Napi szösszeneteimből – szakértők: Orbán a hibás a forint gyengüléséért

2015 január 8 11:04 de.3 hozzászólás

Új csőbehúzós szerencsejáték jön (divatba) – A bors.hu exclusiv értesülése alapján

„Kilenc év után, márciusban érkezhet újra hazánkba Putyin orosz elnök.” számol be a bors.hu, majd hozzáteszik: „Putyin három repülőgéppel érkezik Budapestre”.

AeroPutyin

AeroPutyin

KukucsPutyin

KukucsPutyin


de állítólag vezetni is szokott

Pilot Pilotovics Putyin

Pilot Pilotovics Putyin

Nos persze fennmarad a kérdés mire kell három gép?
Én úgy vélem biztonsági okokból: El lehet játszani a rosszakaratúakkal az Itt Putyin, hol a Putyin játékot! A szisztéma igen magas megbízhatóságát az itt a piros, hol a piros játék tapasztalatai is igazolják.
Nem, arra a kérdésre nem tért ki a hír, hogy Putyinból is három jön-e! =))

Majdnem jó a közmondás – Talán érhető, hogy miért nem papírozzák le a legfőbb tanácsadót

„Akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra” – tartja a mondás. S az az igazság, hogy nagy a valószínűsége, hogy az efféle gondolkodás rejti a magyarázatot az elmúlt év egyik legnagyobb dilemmájára. Különböző formában járódott (tudom mert körbejárták) körül az a kérdés: Who a fuck is Habony?

Ott van mindenütt, tüsténkedik, állandó bejárása – sőt belépője is – van ártunk és qurmányunk legfőbb potentátjaihoz. talán még irodája is van itt-ott, legalábbis pl. a parlamentben fogadóórákat tart. Azonban hivatalos kapcsolata egyetlen intézménnyel sincs. Az egy másik kérdés, hogy látható jövedelme sincs, de ez érdektelen. Mint tudjunk politikusaink legtöbbje hivatalos jövedelmei még zsebpénznek is kevés életmódjukhoz képest! =))
A dolognak egyetlen valóban érdekes vonatkozás a nemzetbiztonsági vizsgálat hiánya. S az, hogy valamiért ezt nem is nagyon forszírozzák. Pedig nagyon úgy tűnik – legalább is a Rogán-féle ingatlan-panamák kapcsán felcsillanó összefüggések erre látszanak utalni: Ahogy azt Kocsis Máté a nemzetbiztonsági bigottság alelnöke kifejtette Pápa Marianne Portik élettársa, aki egyben Habony Árpád nagybátyjának, Szetlik Ferencnek az özvegye is – lenne mit vizsgálni.
Felmerül a kérdés – több szempontból is -, hogy mit tudhat ez a Habony, hogy ennyire fut a szekere. Sőt az sem tűnik nagyon valóságtól elrugaszkodott kérdésnek: kinek az éjjeliszekrényén van jegyzetfüzet? =))

Propaganda és ami mögötte van – Hic & nunc ez a minimálbér, de más témában is utána lehetne számolni a dolgoknak

Ártunk és qurmányunk – egyre többe kerülő és méreteiben is növekvő – propaganda gépezete diadalként hirdeti, hogy „2014 vége előtt két nappal sikerült aláírni a kormánynak és az érdekképviseleteknek a bérmegállapodást, melynek értelmében: akárcsak idén, jövőre is 3500 forinttal nő a bruttó minimálbér”. Már az is egy kicsit árulkodó – bár a közlemények ezt is megemlítik -, hogy nettóban ez alig – na jó az alig szó nincs bennük =)) – 2300 forint pluszt jelent, de – lévén nem vagyunk újságírók, így nem borzadunk az elemi számtantól – rálehet fogni arra, hogy ez már %-számításnál csak így van. Rá lehetne fogni, ha nem számolunk, de az mfor.hu munkatársai számoltak:
Az elmúlt 5 – tudod Wazze 2010óta ez az ötödik évvége, amikor sor kerül(het) a minimálbér korrekciójára – alkalommal végrehajtott minimálbér-emelés együttesen:
Bruttó: 42,9% (73 500 – 105 000)
Nettó: 14,2% (60 236 – 68 775)
munkavállalói befizetendők: 173% (13 264 – 36 225)
munkáltatói befizetések: 42,9% (20 948 – 29 925)
állami bevétel: 93,4% (34 212 – 66 150)

Lehet ez a felvetés rámutat a lényegre – Legalább is elfogadhatatlannak tűnő magyarázatot ad az áruházak elleni támadásokra

Veress Jenő a Népszava publicistája elgondolkodott azon, hogy „Ha jól számoltam, legalább négy nyakszorongató szabályt hoztak eddig. A veszteség bezárással sújtandó tiltását, a vasárnapi zárva tartást és a házhoz szállítás tilalmát, meg a hatvanszorosára emelt élelmiszerlánc-felügyeleti díjat. Plusz a – kimondatlanul – megtorlási célú matricát, a budapestieknek, és a városszéli bevásárlóközpontoknak egyaránt kedveskedve”.
Két nagyon érdekes felvetéssel is élt:
Egyfelől; – s ezt akár meg is fontolhatják az érintettek – „azonnal bevezetném, hogy a törzsvásárlók és/vagy pontgyűjtők ajándékba kapjanak egy megyei matricát”.
Másrészt; – ez az amire azt mondom, hogy végre valaki rámutat a lényegre – nem tudom mennyire komolyan azt javasolja: „ezeket az áruházakat gondosan bontsák, és vigyék el, az alapokat törjék fel, és rekultiválják a helyét.” De nem csak az áruházak helyét, hanem mindazt, amit sok-sok milliárdért a környezet kialakítása érdekében elvégeztettek. De ne legyünk gonoszok, ne állítsák vissza az elhanyagolt lepukkadt roncs-telepeket és szemétlerakókat. Ha már Államfőnk annyira ráfordult a környezeti témákra: szántsák be a helyét, de ne sóval, hanem gyeppel vessék be és ültessenek fákat! =))

Bánjunk óvatosan az ítéletekkel – Körmendy Zsuzsóka meggondolatlan mondta

A Fityesz-KB központi napilapja mára rendelt vezércikkében „Rasszizmus és fejre esés” hord össze hetet, s havat. Elsőbb Bárdos gaz üzelmeiről rántotta le a leplet, majd Novák újévi bunkóságát próbálta kisebbíteni, de aztán ráfordult a célegyenesre és egy egészségeset szalon-zsidózott, persze a szalon is a mai átértelmezésnek megfelelő! =))
A budapesti zsidóság háza-táján szellemeskedve megjegyzi, hogy a dolog „azon a szervezeten is, amelyik vezető pozícióba emelte ezt az enyhén skizofrén életművészt” is üthet.
Nos, ami azt illeti akasztott ember házában kötelet emlegetni nem nagyon tanácsos, így ilyetén mondatokat egy olyan párt propagandistájaként felvetni, ahol többen is találva érezhetik magukat: Orbántól, Lázáron, Kövéren és Rogán át, Habony -ig! =))
Az én mondandómhoz nem tartozik szorosan, de meg kell állapítsam, hogy a derék firkász úgy fröcsög (persze így sokkal könnyebb), hogy meglehetősen tudatlan és tájékozatlan a zsidó vallás elemi dolgaiban!

Ki másol kiről? Vagy központi előírás? – Az 5számú már megint magából indul ki

Már a mno.hu mai vezércikkét körberöhögő írásomban is említést tettem a szerző témában tanúsított nagyfokú ismeret és tájékozódási hiátusára. Akkor még nem olvastam Kereszt-papi üdvöskéjének mára rendelet Álláspontját. Esküszöm, mint két iker. A két írás nem csak gondolatiságában, de megfogalmazásában, még félmondataiban is egy és ugyan az. Ha nem tudnám, hogy Zsótinak egy csinos felesége van még együtt iheléssel is meg lehetne őket gyanúsítani. Bár tartok tőle, hogy sokkal inkább központi utasítás nyomait fedezhetjük fel ezekben az irkodmányokban.
Azonban Bayer – ő eddig sem csinált problémát abból, ha vad antiszemita kirohanásra vágyott – elengedte magát. Sajátos – egy frászt sajátos, ez minden amit fel tud mutatni – kicsavart logika mentén, mint a hülye férj egy használt kotont lóbálva obégat és von le bugyuta, de annál aljasabb következtetéseket, hogy: Radnóti Zoltán rabbi Schwezoff Dávidot „kétes származásúnak” nevezte.
Persze sokat megmagyaráz a dologban, hogy Schwezoff Dávidot hitközségi berkekben Zoltai Gusztáv „embereként” tartják számon, annak a Zoltainak, aki (párt)állami pribéknek állt a közelmúltban! =))

Nincs itt kérem semmiféle ellentmondás – A Financial Timesban arról, hogy miért szerepel gyengébben a forint

„Hungary suffers additional political risk, especially from its track record of authoritarianism” idézi William Jackson-t (senior emerging markets analyst at London-based Capital Economics) Kester Eddy, a Financial Times régiós szakírója „Forint’s slide confounds Hungary’s positive economic data” című post-jában beyondbrics blogjában.
A szerző vitába száll az MTI által hirdetett „is currently on a ‘stable and predictable path’ as a result of the changes in economic policy implemented (in large part by himself as then economy minister) since 2010 – the year the Fidesz government of prime minister Viktor Orban regained the reins of power.”.
Nos úgy vélem, hogy téved. az bizony igaz, hogy a gazdaságunk és az ország „Orbán-kormány intézkedéseinek köszönhetően stabil és kiszámítható pályán halad”. Egyértelműen „Orbán-kormány intézkedéseinek köszönhetően” és „stabilan és kiszámíthatóan” haladunk a totális csőd irányába! Amit, ha finoman is, de az írás egyértelműen okadatol is!

Tudatlanság, újságíró a neved – Elhunyt Lasztovicza Jenő fideszes képviselő

A vg.hu Közélet rovatában számol be „Meghalt egy fideszes képviselő, nincs kétharmada a Fidesznek” címmel számol be a képviselő halálával beállt helyzetről.
A portál így vélekedik: „A képviselő egyéni listáról jutott be a Parlamentbe, vagyis a megüresedett helyére időközi választást kell kiírni. Ez azt jelenti, hogy a veszprémi időközi választásig 197 fős a Parlament, vagyis 132 mandátumra volna szükség a kétharmados többséghez. Csakhogy Lasztovicza halálával a Fidesz-KDNP frakciók létszáma ideiglenesen 131 fősre csökkent.”.
Ez így majdnem igaz. A tavalyi választásokon Lasztovicza Jenő, Fidesz-KDNP jelöltjeként a tapolcai (Veszprém 03-as OEVK) egyéni körzetben nyert, és így lett a országgyűlési képviselő.
Olyan, hogy „egyéni lista” a magyar választási rendszerben nincs, még csak hasonló (ilyennek nevezhető) sem. Egyes rendszerekben akad olyan, amit pongyola megfogalmazásban akár így is titulálhatnánk.
Hacsak! Hacsak nem arra gondolt a derék újságíró, hogy az új állampárt környékén minden képviselőjelölt Orbán listájából bújt elő! =))

3 hozzászólás

  • egy másik:
    Madarat tolláról…

    Eltűnt a gáláns emlékgyűjtő

    „Nem veszi fel a telefont, és az e-mailekre sem reagál egyelőre az a felhasználó, aki megvette Orbán Viktor csokipapírját a Vaterán” – számol be az Origo arról, hogy mi lett a sorsa az aukciónak.
    A miniszterelnöki ereklyét az Országgyűlés ülésterméből Ikotity István, LMP-s képviselő csempészte ki és bocsátotta aukcióra 10ezerért, de több mint 250ezren ütötték le.
    „Nem reagált az e-mailekre, és a telefonját sem veszi fel” – panaszkodott az Origónak a politikus, s reményét fejezte, hogy ez még megváltozik.
    Mint ismert „Az aukcióból befolyt összeget a dohányipari szakszervezet számára ajánlotta fel, amely elkülönített számlán kezeli majd, és az új törvények miatt munkájukat elvesztő dolgozók támogatására fordítja majd a pénzt.”.
    Nos azt hiszem itt van az eb elhantolva. A derék Orbán-fun méltó akart lenni daliás 2/3istenéhez, aki – mint tudjuk – nemes célokról csak pofázni szokott, cselekedni nem! =))

  • ja és ez:
    Várkonyi-apó és a kiutasítás

    Ha már Rákosi érás történet és barátai, egy másik cimboráját is emlegethetné

    Hálát adok az égnek, hogy – bár a többi firkász ezerrel megteszi – nem a négy kiváló karikatúrista és további 8ember halála kapcsán próbál elmélkedni, alaptalan vélekedései mentén.
    Nem – legalább is egyelőre – az amerika-politikánkat tűzte – „Már vénülő szememmel…” – tollhegyre. Néhány triviális megállapítás után kiutasítási story-kat kezdett emlegetni a Rákosi érából. A „Standard telefongyár akkori pesti igazgatóját, Robert Vogelert” ért attrocítások mellett mesélget a francia kulturális attasé, Francois Gachot (akihez – úgy emlékszik – valamiféle baráti kapcsolódás féléje is volt) majdnem kiutasításáról.
    Hamár Rákosi-éra, Párizs és kiutasítás, valamint a barátok: talán írhatna egyszer a valóban barát – a volt TV-sztár és volt képviselő bácsikája – Párizsi hányattattásáról is! =))