Nem értem

2014 november 11 7:00 de.7 hozzászólás

Sok dolog van e Földön, amit nem értek, de ez a színes zenés-pávatáncos parasztvakítás, ami a nemzeti adóhatóság, a kormányzat, az amerikai diplomácia között zajlik, az végképp a homályba veszik.

Amit tudni vélek – persze a sajtóból. Pár hónapja, – de lehet hogy még több ideje – az amerikai partnerek figyelmeztették a magyar kormányt, hogy korrupcióra utaló érintettségbe keveredtek magyar potentátok, – köztük egy volt elnök – még a kormányt magát is érintettnek vélte. Ugyan mi másért említette volna a féllator államok között az USA regnáló elnöke hazánkat? Bizonyára igazuk van a kormányt vadul védőknek: nem valószínű. hogy Obama azért pellengérezte ki kormányunkat egy beszédében, mert nem kapott számlát a Lehel téri csarnokban, így nyilván fogalma sincs, valójában mi a helyzet Magyarországon.

Belefújt a nulláslisztbe egy honfitársunk, az adóhatóság volt alkalmazottja, akinek a szavaira a hatóság (rendőrségi? ügyészségi?) azonnal lépett – házkutatást tartott, lefoglalt. Na, nem az adóhatóságnál – az ügy kiborítójánál.

Kormányoldalról némelyek ugyan állítják, hogy volt az ügyben nyomozás, letartóztatások is történtek, de azt nem tudni, mi lett a kutakodás eredménye, kiket tartóztattak le és milyen váddal, És a nyomozás volt-e, vagy van-e?

Ezt követte az USA bejelentése, hogy 6 magyar állampolgárt a következőkben nem engednek be az Államokba, mert érintettek korrupciós ügyekben. Külön érdekesség, hogy a hírt kormányközeli lap hozta nyilvánosságra. Az amerikai ügyvivő csak annyit mondott nyilvánosan, hogy a kitiltottak között magyar kormánytisztviselők vannak – az ügyvivő azt is hozzátette, hogy náluk kormánytisztviselőnek számít még a hivatalban ülő ügyintéző is. Ezen persze felzúdult a mamelukhad: miféle kormánytagok? Az adóhatóság elnöke nem is kormánytag! Ezzel sikeresen gyanúba is keverve a NAV elnökét, aki pár hét után végül beismerte: valóban az egyike a hatoknak, akik nem tehetik a lábukat az USA földjére. (Ezúttal is bevetve azt a régóta ismert fideszes technikát, hogy egy kifejezést következetesen másik, nem egyenértékű szóval cserélnek fel – ezúttal a kormánytisztviselőt a kormánytaggal.)

A mezei polgárnak meg felrémlik: lehet, hogy pár hónappal ezelőtt a NER kettes számú istene, a nyálkás Lázár tényleg valamilyen szupertitkos tárgyalásokat folytatott Londonban, és nem pikáns kaland kedvéért verte el két nap alatt egy magyar szakmunkás egyévi nettó jövedelmét? De vajon miről?

Besiklott az ügybe még egy amerikai étolajcég, amelynek egyik vezetője borított, mondván, hogy a cégtől 2 milliárd forintot követeltek (na jó, kértek) azért, hogy ne zaklassa őket az adóhatóság. Emellett arra is rájöttek, hogy nem tudnak versenyképessé lenni azon a magyar piacon, ahol az adócsalás feletti szemhunyás a kormány egyik „gazdaságirányítási” eszköze.

Vannak bohózati elemei is az ügynek, amikor például az immár beismerő vallomást tett NAV elnök, Vida Ildikó azt állította, hogy értesítette a kitiltásról a „kormányt” – nem nevezte meg közelebbről, hogy kit pontosan, Erre az államtitkári válasz az volt, hogy bizonyára elveszett a levél a postán…

A másik árulkodó jel, hogy Orbán papagájkommandója minden lehető helyen azt szajkózza, hogy az USA nem adja ki a bizonyítékokat, amelyek alapján a kitiltó végzést meghozta. Könyörgöm! Az Egyesült Államok NEM NYOMOZHAT Magyarország területén, nem játszhat ügyészséget, bíróságot. Legfeljebb tanúként szerepelhet, ha a MAGYAR ÜGYÉSZSÉG felkéri, de akkor is csak az érintett vállalati vezető, és nem az USA diplomácia! Merthogy Magyarország szuverén állam! Pont ezért!

A magyar ügyészség persze nem siet felderíteni a tényeket, ahogyan nem sietett Kaja Ibrahim, meg Joszip Tot ügyében, akik fideszes cégeket tüntettek el tetemes állami tartozással, az Ezüsthajó ügyében, hogy csak kettőt említsek a számtalan elsikált disznóság közül.

Felmerül persze az orosz szál is: hogy az USA azért keményített be, mert Orbán Putyinhoz dörgölőzik – az még persze nem tudható, hogy mennyi pénzért, csak az, hogy nekünk kell majd megfizetni. Őszintén? Én sem örülnék, ha olyan banda tagja ülne a katonai szövetségemben, aki a jelek szerint már vacak kétmilliárd forintért is megvásárolható.

7 hozzászólás

  • A Narancs Horda kormányzati „szagemberei” bedőltek a legelemibb tárgyalástechnikai fogásnak: az USA elmondta, amit akart, aztán hátradőlt és várt.

    Ők meg nem hogy nem hallgattak legalább addig, míg egységes álláspontot alakítanak ki, hanem összevissza beszélnek orbitálisnál orbitálisabb baromságokat, féltucat ellentmondásba keverik a saját bandájukat.
    Innentől annyira büdös már az egész ügy, mint egy tavalyi vízihulla.

    És nincs kétségem, hogy még vesztesebb helyzetbe is tudják manőverezni magukat.

  • Bocs Margit, de ez „Ezt követte az USA bejelentése, hogy 6 magyar állampolgárt a következőkben nem engednek be az Államokba, mert érintettek korrupciós ügyekben.” taxatíve nem stimmel.
    Az USA illetékes szervei nem jelentettek be semmit. Ők az érintett magánszemélyekkel közölték a korlátozásokat. A NapiGazgaság a Századvég egyik lapja írt egy cikket s az borította ki a bilít! =))

  • Most már kezdem érteni, mit is jelent a ‘Nemzeti Együttműködés Rendszere’: – maga az állam tudatosan és megfontolt szándékkal, terjedelmes mutyizással, sumákolással, simicskázással, ügyeskedéssel – tartósan építse hatalmát
    Ezért kényszerült Orbán a kuplerátusi mondatra: ne azt figyeljék mit mondok, hanem, amit csinálok, – csak az a baj, amit csinál az a gyalázat, az a maffiátus, gengszterátus. . .

    http://indavideo.hu/video/Nemzeti_Egyuttmukodesi

  • Csak annyit mondanak, hogy az USA kimondta az „A”-t, akkor kellene, hogy mondjon „B”-t is. Persze, ha van. Van??? Nem hiszem.

  • JIMBO: Az USA nem csak „B”-t fog mondani, de még néhány betűt, majd pontot tesz a rövid kérés végére. „Orbán takarodj.” Felkiáltójelet a magyar embereknek kell a mondat végére tenni.

  • 1. Kösz Ronagyuri, de azt írták, hogy „magyar kormányközeli lap” közölte először, az USA megbízott később borította a bilit, azzal, hogy tíznél kevesebb emberről van szó.
    Jimbo! Nem hit, hanem bizonyítékok kérdése lenne az ügy. Bizonyítékot meg csak nyomozó hatóság szerezhet, nem egy diplomáciai testület. Főként nem egy szuverén, baráti ország területén. Tehát barátilag szól, hogy ezt hallotta. A bizonyítékok beszerzése az illető ország nyomozó-hatóságának a dolga és joga lenne. De mivel a magyar hatóságok a fülük botját sem mozdítják, ebből világosan látszik, hogy a kormány síet takargatni a korrupciót, amit maga az állam szervez és irányít.

  • Orbán Viktor Brüsszelben újságírók előtt kijelentette ,hogy hat személy van a kitiltottak listáján,három civil,és három kormányközeli személy.Ha Orbán Viktor ismeri a kitiltottak számát,ismernie kell a személyeket is.-Vida Ildikó épp olyan báb volt a NAV élén mint bármely más felső vezető az Orbán kormányban.A NAV elnökét szerintem túlzottan előtérbe tolták,ma már csak takarónak használva a többi kormány közeli személy fedezésére. Ha az a kitiltó lista valós ami a különböző lapokban megjelent,érdemesebb volna erre nagyobb figyelmet fordítani.Számunkra az az öt személy aki még ilyen-olyan segédlettel ,hazugságaival ki tud bújni a felelősség alól mint – Pl: Lázár János.-