Napi szösszeneteimből – Hollande : « L’Europe ne doit plus être identifiée à l’austérité »

2015 január 5 10:20 de.6 hozzászólás

A korrupció mint az alapellátás része – Toncsi üzlethelyiség panamája még pofátlan is

Polgi korában aRogáns Toncsi, van-e ki e nevet nem ismeri érdekesen sajátságos módon herdálta a rábízott kerület vagyonát. Arra alkalmas egyéneknek és cégeknek mélyen áron alul juttatott nagy-értékű ingatlanokat. A megoldás elsőbb pályáztatás nélkül, élve a kijelölési jogával bérbe adta az illetőknek, majd pár hónap múlva – arra hivatkozva, hogy a bérlőnek kedvezményesen lehet adni a bérleményt – mélyen alulértékelve és még annak is csak 60-70 %-ért eladták. Amit az esetek nagy százalékában a páciensek piaci áron értékesítettek. Ugye nem vagyok nagyon rosszindulatú, ha rákérdezek: hányszor voltak hálásak ezért? =))
A blikk.hu most egy újabb nyalánkságra mutatott rá. A Rogán Antal vezette kerület a közérdekre hivatkozva adott át jóval áron alul egy a Károly körút 26. alatti 212 négyzetméteres üzlethelyiséget Portik Tamás állítólagos élettársához köthető Classic Immo Kft.-nek. Ahol a hivatkozás szerint vendéglátóhelyet létesíthettek volna.
Nos a közérdekre vonatkozás a lap birtokába került dokumentumok szerint: „A helyiséget a polgármester döntése alapján pályáztatás nélkül kell bérbe adni a kerületben élő lakosság alapellátását szolgáló szolgáltató tevékenység támogatása érdekében”.
Tartok tőle, hogy egy újabb műintézet a téren nem éppen az alapellátás része, de Toncsiék bulija, ami részükre valóban az alapellátás részét képezhette meg a kerületben lakáson bukik meg! =))

Kincstári bagatellizálás – A pártlap firkásza nem Szerető-s érzésekkel van a tüntetők iránt

Szó, mi szó igazán trendi fikázni a tüntetőket. Oldaltól függetlenül kígyót-békát kiabálnak rájuk, pedig nem is a föld legjámborabbjai. A Fityesz-KB központi napilapja mára rendelt „Dühösek és unalmasok” című vezércikke azért egy kicsit kilóg, még akkor is, ha tudjuk a szerző ab ovo nem lehet Szerető érzelmű a mozgolódókkal!
„A reakciók alapján azokban is csalódást keltett, akik nagyon is érdekeltek a kormányellenes mozgolódások sikerében. Ami ősszel – a legnagyobb hatást kiváltó, az internetadó elleni demonstrációk esetében is – elnézhető, bájos amatőrség, szervezetlenség volt a széles közvélemény szemében, mostanra bosszantó, reménytelen, modoros erőlködéssé vált” –írja. Ami még – tekintettel a tekintendőkre – el is megy, de az már, hogy: „Ne feledjük, a választók 2010 óta kétszer is minden figyelmeztetés ellenére úgy döntöttek, hogy a jelenlegi parlamenti ellenzék nemhogy kormányerőnek, de a hatalom természetes fékjének, ellensúlyának sem kell nekik.” már pofátlanság!

A tetű is Bogár – Hülye szóvicc után arrogáns pofátlanság

Bogár László: Banksztervilág című mai Álláspontja, így indul: „A címben szereplő angol szójáték a banker (bankár) és a gangster (gengszter) szavakból tevődik össze.”, ami akár szellemes is lehetne, ha nem könyökölne ki belőle a derék magyar sztereotípia. Bár az igazat megvallva, ha körbetekint a magyar ugaron Töröcskei és Matolcsy láttán tényleg van valami benne. Hogy nem egészen erre gondolt az a többiből kiderült. Ahogy a mondókája céljára is fényderűl: „először is arra van szükség, hogy egy társadalom tisztában legyen azzal a komplex szabályrendszerrel, amely meghatározza a létkarakter valódi minőségét, a család, az iskola, a munka világa és a média mint „megmunkáló” intézmények összehangoltan igyekezzenek mindent megtenni azért, hogy mind a megmunkálás, mind az összeillesztés a lehető legprecízebb legyen. A 21. század globális kapitalizmusát irányító erők azonban láthatólag nem ezt tekintik a meghatározó szerveződési elvnek. A két alapvető létkarakter a nyugatias modernitás létszerveződési modelljében a tőketulajdonos (tőkés) és a munkaerő-tulajdonos (munkás).”

Behind the curtians of 21st Century Orbanism – Nem csak véletlen a gondolati egyezés Thomas van Houtryve albumával sem

Mottó: Az az igazság, hogy „családi” körben az a változat járja: „Ne azt nézd mit tehet érted az Orbán, hanem azt, hogy te mit tehetsz Orbánért!”

Szerintem ez is ideillik: 

Igen arról van szó, hogy ártunk és qurmányunk potentátjai készülnek arra, amit úgy neveznek: „Február 11-e és 13-a között Mezőkövesden tartja a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja a közös évadnyitó frakcióülést”.

Ehhez előhangként értékelhető Rogán kijelentése, amit a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az MTI-nek adott múlt hétfői interjújában közölt: „A családon belüli vitákat családon belül is kell tartani”. A megmondó-emberek szerint ezzel nemtetszését fejezte ki amiért a párt vezetői az utóbbi hetekben a nyilvánosság előtt vitatkoztak a hivatalos irányról, a vezető politikusaik meggazdagodásáról, az „urizáló” életformájukról. Amihez Rogán Antal azt is mondta, „belső nézeteltérések mindig voltak a Fideszben is”, de ezeknek „megvoltak és ma is megvannak a fórumai”, „örülnék neki, ha ezeket használná mindenki”.

Nos a párhuzamokat félretéve, sőt még azt a pikírt megjegyzést is, hogy jobb, ha nem tudod hogyan készül a Hortobágyi-palacsinta, egy-két apróságot nem ártana megjegyezni Rogán szlogenje kapcsán.
Egyrészt nem éppen korszerű dolog a mai világban, mikor egyre többen lépnek fel a családon belüli disznóságok eltusolása okán.
Másrészt azonban igencsak hasznosnak látszik: akár a derék párttársai bunkó verbális és tényleges atrocitásairól beszélünk, akár a „családi” alapon fejlesztett maffia-ügyeletekre gondolunk! =))

Az alma meg a fája és más mesék – Egy „apróság” a Szakasits unoka kijelentéséhez

Magam is idéztem az LMP vezér, Schiffer András elgondolkodtató gondolatát a veszprémi választások kapcsán: „ha van egy valamennyi veszprémi ellenzéki párt szavazói számára elfogadható független jelölt, hajlandóak támogatni. Kiemelte, Török Gábor politológus, ha elindul, ilyen jelölt lehetett volna”. Volt még tovább is, de azt most hagyjuk.
Van egy érdekes mondat a Népszabadság mai „” cikkében: „a Jobbik Damm Andrea devizaügyekkel foglalkozó ügyvédet jelölte, miután az általuk lelkesen támogatott Török Gábor politológus visszalépett az indulástól.”.
Kicsit utánanézve ennek a nem fogunk Török-öt dolognak, akadnak érdekes momentumok:
Az egyik még 12 végéről: „Pártjuk potenciális államfőjelöltjeként tekintett a Jobbik vezérkara Török Gábor politikai elemzőre – tudta meg a hvg.hu jobbikos forrásokból. Novák Előd tagadja, hogy bármilyen jelöltként felmerült volna Török neve, de Vona Gábor pártelnök azt mondta, államfőjelöltként valóban szóba jött a politológus. Elemzői körökben eközben azt pletykálják, hogy Török Gábor Vonának ad tanácsokat. Ezt a politológus tagadja.”
A másik tavaly novemberből, mikor „Török Gábor politológus az újpesti időközi választás eredményén felbuzdulva ’belengette’, hogy Navracsics Tibor a választókerületben elindul az időközi választáson.”: „Az MTI szerint maga Vona Gábor jelentette be egy sajtótájékoztatóján, hogy: a Jobbik nem állít jelöltet a veszprémi időközi országgyűlési választáson, amennyiben Török Gábor megméreti magát.”!

6 hozzászólás

  • ezt ma kaptam:
    A 2014-es év legjobb közéleti mondatai ezek voltak. Top 10:
    >>
    >>
    >> 1.”Magyarország jobban teljesít!” (Orbán Viktor)
    >>
    >> 2. „Tolmácsot kérek!” (Vida Ildikó)
    >>
    >> 3. „Még soha nem drogoztam!” (Deutsch Tamás)
    >>
    >> 4. „A saját lábunkon állunk.” (Orbán Ráhel)
    >>
    >> 5. „Olyan vagyok már, mint egy plüssmackó.” (Kövér László)
    >>
    >> 6. „Ez nem csomag, you know, package!” (Matolcsy György)
    >>
    >> 7.”Elfeledkeztem 1 milliárd forint bevételemről.” (Mészáros Lőrinc)
    >>
    >> 8. „Neveket nem tudok, de utazni tudnék Amerikába” (Lázár János)
    >>
    >> 9. „Nem vagyok hajlandó szégyellni magamat azért, mert a szüleimtől kapott pénzből vettem egy házat.” (Szijjártó Péter)
    >>
    >> 10. „Magyarországnak azért nem megoldás a napenergia, mert nekünk esténként is szükségünk van áramra.” (L. Simon László)
    >>
    >> +1
    >> „A civileknek nagyon nincs közük ahhoz, mire költünk”
    >> (Matolcsy az MNB pénzének a költéséről)

  • most, hogy még Simicska se indul – egy percig nem volt kétséges, hogy kamu az egész durcizás, Simicska haja is bír korpásodni – nem mindegy, ki kit jelöl, támogat? azért 16 induló a másik oldalon, na, az se semmi! én bolhacirkusznak nevezném.

  • Ille István

    2015 január 5
    12:08 du.

    Tudod István engem ez a válalsztás egyébként egyáltalán nem érdekel; de a Szakasits unokát az egyik legkártékonyabbnak tartom (pedig nagy a verseny ebben a diszciplinában) a mai magyar politikában!

  • Fiúk,
    már egy előbbi alkalommal kérdeztem,hogy igaz-e,hogy a szakasits unokának volt egy felmenője,aki SS sturmbanführer volt és a háború után felrántották?Ha igaz erősítsétek meg.Ha nem akkor cáfolatot kérek!Ne hagyjatok ilyen tudatlanságban tengeni.

  • Gyuri10

    2015 január 5
    3:34 du.

    Én nem tudok ilyesmiről, de hasonló esetekről – még egy személyen belül is – hallottam. Lehet eszmeiségük nagyon más a módszereik annál hasonlóbbak. Orbán esetén mindent, ami ocsmány a két dologban sikerült egybegyúrni! =))