Miért? Oh! Miért? Gondolatok a romboló fideszes gyűlöletről

2014 július 28 11:06 de.6 hozzászólás

Hogy mennyire fáraszt és mennyire úntat már a torontói Bede-rádió időnkénti olcsó, lábszagú áskálódása, azt már elmondtam és ha lehetséges, akkor ez csak fokozódott az idők során. Rég nem hallgatom Bede Fazekas Zsolt kormánypárti rádióját, hacsak nem egy-egy barátom unszolására, akik felhívják rá a rég elmúlt figyelmemet. Ha nem lenne oly megszégyenítő, akár dicsekedhetnénk is, ahogy a Bede-sivatag éltető erőre kap a tőlunk merített gondolatoktól, melyekért a KMH-t rendszeresen bányásszák. De nem, nem erőrekapnak, hanem mankóra. Végre van egy üdítő téma amiről beszélhetnek. És akkor nekirohannak és megpróbálják a gondolatot lerombolni.

Ez nem könnyű, a gondolat erős várunk, csaknem mindent képes túlélni. Persze addigis míg ezzel foglalkoznak, nem kell a szegény hallgatókat helyi csip-csup mesemondók, vagy önfényező politikai senkiházik nagyotmondásaival és hazaffyas hazudozásaival untatniuk, amivel már addigis alaposan próbára tették a szegény hallgató türelmét és idegeit.

A Torontói Független Magyar Rádió minden szombaton hallható 16 óra  és 18 óra között az AM 530-n. Deklaráltan jobboldali műsorról van szó...

A Torontói Független Magyar Rádió minden szombaton hallható 16 óra és 18 óra között az AM 530-as adón. Deklaráltan jobboldali műsorról van szó…

Ez különösen akkor jön jól, a műsor vége felé, amikor a hallgató már éppen elszenderedni készül a túladagolt magyarkodás és kispályás unalom mérgező keverékétől. A műsort úgy hívják, hogy ”Dühöngő” és nevéhez méltóan egy elmegyógyintézet gumiszobájának a hangulatát idézi nevével és tartalmával. Ebben kurblizzák fel a ”gyűlölet” drága perceit. Gyűlölet, gyűlölet, gyűlölet! Mesélik, csócsálják, terjesztik, értékelik. És gyakorolják. Ebben a dühöngőben dobálóznak az alaptalan állításokkal, sületlen sérelmekkel és a legvadabb vádaskodásokkal a légbőlkapott felsőbbrendűség savanykás légkörében, bezárva a gumiszoba rácsai mögé.

Az történt, hogy egy barátom figyelmeztetett a rádió velem is foglakozó adására, melyet már előre beharangoztak. Igaz, azt is beismerte, hogy neki esze ágában sincs meghallgatni, de azért nekem ajánlja. Most igy utólag elővettem és meghallgattam. Meghallgattam és megbántam. Igen, a gyűlölet mantra természetesen hosszan zengedezett, de azután egyik ostobaság és hazugság a masik után. A Bede-Vaski duett egymással versenyezve bizonygatja, hogy fogalmuk sincs arrol amiről beszélnek. Egyetlen tény, vagy számadat nem hagyja el az ajkukat, spekulálnak és bizonykodnak, miközben még a Fidesz állaspontját is csak hibásan és tévesen idézik. Pedig ez a szándékuk, ezért történik az egész bűvészmutatvány.

A beharangozott és velem kapcsolatos panaszokra persze nem maradt idejuk, holott egy előadásom ellen kívántak volna szót emelni, ezt igérték az előzetesben, de jólmegfontolt óvatosságból elkerülték, vagyis inkább megléptek előle. Ugyanis a szóbanforgó előadásban számokkal, tényekkel és fényképekkel világosítottam fel a hallgatóságomat. Ilyesmivel szemben sem a rádiózás műfaja, sem a Bede-Vaski duo nem képes fellépni. Bölcsen tették, hogy kitértek előle. Így is elég szánalmas amit nyújtanak. Igaz ugyan, hogy a témára később visszatérni igértek, azonban erre hat hét alatt sem került sor, így azután óvatosan megúszták a lebőgést.

A gyűlölet szajkózása viszont szűntelen folytatódik.

Hadd tisztázzuk tehát újra, legalább a magam nevében. Az esztelen gyűlölködés és vagdalkózás nem nálunk, hanem náluk folyik szünet nélkül. Hogy miért? Azért, mert érvek és tények híján másra nem futja nekik. A tények ugyanis mind az ostobaságuk ellen bizonyítanak, azokkal érvelniük teljesen ellenükre szolgálna. Marad tehát az olcsó, primitív propaganda, zenében és táncban elmesélve.

Hadd emlékeztessek korábbi álláspontomra. Én nem gyűlölködöm, mert sem a szükséges lelkialkat, sem a szükséges arzenál nem áll rendelkezésemre. Azt azonban szívesen beismerem, hogy sajnálom és megvetem ezeket a szánalmas hívatlan propagandistákat, akik ingyen, (amellett, hogy Bede esetleg elég jól prosperál a rádió bevételeiből,) meggyőződésből szajkózzák a legnagyobb ostobaságokat a hallgatóság kárára és az emberi intelligencia teljes megcsúfolására. Csak legalább ne lennének annyira unalmasak!

Kerekes Sándor

6 hozzászólás

  • Bogdán Géza

    Kedves Sándor!

    Akkor most e remek helyzetelemző posztod kapcsán hadd dicsekedjek egy kicsit.
    Egy, a KMH-ban megjelent „Hadd lobogjon” című írásom kapcsán Bede Fazekas Zsolt kormánypárti rádiója belőlem is sztárt csinált. Miután leesett nekik a tantusz és megfejtették, hogy miről is szól valójában az írásom, kínjukban talán, vagy dicséretnek szánták, nos, ezt pontosan nem tudom, de cigány úriembernek neveztek.
    Ja kérem, mi azért vagyunk a torontói Bede-rádió célkeresztjében, mert a KMH írói átlátnak a szitán, és mivel mi önállóan is tudunk gondolkodni, minket bizony nem olyan egyszerű megvezetni. Mi vagyunk a nép nyelve. Mi leírjuk azt, amit az emberek máshol nem olvashatnak. Az igazság persze eleve fáj nekik, ami viszont már legyen az ő bajuk, ne a miénk…

  • Kerekes Sandor

    Pontosan igy van Gezam. De kar rajuk az idot vesztegetni.
    Inkabb hadd gratulaljak a remek uj fenykepedhez itt a cimlapon. Jobban nezel ki rajta, mint valaha.

  • Kedves Sándor Barátom!
    Tudod, a képemet illetően köztünk most az a faramuci helyzet állt elő, hogy mivel azt Te készítetted az új csodálatosan jó képeket gyártó fotómasináddal, énnekem most Neked kell, hogy gratuláljak. 🙂
    Egyúttal engedd meg, hogy megköszönjem Neked ezt a remek képet: Sándor Barátom, köszönöm!

  • Fenyvesi Glória

    Akkor ez a rádió műsor olyasmi lehet, mint Magyarországon az ATV Újságíró klubja?Csak ellenkező előjellel?

  • Kerekes Sandor

    Ugyan, kedves Gloria, meg a feltetelezes is serto az Ujsagiroklubra nezve. Az ATV sajnalatosan megszuntetett musoraban a magyar zsurnalisztika harom, de legalabb ket lejobban informalt es legokosabb alakja vett reszt. Mindannyian kitunoek a mestersegukben, de Meszaros Tamas es Bolgar Gyorgy akighanem a legkivalobb ujsagirok a mai piacon.
    Ehhez kepest sem Bede, sem Vaski nem ujsagirok, nem olvasnak, csak beszelnek es ha megfigyelted, a hirforrasaik az MTI, a HirTV, az Echo TV mind a kormanyt szuntelenul elteto lakajmedia legrosszabikjai. Igaz, hogy mar regen nem hallgatom a radiot, de korabban soha nem volt arra pelda, hogy mas forrasbol, vagy horribile dictu, egy kulfoldi forrasbol meritenenek informaciot. Valojaban nem tesznek egyebet, mint elismetlik azt amit a kormany es a Fidesz kibocsajt hirek helyett, majd nekiallnak azt sulykolni.
    Az en reszvetelem ezzel a szanalmas propaganda naranccsal akkor szunt meg amikor meg kellett magyaraznom Bedenek, hogy az Arpadsav valojaban micsoda es hogy annak miert nincs helye a magyar kozeletben. Nem hiszenm, hogy akkor meggyoztem es ma mar nem is erdekel, hogy meggyozzem. Ez egy oszinten buta ember akinek a meggyozese nem fontos es ha sikerulne sem szamitana.

  • Fenyvesi Glória

    Nem lehet, hogy a”romboló FIDESZ-es gyűlölet”csupán csak önvédelem, a sok-sok külföldi-és belföldi támadással szemben?