A Demokratikus Charta a kanadai kormánnyal karöltve harcol az illiberális magyar kormány külföldi terjeszkedése ellen

2014 október 23 7:18 de.79 hozzászólás

Bevezető

A Kanadai Magyar Demokratikus Charta, egy politikai pártoktól független, polgári jogokat védő kanadai civil szervezet. A KMDC szoros és jól működő kapcsolatokat ápol a kanadai hatóságokkal, annak érdekében, hogy a kanadaiak összefogással, és határozott elszántsággal, lépjenek fel mindazokkal szemben akik az észak-atlanti szövetség demokratikus értékei ellen menetelnek és agitálnak.

Az 56’os hősies magyar szabadságharc 58. évfordulója alkalmával, és a magyar külügyminiszter, Szíjjártó Péter kanadai látogatásával egy időben, a KMDC az alábbi előterjesztéssel fordult Kanada miniszterelnökéhez, külügyminiszteréhez. Az előterjesztés üdvözli a kanadai külügyminiszter erőteljes fellépését azokkal a kormányzatokkal szemben amelyek Oroszország, vagy Kína mintájára igyekeznek átalakítani hatalmi berendezkedésüket. A KMDC arra kéri a kanadai kormányt, hogy csatlakozzon olyan nyugati vezetőkhöz, mint például a néhai Vaclav Havel, napjainkban Barack Obama, Bill Clinton és Angela Merkel, és egyre több európai konzervatív vezető, akik immáron több alkalommal kifejtették nemtetszésüket amiatt, hogy a magyar kormány elárulta közös demokratikus értékeinket.

A KMDC arra kérte a kanadai kormányt, hogy erőteljesen válaszoljon minden olyan törekvésre, mely a magyar kormány antidemokratikus „forradalmát” igyekszik exportálni Kanadába. A magyar kormány ezirányú erőfeszítései a kormánykritikus kanadai magyarokat kívánja elnémítani és megfélemlíteni, hogy ezáltal elrejtsék az Orbán-kormány antidemokratikus jellegét. A KMDC előterjesztésében kifejtette, hogy a magyar „Illiberális” állam külföldi terjeszkedésének megfékezése nem csupán szavakat, hanem elsősorban határozott tetteket igényel. Csak határozott, félreérthetetlen számonkéréssel, cselekedetekkel lehet visszaállítani a transz-atlanti közösség polgárainak hitét demokratikus rendszereink fenntarthatóságában.

Olyan vezetőktől, mint Orbán Viktor, számon kell kérni a közösségünk értékeit sértő tetteket. Mindaddig, amíg ezek a vezetők nem változtatnak magatartásukon, biztonságos távolságban kell őket tartani Kanadától, vagyis le kell őket venni Kanada hivatalos vendéglistájáról. Az önkényuralom útját követő kormányzatok kanadai lobbistáit szigorú vizsgálat alá kell vonni. meg kell akadályozni, hogy közösségünkön belül, azaz Kanadában népszerűsítsék antidemokratikus nézeteiket.

Számunkra elfogadhatatlan hogy a demokratikus országok népeinek adófizetői tízmilliárdokkal finanszírozzák a velejéig korrupt magyar autokrácia külföldi terjeszkedését. A pénzügyi és politikai előnyöket amelyek a transz-atlanti szövetségi tagságával járnak, meg kell tagadni ezektől a kormányzatoktól, és ha továbbra is értékeinkkel szembe meneteltetik népeiket, ki kell őket ebrudalni a transz-atlanti szövetségből. A KMDC szóvivői felhívták a kanadai kormány figyelmét arra, hogy mennyire helytelen és igazságtalan lenne a magyar népet okolni mindazért amit vezetői elkövettek a jogállamiság, az igazságosság, az alkotmányosság ellen. Ha engedjük, hogy a magyar kormány továbbra is kibújjon a felelősségre vonás alól, semmi se fog változni; szövetségünket továbbra is veszélyeztetni fogja a belső bomlás. Magyarországot csak is úgy lehet visszatéríteni a demokrácia útjára, ha vezetőit a társadalmi felelősség, a demokratikus rend, a pluralizmus útjára kényszerítjük.

Dr. Göllner András, A Kanadai Magyar Demokratikus Charta Alapítója, nemzetközi szóvivője

***
Tisztelt Stephen Harper Miniszterelnök Úr, Tisztelt John Baird Külügyminiszter Úr!

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter úr hivatalos kanadai látogatása alkalmából szeretnénk Önökkel megosztani mély aggodalmainkat a jelenlegi magyar kormány antidemokratikus tevékenységével és irányzatával, illetve a magyar kormány Kanadában kifejtett tevékenységével kapcsolatban. Ez a tevékenység végsősoron a kanadai állampolgárok szabadságjogait próbálja korlátozni. Alulírottak, mint a Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítói és szóvivői, a kanadai kormány példamutató demokratikus elkötelezettségét elismerve és e fontos elvért a huszadik században életüket is feláldozó kanadaiakra emlékezve folyamodunk Önökhöz.

Baird Külügyminiszter Úr nyilvános felszólalásai mindannyiunkat lelkesítették. A miniszter úr szerint a „stabilitás az utóbbi időben hívószó volt autokraták számára, akik így igyekeztek igazolni autoriter hatalmukat. De tudjuk, hogy ez csupán felszínes stabilitás. A demokrácia nem csak a választásokról szól. A legstabilabb országok azok, amelyek nyitottak és demokratikusak. Azok a társadalmak, melyek nem hoznak létre és nem tartanak fenn fékeket és egyensúlyokat a hatalommal szemben, nem biztosítanak átláthatóságot és elszámoltathatóságot a polgáraik számára a kormányukkal szemben, mindazok az országok melyekben nem tisztelik a vélemény-nyilvánítás szabadságát hozzájárulnak az instabilitáshoz és a konfliktushoz. Jó példa erre Oroszország. Az Orosz Föderáció demokratikus berendezkedésének hanyatlása egy olyan vezetőt kreált, aki a valóságtól egyre inkább elszigetelődött. Sikeres és maradandó XXI. századi társadalmak nem vezérelvű autokratákra és nem a titkolózásra épülnek. A sikeres társadalmak a demokratikus normákban és szabványokban, a független intézményekben, a jogállamiságban, az elszámoltathatóságban és a reprezentatív kormányokba gyökereznek”.

Kanada álláspontja a jogállamiság kérdésében megegyezik az Európai Unió álláspontjával. Az Európai Bizottság ez év márciusában kiadott nyilatkozata szerint: „A jogállamiság minden modern alkotmányos demokrácia gerince. A jogállamiság az EU-tagállamok közös intézményes hagyományainak alapértéke és éppen ezért, magának az Uniónak alapjait szolgálja. Ide tartozik a jogállamiság tisztelete, mely az emberi jogokkal együtt mai napig az EU-tagság egyik kondíciója. Ráadásul ez az Európai Tanács három pillérének egyike és Az emberi jogok európai egyezménye preambulumában is szerepel. Az európai uniós állampolgárok e jogi rendszerbe vetett bizalma kulcsfontosságú az egész EU számára, különösen annak érdekében, hogy az továbbra is „a szabadság és biztonság határok-mentes térsége” maradhasson”.

Az Orbán-kormány jogtiprásai jól dokumentálhatóak. Saját polgárjogi egyesületünk számos pártonkívüli magyar szervezettel egyetemben – mint például a Magyarországi Európa Társaság, vagy a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) – gyakran felszólalt az Orbán kormány visszaélései miatt. Példaként érdemes megtekinteni a www.hungariancharter.com lévő Vádirat c. dokumentumot. A visszaélések sorába tartozik Orbán Viktor miniszterelnök ez év júniusában tett, tusnádfürdői bejelentése, hogy célja egy „illiberális” állam felépítése Magyarországon, melynek példája az orosz és kínai kormányzati modell.

Arra kérjük a Miniszterelnök Urat és a Miniszter Urat, hogy csatlakozzanak olyan nyugati vezetőkhöz, mint például a néhai Vaclav Havel, napjainkban Barack Obama, Bill Clinton és Angela Merkel, akik immár több alkalommal kifejtették nemtetszésüket amiatt, hogy a magyar kormány elárulta közös értékeinket.

Arra szeretnénk kérni a kanadai kormányt, hogy erőteljesen válaszoljon minden olyan törekvésre, mely a magyar kormány antidemokratikus „forradalmát” igyekszik exportálni Kanadába. A magyar kormány ezirányú erőfeszítései a kormánykritikus kanadai magyarokat

kívánja elnémítani és megfélemlíteni, hogy ezáltal elrejtsék az Orbán-kormány antidemokratikus jellegét. Alig telik el egy nap anélkül, hogy ne érkezzenek Magyarországról magasrangú kormányképviselők ide Kanadába, akik financiális és erkölcsi támogatást nyújtanak azoknak a kanadai magyar közösségi vezetőknek, akik az Orbán kormány elnyomó taktikáira esküdtek fel és akik a kormány bírálóit kívánják elnémítani Kanadában is, úgy, ahogy Magyarországon teszik. A Kanadai Magyar Demokratikus Charta elszánt küzdelmet folytat a magyar kormány központilag összehangolt kísérletei ellen Kanadában, melyek mindazok ellen a kanadai magyarok ellen irányulnak, akik nem helyeslik a kormány antidemokratikus magatartását.

Mit kéne tenni? Néhány nappal ezelőtt, az Obama adminisztráció bejelentette, hogy megtiltja a belépést az Egyesült Államokba Magyarország néhány igen magasrangú állami vezetője számára. A kitiltott személyek közé sorolható a magyar Adóhivatal (NAV) vezetője. Az USA így próbál fellépni a korrupció ellen, amit az amerikai kormány helyesen úgy jelölt meg, mint a jó, hatékony kormányzásnak és a demokratikus értékek érvényesítésének egyik fontos akadályát. Az Európai Parlament a héten rendkívül ülésen foglalkozik Strasbourgban a magyar kormány antidemokratikus magatartásával.

Arra kérjük a kanadai kormányt, hogy legyen hasonlóképpen éber. A Transparency International szerint a korrupció sokszorosára növekedett az Orbán kormány alatt. Kérdések merültek fel Szijjártó úr hírtelen meggazdagodása körül is. Mielőtt Orbán úr pártjába került volna, Szijjártó úr diák volt és sohasem volt jól fizető állása. A napokban, a magyar Miniszterelnöki Hivatal egyszerűen saját irányítása alá vonta Magyarország egyik fontos bankját, az MKB-t. A Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Nemzeti Bank is egyre inkább a külföldi figyelem és vizsgálatok tárgyává vált. A kormánypárti oligarchák fontos szerepet játszanak az antidemokratikus kezdeményezésekben. Az USÁ-hoz hasonlóan, fontos lenne, hogy Kanada is több figyelmet fordítson a korrupt magyar oligarchák külföldi, off-shore terjeszkedésére. Elismeréssel nyugtázzuk azt a kanadai döntést, melynek köszönhetően Kertész Ákos, egy kitüntetett, menekült magyar zsidó író, aki bírálta a magyar kormány demokráciaellenes lépéseit, menedéket kapott Kanadában. Kertész Úr bírálatáért egy súlyos gyűlöletkampány célpontja lett Magyarországon, s ezt a kampányt éppen a magyar kormány koordinálta ellene. A fent felsorolt lépéseken kívül többet kell tenni.

A transzatlanti közösség demokratikus rendje kohéziójának fenntartása megköveteli, hogy Kanada határozottan fellépjen olyan politikai vezetőkkel szemben mint például Kövér László, a magyar Parlament Elnöke. Kövér László nemrég vezető szerepet vállalt egy egykori nyilas író és politikus, Nyírő József politikai tisztára mosdatásában, hamvainak újratemetésében. A magyar Parlament Elnökének ez a magatartása mélységesen sérti a magyar holokauszt áldozatainak emlékét, a túlélők méltóságát és érzékenységét, és bátorítja azokat, akik továbbra is rasszista eszméket vallanak Magyarországon vagy itt Kanadában. Kövér László lépése következtében többek közt két nemzetközileg nagytekintélyű és a magyar állam által korábban kitűntetett személyiség, a Nobel békedíjas Elie Wiesel és a Columbia egyetem világhírű professzora, Randolph L Braham visszaküldték korábbi magyar kitüntetéseiket, és megszakítottak minden kapcsolatot a magyar kormánnyal. Kövér László nyilvánosság előtt vallja, hogy a politikában nem az számít, hogy ki mond igazat, hanem az, hogy ki tud több szavazatot beseperni pártjának. A cél mindenre feljogosít. Ez a magatartás homlok egyenest szemben áll az igazságosság elvével, mely az atlanti szövetség egyik alappillére. Kövér úr már évek óta vezető szerepet játszik a tisztességtelen politikai verseny magyarországi gyakorlatában, és mindazok lejáratásában, verbális megerőszakolásában akik, akár Magyarországon, akár itt Kanadában, a pluralizmus hívei. Mi nem tartjuk helyesnek, hogy Kövér László Kanadába terjessze kirekesztő nézeteit.

A kirekesztők, a szabad politikai verseny hátráltatói közé soroljuk Dr Pordány Lászlót, a Fidesz által Kanadába delegált egykori magyar nagykövetet is. Dr Pordány, megbízatásának lejárata után is folytatja itt, Kanadában antidemokratikus, kirekesztő agitációját. Dr Pordány nagyköveti megbízása alatt több ízben is szerepeltetett olyan magyarországi személyeket

Kanadában, a kanadai magyar közösségek körében, akik vagy az egykori kommunista diktatúra, vagy a nácik szellemiségét képviselték. Az utóbbiak közt említenénk Raffay Ernőt, aki az elmúlt 3 év során több könyvet adott ki melyben Magyarországot érintő trianoni békeszerződés okait a zsidóságra próbálja kenni. Nem csoda, hogy az antiszemita megnyilvánulások Magyarországon és itt, a Kanadai magyarok körében is egyre erősebbek, amikor az Orbán kormány megbízottai Magyarországon is, és Itt, Kanadában is, antiszemitákat szerepeltetnek és magasztalnak a nagy nyilvánosság előtt. Dr Pordányt alig egy hete, hosszan feltartóztatták a Kanadai-Amerikai határnál, amikor megint olyan magyarországi „művészt” igyekezett idehozni, aki köztudottan lelkes propagandistája a magyar újfasiszta pártnak, a Jobbiknak. A Kanadai Magyar Demokratikus Charta nem tartja helyesnek, hogy Kanada szótlanul tűri ezt a fajta felelőtlen magatartást. Kérjük kormányunkat, hogy tájékoztassák Dr. Pordányt arról, ki kívánatos is ki nem a kanadai demokrácia berkein belül.

A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor legbelsőbb körébe tartozik több olyan ember, akik napi tevékenységükkel sértik az észak-atlanti szövetség értékeit, szellemiségét. Ezek közt találjuk Kerényi Imrét, miniszterelnöki főtanácsadót, aki nyilvános nyilatkozatokban, több alkalommal is a radikális Iszlám és a transzatlanti szövetség legelszántabb ellenfeleinek támogatására szólította fel honfitársait.

A nemkívánatos személyek közé sorolhatjuk a Fidesz egyik alapító tagját is, a miniszterelnök egyik legközelebbi publicistáját, Bayer Zsoltot, aki többek közt azoknak a kormány által támogatott tömegtüntetéseknek a főszervezője, melyek első számú célja, hogy megfélemlítsék a kormány politikai versenytársait. Bayer Zsoltnak nem a józan ész, hanem az erőszak és a gyűlöletkeltés a legkedveltebb konfliktuskezelő módszere. Hol lámpavasat, hol szálkás deszkát, hol egy véresre verést tekint ötletes megoldásnak a konszenzus keresése helyett. Bayer a zsidó származású kollegáiról így vélekedett a magyar sajtó hasábjain: „a pesti zsidó újságírók puszta létezése indokolja az antiszemitizmust…” Mi úgy véljük, ilyen kirekesztő nézeteket valló embereknek nincs keresnivalójuk Kanadában.

A fentiek között kell megemlítenünk Bencsik Andrást is, a Fidesz és a miniszterelnök egyik legfontosabb médiatámogatóját, a Demokrata politikai hetilap főszerkesztőjét. Bencsik András az az ember, aki többekkel együtt megalakította a romákat fenyegető Magyar Gárdát. Lapja, a Demokrata, rendszeresen ünnepli azokat, akik a második világháború végén utóvéd harcokat folytattak Magyarországon a már agonizáló náci birodalom továbbélésért. Bencsik András egy tál fekáliához hasonlította Magyarország EU csatlakozását, és nem az európai vezetőket, hanem Oroszországot és annak egykori KGB főnökét tartja Magyarország példaképének. Idézzük: „Oroszország végleg lezárta a kaotikus huszadik századot, és egy új (…) jól definiált össznépi érdekekre (építő) (…) korszakot nyitott meg a hagyomány, a hit és az erő jegyében (…) nagyon rövid időn belül az orosz kettős fogja meghatározni a történelem alakulását”. Nézeteit a magyar miniszterelnök Orbán Viktor ez év Június 29, tusnádfürdői beszédében egy az egyben felkarolta.

Ahelyett, hogy eltávolítaná maga mellől a fenti nézeteket valló embereket, Orbán Viktor már évek óta ilyen személyek seregét gyűjt maga köré, ilyen személyeket juttat egyre feljebb a politikai hatalom létráin, ilyen nézeteket valló képviselőket küldözget ide Kanadába, hogy itt terjesszék kirekesztő, társadalmilag felelőtlen nézeteiket.

Tisztelt Miniszterelnök Úr, Tisztelt Külügyminiszter Úr! Mint azt Önök is jól tudják, idén ősszel ünnepeljük a berlini “Fal” lebontásának 25. évfordulóját, és egyben a magyarok Szovjet ellenes hősies szabadságharcának 58. évfordulóját is. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy mindkét ünneplést egy sötét árnyék kerülgeti. Ez az árnyék nem a kommunizmus árnyéka, hanem egy egészen új fajta, a jogállamiságot sárba tipró erőszakos, önkényuralom, az korrupcióval átitatott vezetők és oligarchiáik által működtetett fosztogató államhatalomnak árnyéka. A Kanadai Magyar Demokratikus Charta vezetői üdvözlik a kanadai kormány egyre erőteljesebb törekvéseit, hogy rendet teremtsenek az észak-atlanti közösség

demokrácia-házában. Fontosnak tartjuk, hogy kormányunk megnevezze azokat a vezetőket akik szembefordulnak közös értékeinkkel, visszaélnek az emberek bizalmával, a korrupció eszközeivel fosztogatják népüket, és Kanada felé is ezzel a céllal közelednek. De ahhoz, hogy ezt a káros terjeszkedést megállítsuk, nem csupán szavakra, hanem elsősorban határozott tettekre van szükség. Csak határozott, félreérthetetlen számonkéréssel, cselekedetekkel lehet visszaállítani a transz-atlanti közösség polgárainak hitét demokratikus rendszereink fenntarthatóságában. Olyan vezetőktől, mint Orbán Viktor, számon kell kérni a közösségünk értékeit sértő tetteket. Mindaddig, amíg ezek a vezetők nem változtatnak magatartásukon, biztonságos távolságban kell őket tartani hazánktól, vagyis le kell őket venni Kanada hivatalos vendéglistájáról. Az önkényuralom útját követő kormányzatok kanadai lobbistáit szigorú vizsgálat alá kell vonni. meg kell akadályozni, hogy közösségünkön belül, azaz Kanadában népszerűsítsék antidemokratikus nézeteiket. A pénzügyi és politikai előnyöket amelyek a transz-atlanti szövetségi tagságával járnak, meg kell tagadni ezektől a kormányzatoktól, és ha továbbra is értékeinkkel szembe meneteltetik népeiket, ki kell őket ebrudalni a transz-atlanti szövetségből.

Számunkra elfogadhatatlan hogy a demokratikus országok népeinek adófizetői tízmilliárdokkal finanszírozzák a magyar autokrácia terjeszkedését. Ez úton szeretnénk felkérni Önöket, hogy egyeztessenek a G8-as csoport vezetőivel, illetve az EU vezetőivel, annak érdekében, hogy az atlanti-szövetség értékeit sértő kormányzatok ne profitáljanak a szövetség polgárainak adóiból, melyek jó része a korrupt oligarchiák zsebébe vándorol. Határozott lépéseket várunk annak érdekében, hogy megfékezzük azokat akik a mi demokratikus értékeinkre, a jogállam szellemiségére fittyet hánynak.

Pár hónappal ezelőtt, egy cikkében, a princetoni egyetem köztiszteletben álló professzora, Dr Kim Lane Scheppele azt állította, hogy „Magyarországon vége a politikának”. Ezt világszerte egyre többen ismerik fel manapság.

Tisztelt Miniszterelnök Úr, Mr Harper! Kérjük a kanadai kormányt, hogy erőteljesen szálljon szembe az önkényuralom ügynökeivel, támogassa mindazokat akik a közös demokratikus értékeinket védelmezik itt Kanadában és határainkon túl, Magyarországon. Nem engedhetjük meg hogy az Orbán kormány másokra hárítsa a felelőséget kártékony magatartásáért. Helytelen és igazságtalan lenne a magyar népet okolni mindazért amit vezetői elkövettek a jogállamiság, az igazságosság, az alkotmányosság ellen. Ha engedjük, hogy a magyar kormány továbbra is kibújjon a felelősségre vonás alól, semmi se fog változni; szövetségünket továbbra is veszélyeztetni fogja a belső bomlás. Magyarországot csak is úgy lehet visszatéríteni a demokrácia útjára, ha vezetőit a társadalmi felelősség, a demokratikus rend, a pluralizmus útjára kényszerítjük. Ezt várjuk Önöktől és kormányunktól.

Tisztelettel,

Dr. Göllner B. András, Alapító, és Nemzetközi Szóvivő
A montreáli Concordia Egyetem Politikai Tudományok tanszékének Emeritus tanára

Dr. Ádám Christopher, Alapító és Szóvivő.
Az ottawai Carleton egyetem Történelem tanszékénak tanára

Dr. Balogh Éva, Alapító és Szóvivő.
A Yale egyetem történelem tanszékének nyugdíjjazott professora, a Morse College egykori Dékánja

Dr. Harnad Stevan, Alapító és Szóvivő.
A quebeci egyetem Kognitív Tudományok tanszékének kutatási tanszévezetője, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja

Dr. Szeman Imre, Alapító és Szóvivő
Az albertai egyetem Kulturális Tudományok és Szociológiai tanszékének kutatási tanszékvezetője

79 hozzászólás

  • beengedték és Baird fogadta a zananászfrizurás tolvajt?

  • Köszönöm a magam nevében, jó érzés tudni, hogy mi is reprezentálva vagyunk végre, akik hasonlóan gondolkodnak és ráadásul ilyen civilizált, magas szinten. Biztos vagyok benne, hogy ennek nagy jelentősége van harcunkban a legyőzhetetlennek tartott nyomás ellen.

  • A végre szó ismétlése hiba, de magáért beszél…

  • „A pénzügyi és politikai előnyöket amelyek a transz-atlanti szövetségi tagságával járnak, meg kell tagadni ezektől a kormányzatoktól, és ha továbbra is értékeinkkel szembe meneteltetik népeiket, ki kell őket ebrudalni a transz-atlanti szövetségből. A KMDC szóvivői felhívták a kanadai kormány figyelmét arra, hogy mennyire helytelen és igazságtalan lenne a magyar népet okolni, …”

    A kormányokat kiebrudaljuk, a pénzt meg majd elosztja az Ökotárs és Gyuri bácsi! Jó ötlet! Az, hogy ilyen kormány van hatalmon, csak a nép felelőssége!

  • lelszi

    2014 október 23
    10:32 de.

    Hogy ott a nép (mely nálatok azért nem annyira Istenadta, mint nálunk) hogy vélekedik a dologról nem sejtem, de tartok tőle, hogy lövésük sincs a témáról. Azonban azt elmesélhetem, hogy német ismerőseim körében – az örök hála ellenére – teli van a hócipője! Nem tetszik nekik, hogy őket, az ő adójukból élők ennyire hülyére akarják venni! =))

  • ronagyuri: lélfai szigetszentmiklósi, ott valóban nem annyira istenadta a nép!

  • A kanadaiak a szavazataikkal/választás/ a magyar nép ellen szavaztak. Talán az ő szavazataikkal vannak megint kormányon.De végre felébredtek. jó reggelt,de talán késö van, mert 4 évig a m.nép. nyakán lesznek és iszonyatos gazdagog lesznek. A régi grofok-bárok ezekhez „kismiskák” voltak.

  • irene horvath: a kanadaiakéval IS, de főleg a kilóra megvett erdélyiekével. egy mandátumon múlott a 2/3, hát, ezt bevásárolták maguknak.
    orbán kanadai híveit meg nem igazán érdekli a mi nyomorunk.
    ne tévedjünk: ők sem a magyar nép ellen szavaztak, hanem a fidesz mellett. nagy különbség!

  • Ille István

    2014 október 23
    11:00 de.

    Ahogy a kis sűndisznó szokta volt mondani….. =))

  • Ille István

    2014 október 23
    11:22 de.

    Ez a kilóra megvett egy kicsit túlzás és erősen túlzás. Őfeneségééknek ennél „kifinomultabb” módszerei voltak. Saját médiájukban fényképek és film-bejátszások igazolják a vonatkozó trövényeket taxatíve tíltó segítőkezek tevékenységét! =))

  • Bocs a második túlzás sértő akart lenni!

  • rongyuri: na igen. a kettős állampolgárság és az azzal járó jogok – nulla kötelesség ellenében – valóban nem mérhetők kilóra…

  • Látom, kétszer is írt írásomat NEM közli a KMH! Nagyon meglepő, hiszen annyira prédikál a demokratikus vivmányok mellett.
    Hol itt a demokrácia és a szólásszabadság?

  • Ille István

    2014 október 23
    11:54 de

    Nem, nem egészen erre gondoltam, ezzel maximálisan egyetértek. Csak a megvételt tartom túlzásnak. Az én merítésem szerint pl. Lordart-ot te is ismered, ennél sokkal több eszük van, legalább is sokaknak. Csak élnek a lehetőségekkel! =))

  • figyelő: itt van, ugyanis vígan hazaárulózott göllnernél, vagy nem emlékszik rá? én spamra tettem magát, és teljesen joggal.
    christopher felülbírált.
    ez van.
    szabad a gazda, csak áskálódjon tovább, a magam részéről passzé…

  • Köszi Chris!
    Ja, mi magyar forradalmárok, durvák vagyunk néha..

  • A magyar asszonyokat és leányokat megbecstelenítő, a több mint százezer honfitársunkat málenkij robotra elhurcoló Vörös Hadseregnek nem állhat emlékműve Budapesten, ezért az emlékmű eltávolításáért demonstrálunk a Szabadság téren minden nap.

  • apuwader: érdekesss…szlava gerojam…bécsben ez senkit nem zavar.
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7d/Vienna-Red-Army-Monument-7091.jpg
    noch dazu
    http://index.hu/kulfold/2013/02/02/felrobbantani_se_tudtak_a_becsi_szovjet_emlekmuvet/

    pesten sem a vörös hadseregnek, hanem az elesett katonáinak áll ott az emlékmű…mecsoda különbség!
    amúgy temundzsin óta három nap szabad rablás volt megengedve a győzteseknek, mi itt a gond?
    málenkij robot? fel kellett valahogy építeni azt a gazdaságot, aminek lerombolásában a mi katonáink is részt vettek, nem?
    érdekes történelemszemlélete van, barátom…
    de, ha már ott vannak: átintegetnek a túlsó sarokba, ahol egy másik gyalázatnak az emlékműve szégyenkedik?

    budaházy képes bármiféle dialógusra? nahát! mi történt vele?

  • apuwader
    2014 október 23
    12:32 du.
    Nagyon helyes!

  • Figyelő

    2014 október 23
    12:25 du.

    a néha és az önjelző első betűje korrekcióra szorúl! =))

  • ronagyuri: mit tudhatod te, hogy egy ilyen magyar forradalmár, mint bencsics, mennyire és milyen sűrűn durva?
    megjegyzem, kb. annyira volt ez az úri kislány forradalmár, mint józsi bácsi partizán. tudod, az a józsi bácsi, aki nagy bátran seggbe rúgta a csendőr lovát, amig az a kocsmában pálinkázott 😀

  • Ille István

    2014 október 23
    1:10 du.
    én a durva szó első betűjére céloztam!
    Talán ismered a nóta-átiratot! =))

  • Figyelő, azért minden trükköt ne egyél nagykanállal.
    Ille-tékes „felpofoz”, Chris „megsimogat”, te meg dorombolsz, mint egy kiscica.
    Ne feledd, harc megy minden gondolatért, minden forintért, befolyásért, négyzetcentiért.

  • apuwader: figyelő, mint doromboló kiscica, na, ez a hét vicce 😀 nem hittem volna, apuwader, hogy ennyire félre ismeri bencsicset 🙁
    a nevemmel kapcsolatos szóvicceket meg, ha javasolhatom, felejtse el. nem áll jól magának az idétlenkedés.
    a harcot meg csak vívja maga, hiszen a nélkül már nem is léteznének. a gondolataiért meg ÉN biztosan nem harcolnék.
    azonban a befolyás tárgyában igaza van. na, azt forintért is szokták adni-venni, lásd a 2/3 klienturáját.

  • Nekm inkább dorongolási szókásai tűntek fel!

  • Figyelő Azok a szemét szovjetek még a szegény nácikat is kizavarták az országból. A Don kanyar, mikor is volt magyar terület? Ott mit keresett a magyar hadsereg? Ki üzent kinek hadat? Azzal dicsekedett, hogy jó az emlékezőtehetsége.
    Szegény szovjet hősi halottak nem tudták, hogy magának a nácizmusért dobog a szíve. Ez hiba volt. Ezek szerint azok a magyar lányok és asszonyok akiket a németek erőszakoltak meg, szolgálták a náci Magyarországot? Legyenek rá büszkék? Az orosz lányokkal és asszonyokkal mi a helyzet, akiket az német-magyar hadsereg erőszakolgatott?
    „Ja, mi magyar forradalmárok, durvák vagyunk néha..” Maga tényleg elhiszi, hogy gyerekként tudta mit csinál? Hatvan év elég volt, hogy elhitesse magával?

  • Ille István

    2014 október 23
    1:36 du.

    Hagyd már gólya(vagy valami gém)papát kelepelni! =))

  • llanfair: ráadásul a kedves papája, mint sok más zsidó, munkaszolgálatra is bevonult a haza védelmében. ezek után ő 8 évesen tanúja volt bécsben az SS masírozásának (anschluss), 12 évesen értette, hogy mit is mond a pincéjükbe betörő szovjet katona (aki, ázsiai hordatagként – lévén, hogy budapestet nem az elit alakulatok szállták meg -, valszeg csak a parancsokat értette oroszul), 16 évesen már küzdött a rákosi-rendszer ellen. ilyenek ezek a magyar forradalmárok 🙂
    minden esetre egész jó kis legendát épített fel, amivel sikerült neki megkapaszkodni odaát, mint ’56-os üldözött.
    60 év alatt sikerült kinevelni magából egy tökéletesen jobboldali – ámbár valódi eszmerendszert nélkülöző – magyarság képviselőt.

  • Sandor Kerekes

    Amit Figyelo valojaban irni akart, de analfabetizmusbol kifolyolag elhibazott, az:

    Ja, mi magyar dudvak, forradalmarok vagyunk neha.

  • @Ille
    „..azonban a befolyás tárgyában igaza van. na, azt forintért is szokták adni-venni, lásd a 2/3 klienturáját…”
    ….
    Birnbaum és Finkelstein urak ténykedését, szakmai hozzáértését hazánkban úgy látom még nem sikerült összeraknia.
    De sebaj.
    Addig egy könnyebb gondolatcsíra: miért George Pataki a fideszes Századvég tanácsadó-testületnek az elnöke?

  • llanfair
    2014 október 23
    1:47 du.
    Nem értem mi a baja? Mertem emliteni az oroszok nőkkel való erőszakosságát?
    Kérdezzen meg bárkit Magyarországon ( Nem Észak Írosrzágban), hogy mi is folyt az orosz felsazabadítás alatt.
    A családomban is megerőszakoltak két nőt, erről biztos tudásom van.
    Ami Don kanyart illeti, ha jól tudom, háború volt Európában az idő alatt, sajnos a magyar hadsereg ott is volt és sokanmeghaltak..
    Azt meg honnan veszi, hogy a nácizmusért dobog a szívem? Több családtagomat meghurcolták.
    Amiről fogalma sincs, jobb ha hallgat.

  • Ille, magának is szól, amiről nem tud biztosat, jobb ha nem idézi, pláne ha csak felét tudja. Személyes tapasztalataimat sajnálom, hogy itt közöltem,de most tanultam valamit.
    A jó pap is holtig tanul.

  • A magyar TV ma este beszámolt Szijjártó magyar külügyminiszter torontói tartózkodásáról, meetingjéről. Érdeklődve kerestem Göllner urat a pubblikumban ill. az itt a KMH-n megismert kanadai arcokat is.Nem sikerkedtem. Pedig ritka alkalom lett volna ÉLŐ-ben kérdéseket feltenni !

  • Ha belebeszélhetek: „Ritka alkalom lett volna..” Valóban. Nagyon ritka.. Miért is? Csak nem arra van egy politikus, hogy válaszoljon kérdésekre..
    Ez nem lehetett egy olyan alkalom, amikor provokatív kérdésekre válaszolt volna ez a nímand.
    Mégha meg is történt volna, én is el tudom mondani előre a rég bejáratott hazúg, demagóg sramliját.
    Volt kérdés-felelet, de nem egészen ezzel a forgatókönyvvel.

  • apuwader: látom, kezdi már felfogni, miről is van szó.soros györgyöt hogy-hogy kihagyta?
    tetszik a fölényes gúgy, ami soraiból kitetszik. az ilyesmi mögött némi intelligencia is lakozik általában.

  • figyelő: valóban, a jó pap igen. csakhogy maga nem az. csak annyit idéztem, amit maga ide méltóztatott írni. ha az a fele az igazságnak, a maga baja. nodemajd, ha kijön önéletrajzi regénye, az lesz az igazi! szét fogják kapkodni a népek!
    ha kérhetem, egy tiszteletpéldányt postázzon nekem, utánvéttel, persze, nem szeretném felesleges kiadásokba verni.
    az pedig, hogy a családjában is megerőszakoltak két nőt a része a mítosznak, amit maga körül teremtett. részint, mert az ilyesmiről nem szokás egy elemi iskolás előtt beszélni, részint, mert a megerőszakolt szégyelli ezt a helyzetet, és nem beszél róla (jó lenne, ha olvasná a vonatkozó szakirodalmat).

  • zsuzsa kiss: mondja, miért csodálkozik ezen? csak nem gondolja komolyan, hogy a királyi tv vágatlanul adja le az anyagot?
    látszik, hogy nem csak újságszerkesztéshez, de híradó szerkesztéshez sem ért.
    mondja, mi az, amihez egyáltalán ért – az értelmetlen cikizésen kívül?

  • Ille István

    2014 október 23
    2:05 du.

    Ja az öregasszonyok és az ő megfelebbezhetetlen emlékezetük. Schmidt Mariska egész történelem-átírása ezen alapul! =))
    De én legjobban Matrjoska-nénit kedvelem, aki mikor azt kérdezték tőle, hogy mikor ő tiszta ruhát (bár nekem ezzel vannak kétségeim)és ennivalót vittek a partizánoknak, azok mit mondtak azt válaszolta, hogy Oh semmit, csak: Danke, danke!

  • Figyelő A bajom az, hogy mindig a Szovjet hadseregről beszél. Pedig ez a probléma a világ összes hadseregére vonatkozik. De maga mindig csak az oroszokat (szovjeteket) emeli ki.
    A szemüveg nem tetszik. Csak a szovjet hadsereg hibáit látja. Arra nem is gondol, ha nem tántorgunk be Szovjetunióba, nincs megtorlás?
    Megint úgy kezdődött, hogy visszaütöttek?
    Ha a háborúkat ostorozná, nem lenne semmi bajom. Maga mellé állnék. De maga kizárólag a Szovjet hadsereg, és annak hősi halottai ellen foglal állást.
    Ez a egyoldalúság zavar engem, teljes joggal.
    A magyarok miatt (is), a hadszíntéren töltötték fiatalságukat. Hazájukat felégették, családjukat kiirtották, életük, ha megmaradt, tönkrement. Maga meg erkölcsi prédikációt tart felettük? Ugyan már!
    Mélyen elítélem a nők elleni erőszakot. De bármely nyelven is szól. Tudom, mi folyt Magyarországon a felszabadítás alatt. De azt is, miért kellett a felszabadítás. A nagyszüleim és nagybátyám ott pusztult el. Édesanyám is tudott mesélni. De valahogy neki nincs szűrös szemüvege.
    Azt meg értsd végre meg, hogy Írország északi részén lakom. Az nem egyenlő Észak-Írországgal. Sajnos még két ország. Az enyém az Ír Demokratikus Köztársaság. A másik sajnos a Brit korona része.

  • Ille úr,
    nem tudtam, hogy az ATV is azonosan „vág”…? Elnézést !

  • zsuzsa kiss: magyar tv-t írt, ami, ugyebár, nem azonos az ATV-vel. mi lenne, ha nem hátrálna ki? provokált, hülyeséget írt, ennyi! vigye el a balhét, akkor még némi gerincességet is fel lehetne tételezni magáról!

  • Kedves Zsuzsa Gollner nem volt Torontoban, mert Montrealban tartott a m. kormány ellen elődaást.

  • Mit keresett volna GA. Torontóban, 530 km-re Montreáltól, ahol a dolgát végzi. Egyáltalán mit keresett Szíjjártó barátunk itt – valahogy nem tudtuk, hogy ide is jön rontani a levegőt. Aztán röpke pár óra alatt már 400 km-re Ottawában termett.. Angyalok szárnyán röpköd..

  • llanfair
    2014 október 24
    4:11 de.
    Mikor emelem ki a szovjet hadsereget, amikor szó van róla:de Nem mindig.
    Nekem, emlékeim vannak nemcsak 45-ről, hanem 56-ról is.
    Bizony, a tankokat még mindig látom, ahogy jöttek Keleföld felől és sok magyar fiatal forradalmárt lelőttek..

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Apufater ! [12,32]

    A magyar katonák mint támadók már 1941-ben mélyen bent jártak a Szovjetunuó területén és nemcsak asszonyokat, lányokat erőszakoltak meg, hanem gyerekeket is gyilkoltak, nomeg fosztogattak és teljes falvakat tettek a lángok martalékává az ott töltött 4 év lefolyása alatt. Ott területeket foglaltak el és szégyenletes közigazgatási feladatokat láttak el a megszálló tengelyhatalmak nevében. Most a tömeges kivégzéseket itt nem is említettem, tudja > azok a partizán hajszák… stb.
    [ld: Krausz Tamás; Magyar megszálló csapatok a Szovjetunióban című, úgy 600 oldalas dokumentum gyüjteménye; 2013.]

    Szóval maguknak itt kuss lenne a részük, mert Maaagyaroszaaaaag ment oda, támadta meg őket a Német Náci Birodalom hűséges szövetségeseként. Mire Ők szegények ideértek 6000 kilométer után, jó részük már a saját családját is elveszítette. De, igenis megszabadítottak minket az olyan náciktól is mint amilyen maga is és hozzá hasonló mai társai. Bár a mellékelt ábra szerint, sajnos ez nem eléggé sikerült nekik…
    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Ille István !

    Nagyon nem értek egyet a tárgyalási stílusoddal, melynek során olyan bratyizós hangulatban el-elviccelődsz ezzel a náci apuwaderral… Az érveid nem, hogy nem ülnek, de kimondottan kontraproduktívak. Úgy jellemezhetném ezt a hozzáállást, hogy szintiszta weimarizmus… Sajnálom !!!
    .

  • Figyelő Biztos szörnyű élmény volt. De elmúlt hatvan év. Már régen túl kellett volna lépni rajta. Saját és mások érdekében. Még ha nehéz is. Édesanyám is átélte. Öregebb nálad. Mégis átlépett rajta, mert élni kell.
    Tudod hallottam egy riportot, egy idős horvát nénivel, a Jugoszláv polgárháború után. Kérdezték, most jönnek haza a faluba a gyilkosok. Lehet együtt élni velük? Muszáj fiam, mondta az egyszerű néni. Élni kell, muszáj felejteni.
    Most mégis üdvözlöd azt a nyitást, ami Putyin felé történik (kiállsz a fidesz mellet, melyik ezt csinálja). Most éppen Ukrajnában vannak azok a tankok. Lehet szidni a szovjet katonákat, de parancsot teljesítettek. A parancsmegtagadás büntetése halál. Te megtagadtad volna?
    De nem keverném a 45-ös felszabadítást, az 56-os megszállással. Két különböző történet, még ha össze is függ. Én örülök a nácik kisöprésének, és megint igényelném.
    De tudod, 68-ban magyar tankok szántották Csehszlovákia útjait.
    Akkor most?

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Ui.

    Remélem nem abból indulsz ki, hogy Kanada – az USA is – annak idején sok nácinak adott menedéket azon a címen, hogy a „szovjet megszállta területről menekültek”, ergo akkor a KMH miért is ne folytathatná ezt a hagyományt… Ez nem demokratikus felfogás, ez – hadd ne jellemezzem: ha finom vagyok, weimarizmus.
    Tudom, ez nem jellemző a lapotokra, azonban a bamba weimari engedékenység sem volt eddig…
    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    Az „orosz katonák erőszakosságát” már akkor, a Teleky-Klebersberg féle nemzeti öntudat-oktatás keretében a huszas-harmincas években bele plántálták a magyarokba. Tehát mire a szovjetek ideértek, már arról is tudtak, azt is terjesztették ami még meg sem történt… Sötétség.
    .

  • tiszteltstb.: bratyizás volna, hogy elküldtem a jó kurva anyjába – amit , persze, konkrét bizonyíték híján visszavontam?
    elviccelődésnek veszed, hogy kigúnyolom?
    érdekesss….

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    Figyelő hülyét csinál belőletek, amikor ilyeneket kérdez, hogy „hol itt demokrácia és a szólásszabadság?”,mert ti az ilyen provokációra még válaszoltok is, ahelyett hogy kitiltanátok innen… Ezt az engedékenységet bizony nem demokráciának hívják. Ugye Christopher !
    .

  • tiszteltstb: lehet, hogy bennem van a hiba, de valahogy nem tudom a vádjaidat rávetíteni apuwader és az én diskurzusomra…

  • llanfair
    2014 október 24
    11:38 de.
    Én már rég „túlléptem” rajta. 1957 nov.27-én örökre elhagytam hazámat.
    Szabadságban élek Kanadában, gyermekeim kanadaiak..
    Nem én hoztam fel ezt a témát, ha erre emlékszel még.

  • tisztelthölgyeimésuraim”
    2014 október 24
    11:26 de.
    Két dologra válaszolok, azaz kérdezek:
    Maga magyarnak tartja magát? Mert ebből a hozzászólásából nem derül ki. Helyében, ha nekem ilyen érzelmeim lennének, orosz állampolgár lennék.
    A másik pont, a nácik már 70 éve kihaltak!
    Egyszóval, seni sem náci már, sem magyar, sem más.
    Magának más a véleménye, érthető, de ne rágalmazzon senkit.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2014 október 24
    11:55 de.
    Sajnos nem terjeszette senki, meglepetés volt. Szemtanuja vagyok a nők megerőszakolásának. Nagynéném és minden nő a pincében álduzatúl esett. Még, anyám által bújtatott zsidó lány is, pedig csak 18 éves volt!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    Már csak arra lennék kíváncsi, hogy mi a véleményetek arról, hogy anno a kilencvenes években Antall József miniszterelnök kanadai nagykövete, vagy ügyvivője (vagy mittudomén micsodája) a Kanadában még akkor is a . m e n e d é k j o g á t(!) élvező Finta Imre csendőr századosnak a Szegedi Gettó egykori parancsnokának* a 80. szülinapja alkalmából kedélyes hangú jókívánságait fejezte ki?

    ˙
    *A Szegedről e gettó közbeiktatásával több,mint két és félezer embert deportáltak Auscwitzba.
    .

  • figyelő: nem baj, ha hangosan kiröhögöm? ez kb. a harmadik verziója annak, amit legendájában előadott!
    egy 18 éves lány mitől más, mint a nagynénje, aki vélhetően ugyancsak zsidó volt (lévén apja testvére)?
    maga szerint keresztlevelet kértek a katonák a megerőszakoltaktól, mert hát különben miért is lenne érdekes a megerőszakolt vallása?
    minden nő a pincében, amikor saját bevallása szerint egy budai – méghozzá egy vezérkari főtiszt ismerősük – villája alagsorában vészelték át az ostromot?
    bencsics, maga össze-vissza hazudozik, mint egy sebesült partizán 😀

  • Figyelő A túllépésnek ellentmond, hogy zsigerből elutasít mindent ami baloldali. Én baloldali vagyok, mégis megelégedve élek egy jobboldali kereszténydemokrata kormány alatt. Mert nem az a lényeg, hogyan nevezik, hanem az, hogy mit csinál.
    Ne haragudjon, de maga Jézust is megtagadná, ha baloldali lenne. Bár ha belegondolok, Jézus elégé kommunista volt. Húúúúú. Most megint zavarba jöttem.

  • Ille, azt hittem ennél sokkal intelligensebb.
    Honnan vesz ilyen marhaságokat? Az ostrom alatt, a nyagynéném NEM zsidó volt és mi köze ennek a megerőszakoláshoz?
    A maga memoriájával nagy bajok vannak. Mondtam, hogy ne idézzen az én meggondolatlan beszámolómból féligazságokat.. Sajnos, akkor nem tudtam milyen jellemmel levelezek.
    Egy 18 éves lány viszont azért”más” mert még ártatlan, legalább is akkoriban azok voltak a 18 évesek.
    A budai viila befogodta a szomszédokat, akiknek nem volt pincéje. Sehols sem írtam, hogy ez egy vezérkari főtiszté volt. Összemosott fűt-fát úgy látom-

  • Ille István

    2014 október 24
    12:48 du

    Hogy lehetsz ilyen kicsinyes! =))
    Miért pont ő emlékezne minden marhaságra amit máskor mondott?
    Egyébként is bigott Orbán hívő, így minden érthető!! =))

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2014 október 24
    12:08 du.
    Christopher és baráti köre gyakran ír és beszél a demokratikus filózófiáról és annak vivmányairól. Ha engem innen kitiltanak, ezt a hitét és állitását teljesen megcáfolja!

  • llanfair
    2014 október 24
    12:52 du.
    Nagyon örülök annak, hogy megtalálta azt a légkört ami megfelel politikai állásának.
    Szeretném, ha megértené, hogy én is megtaláltam Kanadában úgyan ezt.
    T.i. itt mindenki politikai vélemnyét tisztelettel kezelik, senkit sem röhögnek ki vagy fenyegetnek meg, MÁS politikai véleménye miatt!!

  • llanfair: nagyjából ismerve jehuda ben nocvi rabbi munkásságát, nem kellene zavarba jönnöd.
    bencsics pedig bármit megtagad, ami a legendája ellen szól.
    (legendát a mindenkori hírszerzők köré építettek, iskolai végzettségek dokumentumai, családi származás, munkahelyek, jogosítvány, útlevél – még látogatott országok vízumpecsétjei is -, betegbiztosítási kártya és egyebek által. ebben pl. a szovjetek belbiztonsági szolgálata profi volt)

  • figyelő: az ostrom alatt a nagynénje nem zsidó volt? és később? mert hát, egy nagynéni az biza, egy felmenői ági testvér, és, ha az apja zsidó volt akkor, ugyan már, mi is volt a nagynénje?
    maga nem a lány ártatlanságát, hanem a zsidó mivoltát hangsúlyozta kommentjében, mintha az számított volna!
    idézzem ide – magát megszégyenítve – hogy miket hordott össze-vissza azokról az időkről?
    csak kérnie kell!
    nem az az érdekes, hogy – maga szerint – milyen jellemmel levelezett, hanem az, hogy az archivum megtart mindent!
    szóval, csak kérnie kell, szembesítem a hazugságaival!
    az intelligenciámat pedig, már beláthatná, nem alkalmas megítélni 🙂

  • figyelő: ne értékelje túl magát. innen magát kitiltani?
    mi értelme lenne? kell egy udvari bohóc, akin jókat lehet röhögni 😀

  • Figyelő Ezért nem értem, miért nem kívánsz Magyarországnak ugyan ilyen szabad légkört.

  • Amíg itt tereferéltek, addig Heller Ági bőrkabátban (gondolom okt.23 miatt) mondja meg az igazat az ATV-n.
    Kissé túlmozgásos, ízületek rendben, félelemnek, fodrásznak nyoma sincs.
    Mindenkit politizálásra buzdít. Tehát engem is.
    Hát akkor kettesbe kapcsolok.

  • apuwader: tudja, fiacskám, budakeszi egykori fideszes polgármestere, aki annyira hülye volt, hogy még saját pártja se indította újra 2010-ben, engem lenin-fiúnak nevezett.
    azok pedig bőrkabátban irtották a népet. nekem még most is van egy bőrkabátom.
    szövege heller ágnessel kapcsolatban pedig szánalmas.
    savanyú a szőlő, picinyem, még csak a közelben sincs olyan kaliberű ideológusuk, mint ő.
    de semmi gond. kapcsoljon csak kettesbe. de javaslom, előtte számolja meg, meg van-e az összes fokozati elem. tudja, manapság ugyancsak képesek egyesek kilopni egyet-egyet, és akkor ugyancsak recseg a váltó 😀

  • Ille István A hátramenet után ez már nagy haladás. Mégis tud valamit a Heller Ágnes.

  • Ille István
    2014 október 24
    1:26 du
    Ille maga nem csak unintelligens hanem aljas is.,
    Na ennyit magáról.
    Amir rólam összehazudik, azt magára bizom. Nem hinném , hogy itt valakit is érdekelne.
    Családi kapcsolataimról fogalma sincs, tehát ne fáradjon a „remdezésével”!
    Nem hittem volna, hogy Christohernek ilyen „fogdmeg” embere van. Ez egy szégyen!

  • figyelő: szóval, nem igényli, hogy ide másoljam a hazugságait…megértem.
    meglehetősen kínos lenne magának.
    mint említettem, az archivum egy cseppet tökéletesebb a maga memóriájánál. de megkímélhetem ettől a szégyentől.
    remdezés? az meg milyen nyelven van?
    ami pedig a szégyen fogalmát illeti, az személyesen maga.
    lehetőségem van visszakeresni és egyetlen posztba sűríteni az ellentmondó – tehát hazug – önéletrajzi kommentjeit.
    biztos abban, hogy akarja, lealázzam?

  • apuwader

    Egy baj van Önnel, hogy még mindig rükvercben van, arra meg egyetlen váltó sem képes, hogy rükvercből kettesbe kapcsoljon.

    Heller kapcsolatban pedig csak annyit, hogy ha figyelt volna rá, és megértette volna amit mondott – vagy csak meg akarta volna érteni -, akkor talán tudott volna egy hangyafa…nyit okosabban kommentelni.

  • @Ille
    „savanyú a szőlő, picinyem, még csak a közelben sincs olyan kaliberű ideológusuk, mint ő”
    ……..
    Nekünk nem kellenek ezek az emberöltőként megbukó elméletek, amelyeket haszon reményében árulnak az arra „érdemesek”, azoknak akik erre fogékonyak. Akik meg nem fogékonyak, azokat megbombázzák.
    Jó nekünk az Aranybullában vázoltak, meg a Szentkorona-tan eszmeisége, akinek meg hiánya van e téren, azt sajnáljuk.
    De ha legvégső esetben mégis ráfanyalodnánk Hellerre, elég lenne elővenni a Zoltainál alkalmazott receptet.
    .

  • APUWWADER: Heller Ágnes fésületlen hajjal is milliószor több és pozitív elismerést érdemel és kap, MEGÉRDEMELTEN, a Világon, mint amennyit a Lézer (Fácánvadász) Jankó vár! (az utóbbi pedig azt készpénzben és a maga zsebébe kéri).

  • apuwader

    2014 október 24
    1:48 du
    Csak a rend kedvéért; mikor derék elvtársaid és talán te magad is – legalább is szöveged alapján legalább főszakszervezetís lehettél =)) – sütkérzetetek a kádári rendszer paraszt-suttyoknak és vidéki proliknak kiemelt támogatása lehetőségeiben Hellert munkájától és lehetőségeitől megfosztották, majd nagy kegyesen megengedték neki, hogy egy szál bőründdel elutzhasson! =))

  • apuwader: aranybulla? szentkorona-tan? szegénykém…kijafasz az a zoltai? ismernem kellene?
    egyetlen zoltait ismerek, őt is az egri csillagokból.

  • @romagyuri
    Mondanám, hogy meleg, meleg, de félreértenék. Inkább bevallom: fő-szakszervezetes nem lehettem a kontraszelekció miatt, így be kellett érnem egyszerű tömbbizalmi (ez olyan mint a régi helyettes leventesegéd) poszttal.
    Mivel még azóta sem fosztottak meg a címemtől, hát megpróbálom ellátni a feladatom becsülettel.
    …….
    Írásodban érzek egy kis csapdát. Nyomod a szmájlikot egy szomorú történet végén, azt várod, hogy én is röhögjek?
    Nem, nem és nem. Oscar-díjas történeten nem röhögök régóta.

  • Jé, apám is tömbmegbizott volt hosszú ideig!

  • Figyelő,
    ez egy furcsa bejelentés.Először is nem ismertem részeges zsidókat. Másodszor,a munkaszolgálatban és egyéb megsemmisítő helyeken inkább csak KÁPÓ-k voltak.Azok többnyire vissza is jöttek,megmenekültek és utána még jó katolikusok is lehettek.Mert ugye soha nem lehet tudni mikor kell újra „hadba szállni”?Egyébként,kívánok apuwderossal további kellemes farszíjj húzást,mert látom,hogy a származás nem okoz gondot.A náci elméletek szimpatizánsai megtalálják egymást. Ami összetartozik össze is nő.Számomra,pedig a csalódás az elvárás függvénye.