Távirati stílusban: STOP!

2015 január 1 11:44 de.36 hozzászólás

Kérem a tisztelt olvasóim, hogy e cikk tartalma okán felmerülő esetleges nemtetszésük miatt, ne rajtam verjék el a port! Kéretik tudomásul venni, miszerint e post szerzője és szellemi kiötlője ezúttal nem jómagam volnék, tehát nem a saját kútfőm forrásából merítettem. Én, a szólásszabadság tiszteletét figyelembe véve csupán közzéteszek egy tartalmat. Ezen írás valóságtartalmának megítélését és annak véleményezését azonban a kedves olvasóra bízom.

A CÖF-CÖKA Vezetősének sajtóközleménye: 2015. JANUÁR 1. CSÜTÖRTÖK.
Forrás: MTI.

„Távirat a bolyongóknak!

Demokráciában az ellenzéki sajtó és médiumok a többségi polgári társadalom véleményét is egy az egyben kötelesek közölni.

Lássuk a bátorságot és a szólásszabadság tiszteletét!

A felgyorsult és lassan számtalanná váló tüntetések előtt mondanivalónkat távirati stílusban tesszük közzé. Célunk, hogy emlékezetbe idézzük a politikai múlt megkerülhetetlen eseményeit, miközben joggal aggódunk, hogy polgártársaink egy részét tépett szárnyú politikusok szántszándékkal félrevezetik.

Emlékezzünk! STOP.

A Kommunista rezsim 1989-ben, az MSZMP bukása után, irdatlan adóssághalmazt hagyott népünkre. A várt jólét helyett mindezt mi, polgárok fizettük meg. STOP. Eltüntették a KISZ és szakszervezeti vagyont. Az MSZMP vagyonát a reinkarnálódott utódpárt, az MSZP örökölte. STOP.

Nem volt elszámoltatás, történelmi igazságtétel, lusztráció. STOP.

Az MSZP-SZDSZ koalíció 8 éves kormányzás után 2010-re ismét a csőd szélére sodorta az országot. Az államadósság a GDP 85 %-ára emelkedett. STOP.

Az IMF-től és az Európai Központi Banktól felvett hitelek után minden magyar ember nyakába varrták az adósság visszafizetését. STOP.

Mai is folyik a nyomozás az MNV Zrt. alapítása és az elődszervezetek megszűntetése ügyében. Nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés a gyanú. STOP.

Az ország mérlegének meghamisítása, az EU átverése és trükkök százai jellemezték a hatalom megtartásáért nappal, éjjel és este hazudozó Gyurcsány kormányt. STOP.

A nemzeti vagyon több mint 90%-át rabló-privatizálták. STOP.

A devizahitelesek egzisztenciáját megroppantották, családok ezreit taszították kilátástalanságba. STOP.

Várjuk a választ, hogy az MSZP mikor fizeti vissza 2 milliárdos adósságát, és miért nem indul el a párt felszámolása. STOP.

Az SZDSZ 500 milliós tartozás elől menekülve csődöt jelentett, miközben vezetőik átszivárogtak új pártocskákba. STOP.

A kormány tagjait korrupcióval vádlóknak, lelkiismeretük megnyugtatása végett javasoljuk, hogy indítsák meg Gyurcsány Ferenc, Oszkó Péter, Veress János, Kóka János, Simon Gábor, Hagyó Miklós vagyonosodási vizsgálatát. STOP.

Végezetül: akik titeket, polgártársaink forradalomra bíztatnak, azok az 1956-os – fiatalok vérével megszentelt – forradalmat ellenforradalomnak nyilvánították. STOP.

A bolyongók félrevezetésére, most ravasz rókaként szándékosan, ismét keverik a fogalmakat. Nem forradalmat, hanem ellenforradalmat szeretnének kirobbantani. STOP.

Polgártársaink!

Hazánkat és az EU-t közösen kell jobbá tennünk, békéljetek meg, építsük együtt az országot.

E témában nem jöhet több „STOP”.

CÖF-CÖKA Vezetősége”

Ez az írás természetesen a civil összefogás honlapján is olvasható.
http://civilosszefogas.hu/tavirat-a-bolyongoknak/

 

36 hozzászólás

  • nos, kétségtelen, ezek az orbáni fartúrók még nem aludták ki szilveszteri mámorukat.
    de hát, minek iszik az olyan, aki nem bírja?

  • azon túl, hogy hazudnak (vagy tökig vakok a sok a pálesztól) számomra teljesen mindegy minek hívjuk azt ami elsöpri ezeket az árokparton felejtett szárított kutyaszarokat…ugye a forradalom mindíg valami „ellen” forradalom, még akkor is ha meg van fülkésítve az utóbbi a nép ellen volt megforradalomva és még néhány áldásos adója hiányzik, példáúl lehetne aljassági adót is kivetni és abba a fidex tönkre is menne a cöf meg csődbe

  • A CÖF-vezetőségének nem kell alkoholt fogyasztania,ahhoz hogy hülyék legyenek.Erről Csizmadia utazás szervező ,és hivatásos seggnyalói minden sajtótájékoztató alkalmával bizonyosságot tett,-Azért rikoltoznak mert érzékelik,hogy Orbán kormány már nem a régi,nem annyira szivecsücske a sokadalomnak,CÖF- vezérkarának álmatlanok az éjszakái, gyötri őket is a félelem-Orbán Bukásával feloszlana ,vagy jelentősen megvékonyodna a CÖF vezetők pénztárcája,ebbéli félelmükben akár a hülyeségüket is bevetik csak hogy késleltessék Orbán bukását.Igaz -sok esetben mások sikeresen alkalmazták e technikát.de talán ebben lesz egy kis változás,.Egyre többen felismerik a hazug embert,az már haladás..

  • Tisztelt:-KMH- engedjék meg,hogy Boldog újévet kívánjak Önöknek,hálámat és köszönetemet is kifejezzem színvonalas írásaikért kritikáiért..Önök írásainak hű és rendszeres olvasója.–Baráti tisztelettel.-PECOR.

  • Csak tudnám, hogy miért is nem csodálkozom? =))

  • Ez egy tényeken,megtörtént eseményeken alapuló cikk,történelmi valóságalappal,aminek még napjainkban is van bizonyítékokon alapuló jogi vonzata,a felelősségre vonás lehetőségével…. még ha itt sokaknak nem is tetszik és ráadásul kerüli az alpári,mocskolódó stílust,az olcsó gyűlölködő személyeskedést!
    Korrekt,hogy leközölték,bár a benne foglaltakat eddig is tudtuk!
    A sok hazugság és uszítás után a magyarokat tárgyilagosan tájékoztatják,az országban élők széthúzását,ellenségeskedését próbálják kulturáltan leállítani!

  • marcsi(kácska) így talán elég becézős lett: sajnálatos az amit te a kis tyúk agyaddal felfogtál és körbe is kotkodácsolod vele a cöffösöket és a cökösöket örömödben

    soha nagyobb örömöd ne legyen…vagy -esetleg netántán- még te is a katzenjammer hatása alatt irogatsz mindenfélét amire rápottyan a kacsód hegyesebbik karmos vége?

    igyál vizet is vízzel az talán használ…bár nálad sosem tudni

  • Bizony,
    a tények makacs dolgok.

  • Marcsi: tegyuk fel ez mind igaz (nem mind igaz, de mindegy). A kerdes, mi a franc koze van ennek a sok regi tragyanak ahhoz, hogy ma az emberek elegedetlenek, mert a politikusok lopnak, a demokraciat is elloptak, osszevesztek a vilaggal, elszigeteltek az orszagot, a szegenyseg uj csucsokon, a hazugsag a mindennapok resze lett (ejjel nappal reggel este, minden hullamhosszon), felmillio fiatal lepett le 4 ev alatt, stb. Soroljam reggelig? Vagy az, hogy a szocik alatt talicskaztak, az feljogositja a mostani bandat hogy kamionnal vigye ki a penzt? OMG. Gyucsany sok hibat csinalt. es elkurta, de nagyon. Viszont nem epitette le a demokraciat (siman le lehetett valtani), nem a politikabol gazdagodott meg , fizetest se vett fel soha, nem intezmenyesitette a korrupciot (emlekszik, naponta vittek el szoci politikusokat lancra verve). El tudja maga kepzelni hogy egy felso fideszest elvigyenek mert lopott? El tudja maga kepzelni a felcsuti zseni levaltasat polgarhaboru nelkul? Vagy hogy az o milliardjait valaki valaha is kivizsgalja, hogy lehet pl a felesgenek 50+ ingaltanja mikor soha nem dolgozott? Soroljam reggelig? A nep ezert duhos, ezek ellen tuntet, mi koze van a felsoroltaknak ehhez?

  • sharapova2208

    Közleményem

    A CÖFF a Fidesz-KDNP álcivil lakájszervezete,amelyet az adófizetők pénzéből tartanak fenn és használ fel a hatalom „Békemenetek” szervezésére STOP!
    A „kommunista hatalomnak” haszonélvezői voltak Orbán és társai,akiknek többsége az MSZMP-ben és/vagy a KISZ-ben vezető funkciót töltöttek be STOP!
    Várjuk,hogy Fidesz_KDNP vezetői a független bíróságok előtt elszámoljanak a rabolt 3 ezer milliárddal,amit a magántulajdonú magánnyugdíj vagyonból loptak el,a nézők nélküli stadionok építésére fordított milliárdokkal,a Simicska-birodalomnak juttatott KÖZGÉP-milkiárdokkal,a mutyik tömegével ((trafik-,föld,oktatási,-alkohol,-stb.,mutyik),a jogállam leépítésével,amelyekért súlyos börtönbüntetés jár.STOP!

  • sharapova2208

    2015 január 1
    11:08 du.

    Nem fognak! STOP!

  • BG
    Géza bátyám, délután kimegyek a „bolyongók” közé. Rám lehet ismerni (192-94-44, ez utóbbi a cipőm,- és a nem szégyellt kpá a fejemen.) Hobbim a maszek videózgatás, rövid rákérdezgetős interjúkkal. Kíváncsi vagyok, hányan olvasták el egyáltalában az Alaptörvényt, amely ugye az utcára vonulás eredendő oka, vagy annak legalább az első mondatát?!
    („Isten áldd meg a MAGYART!” ). Találkozzunk !

  • Daniel,
    némi korrekciók:
    – nem vesztek össze a világgal, képviselték a magyar érdekeket (ez konfliktusokkal jár, így normális, mindenütt – kivéve a KGST-t és a Varsói szerződést, de az már elmúlt)
    – Magyarországon demokrácia van, minden ellenkező híreszteléssel szemben
    – Gyurcsány a politikából gazdagodott meg, anyósa Apró Piroska (és annak pártkapcsolatai) révén, aki Apró Antal vezető Mo-i kommunista politikus volt (Apró P pedig az Eximbank elnöke, vajh miért? Mai napig is zsidóktól rekvirált villában lakik, melyet a kommunista pártosztott Aprónak. S az állammal lízingeltette vissza ingatlanját, melyet állami pénzből hozatott rendbe. Miután az előbb említett politikai alapú privatizációból nagy vagyonra tett szert, könnyedén eljátszhatta az adakozót az éves százmilliós nagyságú jövedelméből…
    Amúgy a bírósági ítéletet (okirat hamisítás) csak elévülés miatt úszta meg
    – Bármelyik Fideszest felelősségre lehet vonni, ha törvénybe ütköző cselekedetet tesz
    – Igen, Orbánt is simán leváltották 2002-ben (s 8 évig vissza sem választották)
    – Érdeklődve várom az 50+ ingatlan felsorolását (városi legenda?)

  • Daniel+:
    Minden országban, rendszerben van korrupció. Hogy ennek milyen az aránya, az viszont nagyon különböző, s fontos. Az, hogy a maszop-szadesz kormány ideje alatt dőltek a korrupciós ügyek, az sajnos, bizony jellemző.
    1998-2002/most sem dőlnek. Ha majd lesznek esetek, olyan mennyiségben, biztosan hallani fogunk róla. Abban is biztos vagyok, hogy ezért az ellenzék mindent elkövet. Ez(is) a dolga.

  • na, mit mondtam? poros klisék, érdektelen témaválasztás, Apró-villa…régen kaphatta a kiképzést ez az enterprise-gyerek, a mostani pártpropagandisták már felhagytak ezzel az ócska szöveggel.

  • Bogdán Géza

    A tisztesség és a szólásszabadság tisztelete részemről úgy kívánja, hogy ne csak a CÖF-CÖKA sajtóközleménye kerüljön nyilvánosság elé, hanem az ő egyik aktivistájuk felhívása is. Wékata, (akinek a polgári nevét személyiségi okok miatt nem áll módomban közzétenni) az intelmeit ugyanis a mai napon az Opera előtt megtartandó tüntetés apropójából tette közzé.
    Tanulságos felhívás, amelyen nem ártana sokaknak, köztük a magát demokratának valló és a hívet zászlólengetésre buzdító Gyurcsány Ferencnek is nagyon elgondolkodnia. De elég a rébuszokból. Álljon itt Wékata közleménye teljes terjedelemben.

    „2015. január 1., csütörtök

    Figyelem!
    Nagyon kérem a figyelmeteket, a megértéseteket és a segítségeteket !

    Bár regényt lehetne írni arról ami most történik nálunk, csak pár figyelemfelkeltő mondatot szeretnék írni a holnapra meghirdetett kormányellenes tüntetés miatt .
    Nem a tüntetőkhöz címzem mondandómat, velük semmi dolgom nincs!
    Szeretném viszont megszólítani mindazokat a velem egyformán gondolkodókat, velem egy oldalon állókat akiknél elszakadt a cérna, elfogyott a türelem és holnap szembe akarnak nézni a kormányellenesekkel.
    Meg szeretném Őket tiszteletteljesen kérni : MARADJANAK OTTHON és bízzanak rendvédelmi szerveinkben, akik eddig is briliáns eleganciával és magas fokú hozzáértéssel oldották meg a mindenkori problémát.
    Kérem mindezt annak tudatában, hogy többen megkerestek privátban és tájékoztattak szándékaikról. volt akit le tudtam beszélni, másokat nem…
    AZZAL NINCS SEMMI BAJ HA MEGMUTATJUK, MI IS OTT VAGYUNK A BAJ CSAK AZ, HOGY ITT NEM ÁLLNAK MEG AZ ESEMÉNYEK !
    Tényleg hiányzik, hogy vér folyjon az utcán ?
    Mert ha kimentek akkor majdnem százszázalék, hogy fog ! Ott mindenki – ezért, vagy azért – de felfokozott idegállapotban lesz, sőt annak tudatában, hogy igaza van és nincs egyedül az igazával már, már egy megmásult tudatállapotba kerül, pláne még hergelik is szüntelenül !
    Aztán valahogy elcsattan egy jól irányzott pofon…betörik egy orr… majd elszabadulhat a pokol és kész a Majdan !!!!
    Emberek, hát ők pont EZT akarják elérni !!! Ne hagyjátok megvezetni magatokat és bábokként, önként feláldozni mindent, mert idegesek vagytok ! Én is az vagyok és még sok százezren , mégsem megyek sehova, nem mert félek – aki ismer tudja, hogy engem félelem nem tartott vissza soha semmitől – és mások is otthon maradnak, mert NEM ALKALMAS most a szembenézés !
    Barátaim ! A Békemenet türelmetlenül , menetkészen egységben és egyhelyben toporzékol ! Meg kell várnunk a jelet és akkor indulunk ! Együtt, valamennyien ! De ennek az az ára, hogy holnap – is – minden kormánypártoló hazafi maradjon otthon és ne kísértse meg a sorsot most , mikor már végre „jó irányban áll a szekerünk rúdja” !
    Kérem. Köszönöm.

    Wékata.”

    És íme, itt a forrás linkje is:
    http://kistarogato.blogspot.hu/search/label/W%C3%A9kata

  • elszakadt a cérna, elfogyott a türelem…szembe akar nézni…jó irányba áll a szekerük rúdja…nademajd, ha jön a jel, csodálatos egységbe forrva indulnak!
    a rendvédelmi szervek briliáns eleganciájáról nem is beszélve…a kis szellemi honvédő hazaffy 😀
    hát, ez a Wékata se gárgyul már meg, az kétségtelen!

  • Ille István

    2015 január 2
    9:26 de.

    No azokkal a rendvédelmisekkel még lesznek gondjai Őfeneségének. Nagyon úgy látszik – az érdekképviseletek szerint – az idénre beígért látványos fizú-emelés igazából csak a főtisztek igen csak jelentős (minisztériumi vezető színtű, millió környéki) pénzét emelik. A többséget – tiszthelyettesek – jól becsapták, hisz csak beteszik a pótlékokukat az alapbérbe!

  • Bogdán Géza

    Ármin
    2015 január 2
    5:34 de.
    Kedves Ármin!
    Ha van rá módod és lehetőséged és szeretnél elmenni a mai Opera előtti tüntetésre, akkor menj, és készíts interjút az emberekkel. Szívesen megnézném, ha közzéteszed itt a KMH-n. Csak arra kérlek, hogy közülük senkit ne provokálj, nehogy bajod essen!

  • Bogdán Géza

    Kedves István Barátom!
    Wékata a másik oldalon áll.
    És ne feledd, hogy minden embernek igaza van, a maga szemszögéből…

  • Bogdán Géza: Wékata hívő. csak sajnálni tudom.

  • Egyébként Bogdán Géza legalább normális,amikor elismeri,hogy lehetnek különböző vélemények valamiről……Ő korrekt!

  • Én nem tudom, hogy a CÖF CÖKA vezetésének nem volt jobb dolga szilveszterkor, mint egy ilyen, hát nem is tudom minek nevezzem irományt összetákoljon? Egyszerűen agyrém az egész, nem beszélve arról, hogy pont azt az Oszkót támadja, aki jelenleg is a kormánynak dolgozik.

  • Géza (bátyám) !
    Életem legelfuseráltabb AMATŐR tüntetésén voltam. Négyezer emberből a harmada sem hallotta a harmatgyengén előadókat, a pocsék hangosítás(?)miatt. A fele hallgatóság értetlenkedő fiatal volt, a másik fele pedig idős („munkás-pártias”) káder. Ez utóbbiak már egy óra múlva dohogva eltávozgattak: ők gyújtó beszédeket, jelszavakat vártak nem pedig az elmúlt 25 év összemosását.Meg hát fáztak is rendesen… Az anyagommal egyelőre nem töltöm az időt, nem érdemes, majd később nekiesem. Ha gondolod, és valahogy megadod az elérhetőségedet, leugrom hozzád Zalába, a videóval és kóser pálinkával.

  • http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20150102-az-opera-elott-tuntetnek-a-kormany-ellen.html
    http://www.origo.hu/foto/multimedia/20150102-kormanyellenes-tuntetes.html
    elég ciki a Közmunkás Szakszervezet zászlait összetéveszteni a munkásmozgalom egykori emblémájával . ráadásul az ismert munkásmozgalmi dal először kenyeret követel, azután munkát 🙂 hogy mitől munkáspártias egy idős ember (talán rájuk van tetoválva: világ proletárjai, egyesüljetek?) vagy a homlokukon ezt viselték – ráadásul mitől káder – azt azért elég érdekes lehet megjelenés után megítélni. még szerencse, hogy Árminnak megvan hozzá a képessége.

  • Bogdán Géza !

    1. Téged megdícsért a Marcsi nevű provokátor. Márpedig régi igazság ha ellenséged dicsér, gyorsan nézd, meg hol hibáztál.
    2. Ez a világ legeslegdemagógabb, leg hazugabb szólása, hogy minden embernek igaza van a maga szemszögéből… Ugye – és remélem – csak hülyeségből bölcselkedtél ilyen áligazsággal.

    .

  • Árminka !

    Honnan f.-ból veszed, hogy csak 4000 ember volt. Én is ott voltam, láttam és éreztem. Hát olyan sűrű volt a tömeg, hogy megmozdulni nem lehetett még az Oktogpon előtt sem. A nagykörútat is lezárták mert legalább addig ért ez a zárt tömb…

    Másrészt, anno 1848. március 15-én megsúgom neked, nem volt több ember a Nemzeti Múzeum előtt (korabeli grafikák szerint), mit 3000 ember, a pilvaxról meg má nem is beszélve, oszt mi lett belőle. Erre igyá az én egészségemre is egy kupica kósert. Ja. Te kis okos…

    .

  • És! Ilyen hidegben és szitáló esőben mindez hatalmas teljesítmény.

  • István !

    Az a híres mondóka így szólott 1942. március 15-én:

    Munkát, kenyeret !
    Fasisztáknak kötelet !

    Aztán sokan közülük, a résztvevők közül meg is kapták a maguk kardlapját, meg a két három évüket Vácott, vagy Márianosztrán.

    .

  • Cöfögők figyelem !

    Hová is lett a Váci utcai Magyar Honvédség Tisztiháza, amelyet a fidSS összefogva az MDF-fel „értékesített”. Hol van annak az ára ?!
    Hová lett a két jóhírű vállalatveztő Josiph Tot és Kaya Ibrahim ? Elő velük !
    Hová lett rosszarcú belügyminiszterünk azon diplomatatáskája, amelyben általában az olajszőkíési pénzeket folyamatosan rekvirálta, és kinek a részére is ?
    És egyáltalán, hová lett az a jóember és fiai, akik szemtanúi voltak az olajmaffia áldásos ténykedéseinek ? És mi van arendőrtiszttel aki megpróbálta lebuktatni őket? Hol vannak ?!
    stb.stb.stb.stb…………………………….. 🙁

  • Donowan és Marlene Ditrich szavaival:
    ˙

    „A választ Testvér, azt elfújta a szél,
    A választ, azt elfújta a szél.”

    .

  • Bogdán Géza

    Kedves Ármin!
    Tanulság?
    Nem lesz itt semmilyen változás, hanem minden marad úgy, ahogy régen volt. Aztán a Fidesz sorra egymásnak ugrasztja a politikai riválisait, azok pedig, sok hűhó semmiért, de marakodnak, s 2018.-ban pedig majd legfeljebb a „bátrak” elnyerik a „méltó” jutalmukat, és nyer a Jobbik.

    Köszönöm kedves Ármin, és ne haragudj rám, hogy az általad felkínált lehetőséggel nem óhajtok élni. Tudod, a facén az írásaim miatt már amúgy is rengeteg gyalázkodó véleményt kapok, és mivel senki hátsó szándékaiba belelátni nem tudok, úgy gondolom, hogy részemről az a legjobb megoldás, ha idegenekkel inkább nem bratyizom, és velük megelégszem a virtuális kapcsolattal is.
    Tudod kedves Ármin, nálam a politika nem vérre megy, de sajnos olyan országban élünk, amelyben vannak emberek, akik ezt másként látják. Nem vagyok gyáva, de jobb a béke.

  • Bogdán Géza

    málnaszőr
    2015 január 3
    3:34 de.
    Kedves málnaszőr!
    Én a Marcsit egyáltalán nem tartom provokátornak! Ő csak a másik oldalon áll. Régi fórumozó vagyok, a hitvallásom viszont soha nem változott: „Attól, hogy bizonyos dolgokat másként látunk, még nem vagyunk ellenségek”.
    Én az írásaimért nemcsak dicséretet, de gyalázkodást is kapok. Olykor még olyan emberek is bántanak, akikkel jóllehet egy hajóban evezek. Nos kedves málnaszőr, ez fáj nekem, nem pedig az, ha egy másik oldalon álló ember megdicsér.

  • Bogdán Géza

    Én az ATV-n követtem az eseményeket, a tüntetés pedig úgy cca. 1 óra alatt véget is ért. Igen, kényelmesen a meleg szobából, és volt beszéd, amelyen kis híján elaludtam. A tüntetés szervezőjétől, Várady Zsolttól pedig megtudtam a legfontosabbat, hogy történetesen a civilek már nem is akarnak pártot alapítani.
    Akkor most egyáltalán mit akarnak? Tudják egyáltalán? Mert nekem úgy tűnik, hogy nem.

  • Géza!

    Tényleg nem tudják mit is akarnak….
    Aztán az is igaz,hogy nem vagyok provokátor,csak egy hozzászóló akinek nem mindig egyezik a véleménye a cikk írójával,meg a többiekkel!
    Ha jobboldali is vagyok,de nem elvakult,ugyanis pár napja írtam jobboldali fórumokra észrevételt és több kritikát több általam és ismerőseim által kifogásolt intézkedéssel rendelettel kapcsolatban,(én is itthon élek… nem hazugságon
    alapszik, hanem tényeken és nem mellékesen normális hangnemben írtam!)
    Na így is lehet egy demokráciában!
    Egyébként azt is becsülöm magában,hogy a hírlapot fórumnak és nem ellenzéki kerekasztalnak tekinti,meg igyekszik tárgyilagos lenni!!

  • sharapova2208

    A Fidesz-KDNP és ellenzéke között többek között ezek az alapvető különbségek:
    1. Orbán már a „bölcsőben” miniszterelnöknek készült,azt mondta egyszer,hogy ez a „foglalkozása”:ezt komolyan hitte és hiszi jelenleg is.Mániákusan,napjainkban már szkizofrén módon erre hajtott és ezt vallja mert tudja:hívei „karizmatikus vezéregyéniségnek” tartják!
    2. Mint ex-komcsi, sokat merített a tudományos szocializmusból,nagyon ügyesen megtanulta,átvette és alkalmazta a konspiráció módszereit.Alapideológiája:”Nem az számít,amit mondok,hanem amit teszek!”. Most kezdenek rájönni hívei,hogy amit mond,azt folyamatos hazugság,amit tesz,az a diktátorokra jellemző.
    3. Az „ellenzék”? A rendszerváltozás után az MSZP mindvégig és ma is történelmi-önazonosítási gondokkal küzködött,szétzilálták a pártot a miniszterelnök- cserék és a belső pártharcok hol az SZDSZ-szel,hol pedig egymással! Gyurcsány szinte észre sem vette,hogy kicsúszik kormánya kezéből a sokáig hegemonisztikus baloldali média,minden átment a Fideszhez,média nélkül meg képtelenség választásokat nyerni! A „baloldal” mozaikokra esett szét,ezeknek se vezéregyénisége,sem taktikája,sem pedig stratégiája nincsen!