Tegyük fel…

2014 október 26 11:07 de.14 hozzászólás

Tegyük fel…

…, hogy egy őrült magához ragadja a hatalmat országunkban! Megváltoztatja a törvényeket, saját embereit ülteti a kulcspozíciókba – holnaptól itt minden önkényes döntéseitől függ.

Tegyük fel, hogy erről szinte senki nem értesül országunkban! Sokan egyáltalán nem hallgatnak híreket, a maradék többsége (kétharmad) hamisított információkhoz jut, de a kisebbség tájékoztatását is gyakran elfogult, indulatos csatornák végzik, így hazugságnak tűnik a valóság. A polgárok pedig élik hétköznapi életüket, keveset sejtve a közelgő katasztrófáról.

Tegyük fel, nem értjük, mi folyik országunkban! Értelmes, tájékozott emberként gondolunk magunkra, de nem látjuk az összefüggéseket, vagy csak nem akarjuk elhinni, hogy a vezér ilyen megátalkodott. Talán személyes sérelmeink, frusztrációnk, indulataink torzítják a látásmódunkat; hisszük, amit hiszünk.

Tegyük fel, hogy az őrült sem érti, mi folyik országunkban. Valóságérzékelését beteges víziói bénítják, híveit számtalannak, ellenségeit hitszegő árulók jelentéktelen csoportjaként látja, bizalmasai hízelegve félrevezetik; perverz álomvilágban él.

Tegyük fel, hogy mi mégis felvilágosulunk, felfogjuk, mi történik országunkban!   Mit teszünk? Felismerve a történelmi szükségszerűséget beállunk a békemenetbe? Képmutatunk, hasznot húzva a törleszkedésből? Vagy úgy teszünk, mintha kívülállók lennénk (országunkban), felülemelkedők, akik elhatárolódhatnak a gusztustalan pártpolitikától, és távolról ?! figyeljük, ahogy az őrült játszik? Gondolattalan apátiába süllyedünk, természetellenesen irtózva közös dolgainktól? Talán visszahúzódunk, és megkezdjük a felkészülést a forradalomra – kérdőjel? felkiáltójel! pont(ok). …

Tegyük fel, a bolond uralkodó hadat üzen a külvilágnak! Bevonulunk katonának, büszke honvédként felsorakozunk az elmebeteg parancsnok mögött? Feláldozzuk életünket egy elmebeteg téveszméiért, egy szűk csoport érdekeiért?

Tegyük fel, az őrült a végsőkig feszíti a húrt, összeomlik a rend országunkban! Elégedetten bólogatunk majd: látható volt előre…?

14 hozzászólás

  • Göllner András

    Rövid és lényegre törő írás. Ez a veszély fenyeget bennünket ma Orbanisztánban. A tisztességes embereket, az emberi jogokat védelmezőket lehazaárulózzák, megrugdossák, a hatalom zsoldosait, a köpenyegforgatókat előléptetik, megajándékozzák, kitüntetik. Valami nagyon bűzlik, és most nem Dániában, hanem Magyarországon.

  • utolsó irokéz

    Mikor a sápadt arcúak kezdték elözönleni földjeinket, nem beszéltek demokráciáról, csak gyilkoltak minket, hogy hozzájussanak a tulajdonunkhoz, aztán mikor többen lettek, s mi megfogyatkozva, kisemmizve álltunk, bevezették a demokráciát és azt mondták, hogy a többség akaratát el kell fogadnunk, mert ez így helyes egy demokráciában. Minket rezervátumba zártak, gyermekeinket elvették, hogy aztán a magukkal hozott betegségek elpusztítsák őket. S lám most döngetik mellüket, hogy ez az igazi követendő demokratikus példa.

  • utolsó irokéz Látom maga a bizonyíték, hogy az irokézek is a magyaroktól származnak. A rezervátumban tanult magyarul? Az utolsó amúgy mohikán volt, nem irokéz. Nem olvasta?

  • Balázs, hát teljesen megbolondultál?
    Ez lett belőled?
    Le vagyok döbbenve.
    Csillag Marika néni ezt tanította Neked?

  • Utolsó Irokéz, most jelent meg itthon Kertész Imre Nobel-dijas író remek könyve, az „Utolsó kocsma”. Próbáld megszerezni, szenzációs ! A demokrácia fejlődéséről is szól: a többségi akarat rövidesen el fog enyészni, mindenkit csak önmaga érdekel majd,- se haza, se nép, se nemzet, se vallás…majd csak az iszlám. Az elkorcsosult „fehérember” oda jut, amit megérdemel! Akkor majd Ti is kijöhettek a rezervátumi állapotból, együtt a sziukkal. apacsokkal és az identitásukat megőrző néhány el nem korcsosult néppel.

  • utolsó irokéz
    2014 október 26
    2:49 du.

    Egyet elfelejt kicsi dakota! Amit írt az mind igaz, de ne kérje számon az 500 évvel ezelőtti dolgokat a ma élő leszármazottaktól. Közük nincs hozzá. Nincs logika benne, és így szart sem ér az értelmetlen hozzászólása. Ami pedig a lényeg: A mondandójának hazugsága abban rejlik, hogy ami akkor történt az nem a demokrácia zászlaja alatt esett meg…, pedig az írásának a fő mondandójába ezt akarta belehazudni. Próbálkozzon az igazság közvetítésével, meglátja abban nincs kivetnivaló.

  • UTOLSÓ IROKÉZ: TUDATLA néven jelentkezzen be ezután – MINDIG!

  • T. indián őslakos !

    A te neved helyesen: Egy utolsó – irokéz

  • huncanada: nehogy már komolyan vedd ezt a majmot! ez közelről akkor látott indiánt – azt is kitömve – , amikor az általános iskolai osztályával a néprajzi múzeumban járt 😀
    szerinted az UPC-s előfizetése (budapesten) ősi irokéz hagyomány? 😛
    csak az eszét osztja.

  • István, én jóhiszemű vagyok, és elhiszem azt, hogy egy magyarul beszélő utolsó irokéz aki komolyan is gondolja amit ír 🙂

  • Fenyvesi Glória

    Érdekes, akik az előző vezetés ellen lázadtak, leváltották, azok Gyurcsányról gondolták ezt…

  • utolsó irokéz

    A sápadt arcú testvéreink, mindig idegesek lesznek, ha bűneikkel szembesítjük őket.

  • UTOLSÓ IRÓ KÉZ: Igen a Holocaust említésére a magyarok még mindig elsápadnak és idegesek lesznek, ennek ellenére idestova 60 éve tagadják bűneiket!
    ==================
    (Nem neki, másoknak)I
    Utolsó Író Kéz még csak ki sem tudja ejteni az Iroquois nevet, legkevésbé Haudenosaunee, vagy Goano’ganoch’sa’jeh’seroni, avagy röviden Ganonsyoni, vagyis a hat Indián nemzetegyikét amik az Iroquois League tagjai. Megkönnyítem, mert Angol/Spanyol nevüket sem tudná! Mohawk, Onondaga, Oneida, Cayuga, Seneca és Tuscarora.
    Pedig az Oneida néven forgalomba hozott rozsdamentes acél evőeszközök ismertek a civilizált országokban.
    Tudja maga ki volt Cadillac, amit maga csak az utcán lát néha? Melyik törzs főnöke volt?
    Megsúgom. A Miami törzs kisebb altagjának, a Piankashaw törzsnek vezére volt.
    Miami törzs? Igen a Chippewa és Oamuweg indiánok gyüjtőneve, akik a Algonquiqn nyelvcsoportba tartozó indiánok tagjai voltak, és nevük azt jelenti „azok akik a félszigeten laknak”. A Franciák Oumamik néven említik ezeket az Indiánokat, akik Green Bay, Wiconsin és a Mississippi völgyében éltek, csakúgy mint a Mascoutens és a Kickapoo, utóbbi az Illinois törzs két altörzse.
    Majd akkor dumáljon Utolsó Író Kéz az Indiánokról, ha legalább tud valamit a történelmükről. Én legalább belenéztem, ha felületesen is, miután a család sok tagja közelükben élt és él ma is. Feleségem családja és rokonai velük együtt nőttek fel Oklahoma City-ben, ahol minden negyedik ember Indián és 150 törzs tagjai laknak ott.
    Amerikai Indián ugyanis csak annyit jelent, mint Ázsiai, Európai, vagy Afrikai nevek. Sok száz törzs, az Indián nemzetiségek, altörzsek, több nyelvcsoportot alkotva ami az Indián Nemzetet. Ugyanúgy megkülönböztetik magukat törzseik szeriint, mint bármely más nemzetiség a Földön, ugyanúgy emlékeznek, számon tartják a barátságos és ellenséges törzsek dolgait, mint bármely más nemzet tagja.
    Egy biztos, szinte nem létezik egyetlen Indián sem, bármely törzs tagja legyen, akit, ha a Comanche törzs tagjának nevezik, azonnal neki ne menne a vádlónak, (meg is skalpolhatná talán) kivéve ha valóban egy Comanche Indián. Ezen elmélázhat kicsit Utolsó Író Kéz, hogy miért van így.
    Mint ahogy sok nemzetiség alkotja Ázsiát és csak azért mert ferde a szemük, egy Kínait Japánnak nevezni, halálos sértés és vice versa.

  • Tegyük fel, hogy ébredezik a civil társadalom. Tegyük fel, hogy ellentmond a vízióival küszködő kedves vezetőjének. Tegyük fel,hogy megtagad minden együttműködést a bolonddal, és annak udvartartásával. Tegyük fel, hogy ebből nagy ribillió lesz. Tegyük fel, hogy felébrednek a birka hívei is. Tegyük fel,hogy a főváros utcáit megtöltik ezek a megalázott, becsapott, és átvert alattvalók. Tegyük fel, hogy alattvalóból átvedlenek öntudatos, hazájukat szerető, és a kizsákmányolást tovább már nem tűrő demokratákká. Tegyük fel, hogy a kollaboráló ellenzéket is elküldi ez az öntudatra ébredt sokaság oda, ahova való.Tegyük fel,hogy a nép, az istenadta a kezébe veszi a sorsát.Tegyük fel, hogy minden nap közelebb viszi ezt a népet a célhoz, ami tegyük fel,nem az lesz hogy bólogató Jánosként újfent felülnek az ellenzéki pártok hamis narratívájának.
    És akkor? Tegyük fel,hogy ez az ország újból egy élhető ország lesz,amit nem tesznek tönkre holmi megélhetési politikusok! Hosszú idő múlva ugyan, de tegyük fel, hogy ez remélhetőleg nem csak egy ábránd. (mert abból már mindenkinek elege van, tegyük fel)