Napi szösszeneteimből – Citromízű banán, nincs a banánfán, de a Tiffán?

2015 január 4 4:54 de.4 hozzászólás

Hamis Gulyás – Morális kihívásra morális válasz – sántakutya módra

Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke a HírTV P8 című adásában hozta önmagát. Sziporkáztak a tömény baromságok felváltva a pofátlan hazugságokkal vegyítve. A teljesség igénye nélkül:

„Nincs valós programjuk és az ellenzékkel is elégedetlenek a tüntetők”

„ez az első olyan alkotmány, amelyet demokratikus kormány fogadott el”

„nem érdemi párbeszédet akarnak a tüntetők, hanem részben gyűlölet által motivált, üres propaganda zajlik ellene”

„szövetségesek vagyunk (amcsikra – szerző), de a politikai együttműködésben 2011 óta viták vannak az amerikai nagykövetség belpolitikai szerepvállalása miatt”

„ez (vasárnapi zárva-tartás) egyébként egy baloldali, munkavállalói követelés lenne, egyébként negatív gazdasági hatásokra nem számítunk.”

„a döntés (útdíj) a megyei alapon fizetőssé tételről elvi alapon helyes, de a döntést nem előzte meg kellő egyeztetés – akár idő hiányában a húsz vitás szakasz érintett önkormányzataival – ami felesleges dühöt generál, és ez hiba, több konzultáció kéne. 2010-11-ben szükség volt arra, hogy így hozzanak döntéseket, de most visszább kell venni a tempóból. Vannak olyan döntések, ahol az erős lobbi miatt nem jó a hosszú egyeztetési periódus – azt, hogy melyik döntés ilyen, nem mindig sikerült jól kiválasztani.”

„A politikusokkal szemben párthovatartozásra való tekintet nélkül a bűnösség elve érvényesül a közvéleményben”

Még, még, még a zséből sohasem elég – Ez a történet sok érthetetlennek látszó dolog kapcsán ad magyarázatot

Manapság okkal és joggal elmélkedünk a politikusaink vagyoni helyzetéről. Éles vitákat folytatunk arról, hogy ki és hogyan szerezte egyre mesésebb és egyre nyilvánvalóbb vagyonát. Az az igazság, hogy nem fogják vissza magukat. Ahogy Orbán a pávatáncban ők sem csak a falig mennek el, sokban emlékeztetnek Joel Schumacher Flatliners-ének figuráira (Kiefer Sutherland, Kevin Bacon és Julia Roberts). Gyakran jogi értelemben is nem csak a nyilvánvaló (lásd még Osz’t jónapot) erkölcsi értelemben.

A 444.hu értesülése alapján az RtlKlub járt utána, hogy Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz Baranya megyei elnöke – az országyűlési képviselők kettős juttatását tíltó rendelkezés ellenére – az Ős-Dráva-program miniszteri biztosaként helyettes államtitkári fizetést is kap.
Nos ebben nem az az érdekes, hogy az IM olvasata szerint „bizonyos esetekben a miniszterelnöki megbízottaknál és a miniszteri biztosoknál megengedett, hogy országgyűlési képviselők másik helyről is kapjanak fizetést”, hanem az, hogy Tiffán úr egy ilyen rászorulónak – gondolom ezek a bizonyos esetek az illetők anyagi ellehetetlenüléseit hivatottak kivédeni =)) – minősül.
Persze az az igazság, hogy a Tiffans impériumban Zsoltnak érdekes szerepe van a regnáló Ede és a feltörekvő ifjabb Zsolt szorításában. Már-már a brit uralkodói sorban-állásra emlékezteti az embert!

Politikai trükknek szánták, – pedig a védő-oltások legtöbbjének is ez a mechanizmusa.

Szakasits unoka pártocskája gyakran teszi meg azt a szívességet – a szlogenekben ellenzett – orbáni adminisztrációnak – azon túl, hogy számos esetben egyértelműen melléjük áll -, hogy gyengusra sikeredett, sőt nem ritkán kontra-produktív ellenzéki habverést folytatnak. Hogy mi ebben a poén? Hát ahogy a védő-oltások legtöbbjénél a gyengített ártalom segítségével alakítják ki a védekezés lehetőségét. Itt is a gyermeteg hepciáskodással kiváltott ellenreakciók elveszik a lehetőséget az érdemi támadásoktól.

Ennek egy ékes példája az az akció, amit az LMP celebabrált az elmúlt napokban, mondván: szerintük a Fidesz nem tett le a Normafa környékének beépítéséről.

Még igazából végig sem ment a médián, mikor már Váczi János, a XII. kerület alpolgármestere visszakézből leütötte a labdát. Sőt még egy igen csak nehezen véthető egyenest is bevitt. „Sem beruházás nem lesz a Normafánál, sem a zöldterületet nem fogjuk csökkenteni” nyilatkozta, hozzáfűzve „VPadokra, szemetesekre, öltözőkre, futó-, sífutó-, túra- és kerékpárpályákra, játszótérre, valamint rendezett közlekedésre, biztonságos parkolókra és térfigyelő kamerákra is szükség van a környéken. A részletes tervek elkészülte után helyi népszavazáson fogják a kerületben élők elmondani véleményüket arról, hogy mi történjen a Normafánál”. S a tiszta jobbkezes: „Úgy látszik, az LMP politikusainak nem tűnt fel, hogy a Normafánál természeti katasztrófával felérő jégtörés történt december első napjaiban.[…] Az utcák, a járdák, a parkok és az erdős részeken levő jégtörés okozta kár elhárításában rengetegen segítettek, többek közt önkéntes civilek is […] azonban én eddig egyetlen LMP-s képviselőt sem láttam a környéken. […] ha egyszer feljönnének dolgozni, és mondjuk részt vennének a fatörmelék eltakarításában, ahelyett, hogy minden valóságalapot nélkülöző marhaságokat nyilatkoznak a sajtónak.”

Szőke nő effektus Csontos elvtársnál – Igazi állampárti vezércikk a Fityesz-KB központi napilapjában

Már a címe „Kreatívok és karikatúrák”, pláne a főoldali fotóval:

az arcos Orbán

az arcos Orbán

körítve.
No de a mondóka még ezen is túltesz:
„világcsúcs bolygónk demokratikus fertályán, hogy egy politikai blokk zsinórban kétszer kétharmadot szerezzen a fő (parlamenti) voksolásokon”

„A polgárnak persze ínyére volna, ha a feszültségek mögött valóban etikai vívódások, nem pedig parciális érdekek rejtőznének. Mutatván, hogy ez a hatalom – noha messze nem tökéletes – mégiscsak erkölcsösebb, mint amit felváltott”

„Ezek ugyanis most nem centripetális, hanem centrifugális erők. A liberális írástudók már akkor sem akarták érteni, hogy nem a kádári ’demokratikus centralizmus’ reinkarnációjáról van szó, hanem a kormányzás és az országszervezés új, hatékonyabbnak gondolt módjáról”

„A demokrácia a kapitalizmus politikai kivetülése, a tőkés rendszert pedig alapvetően érdekek, s csak másodsorban eszmék és értékek vezérlik.”

és így tovább ebben a stílusban.

Engem igazából az a felvetés fogott meg, hogy „A polgár jól teszi, ha konkrét esetekben visszatér a józan észhez […] Az orosz medvével többször, tartósan megjártuk már, de azért lehetnek kölcsönös érdekeink”.

Hogy kit is kell a mai magyar rögvalóságban polgárnak érteni, azt nem tudom, azt még kevésbé, hogy mit tekint ártunk és qurmányunk józan-észnek, de úgy látom – s ebben ez a gondolat csak megerősít -, hogy a szőke nős sztereópia mentén próbálnak kezelni. Egész konkrétan arra a viccre gondolok, mely szerint a szőke nő már vagy tucatszor nézi meg ugyanazt a filmet és annál a jelenetnél, ahol a főszereplőt váratlan támadás éri, nagyon izgatott lesz. Mikor megkérdezik, hogy mit izgul, hisz tudja mi fog történni. Oh csak arra vagyok kíváncsi – válaszolja – hogy hányadik eset után jön rá végre, hogy ott csapdába csalják!

Tényleg van benne valami – Sajnos ebben sem várható valódi változás

A hvg.hu-n „Öt terület, ahol befektetőként tarolhat 2015-ben” címmel jelent meg egy írás, azzal a szándékkal, hogy ötleteket adjanak arra: „Mivel lehet jövőre nagyot dobni”.

A cikkhez mellékelték Kisbenedek Attila (AFP) fotóját:

birkahad

Juhász munkában

Nos azt kell mondjam, hogy ez igen csak találó és a valós világot jól kifejező. Ha nem is abban az értelemben, ahogy „Juhász munkában – nálunk még igazi” az írást ezt javasolja.
Hogy mennyire jó üzlet a juhászat nem tudom, de az nagyon úgy tűnik, hogy 2015 is a birkák éve lesz! Hogy a birkaterelőkről ne is beszéljünk!

Barba-trükk a CBA-tól – Ha nem is törpétől óvakodnak, de a törvényeikhez ezerrel igazodnak

Ártunk és qurmányunk áldásos tevékenysége egyik legdurvább – közgazdaságilag is az egyik legkevésbé átgondolt – intézkedéssorozat a kereskedelem elleni hadjáratuk. Ennek egyik gyöngyszeme a rövidtávú haszon hajszolásának kényszere. Ami azon a már az unortodoxia meghirdetése előtt is nyilvánvaló téveszme, hogy aki a befektetett tőkéjét vissza is akarja kapni (a derék matyar érdemi befektetés nélkül is kaszálókról nem szól a fáma) a gaz kizsákmányoló, a dolognak egyértelmű az árfelhajtási hatása. Ez jól érzékelhető abból is, hogy az elmúlt hónapban igen jelentős áremelkedések voltak. Ennek egyik legotrombább példája a CBA (többnél tapasztaltam) karácsony óta nem kaptak/rendeltek friss gyümölcsöt. Ezzel szemben jelentős 25-50%-os áremeléssel árusítják a maradékot!

Persze a dologban van némi ráció. Még akkor is, ha nem csak a reklámduma beteljesítése a cél: naponta 5ször friss gyümölcsöt fogyasztani nem egyszerű! A dolog jól segíti a statisztika trükkök (papíron eliminált infláció) használatát: a januári jelentésekben a december végi emeléssel módosított árakat tekintik bázisnak!

4 hozzászólás

  • „Nincs valós programjuk és az ellenzékkel is elégedetlenek a tüntetők”
    ez meg honnan a francból tudja?

    „ez az első olyan alkotmány, amelyet demokratikus kormány fogadott el”
    valami komoly félreértés van: ez nem alkotmány, és a kormány nem demokratikus.

    „nem érdemi párbeszédet akarnak a tüntetők, hanem részben gyűlölet által motivált, üres propaganda zajlik ellene”
    mármint, mi ellen? és ki lenne a párbeszédre kész a pártállam részéről? a gyűlölet ezek ellen a szarháziak ellen miért is lenne kifogásolható motívum?

    „szövetségesek vagyunk (amcsikra – szerző), de a politikai együttműködésben 2011 óta viták vannak az amerikai nagykövetség belpolitikai szerepvállalása miatt”
    hát persze. Goodfriend és a CIA. ez is hülye duma, mint a többi

    „ez (vasárnapi zárva-tartás) egyébként egy baloldali, munkavállalói követelés lenne, egyébként negatív gazdasági hatásokra nem számítunk.”
    ezt a marhaságot meg honnan veszi?

    „a döntés (útdíj) a megyei alapon fizetőssé tételről elvi alapon helyes, de a döntést nem előzte meg kellő egyeztetés ”
    elvi alapon helyes, de gyakorlatilag nem? ez a kis pöcs nem normális!

  • Ille István

    2015 január 4
    8:16 de.

    Ez a derék Gulyásnak valamivel ki kellett érdemelnie a pozícióját!

  • Ejnye!

    Egyenes adásban,több csatornán is láttam,meg olvastam:”nincs valós programjuk…”mondja az ellenzék,meg mindenki…. élőben néztem a tüntetést…..így igaz!
    Az” ellenzék meg ne telepedjen rájuk….”mondják a tüntetők!
    Ezt is közvetítették!
    Na ezek után csak „okos pityu” tudhatja a nagy igazságot……

  • Marcsi

    2015 január 4
    4:19 du.

    Jaj Marcsurka ennyire még te sem lehetsz egyszerű! =))