Civil tüntetés: ezren tiltakoztak a Fidesz koncepciós eljárásai ellen

2014 szeptember 13 1:34 du.38 hozzászólás

Gulyás Márton, a Humán Platform aktivistája szombaton elmondta, hogy „leszarják” Orbán Viktort, hiszen nem a miniszterelnök, hanem a társadalom apátiája az igazi ellenségük. „Dühösek vagyunk, de nem akarunk polgárháborút, sem forradalmat”–mondta Gulyás, aki a békés ellenállásra szólította fel a tömeget és a magyar társadalmat. Körülbelül husz civil szervezet csatlakozott a budapesti Városház utcában rendezett demonstrációhoz, melyen az Ökotárs Alapítványnál történt rendőri razzia és a Nemzeti Nyomozói Iroda politikai jellegű vegzálása ellen tiltakoztak.  A teljesen aránytalan rendőri akció híre bejárta a világsajtót és számos angol nyelvű portál szomolt be a Vlagyimir Putyin Oroszországára emlékeztető pártallami fellépésrőlA Kanadai Magyar Hírlap szerzője – Garai-Édler Eszter – is jelent volt a demonstráción.

A Humán Platform tiltakozása.

A Humán Platform tiltakozása.

A csaknem ezer tüntető a Városháza utcából átment a Király utcai Gödör Klubba, ahol tovább folytatódott a „Állj! – A civilek védelme a mi dolgunk! – A Városliget a mi dolgunk!” nevű demonstráció. Gulyás beszédében elmondta, hogy az Orbán rendszer „karhatalmi erőt vezényel” ki a civilek ellen. „Rá kell kényszeríteni a kormányzatot, hogy ezt fejezze be”–tette hozzá.

„Ma azt mondtuk állj, holnap is azt mondjuk állj, és mindaddig azt fogjuk mondani, hogy állj, ameddig nem állnak meg. Beszéljetek az ismerőseitekkel győzzétek meg őket ki kell állnia civilek mellet, ki kell állni magunkért! Rángassuk ki ezt az országot az apátiából!”áll a Humán Platform Facebook oldalán.

Tüntetés az Orbán rendszer koncepciós eljárásai ellen. Fotó: Humán Platform.

Tüntetés az Orbán rendszer koncepciós eljárásai ellen. Fotó: Járdány Bence/Humán Platform.

A civil tüntetés nem csak azt bizonyította, hogy vannak gondolkodó, rendszerkritikus és dinamikus magyar fiatalok (hiszen a tüntetésen jelentős részben az aktív, fiatalabb generációk vettek részt), hanem azt is, hogy van élet a kimustrált, hiteltelen és ötlettelen ellenzéki pártokon kívül…akik most éppen egy újabb választáson készülnek nagyot bukni.

38 hozzászólás

  • ” Nem Orbán Viktor az ellenségük, hanem a társadalom apátiája… ” Akkor mégis a diktatúra ellen akarnak küzdeni vagy a társadalom számára akarnak pszichoterápiát nyújtani…? Ezzel az óvatoskodó rinyálással ( sőt még rosszabb, mintha valami jópofa utcai happeninget kellene tartani tiltakozásul ) nem fognak megállítani semmit, legfeljebb egy valódi ellenállás kibontakozását, miközben a fasiszta tetvek csak a markukba röhögnek. Egy normális demokráciában már lángokban állna a főváros tized annyi aljasságért is mint amelyet ezek a fasiszta, puccsista pondrók és ellenzékinek nevezett kollaboránsaik elkövetnek. Úgy tűnik szándékosan kerülgetik ezek a „humán platformosok” is a forró kását: amíg egy illegitim, alkotmányos rendet, joguralmat, hatalmi ágak szétválasztását felrúgó, Horthy rendszert rehabilitáló stb. rendszer van uralmon, addig nem fognak semmit megállítani amit a hatalomtól megrészegült vezetők beteges elméjéből kipattan.
    Amíg nincs demokratikus jogállam ( „illiberális demokrácia”, NER, NENYI, „fülkeforradalom” stb. ) addig mit csodálkoznak a koncepciós eljárásokon? Azt képzelik hogy mondjuk Kertész Ákos vagy Dániel Péter Magyarorsz.-ról való elűzésével vége a „bulinak”…? No de ilyen észjátszó, korlátolt kispolgári értelmiséggel mint amelynek csak ilyen jól fotózható happeningekre futja; csak ne várjon sok jót Magyarorsz.

  • Várjuk Eszterke beszámolóját !

  • Akartam valamit írni, de Eleftheria tökéletesen megfogalmazta a véleményemet.

    A Milla és minden más civil szerveződés pont azért tűnt el, oszlott szét, vált súlytalanná, mert nem voltak képesek politikai erővé válni a bornírt politika- és politikusellenességük miatt. Aki ott volt az Operánál, majd később a Milla által szervezett úgynevezett tüntetéseken, világosan érezhette ezt. A tömeg vezetést, irányt, határozottságot és erőt várt volna, helyette kapott értelmezhetetlen kortárs verseket, magamutogató énekléseket, szépen formált mondatokat, majd a végén azt mondták az embereknek, hogy menjenek szépen haza. Hát haza is mentek, oszt nem mentek el szavazni.

    A Humán Platform is ebbe a sorba tartozik. A diáktüntetések idején sokan sokat vártak tőlük, de a happeningeken, Gulyás Márton szózuhatagain kívül nem történt semmi.

    És addig nem is fog, amíg ilyen szövegek elhangzanak, hogy „nem akarunk forradalmat”. De igen, azt akarunk!

  • Na lehet,hogy Gulyás Márton azt mondta a tüntetésen,hogy „leszarják”
    Orbán Viktort és nem ő az igazi ellenség,hanem a társadalmi apátia..
    Na az van,hogy mind Orbán,mind a társadalom(többség)szintén le……
    ják őket.
    Forradalmat illetve polgárháborút meg nem tudnak csinálni(persze igenis akarnának…)bele kéne nyugodni!

  • „Na az van,hogy mind Orbán,mind a társadalom(többség)szintén le……ják őket.”
    na ja. ezt hívják orbanisztánban demokráciának.
    a többség véleményéről pedig, drága marcsi, fingja sincs.

  • Eleftheria
    Menj orvoshoz!

  • cornelius

    Kövesd Eleftheriát, bár valószínűleg menthetetlenek vagytok! Ti nem demokraták, nem forradalmárok, hanem anarchista bozótharcosok vagytok! 🙂

  • Marcsi

    Bár egyesek nem értik mi is a demokrácia, (pedig demokratának csúfolják magukat), mégis papolnak róla! A demokrácia lényege a választópolgárok által megválasztott vezetőkön keresztül történő népuralom. Ha a többség megválaszt egy vezetést, helyesel egy irányt, akkor a bozótharcosok akár több ezres tábora is csak tiltakozhat, okoskodhat és elmehet!
    -„Politikai mikiegerek” (Antall József szavaival élve)!)

  • lelszi: szabad felkérnem arra, hogy ismertesse, mitől is volt többség, ami megválasztotta a vezetést? a trükkösen kialakított, semmi közük hozzánk kettősökkel még így is véres verítékkel kiizzadt parlamenti 2/3-ot, ha lehet, inkább ne vegye annak. amúgy szintén vezesse le, hogy jelen esetben cca. 2 millió fideszbirka miért is jelent népuralmat?
    ne spóroljon a sorokkal, van hely!
    a cikk ráadásul nem is erről, hanem lázárék terrorlegényeinek akciója elleni tiltakozásról szól, ami szintúgy hozzátartozik a demokráciához. persze, ha úgy gondolja, hogy a megfélemlítés, eltaposás, a kritikus hangok elhallgattatása a helyes irány, az más. az persze, felettébb demokratikus.

  • Tudja lelszi, inkább vagyok bozótharcos, mint narancsködbe borult agyú, Orbánistenítő tökfej.

    Egy orbánista ne papoljon demokráciáról, nyalja buzgón a Vezér seggét, ha már képtelen felismerni, hogy Orbán pontosan azt csinálja ma, ami ellen (állítólag) 1988-1990 között harcolt. Az egyeduralom, a leválthatatlan állampárt, az ezt kiszolgáló kormányzat, az állam mindenhatósága, a jogok csorbítása, az egyház beemelése a hatalomba, az oroszoknak való behódolás és sorolhatnám napestig. Nézzen körül a neten, ott van egy rakás videó, amin a fiatal Orbán nyilatkozik. És a magához hasonló agyhalott hívek még véletlenül sem kérdeznek vissza: hát hogy is van ez, Orbán úr?

    Népuralomról beszél, maga szerencsétlen marha? Ennyire vak és süket? Ma pont úgy a pártfunkcik uralma van, mint az MSZMP idején, csak Fidesz nomenklatúrának hívják az uralkodó osztályt. De Kádár legalább viselkedni tudott, 0 70-80as években már elismert és szívesen látott vezető volt Nyugaton is, míg ezt a felcsúti suttyót le se szarják.

    Az a híres többség pedig, amire maga hivatkozik, a társadalom 27%-a. Ebből csinált ez az autokrata seggfej kétharmados parlamenti mandátumarányt.

    Remélem megérem még, mikor a magafajták kétségbeesetten bizonygatják, hogy tulajdonképpen ellenálltak, belülről bomlasztották a Fidesz-pártállamot. Tudja, ahogy a nagy antikommunista Orbán Viktor haverjai, Szűrös Mátyás és Pozsgay Imre állítja magáról.

  • cornelius: most mi van? lélfainak tetszik ez a fajta demokrácia, de az, hogy a demokrácia nevében bárki is kritizálja orbánékat, az már nem. mert van a demokrácia, meg van a demokrácia.

  • Kiszely Anna Mária

    István kedves: Igen, ahogy mondod a demokráciáról. Mert a zorbán kommunistái azok jók, a más kommunistái, azok büdös komcsik. Ez világos.
    Tökéletesen egyetértek corneliussal, különös tekintettel a kádárról írtakkal. Valóban komoly nemzetközi súlya volt.Neki biztos nem mondták egy szerződés aláírásakor, hogy remélem a magyar szövegűben is az van amiben megállapodtunk!!!

  • Bocs Ille,megint kihagy az agya…ebben a cikkben írtál,hogy lestarják Orbánt,meg társadalmi apátia….én erre válaszoltam.
    A többségről meg nekem van több „fogalmam”(ismeretem)nem a magnak aki
    a randalírozó kisebbséghez tartozik ugye……
    na nagy szerencse,hogy demokrácia van és mindent lehet óbégatni….
    de a végén bizony a többség győz,hála az ilyeneknek…..

  • A pár elütésért elnézést kérek a többiektől,de aki akarja és képes rá…az megértette a hozzászólásom!!!!
    Na jobb programom van,nem tüntetek……

  • marcsi, jobb, ha abbahagyja, mert már rém kellemetlen a magyarázkodása, ugyanis ezt írta:
    „Na az van,hogy mind Orbán,mind a társadalom(többség)szintén le……ják őket”. ez, ugyebár a maga kijelentése, vagy tévedek?

    hogy magának miről van több fogalma, és miről nincs, az, ugyebár, saját értékrendje és arányérzete szerinti, így hát meglehetősen szubjektív, nem mérvadó.
    hogy én hova tartozom, az, ugyebár, nem a maga megítéléstől függ, azon felül szeretném, ha megvilágítaná, hogy milyen tevékenységet is ért randalírozáson? csak nem a civilek tiltakozását a hatalom túlkapásai ellen? valamint én mennyiben randalírozok?
    tehát?

  • lelszi:

    Persze, attól mert valaki választás útján kerül hatalomra, akkor már ki van zárva, hogy visszaélhet a választóktól kapott mandátumával… Ezek szerint például Hitler is demokrata volt, mert csak azt kell figyelembe venni, hogy választások útján került hatalomra. Csakhogy a demokrácia ( bármilyen jelzővel is van ellátva ) nem azonos a négyévenkénti választással. Az csak egy szükséges de nem elégséges feltétele. A jogállami demokráciák a korlátozott hatalmat jelentik. Korlátozva van abban mit és hogyan tehet és korlátozva van időben is; van általában négy, öt évnyi mandátuma van arra, hogy a végrehajtó hatalmat irányítsa a parlamenti többség támogatásával és a független bíróságok felügyelete alatt; az alkotmány és az azzal összhangban álló törvények, jogszabályok szerint. Akinek a megválasztása után, az első dolga a választások „forradalommá” átminősítése, és ezzel saját magát felhatalmazza arra, hogy az alkotmányos rend felrúgásával a hatalomgyakorlást egy kézbe összpontosítsa ( hatalmi ágak szétválasztásának megszüntetése ), sőt kinyilvánítja hogy új rendszert vezet be, az egészen egyszerűen államcsínyt követ el. Az már csak hab a tortán, hogy előtte még felesküdött, arra az alkotmányra amelyet nyíltan semmibe véve rögtön felszámol. Hogy ezt a társadalom bárgyú, birka hallgatása mellett lehet megtenni, az nemcsak a kormányt minősíti, hanem „ellenzékét” és a társadalom szellemi, erkölcsi érettségét is. Szóval nem árt rendelkezni némi alapvető társadalmi és állampolgári ismeretekkel, még ha az „illiberális”, „munkaalapú” stb. Orbánisztán oktatási rendszere nem is bátorítja az ilyen irányú ismeretek ( és az önálló gondolkodási, értékítélet alkotási képességek ) megszerzését…
    Az „anarchista bozótharcos” egyébként sziporkázóan jó poén; no de elvárni valakitől, hogy tisztában legyen azzal, hogy mi fán terem az anarchizmus eszmerendszere; amíg még a sima polgári/tőkés keretek közötti parlamentáris, jogállami demokrácia alapjaival sincs, az kis túlzás lenne .

  • eleftheria: attól tartok, túlterheled lélfait. nem az a fajta észlény, aki képes kifejteni az igazság finomabb fonatait is.

  • lelszi
    2014 szeptember 14
    4:17 de.
    Teljesen egyetértek a véleményével. Ez minden demokratikusan GONDOLKODÓ ember véleménye is. Amit szavazás utján megválasztott a NÉP 2/3 -os többséggel, az dirigál a kormányban, és az országban. Elhiszem, hogy nem tetszik az ellenzéknek. De ez már így van. Engem, egyáltalán nem lep meg az ellenzék tüntetése egy Gulyás nevű ember biztatásra.
    Kicsit megmosolyogtam az amerikai feketék tüntetésének KOPIROZÁSA magyar vonalon. T.i. a feketék közül, egy feketét lelőtt egy rendőr az USA-ban s az ellen tüntettek ilyen módon.
    A magyar ellenzék erre nem panaszkodhat, ha még a rendőrség bizonyos alkalmakkor bele is szól tevékenységükbe.

  • figyelő: tehát maga se tud számolni…a nép senkit nem választott meg 2/3-os többséggel, részint, mert maguk a fideszre szavazók sem voltak többségben, részint, mert a parlamenti 2/3 az ügyes mandátumvarázslásnak, meg a semmi közötök magyarországhoz kettőseinek köszönhető.
    de semmi gond, ezt a jobboldali hazugságot sulykolták be az agymosott híveikbe.
    meg vagyok lepődve, hogy a maga intelligenciájával maga is ezt a marhaságot szajkózza…

  • Ille, ki van a Parlamaentben? Orbán? Akkor fogja be a ……ez van, ezt kell szeretni.
    Nem tudom miért fáj egyeseknek a 2/3 győzelem. A lényeg a fontos, ki van uralmon.
    ennyi.

  • figyelő: na de klárika! micsoda modor ez?! miért kellene befognom a mimet is? miért kellene szeretni orbánt? kötelező lenne? mióta van abban a helyzetben, hogy utasítgatni tud engem?
    nem fogja fel, hogy nem szavazatok eredménye volt a 2/3, hanem manipuláció? hányszor kell még bele verni az orrát: a fideszre leadott szavazatok száma kevesebb volt, mint az ellenzékre leadottaké? mégis, maga szerint hogy’ lett ebből 2/3?
    kezd boda marcsi szintjére süllyedni 🙁

  • marcsi, legyen férfi, egyszer kivételesen bontsa ki állítását: ki is az a randalírozó kisebbség, akit ennek a cikknek alapján annak minősít?
    most, ha kérhetem, hagyja el a fölényes „minek? kinek?” menekülő útvonalat, és valljon színt!
    higgye el, nem fog fájni, de még az is lehet, hogy némi respektje fog támadni (magára fér).

  • Ille én nem magyarázkodom,csak ismétlek dolgokat,hogy fel tudja fogni sokadszorra!
    csak kiegészíteném azzal,hogy kb.(feltupírozva)1.000 ember nem hinném,hogy polgárháborút tudna csinálni…..az meg a szintjükre vall,hogy ugye ha sikerülne,akkor ők is,meg sok politikával egyáltalán nem foglalkozó magyar is megszenvedné,persze ez nem érdekli a hőbörgőket….
    Figyelő meg szintén feleslegesen közöl tényeket,az itteni”kisebbség”
    nem képes felfogni,de ezren sem…(nekik az már tömeg!).hát ez van…!
    Szegény még a 2/3-os többséget is vitatja,holott ittoni és nemzetközi szervezetek is elfogadták(még itt tart szegény…)Fótot,Baját (a kiderült ellenzéki csalást)elfelejti,kihagy az agya!

  • marcsi: ismételten – immár sokadszor – kérem, bizonyítsa, hogy a kisebbség – legyen az az ezer ember – randalírozott, és azt mivel is követte el.
    a 2/3-os többség még mindig csak a parlamentben van meg, szavazati szinten, ugyebár, az alábbi az ábra 2010-ben:
    1. FIDESZ-KDNP (52,77 százalék, 2.659.974 szavazat),
    2. MSZP (19,29 százalék, 972.119 szavazat),
    3. Jobbik (16,71 százalék, 842.306 szavazat),
    4. LMP (7,42 százalék, 373.957 szavazat).
    5. MDF (2,65 százalék, 133.712 szavazat)
    6. CM (0,90 százalék, 45.161 szavazat)
    7. MUNKÁSPÁRT (0,11 százalék, 5.537 szavazat)
    8. MSZDP (0,08 százalék, 4.031 szavazat)
    9. ÖP (0,05 százalék, 2.645 szavazat)
    10. MIÉP (0,03 százalék, 1.264 szavazat).
    ha még képes az elemi számtani műveletekre, könnyen kiszámolhatja, hogy a lényegi ellenzéki szavazatok száma 2.325.094. a különbözet + 334.880, ebből hogy’ is jött ki a 2/3? a szavazatok száma alapján? ne komolytalankodjon!
    2014-ben még rosszabb a helyzet:
    Fidesz-KDNP: 2.264.780
    Egyesült ellenzék: 1.290.806
    Jobbik: 1.020.476
    LMP: 269.417
    na most, husikám, mennyi is a különbség? 2.264.780 – 2.580.699= -315.919. ami, ugyebár, majd’ 700.000 fidesz szavazatvesztést jelent. na, ebből pláne hogy jött ki a 2/3?
    javaslom, a személyeskedéssel hagyjon fel.

  • Ille számokat én is elő tudok varázsolni,de az adatokból az is kiderül,hogy a baloldali ellenzékkel szemben a Fidesz magasan győzött,bár az előző választásokhoz képest kevesebben mentek el szavazni,ha a Jobbikot is figyelembe vesszük,akkor az állapítható meg,hogy a szavazó pártjuk jelentősen megerősödött,ami nem véletlen…és tény,hogy az ellenzéket képviselik,de nem a baloldalit,ami lényeges és elgondolkoztató!
    Lehet számokon lovagolni,de nem érdemes a Fidesz magas győzelmét el kell ismerni,meg azt,hogy a választások törvényesek voltak.
    Bele kell nyugodni(még 4 évig!)a jelenlegi helyzetbe,és lássa be maga is csak egy porszem…ahhoz,hogy ezen változtasson.
    Megismétlem,a DK és az Együtt képtelen a siralmas helyzetét elfogadni és mindent elkövetnek (tüntetések,primitív hőbörgések…)a jelenlegi kormány lejáratására főleg gyurcsányi
    stílusban,amit maga is híven követ és szeret!
    ISMÉTLEM 1000 felbőszített idétlen ember elenyésző egy társadalomban,meg azt is,hogy én soha semmilyen tüntetésen,meneten nem vettem részt(tömegiszonyom van)meg úgy gondolom nem az utcán dől el a dolog,talán valami értelmes programmal és tisztességes érvekkel,meg hangnemmel kéne előállni,akkor lehet,hogy többen lennének és érne is valamit!

  • marcsi, nem tud olyan számokat elővarázsolni, ami szerint a fidesz magasan győzött, hacsak meg nem hamisítja a hivatalos adatokat, tudja, azokat, amiket idéztem. forrása a nemzeti választási iroda. a választások valóban törvényesek voltak, azonban az eredmény beváltása manipulált.
    ISMÉTLEM, bizonyítsa be, hogy a maga által megnevezettek randalíroztak. az, amit itt előad, csak siralmas mellédumálás.
    azon felül, ki is bőszítette fel őket, és mivel? mitől is idétlenek? marcsi, tényeket, tényeket, tényeket! ráadásul pszichológiai elemzést, hogy mitől is idétlenek!

  • ja meg lehet,hogy most a Fidesz kevesebb szavazatot kapott,mint az előző választáson(mivel kevesebben nem mentek el szavazni),de a baloldal
    szavazatcsökkenése óriási (sokkal nagyobb)még ha az aránylag kulturáltabb MSZP-t is figyelembe vesszük,akik ezeknek a „gittegyleteknek”meg Gyurcsánynak köszönhetik a bukást!!!
    Ezt ők is elismerték és az értelmesebbek beletörődtek,míg egy hatalomról lecsúszott réteg nem képes ezt elviselni…..
    Csak mellékesen Gyurcsány és Bajnai ellen tömegek vonultak ki!!!!
    ami a bukásukhoz vezetett!!

  • marcsi: nem erről beszéltem, ez csak a maga szokásos mellébeszélése. válaszoljon egyenesen a kérdésre, és senki nem fog magával kötözködni.
    ne mutogasson a szomszéd mezejére, az mindig zöldebb.

  • A Fidesz magasan győzött!EZ tény!!!
    Az 1.000 baloldali meg a” kultúrszónok” meg semmit nem ért el!EZ is tény!
    Hát ez van egy darabig,nincs több időm és főleg értelme ezen vitázni!
    vagy belenyugszanak,vagy bediliznek!
    Szerencsére engem más is foglalkoztat,meg az önkormányzati választásokon a jelenlegi fideszes polgármesterre szavazok (nem pénzért,nem egyéni érdekből)hanem azért,mert sokat tett a kerületért és nincsenek botrányai, közvetlen kapcsolatot tart a kerület lakosaival!!!Nem ígérget,de amit igen azt betartja!Ilyen egyszerű!

  • Ille!
    A tények azok, amit és ahogyan előadtak…..Ez magáért beszél!
    a többség nem képviseltette magát(még a baloldali sem!!!!)
    Nem kötözködöm,ez a véleményem!Mindenki oda megy tüntetni és azt mond amit akar……aztán van egy végeredmény!

  • marcsi: ha levezetné valami egyszerű matematikai formulával, hogy’ is győzött magasan a fidesz, hálásak lennénk. tudja, a konkrét számadatok alkalmasak a bizonyításra, és azok előtt még én is meghajlok. nos?

  • marcsi, még mindig nem világította meg, mikor és hol randalírozott a kisebbség! ez nem válasz, csak a szokásos mellébeszélése! állított valamit, tehát vagy bizonyítson, vagy hagyja abba a süket dumát!

  • Kiszely Anna Mária

    István: Ráadásul – ha jól tudom – csak egy fidessssses képviselő szálljon ki a parlamenti csűrhéjükből, már nincs is meg az a nagyonnagyonnagymagyarmagasgyőzelem. Hangsúlyozom, ha jól tudom. Ha nem, kérlek javíts ki. Köszi.

  • anna mária: konkrétan azt az egy mandátumot a kettősöknek köszönhetik, ennyiben bejött a számításuk a hálás újmagyarokat illetően. azok közül is a romániaiak számítottak, mert az összes többi külhonból szavazó még az ingerküszöböt se érte el. igaz, annyi becsület már nem volt meg orbánékban, hogy egy romániai kettősnek adják oda a képviselőséget. ismétlem: szavazati alapon a fidesz nem győzött, csak az ügyesen manipulált mandátumi rendszer hozta ki a 2/3-ot.
    ezt, persze, a fideszbirka nem képes belátni, és csak a királyi propagandát szajkózza.
    semjén meg most éppen azon dolgozik, hogy a lemorzsolódást újabb kettősökkel töltse fel. habár erdélyben már kezd a népeknek elegük lenni a fidesz megosztó politikájából. ott nem annyira birka a magyar, mint itt.

    más: azt nem tudni, hogy a kárpátaljai magyarokkal letetettek-e hűségnyilatkozatot, de az tény, hogy igencsak jól élnek – a mi rovásunkra – a magyarságukból, ugyanis itt veszik fel a nyugdíjukat, méghozzá egy 1963-as államközi egyezmény alapján, amit több szocialista országgal is megkötöttünk, csak egyedül az oroszokkal nem mondtunk még fel. 2009-ben már készen volt a felmondást kidolgozó anyag, csak az érintett minisztériumok jóváhagyására várt, de a 2010-es hatalomváltással az asztalfiókba került, és a mai napig senki nem vette elő! kérdezem én: miért? évente 800 millió kifizetési növekmény keletkezik az ukránok számára, mára az éves, magyar nyugdíjkasszát terhelő ilyen jellegű kifizetések összege eléri a 7 mrd forintot! erre van pénzük orbánéknak?
    most kapaszkodj meg!
    2013-ban itt volt az illetékes ukrán államtitkár arról tárgyalni, hogy megkönnyítsék az ukrán állampolgárok magyarországi nyugdíjfelvételét ?! mégis, mi a rosseben akarnak még könnyíteni?

  • Ezeka belpesti erösen kétes nemi identitásu legények melyik országban élnek?

    Nincs jobb vagy baloldal, csak pénzoldas,és népoldal.
    Minden párt a pénzoldalhoz tartozik a z összes fejes a média egésze…
    A népoldalon meg mindenki más , aki munkás,azaz fizikai vagy szellemi javat hoz létre,nagy ivben lesz..a a politikát csak biztonságban akar élni szeretttei körében.
    Itt és most.
    Nem valami boldog jövöben…

    Ugyhogy a belvár széplelkek köztéri maszturbácioi mind a pénzoldal/amelynek szekerét tolják/ mind pedig a népoldal számára üresen hangzanak,és totál értelmetelen.

  • „A derék KEHI – sokak szerint ok és jog hiányában – rászállt néhány civilszervezetre. Ennek során sem szavakban, sem tettekben nem fogják vissza magukat, még a készenléti rendőrség kivezényeltetésétől sem riadtak vissza.

    Az akciósorozat mentalitására igen csak árulkodó az a hír, hogy miközben az utóbbi időben a Roma Sajtóközpontban (RSK) is sokadszor randalírozva többek között kifogás tárgyává tették, hogy a támogatásokból: „a roma aktivisták kommunikációs képzésére is költöttek, ahol a jelentkezőket tanítottak kapcsolattartásra a médiával, közlemények írására, sajtótájékoztatók szervezésére. A húsznapos tréningen 75 aktivista vett részt, oktatásuk összesen 800 ezer forintba került.”.

    Ja és mindezt a helyszínen! Mindezt az a hatóság, akiket nem zavar – csak úgy példaként, mert napestig lehetne sorolni – sem a médiahatóság milliárdos külföldi utazgatásai, sem Lázár úr luxus szállodák iránti vonzódása!”

    no comment

  • Marcsi-MARCSI,hol élsz te?Mit jelent neked Magyarország.Tudod az a baj,hogy még sokan vagytok,akik nem látják mi történik szegény,jobb sorsra érdemes hazánkra.A korábban hirdetett „MAGYAR NÉP MEGINT SZÉP LESZ,MÉLTÓ RÉGI NAGY HIRÉHEZ. sajnos forditva fog történni.A magyar nép méltatlanná vált (veled együtt)a MÉLTÓ RÉGI NAGY HIRÉHEZ.A kilátások azt mutatják,hogy hazánk a Putyin diktatura,a szegény orosz muzsik körülményei közé kerülés a te fajtátok ehhez aszisztál.Én szégyelem magam hejetetek.

  • Sajnos,csak ezren.Az egész magyarországért aggodó embereknek ott lett volna a helyük,de mit lehet elvárni egy birka természetü,gyáva néptől?Semmit.