Napi szösszeneteimből – variációk a „konzervatív” jelzőre

2014 december 4 11:15 de.5 hozzászólás

Csoportos garázdaság – Na, ez az igazi kettős mérce

Az M1 szerda esti híradójában hosszasan rugózott azon, hogy: „Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség öt ember ellen, akik október 26-án megdobálták és megrongálták a Fidesz székházát. Garázdaság miatt kell bíróság elé állniuk”. A hírműsorban emlékeztettek rá: „a rendőrök hat embert fogtak el, egyikük – akit a tüntetés után néhány nappal szabadon engedtek – időközben elhunyt. A Fővárosi Főügyészség a többiek ellen vádat emelt ’csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság’ miatt. A garázdaság minősített esetének büntetési tétele a büntető törvénykönyv szerint három év.”.

Akarsz velem fogadni, hogy most a derék bírónő nem fogja az egészet a társadalmi veszély csekély voltával indokolva elmismásolni!

Mégis mekkora volt az az üveg? – Csak ne bagatellizáljuk el ezt a fontos kérdést!

Egyébként okkal és joggal firtatja a média, hogy „Csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság” vétsége, ami miatt vádat emelnek a Fidesz székházának megrongálói ellen miből is áll. Többen viccesnek vélik, hogy „a harmadrendű vádlott pedig ’két társa segítségével egy vodkásüveget dobott az épületre’.”:

Mégis mekkora volt az az üveg?

üveg

Mi van picinyem, nem lett volna egyszerűbb ezt is elsunnyantani? – Egy valóban konzervatív szenátor visszavág

Szabályos hisztéria követte azt a hírt – ne feledjük a pampogók legtöbbje nem is hallott volna róla, ha az orbáni propaganda (mint a beutazási tilalomnál is tette) nem csinál belőle ügyet – hogy John McCain amerikai republikánus szenátor, volt elnökjelölt az USA új budapesti nagykövete meghallgatásán kemény (de annál jogosabb) sommás véleményt mondott Orbániáról:

Nos lett ám ebből akkora, de akkora haddelhadd. Pedig Seszták-anyó már nem is él, hogy nyilvános kiátkozást celebráljon. A mi derék Szájjártatónk meg a gazdaság-diplomáciai részegvezetőjével az ügyvivőt is bekérette.

Hogy ezért, vagy azért mert a titkársága kénytelen volt nyilatkozni arról, hogy akármit is értelmeznek Orbán csókosai ő bizony a tárgyhoz szólt hozzá (Azaz a Magyarországra akkreditálandó követ kapcsán a magyar kormányfőtőről tett említést.) tegnap közleményt adott ki.

„A demokrácia a jogállamiság tisztelete, a hatalmi ágak szétválasztása, valamint a gazdasági, polgári és vallási szabadságjogok védelme nélkül nemcsak nem kielégítő, hanem veszélyes is. Ez magával hozza szabadság erózióját, a hatalommal való visszaélést, az etnikai megosztottságot és a gazdasági korlátozásokat – ezeknek mind tanúi vagyunk Magyarországon, amióta Orbán miniszterelnök hatalomra került” – hangzik a republikánus szenátor nyilatkozata, mely hosszasan és tételesen okadatolja fenntartásai indokait.

Szóhasználati szabadság még a többinél is rosszabbul áll – Nagyobb a baj, mint az ember gondolná

Érdekes és ádáz viták folynak a hivatalos médiában épp úgy, mint a netvilág bugyraiban a különféle szabadságjogok helyzetéről. Pontosabban arról, hogy ki hogyan vélekedik ezekről. Bár már néhányszor szóvá tettem a különféle legkirívóbb példákat, de viszonylag keveset hallani a szavak és fogalmak szabad használatáról. Arról, hogy azok a kialakult konvencionális jelentéseikben legyenek használhatóak, függetlenül attól, hogy Orbán és csapata egészen más értelemben használja. Hosszasan sorolhatnám a példákat, de csak a legfontosabbat említem: konzervatívnak nevezik őket, pedig nemhogy nem azok, de még csak nem is sejtik, hogy az micsoda!

A legújabb Fityesz-like kifejezés, amit a média szinte kivétel nélkül átvesz: ellenzéki! A kormánypártisággal (legfeljebb tutyimutyisággal) nem igazán vádolható média-szegmens is „a Hír tévé és a Magyar Nemzet által az elmúlt időszak ellenzéki tüntetéseinek szervezői után zajló kutatások”-ról értekezik.

Azonban ezek a tüntetések nem ellenzékiek, még akkor sem, ha a konkrét követelések mellett Orbán takarodj is el-elhangzik!

S ezzel a kormánypropaganda szekerét tolják, akik ezen tüntetések mögé is (ahogy minden kritikus megjegyzés mögé) az ellenzéket próbálja állítani! Ezzel kettős céljuk is van: egyfelől diszkreditálják (az ellen valós/vélt hibáit sulykolja) a követelőket, s egyben a reménytelenséget a feleslegességet (az ellen tényleges idétlenségeit) sugallják.

Vitézy-klán ellentámadásban – Már egyenesen báró Podmaniczky-ként ünneplik/siratják Dávidkát

„Ma a Fővárosi Közgyűlés tovább folytatta az új Városigazgatóság koncepcióhoz kapcsolódó átalakítások végrehajtását. A BKK mellett több más fővárosi cég is új vezérigazgatót kapott. Bár nem tudhatjuk, hogy ebből mi volt ténylegesen Tarlós István akarata” teszik fel a ezt illetve hasonló kérdést, okkal és joggal.

„Amihez hozzákapcsolják többen: egyelőre nehéz látni, hogy az átszervezések és személycserék milyen hatással lehetnek fővárosunk fejlődésére”.

Ezzel nincs is semmi gond, de néhány portál úgy vélekedik: „abban biztosak lehetünk, hogy kétségessé vált, hogy tud-e folytatódni az elmúlt években látott pozitív trend”.

Nos ezzel a pozitív trenddel van bőségesen gond. Azon túl, hogy a BKK-nak nevezett gittegylet sok tízmillióba fáj a fővárosnak:

– milliárdokat tapsolnak el bugyuta agyrémekre,

– barátoknak sokmilliárdos (pl. Széles buszok) megbízások,

– a valósnál lényegesen drágább beruházások (1-es villamos),

– szinte minden projekt hemzseg a dilettantizmusból eredő melléfogásoktól (Futár még mindig úgy szar ahogy van),  nincs hír felelősök vegzálásáról,

– a tömegközlekedésben tudatos pazarlás (párhuzamos járatok tömkelege, a csúcs az M4-felett nem megszüntették, hanem bővítették a járatokat),

– idült agyrémek erőltetése (fonódó, M2-HÉV, etc.)

s sorolhatnám napestig.

Uram atyám ha ez pozitív trend, akkor mi a bugyuta tobzódás?

Csak egy gondolat – Dávidka Faebookon (is) sirattatja magát

A bejegyzés legszebb gondolatai:

„Gyerekkorom óta szívügyem a budapesti közlekedés. …majd civilként küzdve a fásult és fejlődésképtelen rendszer javításáért – sosem akartam más lenni, mint aki szerethető és modern közlekedést építhet Budapesten.”. Hát igen nevezhetnénk gyermetegnek, amit művelt, bár a barátok, rokonok és üzletfelek ajnározása már több mint amiről a „Mici Mackó” -ban regélnek!

„Végig arra törekedtem, hogy ne a régi, megszokott megoldások mentén haladjunk”. Hát valóban nagyon hasonlít mind átgondolatlanságában, mind pedig erőszakos voltában az unortodoxiára!

„Ez persze az első naptól kezdve rengeteg érdeket sértett”. No ez szóról szóra igaz! Szinte minden mozzanat sértette a jó-gazda gondosságától kezdve egészen a józan-ész alapkövetelményeit!

Mégis kinek a gazdagodása – Elszólás vagy bugyutaság

Nem ezért mentünk ki a Békemenetekre. Nem ezért szerveztünk polgári köröket. Nem azért álltunk ki mellettetek minden fórumon, hogy ti meggazdagodjatok! Az egész nagy terv elbukhat a mohóságotokon!” –  emígyen kezdődik Bencsik Gábor, a Magyar Krónika című lap főszerkesztőjének a felhívása a mandiner.hu-n

Nos nekem két kérdésem is van (igen van és nem lenne!):

Egyfelől, ezt a felszólamlást a birka-mentes hívei érteni fogják? Legjobb tudomásom szerint a Fiuk ilyetén (sőt semmilyen) csínytevéseiről nem szoktak beszámolni!

Másrészt; mi a pontos gond? Azt, hogy milliárdok tűnnek el zsebekben (s baráti gittegyletekben) abban semmi újdonság. Csak nem az elosztással van problémája a derék főszerkinek? =))

Hogy nem konzervatív az kétségtelen – Prőhle az ENSZ-ben igazat is fuvolázott

Ahogy arról az MTI kora hajnalban beszámolt: „A magyar kormány a családpolitikát nem a konzervatív politikusok játékszerének vagy eszközének tekinti, hanem a modern társadalom problémáira adandó korszerű válasznak” – jelentette ki szerdán New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés plenáris ülésén Prőhle Gergely, az Emmi nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Nos ebben sok igazság van, ahogy abban is, amit az MTI-nek hozzáfűzött: „Ez nem egy áporodott, múltba forduló, ósdi konzervatív értékkatalógus, hanem egy olyan dolog, amely erősíti,a társadalmi kohéziót és választ ad az Európát különösen sújtó demográfiai problémákra”.

Nos, hogy kinek milyen a véleménye és/vagy tapasztalata ártunk és qurmányunk „családpolitikájáról” azt most ne fírtassuk. Azonban egy dolgot feltétlenül rögzítenünk kell: azok, akik játékszernek vagy eszköznek tekintik a témát a legdurvább elfogultsággal sem tekinthetők konzervatívnak (lévén azt sem tudják, hogy aztat eszik, vagy isszák!).

Nekem nincs tudomásom arról, hogy létezne olyan, hogy „konzervatív értékkatalógus”, de ha lenne is abban biztos vagyok, hogy nem áporodott és nem ósdi, ami pedig a múltba-fordulást illeti az tény, hogy nem dobja sutba a konvenciókat és az évezredek tankönyvekbe rögzített tapasztalatait!

Azt meg már csak a májam miatt kell felemlítsem: tessenek mondani milyen értékkatalógus „erősíti,a társadalmi kohéziót és ad választ az Európát különösen sújtó demográfiai problémákra”?

Zsuzsóka angolul olvas, – pedig magyarul is szövegértési gondjai vannak

A derék fírkász Körmeny Zsuzsa jegyzi a Fityesz-KB központi napilapja mai vezércikkét.

Így indítja a mondókáját: „Nem akartam hinni a szememnek, ezért megkerestem az angol változatot is.”.

Nos, ő arról elmélkedik, hogy valóban ott szerepel az ágyba-bújós mondat: a neo-fascist dictator getting in bed with Vladimir Putin.

Azonban úgy tűnik, hogy ezzel meg is elégedett a többit nem olvasta el, vagy nem értette meg. Ellenkező esetben nem írkodott volna össze ilyen baromságokat: „Azt hittük, az a legrosszabb, ha nagyhatalmak politikusai ideológiai okokból országokat bélyegeznek meg, ahogy azt a Szovjetunió tette a Nyugat összes államával. De a republikánus szenátor indulatos kifakadása a magyar kormány ellen azt bizonyítja, van rosszabb is: amikor gazdasági okokból ideológiai bélyeget sütnek arra az országra, amelynek gazdasági válságkezelése és kiútkeresése eltér a szokványostól.”.

Mit mondjak átnéztem vagy egy tucat beszámolót – nem kis érdeklődést keltett a volt elnökjelölti kijelentés – az országra vonatkozóan sem gazdasági, sem indulatos kifakadást nem találtam, megbélyegzést meg végképp nem !

Zsóti, te akár tehetnél is valamit – De helyette, még tőled is idétlen irkodmányt rittyentettél

Az új állampárt hős harcosa mára rendelt Álláspontját így kezdi (a többi az csak a szokásos zavaros ál-művelt hablaty): „Ön az igazi becsületes (ebben nincs cinizmus!), együgyű, háborús plakátra való, kőbunkó amerikai. Szenátor Úr! Ön neofasiszta diktátornak nevezte Magyarország miniszterelnökét. Magyarország a hazám. A neofasisztának nevezett miniszterelnök a barátom, még ha nem is a szó klasszikus értelmében. Évente körülbelül háromszor beszélünk egymással, de ő azon kevés emberek egyike, akivel elmennék a háborúba, ha érti, mit jelent ez.”.

Nos derék Zsóti, úgyis mint az 5számú tagkönyv tulajdonosa ne csak mondja, hogy menne, hanem menjen is! Bárhova, csak jó messzire, akár háborúba is. Csak egy dolgot kérnék: Vele együtt!

5 hozzászólás

  • a téméhoz még egy:
    Elhatárolódás lenne?

    Avagy mit is mondott State Department spokeswoman Marie Harf

    A Washington Post szerint a magyarul „Marie Harf amerikai külügyi szóvivő” –ként említett hölgy azt mondta: „I think it’s no surprise that there are a number of views Senator McCain has espoused that we don’t share” Majd kérdésre hozzáfűzte „As an administration, I would put that in this category […] Obviously, we expressed concerns and we have them. I wouldn’t share the same words that Senator McCain did.”.
    Nos hogy ez elhatárolódás lenne? Erősen kétlem! Csak és csupán annak kifejezésre juttatása, hogy State Department – szöges ellentétben a magyar nem-külügyérekkel (szerző megjegyzése) – nem használ olyan kifejezéseket, amit a szenátor megenged magának!

  • RonaGyuri: azon felül McCain szenátor írásba adta, hogy lényegében leszarja a magyar kormány számon kérését, Goodfriend pedig, a bekéretésével – amit a seggfej kormányzati sajtó berendelésnek minősített – kapcsolatban azt találta mondani, Magyarország nagyon szórakoztató hely 😀

  • Írhatnám úgy is, hogy kellemetlen az ügy, de ez nem kellemetlen, hanem kifejezetten szar ügy a FIDESZ-nek, hogy pont jobb oldalról jön ilyen erős kritika Orbánról.
    Mi lett volna akkor, ha teljesen véletlenül McCain lett volna az USA elnöke? Talán hadat is üzenünk?

  • A vodka ugyet megtanacskoztam orosz szakertommel!
    A segitsegevel rajottunk, hogy miert kellett harom embert megvadolni az eldobott vodkasuveggel. Az illetekes (i)gazsagszolga elvtarsak orosz kotodese es/vagy annak mimelese all a dolog miatt. Kapsibol felteteleztek, hogy: НА ТРОИХ -rol van szo! =))