Pindroch Tamás propagandista szerint jönnek az amerikai ügynökök

2014 szeptember 25 12:02 de.16 hozzászólás

Pindroch Tamás a szélsőjobboldali Magyar Hírlap azon újságírója, aki a Fidesz-lojalitás non plus ultrája. Nem lehet mindig tudni róla, hogy most éppen kormányszóvívői, vagy újságírói kapacitásban szerepel. Szerda este az ATV Hírvita műsorában azonban már az se volt teljesen tiszta, hogy kit tart inkább mérvadónak: Orbán Viktort, vagy esetleg Vlagyimir Putyint, hiszen éppen az orosz elnökkel példálózott, amikor azt fejtegette, hogy Barack Obama civileknek álcázott amerikai ügynököket kíván küldeni Magyarországra.

Trencséni Dávid és Pindroch Tamás az ATV-ben.

Trencséni Dávid és Pindroch Tamás az ATV-ben.

„Milyen nemzeti érdekeket képvisel az a szervezet, amely egy külföldi állam pénzéből él?”–teszi fel a kérdést Pindroch, utalva a Norvég Alap által támogatott Ökotársra és még sok más magyar ember-és polgárjogi civil szervezetekre, melyek a Magyar Hírlapos újságíró világában szimplán az amerikai Demokrata Párt fiókszervezetei. Látni lehetett, ahogyan vitatársát – Trencséni Dávidot – is megdöbbentette Pindroch, amikor abszolút pejoratív szóként használta mind a polgárjogi, mind pedig az emberjogi kifejezést. Hiszen Pindroch világában ezek mind a szexuális és nemzetiségi (zsidó, cigány) kisebbségek érdekeit szolgálják, nem pedig a „becsületes,” vidéki keresztény magyar embereket. Pindroch azt javasolta az „urbánus” Trencséninek, hogy beszélgessen egyszer a rendes vidéki civil szervezetekkel, akik nem kapnak egy fillért sem attól a Norvég Alaptól, amely csak a homoszexuálisokat és – feltehetően – a „tudjukkik” csoportját óhajta támogatni. És mivel Obama beszédében az Ökotársat ért rendőri erőszak miatt szerepelt Magyarország olyan országként, ahol veszélyben van a civil társadalom, Pindroch széleskörű amerikai ügynöki szerepvállalást lát mindebben. És szerinte még a kormánykörökben is túlzóttnak tartott Ökotárs-elleni rendőri intézkedés is alapvetően korrekt és mérsékelt volt.

Utoljára Magyarországon a Rákosi korszakban volt ennyire erős az imperialista amerikai ügynökökhöz fűződő paranoia és félelem. Az viszont biztos, hogy Obama nagyon tudatosan említette Magyarországot a civil társadalom szempontjából zűrös országok között. Mint, ahogy Trencséni is kifejtette, Magyarország említése nem volt véletlen. Az ilyen jelentős elnöki beszédek minden szavát óvatosan mérlegelik. Kétségtelen, hogy Orbán Viktornak kívántak ezzel üzenni.

„Az Egyesült Államok egy másik demokratikus állam ügyeibe nem szólhat bele, azért mert nincsen köze hozzá”–ezzel küldte el Pindroch a vérbe az amerikaiakat. És közvetve a norvégokat is.

„A magyar állam szuverén állam. Az Amerikai Egyesült Államok szuverén állam. Nekem semmi közöm nincsen ahhoz, hogy az amerikai közpénzeket ki, hogy használja föl. Amerika részéről ez egy politikai nyomásgyakorlás. Ez egy nagyhatalmi érdek. (…)”–tette hozzá Pindroch. Naší vesnicí americký agent neprojde!

ameragent

Csehszlovák kommunista propaganda. Megvédik a csehszlovák falvakat az amerikai ügynökök ellen. A magyar falvaknak pedig a CÖF nyújt védelmet. Nem leszünk gyarmat!

„Úgy tudom, hogy nem a gyarmatuk vagyunk”–mondta még Pindroch.

Már látom, ahogyan Szélesék és Bayerék előszedik, vasalják és készítik a „Nem leszünk gyarmat” feliratú molinót. Jönnek az amerikai imperialisták, támad a sötét nyugati reakció!

Ezzel szemben van még egy halványabb, mérsékeltebb jobboldal lap, aminek rengeteg minden a Fidesz körül kellemetlen lehet, mégsem bírnak több újságírói kurázsit mutatni az által, hogy véleményt nyilvánítanak a hatalmi visszaélésekről. Hiszen akkor ugrik a jelentős bevételt hozó „Magyarország jobban teljesít” reklámsorozat. A Mandiner nevű blogról van szó. Rajcsányi Gellért mandineres bloggernek annyira kellemetlen lehetett az Obama-beszéd, hogy vélemény-nyilvánítás nélkül összefoglalta azt, hogy milyen országokhoz hasonlít Magyarország, legalábbis az amerikai elnök szerint. Riasztó társaságba keveredett Magyarország, ezt Rajcsányi is inszinuálja. De kimondani nem meri. Aztán a Mandiner még ezt az óvatos írást is gyorsan lenyomta egy roppant releváns és komoly hirtértékkel bíró cikkel: „Trendivé tennék a gyerekvállalást – Skrabski Fruzsina a Kényszerszinglikről.

Egy angol kifejezés jut eszembe: „They know what side their bread is buttered on.” Pindroch is, Mandiner is.

16 hozzászólás

  • Pindroch egy paprikajancsi a színpadon. Agymosott, szócső semmi más. Színvonala Bencsikével vetekszik. Ha rajtuk múlna akkor a Ratkó korszakot is visszahoznák.

  • Itt az idő, hogy Magyarországot teljesen figyelmen kívül kellene hagyni. A nyugati országok becsukhatnák a követségeiket, a bankok, vállalatok rendezetten kivonulhatnának, külföldi légitársaságok, vonatok, buszok elkerülhetnék az országot. A magyar emberek el vannak telve saját magukkal, tehát éljenek egymással, háborítatlanul. A nyugati országok így nem akadályozhatnák a világ legsikeresebb embereit, abban, hogy Magyarország MÉGJOBBAN Teljesítsen.

  • Kiszely Anna Mária

    Úristen, milyen mély és sötét korszakba zuhanunk vissza???? Nekem a Szüleim meséltek arról a korról, de annyi is szörnyű volt.

  • skrabskyfruzsina az olyan gusztusos mint egy széttaposott meztelen csiga…ki pénzelhet vagy futtatja? ez a pindroch meg egy elmebeteg ugyanolyan mint a többi fidexes „ideológus” bankátutalásokat is meg tudnak nézni? ki kinek és mit utal és adózzon azért is…készpénzben kiveszem és átadom borítékban…dehát m,ár nincs más forrás a lopáshoz? a vörösiszap katasztrófát létrehozták hátha a Gyurcsányt el lehet vele kapni és félreállítani, nem sikerült de sokan tönkrementek és az adakozást ellopták.-..és nem az az egyetlen

  • “Milyen nemzeti érdekeket képvisel az a szervezet, amely egy külföldi állam pénzéből él?” hi-hi-hi. Ezt a magyar kormánytól tetszik kérdezni Pindroch úr? A válaszra én is kíváncsi lennék.

  • Nem vagyok jó angol nyelvből, ezért kérdezem: az utolsó mondat azt jelenti, hogy „Tudják, a kenyér melyik oldala vajas”?

    Tudja ezt az egész rohadt fidesz – bagázs – a kicsitől a nagyig…
    És mást sem tudnak.

  • gyula bognar: azért az utolsó ne felejtse el lekapcsolni a villanyt! a maradók fejében honló sötétség jól fog harmonizálni a külső sötétséggel. na, az lesz az igazi rezsicsökkentés!

  • aptyuka: azt jelenti. sőt, ha nem maszatolnák vele óhatatlanul a tiszta kezecskéjüket, a másik oldalát is megkennék.

  • Csak egy kérdés ezzel kapcsolatban. Ez Pindroch ur kapcsolatban van egy hason nevű magyar szinésszel? Netalán tán rokona? Avagy ő maga az a szinész aki jópár filmben is szerepelt? Akkor ha ő, vagy rokona nincsen min csodálkozni. Vagy éppen szerepgyakorlást tart vagy feltünési viszketegségében csinál ekkora észbontó vitákat. Hogy ezt csak kevesen értékelik az más lapra tartozik. Eséllyel pályázhat a következő kormány kádenciában vagy kuturális avagy honvédelmi miniszternek.

  • avi ben: nem, azt csabának hívják. a tamás esetében azért a feltűnési viszketegség megáll.

  • Fogalmam sincs miről , ki beszélt, de az amerikai véleményt szerintem a magyarok MINDIG fontosnak tartották.Sajnos.
    Ez valóban visszanyúl még a Rákosi korszakra, mert abban az időben az elnyomott magyarság Amerikát tartotta péladképnek és tőlük remélte a „felszabaditást” jó, jó, persze az angoloktól is.
    De az amerikai hülye imádat hitelen megfodúlt ’56 után, mikor világosan megtudták, hogy azoknak eszükben sincs kis nemzeteken segíteni..
    Az USA-nak NINCS jóga és alapja a magyar politikai helyzetet kritizálni vagy beleszólni.
    Ezt kéne, hogy világosan lássák az újságírók, politikusok egyaránt…..

  • figyelő: „Fogalmam sincs miről , ki beszélt,” hát, éppen ez az.

  • Ja, vagyok olyan becsületes, hogy a cikkben emlitett úrakat nem ismerem s ezt öszintén meg is mondom…
    A lényeges mondanivalón, nem változtat!

  • Ebben csak az az ijesztő, hogy mostmár világosan körvonalazódni látszik a -magyarok szempontjából- szunnyadó óriás mozgásiránya.
    ( Idióta Figyelő kedvéért : igen , az USA .-ra célzok.)
    Amerika lassan szokott reagálni az ilyen politikai fenegyerekeskedésekre.
    Még a nyilvánvaló japán kémkedést és piszkoskodást is eltűrték évekig , egészen Pearl Harbourig.
    Dehaegyszer mozgásba lendülnek….
    Nem szeretném megérni azt a napot amikor az USA leveszi a kezét rólunk…azon a napon fogunk repülni a NATO-ból mint a győzelmi zászló.
    Utána már csak idő kérdése lesz hogy mikor csökken Árvalányhajland Dunántúl méretűre.
    ( Remélem tévedek.)

  • geyza: egy észrevétel ezzel kapcsolatban:

    „Bombera Krisztina az ATV New Yorki tudósítója értékelve az egyesült államok sajtójában olvasottakat így foglalja össze tapasztalatait: „a magyar demokráciával kapcsolatos aggodalmakat komolyan kell venni. Amit tehát most Obama vagy Clinton elnök mondott, olyan általános közvélekedést fejez ki, amelyet már nehéz kimagyarázni a szokásos, Soros György-liberális összeesküvés tengely állítólagos ármánykodásaival”.

    Lévén – legalább nap egy összefoglaló erejéig – rendszerese olvasója vagyok a legnagyobb amcsi lapok online portáljának, így meg tudom erősíteni a tudósító-asszony megállapítását. Sőt az én értékrendem szerint még ennél fontosabb dolgot is érzékelek.

    Egyfelől; az aggodalmak megfogalmazása helyett/mellett a konkrétumok kerültek előtérbe. Például nem az alkotmányt helyettesítő alaptörvényből hiányolják a biztosítékokat, hanem arra mutatnak már rá, hogy miképp élnek vissza az így megteremtett „lehetőség”-ekkel. Hozzá kell tennem, hogy mint a választásokkal évtizedek óta szakmailag is foglalkozó rögzítenem kell, hogy az elmúlt egy – másfél évben ártunk és qurmányunk potentátjai az érvényes alaptörvény taxatív megsértéstől sem szoktak visszariadni! =))

    Másrészt; Ha viccelni lenne kedvem, azt is mondhatnám, hogy tulajdonképp hisznek az orbáni „klérus” szajkózásának, s kifogásaikat és megjegyzéseiket – az eddigi Orbánnak, Fidesznek vagy kormánynak címzése helyett – az országra, Magyarországra vonatkozóan fogalmazzák meg! Amire lássuk be adtunk bőven okot, hogy csak a legkézenfekvőbbet említsem: hagytuk, hogy így legyen! Sőt!”

  • Pityu:
    Öszegezve , a magam cseppet sem bonyolult stílusában ( hogy Rick Marcinkótól idézzem a jelzőt ) , szar lesz nekünk ha elveszítjük egyetlen barátunkat aki ér is valamit.