Napi szösszeneteimből – TI: A magyar kormány az oligarchákkal kormányoz

2014 december 3 8:01 de.44 hozzászólás

EU vs. Orbánia – Újabb „nyűgtől” szabadulhat meg a kormány

„Magyarország a válság miatt 2008-ban szükségessé vált úgynevezett fizetésimérleg-támogatási programot 2010 novemberében lezárta, az Európai Bizottság (EB) most a hatodik utóvizsgálaton járt Budapesten november 25-28 között.” – számol be az MTI.
Néhány érdekes megállapítás:

A magyar gazdaság viszonylagos erősödése „részben a hétéves ciklus végén a jelentősen megnövekedett uniós forrásfelhasználásnak volt köszönhető. Ehhez olyan rövid távú hatások járultak hozzá egyebek mellett, mint az MNB növekedési hitelprogramja (nhp), a rezsicsökkentésből adódó közműdíj-csökkentés, illetve a közmunkaprogram kiterjesztése”.

„A költségvetési kiigazítás fenntarthatóságát elősegítené a hazai közpénzügyi rendszer erősítése az Európai Tanács ajánlásával összhangban, elsősorban a törvényileg már rögzített középtávú költségvetési szabályozási keret határozott bevezetése révén”
„A pénzügyi közvetítőrendszer normál működésének helyreállítása alapvető érdek lenne…. a pénzügyi szektorra nehezedő, folyamatosan emelkedő adó- és szabályozási terhek fényében a javasolt szakpolitikai korrekcióknak ki kell terjedniük e terhek mérséklésére is, hogy azok összhangba kerüljenek az európai átlaggal.”

„A bizottság munkatársai nyomatékosan kérték a Magyar Nemzeti Banktól (MNB), hogy a nemrégiben kezdeményezett eszközkezelő társaságát (MARK Zrt.) teljes mértékben az uniós alapszerződésekkel összhangban alakítsa ki. Továbbá arra is rámutattak, hogy a legutóbbi pénzügyi válság tapasztalatai alapján a jelentős állami tulajdonrész a bankszektorban azzal a kockázattal jár, hogy az államháztartást a jövőben pénzügyi kötelezettségeknek teszi ki.”

„hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a szakpolitikai intézkedések legyenek kiszámíthatóbbak és versenyképesség-orientáltabbak – ezzel kapcsolatban ismételten a szolgáltató szektorban a piacra lépés akadályainak csökkentését szorgalmazták.”

Egyszerű számtan – Lázár a tízéves fia majd százmillás házat kapott

A főminisztert az RTL Klub Házon kívül című műsorában kérdezték arról, hogy 10 éves gyermeke egy elegáns budai társasház 117 négyzetméteres ingatlana tulajdonosa.

Lázár azt nyilatkozta a Blikknek, hogy:”Minden törvényi kötelezettségemnek maradéktalanul eleget tettem, vagyonnyilatkozatom jelenleg is bárki számára elérhető. A kérdésben szereplő ingatlan fedezetét megtakarításaimból, hitelfelvétellel és családi összefogás segítségével teremtettem elő. A vételárról kérdezzék az eladót. Húsz éve dolgozom, ebből tíz évig egy megyei jogú város polgármestereként, majd államtitkárként és jelenleg miniszterként. Az elmúlt években a gyermekeim javára takarékoskodtam”.

Nos az 20 még 19 sincs, amiből az első 5ben a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal jegyzői irodájában volt gyakornok ill. Rapcsák polgi táskavivője. Ennek ellenére – igaz spórolósan él, hisz a múlt hónapban a szlovákiai nagyvadászatot is lemondta =)) – havi átlagban másfél-két milliót tudott félretenni!

Mégis kire gondolhatott – Kovács úr nem tudhassa

Mottó: Egy bugyuta sajtreklámban elemi szintű műveltségi kérdéseket tesznek fel, miközben egy sajt képét mutogatják: Nem tudom, hisz én csak
egy sajt vagyok!

„Nem vagyok ellene a politikai kinevezetteknek, mert tudom, hogy hogy játsszák ezt a játékot, de így állunk: egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal és mi a Gazdagok és szépek (szappanopera) producerét küldjük nagykövetnek”. Ezt – a hírek szerint – McCain republikánus szenátor mondta a keddi washingtoni szavazás előtt, amely az Egyesült Államok új budapesti nagykövetéről szólt.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az MTI-nek leszögezte, hogy „a hozzászólás sajtóban nagy visszhangot kapott azon része, amelyben a szenátor kemény kifejezésekkel ’újfasiszta diktátort’ emleget, a hanganyag és a leirat ismeretében egyértelműen nem a magyar miniszterelnökre utal”.
S vajon mégis kire gondolhatott?

Na jó Wazze elárulom, hogy az arizonai republikánus szenátor sajtófőnöke a Népszabadság kérdésre megerősítette, McCain bizony a magyar miniszterelnökre értette a kifejezést.

Pas de deux – Már rég nem az a kérdés, hogy ki hazudik, hanem akad-e, aki nem

Érdekes nyilatkozatháborúra került sor Rogán Toncsi és Portik Tamás között, azt követően, hogy fény derült arra az esetre mikor a belvárosi képviselőtestület – sőt egyes hírek szerint maga a polgi – többmilliós ajándékkal kedveskedett Portik élettársának.
Portik közölte, hogy „Rogán Antal hazudik, hogy nem ismer engem, mint ahogy Cs. Péter Rogán Antal barátja, üzlettársa is.” arra reagálva, hogy Rogán cáfolta, hogy ismerné Portik Tamást.

Rogán erre egy közleményben este azzal reagált, hogy „Nem én találkozgattam rendszeresen Portik Tamással, hanem Gyurcsány Ferenc volt titokminisztere, Szilvásy György”.

Ez legyen az ő dolguk, de azt meg kell említsem, hogy Toncsi egy nagyon bölcs dolgot mondott: „Aki egy bűnöző szavának hitelt ad, az magára vessen”! Nos ezt a választópolgárok egyre nagyobb számban kezdik megérteni!

Azért jól elvannak így együtt – Egy igazán értékes párbeszéd a Fityesz-KB központi napilapjából

Kérdés, Megyeri Dávid az mno.hu fírkásza: Nem lehet, hogy nemcsak Goodfriend feketíti be a balliberális súgóinak feljelentései alapján a magyar társadalmat, hanem a Demokrata pártiak által támogatott, maguk által civilnek mondott körök is?

Válasz, Csizmadia László. A CÖF szóvivője: Ez sajnos valószínű. Végül is a saját maguk által felkarolt álcivil szervezetek véleményét fogadják el mérvadónak Washingtonban. Olyanokét, amelyek abban érdekeltek, hogy nagyobb anyagi támogatás reményében a lehető legsötétebbre fessék a magyarországi helyzetet.

Orbán egyre jobban teljesít – TI: A magyar kormány az oligarchákkal kormányoz

Ma hozták nyilvánosságra a Transparency International (TI) által készített, 175 országra kiterjedő – idén 20. alkalommal elkészített – a közszektor korrupciós fertőzöttségét mérő listáját. Fontos megjegyezni, hogy a felmérés még az első félév végén készült, az amerikai kitiltási botrány még nincs benne!

Hazánkra vonatkozva felmérés rögzíti, hogy: „A teljes listában Magyarország a 2013-as teljesítményét megismételve a 47. helyen végzett. Az EU-n belül egy helyet rontva a 21. helyen áll. Az ezredforduló környékén a régióban még a 2. helyen álltunk, jelenleg a 6-on, azaz folyamatos a lecsúszás!”.

A szöveges értékelésében a TI jelezte, hogy miért súlyos a korrupciós helyzet Magyarországon: „A kormányzati döntések átláthatatlanok, a kormány hatalmát ellenőrző és korlátozó intézményeket az elmúlt években felszámolták, a fékek és ellensúlyok rendszere megszűnt. A választások sem voltak tisztességesek, mert nem voltak mentesek a kampánykorrupciótól.

A kormány visszaél hatalmával, az oligarcháknak kedvező jogalkotás tovább növeli a bajt – az állam és az oligarchák szinte szimbiózisban kormányoznak. Járadékvadászatra alapuló haveri államkapitalizmus alakult ki, azaz a kormány nem az üzleti teljesítményt, hanem a jó kapcsolatokat díjazza, ami – valamint az önkényes és testre szabott jogalkotás – miatt az üzleti környezet bizonytalanná vált és ez a beruházási rátát is alacsonyan tartja.”

44 hozzászólás

  • és mégegy:
    A nap vicce

    Bár még viccnek is csak röhejes bugyutaság

    Mottó:
    Hatalmas veszekedés után a férj elrohan,
    majd számos óra múltán beállít egy csokor virággal.
    A feleség a virág láttán rámordul:
    Azt hiszed, hogy most szétrakom a lábamat?
    Szent-isten az összes vázát összetörtük?

    A délelőtti órákban a minisztérium arról tájékoztatta az MTI-t, az meg szertehíresztelte: „Szerda délelőtt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára bekérette André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivőt John McCain amerikai szenátor keddi kijelentései miatt”.
    Hogy Szájjártató & bandája mit idétlenkedik arra sajna nincs semmi ráhatás, azonban a ki, nos az már meglehetősen ciki. Tessenek mondani ehhez mi a fax köze van gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár-nyikhajnak?
    Mi van már diplomata egy sem maradt?

  • RonaGyuri: mi van, ha nem megy be? jobb dolga is van 🙂

  • Ille István

    2014 december 3
    12:22 du.

    Ez még visszafelé is abszurd! =))

  • Ez bemegy. Van humora a fiunak.

  • 2008-ban Orbán Viktor így nyilatkozott:
    “Mégiscsak egy hős, a szó legősibb értelmében vett nemzeti hős, egy igazi karakter.”

    Tudod kiről? Igen ezt akkor mondta, mikor megnézte McCain elnökválasztási kampányát! =))

  • Llanfair

    2014 december 3
    12:42 du.
    Az még ötletként sem merülhet fel benne: lehetetlen! Nincs olyan indok, ami lehetővé tenné, hogy ne menjen!

  • Lázárnak rövidebb távon is gondjai vannak:
    „A földhivatali papírok szerint Lázár kisfiának tulajdonjogát 2014 április 22-én jegyezték be. Lázár idén a választások miatt két vagyonnyilatkozatot is tett. Az elsőt januárban, az áprilisi tulajdonszerzés előtt, majd a másodikat júniusban, a tulajdonszerzés után.”!!!
    A kettő közötti eltérés még illetéknek is kevés! =))

  • RonaGyuri: kié is az ingatlan? hát a gyeröké. kell annak is vagyonbevallást készítenie?

  • Ille István

    2014 december 3
    1:15 du.

    Majdnem igazad van; de most a mibúlról szól a mese! =))

  • Dr.Vuics Tibor

    Úgy emlékszem,hogy egy bűnöző magyar polikus egyszer azt találta mondani:”Ne arra figyeljenek,amit mondok,hanem arra,amit teszek!”. Aztán jól betett…

  • „Nem ezért mentünk ki a Békemenetekre. Nem ezért szerveztünk polgári köröket. Nem azért álltunk ki mellettetek minden fórumon, hogy ti meggazdagodjatok – akadt ki a Magyar Krónika főszerkesztője. „De ti most ezt a hitet magánvagyonra váltjátok. Nem az a baj, hogy palira vesztek minket, naiv lelkesedőket. Hanem az, hogy az egész nagy terv elbukhat a mohóságotokon. Márpedig az életünk túl rövid ahhoz, hogy az időt egy újabb, miattatok bekövetkező bukásra vesztegessük” – fogalmazott Bencsik.”
    ……..
    A jövőben szabad vegyértékek sokaságát kell megkötnünk jó programmal, becsületes példákkal.
    Hopp! Találtam is egyet az eddig bűnözők foglyául esett Devecserből:

    Tisztelt Lakosság!
    Tájékoztatom Devecser város polgárait, hogy Bakos András őrsparancsnok úr szokásos heti jelentése szerint településünk közigazgatási területén 2014. november 24. és 2014. november 30. közötti időben nem történt bűncselekmény.

    Devecser, 2014. december 03.
    Tisztelettel:

    Ferenczi Gábor
    polgármester

  • RonaGyuri: hát igen, ilyen egy talpig keresztény demokrata, amikor humánus.
    a jó édes anyja is egy életforma szerint élt, amikor ez a görény megfogant!

  • apuwader: a vörösiszap károsultak számára összegyűjtött pénz sorsáról mit tud ez a dicső polgármester? mert valami fehérgalléros bűnözők arrafelé is ténykedtek, gondolom, az őrsparancsnok orra előtt. hopp!

  • Ille István

    2014 december 3
    2:39 du.

    Mit tud, mit tud? Nem fogja az orrodra kötni! =))

  • @Ille
    „Ferenczi Gábor (Jobbik) szerint ugyanakkor az adományozók nem erre adták a pénzüket, hanem az emberek közvetlen megsegítésére, a fentiek pedig önkormányzati és kormányzati feladatok lennének, amelyekre nem önkéntes adományokat kell fordítani.

    A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy teljes mértékben kárpótolja az önhibájukon kívül károsult embereket.”
    (népszabi! 2011.02.08.)
    ……..
    Ez még nem a magunkfajta darutollas őrsparancsnok, de igyekszik.

  • apuwader: szóval, se az őrsparancsnok, se a polgármester nem tudja, hova lett 1,2 mrd forint…szomorú…
    azért arra kíváncsi lennék, mitől lett a bűnözők igájában nyögő Devecser ilyen mintafalu? lett munkahely a bűnözőknek is, vagy csak simán el lettek kergetve? igaz, az is sikerrel javítja a statisztikát.

  • Ille István

    2014 december 3
    3:18 du.

    Beléptek a Jobbikba! =))

  • RonaGyuri: az is egy módszer a bűnözés megszüntetésére. kétségtelen, a Jobbik még szűz, az a pár potentát, akiről kiderült, hogy nem teljesen árja, csak színesíti a palettát. ahogy az árjáéktól egy csöppet sötétebb bőrszín is.

  • @Ille
    A szabad költözés joga mindenkit megillet.
    Bűnözőnek nuku segély, napi szintű macera pl. a villanylopás miatt, a rendőrök, gyámügyesek folyamatos mozgatása az elvadult környéken, gyerekek tisztán járnak-e iskolába stb.

  • Ille István

    2014 december 3
    3:38 du.

    A bőrszinük így jobban passzol a lelkükhöz és a fejükben lévő sötétséghez! =))

  • apuwader: mind-mind felettébb demokratikus módszerek – elvégre nem lehet mindig a gumibotot használni. gondolom, Dél-Afrikából jöttek instruktorok.
    „A szabad költözés joga mindenkit megillet.”
    cinizmusa példaértékű. mármint, a Jobbikban.

  • RonaGyuri: azt azért nem állítanám, hogy minden cigányembernek sötétség honol a fejében. habár, ha belépnek a Jobbikba, az se kizárt.

  • Esküszöm, nem értem! Amikor oligarchák (Gyurcsány-Bajnai)kormányoztak, az valahogy nem szúrta a média szemét. A médiát nem zavarta, hogy amíg Bajnai itthon „nem értett hozzá” a Hajdú béthez, és tönkretette azt, (miközben az átvett ludakat úgy eltüntette, mintha sosem léteztek volna), addig Ausztriában remekül prosperáló baromfi és lúdtenyészet hajtotta zsebébe a profitot – és hajtja azóta is. A médiát apróságok nem zavarják. Teli torokból üvölti a „magyar” (??) liberális média, hogy nincs sajtószabadság, diktatúra zajlik. A sok agyhalott meg benyeli, mert ugye jól tudjuk, hogy amikor tömegesen, nyíltan lehet mocskolni, rágalmazni az írott, legális sajtóban egy kormányt, az ugyebár a diktatúra legbiztosabb jele!? Őszintén, Ti, Liberális Publiciszták, nem undorodtok magatoktól? Hogy csináljátok ezt?
    McCain, ez a szabadkőműves, fasiszta, cionista Új Világrend szolga ugat diktatúráról? Istenem, de hülye lett ez a világ! Gyurcsány, az egyik legismertebb magyarországi oligarcha illeti oligarcházással Orbánt? A bilderberges Bajnai hisztizik a jogainkért és DEMOKRÁCIÁÉRT???
    Mekkora nagy magyarok lettek hirtelen a liberálisok és a szocik, miután kikerültek a hatalomból! Pedig nem is régen még azért lobbiztak, hogy a magyarországi iskolákban ne tanítsanak magyar történelmet és irodalmat!
    „Liberálisok”! Elvből, zsigerből hazaárulók! Undorodom tőlük!

    Ne fáradjatok a szapulásommal, azt hiszem a közeli néhány évben aligha fogom látogatni ezt a hírportált!

  • Záhony Bors: miből gondolja, hogy bárki is reagál a hőbörgésére? ne értékelje túl magát. maga se különb, mint fajtársai: beront az ajtón, odaköp az asztalra, azután dölyfösen távozik.
    kicsi a bors, de modortalan 😀

  • 🙂

    Ez őszintén szellemes!
    Igen, igaza van, alapvetően mindenben, amit írt!
    A modortalanságért elnézést kérek!

  • Záhony Bors, ezt nem veszem be. befenyegetett minket, hogy felénk se néz többé, és máris csevegünk 🙂 kioszt, hazaárulózik, és a végén még meg lesz sértődve, hogy nem bunkózzuk le 😀

  • @Ille
    Bors összetett taktikája még nekem is új, figyelem mi fog ebből kisülni.

  • Bizonyosan nem fogok megsértődni, finom iróniával már megtette úgyis.

    Tudja, az én környezetemben az emberek egyenesek, nyersek, vagy bunkók, ha úgy tetszik. Bár már nem sokáig. A technológia már évek óta adott hozzá, hogy minden, a javak előállításánál jelenlévő élő munkaerőt az elit kiváltson. Az énfajtám már nem lesz sokáig jelen a társadalomban. Valószínűleg végül bölcsészdiplomával söpörjük az utcát. Ha már arra sem kellünk, majd lakjuk a nyomornegyedeket! Addig is, kérem, nézze el, hogy előfordultam, amúgy sem szeretném itt rontani a levegőt! (Tudom, ezt képzeli a bolha is, amikor fingik egyet 🙂 a Kufu piramis tövében):-)

  • Záhony Bors: nem igazán értem magát. mire volt jó a beköszönő gyűlöletbeszéde – ami nem kevés valótlanságot – vagy szebben mondva, téves információn alapuló kijelentést – tartalmazott, amikor normálisan is ki tudjuk magunkból beszélni a fájdalmunkat? ami a bölcsészdiplomás utcaseprőt illeti, akad más diplomás közmunkás is. mond valamit magának az ÁDOB? Orbánék az 1936-os állapotot állítják lassan vissza.

  • bors ökröcske:
    .
    „…McCain, ez a szabadkőműves, fasiszta, cionista Új Világrend szolga ugat diktatúráról?…”
    .
    – MI van aranyapám, te bevetted a fogalmazásgátlót, + valami keményebb pörgetőszert is? 🙂
    .
    De várj csak, ha már cionistázol (gondolom, pontosan tisztában vagy vele, az micsoda, hehe…), akkor küldök neked egy nagyon funny dolgot. Mindenféle csúfságos cionista- zsidóliberálbolsevik- kapitalista- fasisztanácirasszista, kampós orrú, görnyedt, kaftános, loncsos hajú szörnyek láthatóak a kollekcióban. Íme, 🙂
    .
    http://www.solveisraelsproblems.com/pictures-of-israeli-female-soldiers/#!prettyPhoto%5Bpp_864%5D/11/
    .
    🙂

  • Az amerikai ügyvivőt egyébként délelőtt berendeltek a Külügyminisztériumba, ahol közölték vele, hogy a magyar kormány elfogadhatatlannak tartja, és határozottan visszautasítja John McCain-nek a magyar miniszterelnökkel, illetve Magyarország és Oroszország viszonyával kapcsolatos kijelentéseit. Goodfriend kedden azt írta twitter oldalára: „Az élet Magyarországon nagyon szórakoztató”.

  • A nap megjegyzése

    Talán nem ártana elgondolkodni rajta

    Ha minden olyan esetben, mikor egy magyar képviselő, házelnök, ME vagy KE sértő megjegyzéssel illet más országokat (nem ottani magánszemélyeket) az illető ország külügyesei (mert másutt vannak) berendelnék hazánk diplomáciailag illetékeseit, azok gyakorlatilag már fizetést is kérhetnének az épületben való szinte folyamatos tartózkodásuk okán! =))

  • ˙

    Már úgy egy évtizede mondogatom, hogy ha Orbánon :=¤ múlna, rögtön kiléptetné az országot az Unióból, de mivel ez gyorsan nem megoldható, fokozatosan abba helyzetbe „triblizi” – tematizálja – a mindennapi politikát, hogy kirugjanak bennünket, mire ő töpszli kezeit széttárva azt mondhatja, sajnaaaalom uraaajim, maaaguk akartaaaak…

    .

  • Eldrad
    Cionizmus
    definíció:zsidó nemzeti mozgalom, amelynek célja egyrészt a történelmi Izrael területén egy zsidó állam megalakítása, illetve helyreállítása, másrészt a zsidó érdekek védelme a világ más országaiban.
    A cionizmus definíciója ma sem végleges és a követői között sem egységesen elfogadott, tehát egy folyamatosan fejlődő, és – minden más nemzeti szervezkedéshez hasonlóan – szélsőségektől sem mentes mozgalomról van szó.

    Ha a cionisták sem tudják, hogyan definiálják önmagukat, én honnan tudhatnám? Politológusok arról is beszélnek már manapság, hogy különbséget kell tenni vallási és politikai cionizmus között. (A vallási oldala kevésbé érdekel). Kerestem korábban a fasizmus definícióját is, de azt is úgy határozzák meg, hogy mindenki azt ért alatta, amit akar, a lényeg, hogy félelmet keltsen, és ráhúzható legyen bármire, bárkire. (Legérthetőbb definíciója (egyben mind közül a leginkább ijesztő)szerint az a jelenség, amikor a kormányzásban és a törvényhozásban monopol helyzetű vállalatok érdekei mentén születnek döntések, rendeletek. Ezt a definíciót a politika nem szereti, mert ennek alapján már Gyurcsány ideje alatt is fasizmus volt Magyarországon, és az USA-ban már közel száz éve az van).
    McCain már elnökaspiránsként, ukrán válság nélkül is Oroszország elleni háborúról álmodott. (elnökként majd kab egy béke Nobel-díjat). Brzezinski A nagy sakktáblában nemigen köntörfalazott, elmondta, hogy a nagypolitika nyersanyagok megszerzéséről és üzleti érdekekről szól. Nem a választókról, nem az emberiségről! Csupán hatalomról és profitról. Azt hiszem, nincs okom tisztelni őket! Gyurcsány Úr egy interjúban az őt számonkérő riporternek azt mondta: Más a választási kampányban tett igéret, és más a politika. Az totálisan lényegtelen, hogy választó nem azért választ, hogy legyen egy hivatalos szócső, ami megmagyarázza neki, mi is történik a világban, és miért is kell rosszabbul élnie a többségnek, és kiszolgálni az életével, a jövedelmével a mindenkori elitet és hatalmat. Az én olvasatomban a „liberális” „demokrácia” a fasizmus anyaméhe. Ha demokrácia van, az liberális. De az a demokrácia, amit liberális demokráciának neveznek, a többség számára elnyomás. Hallottam pár filozófus beszélgetését. Arról kérdezték őket, vajon milyen lesz a következő világrend? Egyikük ezt mondta: Reméli, hogy a következő társadalmi rendszer a demokrácia lesz.Én is ezt remélem.

  • Dubois: az azért nem egészen úgy megy. ráadásul nyugtával – azaz Merkel látogatásával – dicsérjük a napot. attól tartok, Népünk Boldogsága pávatáncának utolsó lépéseit járta el. ha létre is jön Merkel februári látogatása, annak Orbán nem fog örülni, az nem udvariassági látogatás lesz.

  • Kedves Ille Úr! Ha szimplán lebunkózott volna, tényleg nem lennék itt, de mivel jogosan dorgált, meg kell Önt követnem!

    Én úgy látom, az emberek nem egymást, hanem eszméket gyűlölnek, nem is lehet másként, a szociológusok szerint az emberiség közel 90%-a elutasítja az erőszakot és az emberölést. Ki az az őrült, aki éhezni akar és ölni? Mégis bekövetkezhetett egy ukrán válság, egy parttalan és terméketlen arab tavasz, stb.

    Néhány éve elolvastam egy könyvet, amit 91′-ben, vagy 92′-ben adtak ki. A szerző a kapitalizmus filozófiáját és gondolkodásmódját vesézte ki.Ahogy én látom: Az ipar felgyorsult, vele párhuzamosan a gyarmatosítás, és a kapitalizmusnak szembe kellett néznie azzal, hogy gyarmatosítás híján nem tud növekedni. A technológiai fejlődés még rá tud tenni pár lapáttal, de nem olyan hatékonyan, mint a gyarmatszerzés. A további növekedés lehetőségét a politikában látta, viszont a technológiai robbanás kezdte háttérbe szorítani a tömegek szükségességét.(Ismeri azt az anekdotát, hogy Ford, amikor az első igazán jó gyártósorokat beállíttatta, a szakszervezeti vezetőket végig vezette az üzemen, aztán ezt mondta: Na, a jövőben ezeknek a gépeknek szervezzenek sztrájkot! Az egyik szakszerveztis válasza erre: Na, a jövőben ezeknek a gépeknek adja el az autóit!)Ráadásul a tömeggyártás következményeként egyik demográfiai robbanás után már jött is a következő. Az ipar számára tehát a tömeg kezdett kellemetlenné válni. A politika számára nemkülönben. Az emberi munkaerő, ami hatalmassá tette a monopol vállalatokat, egyúttal olyan technológiát adott a kezükbe, hogy szükségtelenné váltak a tömegek. Sőt, teherré! Ők úgy látják, fölöslegesen etetik az emberi munkaerőt, amivel ráadásul csak baj van! Persze, paradox, hogy a bért nem kapó tömeg miként fogja vásárolni a gépsorok termékeit, hogy a vállalatok egyre csak gyarapodhassanak? A megoldás a politika: Törvényekkel, frissebb világrendi filozófiákkal, válságokkal meg lehet szabadulni a tömegtől. Emellett az ipar tulajdonosainak már úgyis akkora gazdasági erejük van,akkora pénzügyi tartalékaik, amivel egyszerűen már nem lehet mit kezdeni, nem lehet elkölteni, mert a bolygónk véges. A vállalatok erejének növelése már évtizedek óta csak a hatlomban és a befolyásban nyilvánul meg. Tehát már nem is a profit a döntő, hanem a státuszuk megtartása. Ha a politikai hatalom az övék, a helyzetük garantált. Már nem kell nekik pénz. Az izomemberektől megszabadulnak, majd a középosztályt elszegényítik, hogy a társadalom perifériáját képezzék belőlük. A liberalizmus mai lényege nem az egyén szabadsága, hanem a vállalatok jogainak korlátlan gyakorlása, amit a tömeg akkor fogad el, ha deklaráltan neki is jut a liberalizmusból. Juthat, de ahogy szegényedik a tömeg, a jogait egyre kevésbé képes érvényesíteni. A tömegek utolsó mentsvára a nemzetállam, ami még védi a terület lakosságát. Ha a nemzetállamokat felszámolják, a területi érdekvédelem is megszűnik. A Nyugat nem háborog az afrikai és ázsiai népirtások miatt, olyan emberek milliói halnak meg, akiknek nincs szavuk a világban, nincs értékük, mivel nincs semmijük, jogászaik sincsenek. Ha Nyugaton a középosztály megszűnik, a tömegre miért várna más sors? A tömeg nélkül biztosan nem lesz létjogosultsága az iparnak. Marad egyetlen termelő ágazat, mely nélkül az elit sem élhet túl, az élelmiszer ipar, végülis a kiszolgáló személyzetnek is ennie kell valamit. Nem is tudom, irónikus-e, abszurd vagy tragikus, hogy az elit, ami anno megdöntötte a feudalizmust, egyetlen elképzelhető verziónak a hatalom bebetonozására úgy tűnik, a feudalizmust látjat. Egy technikai, modern feudalizmusban.

    A liberális demokráciában a demokrácia oly módon érvényesül, hogy csillagászati összegekért kampányoló emberek jutnak hatalomra. Ki finanszírozza ezeket a kiadásokat? És miért teszi ezt? Elképzelhető, hogy befektetésnek tekinti a szponzor?

    Nekem ez a bajom a liberalizmussal. Nehezen értem, miért látják mindezt ennyire kevesen?

    Hogyan lehetett kivinni az utcára a tömeget egy öszödi beszéddel? (Többször is átolvastam. Nem kedvelem Gyurcsányt, de jó beszéd volt). Orbánnak az illiberális demokráciáról szóló beszédét is átnéztem, nem kevésbé rossz, mégis mekkora indulatokat váltott ki! Nyilvánvaló, hogy az emberek sem ezt, sem azt a beszédet nem értették meg. Mások gondolkodtak helyettük. Alattomosan, a háttérből. Miért bujkálnak, ha a jószándék vezérli őket?
    Szerintem a liberalista szemlélet az, ami meggátolja, hogy a szálak mozgatói lelepleződjenek.

    Tudom, bonyolult okfejtés volt, de azt is tudom, hogy megérti, ha akarja. próbáltam a lehető legrövidebben kifejteni honnan valók az ellenérzéseim, sajnos túl terjedelmesre sikeredett.

    Meg hát… Ilyen mértékben sarat dobáló ellenzéket nálunk még nem láttam. Én a kormány legnagyobb támadóinak órásvállalatokat látok. Tudom, hogy nem vagyok tévedhetetlen.

    Bár lenne egy hely a földön, ahová nem ér el a politikusok keze, és ahol hagyják az embert emberi módon élni. De nincs ilyen hely! Ez nem csak elkeserítő, felháborító is!

  • Záhony Bors

    2014 december 4
    4:50 de.

    2008-ban Orbán Viktor vendégként megtekintette McCain elnökválasztási kampányát:

    “Egy hős, a szó legősibb értelmében vett nemzeti hős, egy igazi karakter.”

  • Ille István. „Kedves Ille Úr! Ha szimplán lebunkózott volna, tényleg nem lennék itt, de mivel jogosan dorgált, meg kell Önt követnem!”

    Tehát erről is Te tehetsz? Látom öregszel.

  • llanfair: ez az egész szerintem csak ármány. aki korábban hazaárulózott, libsiszezett, Gyurcsányozott és Bajnaizott, körítve némi személyes gyűlölettel, annak Paulusból Saulussá válását nem tudom komolyan venni.
    valóban öregszem. évekkel ezelőtt még meg is könnyeztem volna, de sajnos, eszmetársai kiölték belőlem a bizalmat.

  • Ille Úr!Tételezzük fel, hogy ármánykodok! Nem értem pontosan, miért tenném? Egyszál magamban beépülök egy a balos, jókora közösségbe, hogy elpusztítsam azt? Tudja, a nagyapám elég komoly pártfunkcionárius volt, apám ma is kőkemény balos. Soha semmiben nem tudtam meggyőzni őt, ha politikáról vitatkoztunk. De egy kiforrott közösséget demoralizálhatok?
    Ön is tudja, hogy semmit nem kell elhinnie. De megfigyelni azért lehet. Csak dióhéjban: Amerikai óriásbankok kilobbizzák, hogy a törvényhozás lazítson a bankokra rótt hitelezási szabályozáson. Ez elvezet ahhoz, hogy az ingatlanhitelezés, végül a pénzügyi termékek bedőljenek, és a befektetők padlóra kerüljenek. A Goldman Sachs,és néhány óriás bank irtózatosan nagyot kaszál. Az EU rádöbben, hogy a bolygó vagyonának többszörösével tartozik. (Vajon kinek?) Brüsszel nyomja a tagállamait, a tagállamok csökkentik a szociális kiadásaikat, (miközben IMF hiteleket vesznek fel)növelik az adót. A bátrabbak megadóztatják a multikat. Sajtó ezzel egyidejűleg fasisztázni kezd. A multik elbocsátanak a kormányzatokra mutogatva. (Ez nem csak Magyarországon történt így). A végeredmény? A szuper gazdagok mesés vagyonnal növelték tartalékaikat, a nem túl erős anyagi lehetőségekkel rendelkezők még szegényebbek lettek, elvesztették állásaikat, sokan az otthonaikat. Goldman Sachs és az ügyben érintett óriás bankok önszántukból hatalmas kártérítési összegeket fizetnek ügyfeleiknek, hogy elejét vegyék a pereknek. (Nyilván azoknak fizet, akiknek lenne erejük pert nyerni. /Vajon miért gondolják, hogy pereket veszítenének az ügyfeleikkel szemben?/).

    Hallottam egy amerikai poént: David Rockefeller titkárnője több adót fizet, mint David Rockefeller. (Ez persze nem igaz, de a poénból érződik némi keserűség)

    Én és az eszmetársaim kiöltük Önből a bizalmat? Kékgallérosok vagyunk. Soha nem volt politikai hatalmunk, sem vagyonunk. Nem feltétlen szavazunk a Jobbikra, a FIDESZRE, nem feltétlen vagyunk balfóbiában szenvedők, vagy éppen fasiszták.

    (Haha, hihetetlen az élet! nem is hinné, mennyire fején találta a szöget,amikor azt mondta, hogy Paulusból Saulussá váltam! Csodálatos az élet! És elképesztő intelligencia hatja át! Haha, hihetetlen!)

    Milyen egyéb lehetőséget hagyott számomra a dölyfös kivonuláson túl? Élek hát ezzel!

    Isten áldja, Uram!

  • Záhony Bors: tudja, géptanból tanultuk, hogy „éles sarok, kezdő repedés”. nem beépülésről van szó, hanem a külső hatásról. a mellett ez a közösség nem kiforrott, csak egy felé húz. demoralizálni? már megbocsásson, magánál markánsabb egyéniségek se voltak képesek rá!
    kékgallérosok lennének? ” Valószínűleg végül bölcsészdiplomával söpörjük az utcát. ” hát persze. a bölcsészek nagy valószínűséggel utcát fognak söpörni. mondja, semmi nem jött len magának az ÁDOB-ból?
    „…nem feltétlen vagyunk balfóbiában szenvedők,…” affranca, hogy én akkor mennyire félreértettem a korábbi kommentjét! (Hozzászólás: 2014-12-03 – 4:12 du.)
    a dölyfös kivonulása az én nézetemből se nem dölyfös, se nem kivonulás. az előbbire nincs alapja, az utóbbit pedig folyamatosan meghazudtolja.
    amúgy miért is kellene kivonulnia?
    csak nem elnyomják itt?
    az istent meg csak hagyjuk ki a dologból. nem ér rám minden kis szarsággal egyedileg foglalkozni.
    de, ha már hajlik a mesékre: a régi mesék úgy fejeződtek be, hogy: ha nem hiszi, járjon utána!
    Orbanisztán meséi pedig úgy: ha nem hiszi, utána járunk!

  • Szerintem meg volt az udvarlás, meg volt az előjáték, most már jöhetne a …kézfogó.

  • A Vitéz úr köszönt el mindig az Isten áldja szlogennel.
    Ahogy nézem, egyre többen barátkoznak Veled, a sötét oldalról. Hm. Egyszer csak ott találod a békameneten magad. 🙂