Csak egy fecni…

2014 november 17 11:30 de.27 hozzászólás

Mielőtt e postot tovább olvasnák, tessék elébb leülni és a fotel támlájában jó erősen kapaszkodni. Szóval kedves Hölgyeim és Uraim, mint minden rosszért ezért az országban, úgy ezért is Gyurcsány Ferenc a hibás!

Az ügy előzményei közismertek. Az amerikai kitiltási ügy kipattanása után, – mely hírt mellesleg a kormányhoz közeli Századvég hozta le először, – és amely korrupciós botrányban állítólag nemcsak a NAV vezére, de a mai napig ismeretlen kormányhoz közel álló magas rangú köztisztviselők is érintettek, az Orbán-kormány, ismerve az amerikai törvények anomáliáit, egyből rákezdett a szokásos pávatáncára és egyből bizonyítékot követelt.

Vida Ildikó, a NAV elnök-asszonya még egy vélhetően általa megrendezett színjátéktól sem riadt vissza, hogy történetesen az elégtelen angoltudása ellenére és időpont egyeztetés nélkül beállítson, s hivatalában megkeresse M. André Goodfriendet, aki 2013 augusztusa óta tölti be hazánkban az USA követtanácsosi posztot. Goodfriend úr, – aki mellesleg több nyelven is ért, mivel tanult magyarul, héberül, franciául, görögül (klasszikus és modern), spanyolul, hindiül, arabul és jiddisül, – nem csak amerikai diplomataként, de úriemberként is kitűnőre vizsgázott. Mosolyogva és értetlenül ugyan, de fogadta Vida Ildikót a rezidenciáján.

A közöttük zajló beszélgetés tartalmáról ugyan nem adtak ki semmiféle információt, de a kormányzati pávatánc onnantól kezdve már új irányt vett. Fidesz kormányzati kommunikáció egy új stratégiai pávatáncba kezdett: a politikai riválisai gyalázásába.

Vajon tudta a kedves olvasó, hogy Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnökünk, a Demokratikus Koalíció elnökeként újabban már zeneszerzőként is prosperál? „Itt az idő”, hogy ezt is megtudhassuk, mert a hír, amit a Fideszes Németh Szilárd úr sajtótájékoztató keretében fellebbentett, erre enged következtetni. Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnökünk, a Demokratikus Koalíció elnöke, a Fidesz-fanok „Fletója” és patásördöge tehát újabban már zeneszerző és karmester szerepben is tündököl, úgy bizony.

„Mostanra egyértelművé vált, hogy André Goodfriend is Gyurcsány Ferenc kottájából játszik” – állítja közleményében Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Szerinte az a „fecni”, amit az amerikaiak átadnak a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, valójában ellenzéki politikai rágalmak gyűjteménye.

 „Valószínűleg külföldi segítséggel dolgozik ígéretének beváltásán, hiszen Gyurcsány Ferenc hetek óta nem vesz részt a parlamenti munkában, hetek óta nem tesz eleget képviselői kötelezettségének.”

Németh Szilárd „rezsitábornok” összeesküvés-elmélete szerint, ennek része az amerikai beutazási tilalom és a korrupciós vádak ügye is. Emlékeztetett rá, hogy Gyurcsány Ferenc az országgyűlési választások éjszakáján bejelentette, mindent megtesz Orbán Viktor és kormánya megbuktatása érdekében.

 Az Orbán-kormány tehát ismét a hazugságra és a gyűlöletre építi sikerének karrierjét, s mivel Németh Szilárd úr elmélete az egyszerű, önállóan gondolkodni képtelen embereknek nagyon is bejön, az ő nevetséges elméletét is vélhetően sokan elhiszik majd.

Noha korrupció mindenhol van a világon, – még Amerikában is, s erre André Goodfrien is utalt, – a magyar kormány mégis azt sugallja, sőt azt sulykolja belénk, hogy Magyarország az egyetlen olyan ország, ahol még korrupció sincs. Aki pedig mást állít, az hazudik, és aljas módon az Orbán- kormány megbuktatására törekszik. Az USA-t, és annak elnökét, Barack Obamát pedig Gyurcsány Ferenc mozgatja. Hihető történet, nemdebár?

Tudom, hogy részemről mindez eléggé sejtelmesen hangzik, de szerintem Gyurcsány Ferencnek innentől kezdve már nem ártana óvatosnak lennie.

Javaslom, hogy mostantól ő már magánemberként se vegyen részt semmiféle civil demonstráción, mert ha a kormánnyal elégedetlen egyre nagyobb tömegeket megmozgató civilek sikerrel járnak és megbuktatják az Orbán-kormányt, – ami előbb, vagy utóbb, de mindenképp bekövetkezik, – a húsosfazéktól eleső fanatikus „orbánisták” egykönnyen nem fognak beletörődni a vereségükbe.

A „fecni” üzenete ugyanis számukra az, hogy nekik a világon a legtermészetesebb dolog a saját zsebüket megtömni. Hogy a törvények felett állva nekik szabadjon azon munkálkodni, hogyan lehessen mások kárára a zavarosban halászni, mert ha azt ők nem tehetik meg, az nekik már nem is demokrácia, hanem egyfajta ellenük irányuló skandalum és ármánykodás.

A koncért, ha attól elesnének, – hiszen valójában erről szól ám ez a „fecnis” történet, lásd, többek között például a tömegeket maga mögött tudható Békemenetet, – van esély rá, hogy akár még polgárháborút is kirobbanthatnak hazánkban.

Tapasztalva az Orbán-kormány tagjainak hatalomhoz való görcsös ragaszkodását és az ő fanatikus (vagy inkább infantilis?) híveik zavaros logikáját, én tehát bizton állíthatom, hogy egy általuk kirobbantott polgárháborúért s az ezzel járó ártatlan magyar emberek véréért, nem az önmaguk elhibázott kormányzati politikáját okolnák, hanem azt bűnként Gyurcsány Ferenc ellenük való ármánykodásának tulajdonítanák.

A mostani fecnis történet kapcsán és Gyurcsány Ferenc egykori őszödi beszédéről nekem egy örök és igaz mondás jut eszembe: Vigyázz, mert a hamis gyöngy időnként jobban csillog, mint az igazi!

27 hozzászólás

  • Hát se aláírás,se „pöcsét”,se bizonyíték,konkrétum ……talán kint nem tudják
    mit és hogyan illik,illetve a diplomáciai alapvető szabályokat?….
    itthon az a szokás, aki vádol az névvel,bizonyítható tényekkel érveljen(bár sok a névtelen feljelentgetés is sajnos)
    Ennek ellenére sokan úgy gondoljuk,ha valós és megalapozott állításokról,bűncselekményekről,személyekről van szó azt ki kell
    vizsgálni és szankcionálni!!Ha meg csak vagdalkozásról,politikai lejáratásról,akkor tényleg nem kell foglalkozni egy alakilag és tartalmilag is kifogásolható „cetlivel”!

  • Bocs „fecnivel”……ugyanaz!

  • marcsi: nos, maga az, aki nem tudja, mi illik és mi nem, valamint a diplomáciai szabályokról – mint annyi sok más mindenről – sincs fogalma.
    de hát, nem is csoda. a maga szintjén…

  • Kedves Marcsi!
    A másik cikknél már írtam az ugyan ilyen hozzászólásához, de mivel nem reagált ott és most itt is butaságokat ír így újra szíves figyelmébe teszem az ottani kommentemet. tehát:

    Azt inkább ne várja meg amikor a diplomácia szabályai szerint pecsét és minden egyéb is lesz azon a papíron amit az USA ad át Magyarországnak. Ön ezt is elhiszi, hogy ez egy “fecni” volt? Miért nem a tartalmával foglalkozik, hogy mi volt abban? Miért nem foglalkozik a magyar állam ezzel?

    Marcsi, azt is próbálja meg megérteni, hogy az USA nem vádol senkit. 6 embernek a beutazását tagadja meg, hogyha magánszemélyként az USA-ba szeretnének menni. Ez nem vád, ez az USA belügye. Magyarországnak ezzel kapcsolatban az a teendője, hogy a proklamációt figyelembe veszi és elindít végre egy VIZSGÁLATOT a NAV-on belül. Nem pedig az a dolga, hogy az USÁ-val flegmán és tajparaszt módjára viselkedik egy ilyen óriási horderejű kérdésben. Érti az ok és okozatokat? A mit és miérteket? Tessék tudomásul venni, hogy az USA azt is tudja, hogy -elnézést, de- Orbán mikor szarik és abból megmondja, hogy mit étkezett előtte és mennyi folyadékot ivott mellé. Az baromira nem úgy van, hogy sokáig semmibe lehet venni az egyébként roppant udvarias gesztusokat, figyelmeztetéseket amiket kap az Orbán rezsim Amerikától.

    Egyébként azt csodálom magában, hogy “simlis” amerikai cégeket észreveszi, de a milliárdokat eltüntető gengszterek nyomát sem tapasztalja. Ez tipikus az amikor a fától nem látja az erdőt. Álljon egy picit arrébb.

  • Ille mit erőlködik még a végén baj lesz…..nem unja még,a „nagy eszével”? felfoghatná,hogy röhejes…!
    Na Pá …..

  • HunCanada én mindig reagálok,de minek?….nem érti,vagy nem akarja,ne győzködjön,más véleményen vagyunk és leszünk több dologban és ugye nem kötelező bólogatni cáfolható dolgokra!persze kultúráltan lehet véleményt nyilvánítani(??)

  • marcsi: ezek szerint megint elfogyott a muníciója 😛 hol marad a „na, van jobb dolgom is”?
    azt pedig, hogy ki a röhejes, jobb, ha hagyjuk, mert még a végén még jobban beég.
    azt pedig már többször mondtam, hogy nem erőlködöm. nekem könnyed ujjgyakorlat magát nevetségessé tenni, vagy a földbe döngölni 😛

  • te huncanada! olvastad bárhol is, hogy a mariska bármit is megcáfolt volna, tételesen, adatokkal, információkkal alátámasztva?
    csak az ócska magyar nemzetes meg lánchíd rádiós dumát nyomatja, még annyi esze sincs, hogy valami önálló színt vigyen bele, valami saját gondolatot fűzzön hozzá 🙁
    amúgy tényleg mindig reagál, és valóban: de minek?korántsem a nézetkülönbség okán, a kulturált vita pedig – érvek hiányában – neki amúgy se menne.
    véleménye neki meg végleg nincs, csak annyi, amit a pártsajtóból, meg az aktuális brosúrából kiolvas.
    nem igazán értem, hogy fölényes, felülről leszóló minősítéseit mire alapozza, minek alapján ítél meg olyanokat, akiknek más a nézetük, gondolkodásra is használják a fejüket, mert erre gyakorlatilag semmi alapja nincs.
    mondom, küldetéstudata van.
    az is egy mentális betegség.

  • HUNCANADA: A Marcsinak nem érdemes semmit sem mndani, nyomja a sódert, mint a Stadionos viktor, csak EGY KÜLÖNBSÉGGEL. A viktor az kitalálja a hazugságokat, tud valamit amit el kell titkolni, hazudni kell, csalni, nehogy kiderüljön az igazság és a tények. Közönséges bűnöző 24/7. A Marcsi viszont az összes hazugságot elhiszi, terjeszti, egy közönséges Fidesz idióta.

  • Én André Goodfriendet csodálom, hogy még mindég képes külügyminiszter maradni Magyarországon. Nem tudom mit csináltak ezek az idióták, hogy kitiltották őket Amerikából, de jó volna tudni azt is. Mert mindenki csak találgat. Amúgy meg a FIDESZ párti emberek, mint Marcsi úgyis csak azt fogják látni amit Orbánék prédikálnak. Felesleges olyanokkal vitatkozni akik fejet hajtanak a korrupt feljebbvalóiknak, politikusoknak.

  • István, Gyula Nem olvastam még Marcsitól, hogy valamire válaszolt is volna maszatolás nélkül. Én pontosan tudom, hogy Marcsi szereti Orbánt, Orbán pedig viszont szereti Marcsit, mert pont őt és sorstársait nézi hülyének a vezér, és használja fel arra, hogy továbbítsa ostobánál ostobább gondolatait. Ebben az a legszomorúbb, hogy Marcsi még élvezi is, hogy netto hülyének tartja és felhasználja a magyar emberek kárára az a kormánypárt amelynek rajongva nyalja ki a hátsófelét.

  • zsolt: bocs, de goodfriend „csak” ideiglenes ügyvivő, de ebben a beosztásában is az USA-t képviseli. aki őt támadja – mint az a patkány rogán pl. – az az USA-t támadja. az ilyesmi meg nem tesz jót az egészségnek…
    mariskának nincsenek feljebbvalói: ő önkéntesen ilyen narancsagyú 😀

  • Marcsi
    2014 november 17
    4:49 du.

    Marcsi ne hazudjon, nem reagált arra a fenti írásomra a másik cikknél. Ha reagált volna nem teszem újra ide. Ámde azért tettem ide, mert megint jött az aláírás és a bélyeg hiányával. Ha pedig elolvasta akkor meg az a probléma önnel, hogy nem tudja értelmezni, mert itt megint bélyeget és aláírást emleget, na meg fecnit. Tudja mit, az alaptörvény is Fecni, azon sincs aláírás, sőt az egyenesen egy WC papír, ha az ön logikáját kellene követni, de szerencsére azért még ide nem süllyedtünk.

  • huncanada: de az alapizének legalább van asztala, meg díszkiadása. mondjuk, mariska is jól nézne ki díszkiadásba, kötve, fűzve 😀
    hogy mije lenne mariskának? logikája? na, neeee!
    mariska ténsasszony soha nem hazudik – ahogy lelki társa, a kedves vezető sem -, legfeljebb nem bontja ki az igazság szövetének minden szálát 😛

  • Marcsi
    2014 november 17
    4:49 du.

    Nem, nem muszáj bólogatni és cáfolni, de honnan gondolja, hogy nem egy véleményen vagyunk, ha soha nem válaszol és nem ismerteti meg érveit? Még az is lehet, hogy egy oldalon állunk, de ha képtelen válaszolni, csak mantrázni akkor ezt soha nem tudjuk meg. Soha nem kértem, hogy bólogasson. Nagyon, de nagyon félreérti az egyszerű kérdések jelentését, vagy véleményformálásokat.

  • HUNCANADA: Érdekesek volt egyébként ma is hallgatni a viktor hiányos, demagóg hazug válaszait az MSZP képviselő kérdéseire. Amire nem talált ki rögtön hazugságot, arra írásban válaszol később. Rutinja van, hiszen egész életében csak hazugságokat mondott és mindenkit átvert, megcsalt, kirabolt és tönkretett a viktor. Sokan az imádói közül jól megtanulták a szöveget, ugyanúgy, mint a kommunista propagandákat régebben, amik szintén soha nem tartalmaztak semmit, aminek köze volt a valósághoz. Vannak élőlények, akik emberi formában születtek, de csak papagájok, mert kizárólag betanult szöveg mondására képesek, a tényeket, a valóságot teljesen torz és elvakult szemszögből észlelik, egy virtuális hazug Világban élnek, mint a Marcsi.

  • Marcsi, azt hiszem tegnap is írt arról, hogy Gyurcsány nem jár be a Parlamentbe. Nézze meg ezt, ez sűrűn előfordul a Fidesz-rezsim alatt. Ez a kép ma készült, de nem hiszem, hogy az a sok üres hely az mind a Gyurcsányé volna, ellenben állítólag a Fidesznek a Parlementben kétharmadnyi „részesedése van” HOL VANNAK EZEK A SEMMIREKELLŐ EMBEREK, amikor az adótörvénye vitája van napirenden? Drága csillagom?!!! Hmmmm??? http://cdn.444.hu/54ca80e103f007cdbc41b0ada0526e4e.jpeg

  • huncanada: egy csöppet befostak a tüntetéstől, pedig csak a szele csapta meg őket. inkább nem mentek be a munkahelyükre. gyáva, szar, gerinctelen banda az egész 2/3!

  • Akkor ezek szerint érzik, hogy van félnivalójuk, nekik? (költői volt) 🙂

  • huncanada: befostak a tüntetéstől. igaz, ha jól tudom, 30 órája van a parlamentnek a törvény elfogadására. hát legfeljebb bemennek hajnalban, és sebtében átgyűrik, mert hát, vita, ugyebár, nem lesz. akkor lesznek szarban, ha nem tartják be a pártfegyelmet és ellustizzák a dolgot.

  • A nemzeti kétharmad elmenekült… nah, szépen vagyunk. Pedig ha kimennek a térre még konzultálhattak is volna egy igazit, real time. 🙂

  • HunCanada. A kezuk pedig nagyon meg van fogva. Se eroszak, sem letartoztatas nem nagyon lehet. Akkor az orok adut eldobhatjak, a „szemek kilovetese”. Marad a majre. De az jut mindegyiknek boven. Ezek utan beszelhetnek majd becsuletes kiallarol, a WC-ben ulve. Bator nemzetmento hoseink?

  • marcsi:
    .
    – Pecsét, bizonyíték, stb… barátaim, ez bolond. Már kb. ezerszer leírtuk, a 7750- es micsoda, és világosan el lett magyarázva, mi volt az, amit Goodfriend odaadott a fitymesz- prostituáltaknak.
    Hogy arra miért nem kell „pecsét”, vagy bármi egyéb hitelesítés, ellenjegyzés (mert kb. mintha egy tankönyvi szövegmagyarázatra kérne valaki hivatalos ellenjegyzést, azért).
    .
    De nem, nem, ez a rakás szerencsétlenség továbbra is böfögi pokoli baromságait, mintha mi sem lett volna már ezerszer elmagyarázva.
    .
    Te marcsi, vagy kifene, olvasd már el azt a qrva 7750- est, ne kreténkedj már itt… attól, hogy marhaságokat irkálsz folyamatosan, nem fog megváltozni sem a 7750- es, sem pedig az a dokumentum, amit Goodfriend odaadott az orKbán- prostituáltaknak.
    .
    Hihetetlen, komolyan… főleg az, hogy pontosan ezt a „mentalitást” képviseli még jó sok magyar Zember is. Bár, ez nem csoda, ha a kocsmai vécéfelirat- szintű és szövegezésű, tőmondatokból álló hívójelek állami propaganda szintjére vannak emelve.

  • Puchert János

    Hogy a fent tárgyalt ügyben tisztán lásson aki képes arra, hogy az értelmes szóból értsen az atv egyenes beszéd műsorába meghívták Jeszenszky Gézát aki volt külügyminiszter is és Washingtoni és Oslói nagykövet is megkérdezték tőle, hogy mi a teendő olyankor ha valakit megvádolnak és a megvádolt úgy érzi ártatlan, indítson pert a vádló ellen jelen esetben az amerikai kormány ellen és akkor kiderül fehéren-feketén van e valami alapja a vádnak, ja , hogy nem beszél angolul az elnök asszony biztos, hogy talál magának egy angolul beszelő ügyvédet

  • Könyörgöm, ilyen egyszerű dolgok megértetésével se akarjuk túlerőltetni Marcsi .. (a francba … már majdnem azt írtam hogy az agyát, de minek is nevezzem?) szerény képességeit.
    .
    Az hogy még nem hallott a „non paper” jellegű feljegyzésről, ami inkább, csak pl. egy megbeszélés témáit foglalja össze (a későbbi félreértések elkerülése végett), lássuk be nem csoda.
    A vezér-ürü erről még nem bégetett (nem szerepel a FIDESz-esek számára kötelező olvasmány, a FIDESz-Mantrák gyűjteményes kiadásában).
    .
    De mi lesz szegénykémmel, ha meghallja, hogy olyan is van, hogy a szóbeli fegyelmit, figyelmeztetést írásba kell adják.
    Én előre is sajnálom őt.
    Olyan kegyetlen az élet.

  • Marcsi-Marcsi. Ide sem reagált a fentimre. Megnézte a beillesztett linkhez tartozó fotót legalább? :p

  • huncanada: boda óraművel működik. két sorozat közti reklámidőben szokott ide benézni, amúgy van jobb dolga is 🙂
    amúgy ne várj tőle érdemleges választ.