Kertész Ákos a Jewish Tribune-ban: Magyarország az antiszemitizmus úttörője

2014 november 25 1:15 du.161 hozzászólás

A torontói Jewish Tribune-nak adott interjút Kertész Ákos montreáli magyar Kossuth-díjas író, aki nyolcvanévesen kényszerült Kanadába menekülni az őt érintő antiszemita támadások miatt. Daniel Smajovits cikke szélsőjobboldalinak nevezi Orbán Viktor miniszterelnököt és Kertész Ákost idézve jelzi, hogy maga a Fidesz-KDNP kormány hergelte fel a lakosságot a Kossuth díjas író ellen, továbbá a kormány kezdeményezte az antiszemita támadásokat ellene. „Egy nyolcvan éves ember vagyok. Nem vagyok gyáva, nem tudnak könnyen megfélemlíteni. De az ellenem irányuló méreg elképesztően erős volt”–mondta a kanadai magyar író a Jewish Tribune-nak. „Abban a percben, hogy felemeltem a szavamat, mindjárt ‘mocskos zsidó’ lettem. Ezt a látszólag spontán reakciót ellenem valójában az Orbán kormány kezdeményezte”–tette hozzá.

„Magyarország vezette be a világ első antiszemita törvényeit 1920-ban. Ekkor még Hitler alig volt a láthatáron. Az antiszemitizmus nem Németországból érkezett Magyarországra. Magyarország volt az antiszemitizmus úttörője és éppen ennek az úttörő lelkesedésnek köszönhető az, hogy Magyarország csatlakozott a Harmadik Birodalomhoz, annak lojális szövetségese volt és az utolsó napokig harcolt mellette”– áll a Jewish Tribune cikkében.

Kertész Ákos köszönetét fejezte ki Kanada miniszterelnökének – Stephen Harpernek – hogy befogadták Kanadába. Aztán a magyar társadalomnak ezt üzente:

„Arra kérem őket, hogy építsenek maguknak egy, a kanadaihoz hasonló befogadó és törődő világot. Hagyják abba a gyűlöletet és az irigységet, a mindenki felé tanúsított intoleranciát, aki másképpen gondolkodik. A türelem, a tolerancia és az együttérzést kell. Mindannyiunk képesek vagyunk ezekre az érzésekre. Csak annyi kell, hogy akarjuk!”–mondta Kertész Ákos a torontói lapnak.

A teljes angol nyelvű interjú itt olvasható.

Kertész Ákos

Kertész Ákos

161 hozzászólás

  • nos, voltak az USA történelmében a pionírok, akik felfedeztek, hódítottak. talán kanadába is jutott belőlük, nem tudom.

    azután voltak a kommunizmus építése időszakának pionírjai – valóban így hívták kezdetben őket, még oroszul is, bár ők már csak ifjú koruk okán neveztettek annak.

    kicsiny hazánkban, ki tudja, miért, úttörőnek fordították, azonban az úttörő mozgalom minden volt, csak nem felfedező és hódító, habár jó néven vették, ha egy őrs felfedezett egy partizánt, aki még látta bem apót, ráadásul meg is interjúvolta.

    magyarország a szó szoros értelmében nem úttörő, mert – ahogy elnézem – nem túl sokan követik az antiszemitizmus kiterjesztésében, azonban kétségtelenül a múlt hagyományait követi.
    az úttörők parancsolatait is a KB fogalmazta meg és adta ki.
    most sincs másként, csak a KB-t mostanában kormányzatnak hívják.

  • Mélységesen fel vagyok háborodva, hogy már egy Orbánt is le lehet „szélsőjobbozni”.
    Soros által nevelgetett tamagocsi szépen, a megírt algoritmusnak megfelelően fejlődik, ugyan van egy kis kilengése, de hogy ez szélsőjobb lenne…

  • Magyarországon nincs számottevő antiszemitizmus (ami van az egyenes következménye a provokatív, anti-toleráns és hazug uszításnak,) Kertész a saját sértegető kijelentései miatt kényszerült kimenekülni.

  • Christopher Adam

    Marcsi,

    A kommentjét részben moderálnom kellett.

  • Marcsi 2014. november 25. 3:05 du.
    „Magyarországon nincs számottevő antiszemitizmus”… pedig igény vóna rá!

  • „..Kertész a saját sértegető kijelentései miatt kényszerült kimenekülni…”
    .
    – De sajnálom, hogy te nem akarsz valahová elmenekülni… mondjuk, ha kilőnének a Jupiter felé, az jó messze lenne, és az űrszemetet sem gyarapítanád a Föld körül.
    .
    Másoknak, akik ezt a dögöt, a marcsi nevezetű tumort ignorálják:
    .
    – Az öreg Kertésznek érdemes az Amerikai Népszavában megjelent hosszú írásait elolvasni. 2011- ben jelent meg az első, ha jól emlékszek. Ezekből kiderül, mi történt.

  • ELDRAD: Akkor meneküljön az egész koszos bagázs és a barom viktor a sértegető kijelentései, tettei miatt. Van több tucat naponta!
    Egy ma; „Erősen szubjektív ki a szegény!”
    Nekik nem szegény, akiket kikergettek a városokból, terekről, akiket éheztetnek szociális ellátásuk elrablásával, akiket ocsmány módon megaláztak akik az ingyen élelemosztáson sorban állnak, mert a maffial rablóbanda hatalmas állami korrupciót szervezett meg sok ezer milliárdnyi adópénz lenyúlására és akik kivétel nélkül kötelet érdemelnek azok meneküljenek, amíg tudnak. Ezt a „sértegető” címeres bűnözőkből álló koszos bagázst nem fogja megkímélni a nép haragja!

  • apuwader

    2014 november 25
    2:39 du.

    Putyin alfelében lefetyelve furának tűnik, de Európában Orbán-t már a szélsőjobbhoz sorolják. Pl. Matine minimum kiktatná egy-két otromba kijelentése miatt!

  • Nekem nem kell menekülni, mert nem szítok ellentéteket és toleráns vagyok másokkal szemben! Ilyen egyszerű!

  • MARCSI: Nem kell menekülni, de egyszer lehetsz elfogadható, TÜNJ EL, de csendben!

  • Christopher Ádám!

    A moderálása várható volt, de nem változtat semmin, az állításaimat továbbra is fenntartom és nem vagyok egyedül…..!Az a fő, hogy a lényeg megjelent! A törölt részekkel (ha ne m, is olvassa…), amúgy mindenki egyetért, jó ha tudja!

  • christopher adam: részben…mi a véleményed az eliminálásról?
    boda esetében leszarom az oldal liberális mivoltát. keress rá a facebookos oldalára. évek óta uszít a baloldal ellen!

  • marcsi: hogy mijafasz maga? toleráns? nem szít ellentéteket?
    egyetértek bognár gyulával. ha nem megy csendben, éntőlem mehet hangosan is.
    majd segítek!

  • Christopher Adam

    Ez nem liberalizmus kérdése, ez puszta pragmatizmus. Konkrét statisztikával ki tudom mutatni, hogy azoknál a cikkeknél, ahol van vita (akkor is ha az egyik fél roppant gyenge és vitapartnernek aligha tekinthető) sokkal magasabb az olvasottság. Lehet, hogy cinikus részemről, de nem akarok olyan cikket írni (és olyan újságot szerkeszteni), amelyet csak néhányan olvasnak. Ennek nincsen semmi értelme. Nem jut át az üzenet olyanokhoz, akik csak egy-egy vita miatt pillantanak be a KMH-ba és akik esetleg éppen egy-két nagyon olvasott cikk miatt lesznek majd a későbbiekben rendszeres olvasóink.

  • adam, maga hp 🙂 javaslom trenírozzon, mert amit legközelebb fenn fog tartani, az a keze lesz, jó magasan a feje fölé. tudja, milyen nehéz úgy sokáig tartani békaügetés közben? mennyit saccol magának?

  • chris: boda szerinted vitát gerjeszt? bodának üzenete volna olvasóink számára? boda miatt lesznek rendszeres olvasóink?
    lehet, hogy rossz oldalon vagyok?

  • A marcsi nevezetű képződmény teljesen fogyatékos. Olyan mint a kutya…r, levakarhatod, de akkor is sokáig bűzlik.
    .
    OK, akkor miután túltette magát mindenki ezen a dögön, aki szerint „vele mindenki egyetért” (WTF???), olvassátok ezt, nagyon súlyos:
    .
    http://nepszava.com/2014/11/velemeny/bartus-laszlo-vonyitas-a-csapdaban.html
    .
    Ezt a retardált marcsit viszont ide kellene visszarugdosni, úgyis ezekkel érzi jól magát…

  • István:
    .
    – Mi van, komám, ezt a mai marcsi- mutációt már te sem bírod elviselni? Van egy hírem akkor számodra, meg a többieknek is: ez csak rosszabb lesz. És igen, lehet ennél is rosszabb. Egy ilyen állat, akit elmebeteg beböfögései miatt már naponta ötvenszer küldenek el az anyjába finomabban- kevésbé finoman, egy ilyen, amikor leírja, hogy
    .
    „…A törölt részekkel (ha ne m, is olvassa…), amúgy mindenki egyetért, jó ha tudja!…” meg hogy ő a toleráns, stb, nem a legalja ám.

  • @Chris, ez tényleg logikus. És helyes.
    ……
    Egyre rokonszenvesebb nekem ez az oldal.

  • apuwader: tényleg fingja sincs az internetes újságok működéséről…

  • apuwader

    2014 november 25
    4:19 du.

    Logikus? MOndja egy unortodox logika-„szakos”! =))

  • RonaGyuri:
    .
    – Aha… akkor neked is feltűnt, mi a túró az a „logika szak”?
    .
    🙂

  • Marcsi
    2014 november 25
    3:33 du.

    Az alábbi mondatában, csak az a szó igaz, hogy : és.

    „Nekem nem kell menekülni, mert nem szítok ellentéteket és toleráns vagyok másokkal szemben! Ilyen egyszerű!”

    A tolerancia szót sem ismerni, mert akkor nem hazudna ekkorát.

  • Göllner András

    Lehetne talán Kertész Ákos esetével foglalkoznunk és nem Boda Marcsival, akinek természetesen joga van értelmes hozzászólásokkal gazdagítani ezt a rovatot, de talán ahhoz nincs joga, hogy hülyeségeivel, kirekesztő nézeteivel öntse magából ide az epét. Na szóval, térjünk vissza Kertész esetére.

    Tagadhatatlan, bizonyított, hogy zsidó származásának köszönheti, hogy Orbán Viktor, a magyar Parlament képviselői előtt fenyegette meg, és indított egy hecckampányt ellene. Ügyéből, mondataiból nem lett volna ekkora botrány, ha mondjuk Horthymiska leszármazottja lett volna, vagy valamelyik Flecsúti pásztoré. Nem pont Simicska Alajos mondotta, hogy magyarjainknak alkotmányos joguk hülyének lenni ? Mondott Kertésznél sokkal keményebb mondatokat a Magyarokról a mi Ady Endrénk, Márai Sándorunk, vagy Bíbó Istánunk. Mondanak rólunk Magyarokról sokkal keményeb mondatokat mások odahaza. Kertésznek az volt a bűne, hogy Zsidó létére ki merte mondani azt amit egy évszázad óta elhalgatunk. Az anti-Szemitizmus nem Németországból terjedt Magyarországra, hanem fordítva. Horthy saját bevallása szerint anti-Szemita volt, zsidók nem léphettek be a vitézi rendjébe. A nyilasokkal csupán az volt a baja, hogy túl korán akartak leszámolni a Zsidósággal. Horthynak semmi baja nem volt a „Zsidókérdés” szerzőjének, Prohászka Ottokárnak téziseivel, aki, mint tudjuk, féregként, patkányként, dögveszedelemként ábrázolta a Zsidóságot, kiírtásra alkalmasnak tartotta őket, mert bennük látta, és láttatta a kereszténység, és a Keresztény magyar állam gyilkosait.Bár Horthy folyamatosan korlátozta a magyar zsidóság emberi jogait, és jóval Hitler előtt, igényt tartott rájuk Magyarország iparosítása, modernizálása érdekében. Ezek történelmi tények. Lehet, hogy ez egyeseknek nem tetszik, az új történelem hamisítoknak ez kellemetlen, nem egyeztethető össze a másramutogatás, a bünbakkeresés magyar kodexével. De azért mert valaki tényeket állít, nem kell elvenni tőle Budapest diszpolgári kitüntetését, Kossúth díjját, ezért nem kell őt, főleg idős korára való tekintettel, az utcákon lökdösni. Orbán, és az egész FIDESZ vezérkar, sújos bűnt követtek el azzal, hogy nem csillapították a népet, hanem úszítottak Kertész ellen. Mint tudjuk ennek köszönhetően, éllesen megugrott az anti-Szemitizmus Magyarországon 2010-2012 között. Erről kellene it beszélnünk. Arról, például, hogy azzal, hogy Kanada politikai menedékjogot adott Kertésznek félreérthetetlen üzenetet küldött a világ felé – nem bízik a magyar igazságszolgáltatás függetlenségében, nem bizik abban, hogy az EU egyik tagállamának kormánya hajlandó megvédeni egy Zsidó ember polgári jogait. Ez után jött az amerikai lépés a NÁV elnökével szemben – immáron a második bizalmatlansági szavazat a magyar igazságszolgáltatással szemben. Az amerikai lépésnek ugyan az a lényege mint a kanadai kormánydöntésnek, Kertész esetében. Magyarország nem jogállam, az igazságszolgáltatás nem független a politikától, a kormánytól. Erről kellene beszélnünk kérem szépen és nem holmi Boda Marcsikról, már elnézésüket kérem.

  • GÖLLNER ÁNDRÁS:
    Kösz, hogy mindezt leírtad. Csak hozzá akarok tenni valamit, aminek csak annyiban van köze az anti-sszemita, cigány ellenes, előítéletekkel élő, soviniszta magyarkodókhoz, hogy van másutt is hozzájuk hasonló csőcselék más nemzetek emberei közt, még Canada és az USA határain belül is. Nem kell egyedül érezniük magukat és nem kivételeznek velük sehol a fent említett nézeteket és tulajdonságokat mindenütt megvetik a becsületes, jó érzésű emberek.

    Viszont akik egy kicsit elmélkednek azoktól szeretném megkérdezni, hogy egy ország szülöttje, ha kritikát mond nemzetének egyes rossz tulajdonságairól, akkor annak mi köze a vallásához, őseihez és miért kellene jobban vagy kevésbé eltűrni bármely csoporthoz tartozó egyéntől? Az egyenjogúság és a demokrácia alapvetőszabályaiból adódóan, a hit, a származás, a felmenő, lemenő rokonsága bárkinek nem ad több, vagy kevesebb jogot semmire.

    Tehát keresztény, katolikus, református, baptista, ateista, zsidó, buddhista, vagy muzulmán, stb., vallásúaknak egyforma joga van kritizálni bármit, bárkit, bárhol és aki azért kel ki magából, mert azt nézi milyen vallású, származású, embertől jön a kritika, mástól azt talán jobban elfogadná, de ettől, meg attól az etnikumú, vallású embertől aztán különösen nem, az a fent leírt tulajdonságokkal rendelkező, megvetendő csőcselékhez tartozik.

    Hangsúlyozva’ Vannak keresztények akik azt hiszik, hogy kereszténynek lenni „normális” „elfogadott”, „tipikus” „helyénvaló” és „általános”, esetleg „megkívánt” állapot, ami több értékkel bír, mint más vallásokhoz tartozni. Csakhogy ebben semmi logika nincs és nem is bizonyítható tudományosan. Ugyanis egyik vallást, hitet sem lehet többre, vagy kevesebbre értékelni tudományosan, csakúgy, mint egyetlen nemzetiséget sem lehet jobbnak, vagy rosszabbnak minősíteni a logika és a tudomány törvényei szerint. Mindenki büszke lehet hitére, származására, kultúrájára, de egyik sem jogosít fel, vagy foszt meg senkit, hogy véleményét szabadon kifejtse, amit a becsületes, demokratikus gondolkodású emberek vitathatnak, tényekkel, bizonyítékokkal megcáfolhatnak, de anélkül, hogy a kritikát kifejtő egyén vallását, származását, etnikumát a legkisebb mértékben figyelembe vennék.

  • huncanada: kétségtelen, hogy boda fóbiás, és a fóbia, bizony, betegség. bizonyos körülmények közt gyógyítható, de bodánál nincsenek meg ezek a körülmények.
    egyszer lobotómiára is javasolták, de a CT kimutatta, hogy az eljárás nem vezetne eredményre, ugyanis nem találták meg az agyát.
    a szocialisták – és általában a baloldal – ellen érzett gyűlölete valami komoly múltbeli veszteségéből eredezhet, amit képtelen azóta is feldolgozni.
    ő is a bigott hívők közé tartozik, mint az a – vélhetően – elmebeteg öregasszony, aki csókkal illette nemzetünk boldogsága kezét. boda még nem jutott orbán közelébe, hogy kifejezhesse hódolatát, és ez neki nagyon fájhat.
    a facebook-os oldalán már évek óta teszi gúnyos és gyűlölködő megjegyzéseit máshonnan bekopizott cikkek bevezetéseként. hiába, önálló gondolata nem volt – és, tekintve szellemi leépülését – már nem is lesz.

  • Göllner András

    Gyula Bognár: Ámen 🙂 Teljesen egyetértek.

  • Göllner András

    Ille Pista: Ha Boda Marcsinak egyetlen önálló gondolata sincs, mi a túrónak foglalkozol vele annyit ? Nem lehetne a csajt a fenébe hagyni ? Miért kell jelentőséget adni a jelentéktelennek ? A csaj a saját szegénységi bizonyítványát tölti ki minden megjegyzésével. Azért mert ugat, nekünk nem kell le mennünk kutyába. Gyere már ide egy jó kis szépirodalmi cikkel, és ne hagyd magad behúzni a jelentéktelenek csövébe. Főzök hozzá egy csontos marhahúslevest. Oké ? Mindezt barátsággal, jó szándékkal mondom 🙂 Uccu neki !!!! Hajrá Pista !!!!

  • göllner andrás: igazad van, csakhogy valszeg allergiás vagyok erre az idiótára. többször megpróbáltam, hogy átlépek rajta, elvégre a kutyaszar, ha belelépnek, büdös, de annyira irritál, hogy nem bírom megállni. a lap érdekében erőt veszek magamon.
    majd a többiek lealázzák 🙂

  • „..a lap érdekében erőt veszek magamon.
    majd a többiek lealázzák…”
    .
    – Ne! Jaj, ne!
    .
    István, hát pont azért takarírottétok el ezt a toprongyot, mert amit művelt, az az ámokfutás, az már régen tűrhetetlen volt. Lealázzák? Naponta ötvenszer megtesszük, de hiába, mert nem normális, és teljesen elvesztette realitásérzékét.
    .
    Ezzel csak egyféle dolgot lehet tenni, kivágni, és kész. Nehogy már az legyen a liberalizmus fokmérője, hogy elmebetegek, aberráltak, mocskos nácik, és egyéb szörnyetegek mennyire tudnak tönkretenni egy fórumot!
    .
    Csak őrjöng az ilyen, mindent tönkretesz, amihez hozzászól. Folyamatosan tolja pokolbéli marhaságait, bármit érvelnek neki, egyik fülén be, s…gén át ki. Erre most visszaengeditek?
    .
    Ha másért nem, hát már azért örökre ki kellett volna vágni, mint a taknyot, amit ERRE A CIKKRE reagált, hát nézzétek már meg!
    .
    Szóval?
    .
    Idióták szabad őrjöngése a demokrácia, meg a liberalizmus mércéje, vagy hogy az ilyen fajta daganatot kivetjük magunkból, eképp’ megmentjük a testet?

  • Eldrad!

    Nem én őrjöngök(nincs rá okom,legfeljebb,sajnálni,megvetni vagy undorodni magától…..) én véleményt nyilvánítok, amihez jogom van persze normális stílusban és ép ésszel……na sok más mellett ebben is különbözünk szerencsére egymástól maga szerencsétlen( „daganat”?)
    Na meg se náci,se elmebeteg nem vagyok,de maga viszont annyira beteg,hogy ezt nem értheti meg,így csak mielőbbi gyógykezelést és gyógyulást kívánok!

  • Ille és Eldrad „kultúrált” …..visszaszólása után,csak abban bízom,hogy
    Christopher talán….lát némi különbséget a stílusunkat illetően,és
    megpróbál tárgyilagosan mérlegelni…dönteni,még akkor is ha netán a cikkel kapcsolatos véleményünk eltérő!
    Ha nem azt is tudomásul veszem(de lelkemre nem!!!)és levonom a megfelelő konzekvenciát,mármint azt,hogy itt csak az „alpári módon
    sértegetőknek” akik mások hozzászólását nem képesek elfogadni,és az ellenvéleményen lévőknek nem terem babér!
    Bízom benne,hogy tárgyilagosan dönt,különösen a „moderálást illetően”…nálam ugyanis nincs mit!

  • marcsi:
    .
    1, Sajnálni legfeljebb magad kell, mivel egy retardált elmebeteg, koplexusok légióival küszködő rakás szerencsétlenség vagy.
    .
    2, Látom, megint elborult az agyad, eddig tartott a fegyelmezésed.
    .
    3, Te itt véleményt az életben nem mondtál még. Marhaságokat rotyogsz be, a valóságtól tökéletesen elszakadt, degenerált, ótvar propagandát tolsz, semmit meg nem magyarázol, ha számon kérnek tőled valamit, zavart hőbörgés a válasz. Ennyit tudsz, ez pedig nem „vélemény”, hanem szándékos zavar- és botránykeltés, hőzöngés.
    .
    4, „…így csak mielőbbi gyógykezelést és gyógyulást kívánok!…”
    .
    – Jól van te degenerált hülyegyerek, gyógyuljál te… mondjuk 10 emelet magasság meg is tenné, ha ugranál onnan egy csukást. Eléggé unortodox módszer, de nagy szolgálatot tennél a világnak, hidd el.
    .
    A szerkesztőknek:
    .
    – Látható, nagyjából eddig tartott a „marcsi”, vagy kifene fegyelmezése. Megint sikeresen viszi el a témát hülyeségekkel, a semmiről semmit nem tudó idiótákra tipikusan jellemző „magaslatokból” sajnál le másokat, és értelmetlenségeket firkál.
    .
    István, biztos, hogy vissza kellene engedni ide ezt a félnótást? Meddig tűritek még, hogy rendszeresen szétverje a topikot?
    .
    És megint megkérdezem: ez nektek a szólásszabadság?

  • Ej, de jó, hogy visszaengedtétek egy napos nyugalom után ezt a félnótást… de legalább az öreg Kertésznek tartoztok annyival, hogy a „marcsit” végleg eltakaríthatnátok, ha másért nem akkor az itteni, első a berottyintásáért:
    .
    2014 november 25 3:05 du.
    .
    Undorító, gyomorforgató alak ez a „marcsi”. Olyan lehet, mint az egész élete. Ő „nem ér rá”, de folyamatosan itt lóg, és marhaságokat rotyog. Neki „jobb dolga is van”, de egész nap azt leste, mikor jöhet vissza beteg elméje salakanyagát ide borítani.
    .
    Tényleg nem értelek én titeket.

  • Fenyvesi Glória

    Aki keményen szidja, szapulja a magyarokat ,általában, Magyarországon, az ne várjon dicséretet…
    Más nép sem ölelné keblére az így megnyilvánulókat…
    Az elítélő vélemények alulról jöttek,nem Orbán Viktortól,nem ő vezényelte…

  • Fenyvesi Glória Hát igen. Mocskos dolog, mikor tükröt tartanak az ember elé, és nem tetszik neki a látvány. Csak kedves Glória, akkor nem a tükörtartót kell leköpni, hanem a tükörképet.
    Kertész Ákos nem dicséretet várt, hanem eszmélést. Naiv öregember.
    Maguk sosem fogják ezt megérteni, így mindig a langyos pocsolyájukban fognak üldögélni. Biztos jó érzés. Jó szórakozást!

  • eldrad: senki sem fegyelmezi bodát – sajnos, neki meg nincs önfegyelme. nem veri szét a topicot, ha nem riposztozol – ez élteti, ez a folyamatos személyeskedés, provokáció, ha átlépsz rajta, ahogy a kutyaszaron kell, valszeg megüti a guta. göllner andrisnak van igaza: felesleges egy teljesen jelentéktelen embernek jelentőséget tulajdonítani.

  • eldrad: vedd úgy, hogy ő a minta a jobboldali birkamagyarok véleményalkotási képességére. egy mintát, ugyebár, az ember etalonként meghagy, hogy legyen mit – elrettentő példaként – mutogatni az intelligensebb olvasóknak.

  • FENYVESI GLÓRIA és MARCSI: Maguk is akkora barmok, mint a Stadionos viktor és a koszos maffia rablóbanda bagázs, MERT, ahelyett, hogy értékelnék a kritikákat és kijavítanák a hibákat, maguk idióta, pökhendi, aljas, cinikus módon a bűneiket megtartják, élvezik, csámcsognak rajta, hemperegnek bűzös mocsarában és a végén nemzeti színű pántlikával csokorba kötik.
    Maguk is, mint hasonszőrű társai, tudják, hogy a korrupció irtózatos összegeket rabol el az adópénzekből, de amikor erre felhívjuk mi és elő te OLAF figyelmeztet, majd bead 34 bizonyított korrupciós ügyet a Polt (legnagyobb seggnyaló szolga) Peti fő-ügyeskekdő maffia tagnak, aki azokat elhallgatja és süllyesztőbe helyezi. Utána az USA kitiltására az a válasz, a korrupció kivizsgálása, büntetése és megszüntetése helyett, hogy a viktor és a koszos bagázs ki akar tiltani Amerikaiakat. Céljuk csak a hatalom megtartása és a rablás biztosítása, Magyarország teljes tönkretétele minden áron! Gratulálok maguknak, hogy ebben aktívan részt vesznek, maguk is kötelet érdemelnek az ország és a nép elleni bűntettek bűnpártolásáért és támogatásáért!!

  • Gyula:
    .
    – Pont ezért tartom az ilyen „marcsi”, meg f. glória- féle sz…rháziakat ugyanakkora bűnözőnek, mint az a koszos, balkáni maffiát, ami ezek szellemi támogatása nélkül egy percig sem működhetne. Bűnük semmivel sem kisebb.
    .
    Nem véletlen mondom én, hogy még ha pénzügyileg talpon tudtunk volna maradni bőven, AKKOR IS leléptem volna, mert amit ezek az állatok művelnek, azt nem bírtam már nézni. Félelmetes…

  • ELDRAD: Egy lapon vagyunk, köszönöm.
    Mellesleg, én úgy gondolom, hogy az USA és az EU nem olyan primitív és kőkorszakbeli embereket alkalmaz a diplomáciai testületekben, mint a koszos bagázs, ahol halvány szellentésük sincs arról, miből áll a diplomácia. A baj éppen ott van, hogy a barmok közül néhány, mint a Szar-Gyártó beszél ugyan valamelyest Angolul, de nem beszélik, nem értik, nem akarják tudomásul venni a diplomáciai nyelven hozzájuk intézett figyelmeztetéseket, kéréseket és tények ismertetését. Emellett nincsenek meg az évtizedes kapcsolataik a diplomáciában.
    Martonyi János pl. beszélt minimum négy nyelven szinte akcentus nélkül, Angolul szinte anyanyelvi szinten. Egy profi diplomata is volt évtizedes gyakorlattal, ismeretségi körrel. rndelkezett. Ma a Külgaz/Külügy tahó, bunkó paratsztjai közt nincs senki, aki 5% ilyen képességgel rendelkezik. A diplomáciának megvan a maga sajátos nyelvezete, ahol nem a mondat mindennapi jelentését kell értelmezni, hanem a diplomáciában használatos üzenetet.
    Semmi baj. A diplomácia malmai nagyon lassan őrölnek, de rendszerint eredményesek. Ha pedig a diplomácia nem éri el a várt sikert, van más fegyver is a tarsolyban. Az Oroszok kissé nagyobb hatalmat képviselnek, mint a Stadionos viktor koszos bagázsa, mégis tudunk ellenük tenni dolgokat, amik hosszú távon nagy kárt okoznak. Időnk van, türelmünk is.
    Marad a modern Amerikai politika egy mondatos ismertetője. „Mi Amerikaiak türelmes, békés emberek vagyunk, de, ha felmérgesítsz bennünket, lebombázzuk városaidat.” (Robin Williams) A bombákat lehet képletesen is érteni.

  • Gyula:
    .
    – Martonyi J. valóban egy művelt úriember volt. Ettől függetlenül tény, hogy KISZOLGÁLÓJA volt az első orKbán- torgyáni (te úristen, emlékeztek még erre a vadállatra???) szabadrablásnak, és a második orKbáni ámokfutásnak is, még az elején.
    .
    Így ez is bűnrészes. Persze a kontraszt közte, meg egy ilyen szargyártó- féle nyikhaj hülyegyerek között egyszerűen félelmetes. Apám, és egy ilyen köcsögből KÜLÜGYMINISZTERT csinálnak… ez már tényleg fekete- afrikai, közép- ázsiai mentalitás.

  • ELDRAD: Én a Martonyit nem értékeltem a politikai szerepléséért, sőt, soha nem értettem, hogy miért kötötte szekerét a koszos bagázshoz, miért dobott egy sikeres karriert a pöcegödörbe. Én kizárólag a képességeit és elért nemzetközi elismerését hoztam fel, kontrasztként a mai Magyar „diplomácia” LENULLÁZÁSÁVAL! Ezek a barmok azt hiszi, hogy arrogáns, esztelen, demagóg üvöltözéssel, melldöngetéssel, fenyegetéssel, bármilyen valós sikert el lehet érni. Ma rábólint egy külföldi diplomata, arra, amit hall tőlük, aztán társaival pont az ellenkezőjén egyeznek meg.

  • Gyula Bognar

    2014 november 27
    12:26 du.
    &
    Eldrad

    2014 november 27
    12:41 du.

    Na azért túlzásokba nem kellene esnetek: sem nem úriember, sem nem művelt, sem nem karrier diplomata! =))

    Persze, ha a maiakkal hasonlítgatod ég és föld! =))

  • Mélységesen szégyenlem azt a pogromot, amit Kertész Ákos ellen az orbán-kormány hergelt. Ebben, más szólamokban részt vett a fővárosi fideszes közgyűlés is. Ha Kertész tévedett is, ahogy dicsőség lett leköpni, ahogy az utcán inzultálták, mind a magyar kormány intoleráns, aljas világát mutatta meg.

  • attila: nomeg hátulról bátor csahos ebeiét.

  • llanfair!

    Kertész mégis miért várna az itthoniaktól dicséretet?mert sok vétlen különböző vallású,de békében együtt élő embert rágalmazott igaztalanul?
    vagy azért,mert alaptalanul vádolta az egész országot antiszemitizmussal
    (holott más országokban sokkal elterjedtebb az antiszemitizmus, tényleges fizikai tettlegességig fajulnak a dolgok,)amikor itthon mindenki szabadon gyakorolhatja a vallását!!!!????
    És még ő beszél,üzenget kintről toleranciáról,mások véleményének elfogadásáról?….Na jó lenne,ha ezt a másik oldalon is betartanák!
    Kívánok neki minden jót az új választott hazájában!

  • Marcsi Nem várt dicséretet. Eszmélést várt. Semmi rágalom nem volt a szövegben. Sajnos minden szava ült. Nap mint nap bizonyítjátok.
    Úgy csinálsz, mintha a Marson élnél. Te a vágyaidat valóságnak hiszed. Antiszemita és rasszista az ország, ezt hiába tagadod, és tagadják. Annyira nincs mit ezen vitatni. Máshol is rasszisták? Ez nem mentség.
    Egy embert a véleménye miatt elüldözni? És ez neked természetes?
    Békében együtt élő? Akkor a magyar gárda miért is van? Állítólag a „fehér faj védelmére”. Ha béke van, kitől kell védeni?
    Egy beteg öregembernek biztos sok öröme lesz egy új országban, ahol még a nyelvet sem bírja. Gyakorlatilag megsemmisítettétek, és még büszkék is vagytok rá. De legalább nem kell az utcán hátranéznie. Remélem túljut rajta. Sok segítő barátja van.
    Az egész ország gyalázata amit Kertésszel műveltetek. És még csak nem is szégyellitek magatokat. Már itt igazoljátok Kertész véleményét. Én így látom!

  • llanfair
    2014 november 28
    4:50 du.

    A Marcsiféléknek egyszerűbb hazaárulózni és sárral dobálózni, ahelyett, hogy elgondolkodnának Kertész Ákos mondandóján. Pontosan ez a viselkedésük igazolja Kertészt, hiszen amit írt nem is lett volna igaz korábban, akkor ezzel a viselkedéssel amit irányába tanúsítanak folyamatosan már csak azzal is igazolva van a mondandója. A Marcsifélék meg a fejükre is állhatnak, bohócot csinálnak saját magukból.

  • marcsi:
    .
    – Na, várjál már, akkor azt mondtad, hogy „nem zörög a haraszt, ha nem b…ssza a paraszt”, ugye. De akkor te most zörögsz, vagy nem? Szerintem nem, mert ha téged… khm… kezelésbe vett volna valaki (monjuk, egy parasztlegény), most nem lennél ennyire retardált szubhumán.
    .
    Na, szóval, zörögtél mán, amúgy mélymagyarosan?
    .
    🙂
    .
    Gondolom, mikor pedig az öreg Kertészt a magad fajta hányadék kishíján kinyírta, akkor nem hogy zörögtél, hanem egyenesen orkán erejű lombtépkedős élényed lehetett egyszer- kétszer, amúgy narancsködöt látva…
    .
    Vagy várj, kitalálom! Neked ilyesmi nem kell, mert te orKbán- képekre indulsz be, 🙂 Nem rossz, hehe….
    .
    Na jól van „marcsi”, te… akkor vedd elő az orKbánt formázó dildót, eregesd a narancs- ködöt, zörögjél jó nagyokat, aztán hidd azt, hogy ott van előtted a Vezér! A többit – gondolom – tudod. Ha nem, mondom, küldök pár szerelmes- oktatófilm linket, 🙂
    .
    Na, ezer puszi, ha- ha!

  • llanfair:
    .
    – Hagyjad, fogyatékos ez a „marcsi”. Inkább próbáljuk kiszedni belőle azta „zörgős- parasztb…szós” témát (ki ne moderáljatok, ezt Ő MAGA írta!
    .
    Amúgy az se semmi, hogy miután hónapokon át próbáltunk ennek a kreatúrának érvelni, cikk méretű kifejtős kommenteklet írtunk, stb, ez meg csak tolta pár soros baromságait. Most, hogy beláttuk, ennek nincs célja, és elkezdtünk vele állat módjára bánni, ahogy ő, meg a mocsok fajtája bántak az öreggel, meg másokkal is, még ez van felháborodva.
    Nem hogy ő takarodna már innen. Akkor talán visszatérnének az „értelmiségi kommentek” is.
    .
    Pontosabban, van itt nagyon sok jó komment, míg az ilyen „marcsi”- féle lepra alakok be nem f…nganak valami éktelen bűzhödtet. Mert akkor mindig borul a bili.
    .
    Na, „marcsi”, hogy állsz az orKbános dildóval, meg a narancs köddel, és persze a (képzeletbeli) parasztlegénnyel?
    .
    🙂

  • Fenyvesi Glória

    Ilanfair!
    Érdekes, Kertész Imre meg kitüntetést kapott.Pedig zsidó származású.
    Aztán Orbán,és a FIDESZ tanácsadói között is vannak…
    Újítják a zsinagógákat, a zsidó temetőket,stb…A kárpótlás összegét felemelték…
    A holokauszt emlékévet Orbánék vezették be. Akkor hol itt az antiszemitizmus?
    És hol a rasszizmus, amikor az EU-ba Orbánék vezették be a roma-felzárkózási programot.
    Kertész Ákossal kapcsolatban pedig:”a moslékot zabálják a magyarok”…Na, ez kiakasztott sokakat!
    És más népek mit zabálnak, amit mi nem ennénk meg?

  • Fenyvesi Glória

    Bognár Gyula!
    Maga is értékelhetné azt a kritikát, hogy intelligens ember nem mond ilyen ocsmány dolgokat a másikról, ebben a stílusban!

  • fenyvesi glória: árulja el már, hol is van nyoma annak a programnak? csak azért, mert nem bevezették, hanem egy koncepciót terjesztettek be az EU-nak, amikor valami félreértésből magyarország volt a soros elnöke!
    a holokauszt emlékév keretében gyáváskodták oda azt a szörnyületet a szabadság-térre!
    a zsinagógákat és temetőket nem állami pénzből újítják fel!
    maguk, jóasszony, mindent megennének, úgyhogy, ha szabad kérnem, ne akadjon ki! értelmezze kertészt, ahogy kell: úgy nagyjából az egész nemzet történelmi időkig visszatekintve ideológiailag moslékzabáló!

  • @Ille
    „a zsinagógákat és temetőket nem állami pénzből újítják fel!”
    …..
    Ezt a valószínűleg véletlen elírást remélem nem kell linkekkel cáfolnom.

  • Fenyvesi Glória Nem érdekel más népek mit ennének meg. Engem Magyarország érdekel. Kertész Ákos a magyarokról írt. Maga sem cáfol, csak sértődik.
    Kertész Imre nem kritizálja az országot, hanem hallgat a disznóságokról, mert itt gyógykezelik és kitüntetést is kap. Lelke rajta. Nem utolsó sorban, Németországban lakik, és nem érdekelte igazán, mi folyik Magyarországon. Kertész Ákos viszont élőközvetítésben „élvezhette” az országot. Micsoda különbség.
    Hol a rasszizmus? Magyarország teljes területén. Csinálunk egy látványos „zsidóbarát” húzást, majd 1000 apró, és néhány nagy aljasságot velük szemben. No most, természetesen maga azt az egy jót látja, mert a többi kiesik a látóteréből. Vagy egyszerűen nem fogja fel, mitől aljas, és mik lesznek a következményei.
    A Zsinagógák és a zsidó temetők az ország kincsei. Ezeket kutya kötelessége lenne az államnak karbantartani. Esetleg sétáljon el a Bécsi Központi temetőbe. Van régi és új zsidó temető is. Nézze meg, hogy néz ki.
    Maga félreértelmezi azokat a cselekedeteket, amit a kormány csinál (szándékosan?). Itt is megy a pávatánc. Egy pici lépés előre, de azonnal tesznek valamit, ami semmisé teszi. De sokszor ezek olyan finoman vannak megcsinálva, hogy egy bizonyos agyi tevékenység alatt nem észlelhető. De néha olyan barbár módon, hogy lehetetlen, hogy ne lássák. Mégsem látják. Ha nem akarja látni azt, hogy bántják a zsidókat (a verbális gyalázás is az), akkor vagy vak, vagy gyáva felszólalni ellene, vagy magának tetsző keresztényi dolog. Megjegyzem, a Pápa szerint az antiszemitizmus bűn. Pocsék hír ez a nagy keresztény magyaroknak, de ez van. Vagy már a Pápa is a „libsikomcsizsidó” összeesküvés szekerét tolja? Alig hiszem.
    Egy tárgy szenté avatása az jó. Gyalázása börtönnel büntethető.
    De az, hogy kommentekben zsidó emberek millióit gyalázzák, halottaikat gúnyolják, azt lehet. Ezt maga minek hívja kedves Glória? Ez nem antiszemitizmus?
    Bayer Zsóti cikkei, és megnyilvánulásait olvasta? A kormány szócsöve. Rémlik valami?

  • Fenyvesi Glória

    Nem olvastam Bayer Zsolt cikkeit…
    Egyébként, ahogy itt sokan elítélik, ha kritika éri a zsidókat, vannak olyanok is, akik a magyarok elleni kritikát ítélik el.
    De beszélhetünk magyar- ellenességről is…
    Kinek mi fáj…

  • Fenyvesi Glória

    A magyar-ellenességet helyénvalónak tartják?
    Hogy egy egész népet megrágalmaznak, megbélyegeznek?
    Kollektíve bűnösnek kiáltják ki?

  • Fenyvesi Glória

    Illanfair!
    Legalább maga most emberi hangon, humánusan, intelligensen fejtette ki a véleményét, és nem támadta le a másikat,ha vitába keveredett, vagy ellenvéleményen van.
    De vannak itt olyanok, akik egyből letámadják a másikat minősíthetetlen jelzőkkel…

  • Fenyvesi Glória

    Illanfair!
    Most olvasom, amit Marcsinak válaszolt.
    Véleményem, hogy a Magyar Gárda önvédelemből jött,évekkel ezelőtt létre,a társadalom immunrendszereként.
    Mint ahogy már itt sokszor leírtuk: főleg a vidék közbiztonságának tűrhetetlen állapota miatt.
    És ,mert úgy tűnt, a Rendőrségnek nem volt elég intézkedési joga..

  • FENYVESI DEMAGÓGIA:
    AZ OCSMÁNY, ALJAS, KORRUPT, GONOSZ, KEGYETLEN, EMBERTELEN, FIDESZ/KDNP/JOBBIK MAFFIA RABLÓ BANDA BŰNÖZŐIRŐL MÉG ÉN SEM TALÁLOK ELÉGGÉ DURVA JELZŐKET!
    Talán „l. simon” (lászló) nevét is be lehetne iktatni a magyar szótárba mint jelzőt és melléknevet, a jelenlegieknél eggyel magasabb fokú aljasságot jelentő szónak, majd ennek magasabb fokozatai lennének a rogán, lázár és viktor.
    Az emberi butaság, a hülyeség alap fokozata pedig a „semlyén” lenne és a „tarlós” után a „kósa” lenne a legmagasabb fokozat.
    Az IQ, azaz intelligencia mértékének negatív számba esését a „kövér” jelentené. Minél hülyébb valaki, annál nagyobb lenne a „kövér” száma. A ide irkáló Marcsi pl. 108 lehetne a „kövér”skálán.
    A hazugságok fokozatait pedig a „selmeczy”-vel kezdődő skálán a „szijjátó” és „zsiró-szász” szavakkal lehetne fokozni.
    Az abszolút legnagyobb bunkóság, tahóság és pofátlanság mértékét az „Orbán” skála számaival lehetne kifejezni. A Tarlós, aki nem csak buta, de tahó is, a pl. alig ütné meg a 100-at a skálán, de a Rogán és Lázár már a 600-as számon mozogna és a Stadionos viktor az minimum 1,000 felett lenne, mindegyik új mértékegységet jelentő skálán.

  • apuwader: de. hajrá!

  • fenyvesi glória: és a gárdának van?

  • Fenyvesi Glória Sajnos gyakorlatilag mindegy, miért van a gárda. Jogellenesen létrehozott, egyenruhás szervezet. Mint ilyen, nem támogatható. De ha jól tudom, a jobbik támogatja. Nagyon is. Nem értem magát, egy olyan párt, amelyik nincs hatalmon, de már törvénytelenségeket támogat, mit gondol, mit enged meg magának, ha véletlenül hatalomra jutna? A cél szentesíti az eszközt?
    A rendőrségnek nincs jogköre rendet rakni? Akkor ezt önbíráskodás keretében megoldják? Ez így jogkövető?
    Tudja a kutatások szerint, az intelligencia a férfiak arcára van írva. No ezeknek a gárdistáknak az arcára valami más van írva.
    Könnyű őket feltüzelni, de kordában ilyen alakokat nem lehet tartani. Ha egy állatot támadásra trenírozok, nem tudom visszafogni ha megvadul. Nem véletlen a fekete egyenruha. Nagyon jól tudják, hogy félelmet generál.
    Nem ítélem el a zsidókkal szembeni kritikákat. Az igaztalan, egyoldalú kritikákat ítélem el.
    Az nem magyarellenesség, ha kritizálom a magyarokat. Ha magyarellenes lennék, akkor „önellenes” lennék, nem? Azért azt beláthatja, hogy bután hangzik. Maga a kritikát rosszul kezeli, illetve nagyon kényelmesen. Az nem a magyar nép kritikája, hanem a magyar nép egy részének gondolatainak és tetteinek kritikája. Köze sincs a magyarságukhoz.
    Tudom miért van a gárda. Nem olvasta ezek szerint, amire válaszoltam. Marcsi szerint békében élnek az emberek Magyarországon egymással. No de akkor, minek a gárda? Ha „kell” a gárda, akkor nincs béke. Ha béke van, nem kell gárda. Ördögi kör, nemde?

  • @Ille
    1.cáfolat
    „Összesen egymilliárd forintot szán a kormány a szegedi zsinagóga felújítására, a „közvetlen életveszély elhárításához szükséges” 150 millió forint pedig akár egy héten belül folyósítható – ezt a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára jelentette be pénteken Szegeden.
    … a vita jelen pillanatban arról folyik, hogy a holokauszt-emlékév keretében rendelkezésre álló állami támogatást a Mazsihisz vagy a hozzá tartozó taghitközség kapja meg.” (mti)

  • Fenyvesi Glória Azért nem rögtön ugrottak maguknak. Nagyon sok ideig tűrtek, csak elfogyott a türelmük. Mikor az ember a falnak ír, mert jönnek válaszként a perszeverált dogmák, könnyen megfordul benne a bika. Ez teljesen érthető reakció, egy idő után.
    Kertész cikkére már milliószor leírták, hogy mi a bajuk. De még egyszer sem cáfolták meg. A nem tagadószócska nem cáfolat.

  • apuwader: (mti). azt hittem, hitelesebb hírforrást fog ide hozni.
    melyik pénteken?
    arra szánja, és? majd, ha ki is fizette! ráadásul kinek is? a MAZSIHISZ-nek, vagy a helyi hitközségnek, mint fenntartónak?
    tudja, mi ennek a szónak a jelentése: fenntartó?
    annyi mint: nem az állam.
    szóval, hogy is van ez az állami támogatás? hozzájárulásnak hívják!
    nem megy ez magának, nagyon nem!

  • llanfair: túlterhelted a jóasszonyt. kiégtek a neuronjai, amíg a „perszeverált” szó jelentését keresték 😀

  • Ille István Mikor „kiderült”, hogy életveszélyes az épület, akkor ügyesen felhergelték a népet, hogy egy „galambszaros” zsinagógára nem fog pénzt költeni a gondoskodó államunk, mikor nincs semmire pénz. Galambszaros csak zsinagóga lehet, a templomokat a galambok nem szokták illetni. Mikor már a nép jól kizsidózta magát a fórumokon, akkor közölték, hogy hajlandók a teljes összeg 20%-30%-át kifizetni. Itt jelenik meg az a kép, amikor az állam „adakozik a zsidóknak”, de olyan környezetet teremt, hogy ellenérzést váltson ki a nem zsidó emberekben. Mert mi még egy „galambszaros” zsinagógát is hajlandók vagyunk pénzelni, mikor lenne rá ezer jobb hely. Elég átlátszó kommunikáció. Engem undorít.
    Remélem, ezt a pénzt tényleg kifizetik.
    Továbbra is állítom, a zsinagóga a magyar nép kincse, hagyni tönkremenni bűncselekmény. Az pedig, hogy a zsidók fizessék, aljas és cinikus. Nem igazán tudja kifizetni az, akit a keresztények kiirtottak. De a templomok felújításánál ez nem jön szóba, a nem hívők pénzét gond nélkül ráfordítják. Nem emlékszem, hogy a Mátyás templom felújítása a hívek adományából történt volna. De erre is van biztos egy jó MTI hír.

  • @Ille
    2.cáfolat
    A Miniszterelnökség tájékoztatása alapján több mint ötmilliárd forinttal támogatja a kormány a hazai zsinagógák „méltó” megőrzését, felújításukat, állagmegóvásukat.
    (mti)

  • @Ille
    3.cáfolat
    „A kormány a jövő évtől több százmillió forintot biztosít az elhagyott zsidó temetők rendbetételére – jelentették be a kormány képviselői csütörtökön Velencén. L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára elmondta, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének vezetőivel közösen idén felújított zsidó temetőket tekintettek meg a Fejér megyei Rácalmáson, Kápolnásnyéken és Velencén. A kápolnásnyéki felújítás a végéhez közeledik, a rácalmási rekonstrukció befejezéséhez a kormány a korábbi ötmillió forint mellé további hárommillió forintot ad.”
    (mti)

  • apuwader: majd, ha ide idézi a költségvetésben hozzárendelt számokat. addig (mti)
    hazudni én is tudok 😀

  • @Ille
    4.cáfolat
    A kormány 200 millió forintot csoportosít át a Kozma utcai zsidó temető felújítására. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.
    Dátum:2013 március 26
    Forrás: Népszava

  • apuwader: ha szabad javasolnom, ne foglalkozzon 2013as ígéretekkel. mint mondottam volt, konkrét adatokat kérek. mondjuk, a közlöny kurvára nem érdekel, esetleg a kozma-utcai temető könyvelés inkább.

  • @Ille
    3.cáfolat
    “A kormány a jövő évtől több százmillió forintot biztosít az elhagyott zsidó temetők rendbetételére – jelentették be a kormány képviselői csütörtökön Velencén. L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára elmondta, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének vezetőivel közösen idén felújított zsidó temetőket tekintettek meg a Fejér megyei Rácalmáson, Kápolnásnyéken és Velencén. A kápolnásnyéki felújítás a végéhez közeledik, a rácalmási rekonstrukció befejezéséhez a kormány a korábbi ötmillió forint mellé további hárommillió forintot ad.”
    (mti)

  • apuwader: l. simon lászló, mint hiteles hírforrás 😀
    szálljon már le az (mti)-ről, ha nem akarja, hogy körbe röhögjem 😀

  • apuvader: tisztában van azzal, hogy mennyibe kerül egy sírkő?
    azon felül, még mindig nem fogja fel, hogy a „közösen” az nem egyenlő az államival, amivel ide oktondiskodott? (na, mit zsól, nem neveztem hülyének, remélem, ezt díjazza!)
    l. simont, mint említettem – az (mti)-vel együtt pedig, ha javasolhatom, ne tekintse mérvadónak.
    amúgy dicséretes a nyomulása, csak egyre izzadságszagúbb. nincs valami olcsó dezodora? gondolom, calvin klein-re nem tellene 😛

  • KLEIN-re? :):)

  • apuwader: tudja, picinyem, cinkotán – ahol felnőttem – akadt egy kis zsidó temető. nem sok, tán két tucat fejkővel. mire elértem a nagykorúságom – nem most volt – még mindig ott tántorgott néhány. tizenévvel ezelőtt kopárrá tették gondos kezek. pár éve egy ház áll a helyén.
    van még valami mondani valója?

  • apuwader: megértem, hogy nem ismeri. meglehetősen drága. tudja, picinyem, akad belőle a beauty műfajban is, de az magának elérhetetlen 😀

  • @Ille
    7.cáfolat
    Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) arra emlékeztetett, hogy a megyei önkormányzat és a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) évek óta tartó együttműködésének keretében Zalában immáron a kilencedik temetőt mentették meg a pusztulástól. Az eddigiek közül valószínűleg a Lentiben lévő volt a legelhanyagoltabb, s emiatt a rendbetétele is a legnehezebb, de folytatódik a munka, idén várhatóan Karmacson és Söjtörön újítják fel a zsidó temetőt.
    2012 ápr.22.
    (kárpátinfo)
    Csak ennyit kell írnia: „nem fogalmaztam pontosan” és elmegyek vacsorázni.

  • apuwader: ez már tényleg nagyon izzadságszagú 😀 kárpátifó, 2012. 🙂 mondja, ezeket tudatosan gyűjti?
    mert akkor – el kell ismernem – valóban felkészült!
    roma ügyben is van archívuma?
    hát gárda ügyben?
    ha szabad javasolnom, szálljon le a magas lóról. nincs abban a helyzetben, hogy meghatározza, mit is kell írnom és tennem.
    ugye, nem haragszik meg, ha bohócnak minősítem?

  • apuwader: egyre büdösebb.
    még mindig nem válaszolt a kérdésemre.
    azon felül teljességgel illogikus a saját ás pártja antiszemitizmusát tekintve a kormányzati – egyébként kamu – támogatás ide sorolása.
    mégis, mit akar ezzel elérni?

  • István:
    .
    – Fogyatékos ez a fatervader, mondtam én. Most éppen a számmisztikával van megáldva, tök mindegy, mit írsz neki, jön a következő pozitív egész számmal, sorszám alakban felírva, 🙂
    .
    Gondolom, most ezzel terel, hogy ne kelljen konkrétumokra válaszolnia… jaj de eredeti!

  • eldrad: nem fogyatékos, hanem tudatos, nem mellesleg UPC vonalas. onnan annyi marhaságot nyomathat ide, amennyit akar, van fedő (nemi) szerve.
    valóban mind1, mit írok neki, a párt direktíva vezérli.
    az valóban kétes, hogy most egyszerre mijjafranctól lett ennyire fidesz-üdvözítő? hasadt a tudata, vagy a kulisszák mögött eligazítást kapott?
    az ilyen apróságokból áll össze a teljes kép: méghogy, a jobbik ellenzék volna 😀

  • Ó, így már mindjárt jobb.

  • Ja,hogy mocskolódni csak erről a” demokratikus” fórumról lehet…?
    Meg a 2012-ben kiszökött hazug Kertésznek,akit Köves Slomó és az itthon
    élő tárgyilagos és tisztességes zsidók is megvetnek a hazugságaiért,meg minden vétlen magyar ember,azt eddig is tudtuk,na ezért lenne kellemetlen leközölni a többség véleményét…..ettől függetlenül még igaz,akkor is a „cenzúra” minden alávaló és jellemtelen igyekezete ellenére!
    Na itthon nem csinálunk a „kinti hősből” ügyet….tehetnek egy szívességet!

  • Kiegészítésként megjegyezném ,ha lenne Kertészben némi becsület és megbánás, netán tárgyilagosság,akkor az itthon kapott 11 díj közül legalább a Magyar Köztársaság Érdemrend középkeresztje kitüntetést,de különösen a Hazám érdemrendet(2002)és a 2008-ban adományozott Kossuth díjat illene visszaadnia…..mert nem érdemes rá!!!!!!Ez lenne a minimum elvárás!!!!!
    Jó egészséget kívánok neki,de remélem nem jön haza gyógyíttatni magát,mert az azért már kissé gusztustalan lenne!

  • apuwader!
    ne legyen naiv és ne magából induljon ki…itt senki nem lája be a hazugságait,sőt még a tévedését sem…nincsenek azon a szinten,legfeljebb alaptalan és lekezelő sértegetésre telik tőlük,ez vonatkozik a cikkírókra….moderátorokra……és az elfogult támogatóikra egyaránt!
    Ez itt az „igazság”….de ne vegye a szívére,vegye figyelembe,hogy
    „ki”?…válaszol!!!

  • marcsi:
    .
    – Hülye.

  • „…….tehetnek egy szívességet!…”
    .
    – Jó, add meg az elérhetőséged, és küldök neked egy halom szerelmesfilm- linket, hehe! Ne aggódj, semmi természetellenes, csakis straight dolgok!
    .
    Nagy szívesség lenne ez részemről, mert ahogy elnézem, pár frankó dolog kimaradhatott az életedből, 🙂 de sebaj, nem késő elkezdeni! Még rusnyán se!
    .
    Na! Jön hát az az email cím?
    🙂

  • Marcsi
    2014 november 29
    4:23 du.

    Marcsi, megtudná fogalmazni Kertész „hazugságait”? Mire gondol?? Ez így túl kevés, hiszen maga most kb annyit mondd, hogy a zöld az kék! Mondja meg miért kék a kék maga szerint?

  • „Kedves „Kertész utálók”. Kertész cipőfűzőjének megkötésére se méltók. Megnyugtatásul a kenetteljes keresztényi szeretetet hirdetőinek, Kertész Ákost Kanadában gyógykezelik. Remélem ez örömet szerez Marcsinak. Mégis csak jön a karácsony, neki is kell ajándék.
    Maguk meg éljenek abban a tévedésben, hogy Kertész Ákos tévedett.
    De részvétem. Ha nem is őszinte.

  • HunCanada Se ő, se más nem tudja megcáfolni. Igazat sem adhatnak neki, mert akkor tudomásul kell venniük, hogy emberileg semmik.
    Mint Marcsitól megtudhattuk, a normális és tisztességes szavakat is már „unortodox” módon kell értelmezni. Jelentése az ellenkezőt jelenti.

  • a náci szarweder olvasott valamit a -természetesen- zsidó Rejtőjenőtől és most eljátszani próbálja itten Piszkos Fred kultikus alakját :
    Mert mint tudjuk akit Freddy elkezdett szeretni , azt hamarosan mindenki megútálta.
    Wödddör : EHHEZ azér maga kevés.

  • Eléggé undorító hogy ahelyett hogy Ákosbács Mr Kertész írásáról beszélnénk , ehelyett iyen Weddrekkel meg a benne locsogó Marcsákkal kell foglakozni.
    Aztán a bájcsevegés után az ember alig tudja levakarni magáról a róluk átragadt virtuális szarszagot.

  • Fenyvesi Glória

    Illanfair!
    Ha nem védi meg a rendőrség, stb.az állampolgárokat az erőszakos cselekményektől, valakiknek meg kell védenie őket…
    És a bűnözők elég hamar szabadulnak, és újra elkövetnek borzalmakat…
    Mostanában is egy cigány két nőt is kirabolt, megerőszakolt Miskolcon,olvashatjuk a hírekben…

  • Fenyvesi Gloria. Annyiszor beszeltunk rola. Nem ez a megoldas. Senki nem mondta, hogy a ciganyok baranyok. De jo lenne egy osszehasonlitas a feher bunozok karokozasaval. Maskaraban valo maszkalassal, gyermekriogatassal nem oldhato meg a helyzet. Szerintem rosszabb lesz. De jogellenes lepeseket egy part soha sem tehet.

  • Llanfair: nem a párt teszi, hanem az attól független (?!) élcsapata!

  • Ille István Független mint a békamenet?

  • @Glória
    Nincs Egyedül (de nem fog örülni).
    …………….
    A Galamus nevű ultraliberális gyűlöletoldalon megjelent egy cikkecske a világhírű kirekesztéskutató, Marsovszky Magdolna aláírással, a „profitért író” Debreczeni József, Ne bántsd a cigányt! című könyvéről.
    Itt hirtelen megtudjuk, hogy Debreczeni is egy rasszista, egy kirekesztő és egyben antiszemita.
    Hoppá!!
    ……….
    Miután a naiv liberális a perpillanat gyurcsány-fan Debreczenit komoly megmondó embernek gondolta, most kiderült, hogy csak a Jobbik szövegét nyomja polkorrektebb módon.
    Hoppá!!
    ……….
    Az ilyen kifejezés, mint „balliberális kritikus értelmiség” az hagyományos antiszemita sztereotípia.
    Az iskolai szegregáció mértéke – amely fontos kirekesztési mutató – már 2007 körül (tehát a libsi ElQró alatt!) is magasabb volt Magyarországon, mint Németországban Hitler halatomátvétele után.
    Azannya!!
    …………
    „Debreczeni szerint a Jobbik programja „tárgyszerűen nem rasszista”, hiszen nem beszél „faj”-ról és „rassz”-ról.”
    Kijelenteni, „hogy léteznének egymástól kulturálisan vagy származásilag jól elkülöníthető népek, nemzetek, népcsoportok” az meg maga a gonoszság a radikális könyvíró részéről.
    …………
    Érdemes elolvasni az egészet, mert marhajó röhögni, ahogy ölik egymást.
    A legjobb mondatot minden moderátornak meg kell jegyezni:
    ” A „globálkapitalizmus” kifejezés összeesküvéseméletes, antiszemita konnotációjú, ami szintén a rasszizmus irányába mutat.”
    …………….
    Hehehe,hihihi

  • apuwader:
    ” A Galamus nevű ultraliberális gyűlöletoldalon megjelent egy cikkecske …”
    na, remélem, belátja, ettől kezdve lehet magát ignorálni.

  • Ille István Ha a kurucinfó a szeretet oldala, akkor természetes, hogy az ellenzéke a gyűlölet oldal. Ez így unortodox.

    Ha nem raksz időben rendet a szemtelen kölykök között, elszemtelenednek. Megtörtént.

    Szépen halad az újság, szép lassan a jobb és a szélsőjobb szócsöve lesz.
    Lehet ezt építő jellegű párbeszédnek is hallucinálni, de idáig egy jobboldali sem lett meggyőzve, de sikerrel terjesztik szélsőséges nézeteiket. Kihasználva egy ellenzéki újságot!!!! Közben röhöghetnek a markukba. És igazuk van. Ingyen fertőzhetnek, Adam pénzén.
    Lehet, hogy többen olvassák az újságot, de milyen áron?

  • Ilanfair!
    En vitatkozom jobberekkel neha- mas portalon is.
    Nem hiszem, hogy a helyes ut- kizarni oket-
    meg ha forr is a vered a pimasz megjegyzesektol.
    – Talan- nalad tobbszor- kuldok internetes
    oldalt- vagy youtube filmet.
    Ilyenkor- viccbol azt mondom-kerdezzuk
    meg prof.Google-t.
    Gondolod,hogy ez naivsag?
    Neha-a logikusan gondolkodoknal-
    elofordul,hogy meghallgatnak.

  • llanfair: milyen áron? gábor áron. ő is zsidó volt, oszt mégis ágyút öntött.
    az azért túlzás, hogy a kommentek által újságunk a szélsőjobb szócsövévé válna. akad egy-két megnyilvánulásuk, de hát a körömgomba pusztítása is elég hosszadalmas. hacsak nem használsz radikális eszközöket.

  • Lehet, hogy picit túlzás. De ez a gúnyolódó, simulékony, nyálkás bratyizás engem undorít. Ezek csak gúnyolódnak az emberi értékeken, azt hiszik, hogy a nagy szavaiktól ők különbek? Látszik, hogy semmibe vesznek minket. Állandóan az alig burkolt fenyegetés, ha majd ők hatalomra jutnak. Mikor rászólsz, akkor „naivan” csodálkozik, hogy ő ilyet nem mondott. Mindig ugyan az az ostoba sablon jön vissza. Mondataiból viszont világosan látszik az embertelenség és a törvénytelenség szeretete (szabad helyváltoztatás). Ennél undorítóbb cinizmust ritkán látni.
    Nem tudom mi a helyes út. De azt láttam, hova vezet ezeknek az eszméje. Sokan fogékonyak ezekre a féligazságokra. Az országban pedig gyorsan terjed ez a kór. Az eltúlzott nacionalizmus a legveszélyesebb az emberéletre. Ezen a cukormáz nem segít.
    A fekete ruha már megvan, a bakancsok is, a Duna is folydogál és a szándék is adott. Már csak a fegyver kell és az alkalom. Akkor pedig ebből a nyálkából kibújik a vicsor. Örülök, ha tévedek.
    Megyek inkább vissza Honeggerhez. Jobban járok.

  • @Ilanfair, a tényszerűség kedvéért érdemes megemlíteni, hogy sem én, sem a hozzám hasonlóak semmilyen jogsértést nem követtek el és a jövőben is tartózkodni fogunk az ilyentől.
    Teljesen elítélek minden erőszakot, gyűlölködést, sőt ezért alakultak csoportjaink is, hisz az ország sok helyén köztudottan és elfogadhatatlanul elharapódzott az erőszak.

  • apuwader: mik a felvételi követelmények? névjeggyel ellátott bikacsök?

  • @Ille
    A helyes szövegértés az első.
    A nemzeti ereklyék gúnyolása meg eleve kizáró ok.
    Szóval esélytelen, pedig a tar fejért pluszpont járt volna.:)

  • apuwader: majd szóljon, ha maga határozza meg a main stream -et 🙂
    a nemzeti ereklyék sajnálatos módon meglehetősen eldugottak.
    komoly gondja van a látogatóknak felettébb szittya ürítésük okán 😀

  • bohóc. a tar fejjel való repost pedig primitív, ráadásul nem is nyerő, mivel még csak nem is stimmel.
    na,fusson +1 kört 🙂

  • @Ille
    Azt hittem a „szövegértés” fog jobban fájni.

  • apuwader: hinni a templomban. ott is izzadmányos.

  • Hahó, emberek!!
    Itt a második felvonás!!
    Holokauszt-Szakértő vs Agyafúrt Rasszista!!
    Csak a Galamuson, csak ínyenceknek!!
    ………..
    Szerencsétlen Debreczeni azt hitte, hogy a rasszizmus bőségszarujából ő is meríthet és megírta a cigányokat sajátosan elemző könyvét. Most meglepődik a galamus-os válaszában, hogy miért is van ő mindenféle gonosz, levakarhatatlan jelzővel mocskolva.
    Hehehe,hihihi.
    Jó reggelt seggfej a való világban!!
    ……….
    Debreczeni egyik üldözendő gondolata:
    „Meggyőződésem: ha a demokratikus oldalon továbbra is domináns marad a romaügyet korábban uraló balliberális narratíva, amely… rasszistának bélyegez minden erre utaló tisztességes és demokratikus megközelítést (nézd már a senkiházit, elvenné a bélyegzési jogunkat!!- süvölti a jogvédő Marsovszky Magdolna) akkor a terepet végképp birtokba veszik a cigányellenes uszítók s a valódi rasszisták. Ez pedig rövid úton vezet az elkerülendő – s tán még elkerülhető – katasztrofális végkifejlethez.” (amit mi egyszerűen csak szebb jövőnek hívunk)
    ……..
    Hehehe,hihihi.

  • Hahó emberek!
    Liberális vadászszezon tovább folyik a baloldalon!
    Most már a nyúlnak is van puskája!!
    ……….
    A Scheiring nevű demokrata lerántja a leplet a sokszor csak SZDSZ 2.0-nak nevezett LMP-ről.
    Lepénzelt képviselők, megvett állások.
    Kollaboráns Schiffer.
    Remek, leleplező írás erkölcsös demokratákról.
    ……..
    http://scheiringgabor.blog.hu/2014/12/06/ellenzekellenzeke
    ……..
    Hehehe,hihihi.

  • apuwader: valami gondja van? maga szerint mióta baloldali a LMP? noch dazu, mióta demokrata? olvasta az alapító okiratukat? nem?
    na, akkor hehehe, hihihi

  • Az LMP önmeghatározása Schiffertől:
    …….
    1. „Amikor a közjogi szerkezetről, az alapvető emberi jogokról, az emberi méltóság védelméről, jogegyenlőségről van szó, akkor az LMP egy liberális párt.”
    ……..
    2. „Ha arról van szó, hogy egy olyan gazdaságot és társadalmat szeretnénk, ahol folyamatosan visszaszorulnak a kizsákmányolt, elnyomott helyzetek, akkor ebben a tekintetben mi az új-baloldalnak vagyunk a folytatói.”
    3. Ha az ellopható lóvéról van szó, akkor akár konzervatívok is leszünk. (ezt én mondom)

  • apuwader: nem ezt kérdeztem.

  • Alapítót nem olvastam.
    Költői kérdésekre minek válaszolni?

  • ˙

    Amikor a magyar, nyilas-egyenruhás csőcselék távoli falvakban parádézik, az a zsidóságnak is szánt célzott fenyegetés…

    ˙
    Ui:
    Érdekes, hogy hetekig ott grasszálnak, majd egyszercsak eltűnnek és azóta így nem láthatóak [legföljebb a Parlament nevezetű színházban]. Hát ki irányítja őket, ha nem a hatalmat bitorló fid SS ?

    .

  • apuwader !

    Schiffer amellett, hogy emberként a Vezér biológiai végterméke, egyben – persze csak Vona után – a kevenc ölebje is a Vezérnek… Semmi esetre sem ellenzéki.

    .

  • @málnaszőr
    Csőcselékezni a Magyar Gárdát nem jogos, önvédelmi szervezet, amely ha megszűnnek a születését kiváltó okok, akkor magától feloszlik. (pl. eltűnik az országból a…parlagfű)
    Miért kéne a zsidókat fenyegetni?
    Mi lenne abból a hasznunk?
    Önjáró szervezetként nem Vona Gábor, vagy Orbán Viktor megrendelésére „grasszálnak”, hanem a bűnözésnek kitett lakosság kérésére, védelmére érkeznek.

  • apuwader: márminthogy micsoda? önvédelmi szervezet? milyen jogosítványok alapján? kiket is védelmez? milyen eszközökkel?
    ajánlom figyelmébe: http://harunalrasid.nolblog.hu/archives/2009/08/12/A_Magyar_Garda_tegye_mar_vegre_a_dolgat/
    azon kívül, jelenleg nem is létezik, mivelhogy ezen a néven betiltották. na most akkor: hihihi, hehehe?

  • @Ille
    Sokszor a jelenlegi hatalomfelfogást (minden hatalom a pénzé) próbáljuk kicselezni és mint „állam az államban” megjelenni.
    …….
    A szerintünk közösségellenes törvényeket kicselezzük.
    …….
    A helyi közösség jogosítványa nekünk elég, (gondolja, majd a gyengítésünkre felesküdöttektől kérünk, várunk jogosítványt?) hisz a sashegyi vagy tiszabői nyugdíjas nénit csak a törvény gondolja egyenrangú alanynak, erre válasz a vidéki járőrözés.
    …….
    Eszköztárunk nagyon széles , a példásan zárt közösségé alakulástól a demonstratív erőfitogtatásig terjed.
    …….

  • apuwader: bocs, de semmi féle helyi közösség jogosítványa nem elég egy betiltott egyesület működésének legalizálására, szemben egy állami jogú határozattal.
    a kicselezés pedig, már megbocsásson, nem éppen legális tevékenység.
    ja, hogy az ilyesmi nem érdekli magukat? az más.
    vidéki járőrözés? milyen alapon? kinek az engedélyével?
    erőfitogtatás: csak addig, amíg jól pofán nem verik az IQ-hiányos tarkóagyúakat.
    erre büszkék? a demonstratívra? látták már magukat kívülről?
    példásan zárt közösség? na ja. az ilyesmi meglehetős degenerációhoz vezet.
    mondjuk, ezt érzékelni is lehet.

  • Málnaszőrnek igaza van.
    „(lat. populus, franc. peuple), a nép legalsó osztálya, műveltség nélkül s az iránta való tisztelet hiján; jellemzi alacsony gondolkodásmódja.”
    Read more: http://www.kislexikon.hu/csocselek.html#ixzz3LIuhfDyc

    Málnaszőr nem tévedett.

  • @Ille
    Azért küzdünk, hogy a szavazók minket hatalmazzanak fel a „jogosítványok” kiállítására is. Ehhez be kell mutatni, mit is szeretnénk. Az ország több helyén megismerték a terveinket és annak megvalósítására kérték fel a Jobbikot. Ezt a regnáló hatalom értelemszerűen gáncsolja.
    Naiv hülyének kéne lennünk az ellenérdekeltek szabályai szerint játszani.
    Már számtalanszor leírtam, hogy az erőszak ellen vagyunk.
    …….
    „látták már magukat kívülről?”
    Persze, méghozzá „független” szemmel:
    Magyar Garda manifestatie

  • apuwader:
    ez most komoly? a terveik megvalósítására kérték fel a Jobbikot? mi van, milyen halucinogén anyagot töltöttek be a központi vízellátóba?


    ezekkel dicsekszik?
    ha még hozzá adja a szemmel látható IQ-juk összességét is, akkor is gondjuk lesz velük, ha egyszer kordába akarják szorítani őket! ösztönemberek, a padlóról!
    erőszak ellen? maguk? kér ide akciófelvételeket „erőszakmentességükről”? inkább ne tegye, mert nagyon nem bírom az égett szagot!

  • Ille Istvan „A szerintünk közösségellenes törvényeket kicselezzük.”

    Ez elég tiszta, nem? Ha úgy tetszik, lopunk, csalunk, gyújtogatunk és gyilkolunk.
    Az ellenzőket közösségellenesnek nyilvánítjuk. Volt már ilyen nem?

    Éppen szálasi unokáját melengetitek a kebleteken?

  • @Ille
    Az égett szagról jut eszembe egy remek mai hír Ózdról, tudja, ahol még a cigányok is a „terveik megvalósítására kérték fel a Jobbikot”:
    „Hétfőre három képviselő hagyta el az ózdi Fidesz–KDNP-frakciót. Közülük ketten egyébként sem Fidesz-tagok, de a Fidesz támogatásával indult képviselők, míg a szintén kilépett képviselő asszony meg kívánja tartani Fidesz-tagságát, de nem kíván többé a leszerepelt ózdi fideszes frakció tagja lenni.
    Természetesen nem véletlen, hogy most jutottak erre a döntésre, hiszen lassan már minden jóérzésű ózdi átérzi ezt a fontos történelmi helyzetet, amikor a bukás útján elindult Fidesz arroganciája és elviselhetetlen megfélemlítési kísérletei már tarthatatlanná és vállalhatatlanná válnak. Üdvözlendő, hogy ők egy ilyen nehéz döntést is képesek voltak meghozni a város érdekében.” (Janiczak Dávid Ózd jobbikos polgármester „erőfitogtatása”)
    ……….
    A képekről.
    ……….
    Tökéletes hazai(!) liberális megközelítés (figyelem kedves tengerentúliak!) a ránézésre megállapított IQ, illetve a születési rendellenesség gúnyolása, a másként gondolkodók „ösztönemberezése”.
    ……….
    Ille, jár maga rendesen edzésre?

  • @Ilanfair
    ” Ha úgy tetszik, lopunk, csalunk, gyújtogatunk és gyilkolunk.”
    Mivel nem tartozol közösséghez, ezért segítek, – hátha egyszer megjön hozzá a kedved – nem „lopunk, csalunk, gyújtogatunk és gyilkolunk”, hiszen ezek bizonyítottan közösségellenes tettek. Mi a közösséget erősíteni szeretnénk, illetve szándékunk az ilyen bűnözőket elkülöníteni.

  • apuwader Megint mellément. A butasága tényleg határtalan.
    Az IQ a férfiaknál az arcra van írva. Ezt már több kutatás bizonyította, melynek köze sincs a liberalizmushoz. A nőknél más a helyzet, de ezeknek a mákvirágoknak bizony az arcára van írva a nélkülözés (IQ). De nincs gond, nem érzik a hiányát. Aki kicsit ért hozzá, látja.
    A születési rendellenességnek más következményei lehetnek sajnos.
    Miután a szenvedő alanyban kisebbségi érzés fejlődik ki, ezért lelke eltorzul, értékrendje változik. Nem véletlen, hogy a diktátorokban túlteng az ilyen. Általában nem a szálfatermetükről híresek. Mikor hatalomra jutnak, minden sérelmüket meg akarják bosszulni. Persze vannak kivételek, de elenyésző.
    Ez sajnos tény, ezt a liberálisok vétkének venni ritka nagy baromság. Ez éppen a nem elfogadók bűne.
    Gondolom azzal sincs tisztában, hogy a nagy intelligenciával bíró emberi egyedek, nem törnek hatalomra, nincs rá szükségük.
    Ezeket a szerencsétlen embereket, könnyű megfogni, mert valahol befogadják, feladatot adnak nekik, és nem akarják őket fejlődésre bírni. Így értékes embernek képzelik magukat. Győzz meg egy kisembert, hogy nagy célokat képvisel, akkor gyilkolni is képes érted.
    Küldhetne a pártja egy okosabbat ide, mert maga nagyon kevés. Vagy csak magára futja?

  • apuwader

    2014 december 8
    8:42 de.

    régi történelmi hagyományai vannak annak, hogy kiket nem tartotok a közösségre érdemesnek! =))

  • apuwader: még csak nem is gúnyolom ezeket a szerencsétleneket. felesleges, van nekik bajuk a világgal bőven. az pedig, hogy egyáltalán – nem, hogy másképp – gondolkodnának, barokkos túlzás. sima nyilasmentalitás, annak pedig alig van köze a gondolkodáshoz. legelőször a kisebbrendűségi érzésüket kell leküzdeniük. az falkában már egész jól megy. a Fidesz ózdi vergődése nem érdekel. tele van karrieristákkal. láthatóan a patkányok is menekülnek.
    a jóérzésű ózdiakkal kapcsolatban akad egy fenntartásom: ha a Jobbik a jóérzésük megcélzottja, akkor erősen sajnálom őket. majd rájönnek, miért…
    ami az edzést illeti: ha ez burkolt fenyegetés akar lenni, nincs rá szükségem. egy 9mm-es Parabellum, hasított hegyű lőszerrel nem fárad el. ja, hogy nem humánus maga a lőszer sem? leszarom.
    amúgy bármikor lefutok egy korosztályos Cooper-tesztet a maga félével, majd utána lejátszom egy sakkpartit úgy, hogy maga kezd a fehérrel. csak halkan mondom, legfeljebb be fogok nézni egy 1.c4-et.
    tudja, oxigénhiányos állapotban az ilyesmi mással is előfordul.
    ja, és a c4 nem robbanószer.

  • apuwader Amíg nincs rá szükségük. Akkor már változik a helyzet, mint példaképeiknél. A gyújtogatáson már túl vannak. Nem emlékszik? Budapestet is szétbarmolták. Nem rémlik?
    Nem tartozom közösséghez? Mibűl gondolja? A magukéhoz nem tartozom, és nem is fogok. Vagy az a világ? Jól néznénk ki!

  • llanfair: hát nem kezd izzani a szűdben ennyi segítő készség tapasztaltán a hazafiság?
    APUWADER SEGÍT – miután megállapította, hogy nem tartozol közösséghez – hát nem megható?
    igaz, az ő közösségüket mintha nem jellemezte volna, de hát, ne akarjuk vakvágányra vinni a postot, elvégre az alaptéma Kertész Ákos ugyancsak érdekes írása, amihez – természetesen – apuwadernek egyetlen kompetens hozzászólása sincs.
    hát, ennyit a Jobbik propagandistáiról 😀

  • A sakkos dolgot nem lenne lovagias dolog elfogadnom, hisz egész családom (tanítványaim) remek ebben a sportban a legkisebbekig. Gondolom nem kell linket mutatnom, hanem elhiszi.
    Az „edzésnél” persze csak szellemi csörtékre gondoltam.
    Megint mondom: nem kenyerem az erőszak.

  • Kedves barátaim! Tisztelt mindenki! Végig futva a kommenteken, elkeseredetten látom, hogy sokan vettek a kalviatúrájukra méltatlan, érvnek nem nevezhető kitöréseket. Pedig hát mi lenne a célunk? Már azon kívül, hogy mindenki mondhatja a maga mániáját, és esetleg meghallgatja a másik érveit. Marcsi gondolkodása nem éppen a szofisztikáltságáról ismerhető fel, meg a fogalmak némelyikével sincs tisztában. De tényleg nincs egyedül ezzel a gondolkodásmóddal – az ország negyede (ja, több, 27%-a) választotta ezt a szégyenletes „kétharmadot”! Abban sem reménykedem, hogy a Marcsihoz hasonlókhoz eljutnak az észérvek: de talán más is olvassa ezt az oldalt. Mondjuk pl. Apuwader, akinek láthatóan az a legnagyobb baja, hogy úgy hiszi: létezik egy abszolút igazság, és ez az ő és eszmetársai birtokában van. Nem érti, hogy a szerinte bűnös liberálisok lényege éppen az, hogy nem gondolkodnak egyformán, időnként egymással is vitáznak. Ezért képes olyan marhaságot leírni, mint „A Galamus nevű ultraliberális gyűlöletoldalon”. Nem érti, nem érzi annak a veszélyét, mit jelenthet egy nemzet életére az „EGY igazság”, főként meg annak akár törvénytelen érvényesítése. Nem tudja, hogy a nemzet ereje a „kiművelt emberfőkben” (Széchenyi István) rejlik, nem a hőn imádott fétisekben. Nem tudja, hogy lehet igaz (vagy igazabb) magyar a nemzete hibái miatt aggódó. Úgy véli, hogy az az igazi hazafiság, ha valaki csillogó hazugságokat hajtogat (nem a zsidótemetők állami pénzből való felújítására gondolok). Káromkodni én is tudok, tizenéves koromban újpesti vagányok között nyertem káromkodási versenyt, és ma is eleresztem a nyelvemet. De írásban vigyázok: nem alázni akarom egyetlen embertársamat sem, hanem azt szeretném, ha hajlandó lenne megérteni, vagy legalább meghallgatni az érveimet.

  • @Ilanfair
    „Küldhetne a pártja egy okosabbat ide, mert maga nagyon kevés. Vagy csak magára futja?”

    🙂 Valójában én csak beugró vagyok, kicsi párt a miénk, nem futja nagynevű értelmiségekre. Szóval addig éld ki magad, amíg nem jön helyettem egy profi.

  • apuwader: hát persze 😀 mi több, az a szellemi torna vitte a Jobbik zászlaja alá 🙂
    maga nekem akármit mutathat, MÉM. mint maga. 1. c4.
    de, ha mégsem, kétségtelen szellemi többletén erősen csodálkozom: milyen mentális torzulás vihette oda?
    komoly megpróbáltatás lehetett…
    hogy magának mi a kenyere, nem tudhatom, de, hogy eleddig közöttünk sakkbéli csörtékről még csak tangenciálisan sem esett szó, az tuti.
    akkor mégis, mire asszociáljak, hiszen már egyéb csörtetársa is megfenyegetett látogatásával? érdekes módon eleddig egyik se talált ide.
    persze, mindegyik hátulrólbátor a „nem kenyere erőszak” jegyében.

  • @Ille
    A sakk egy remek és semleges terep.
    A családom fiataljai, akikre nagyon büszkék vagyunk:
    http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/csodagyerekek_adtak_lecket_sakkbol_ismert_gyorieknek_es_az_elso_magyar_urhajosnak_-_video_fotok/2407477/
    ……
    Egy időben szokás volt a kocsmámban pénzbe sakkozni, minden lépésnél kellett egy húszast hívni, ha az ellenfél állása gyengült, akkor nem adta meg a hívást és a másik besöpörte az összes pénzt.
    Sorban álltunk, hogy játszhassunk.

  • apuwader „Szóval addig éld ki magad” Erről van szó. Bunkó, gúnyolódó és vagdalkozó. Érvei harmatgyengék ezért ostoba megjegyzéseket tesz. Egyetlen célja, hogy felbosszantson embereket, majd a reakciójukat kiforgatva, föléjük kerekedjen.
    Éljem ki magam? Magával? Azt hiszi, nekem számít maga? Mióta átléptem a határt, már csak egy érdektelen példánya a magyar eltorzult léleknek. Akkor szólítom meg, mikor már magához képest is bornírt megjegyzéseket tesz.
    Mikor veszi észre, hogy nem tegezem? Már illene.

  • @talalom
    „Galamus nevű ultraliberális gyűlöletoldal”
    Ha lenne olyan kedves engem cáfolandó, összegyűjteni azokat a galamus-os cikkeket, ahol egy magyar véleményt megvédtek egy külföldi támadással szemben, akkor szomorúan, de elismerem hogy tévedtem.

  • apuwader: nem az. tudja, egy összecsukott, kemény elefántcsont bábukkal teli sakktábla 8 napon túl gyógyuló sérülést képes okozni.

  • apuwader: milyen érzés, hogy egyre többen ismerik fel a küldetésének célját?

  • Ille István Volt egy kántor, aki nagyon jól tudott sakkozni.Engem is tanított. Azzal magyarázta, hogy a sitten csak azt engedték nekik.

  • apuwader: esetleg e6?

  • Ahelyett, hogy Kertész Ákos bölcs szavain filozofálnánk, egy börtön helyett szabadon lévő náci tematizál, és frocliz bennünket, miközben egyesek, mint a gyerekek buknak a szavaira, mint hal kukacra… És ő épp ezzel az ugratással ér célt, ahogy fentebb Ilanfair is megírta. Igaz, az is, ha már beengedték ide náci propagandát terjeszteni, hát sajnos, de a provokatív, a fital olvasókat félrevezető hablatyolásukat meg kell válaszolni, mert nem maradhat válasz nélkül a botrányos hazudozás. …De, miért kell ezt, ezeket a nyilasokat közénk engedni Christopher ?!
    Az nem igaz, hogy ettől fog menni a lap… Legföljebb lassan átalakulunk fasiszta fórummá, ahonnan a becsületes demokraták kénytelen kelletlen elszivárognak majd innen. Ezt akarjátok? Döntsetek végre…

  • DonGolo: nem náci, csak egy neo. a jelzőt bárki mögé teheti.
    szerintem csak egy neohungarista. az pedig közel sem azonos a nácival. ahhoz képest piti.
    ebben a neo a hangsúlyos. a többi – mint apuwader maga – lényegtelen. hungaristaként amúgy is van elég baja 😀

  • @döngölő
    „nem maradhat válasz nélkül a botrányos hazudozás”
    A „félrevezetett fiatalnak” érdemes példát is említeni.
    Na, rajta.

  • Don Goló helyett egy példa általam:

    Apuwader egy náci. Neo nélkül. Ezt Illének is izenem…

    Nácizmus=nemzeti soviniszta politikai és gyakorlati terror mozgalom.
    Hungarizmus = ugyanaz,magyaros frazeológiával felpántlikázva.

    .

  • Málnaszőr !

    Sajnos igazad van. A számból vetted ki a szót…
    Még azt is hozzátenném, hogy a nácizmus semmikép sem egy elv. Ütközik minden alapvető zsidó-keresztyén elvvel. Az emberi kultúra szégyenletes és botrányos elfajulása. Gyilkos alapvetés.

    Ma reggel Rónai Egon az ATV-ben viszonylag jól vitatkozott Novák Előd vérnáci diszn@val annak egy kijelentésén… Ámde az interjút követően kezet nyújtott ennek a szemétláda riport-alanynak.
    Hogy hívhatták meg, és hogyan parolázhatott vele a műsorvezető ???!!! Fujjjjjj !!!
    – Avagy csak egy „oly korban éltem én e földön…” jellenség szem és fültanúi voltunk, nézők százezrei?
    Ja,az mindjárt más.

  • Lehet, hogy a riporter Rónai már a 2018-as változásokra gyűjtöget jópontokat ?

  • Láttam a riportot, egy kijelentést sem tudott megcáfolni a felkészületlen Rónai.
    Tudta előre, hogy nekimegy a riportban „holokausztiparos” kifejezésnek, erre Novák profin padlóba döngöli. Nem tudott rekontrázni az „imrekertészes” megfogalmazásra, meg a 44%-os pénzosztásra sem.
    Rónai sportriporternek is gyenge volt, nem való „nagyvadak” ellen.
    Danubius rádió volt az ő szintje, meg a heti hetes.

  • apuwader

    2014 december 9
    8:05 de.

    ez csak annak bizonysága, hogy – ahogy imádott 2/3istenednél is =)) – más fogalmaid vannak: felkészülés, érv, cáfolat, profizmus, etc. témáiban is! =))

  • Apuwader,
    Kertész szerint a magyar egy született „alattvaló”nép?Igenám,de a „szolganépet”hitler fedezte fel és határozta meg.Ahogy elnézem ezt a rongylengető,masírozó,nyilascsürhét+olvasgatom a marcselédek és a te hozzá böfögéseiteket az a konklúzióm,hogy lehet a magyar alattvaló, de ti tubicáim „ALÁVALÓ”tetves nácifattyak vagytok.Ha tévedtem,majd Kertész Ákos korrigáljon. A ti mocskos firkálmányaitokat pedig küldjétek a kuruc in fosba.

  • 100% IG EGYET ERTEK KERTESZ UR-RAL!!!!!