Egy motiváló idézet, a pozitív gondolkodás jegyében…

2014 december 22 8:53 du.11 hozzászólás

Nem szeretem, sőt liberális gondolkodóként nem is díjazom embertársaim azon cselekedeteit, akik a politikai közéletünk szereplőinek családtagjait, azok szüleit, feleségét, férjét, gyermekeit stb.-t veszik célba, és „bűnösök” helyett ártatlanokat vegzálnak. Úgy gondolom, hogy egy civilizált országban nem illendő cselekedet mások magánszférájában vájkálni. Azt pedig felettébb aljas és elítélendő dolognak tartom, ha véleménynyilvánítás, vagy, ami még annál is rosszabb, ha politikai haszonszerzés ürügyén valakik népszerűséghajhász-módon úgy akarják felhívni magukra a közvélemény figyelmét és szeretnének kitörni a névtelenség bűzös posványából, hogy aljas és fondorlatos eszközöket bevetve, ártatlan civil embereket zaklatnak. A magánélethez mindenkinek joga van. Aki efféle aljas cselekedetre vetemedik, még ha azt virtuálisan is teszi, az előttem nem kultúrember. A lejárató célzatú karaktergyilkosság is bűn. Történtek már tragédiák internetes zaklatások miatt, tehát mások lelkivilágába belegázolni szerintem még virtuálisan sem lenne szabad, hogy bekövetkezzen. A nick mögött igenis, hús-vér, érzőlelkű lények, emberek vannak.

Nem csodálom tehát, hogy a miniszterelnökünk elsőszülött és már férjezett leánya is megelégelte az édesapja elleni, rajta keresztül elkövetett támadásokat és besokallt. Ez egy normális emberi reakció. Ilyen esetben minden józanul gondolkodni tudó ember leánya ugyanezt tenné, függetlenül attól, hogy az illető egy ország miniszterelnökének, vagy éppen egy közmunkásként életét tengető cigányembernek a gyermeke. Ez így természetes. Orbán Ráhel tehát semmi mást nem tett, csak megvédte édesapját, aki történetesen Magyarország miniszterelnöke is.

De Orbán Ráhel nem csupán megvédte édesapját az általa vélt őt érő nemtelen támadásokkal szemben, hanem kritikaként a kétkedő bírálók számára egy sokkoló, un. „polgárpukkasztó motiváló üzenetet” is megfogalmazott.

„Ne azt kérdezd, mit tehet érted a hazád, hanem hogy mit tehetsz te a hazádért”.

Orbán Ráhel 25 éves, már önálló lábakon álló házas fiatalasszony, aki mellesleg közgazdász diplomával rendelkezik, de még jelenleg is tanul és több nyelven is beszél. A pozitív gondolkodás jegyében ezt a Kennedy üzenetet szánta fricskaként az édesapját és az őt bírálók figyelmébe. Mentségére szóljon, hogy ezt a mondatot az édesapjától hallotta, aki viszont az általa sokszor idézett Kennedy gondolathoz elfelejtett egy fontos kiegészítést, illetve magyarázatot is mellékelni. Ha megteszi, úgy vélhetően a lánya sem érvelt volna ezzel a szerencsétlen Kennedy gondolattal. John F. Kennedy ugyanis amerikai elnökként ezekkel a lelkesítő szavakkal küldte az amerikai fiatalemberek ezreit Vietnámba, egy értelmetlen háborúba, ahonnan közülük sokan csak egy amerikai zászlóval letakart koporsóban, hősi halottként tért csak haza szülőhazájába, Amerikába. Hogy Kennedy elnök e mondatának köze lehetett-e az ellene elkövetett, máig is legendákat övező merényletéhez, azt nem tudom, de az Egyesült Államok 35. elnökét, John Fitzgerald Kennedyt 1963. november 22.-én agyonlőtték.

Isten ments, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úrral is ilyen szörnyűség történjen, de a mai magyar állapotokat tapasztalva, szerintem Kennedy elnök bestseller szavaival példálózni sem éppen okos és dicsőséges cselekedet. Szerintem ezért a sokunkat emberi méltóságában sértő mondatért Orbán Viktor miniszterelnök urunknak nem ártana bocsánatot kérnie a magyar néptől. Akár a lánya nevében is, akit ő szerintem nagyon rosszul nevelt.

Mit tehetek én a hazámért, több millió sorstársammal egyetemben? Ellenséget nem látok, harcolni senki ellen nem akarok, hősi halott pedig szintén nem szeretnék lenni. Szeretném túlélni az Orbán-kormányt. Dolgozni szeretnék, mint minden magyar ember ebben az országban, és tudni önerőből boldogulni. Orbán Ráhel pedig örüljön, hogy neki még futja nívós svájci egyetemen 15 milliós tandíjra. Tudjuk jól, hogy hogyan és miből. A műveltség mellesleg nem holmi pénzért vett iskolai végzettség függvénye, hanem Isten ajándéka: vagy van valakinek, vagy nincs.

Vajon tisztában van Orbán Ráhel azzal a ténnyel, hogy Magyarország az ő édesapjának köszönhetően Európa legszegényebb országa lett? Hogy sokaknak ebben az országban nemhogy fizetős iskolára, de sokszor még kenyérre sem jut pénz? Hogy édesapját egyre többen, köztük magyar tüntetők ezrei és vezető nyugati politikusok is csak diktátornak neveznek? Hogy politikai elemzők szerint a Horthy-korszak óta nem volt ennyi elégedetlen sorsú magyar ember hazánkban, mint amennyi mostanság van? Hogy már a Fideszben is akadnak olyanok, akik elítélik a saját párttársaik urizálását?

Folytathatnám, de nem akarom fűteni a már amúgy is izzó közhangulatot.

Áldott karácsonyt kívánok mindenkinek! Békét és reménységet!

11 hozzászólás

  • Géza barátom, nagyon igazad van.
    Ráhel gyermeki szeretettől motiválva védte a védhetetlent, vagyis apja nemzetrontó tevékenységét.
    nem tehet róla, hogy a kedves papa műveltsége nem hatott odáig, hogy a megfelelő történelmi hátteret is kifejtse (a maga okosságának tulajdonítani ezt a mondást meg egyenesen alattomosság).
    hogy Orbán bármikor, bárkitől bocsánatot kérne, azt felejtsd el.
    tesz ő az emberi méltóságra, ezt már számtalan alkalommal bebizonyította, a különféle embernyúzó törvények indikálásakor.
    mert ne tévedjünk, azokat a törvényeket az ő jóváhagyása – mi több, indikálása – nélkül meg nem lehetett volna hozni.

    a műveltséggel kapcsolatban vitatkozom Veled: az nem Isten ajándéka, nem pottyan csak úgy az ölünkbe, hanem hozzáadott értéke életünknek, amiért meg kell dolgozni – olvasni, tanulni, MŰVELŐDNI, ahogyan Te is tetted, Barátom – mint ahogy a parlagon heverő föld is akkor válik termővé, ha megművelik.

    Orbán még az életében nem dolgozott meg semmiért (amikor a ganét hordta ki a hidasból, ne tekintsük annak, mivel se értéket nem teremtett, se bérezése nem volt), és, mint látjuk, blőd dakota közmondásain túl sok mindent műveltségileg fel sem szedett.

    még egy tévedésre hívom fel a figyelmedet – de nem csak a Tiédet: Orbán nem diktátor. ahhoz nincs meg sem a tömegbázisa, sem a tehetsége. csak egy ügyes kis manipulátor (max. autoriter, aki szűkebb környezetét exisztenciálisan tőle függővé tette, ezért senki nem meri megmondani neki, hogy a király meztelen).
    erre mondja Kohn bácsi, hogy:ügyes!

    ameddig most eljutottunk, az nem kizárólag Orbán bűne. egy közepes tehetségű műveletlen parasztgyerek a seggnyalói nélkül idáig nem jutott volna el, tehát jobb, ha a vádlottak padját szélesebbre szabják.

  • Kedves Géza, nagyon nem értek veled egyet két dologban:
    Egyfelől; „Nem szeretem, sőt liberális gondolkodóként nem is díjazom embertársaim azon cselekedeteit, akik a politikai közéletünk szereplőinek családtagjait, azok szüleit, feleségét, férjét, gyermekeit stb.-t veszik célba, és „bűnösök” helyett ártatlanokat vegzálnak”.
    Nos ez a gondolat nem annyira liberális, mint szabaddemokrata, a sok derék kádári káder kölökből – fejükön átbucskázva, vagy mert nyugodtan lázadozhattak pl. regnáló véreskezű rendőrminiszter villájában – lett ellenzékinek így volt praktikus. Amiért még – ismerve, hogy az embereket az élettapasztalat nem éppen korrektség felé tereli – nem is nagyon kárhoztatom őket. Megmosolygom a csodálatos történeteiket. Amiért okkal és joggal kárhoztatom őket az az, hogy pont ők rohadt-komcsiznak a leghangosabban. Hogy csak a célszemélynél maradjunk (mint tudjuk még a liberális internacionálé alelnöke is volt), de emlegethetnénk a Kövértől kezdve az szdsz-es megmondó-emberek jónéhányikáig.
    Másfelől; Itt van a híres mondat J.F.K.-től: „My fellow Americans, ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country”. Amit bizony Őfenesége – legalább is leánykája emlékezete szerint – igencsak félrefordított. Te meg úgy tűnik félre értetted és/vagy megpróbálod félremagyarázni.
    A mondatnak édes kevés köze van a vietnámi háborúhoz. Lévén az bizony az 1961. január 20.-án elhangzott un. inaugural address –ből van:
    http://youtu.be/P1PbQlVMp98
    Amit így foglalt Henry W. Bragdon össze: „His inaugural address encompassed the major themes of his campaign and would define his eventual presidency during a time of economic prosperity, emerging social changes, and diplomatic challenges, ended prematurely on November 22, 1963 by his assassination”
    Az elhíresült mondatot háborús uszításnak – még, ha finomabb formában is – igen nagy tévedés, amit jól mutat ez az idézet Robert Frost “For John F. Kennedy His Inauguration” verséből

    „The glory of a next Augustan age
    Of a power leading from its strength and pride,
    Of young ambition eager to be tried,
    Firm in our free beliefs without dismay,
    In any game the nations want to play.
    A golden age of poetry and power
    Of which this noonday’s the beginning hour”

  • Géza:
    .
    1, Ráhel, vagy ki a fene olyan pökhendi, vulgár-tahó módon „védte meg” a fatert, aki mellesleg egy nehézsúlyú, nemzetrontó bűnöző, hogy attól az is vérszemet kapott, aki eddig nem fogalkozott ezzel a tolvajpalántával. Nem csoda, ha a neten neki mentek.
    .
    2, Amennyiben az összerablott pénz neki szánt részéből való megélés „saját lábán megállás”, akkor biztos úgy van.
    .
    3, ráhel maga provokál a neten, durván, agyatlanul, ahogy azt a fateretől hallhatta eddig. Provokál, méghozzá porig alázott, kirabolt, vérig sértett milliókat. Beveheti ezért.
    .
    4, ráhel egy tolvaj gazemberhez ment feleségül, egy igazi nehézsúlyú bűnözőhöz, mely aktívan részt vesz az ország szétrablásában. Ez menthetetlen.
    .
    5, Nem tudjuk, mennyi nyelvet beszél, azt viszont az utóbbi 15 évben magyar egyetemet végzettek, vagy ezen egyetemeken dolgozók tudhatják, hogy is működik a magyar felsőoktatásban a „nyelvtudás” problémahalmaza. Hidd el, Géza, az nem éppen a 25 éves, 30 nyelvet beszélő (pfff…) diákokat termeli ki.
    .
    6, „…Vajon tisztában van Orbán Ráhel azzal a ténnyel, hogy Magyarország az ő édesapjának köszönhetően Európa legszegényebb országa lett?…”
    .
    – Nincs, mivel mások pénzén multimilliárdossá hízlalt, agyatlan fitymesz- zombi ez is. A legrosszabb, legostobább, leg demagógabb fajtából. Ebből a szempontból tök mindegy, hogy orKbán lánya, vagy valamelyik vidéki fitymesz- hűbérúré.
    .
    Más sem hiányzik, mint hogy ezt a nyikhaj, semmirekellő, nagypofájú ráhelt itt sajnálatból, vagy bármi egyéb miatt elkezdjük relativizálni. Főleg, hogy a netes és egyre össz- népibb haragot maga váltja ki tahó megnyilvánulásaival. Nincs ezen mit sajnálni, ennek is sitten a helye, 20 évre.

  • Ez offtopic, de benne volt a cikkben:
    .
    „..John F. Kennedy …küldte az amerikai fiatalemberek ezreit Vietnámba, egy értelmetlen háborúba…”
    .
    – Értelmetlen háborúba?
    .
    Akkor hát, nem egy szövetséges állam védelmében, melyet éppen akkor támadott meg – szovjet támogatással – leigázás céljából a szatlinista Észak- Vietnam?
    .
    Ne már.

  • István Barátom, szerintem Orbán Ráhelnek nem jutott el a tudatáig, hogy valójában honnan és miből származik az ő saját lábon állása. Sőt, ami még ennél is rosszabb, hogy az ő édesapjának is ez természetesnek tűnik, jóllehet egy demokráciában nem az. Orbán Viktor tehát egy diktátor, ehhez semmi kétség sem férhet. Erre bizonyíték a leánya gondolkodásmódja és a veje vagyonosodása.
    Orbán Ráhel pedig akármennyi iskolát végezzen, akkor sem lesz műveltebb. Vannak dolgok, amelyeket nem iskolában lehet megszerezni és pénzért sem adnak senkinek. Ennek egyike többek között a műveltség. Bizonyítékként itt van Orbán Ráhel kézírása, amely mindent elárul az ő tudásáról és személyességéről. A Facebookon találtam, ezzel a felirattal: ” a kutyám is szebben kapar nála”.
    http://goo.gl/Ol7J3U

  • Kedves Róna Gyuri!
    Lehet, hogy igazad van, nos nem tudom.
    Én ilyen tudományosan még nem elemeztem John F. Kennedy ezen kijelentését, hanem ezt a kérdést én az emberi oldaláról közelítettem meg.

  • Minden gondolatoddal egyetértek kedves Eldrad!
    Van egy magyar mondás, amely arról szól, hogy a gyermekünk a mi lelkünk tükre. Orbán Ráhel, hadd ne minősítsem milyen nyilatkozata pedig szerintem szintén egyfajta tökéletes tükörképe édesapja torz személyiségének.
    Szomorú, hogy hazánknak ilyen hamis értékrenddel bíró miniszterelnöke van.
    Mivel a háború, a katonák halála árán nyerhető meg, így minden háború értelmetlen. Ennek ékes példája maga, Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke is, aki átvitt értelemben háborút vív a világ ellen. A végeredmény tisztán látható. Annak hatása pedig az egyre csak növekvő számú „elesett” szegény emberekben mérhető. Sőt, mivel a háborúnak még nincs vége, tartok tőle, hogy az Orbán-kormány tervezett intézkedései következményeként az ő számuk jövőre drasztikus mértékben fog nőni.
    http://nol.hu/gazdasag/lenyomott-szegenyek-1506095

  • „Ne azt kérdezd, mit tehet érted a hazád, hanem hogy mit tehetsz te a hazádért.”

    Mit tettem én a hazámért?

    Befizettem rendesen az adót és a járulékokat.
    Külföldön úgy viselkedtem, hogy azzal a magyaroknak, Magyarországnak jó hírét keltsem.
    Itthon úgy viselkedtem, hogy azzal másnak ne ártsak, felesleges feszültséget ne szítsak.
    Vigyáztam országom fizikai valójára: nem szemeteltem, nem rongáltam, nem pusztítottam sem az épített, sem a természeti környezetet.

    Fenti négy alapelv betartása nélkül szerintem a hazafiságról szövegelni nem más, mint farizeus hablaty.

    Ennek ellenére ma hazaáruló vagyok, a kormány megtűrt alattvalója, de ha kimegyek egy tüntetésre, azonnal amerikai ügynökké válok.

    Én tehát megtettem a hazámért, amit lehetett. Most a kormány jön, hogy ezt elismerje nekem.

  • Géza:
    .
    „…Mivel a háború, a katonák halála árán nyerhető meg, így minden háború értelmetlen…”
    .
    – Barátom. Ha egy állam, vagy irreguláris fegyveres erő területrablás, annihaláció, rablóhadjárat, vagy egyéb disznóságok miatt rátámad egy másik államra, az meg vagy védőháborút vív, vagy ellencsapást mér – akkor az miért értelmetlen?
    .
    Meg kell érteni: vannak olyan helyzetek, melyek egyszerűen nem oldhatóak meg másképpen. Hogy akarsz szót érteni tömeggyilkos, vérgőzös kannibálokkal? Mérgesgázzal saját népét százezerszámra leölő pszichopata diktátorral? Vallási pszihó iszlámnácikkal, akik az egész világ ellen irtóhadjáratot deklaráltak, most függetlenül ennek a realitásától? Stb, stb.
    .
    A kiinduló pont lehet marhaság, sőt, értelmetlen is (nem mindig az).
    .
    De pl. egy védő háborúra, egy őrjöngő tömeggyilkos lezúzására, vagy egy egész régió vér- és lángtengerbe borításának megakadályozására, egy szövetséges megsegítésére indított háborúra, vagy egy megelőző csapásra, pláne egy felszabadító hadjáratra ne mondjuk már, hogy „értelmetlen”…
    .
    Hogy az idióta, komplexusok légiójával küszködő, és alighanem drogos orKbán milyen fantomokkal „háborúzik” folyamatosan, mert csökött, lúzer agya csakis ilyen terminusokbnan tud járni, pedig se tehetsége, se lehetősége nincs semmiféle „háborúra”, az nem tartozik a háborúhoz, mint katonai tevékenységhez. Sőt, orKbánnak még ellensége sincs, de ez folyton harcol, és harcol.
    .
    Na mindegy. Üdv,
    .
    E.

  • Még ez:
    .
    – Ez a nyomorult orKbán legfeljebb saját, teljesen védtelen alattvalói ellen tud „háborúzni”, de azt sem szó szerint (bár, még ennek is eljöhet az ideje…jaj). Na, ebben nagymenő.

  • Te jó úristen…
    .
    http://propeller.hu/itthon/3039080-ezzel-kivan-boldog-karacsonyt-orban?utm_source=atv.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=Mosolyogjon%20%C3%96nre%20kar%C3%A1csonykor%20az%20Orb%C3%A1n%20Viktor!
    .
    Ez a faxfej tényleg teljesen meg van kergülve. De frankón. Érthetetlen, hogy a Blahán jelenleg is egy tál ételért sorban álló, reményvesztett ezrek nem mennek neki ennek az állatnak ezért (meg más dolgok miatt is)… 🙁 lehet, nem látták még ezt a fotót?
    .
    Az internetes mémgyár viszont alighanem felrobban ettől, bár azzal önmagában nem oldódik meg semmi.