Napi szösszeneteimből – aki gondolkodni merészel, az „kizárólag a tengerentúliak érdekeit képviselő és szolgáló” lehet

2014 december 2 3:19 de.4 hozzászólás

Pénz(ünk) lenyúlása szinte minden szinten – A nagyok urizálnak, a kicsik a zsebeikbe dugdossák az aprót

Mint arról a hvg.hu beszámol arról, hogy mit tapasztalta mikor utánajárt annak az ügynek: „ ahogy arról szeptemberben beszámoltunk, több mint 1,1 milliárd forint jött össze a parlagfű elleni harcra még 2009-ben, mert 177 ezer adózó úgy rendelkezett, hogy személyi jövedelemadójának 1 százalékát az állam fordítsa erre a több millió ember életét megkeserítő problémának a megoldására.”

Ezt követően a „ hvg.hu-nak egyedülálló lehetősége adódott arra, hogy „Kehi-t játszva” megvizsgálja: vajon hogyan gazdálkodik az állam, ha kap egy milliárdos összeget – méghozzá a legcivilebb forrásból, direktben az állampolgároktól -, amit szabadon elkölthet egy meghatározott közérdekű célra”.

Kiderült: „az adófizetőktől származó 1,1 milliárdos parlagfűpénz nagyobb részét, összesen 642 millió forintot a minisztérium egyszerűen átcsoportosította másra, méghozzá főként az állami létszámleépítések miatti végkielégítésekre. Így már csak nagyjából 483 millió forint maradt, bár még ebből is lecsíptek 20 millió forintot ugyancsak az elbocsátások pénzelésére, így végül saját összesítésében is csak 463 millió forintról állította a minisztérium, hogy valóban a parlagfű elleni védekezés szakmai feladataira fordították”.

Néhány megállapítás:

„A számlák alapján a félmilliárdos keret jelentős része többek közt a megyei kormányhivatalok, a hozzájuk tartozó földhivatalok, a növény- és talajvédelmi igazgatóságok, illetve más szakmai szervezetek napi fenntartási költségeire, így a különféle közüzemi számlák fizetésére ment el.”

„A parlagfűpénz elköltésénél a másik folyamatosan, gyakorlatilag minden szervezetnél visszatérő tétel az informatikai, irodatechnikai és mobilkommunikációs fejlesztések, beruházások”
„A Csongrád Megyei Kormányhivatal még egy bruttó 649 ezer forintos íróasztal beszerzés egy részét is ennek a keretnek a terhére könyvelte.”

„a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal 92 500 forintért vásárolt bőrből készült diplomatatáskákat, mindjárt tíz darabot” etc,

Elfogtam egy „levelet” – Áder katona-storyja ihlette, hogy a levéltitkot megsértve közzé tegyem az egyik a Facebookon #kedveshirteve taggel titokban született beírást.

Egy derűs napon fogtam magamat és szalajtottam az egyik hopp-mesteremet hozzon már pár-tucat csavarkulcsot. Mikor megérkezett cimboráimmal kimentünk a ház elé, s ott – a csoportos garázdaság tényállását megvalósítva (jogász vónék vagy mifene) – szétszedtük az ott éktelenkedő és a derék huggyos józsi cimboráim lelkét bántó rendőrségi kordont.

Persze az ott tébláboló talpasok csak néztek, mint a moziban. Főnökeik meg hónapokig az értesítési címem beszerzésén fáradoztak. De a derék bírónő – bár kimondta, hogy garázdaság történt – de még ejnye-bejnyét sem ítélt, mert szerinte csekély a társadalmi kára a tettünknek!

Leváltás? Milyen leváltás? – A derék MTI már megint félre-ferdít

„Délelőtt szavaznak Goodfriend leváltásáról” és hasonló, de a leváltást hangsúlyozó blődlikkel van tele a magyar média. Persze, ahogy szokott lenni, most is a derék MTI hírt híresztelik szanaszét, gondolkodás nélkül. Miről is van szó? „Az amerikai szenátus hétfőn 50-36 arányban megszavazta, hogy lezárja a vitát az Egyesült Államok leendő budapesti és Buenos Aires-i nagykövetéről és várhatóan kedden, helyi idő szerint délelőtt voksol majd a két leendő misszióvezető kinevezésének megerősítéséről.”.

M. André Goodfriend az USA budapesti nagykövetsége ideiglenes ügyvivője, M. André Goodfriend 2013 augusztusa óta tölti be a követtanácsosi posztot. Ergo szó sincs semmiféle leváltásról!

Ja kérem a doktoráláshoz idő kell – Így már érthető a két hónapos késés

Mottó: I only believe in statistics that I doctored myself. Winston Churchill

A Fityesz-KB központi napilapja mai vezércikkében kifejti, hogy szerinte: „Érthetetlen, hogy a szokásosan minden év szeptemberében publikált jelentésre idén miért kellett novemberig várni”. Nos lehet neki érthetetlen, mások nem így gondolják, valami választásokat emlegetve. Igen arról van szó, hogy „napvilágot látott a Központi Statisztikai Hivatal szegénységről szóló jelentése”.

Azt most hagyjuk, hogy a derék szerző – még az igencsak szépen doktorált jelentést is – komoly olvasásértési nehézségekkel próbálja értelmezni, ez legyen mindenkinek a maszek bánata. Az irkodmány indítása az még tőlük is pofátlan: „Az utóbbi hetekben a baloldali politikusok és az őket kiszolgáló média egyik kedvenc témájává emelkedett a gyermekszegénység kérdése. Naponta jelentek meg az újabb tudósítások, publicisztikák arról, hogy a Fidesz-kormány tovább mélyíti a szegénységet, politikájának áldozata az a több százezer kisgyermek, akik már nemcsak nélkülöznek, de egyenesen éheznek.”

Zsóti átlát a szitán – Őt nem lehet megtéveszteni mindenféle hülye költségekkel

„Bayer Zsolt A dolgok állása (2.) Ideje megtanulnunk egy új szereplő nevét a világpolitikában. Őfelsége, a palagáz. Bayer Zsolt – 2014.12.02. 02:01 A palagáz miatt változik meg erőteljesen a geopolitikai helyzet a világban. Egy George Mitchell nevű texasi mérnök kidolgozta a technológiát, amellyel a nagy mélységben, a morzsalékos palakőzetben rejtőző gáz gazdaságosan kitermelhető. És az Amerikai Egyesült Államok tele van palagázzal. „ –így indul az 5számú mai Álláspontja a Kereszt-papi lapjában.

Igen ez a derék firkász – szellemi rothadása mértékére egy odavetett megjegyzése: „A kizárólag a tengerentúliak érdekeit képviselő és szolgáló magyarországi hírportálok egyike, a 444.hu”- nem többet és nem kevesebbet próbál a birka-menetes társai fejébe sulykolni, mint az amcsik azért verik le az olaj-árakat, hogy piacot teremtsenek a pala-gázuknak.

Ami azért lássuk be vetekszik a negatív növekedés is növekedés blődlijével!

Egy igen csak releváns gondolat – Mi valósult meg a 2010-es ígéretekből

„Az előző ciklus elején a Fidesz-kormány számos ígérettel állt elő. Azóta eltelt négy év, és a magyar gazdaság állapota egyáltalán nem tükrözi azt, hogy ezek az ígéretek, vagy inkább jóslatok megvalósultak volna.” –zzel a gondolattal indítja a tenytra.blog.hu elemzését, amelyben a korabeli dokumentumok (például a Széll Kálmán Terv, és korábbi konvergencia programok) segítségével hasonlítják össze: „mit is remélt 2014-re a kormány, és ebből mi valósult meg”.
Az elemzés egy gondolatát – egy igen csak fontos megállapítása miatt – kiragadom:
Nagy valószínűséggel még senki sem felejtette el Orbán Viktor 1 millió új munkahelyről szóló 2010-es beszédét….Időarányosan ez azt jelenti, hogy az elmúlt 4 év alatt 400 ezer új munkahelynek kellett volna létrejönnie ….A statisztika alapján 344 ezer fővel több a foglalkoztatott”.

Nos ez a majd 15%-os elmaradás már magában sem semmi, de nagyobb gond, hogy ebben van két tétel a közmunkások (minimum 200 ezer fő) és a külföldön dolgozók (ez is legalább százezer) sokkal rosszabb a helyzet. A gondolat, amiért ezt kikaptam: „a munkaerő hozzáadott értéke hazai termelő, és a szolgáltató szektorban jön létre”!

A derék külgarázdánk ismét megcsillogtatta elképesztő bornírtságát – A magyar kormány nevében Szájjártató szólalt meg a Putyin döntése után

A derék ócska pártkatona elsőbb nagy kegyesen tudta közölni, hogy: „Oroszországnak joga volt meghozni a döntést a Déli Áramlatról, és Magyarország ezt a döntést tudomásul veszi”. Majd „niht beszáren” alapon kijelentette: „Magyarország energiaellátásának biztonsága érdekében további lehetőségeket kell keresni, és e lehetőségek között kiemelt helyen szerepel az Azerbajdzsánból a déli folyosón keresztül érkező gáz Közép-Európába juttatása”.

Persze most is az orbáni-földrajztudománnyal van a gond és valójában Közép-Európa déli feléből Kelet-Közép-Európáról akart beszélni.

Egy maszek megjegyzés a témához kapcsolódóan: A címadás kapcsán jöttem rá, hogy igazából mit akart ártunk és qurmányunk a külügy új (csak magyarul!!!) nevével!

Most akkor Szöul hol is van? – Lehet Orbán kirándulása átírta a földrajzot?

„Amerika terjeszti a járványt Szöul szerint” címmel jelent meg egy írás az mno.hu-n. A cikk érdekessége, hogy így folytatódik: „Az Egyesült Államok a felelős a nyugat-afrikai ebolajárvány kitöréséért – állította a KCNA észak-koreai hivatalos hírügynökség.
Az ebola vírusával embereken végzett kísérleteket a Pentagon finanszírozta azzal a céllal, hogy biológiai fegyvert fejlesszen ki – olvasható a phenjani közleményben.
A gonoszság nagymestere.

Az amerikai védelmi minisztérium 140 millió dollárt bocsátott egy külföldi gyógyszeripari vállalat rendelkezésére, és „kísérleti terepként” nyugat-afrikai országokat szemelt ki – írta a KCNA.

„Az Egyesült Államok a gonoszság nagymestere, súlyos fenyegetést jelent az emberiség létére. Bolygónkon lehetetlen biztosítani a békét és virágzást, amíg az amerikai imperializmust meg nem büntetik” – rögzíti a közlemény.”.

Lehet el vagyok maradva néhány „brossurával”, különösen annak fényében, hogy ártunk és qurmányunk népes küldöttsége élén a daliás 2/3istennel látogatásáról így számolt be a derék magyar média: „Dél-koreai üzleti vezetőkkel tárgyal Szöulban Orbán Viktor”. =))

4 hozzászólás

  • a Pubi nem csak a földrajzi fogalmakkal nincs tisztában, de azzal sem, hogy Bakuból idáig akad némi akadály a csővezeték útjában, azon felül Bakut egy csöppet fel kellene javítani, hogy egyáltalán képes legyen a kitermelt kőolaj továbbítására.
    más:
    az MNO komolyan azt feltételezi, hogy az USA stratégiai partnere, Dél-Korea, ilyen kijelentéseket tenne?
    ami a többit illeti: Orbánnak akkor sem lennének gátlásai, ha Észak_Koreában kellene tárgyalnia.

  • Ille István

    2014 december 2
    7:30 de.

    Nem István, ez az igazi Szolzsenyicin által említett „komcsi” tempó!

  • A parlagfű-pénz ügyében én azt is kivizsgálnám, hogy az alapító okirata tevékenységi körében – többek közt a pf.irtás – felvonultatott Magyar Gárda (vagy annak utódszervezete a Magyar Gárda polgári kör?) ebből vajh mennyi milliót is kapott a Vezér keresztapától…? …Avagy csak egyszerűen az összes pénzt a tőlük, ti. a volt Magyar Gárdától-tól a rendőrséghez átsorolt állomány felszerelésére fordíttatta, hisz ott is folytathatják a nemzeti parlagfűirtó mozgalom e nemes tevékenységét… Nemde?