok mindenről, meg hát és sem vagyok egy rózsaszín papírmasni, ha meg kell szólalnom, de az ország nem náci, mi több, orbán sem az, és kormánya sem az. hogy micsoda, annak definiálása nem az én feladatom.
    nota bene, az ország lakosságának igencsak kis része vall náci nézeteket, így én erős túlzásnak tartom az országot nácinak minősíteni.

  • llanfair

    Én inkább antidemokratikusnak nevezném, némi diktátori filinggel.
    Viszont valljuk be őszintén, itthon működik a kommunikációs technikájuk, sokan beszopják, nem mellesleg az USA-ban tanulták évekig. Ha most nekik ezt nagy nyilvánosság előtt meg kellene magyarázniuk, hogy miért is nem teheti be a lábát a Fehér Házba, egyértelmű, hogy azt közvetítené kuszafogú, hogy nem ér rá a ME, mert annyira elfoglalt, hogy nem fér bele az előjegyzési naptárába, meg hát harcolni is kell az EU-val, és az egész embert kíván. Kifogásokat kiválóan tudnak találni, a legjobb védekezés a támadás eszközét nagyon jól használják, és fordítják a javukra.

  • Ille István: Németország sem volt akkor náci, mert volt néhány nem náci? A rájuk szavazók számát, a nem szavazók számát összeadom (a nem szavazók tudták mi lesz a voksaik nélkül).
    Nekem nem jön ki a liberális ország. Olvasom a kommentekben a cigány, zsidó, öregek és mások elleni gyűlöletet. Olvasom, hogy temetőben és Dunában a helyük. Náci ruhába bújt patkányok masíroznak az utcán, és az ország elnézi. Holokausztot tagadnak és Izrael lobogóját égetik. Zsidókat írnak össze és olvassák fel a névsort, vérdíjat tűznek ki zsidók fejére, és az ország nagy része hallgat. Az ország nagy része örülne a cigányok és zsidók megsemmisítésének. Csak nem mernek még lépni. Kellene hozzá egy Szálasi. Bár már volt aki elkezdte irtani Őket. De boldogok lennének ha valaki megoldaná egy éjjel. Nem fognának értük fegyvert. Igaz még csak lehetetlenné teszik zsidó művészeinket. Azt hittem ez a nácizmus. Ha nem, akkor elnézést kérek. De azért, mert a kutyafalkába belekeveredik néhány bárány, attól az még kutyafalka marad. Csak egy idő után nem lesz köztük bárány. Tudod ez olyan, hogy mindenki azt kiabálta egyenként, hogy Jézus, de mégis Barabásnak hangzott. Magyarország nem náci, csak úgy viselkedik?
    De mondták már, hogy baromságokat beszélek, gyakoroltam egy kicsit. Te vagy a moderátor, ne enged ki a kommentet. De nem vonulok vissza.

  • A kollektív bűnösség elvetése a magyarok nagy részében pontosan az, ami ezt fenntartja. Amíg a nemzet, az egész magyarság, kivétel nélkül, becsületesen, hazugságok és torzítások nélkül szembe sem tud nézni múltjával, le nem tudja azt róni ´s elismerni bűneit, addig NINCS MEGBOCSÁJTÁS! Kollektív bűnözés marad MINDEN, amíg egy társadalomnak jelentős része tagadja az elődök elkövetett bűneit. Európában, az állati szinten gondolkozó Oroszok, Ukránok, Belorusz, Kazah és egyéb Szovjet nemzetiségek mellett csak a Keletre nyitó Magyarok maradnak ebben a kategóriában. Tragédia, hiszen a néma kisebbség a civilizált emberek módján ugyanúgy levezekelte a WWII bűnöket, mint a Németek és nem érdemli meg ezt a megbélyegzést!

  • llanfair: nem a komment kiengedéséről, vagy letiltásáról van szó. értsd meg, nem magyarország a náci, nem a nemzet a náci, hanem az egyes ember. jelenleg sem berendezkedése, sem eszmerendszere, se hivatalos ideológiája nem náci magyarországnak.
    nem is liberális, főleg, nem demokrata, de azért még nem náci.
    a patkányok az utcán meg nem náci, hanem hungarista (újnyilas) egyenruhákban vonulgatnak, és nem az ország nézi el, hanem a hatalom, ami, persze, kollaboráns.
    a kommentelők sem nácik – fingjuk sincs arról, mit is jelent annak lenni – csak megvezetett barmok, akik egyéni sikertelenségük okán becsatlakoznak egy zászló alá.
    akad egy mondás: mások hülyesége okán önmagad bünteted, ha idegeskedsz miatta.

  • Ille István. Igazad van. Elfogadom. Tőlem megvezetett barmok is lehetnek. Nekem mindegy minek nevezed, a xxxxx, én tudom, hogy nem csokoládé. Azt pedig vedd tudomásul,hogy nem idegeskedem, hanem ideges vagyok. De ez kellemes, mert izgalmas heteim következnek. De nem írom le, mert én csak dicsekedni tudok.

  • llanfair: mábocs, de az adrenalin meg az idegesség nem ugyanaz. mivel se a repülést, se a hajózást nem kultiválod, ettől kezdve a bungee jumping, vagy a rafting nem jöhet szóba. marad egy látogatás az emberevők földjére, abban a reményben, hogy a kannnibálok túl finnyásak 🙂

  • Ille István: Én már rágós vagyok, engem nem ennének meg. De kedvesem veszélyben lenne, Őt nem kockáztatom.

  • llanfair: beh rég hallottam ezt a bájos szót: kedvesem…affrancba… reménytelenül romantikus vagyok…

  • http://1.1.1.3/bmi/magyarnarancs.hu/data/cikk/9/13/6/cikk_91306/nacikangyallal_blur.jpg.jpg

    a jó kurva anyátokat, azt! ezt akartátok, turulban született történelemhamisítók? schmidt mária elgondolkodott ezen a jövőképen, amikor mellbedobással védte ezt a förmedvényt? hát orbán? vagy mégiscsak alányal a jobbiknak? a bar!kád május 29-i számának címlapján vona azt mondja: másodikból lesz az első!
    viktor, azt hiszed, megúszod?

  • 8:25 de …..megis hogy gondolod ? nektek szabad formedvenyt irni tucatszamra itt de a jobb oldalnak nem ?

  • burkus laci: azt írják az arra rendszeresített oldalakon: MNO, Heti Válasz, k…info stb.
    magának is javaslom azt a közeget. meg fogják tapsolni.

  • Burkás laci még mindig jár ide ?
    Azta…kis szorgalmaska..

  • geyza: lesz egy kis nyugtunk, amikor napok múlva visszatakarodik az usa-beli porosfalvi szeretetotthonba, ahol ápolják. valami kisimisinek hívják. mire átáll az amerikai időzónára, lemegy a nap. azon felül a spam-szűrőnk alkalmas ip-címre is szűrni. ott két ip-címe lesz: a szeretetotthoné, meg a közkönyvtáré.
    simán kizárható a forgalomból, még csak spamra se kell tenni.
    itthon – sajnálatos módon – aki kölcsönözte neki a hozzáférést – annak szűk tartományon belül, de – változó ip-címe volt, kb. 4-5öt variált a vodafon.
    nem lett volna korrekt letiltatni, mert hát, nem tehet róla, hogy burkus elmebeteg.

  • Ilyenek ezek.
    A hülye Emeszpék meg bezárták a Lipótot.

  • Burkás :
    Bizony bizony kisfiam.
    Nekünk itt lehet , a Jób Oldall -nak meg nem.
    Tudod öcsi a saját lakásomban hányhatok , nincs avval semmi baj.
    De ha bejönne valaki ugyanezért az uccáról , valószínűleg agyonverném egy kapával.