Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

2015 január 10 4:32 de.41 hozzászólás

Azzal kezdeném, hogyha lapszerkesztő lennék, nem közöltem volna azokat a karikatúrákat, amelyek miatt Párizsban szerdán vérfürdőt rendeztek a mocskos gazemberek. Nem azért nem közölnék ilyen rajzokat, mert félnék a haragjuktól, még kevésbé, hogy igyekezzek megfelelni nekik.

Ízlésem ellen való, ennyi.

A templomba járó Mari nénit eszembe sem jutna kigúnyolni – azokat, akik a Mari nénik jámbor hitéből hasznot húznak, annál inkább. A megélhetési műkeresztényeket, és minden más vallás felkent, nem a hitből táplálkozó, abból csak megélő papjait és politikusait.

Ami Párizsban (és már jó ideje a világban) történik, az nem a karikatúráról szól. Ha nem lettek volna a karikatúrák, nem lett volna Charlie Hebdo, lett volna más. Azoknak a bűnözőknek, akik Párizsban ezt a mostani mocskos mészárlást elkövették, ugyanis nem az iszlám a vallásuk, hanem a terror. A félelemkeltés a hivatásuk, mert minden vágyuk, hogy időutazásra vigyék az emberiséget, és ismét bevezethessék a középkort. Amikor elég volt valakire rámutatni, hogy boszorkány, és már vitték is a máglyára, vágták ki a nyelvét.

„Civilizáltabb” korokban és helyeken hazaárulóknak, vagy a nép ellenségeinek, idegen hatalmak ügynökeinek nevezik a nekik nem tetszőket.

Nem vallásos fanatikusok öltek Párizsban, hanem közönséges gyilkosok. És nemcsak azokat kell majd bíróság elé állítani, akik szerdán délben meghúzták a gépfegyvereken a ravaszt, hanem azokat is, akik pénzelték, kiképezték, és minden más lehetséges módon bátorították ezeket a gyilkoló gépeket.

Nem a vallásos embereket gúnyolta ki a Charlie Hebdo című, idáig nálunk jórészt ismeretlen szatirikus élclap, hanem azokat, akik a sajátjukon kívül semmilyen más véleményt nem tűrnek el.

Terroristák a világ minden országában vannak. „Szerencsésebb” helyeken nem géppisztollyal lőnek, „csupán” hazaárulónak nevezik az ellenfeleiket.

A legnagyobb veszély, ami ránk leselkedik, ha hozzászokunk ahhoz, hogy félünk kimondani, amit gondolunk. Nincs annál szomorúbb, hogy a Facebookon még tanult barátaim és ismerőseim között is vannak, akik azt mondják: szörnyű, ami történt, de hát nem kellett volna ezekkel ujjat húzni.

A degenerált, hülye hatalommal szemben mindig ujjat kell húzni. Ha nem tesszük, és csöndben maradunk, amikor szólni kellene, azzal az ő malmukra hajtjuk a vizet. Mindenki ellenség lesz, aki másképp gondolkodik. Egyes kultúrákban kiirtandó, a miénkhez hasonló, demokráciának látszó társadalmakban „csak” kirekeszthető, lehazaárulózható személy.

Ha sokan hallgatunk, az lesz a törvény, amit ők annak kineveznek.

Tizenkét ember meghalt, 60 millió ember megsebesült – ezt írták a francia újságok a merénylet után.

Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! Ott már tudják, hogy nem a vallást gúnyolta a Charlie Hebdo, hanem azokat, akik különféle világvallásokra és ideológiákra hivatkozva követik el nap, mint nap a gaztetteiket.

41 hozzászólás

  • Nagyon egyetértek fenti sorokkal. Mindezt egy kicsit elgondoltam a magyar viszonyokra is. Mert ez valamilyen módon a magyarországi helyzetre is érvényes. Eszembe jutott ma egy ember aki török származású és a Mercedes Kamion gyárának sz igazgatója. Nem tudom, hogyan lett az, milyen környezetben nőtt fel, de az a feltételezésem, hogy nem kirekesztés volt a környezet fő törekvése. Ha ezt logikusa folytatom és a magyar helyzetre is érvényesnek kell gondolnom. Akkor felteszem, a többségi társadalom kutya kötelessége az integrációra (nem a kisebbség asszimilációjára!) való törekvés. E nélkül szinte kezelhetetlen helyzetekkel kerülünk szembe és ez senkinek sem jó. Az persze nyilvánvaló, hogy a mai magyar kormány tagjai erre képtelenek, mert az ő sunyi megfogalmazásukban a szegregáció a kisebbség érdeke is. Lásd Balog Zoltán minisztert. Jobb lenne nem látni, de itt van és üzemel, vinné el a fene!

  • Sok részével egyet értek, de ezzel nem:
    „Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! Ott már tudják, hogy nem a vallást gúnyolta a Charlie Habdo, hanem azokat, akik különféle világvallásokra és ideológiákra hivatkozva követik el nap, mint nap a gaztetteiket.”

    A vallásalapító kigúnyolása a vallás alapjait, magát a vallást gúnyolja ki. Biztos nehéz lehet olykor megtalálni a penge élén az utat. De az, aki erre nem képes ne szerkesszen lapot. Nem azért, mert az életével fizethet érte, hanem azért mert alkalmatlan rá.
    Alkalmatlan még akkor is, ha az alkalmassági vizsgát csak gazemberek képzelik el sortűz formájában megszervezni.

  • Christopher Adam

    Szinte mindenben egyetértek Föld S. Péterrel.

    Azt még hozzátenném, hogy könnyebben beszélhetünk a szólásszabadságról, amikor nem éppen valami olyat gúnyolnak ki, ami számunkra, személyesen fontos vagy értékes. Vajon akkor is a szólásszabadság pártján állnánk, ha éppen Charlie Hebdo stílusban gúnyolnának ki egy számunkra fontos szimbólumot, ötletet, személyt vagy értéket?

    Ez alatt persze nem azt akarom mondani, hogy nem lenne joga egy lapnak egy vallást, vagy ideológiát, vagy intézményt kigúnyolnia. De ebben az esetben talán sokszor könnyebben sorakozunk fel a korlátok nélküli szólásszabadság mellett, mert a kigúnyolt hit, szimbólum vagy személy nem része életünknek.

  • Legyünk őszinték….
    „Je ne suis pas…./”
    https://www…….hu/cikk/20150109_balazs_gabor_je_ne_suis_pas_charlie_hebdo

  • Ármin:
    a linkre kattintva ez jön be
    „Az Ön kapcsolata nem privát
    A támadók megpróbálhatják ellopni adatait (például jelszavakat, üzeneteket vagy hitelkártyaszámokat) innen: http://www…….hu.”

    tudja, a gépem védelme okosabb, mint maga. javaslom, máskor ügyesebben próbálkozzon.

  • Christopher Adam
    2015 január 10
    8:18 de.

    „Azt még hozzátenném, ….”

    Vmi ilyesmiket megpróbáltam én is artikulálni. Kevés sikerrel

  • Andy Mage: hogy mire gondolt, és mit linkelt be, az két külön dolog. nem véletlenül nyúltam bele a linkjébe – mielőtt még valami helyrehozhatatlan történt volna.
    egymásra vetítve, a két link közt karakter szinten nincs különbség, de érdekes módon a tied gond nélkül bejön.

  • Göllner András

    A boszorkányűldözés, a bűnbakok keresése, megsemmisítése, a másként gondolkozók morális lejáratása, démonizálása, kirekesztése mind az intolarencia, a fundamentalista gondolatvilág katekizmusából táplálkozik. Másként gondolkozó embertársaink fizikai, vagy morális megsemmisítése, elhalgattatása, embertársaink méltóságának tisztelete elleni merényletről tanúskodik. Az emberálatnak lelkiismerete van. Tudja hogy halandó, átmeneti utas a kozmoszban, magyarán mondva, tisztában van vele, hogy lemászott a fáról, ha tetszik, ki lett dobva a paradicsomból. Ez különböztet meg bennünket a csigáktól, a vadkacsáktól, a többi álatfajtáktól. Ezeknek a fundamentalistáknak, és Magyarország népe közt is van belőlük jócskán, sőt, itt a kanadai magyar diaszpórában is találunk belőlük szép számmal, ez a valóság az ami rettentően fáj. Szegények, mind vissza vágynak, vissza a fa tetejére, a paradicsomba, a gyümölcsösbe, az almafa alá. De sajnos ez az út visszafelé csak a majmok társaságához vetzet. Van aki golyószóróval próbál bennünket visszaterelni, és van aki médiatörvényekkel, a szólásszabadság korlátozásával, a fosztogató, maffiaállam elfogadtatásával, a hazaárulás szajkózásával. Közös vonásuk, a másként gondolkozók iránti lelki érzéketlenség. Nem érzik, képtelenek érzékelni, hogy érzéketlenségükkel micsoda merényletet követnek el embertársaik méltósága ellen. Meg vannak győződve, hogy a valóság egy dimmenziós, és saját fantáziájuk szerint lüktet. A haza nem lehet ellenzékben. Egy a tábor, egy a zászló !!! Ennek a gondolatmenetnek volt egy látványos mérföldköve – köszönet a modern médiatechnológiák vívmányainak – a párisi Charie Hedbo munkatársai ellen elkövetet merénylet.

  • Ille István
    2015 január 10
    11:04 de.

    S igazad is vagyon 🙂 Én sem szeretnék vírust kapni adott esetben.

  • Göllner András
    2015 január 10
    11:32 de.

    +1

  • franciaorszag alkotmanyanak elso paragrafusa LA FRANCE EST UNE REPUBLIQUE INDIVISIBLE LAIQUE DEMOCRATIQUE ET SOCIALE.
    franciaorszag egy VALLAS NELKULI ALLAM ki garantalja minden polgaranak vallasa szabad gyakorlasat .
    INDIVISIBLE et LAIQUE . EZ az mit a koztarsasag keptelen betartani. A 1,2 millio muszlim folosztotta a koztarsasagot (communotarisme) komunotekra, az iskolakban ovodakban, korhazakban kikoveteltek a halal etkezest. Egy laikus, vallasnelkuli koztarsasag epit nekik moszkekat. ön cenzura van a medmediakba es kirugjak a TV- tol (Zemour) ki politiailag nem korekt , beszelni mer afrancia identitazs elveszteserol,

  • haas: kérem, fűzzön hozzá némi szómagyarázatot:
    invisible & laique? (érteni vélem: láthatatlan és laikus?)
    kommunote?
    halal étkezés?
    moszke?

  • István:
    .
    – A „haas” nicknevű kommentelő úgy általánosságban nem tudom, mire gondol, de ez:
    .
    „… A 1,2 millio muszlim folosztotta a koztarsasagot (communotarisme) komunotekra, az iskolakban ovodakban, korhazakban kikoveteltek a halal etkezest…” – ezzel viszont tudom, mire gondol. Mondjuk, téved az 1,2 millióval kapcsolatban, mert Franciaországban nem ennyi muzulmán van, hanem vagy hatmillió. de a többi szerintem ez:
    .
    Az a „felosztás” alighanem a NO GO zónákat, iszlám gettókat jelenti a francia nagyvárosokban, bár, ez az összes ÉNY európai nagyvárosra jellemző. A NO GO zóna neve „politikailag korrektül” a ZUS, azaz, Zone Urbaines Sensibles.
    Ez egy pokoli disznóság, ami kizárólag az iszlamistákra jellemző egész ÉNY- Európában. Tudjátok pontosan, mi ez? Figyelem, NEM csupán az egy néphez, közösséghez, vagy valláshoz tartozók által belakott városrésről van szó, mert ezzel önmagában nincs is baj sehol.
    .
    Hogy a muszlimok iskolákban, óvodákban, közintézményekben mit követeltek ki nagyon sok helyen, tökéletesen figyelmen kívül hagyva az őket körülvevő társadalmat, az szintén egy gyalázatos, és valós jelenség. Ennél már csak az gyalázatosabb, hogy mindezt a többségi társadalom hagyta, a saját rovására. És nem csak az étkezési szokásokról van szó.

  • haas
    2015 január 10
    12:26 du.

    Ha ismeri a jehovista vallásokat (az iszlám is az), akkor alapszabály, hogy az ima helye bármi lehet. Ahogy rabbi is taníthat bárhol, akár egy erre szentelt szobában (értsd másra nem használt). Budapesten így működik imahelyként egy átjáróház belső udvaráról nyíló valamikori műhelylakás.
    Igy ez, „vallasnelkuli koztarsasag epit nekik moszkekat. ” kicsit nehezen értelmezhető.
    Amellett, hogy elvileg elég szigorú kötelem van tudtommal arra, hogy a hívők munkájának kell megszentelnie. Eredetileg a keresztény templomok is ezért épülhetek csak és kizárólag keresztények keze munkájával és adományokból. Ha nem tévedek sokat.
    Ha igen, akkor javítson valaki.

  • Amellett a communote egy twitter szerű miniblogrendszer és köze sincs az iszlámhoz.

  • Eldrad: köszönjük a tájékoztatást.
    habár, ami pl. az étkezési szokásokat illeti, kicsiny hazánkban – mely korántsem az egy igaz hit terroristáinak célpontja, és meglehetősen kicsiny muszlim közösséggel bír – a börtönökben 7 féle menü közt lehet választani – mennyivel jobbak vagyunk, mint az USA Guantanamon? – amiből az egyik kóser! Gondolom, a halal se esne nehezükre – akármi is legyen az.
    amúgy mit akarsz? már nem kötelezik a muszlim sportolónőket a nemzetközi versenyeken való részvétel során a fejkendő viseletére! avagy ez gúny lenne a részemről? és, ha az?

  • Kedves AM, köszönöm, hogy közvetve megvédett. Ille úr ha nevemet látja, tüzet okád. Jól adtam meg a linket, ő direkt kitörölte a „mandiner”-t, s most a a „mártir”-t alakítja…
    Nem annyira fontos ember, hogy a jemeni kiképzettek vagy a Moszad időt pazaroljanak rá !

  • Ármin: nem jött be. nem igazán értékelem annyira, hogy bármilyen érzelmet pazaroljak magára. ne értékelje túl magát.
    Tudja, van olyan, hogy internetes védelem. gondolja, kitaláltam, amit ide bemásoltam? a maga linkjére kattintva jött be!

    jemeni kiképzettek? na, ne! seggfejkém, még csak nem régen került nyilvánosságra, hogy az al Kaida jemeni alvállalkozói vállalták magukra a merényletet! hogyan is köti ezt szerény személyemhez?
    ráadásul ellenképként a Moszad? a maga istene áldja meg, ennyire hülyét már régen vetett ide a mozgalom 🙂

  • István:
    .
    – Nem az étkezési szokások a gond, hanem hogy „követelik”, és fenyegetőzve teszik ezt. Magyarföld nem érdekes ebből a szempontból sem, mivel nem elsődleges célország, ott a muszlimoknak nem nagyon van kezdeni valója.
    .
    És amit nagyon fontos látni, és ami abszolút igazság az iszlám hitű lakossággal kapcsolatban, ha a többségi társadalomhoz viszonyítjuk létszámukat:
    .
    Amennyiben 5% körül van ez a létszám az euro- atlanti világban, országos szinten, a következők biztos, hogy megtörténnek a nagyvárosokban:
    .
    NO GO zónák hatalmasra dagadása. Folyamatos bűnügyi és nemzetbiztonsági kockázat, fokozott terrorveszély. Erőszakos szembenállás a befogadó társadalommal. Fenyegetőzés és durva hangoskodás által jogok követelése – olyan jogoké, melyek tökéletesen szembe mennek a többségi társadalommal, és az adott ország jogrendszerével. Iszlámnáci terrorszervezetek színre lépése, halálprédikátorok nyílt, rendszeres gyűlölet- és halálkampányai. Törvénytelen muszlim miliciák megjelenése (nem fegyveres). Folyamatos, rendkívül hangos, gyalázkodás a befogadó társadalommal szemben. Iszlamista kölykok durva erőszakhadjárata az iskolákban, stb.
    .
    Na. Úgyhogy, ebből a szempontból igazából tök mindegy, mi áll vagy nem áll az iszlám „szentírásokban”, mivel akárhogy is van, ahol nagyobb számban megjelennek a muzulmánok, ott ez történik, amiket fentebb írtam. És ez még csak ÖT SZÁZALÉK.
    .
    FIGYELEM: NEM AZT ÁLLÍTOM, HOGY MINDEN MUSZLIM BENNE VAN EBBEN A GYALÁZATBAN, DE AZT IGEN, HOGY A TÖBBSÉG BENNE VAN. Másképpen mi a a több mint 700 NO GO zóna csak Franciaországban? Mi ez a tömeges iszlám erőszak, pedig még csak öt százaléknál járunk?
    .
    Vagy aktívan, vagy passzívan, de benne vannak nyakig. Magam is ismerek passzív iszlámnáci- támogató muszlimokat, személyesen is – döbbenet.
    .
    Ajánlom figyelmetekbe ezt a két írást is. Teljesen külön téma, de jól megvilágítja az átlag muszlim mentalitást, még magasan művelt muzulmánok esetében is:
    .
    http://www.meforum.org/984/miert-vesztik-el-az-arabok-a-haboruikat
    .

    https://www.standwithus.com/news/article.asp?id=306
    .
    Ez utóbbinak itt egy magyar fordítása is:
    .
    http://miertcion.blogspot.co.uk/2008/03/alan-m-dershowitz-hallimdk.html
    .
    Durva, de igaz.

  • Eldrad: követelik? fenyegetőzve teszik? na neee! és mégis, mijafaszt érnek el vele? megkapják a napi gersli adagjukat, és ettől már megváltozik a nézetük?

  • Nem változik.
    .
    De a kapásból erőszakkal, és/ vagy fenyegető magaratással történő fellépés bármi érdekében, vagy bármi ellen nagyon is jól körülhatárolható pszichológiai eset. Egyénileg, társadalmilag egyaránt.
    .
    Ez önmagában még csak nem is „iszlámspecifikus”, soha nem is volt az.

  • Nézd:
    .
    https://www.google.co.uk/?gws_rd=ssl#q=no+go+zones+in+paris
    .
    És ez csak Párizs. Már az első keresésre ezt adja be. Ha csak annyit írsz be, hogy NO GO ZONES, nézd meg, mit ad fel kapásból a google.
    .
    Pokoli, és ezt az északnyugat- európai társadalmak, kormányok maguk hagyták létrejönni. Most mondják, hogy ez a támadás volt Franciaország 9/11- e. És akkor mi lesz?
    .
    Az UK- nak is volt 9/11- e, a metró- merénylet, és a NO GO zónák azóta nagyobbak, mint valaha, veszélyesebbek, mint valaha, az abu- hamza ügy az iszlámnáci- ellenes fellépés töketlenkedésének iskolapéldája volt, és több iszlamista van az UK- ban, mint valaha.
    .
    Semmi okunk feltételezni, hogy keményebb terrorellenes fellépés következik Franciaországban, vagy bárhol máshol.
    .
    Még mindig az a közmegegyezés, hogy az iszlám a béke vallása, és a legtöbb muszlim NEM terrortámogató, NEM különül el a többségi társadalomtól (sőt, kimondottan beilleszkedik), és NEM akar ártani a környezetének.
    .
    Ameddig a fejlett társadalmak nem hajlandóak a problémát detektálni és nevén nevezni, addig hogy várhatjuk, hogy bármiféle előrelépés lesz az ügyben?
    .
    Igen, vannak muszlim hősök is, mint pl. az a rendőr, aki az egyik vadállat fegyvere elé kerülve halálos lövést kapott a Charlie szerkesztőség előtt. De ezzel szemben ott van mindaz, amiről fentebb írtam.
    .
    Nem valami jó arány.

  • Most olvasom, hogy „…A francia lapok üdvözölték szombaton a biztonsági erők professzionalizmusát és hidegvérét, amellyel véget vetettek az elmúlt három nap 17 áldozattal járó terrortámadásainak, ugyanakkor a tragédia okaira keresték a választ…”
    .
    – Keresik a válaszokat?
    .
    Olyanok, mint Oriana Fallaci, Nicolai Sennels, Pat Condell, Theo van Gogh, Pim Fortuine, Geert Wilders, a teljes Frontpage vagy a Second Draft szerkesztőség, és még lehetne sorolni hosszan, már vagy 15 éve próbálják ezeket a „válaszokat” elmondani a társadalomnak.
    .
    Eddig vagy agyon lettek hallgatva, vagy meg lettek ölve, vagy el lettek hallgattatva, vagy folyamatos nácizásnak, fasisztázásnak, rasszistázásnak vannak kitéve. Nem tudom, Wilders pl. mitől lenne nácirasszista.
    .
    Theo van Gogh megölése miatt is nem hogy azonnal kinyírták volna a holland hatóságok az egész bandát, akivel a gyilkos kapcsolatban volt, ÉS deportáltak volna minden egyes f…szfejet, akik hangosan ordítozva ünnepelték a híres rendező megülését… nem. Hanem inkább elmentek egy teljesen hamis, félrevezető „önvizsgálat” irányába, és ez az, amit a mai napig tesznek a különféle jóléti államok vezetői és többségi társadalma. Vajon mit csináltunk rosszul, hogy ennyire haragszenek a muszlimok, ez nekik a legnagyobb kérdés.
    .
    Az eredmény látható Északnyugat Európa- szerte (két kivétel, Finnország és Izland, teljesen különféle okokból).
    .
    Ezt az egész problémát még a kezdetekor kellett volna elfojtani, most már késő a viszonylag kevés áldozattal járó rendezéshez.

  • Eldrad:

    Ha a Wilders és szélsőjobboldali, soviniszta-reakciós társainak válaszai határoznák meg az EU országok politikáját, akkor úgy rúgnának ki a júkéj-ból, vissza Orbánisztánba mint a huzat. Ezt szeretnéd magadnak és a családodnak? Nekik a kelet-európaiak, vagy bárki aki szegény, elmaradott országokból érkezik, szintén potenciális bűnözők ( ha nem is politikai-vallási motivációjú terroristák ), illetve olyanok amelyek „felhígítják” az „őslakos, többségi” társadalom összetételét, el veszik a munkahelyeket a „bennszülettek” elől, ne adj isten összeházasodnak – a világ vége – fiaikkal, lányaikkal stb. Szerintem itt senki nem vitatja komolyan az iszlámizmus embertelenségét és életveszélyességét, a kérdés csak az, hogy ebből ki milyen következtetéseket von le. Például, hogy egy sokszorosan összetett politikai, társadalmi jelenséget mint az iszlámizmus közel-keleti és európai szerepét, szimpla faji, etnikai okokra vezetnek-e vissza. Nem értem, hogy értelmes emberek miért nem veszik észre a nyugati „anti-immigration”, „anti-EU” vesszőparipáján lovagoló szélsőjobb retorikájának hasonlatosságát a Jobbik és a Gárda faj-hungaristáinak „cigánybűnözős” retorikájával. Vagy észreveszik és annak ellenére…?

    http://www.nepszava.com/2015/01/velemeny/para-kovacs-imre-szent-izek-es-egyeb-gyilkossagok.html

  • Eleftheria:
    .
    1, Nem csak Wilderst hoztam fel példának, az ő meglátásai az általa véleményezett dolgok alapos ismeretében, ÉS a többi, általam említett szerzők munkáival együtt értelmezhetőek csak.
    .
    2, Jó sok éve kísérem figyelemmel a holland anti- iszlamista mozgalmat, így Geert Wilders tevékenységét is.Te őt valamiféle szegélnygyúlölő náci szörnyetegnek ábrázolod, bár látszik, hogy nemigen olvastál- – hallottál tőle semmit. Hogy más mit ír róla, az nem érdekel.Még ha maga Para mondja, akkor sem.Szóval:
    .
    – Kérlek, idézz Wilderstől személyesen BÁRMIT, ami azt a rettenetet adja vissza, amiket te írtál róla. Másodlagos forrás nem érdekel, csakis magától Wilderstől vett idézetek, és az idézetekhez vezető forrásmegjelölések. Vannak bőven nyilvános szereplései, szóval, van mit átnézned.
    .
    És ne gyalázkodj egy olyan valakivel szemben, akiről lényegébe semmiféle elsődleges forrásból (azaz, ,magától az illetőtől) merített információd nincs. Ezek nem mi vagyunk, OK? Üdv,
    .
    E.

  • Van Bernard Lewis történészprofesszornak egy kitűnő könyve, címe:
    .
    What went wrong?
    .
    Ennél jobban semmi nem foglalja össze, miért csúszott sz iszlám világ annyira félre, ahogy az ma látható. Nicolai Sennels megadja hozzá a pszichopatologiai szakmai hátteret, bár ez inkább a jelenkorról szól, Lewis pedig történeti áttekintést ad. A Frontpaeg, vagy a Second Draft munkatársai pedig nagyon professzionálisan magával a terrorral, és a durva iszlamista, és az ezekkel együttműködő bizonyos ENSZ szervezetekről szól.
    .
    Akkor most ez is mind rásszista, náci, soviniszta, idegengyűlölő, meg ilyenek? Ne már.

  • Amúgy kérdés, hogy vajon mi az oka annak, hogy az iszlámizmus problematikája Ny.-Európában csak az utóbbi 20-25 év alatt ért el ilyen életveszélyes szintre, ahol már az átlagpolgárok fizikális biztonsága kerül veszélybe, miközben a közel-keleti bevándorlók tömegei ahol ez az eszmeiség tömegbázisra lel, jóval előbb az 50-es 60-as évektől érkezetek. A mai terroristák ugyanis többed-generációs állampolgárok, a szüleik generációja pedig jóval kevésbé vagy egyáltalán nem volt vallásos. Az iszlámista agymosás csak később, a nyugat-barát, ultrareakciós, közel-keleti monarchiákból pénzelt mecsetekben, iszlám alapítványokon keresztül kezdődött, amelynek mára „beérett” a mérgező gyümölcse. Amúgy is szinte kibogozhatatlan a gazdasági, politikai összefonódás a Nyugat és a közel-keleti iszlám reakciót képviselő rezsimek között. Az olajfüggőségen, a petro-dollárjaik nyugati befektetésein, vagy a Közel-Kelet mint fontos nyugati exportpiac szerepén keresztül mégis mit várnak; talán azt hogy ezen országok politikai, gazdasági és ideológiai befolyása nem fog megerősödni Európában…? Az iszlámista gyilkosok Nyugat általi felhasználásáról a nyolcvanas évektől, manapság Szíriáig nem is beszélve. Ezeknek is meg lett a gyümölcse az al-Qaidától az ISIS-ig. Egyébként ezen szerveztek nem egy híve nem is arab vagy más közel-keleti/észak-afrikai származású hanem tősgyökeres európai, tehát ez sokkal inkább társadalmi mint etnikai okokra visszavezethető jelenség. Ez az egész sokkal összetettebb, mint hogy a nyugati szélsőjobb idegengyűlölő retorikája választ adna erre.

  • Eleftheria:
    .
    „…Amúgy kérdés, hogy vajon mi az oka annak, hogy az iszlámizmus problematikája Ny.-Európában csak az utóbbi 20-25 év alatt ért el ilyen életveszélyes szintre…”
    .
    – HA elkezdenéd elolvasni az általam ajánlott szerzők műveit, nem volna többé kérdés.
    .
    „…olajfüggőség…”
    .
    1, A nemzetközi tömeggyilkos iszlámnáci terrornak és aktivitásnak semmi köze az olajhoz.
    .
    2, AZ iszlámnácizmus története immár 85 éves, de az iszlám imprializmus története meg immár 1400 éves. Egyiknek sincs köze az olajhoz, soha nem is volt.
    .
    3, India, Fülöp – szigetek, Thaiföld, Indonézia, afrikai nyomorkatlanok… évente tízezrek halnak meg ezeken a helyeken összesen az iszlamista terror miatt. Apám, aki kimutatja nekem, hogy ezeknek pl. mi köze a Zolajhoz, annak Allah tetves, hosszú szakálla tekerje körbe jutalmul a testét…
    .
    „…Ez az egész sokkal összetettebb, mint hogy a nyugati szélsőjobb idegengyűlölő retorikája választ adna erre…”
    .
    – Így igaz, ezért ajánlom olvasásra azokat a szerzőket, vagy szerző- csoportokat, akiket fentebb többször is említettem. Wilderst is. Aki Wilderst szélsőjobbos demagógnak tartja, az egyszerűen gőze nincs, kiről- miről beszél.
    .
    De ha nem kell Wilders, akkor legyen Bernard Lewis, Amin Maalouf, John Keegan, Robert Spencer, Caroline Glick, stb, stb, stb, hadd ne írjam már le ötvenszer egy ki…szott nap, OK?
    .
    Tessék elkezdeni ezeket olvasni. Ezek alapismereteket nyújtanak a témában, ami nélkül marhaság elkezdeni még csak gondolkodni is, mi ez az egész. Kb. mintha egy humán szakos gimnazista akarna sikeres agytumor- műtétet végrehajtani… 🙁

  • Az iszlámizmus felemelkedése a kőolajbevételekből meggazdagodott törzsi-feudális „beduinmonarchiák” hoz fűződik.
    Legtöbbjüket nem más mint Nagy-Britannia bábáskodásával hozták létre, pl. Szaúd-Arábiát amely ennek az egésznek a „szíve-lelke”.

    1945 óta ezek az országok a Nyugat szoros szövetségesei. Mindenesetre a szaúdiak nélkül nehezen menne az olaj árak taktikai célú időleges leszorítása. Pl. akár a nyolcvanas évek közepén a SZU ellenében, akár manapság amikor Putyinnal megy a rivalizálás. De az együttműködés ezen is túlterjedt. A 80-as évekbeli afganisztáni kaland például nem volt az egyetlen ahol az iszlámista fanatikusokat felhasználták ( ebből az al-Qaida nem mellesleg ) , a kilencvenes években pl. Boszniába importálták a nemzetközi dzsihádistákat az USA/NATO csendes asszisztálása mellett, a Nyugat-barát iszlámista rezsimek ( Szaúd Arábia, Pakisztán ), sőt Irán ( nyilván ők sem akartak kimaradni egy európai hídfőállásért folyó versenyből ) közreműködésével.

    Egyszóval az iszlámista agymosáson felnőtt generációk ( akár a Közel-Keleten, akár Európában ) kinevelését az utóbbi évtizedekben az „öbölből” finanszírozott iszlámista szervezteken, alapítványokon keresztül alapozták meg. Ezeknek a természeti erőforrásokban, meg szürkeállományban „gazdag” országoknak a gazdasága meg bizony eléggé egysíkú módon a kőolaj ( földgáz ) exporton alapul, a Nyugat nélkül nem igazán futná nekik, se rongyrázásra, se az iszlámizmus exportjára.

  • Az előbbiekből kifelejtettem Szíriát, ahol a szaúdiak, emirátusok-beliek, qatariak stb. által futtatott ( nagyrészt külföldiekből álló és az amerikaiak hallgatólagos jóváhagyásával vagy akár támogatásával szervezett ) iszlámista bandák sikeresen szétverték a többnyire szekuláris szíriai ellenzék által kirobbantott felkelést vezető Szabad Szíriai Hadsereget. Ott most az a helyzet, hogy szíriaiak milliói ( akiknek az Ásszád rezsimtől éppúgy van félni valójuk mint az ellene harcoló külföldi iszlámista bandáktól ) elmenekültek ( legalább Wildersnek és európai elvbarátainak van kik ellen hangulatot kelteni ), az ISIS pedig él és virul amely időközben függetlenedett egykori futtatóitól és már vállalhatatlanná és főképp irányíthatatlanná vált.

  • Wildersszel amúgy hallottam interjút is az Euronews-on. Ott a „marokkói-bűnözésről” ( semmi iszlám fundamentalizmusról szóló tudományos fejtegetés nem hangzott el ) szónokolt; annál a Jobbik szóvivője se tudta volna visszafogottabban előadni a „cigánybűnözős” hangulatkeltést. Amúgy pártjának programpontjaiban az EU tagság ellenzése is benne van, valamint a kelet-európaiakat ugyanolyan nem kívánatosnak tartják mint a közel-keletieket.
    http://www.en.wikipedia.org/wiki/Party_for_Freedom#Immigration
    Tehát ez nemcsak egy anti-iszlámista párt, hanem általában véve xenofób, soviniszta, reakciós, nemzeti bezárkózásra törekvő tendenciákat mutató párt hasonlóan más ny.-európai szélsőjobboldali pártokhoz. A ( fasiszta szellemi gyökerű ) Le Pen féle Front National párttal amúgy a EP választások kapcsán az együttműködésük is felmerült. Egyébként minden a szekularizmus és demokratikus jogállamiság mellet elkötelezett párt anti-iszlámista.

  • Eleftheria 2015 január 11 12:29 du.
    .
    – Az ott leírtak tudomásom szerint is kb. így vannak, de én nem csak hogy iszlamizmusról, hanem iszlámnácizmusról beszélek.
    .
    Ez viszont NEM a kőolajtermelő országokból indult eredetileg, hanem Egyiptomból, mivel a Brotherhood ott jött létre 1929- ben hivatalosan, és én ehhez kötöm az iszlámnácizmus létrejöttét.
    .
    A korabeli iraki, szír, és egyéb nácibarát rezsimek viszont nem Brotherhoodból nőttek ki.
    .
    John Keegan remek leírást ad erről az Iraki háború c. könyvében. Olvasd el, nagyon jó szakirodalom.

  • Wilderes pedig nem iszlamofób, hanem az iszlamiszmus által jelentett nemzetbiztonsági kockázatra reagál, ami szerte ÉNY Európában már sok éve jelen van. Amit az iszlamisták, iszlámnácik, és az iszlámhívő betelepülők jó része művel, az tényleg ocsmányság. Hadd ne írjam már le csak ma vagy hatodjára, mi folyik a NO GO zónákban, mi történik, ha eléri a muszlimok létszáma az össz- társadalom kb. 5 százalékát valahol, stb.
    .
    Nehogy már az legyen a bűnös, aki a bűnre felhívja a figyelmet, baxa meg…

  • Eldrad,

    ne húzd fel magad. Sehol nem állítottam, hogy az iszlám mindenek feletti felsőbbrendűségét hirdető eszmeiség és agymosott, fél-analfabéta követőinek magatartása, amelyek a történelem kerekét forgatnák vissza akár a Közel-Keleten akár Európában vagy máshol, a legkevésbé is elfogadható lenne, vagy mentegetést érdemelne. Ez az egész őrület természetesen az európai ( euro-atlanti ha jobban tetszik ) világ szekuláris, demokratikus-jogállami, nyílt, pluralisztikus, humanizmuson alapuló társadalmi értékrendszerének antitézise.
    De ez nem igazolja az etnikai gyűlölködés szítását „őslakos” európai politikai erők részéről. Amúgy még mindig Wilders pártjánál ( de említhetnénk a Front National, FPÖ, flamand szeparatistákat, Svájci Néppártot stb. ) például a lengyeleknek és más kelet-európaiaknak mi közük van az iszlám fenyegetéshez…?

    http://www.af.reuters.com/article/worldNews/idAFTRE8191ML20120210

    http://www.dutchnews.nl/news/archives/2012/02/problems_with_poles_report_the.php

  • „..a lengyeleknek és más kelet-európaiaknak mi közük van az iszlám fenyegetéshez…?…”
    .
    – Semmi.
    .
    A szlávok tömeges bevándorlásával sem lenne gond, még akkor sem, ha egyébként a nagy részük nem illeszkedik be a befogadó ország társadalmába, nem tanulja meg a nyelvet, stb. De a szlávok többnyire dolgoznak, adót fizetnek, stb.
    .
    Velük teljesen más természetű a gond, de 1, ezt én nem írhatom le, hogy mi, ne is kérdezd, 2, Irreleváns a téma szempontjából, mert a szlávok – nagyrészt – hiába tömbösödnek, nem illeszkednek be, stb, SEMMIFÉLE BIZTONSÁGI KOCKÁZATOT NEM JELENTENEK.
    .
    A szláv munkavállalókat valóban demagógia szintjén emlegetik egyes népvezérek ÉNY- Európában, pláne az UK- ban. De nem csak a szlávokat, hanem mindenki mást is, aki kelet- európai. Következő a demagógia:
    .
    „23 millióan keresnek munkát Európában. Ez mind „idejön”, és elveszi a te munkahelyed” – mondotta Nigel Farage a legutóbbi kampányban.
    .
    Ami agyrém, hiszen tényleg van ennyi munkanélküli Délkelet- Európában, de egy ekkora tömegnek még a töredéke sem mobil, így nem tud utazni semerre. Így ez kb. akkora faxság, mint amikor globális veszélyforrás közé sorolja valaki a „százmillió afrikai menekült” megjelenését a mediterrán térségben.

    (még valami: az UK- ban rengeteg munkahely van, de az „őslakosság” EGY RÉSZE egyszerűen nem hajlandó bizonyos munkákat elvállalni, VAGY mozdulni egy másik városba még egy jó munkáért sem – ebből adódik az UK- ban az egyébként alacsony munkanélküliség – Farage erről is beszélhetett volna, nem tette)
    .
    Egyébként Nigel Farage politikai meglátásai többnyire helytállóak, ezt a „23 millió keleteurópai munkavállaló jön” marhaságot leszámítva.
    .
    Wilderstől viszont én még demagóg, igazolhatatlan kijelentést nem hallottam, se nem olvastam. Más kérdés, hogy sokan nincsenek tisztában valamelyik kijelentése hátterével, ezért értik tökéletesen félre.

  • Eldrad: „az UK- ban rengeteg munkahely van, de az “őslakosság” EGY RÉSZE egyszerűen nem hajlandó bizonyos munkákat elvállalni, ”
    érdekes…mintha ez előfordult volna Ausztriában és Németországban is. úgy 40 évvel ezelőtt ezekben az országokban nem láttam, csak afrikai és arab bevándorlókat teherautót rakodni, újságot árulni, pályaudvart takarítani, kukásautót feltölteni (szemetes), WC-t üzemeltetni stb.
    mondjuk, most se nagyon változott meg a helyzet.
    DE! ha áttelepülök Ausztriába, és ott életvitel szerűen élve lehúzok fél évet, bekopogtatván az illetékes hivatalba, kezemben a polgármesteri hivatal igazolásával, biza, simán megkapom az uniós minimálnyugdíjat, ami átszámítva 352ezer jó magyar forint (jelenlegi kurzuson). hogy miért nem teszem: a három kutyám okán. odaát drágább a tartásuk 🙂

  • István:
    .
    – Látod? Most már átvették az ő helyüket a KK- európaiak. Különös dolgokat hoz az élet.

  • Eldrad,

    látod ezért hiteltelen demagógok és felelőtlenek az etnikai sztereotípiákkal való hangulatkeltéssel ezek a ny-európai (szélső)jobbos „új hullámba” tartozó pártok. Ezeknek az ideológiai elődjei követelték hét, nyolc évtizeddel a leghangosabban a kelet-közép európai zsidó menekültek menedékjogának megtagadását. De például már a nemzetiszocialisták választási programjának is része volt a külföldiek kiebrudalása. Annyi intelligenciájuk persze azért többnyire van ezeknek a ny.-európai pártoknak a magyar fasiszta szélsőjobbhoz képest, hogy ( legalább is többnyire ) mellőzik a ’45 előtti fasiszta, náci rezsimek iránti nyílt nosztalgiát és a „nagybetűs” zsidó rémképét, az afrikai, közel-keleti, kelet-európai stb. bevándorlók, menekültek elleni hangulatkeltésre cserélték. Sajnos a Wilders féle párt is ebbe a sorba tartozik, ( ott van az előző kommentemben belinkelve a holland sajtóforrás a lengyelek és más kelet-európaiak „feljelentésére” biztató kampánnyal, jókora botrányt is okozott ) bár ez egy valóban új párt, amely nem jogutódja különféle náci, fasiszta gyökerű pártoknak, mint mondjuk a Front National, amely lényegében a Vichy-rezsim szellemi utódja.
    Ja, amúgy újabban a régi vágású fasiszta szélsőjobbot képviselő
    Orbán (!) is csatlakozott ehhez a gazdag nyugat-európai országok-beli bevándorlózós díszes társasághoz…

  • Takács Ottó

    Igaza van Göllner Andrásnak! (jan.10.)

    Sőt! A párizsi mészárlást is az Orbánfasiszták követték el!
    Muszlimnak álcázva magukat!