Napi szösszeneteimből – Ez már az új államigazgatási koncepció része?

2014 november 25 7:50 de.3 hozzászólás

Mondom, szolgáltatni, nem uralkodni! – S erre még az sem indok, hogy ártunk és qurmányunk ugyanazt teszi velük

Hidd el Wazze nincs jobb dolog unortodoxiában, mint kispénzű embernek lenni. Mindenki az ő kedvüket keresik, s még akkor is elmagyarázzák nekik, hogy ez nekik jó, mikor irgalmatlanul kibabrálnak velük!
„A Magyar Energetikai és Közmű Szabályozási Hivatal (MEKH) nem lát kivetnivalót abban, hogy a Démász összevonja a kis összegű számlákat” – olvasom a hírek között. Tovább olvasva megtudhatom, hogy „A Szegedet is ellátó Démász áramszolgáltató a bruttó 6350, nettó 5000 forint alatti havi fogyasztásról nem állít ki számlát, hanem azokat összevonva küldi ki a többnyire kispénzű kisfogyasztóknak. Szerintük a halasztott fizetés előnyös az érintettek számára.”. Nos annak örülni kellene, hogy ezek a derék szolgál-tatók sohasem voltak kispénzűek, de ettől még némi elemi logikával rendelkezhetnének, vagy legalább egy kis empátiával.
Azonban itt még nem ér véget a történet még egy igazi unortodox i8ndoklás is született: „A Démász tapasztalataira és statisztikai méréseire hivatkozva azt írta, hogy a fogyasztók fizetési szokásaiban a nettó 5000 forintot el nem érő számlákat többször fizetik késedelmesen, mint az ettől magasabb összegű részszámlákat. A szolgáltató a számla előállítása, postázása és a rajta feltüntetett összeg beszedése, valamint a fogyasztói igények közötti optimális egyensúly megtartása érdekében kezdeményezte az üzletszabályzat módosítását. A Démász – mint írja – a módosítás tervezetét honlapján is megjelentette és a reprezentatív fogyasztói érdekképviseleti szervezeteket is értesítette – ellenvéleményeket nem kapott.”.

Elsöprő győzelem =)) – Pitiáner kormánynak pitiáner ellenzék dukál

Az MSZP-sek hatalmas győzelmet ünnepeltek tegnap. Nem, nem az Újpesti (és észak Anagyalföldi, ez fontos, mert ezért nem meglepő) nagyarányú vasárnapi győzelmüket, hanem azt, hogy jól kibabráltak a Tisztelt Ház agyament mesterével. A derék Kövér Laca már-már a főnöke cezarómániájára hajazó rohamai mellék-jelenségeként allergiás az EU-s zászlókra, így azonnal hisztizni kezd, ha valaki ilyet visz az ülésterembe. Szembe az állami rendőrséggel, akik diszkérten félrefordítják a fejüket, ha antiszemita és/vagy rasszista zászlókat/molinókat visznek az arénákba, az ő pribékjei nem tűrik az ilyet. Nos a derék maszoposok most azt találták ki, hogy a lap-topjaikat matricázzák EU-s zászlókkal.
http://hirado.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2014/11/D__TT20141124043-1024×681.jpg

S most figyelj Wazze: „a házelnök nem tiltakozott az akció ellen, a párt képviselői a Facebookon is büszkén hírül adták, hogy Kövér a laptopjaikhoz már nem mert hozzányúlni és közölték, ’csak azért is Európa’ ”.
Nos azon túl, hogy tartok tőle nem is érzik a dolog piti jellegét – anélkül, hogy ötletet kívánnék adni Köteles-elvtinek – meg kell jegyezzem: használatba kapták, nem az ő tulajdonuk! =))

Ez már az új államigazgatási koncepció része? – Csökkentik a kormányhivatalok ügyfélfogadási idejét

Mint arról ártunk és qurmányunk propaganda-szennylapja – a Miniszterelnökség exclusive infói alapján – beszámol: „Lerövidítik december 1-jétől a kormányhivatalok nyitvatartási idejét, csak munkaidőben lehet majd ügyeket intézni”.
Nos megmondom őszintén én ezen nem lepődőm meg, mert összhangban van ártunk és qurmányunk alapvető elveivel: az emberek rendre szoktatásával. Rend, fegyelem és együttműködés! Nem kell össze-vissza lézengeni és akkor intézni a dolgaidat, mikor ráérsz! Vasárnap bevásárolni, meg munkaidő után ügyintézni? Hova lenne a világ, ha ilyen dekadens egyedek lennének?

Nocsak még a derék MTI is tanul – Egy bugyuta szóhasználatáról úgy tűnik leszokott, persze lehet csak tévedés

Nagy meglepetéssel olvastam az MTI beszámolóját arról, hogy hétfőn a Fehér Házban Barack Obama az Egyesült Államok legmagasabb polgári elismerésével, az Elnöki Szabadságéremmel tüntetett ki 18 amerikai hírességet. Sem az esemény, sem a nevek és még csak az elhangzott szellemeskedések sem voltak újdonságok számomra lévén már olvastam. Azonban az MTI közlemény egy mondata lenyűgözött: „Szintén posztumusz kapott Elnöki Szabadságérmet a hawaii Patsy Takemoto Mink, az első színes bőrű nő, akit – 1964-ben – beválasztottak a szövetségi kongresszusba”. Nem is tudom mi a nagyobb reveláció, hogy annak idején a hölgyet megválasztották (ráadásul nem is Native Hawaiian, hanem Japanese American), vagy az, hogy az MTI egy nem fekete-bőrűt színes-bőrűnek nevezett! =))

Mit akar focis-bankár? – Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a Hir24 internetes oldalnak adott interjút

Az OTP és az MLSZ első embere sok mindenről beszélt az interjúban, azonban engem egy gondolata fogott meg amiben kifejtette, hogy szívesen látja a stadionokban mindazokat, akik nem rasszisták, nem erőszakosak és nem okoznak kárt a stadionban. Hozzátette: „Senkit sem akarunk bántani, senkit sem akarunk kitiltani, és legalább olyan zajos lelátókat szeretnénk, mint korábban, csak zsidózás, cigányozás, buzizás nélkül.”
Nekem a dologról a klasszikus vicc jut eszembe:
Mikor a pap közli az ittas vőlegénnyel érkező menyecskével:
Gyermekem, már többször mondtam neked, ha részeg nem adhatlak össze benneteket!
Mit tegyek atyám, ha józan, nem akar idejönni!

A slendriánság mint kommunikációs csodafegyver – Derék Boros (az Imre) méretes öngólja

Kereszt-papi fírkászaként Imre bátyánk „Boros ImreMiért zörgetik a harasztot? Adóhivatalunk egyik hajdani ellenőre azzal állt a nyilvánosság elé tavaly, hogy hazánkban hatalmas az adócsalás mértéke” irkodmányt rittyentett.
Mondókájának lényeg, hogy a világ-összeesküvés folyik és csak adatok nélkül vádaskodnak. Elmondja, hogy „A bejelentés kapcsán lezajlott egy hivatalos vizsgálat is, amely azzal a lakonikus megállapítással végződött, hogy a vádaskodás minden alapot nélkülöz! […] A vizsgálat ezért reggeltől délutánig le is zárult, hiszen emberünk nem nevesítette azt a bizonyos ezermilliárd forintot, azaz nem jelölte meg, hogy ez milyen fő tételekből áll, vagy legalább kik a fő ’be nem fizetők’. Így a bejelentését sem lehetett kezelni, aminek alapján a hivatalos nyomozás elindulhatott volna”.
„A slendriánság mint kommunikációs csodafegyver” – mondja a derék Boros-pajtás, s igaza van, de leginkább magára vonatkoztatva, bár meglátásom szerint az ő manipulációit slendriánságnak tulajdonítani, több mint naivitás!