Rejtelmes vízióim

2015 január 10 8:00 de.30 hozzászólás

Nincsenek mentálhigiénés problémáim, sem elmebajra utaló pszichoszomatikus rángásaim, csak most tetszik tudni egy kicsit én is szabadjára engedem a fantáziám. E sorokat tehát ne tessék annyira komolyan venni, mert ez az írás egy vízió, egy fantazmagória, amolyan ébredés után hamar szertefoszló rossz álom csupán.

Nosza, vágjuk is bele rögvest és ízibe, a mi kis fejszénket a nagy fa közepébe.

Amint azt először a Welt am Sonntag német vasárnapi lap is hírül adta, Angela Merkel német kancellár valóban budapesti látogatást tervez. A Merkel és Orbán-tárgyalás pedig az MTI értesülései szerint, február másodikán lesz. Tiszteletére egy civil tüntetés is lesz, csak látva a sok-sok Uniós zászlót, a szándékot nehogy a drága jó kancellár-asszony félreértse, azt gondolván: – nofene, ezek tán’ csak nem ki szeretnének lépni az unni jóból?

Több magyar lap is tudni véli, hogy Angela Merkel azért szeretne a magyar miniszterelnökkel tárgyalni, mert köztudott, hogy márciusban kerül napirendre az Oroszország elleni szankciók első meghosszabbítása.

Mint anno egykor a Torgyán doktor volt, most tehát Orbán Viktor lett a mérleg nyelve. Merkel kancellár-asszony pedig, gondolom én, majd jól körbeudvarolgatja Orbán Viktort, mert igaz, hogy ő csak egy kis ország miniszterelnöke, ám most mégis rajta a világ szeme, s tőle függ egy Európát érintő nagy ügy sikere, hogy történetesen sarokba tudják-e szorítani a nagy orosz medvét, avagy sem. Reszkess hát Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, mert Orbán Viktor kezében a te életed!

Aztán ugye, Angela Merkelnek, mint a világ egyik legbefolyásosabb emberének aggodalomra adhatnak okot a magyar miniszterelnök Nyugatot bíráló kijelentései, a keleti országokkal való már-már nyílt és leplezetlenül szemérmetlen szemezgetései, no meg ne feledjük hazánk kormányának több vezető politikusa is kendőzetlenül értekezett már olyan víziókról, lásd Kövér házelnök urunkat karácsony-tájt az Echo-tv-ben, miszerint Magyarországnak szép lassan és sikkesen, ki kéne somfordálnia a már erejét vesztett s gyengélkedő Európai Unióból. Mert az Európai Unió egy több sebből vérző haldokló beteg, amely szövetség szerintük már a csak a végnapjait éli, és kudarcra, bukásra van ítélve. És tegyük hozzá, hogy ezt a víziót, ha aznap éppen elgurult a gyógyszerük, ők akár még komolyan is gondolhatják.

A Népszava hírportál szerint, igaz, hogy a pontos dátumot ugyan még ők sem tudják, de az már biztos, hogy Angela Merkel után Vlagyimir Putyin orosz elnök is tiszteletét teszi Orbán Viktor magyar miniszterelnöknél. Putyin elnök legutóbb a Gyurcsány-kormány idején, 2006. február végén járt Budapesten, méghozzá az üzleti kapcsolatok megerősítése céljából. Tudom, ellenzékben az akkor még egy másik Fidesz volt…

De mi van akkor, ha Putyin úr nagy ívben tesz az Európai Unió országa ellen tervezett szankcióira, és történetesen nem azok miatt akarja körbezsongani Orbán Viktort, hanem most is a két ország közös üzleti kapcsolatairól szeretne tárgyalni?

Halkan jegyzem meg, hogy 2015. január 1-jétől megkezdte működését az Eurázsiai Gazdasági Unió. Oroszország, Belorusszia és Kazahsztán által alapított szövetségi rendszerhez csatlakozott már Örményország, de egy későbbi csatlakozást illetően kifejezte érdeklődését Kirgizisztán, Tádzsikisztán, és Üzbegisztán is.

Mostantól tehát már van más alternatíva is hazánk EU-s tagságával szemben. És figyelem, mert most jön az én vízióm! Mi van akkor, ha Putyin elnök azért jön Budapestre, hogy felajánlja Orbán Viktor részére, hogy legyen az ő szövetségese, és hogy csatlakozzon az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz? Mi lesz akkor, ha Putyin netán több pénzt, szépet és jót ígér Orbán Viktornak, mint az Európai Unió? Vajon képes lesz ellenállni a kísértésnek?

És felcsillan a remény, hogy végre beteljesülhet Orbán Viktor nagy álma, aki már régóta vallja, hogy az EU-n kívül is van élet, s rábólint az ajánlatra. Megteheti, hiszen ehhez csak kétharmados felhatalmazás kell, amit a Fidesz szerintem simán keresztülvisz a magyar Parlamenten, s lefogadom, hogy azt a törvényt még a Jobbik is megszavazza. Ne feledjük, hogy a Fidesz-kormány tagjainak többsége mindeddig csak attól félt, ha kilépünk az Európai Unióból, az Magyarország gazdasági összeomlásához vezethet, és hazánk elszigeteli magát.

Igen, már van más alternatíva. A kocka fordult, és el van vetve. Innentől kezdve a mi sorsunk is Orbán Viktor gerincétől függ.

Hölgyeim és Uraim! Önök az én rejtelmes vízióimat olvashatták.

30 hozzászólás

  • nos, mivel Orbánnak se gerince, se gátlásai nincsenek, a kérdés már nem is kérdés.
    illetve, mégiscsak: mi a francot fogunk nekik exportálni, és még inkább, mi a francból fogjuk megfizetni az importot? mert hát az ilyesféle gazdasági kapcsolat – pláne ezekkel a hátasztán-országokkal – kétirányú szokott lenni…
    ráadásul ott van még Örményország is, akivel jelenleg még diplomáciai kapcsolatunk sincs, hála a baltás barternek.
    Géza barátom, még csak azt sem mondhatom, hogy valami megfeküdte a gyomrodat, és rosszat álmodtál.
    az esélyein jók, hogy ugyanebből az álomból ébredjünk fel mindannyian.
    igaz, a birkáknak oly mindegy, hogy melyik gazda füvén legelhetnek, a lényeg az, hogy legyen.

  • Bogdán Géza

    Örményország kedves István Barátom szerintem nem akkora áthidalhatatlan probléma, amelyre a mi okos vezérünk ne találna megoldást. Majd meghirdeti az Eurázsiai Gazdasági Unió népeinek barátságát, és velem együtt Te is megfogsz lepődni, ha a mi vezérünk hívószavára majd Azerbajdzsán is csatlakozik a közösséghez.
    Azt mondod, hogy rosszat álmodtam és valami megfeküdhette a gyomrom? Bárcsak úgy legyen! Azt könnyebb lenne kezelni, mint a Fidesz-kormány tagjainak és vezérének unióellenes agyrémeit kikúrálni. Az a kór szerintem sokkal veszélyesebb, egy rossz álom, vagy egy gyomorrontás.

  • Bogdán Géza: drága barátom, ugyan, mit ajánlhat fel Putyin a „továris, konyec” után Orbánnak a vélhetően kieső euromilliárdok helyett, amikor neki is kilóg a segge a gatyájából?
    Arról az apróságról nem is beszélve, hogy anno nem véletlenül települtek ide a német autógyárak, egyfajta gazdasági köldökzsinórt képezve, áttételesen némi elköteleződésre ösztönözve Magyarországot.
    Hiába kötött stratégiai szerződést Népünk Boldogsága velük, pontosan tudják, hogy adott esetben ez Orbánnak szart se jelent. Rendben. mi történhet? Max. kivonulnak az országból – nem nagy kunszt – és Orbán törölgetheti a csöpögő orrát a Nándorfehérvári terem függönyébe.
    Ami Örményországot illet: akkor Orbán nem ismeri az örményeket…

  • Bogdán Géza

    István Barátom, nem lehet senki olyan szegény, hogy ígérni ne tudjon.
    Lehet, hogy tévedek, de én úgy gondolom, hogy egy olyan ország, amelyik úgy tele van fontos és jól eladható nyersanyagokkal, azt olyan egykönnyen nem lehet két vállra sem fektetni. Nagy előnyük még az EU.-val szemben, hogy az ő országaik lakossága erősen fanatizált, vezetőik legfőbb fegyvere pedig a korrupció.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%A1zsiai_Gazdas%C3%A1gi_Uni%C3%B3

  • Bogdán Géza: ja, tele van. Csakhogy, Gézám, részben kitermelési gondjaik vannak, részben meg az olaj és gáz ára – meg az embargo – padlóra teszi őket, mivel exportjuknak ez az alapja. Belföldön meg egyiket sem lehet megenni. Az éhes fanatizált is előbb-utóbb az éhségére fog koncentrálni, nem a jelszavakra.

  • Bogdán Géza

    István Barátom, nem mondom, hogy nálam a bölcsek köve.
    Lehet, hogy Neked van igazad.
    Azonban mentségemre szóljon, hogy e kérdésről másoknak is vannak hozzám hasonlóan víziói.
    http://koznaplo.blog.hu/2015/01/07/orbanek_alaptevedesei_az_orosz-ukran_kerdesben

  • Géza:
    .
    „..egy olyan ország, amelyik úgy tele van fontos és jól eladható nyersanyagokkal, azt olyan egykönnyen nem lehet két vállra sem fektetni…”
    .
    – Nézd, ha annak az országnak a gazdasági szerkezete végzetesen eltorzult, és irgalmatlan belföldi korrupció gyilkolja őket, akkor lehet ott akármilyen gazdag telér, semmire nem lesz jó.
    .
    Az ásványi érc magától nem fog kiugrani a hegyből, nem fog letisztulni, és nem fog elgyalogolni a legközelebbi, gazdaságosan üzemeltetett olvaszóüzemig. Egy korszerű gép sem fog össdzeugrani a már feldolgozott fémanyagból.
    .
    A fosszilis energiahordozókkal ugyanez a helyzet. Ha egyszer nem épül elegendő kitermelő egység, finomító, tároló, nem elegendő a szállítókapacitás, nincsenek alternatív útvonalak, elavult, sz…r technológiával megy a kitermeléstől kezdve a végső felhasználásig minden, és ha még mindezt megfejeli a szakszerútlen kezelés és korrupció, akkor lehet ott a világ legnagyobb készlete, az sem ér lófütyköst sem.
    .
    AZ, hogy egy ország gazdag valamilyen természeti erőforrásban, nem vonja automatikusan maga után, hogy ott kitör a Kánaán. Nem csak Oroszország jó példa erre, de Afganisztán is, ahol 2009- től bizonyított, hogy tele van értékes ásványi anyagokkal, ehhez képest, semmi nem történt ezek kihasználására. Ott a mai napig kőkorszak van, és így is marad.
    .
    De rengeteg példa van még.
    .
    Kicsit off, de elkerülhetetlen:
    .
    – AZ amerikai palagáz- és olajkitermelés lehet, hogy drágább, mint a hagyományos, DE: nem kell nekik fizetni a transzatlanti, vagy még távolabbi szállításért, sem ennek a biztosításáért, sem a nyersanyag kirakodásáért az amerikai kikötőkben, meg még vagy ötszázmillcsilliárd 🙂 egyéb dologért sem, amiért fizetniük kellett eddig.
    .
    És itt jön be, hogy miért érdemes drágábban kitermelni a palagázt és olajat, mint mondjuk, továbbra is exportálni a tengeren túlról, vagy BÁRHONNAN.

  • Bogdán Géza

    Eldrad!
    Afganisztán egy szegény ország, és nekik, szemben az Eurázsiai Gazdasági Unióval, nincsenek erőforrásai a természeti kincseik kiaknázására.

    Ami pedig a korrupciót illeti, nos, a mi országunk rá a legjobb példa, hogy a mérhetetlen korrupció ellenére is lehet egy ország gazdaságilag sikeres. Hány de hány neves közgazdászunk vizionálta az Orbán-kormány és velük Magyarország gazdasági összeomlását és totális pénzügyi csődjét. Bekövetkezett? Nem. Azt kell mondjam, hogy az Orbán-kormány korrupt gazdaságpolitikája sajnos sokkal „versenyképesebb”, több profitot képesek kiaknázni, mint sok más hozzánk hasonló kaliberű, becsületesen adózó országai. Aztán a tűzhöz közel állók visszacsepegtetnek valamennyit az államkasszába, a becsületesen adózó cégeket pedig megfojtják az adóterheikkel. Működik ez a torz modell? Igen. Jelenleg a kormányunk egy újabb rezsicsökkentést jelentett be, a fanatikusok pedig majd örülnek, és dicsőítik Orbán Viktort. Hányan követelték a NAV elnök-asszonyának lemondását? Történt az ügyben bármi is? Nem. Vida Ildikó még mindig a posztján van.
    Szóval, én úgy gondolom Eldrad, hogy az én víziómnak sajnos van valóságalapja. Már csak azért is, mert Orbánék már tisztában vannak vele, hogy szorul a nyakukon a hurok, így ha átnyergelnek a Putyin-féle gazdasági közösségbe, úgy onnantól kezdve már senki sem firtathatja és kérheti számon az ő vagyongyarapodásuk eredetét, így az esetleges EU-s felelősségre vonást is elkerülhetik.
    De mondom, ez csak vízió csupán…

  • Géza:
    .
    „…Afganisztán egy szegény ország,..”
    .
    – Az, de ezzel nem az ország vagyoni helyzetére akartam referálni, hanem ez egy extrém példa volt arra, mi van, ha tele van egy ország értékes ásványi anyagokkal, de senki- semmi nem tesz ezek kiaknázása érdekében semmit.
    .
    „…2015. január 1-jétől megkezdte működését az Eurázsiai Gazdasági Unió…”
    .
    – Semmire nem jó, belső feszültségekkel már eleve tele lévő bábszervezet. Afféle „protest” a jól működő euro- atlantiakkal szemben. Most, ezzel összeáll pár, totál lúzer, irgalmatlanul korrupt, végzetesen eltorzult gazdasági szerkezettel rendelkező diktatúra. Na és.
    .
    „..az én víziómnak sajnos van valóságalapja…”
    .
    – Nem állítottam, hogy nincs. Amiről én írtam, az a végzetesen eltorzult gazdaságokkal rendelkező, fekete- afrikai szinten korrupt gazdaságokról szól.
    .
    Orbánisztán immár fekete- afrikai szinten korrupt, de a gazdasága még messze nem rendbehozhatatlan. Ez a gazdaság strukturálisan nincs végzetesen eltorzulva (nem úgy, mint az orosz, az azeri, vagy a többi ottani), nem ez a baj a magyar gazdasággal.
    .
    Egy ország gazdasága egyébként akkor is működhet viszonylag jól, ha maga az államhatalom egy maffia, és a leghitványabb korrupt söpredékből áll. Hogyan? Hát úgy, hogy a tőke egy része magánkézen, DE NEM AZ ÁLLAMMAFFIA bratyijainak kezén van, hanem valami független szereplőében. Attól, mert az adott ország elosztó- begyűjtő rendszere tönkrement, attól, hogy a gazdaság egy része nem hogy inproduktív, de veszteséget termelő, attól még a jelen lévő, jól szervezett magáncégek prosperálhatnak.
    .

    Erre extrém, de érthető példa, pl. valamelyik pucér seggű afrikai nyomorkatlan, saját náci népvezéreik által félhalottra éheztetett lakossággal. Oda települ egy bazi nagy brit, indiai, kínai, francia, stb. áruház valamelyik, a diktátori maffia, és az ezekhez tartozó arisztokrácia, valamint az állammaffia apparátus és ezek kiszolgáló intézményeinek dolgozói által lakott városba.
    .
    Ezeket fogja áruval ellátni.
    .
    Jól fog menni az üzlet, adót is fizetni fog az az áruház, szóval, ez egy biztos, stabil jövedelemforrása a náci népvezéri állammaffiának. Ha több ilyen kereskedelmi egység települ oda, még jobb. Addig fog jól működni ez, míg a népvezérek nem akarják lenyúlni ezeket az üzleti egységeket. Van ám ilyen is.
    .
    Amikor „végzetesen eltorzult gazdasági szerkezetről” beszéltem, akkor nem az aprócska, jelentéktelen magyar gazdaságra gondoltam, hanem olyan tipikus tünetegyüttesekre, mint amilyen az orosz gazdaság. Hogy ez miért végzetesen eltorzult, azt egyfelől már máshol leírtam ezen a fórumon, másfelől jó elemzések vannak erről a PORTFOLIO – ban, ott keresd.
    .
    És az nem az ilyen orkbánviktorokról, vidaildikókról, meg rablóbandájukról szól, elhiheted. Na, üdv:
    .
    E.

  • minek egy hozzaszollas ha nem kozlik ?

  • Christopher Adam

    haas,

    melyiket nem közöltük? Kis türelem, mert minden hozzászólás először moderálásra vár. Amint átolvasta a moderátor megjelenik az oldalon.

  • haas: miről is beszél? spamban semmi, lomtárban semmi. talán nem nyomta le az ENTER-t 🙂

  • Horváth Béláné

    Kedves Bogdán úr!
    Én se a politikához, sem a gazdasághoz nem igen értek. Én csak próbálok naponta tájékozódni, mint mondják: a vett malac, meg érzem a bőrömön a napi történéseket és még templomba se fogok járni vásárlás helyett. Igen nagyon remélem mindezek tudatában, hogy sem Önnek, sem azoknak, akik ilyesmit vizionálnak nem lesz igazuk. Sőt nagyon kérem csak suttogva mondják, hogy Orbán meg ne hallja véletlenül:(
    Én mai eszemmel, nem fiatal ugyan, de úgy gondolom, hogy attól rosszabb talán már nem is jöhetne, Orbán attól rosszabbul már nem is dönthetne! Ettől mentsen meg bennünket Putyin, remélem más lesz látogatásának célja!!!

  • Nem vízió ez. Ha valóban meglépi, Ukrajna sorsára jutunk. Mert elképzelhetetlennek gondolom, hogy ma, Magyarországon ne lenne ez ellen az elképzelés konkrétan népfelkelés. Én úgy gondolom, épeszű ember nem gondolja komolyan, hogy egy ásványkincsek birtoklására épült gazdasági véd és dac-szövetségben, 7 %-nyi GDP-t előállító mezőgazdasággal és ásványi kincsek híján nem lennénk egy lábtörlőnek használt külváros…

  • Teri: azért van még remény
    http://civilhetes.net/kulfold/alig-egyhetes-de-maris-temetik-putyin-eurazsiai-uniojat
    javaslom Erdélyi Péter elemzését is elolvasni.

  • Teri:
    .
    „..elképzelhetetlennek gondolom, hogy ma, Magyarországon ne lenne ez ellen az elképzelés konkrétan népfelkelés…”
    .
    – AZ egykori Magyarországon, a mai OrKbánisztánban SEMMI ELLEN nincs népfelkelés. Nézd már meg, mit művelnek ezek az állatok, mármint az állammaffia és holdudvara évek óta, és semmi.
    .
    „…épeszű ember nem gondolja komolyan, hogy egy ásványkincsek birtoklására épült gazdasági véd és dac-szövetségben, 7 %-nyi GDP-t előállító mezőgazdasággal és ásványi kincsek híján nem lennénk egy lábtörlőnek használt külváros…..”
    .
    – Az átlag magyar gazdasági műveltsége kb. annyi, mintegy vödör döglött molylepkéé. Azoknak magyarázhatja bárki az ennyire egyszerű gazdasági defekteket is, semmit nem fognak megérteni belőle. Annyit értenek, hogy a Vezér, aki Harcol folyamatosan a Kizsákmányoló, Rabló, stb. Nyugat ellen, most az oroszokat jelölte meg, mint az igazság Fő Letéteményeseit. Hogy ez mekkora állat marhaság, az megint csak nem jön le, mert a Vezér akinek barátja, az csakis a Jót képviselheti. Kb. ennyire egyszerű az átlag gondolkodásmentes mentális vegetálás.
    .
    Mindenkit gyűlölni kell, aki jobb, sikeresebb, szebb, stb. Nem olyan bonyolult ez.
    .
    István:
    .
    – Az Eurázsiai Unió egy rossz vicc. Döglődő, ultra- korrupt, végzetesen eltorzult gazdasági strukurákkal rendelkező, egymással is komoly fasírtban lévő diktatúrák „gazdasági szövetsége”. Hagyjuk már.

  • Bár ne legyen igazam de Orbán van annyira idióta hogy ha Putyin haverja megkéri,rögvest szalad kezét-lábát összetörve az Eurázsiai Unióba.Azt fogja a szerencsétlen gondolni,ott majd minden ország úgy fog táncolni neki ahogy ő húzza a nótájukat.Nem fogják megdorgálni,nem kell a szőnyeg szélére állnia,stb…,mint az EU-ban.Orbán azt képzeli,nélküle összeomlana a világ.Olyan még véletlenül sem fordul meg a Grazban kezelt eszében hogy mi oly kicsi ország vagyunk hogy a világon sokan azt sem tudják egyáltalán létezünk.Habár….Az utóbbi években mióta Orbán a hatalom rettenhetetlen megtestesítője,elég szép hírnévre tettünk szert.Az is igaz ez a hírnév a mi szégyenünk ugyebár! Egyik amerikai ismerősöm mondá hogy bizony Orbánon röhögnek sokszor mert nehezen képzelik el egy miniszterelnökről hogy ennyire buta,önző és ostoba tud lenni.Azon meg csak csodálkoznak hogy lehet ő még hatalmon hiszen világraszólóan korrupt a haverjaival együtt.Mit is mondhatnék erre neki vagy a másik szintén amerikai ismerősömnek? Azt hogy úgy kell nekünk ha hagyjuk!Mert ezt mondják és valahol igazuk van.
    Kedves Géza! Nem mondanám biztosra hogy Ön vizionál!Orbánról bármit eltudok képzelni!

  • Bogdán Géza

    Kedves Horváth Béláné Úrhölgy!
    Nekem sincs semmiféle érdemi ráhatásom a politikára, mert nem vagyok sem a Fidesz-kormány tagja, de még ellenzéki politikus sem vagyok, hogy az aggályaimat és a vízióimat a magyar Parlamentben mondhassam el.
    Ami pedig az én vízióimat illeti, nos, Orbán Viktor miniszterelnökünk bármire képes, akár az általam felvázolt verzióra is. Ezt abból hiszem, mivel mondott ő már sok mindent a politikai pályafutása során, és sajnos már olyasmi is előfordult nála, hogy önmagát cáfolta meg. A mi miniszterelnökünk tehát egy szélkakas, aki a jellemét illetően teljességgel kiszámíthatatlan. Rosszabb, mint az időjárás. Íme:
    http://youtu.be/NtKwEovr5Wo

  • Bogdán Géza

    Kedves Teri!
    Egyetértek. Bizony, akkor sajnos mi is könnyen Ukrajna sorsára juthatunk. Itt most sok múlik Orbán Viktor magyar miniszterelnök döntésén.
    Mihail Gorbacsov szerint, az Oroszországot sújtó EU-s gazdasági szankciók miatt akár még Európa is éghet.
    Emlékszik rá, mit mondott Vaclav Havel Orbán Viktorról 2002-ben?
    „Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.”
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20150110-gorbacsov-haboruval-riogatja-europat.html

  • Bogdán Géza

    Kedves Vadász Ili!
    A hozzászólása minden betűjével maximálisan egyetértek!
    Igen, ahogy azt ebben az írásomban is felvázoltam, Orbán Viktorról sajnos én is bármit eltudok képzelni.
    Azt pedig, hogy Orbán Viktorról mi a véleménye sok európai politikusnak, azt mi sem példázza jobban, mint a Charlie Hebdo elleni támadás kapcsán az őt oda meghívó francia elnököt ért kemény kritikák és bírálatok. Íme:
    http://www.hir24.hu/kulfold/2015/01/11/orban-miatt-magyarazkodnak-parizsban/

  • Horváth Béláné

    Én is el tudok róla mindent képzelni, az nagyon enyhe kifejezés, hogy szélkakas:(
    Ma a Le Monde föltett egy kérdést:
    Mit keres Orbán, Lavrov és Davutoglu egy sajtószabadság mellett szervezett tüntetésen?

    http://tinyurl.com/l4xfx2s

    Remélem nem csak nekik tűnik föl Orbán viselkedése. Talán Merkel is azért jön hazánkba…?? Jó lenne!

  • Horváth Béláné: a viselkedése az Elysée palotában is feltűnhetett.

    igencsak hozta a szokásos bunkó formáját a csuti tahó!

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    most dícsérem „zorbánt”, mivel (KIVÉTELESENÖ van rajta nyakkendő, (SŐT MEG IS KÖTÖTTÉK). Igaz, a zakója nyitva, mint a cQrvák va..ga, ezenkívül a zsebébe nyúl, nem tudom, mit igazít? Talán a családfáját?!
    Tahó, mindenképpen.
    Dícséretre érdemes(?) legalább nem nyitott inggel állt be a sorba.
    Istenem, miért kell nekünk szégyenkeznünk?! Nemcsak a viselkedése, a kijelentései, s főleg idióta intézkedései miatt.
    *
    Egy ilyen „lénytől” függ(ne) a mi EU-s tagságunk?
    „Köszönet a sok idiótának, akik rá szavaztak”, most nagyon mérges vagyok, sőt dühös és mélyen elkeseredett.

    Egy ilyen önjelölt király – elképzeltem (bár NE tenném), nyitott inggel, zsebre dugott kézzel, családfáját izgazgatva, viselné országunk hiteles történelmi koronáját?!

    Téves, beteges elképzelése szerint az a kényszerképzete, ha már feltolja magát a Budai Várba, sőt Lovardája is lesz, akkor „nekije” minden meg van engedve, elvileg ő országunk vezetője. Jól bebetonozta magát. Köszönet a sok idiótának, akik rá szavaztak, meg a rothadó narancsra.
    A létünk, az életünk egy ilyen „lénytől” függ!????

    Most nem tudom eldönteni, hogy sírjak-e vagy kétségbe essek?!
    (( 🙁 )) vagy (( :O ))
    Nevetni sem okom, sem ingerem. Félek, ez az állapotom sokáig tart még.
    G.B.

  • G.B: szerintem a másik keze is a zsebében van.
    amúgy közel jársz az igazsághoz: minden pillanatban meg akar bizonyosodni arról, hogy milyen tökös legény is ő!

  • Bogdán Géza

    Kedves Horváth Béláné!
    A hivatalos verzió szerint, Angela Merkel német kancellár február 2.-án azért jön Budapestre Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tárgyalni, mert márciusban lesz esedékes az EP.-ben az Oroszországgal szemben bevezetett EU-s szankciókról szóló döntés meghosszabbítását megszavazni.
    Persze vannak olyan víziók is, hogy Angela Merkel azért jön Budapestre, hogy menessze Orbán Viktort.
    http://hirhatar.com/angela-merkel-alighanem-azert-erkezik-budapestre-hogy-menessze-orban-viktort/

  • Bogdán Géza

    És kedves Ille István Barátom, ha jól megfigyeljük a képen, akkor láthatjuk, hogy Orbán Viktornak nem csak zsebben van a keze, hanem még be sincs gombolva a zakója. Egyedül neki nincs. Az pedig bizony egy súlyos protokoll-vétségnek minősül.

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    régen rossz az, ha egy „pasi” azzal bizonyosodik meg a férfiasságáról, hogy MÉG NEM VESZÍTETTE EL A BÜSZKESÉGÉT?
    (( 🙂 ))
    Véleményem szerint a férfiasság nemcsak a szerszám meglététől és hatékonyságától függ. Kellenek „ahhoz” sok más dolog is: jellem, korrektség, kiállás, ész, hatékonyság, segítőkészség, lojalitás, munkabírás akár ésszel, akár fizikailag stb. stb. s főként szeretet. Emberszeretet, no meg tisztelet – s egyébként kémia, ez ugye akkor, ha hölgy van a közelében.
    De ez a viselkedés, ahogyan döbrögi folytonosan a slicce körül kotorászik?! Undorító, sőt kimondom: visszataszító, sőt hányingert keltő.
    Furi, hogy erre a sleppjének egyetlen tagja sem figyelmeztette önjelölt királyunkat. Kíváncsi lennék arra, ha fején „lenne a korona” – remélem ezt soha nem éljük meg, akkor is kotorászgatnak?! Mátyás királyunk, István királyunk sem tette. Legalábbis egyetlen leírásban, festményen, sőt filmben, egyéb előadásban sem láttam.
    *
    Túl nagyok az elvárásaim?
    Lehetséges.
    Egy miniszterelnökről van szó!
    *
    (Zárójelben jegyzem meg, OTT VOLT a HÁZNÁL! Elképzelhető, hogy már ki is rúgta? Egy felcsúti önjelölt királynak nincs erre a képzésre szüksége?! – Bólinthatnák erre, de nem teszem, azért sem!) Jó lenne, ha pribékjei olvasnák és tolmácsolnák, csak jó lenne órákat venni az alábbi hölgytől. Döbröginek épülésére szolgálna és nekünk sem kellene szégyenkeznünk.
    *
    A protokoll? No igen, ajánlanám „zorbánunknak” az ide áthozott tanárt: Görög Ibolyát és az elérhetőségeit, felkészültségét igazoló iskoláit stb. stb..
    A G-Protokoll Bt. ügyvezetője
    Két diploma Külkereskedelmi Főiskola, Budapest Információs Rendszerszervezési Intézet, Moszkva
    Nyelvtudás angol, orosz, német és francia (egy kicsit)
    Előadói minősítés 2008-tól a Szegedi Tudományegyetem és az egri Eszterházy Főiskola címzetes docense. A Magyar Közigazgatási Intézet akkreditált előadója (MKI akkreditációs száma X/14/2008). A R.O.P.3.1.1. képzési rendszer akkreditált előadója. A Temse Kft. által akkreditált (OKM-4/217/2009), a pedagógus-továbbképzési jegyzékbe felvett 30 órás, Viselkedéskultúra: európaiság,- hitelesség- protokoll című program előadója.
    Szakmai múlt 1987-1999 között a Miniszterelnöki Hivatal protokollosa, majd protokollfőnöke. 1999-től felnőttképzésben oktat.
    Kedvencek
    Viselkedéstörténet, kultúratörténet, emberek történelme, gasztronómia, más országok szokásai
    Hobbi
    Olvasás, utazás, főzés
    Mánia
    Igényesség, pontosság
    *
    Igen, Döbrögit határozottan iskola padba ültetném, méghozzá ide! Messziről érkezett, hátránnyal, amit meg kellene tanulnia. Az előkelőség nemcsak attól függ, mekkora birtoka van. Az előkelőség elsősorban a viselkedéstől függ. Ki mikor és hogyan tud hallgatni, beszélni, öltözködni és viselkedni.
    *
    No, kedves ZorbánKémek, olvassátok és tolmácsoljátok főnökötöknek. Már így is késésben van, de nagyon!
    *
    G.B.
    Utószó: van akinek megadatott, családilag. Van akinek meg kellene tanulnia, mert nemcsak a név, de a beosztás, a kinevezés is kötelez.
    Belém ezt nevelték. Pedig soha nem voltak birtokaim, sok pénzem, de egyebekkel felszerelkezve léphettem ki az életbe. Köszönet és hála nagyszüleimnek, a „gyökereimnek”, akik nemcsak tudták, de tovább is adták a kötelező és betartandó illemszabályokat.

  • Gratulálok a cikkhez. Nagyon is reális vízó ez, még ha félelmetes is.

  • Bogdán Géza

    Köszönöm az elismerést kedves Josza!

  • Bogdán Géza

    Témába vág, és én most megragadom az alkalmat, hogy közzétegyek egy fontos, sokunkat érintő üzenetet.
    Aki szeretne a továbbiakban is az Európai Unió állampolgára lenni, és nem szeretné, ha vissza kellene mennie Ázsiába, úgy aláírhat egy tiltakozó petíciót, amelyet a szervezők személyesen Angela Merkel német kancellárnak terveznek átadni.
    http://www.peticiok.com/en_az_europai_unio_allampolgara_akarok_maradni