A Fidesz Rajk elvtársai

2014 augusztus 25 11:01 de.7 hozzászólás

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Szeretett Viktor! Mélyen elítélem Rajk elvtársat, aki leleplezése előtt bomlasztó magatartásával gátolta a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, korrupciós ügyeivel aláásta a fülkeforradalom tisztaságát, a multik előtti meghunyászkodásával letette a fegyvert a tiszteletlen brüsszeli bürokratákkal szembeni szabadságharcban, és alattomosan veszélyeztette a rezsicsökkentés elért vívmányait! Ezért követelem ennek az alávaló Rajk elvtársnak a mielőbbi és példás megbüntetését!

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Szeretett Viktor! Most bizonyára csodálkozol, mert Te nem ismersz semmilyen Rajk elvtárstat. Ne csodálkozz kérlek, mert lesz Rajk elvtárs. Szokott ugyanis lenni. Rajk elvtárs eljöveteléhez három dolog kell: egy korlátlan politikai hatalmat gyakorló párt, amely ugyebár megvan. Aztán a politikai kormányzás eredménytelensége, amely a folyamatok mélyén szintén megvan, hiszen „Jobban teljesít országból” eliszkolt 500.000 ember. És a hatalmi eliten belüli harc, amely éppen most bontakozik ki a kormányalakításnak nevezett játék víz alatti rugdosásait és a sebtében beterjesztett törvényeket látva. Amikor e bolygók együtt állnak, eljő Rajk elvtárs. Ő lesz az a bűnbak, akit le kell mészárolni annak érdekében, hogy a népet meg lehessen nyugtatni, a pártelitet pedig megfélemlíteni.

Persze Rajk elvtársat sem hívták mindenhol Rajk elvtársnak. A német nemzetiszocialistáknál például Röhm elvtársnak hívták. Ő addig kérte számon a fülkeforradalom ígéreteit, míg ki nem derült, hogy a „buzilobbi” beépített embere, akit likvidálni kell. S lőn. A szovjet elvtársaknál a kezdeti vacakolásokat felváltotta az iparszerű Rajk elvtársgyártás – Buharin, Tuhacsevszij stb. elvtársak és csatolt részeik néven -, melyet az aktuális öt éves terv tartalmazott.  Frunze elvtárs még egy rutinműtétbe halhatott bele, Kirov elvtársat a jól őrzött irodája előterében lőhette le egy merénylő, Trockij elvtárs pedig a jégcsákány nem rendeltetésszerű használatának következményeként halt meg. De jött Visinszkij elvtárs a neki tulajdonított mondással: „Jó kivégző eszköz a kötél, még jobb a golyó, de legjobb a bíróság.”, és vele a tömegével előállított Rajk elvtársak sora, akik szipogva vallották be a bíróság előtt azt, amit beléjük vertek. Később Hruscsov elvtárs idején már nem ment vérre a játék, akkor már csak hirtelen egy szibériai cipőfelsőrész-készítő üzem élén találta magát az, aki a hatalomból „érdemei elismerése mellett” kiszorult. Magyarországon a szovjet elvtársak vezették be a Rajk elvtárs-modellt, akit saját barátai verettek, hitegettek és gyilkoltattak meg. Megjegyzem nem volt nagy kár érte, mert igen szemét emberként került a történelemkönyvekbe, még újratemetésén – melynek volt egy kis rendszerellenes stichje – is felsóhajtott valaki: „Ha ezt most látná a Laci, de belénk lövetne!” A legendás kádári konszolidáció eredményeként már itt sem volt szokás a kivégzés, így Nyers vagy Biszku elvtársak kellemes körülmények között élvezhették a hatalomból való kipottyanást. A rendszerváltásnak nevezett vicc után kikerült a divatból a Rajk elvtárs-szindróma, mert a választásokon elintézte az Istenadta nép, akit nem kedvelt. A centrális erőtér eredményeként kialakult egypártrendszerben viszont ismét el kell jönnie Rajk elvtársnak, ez biztos. Egy dologban vagyok csak bizonytalan. Ki lesz Rajk elvtárs?

A miniszterelnök – pártelnök úr ritkán szokott Rajk elvtárssá válni, de ha túl sokat néz meccset, túl sokakba rúg bele feleslegesen (bankok, média, földbirtokosok), és túl keveset néz a háta mögé, előfordulhat. A Fidesz nagy öregjei közül Áder úr elvan a köztársasági elnökséggel, a pecázással, meg a távolba nézéssel, ő nem igazi Rajk elvtárs-jelölt, ám a személyére vonatkozó furcsa közvélemény-kutatás valamit jelez az életösztönnek. Kövér úrnak saját kis hadserege van, igaza volt a Schmitt-ügyben, ráadásul nyíltan hülyeségnek nevezte a vidéki minisztériumok miniszterelnöki ötletét, így lehet belőle Rajk elvtárs. Kósa úrból legfeljebb a „Mr. 20%” firtatása okán lehet Rajk elvtárs, a hatalmi játékokhoz nincs elég esze. Pokorni úr szépen kiszorult mindenhonnan, az ő politikai súlya kevés a Rajk elvtárs-szerephez. A köztes generációban Navracsics úrból lehet Rajk elvtárs, mert már csak 120-at kell aludnia, és megpucolhat miniszterelnök úr egzisztenciális függéséből, így könnyen válhat a tiszteletlen brüsszeliek szekértolójává. Varga úr nem lehet Rajk elvtárs, mert még nyomokban sem fedezhetett fel nála senki az elmúlt húsz évben önálló gondolatot. Viszont Matolcsy úr ideális Rajk elvtárs, mert unortodoxnak nevezett politikája bármikor bebukhat, ráadásul miniszterelnöki ambíciókat dédelget és az egész ország utálja nagyképűségéért.

Az ifjabb generációk képviselői igazán érdekesek a Rajk elvtárssá válás szempontjából. Az öregek azt hiszik, a kisfiúk kézben tarthatók, de a román elvtársak is elkövették azt a hibát, hogy a legfiatalabbat – bizonyos Ceaușescu nevűt – tették meg főtitkárnak, aki aztán le is mészárolta az öregeket. Lázár úr alapvető butaságot követ el, amikor mindent maga alá gyűr a nemzetbiztonságtól az EU pénz elosztáson át az ismert műsorvezetőig, mert ezzel nagy felelősséget pakol magára, miközben sok érdeket sért és sok embert bánt meg. Az első komolyabb hiba, és máris Rajk elvtársként szipoghat a bíróság előtt. Ezt megelőzendő viszont csinálhat Rajk elvtársat szeretett Viktorból is, de ez necces, inkább Rogánból fog Rajk elvtársat kreálni. Rogán ugyanis pompás Rajk elvtárs. A nép szemében a hatalom elvtelen kiszolgálójaként elég ellenszenves, a lakóparkos üggyel pedig a korrupt politikus szerepére tökéletes választás. Ha Lázár körül szorul a hurok, Rogán beelőzi őt Rajk elvtárs megtisztelő pozíciójában. Érdekes lehet még Szijjártó Péter helyzete, aki a keleti széllel emelkedik, ha azonban az nyugatira vált, kiderülhet róla, hogy a baksisdemokráciákkal való kapcsolattartás fertőző. Ekkor Lázár és Rogán összefoghat ellene, hiszen az original Rajk elvtárs utolsó pozíciója is a külügyminiszteri volt.

Mikor elkezdtem írni e sorokat még csak sejtettem, hogy lesz Rajk elvtárs. A Fidesz egyik ősbölényének, Németh Zsoltnak a szavai után már biztos vagyok benne. A kettesszámú atlantista fideszest húsz éve etetik azzal, hogy ő lesz a külügyminiszter, csak várja meg amíg a nála is nagyobb atlantista Martonyi nyugdíjba megy. Ez bekövetkezett. De a külügyminiszteri poszt várományosa a keleti szél szörföseként Szijjártó, Németh meg hámozhatja a lufit. Erre a porig alázott Németh kedélyesen elkezdett arról elmélkedni, hogy a trafikmutyiban részt vevőket büntetőjogilag is felelősségre lehetne vonni. Lázár gyorsan nyilatkozott is valamit arról, hogy ő csak Viktor döntéseit hajtja végre, akinek nem tetszik reklamáljon a főnöknél. Kövér is érzékeli a feszültséget, ezért megpróbálta a politikai vezetés egységét demonstrálni a gonosz gazdasági oligarchákat okolva a feszkóért. Pedig Rejtőtől tudjuk, amikor egy hivatalos személyiség azt kiáltja, hogy „mindenki őrizze meg a nyugalmát, nincs semmi baj” – nyomban kitör a pánik.  Kezdődik tehát: Rajk elvtárs szerepére felkészül….

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Szeretett Viktor! Válaszd ki gyorsan ki legyen Rajk elvtárs, mert nyáron még csak (m)elege van az embereknek, de ősszel elegük lesz.

7 hozzászólás

  • Kiszely Anna Mária

    Ragyogó!!!!
    Na de a Rajk elvtársat rehabilitálták. Akkor mi várható???

  • Fényes Ur!
    Nagyszerüen irja le a magyar helyzetet.Én is várom,hogy ki lesz az a bizonyos „Rajk Elvtárs.”Jajj,nehogy csak én legyek.Már is zabszemnyire szorult az alsó felem.

  • berecz istván: ha rokonságban van „azzal” a berecz elvtárssal, jó az esélye 🙂

  • A fentiekben írottakkal egyet tudok érteni, sajnos ez a mai magyar kórkép igaz és helytálló….. De talán a bajok egyik gyökere már ott kezdödött el, hogy az ilyen tényffeltáró, szemnyitogató irások nem egy magyar napilapban jelenek meg, hanem egy külföldi magyar nyelvü ujságban….. Tisztában vagyok azzal, hogy ma az inwternet korszakában már ennek kisebb a jelentösége, de az olvasottság szempontjából sokkal nagyobb….. Mert nem mindegy hogy az igazság milyen terjedési sebességgel kerül a napvilágra….. Magyarán szólva – nem ugyanaz hogy ezt párszáz vagy párszazezeri ember olvassa…. Mert annál késöbb jön el a vég…. Mármint az orbáni fasisztoid-neonáci hatalom vége…..ami az ország nagy katarzisa lehetne és a nemzeti megujulás kezdete…….

  • klara erdelyi: na, azért a napi 2200-2500 olvasó ausztráliától alaszkáig azért nem rossz!
    a magyar napilapok hatalomfüggők, mi meg nem.

  • Gratulálok!

    Nagyon találó!

  • Ragyogóan szellemes!
    Csak azt az eliszkolt 500 ezret becsülte a lá a szerző.
    Nyugodtan elé írhat egy 2-est.
    Egy elkövetkezendő cikk pedig szólhat a 4 éven belül összeomló nyugdíjrendszerről.