Ezüstérmesek lettünk, megírom!

2015 január 13 4:50 de.37 hozzászólás

Hurrá! Végre én is eleget tudok tenni Kerényi Imre urunk kérésének, és most megírhatom ezt a nagy, magyarokat ért szenzációs, világviszonylatban is példaértékűnek tartott örömhírt. Komolyan mondom, annyira, de annyira dagad a mellem a büszkeségtől, hogy attól félek, azt már elérzékenyülés nélkül leírni és elmondani sem tudom.

Szóljanak a kürtök és harsogjanak a fanfárok! Teli torokból szóljon a győzelmi induló, s táncuk közben a csinos pom-pom lányok pedig emeljék fel jó magasra a lábukat. Nagy megtiszteltetés ez nekünk, magyaroknak, hogy egy világverseny győzelmi dobogójának második fokára állhatunk fel, s végre a nyakunkba akaszthatják az ezüstérmet.

Győztes magyar állampolgárként én most világgá kürtölöm az örömöm. Férfiasan bevallom, hogy potyognak a könnyeim. Ezek a könnyek viszont örömkönnyek. Örömkönnyek, amelyek nem a veszteseket, hanem csakis a győzteseket illeti meg, hogy ők a győzelem mámorától elérzékenyüljenek és sírjanak.

Drága jó félázsiai magyar hontársaim, határainkon innen és azon túl. Ti, akik anno Szent István királyunk előtt még turulban nemzettetek. Ti, akik velem együtt folyton és folyvást csak gyanakodtatok és fanyalogtatok. Ugye, hogy megérte az eddigi fáradozás, harc és a küzdelem? Lám, a végén a győztesek azért mégis csak elnyerik a nekik járó méltó jutalmat és vége elismerik a munkánkba fektetett nagy energiát.

Tisztában vagyok vele, hogy ez a győzelem, ez a dicsőséges ezüstérem, nem kerülhetett volna soha a mi nyakunkba a mi drága jó vezéreink által vállalt ádáz harca és bíztatása nélkül. Igen, Orbán Viktor miniszterelnök urunk volt az, aki hadat üzent a világnak és háborúba vezényelt bennünket. Akkora csatákat vívtunk, hogy csak úgy potyogtak ki a csontvázak a szekrényekből. Megalkottuk a NER-t, megreguláztuk az alkotmánybíráinkat és a médiákat. Emlékeztek? A háború kezdetén a mi drága jó Schmitt Pál köztársasági elnök urunknak nem lehetett egy perc nyugvása sem a Sándor palotában, mert az új haditervek sokasága miatt állandóan kénytelen volt a Parlamentben tartózkodni, hogy a törvényeink sokaságát mielőbb a becses kézjegyével elláthassa. Ő sajnos már nincs a tisztikarunk vezénylő tábornokai között, mivel egy jól irányzott plagizált gránát a doktorátusán megsebesítette, de megtette kötelességét, s hősünk emlékét a Nemzet Sportolója címmel tovább őrizzük. Alaptörvényünket Szájer tábornok úr egy Apple gépen alkotta meg, annak logója pedig jól szimbolizálja a mi vállalt értékrendünket. Mostantól hazánkban tehát bárki beleharaphat az almába, merthogy az idegenszívűek viszont a fűbe haraptak, s tőlük pedig elvettük a termőföldet, a trafikokat, s azt a mieinknek adtunk.

De felvettük a harcot a lakossági szolgáltatások magas árai ellen és folyamatosan csökkentettük a rezsit. Mi, senkit nem hagyunk az út szélén. Még ha sok, apró Mark André Goodfriend amerikai ideiglenes ügyvivők is potyognak az égből, akkor sem. És a NAV-unk elnök-asszonyát, Vida Ildikót, ha kell, az utolsó csepp vérünkig megvédjük. Neki, és Matolcsy György tábornok úrnak köszönhetjük, hogy mára 0%-os lett az infláció mértéke. A pénzünk értéke tehát nem csökken. Sőt, inkább még nő. Annyira, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester már nem is tudja pontosan fejben tartani, hogy hány milliárdja van. A Blaha Lujza téren karácsonykor sorban álló emberek sokasága pedig a kormányunkat szabotáló, éhezőknek álcázott amerikai CIA-ügynökök lehettek. Vagy ha nem, akkor az iskolákból éppen hazatérő magyarok, csak reggel még nem voltak éhesek. Mi, nem segélyekben gondolkodunk, ezért idén már teljes foglalkoztatottság lesz hazánkban. Ugyanakkor vasárnaponként a dolgozó édesanyáknak sem kell többé a Tescókban, vagy más, magyar vért szívó, magyar embereket kizsákmányoló, extraprofitot a hazánkból kivonó, külföldi multi hipermarketekben robotolniuk, és ők immár otthon lehetnek a családjukkal. Elmehetnek a templomba, misére.

Nagy harcok árán elért vívmányok ezek, amelyekre büszkék vagyunk, még akkor is, ha a sikereinkre fanyalgó ellenzéki idegenszívűek, európaiak és tengerentúliak, gyűlölnek minket. Nekik üzenjük, hogy a céljaink mellett kitartunk a végsőkig, és nem érdekel minket, hányan kiáltják azt, hogy Orbán takarodj! Mi tudjuk, hogy jó úton haladunk. Ma már nem csak a mi vezérünk szülőfalujában, Felcsúton, de szinte nincs olyan magyar falu, amelynek egykori fostos libalegelőjén ne stadion ékeskedne.

Sorolhatnám még azt a temérdek sok sikert, amely a mi vezérünk nevét dicséri, de nem teszem, mert akkor meg kellene döntenem Mark Leach ausztrál író rekordját, aki köztudottan a leghosszabb regény birtokosa.

Olvasom, hogy a mi vezérünk sikerét csak egy nálunknál jóval nagyobb ország vezetője szárnyalta túl, s ő bizony Vlagyimír Putyin orosz elnök, a mi vezérünk legjobb barátja.

Nem vagyok irigy ember, és mint már mondottam volt, a mellem is dagad a büszkeségtől. Én örülök a második helyezésnek és az ezüstéremnek. Büszke vagyok önmagunkra! Büszke, mert tudom, hogy ez a harcok árán beköszöntött győzelem nélkülünk bizony soha nem jöhetett volna létre. Gyáva népnek nincs hazája!

Ezt a harcban, a világ ellen vívott fényes győzelmet tehát igenis a mi bátor hadseregünk érte el, s annak én is az egyik katonája voltam…

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

37 hozzászólás

  • Iggentecc, Gézám!! 😀

  • Géza könyörgöm!
    Ne ilyen vehemenciával dicsérd őket, mert elhiszik, amennyi eszük van!
    Még a végén archiválják is történelmük nagy lapjain.(teccött ám nagyon, gratula)

  • Bogdán Géza

    Köszönöm az elismerést kedves falusi Barátom!

  • Remek írás! 🙂

  • Bogdán Géza

    Kedves bumburi!
    Ha elhiszik, legyen az ő bajuk.
    Sajnos, nekem is muszáj elhinnem, hogy egy olyan országban élek, ahol a korrupció terén ezüstérem a jutalmunk.
    Köszönöm az elismerést!

  • Bogdán Géza

    Köszönöm az elismerést drága Eszter!

  • Kedves Géza! Sokszor olvastam már, hogy a vidékiek nem is tudják, mi történik az országban, mert csak a királyi tévéből veszik a híreket! Nagyon köszönöm Önnek ezt a cikket, mert ezzel megmutatta az ellenkezőjét! Külön köszönöm, hogy mint szintén zalai, büszke lehetek Önre! Köszönöm!

  • Kedves Imre! Köszönöm! Nagyon sokszor olvasom, hogy a „vidék” nem tudja, mi történik az országban, mert csak a királyi tévé híreit látja. Köszönöm Önnek,mert megmutatta, igenis, mi „vidékiek” is élünk, gondolkodunk, látunk! Én Önre vagyok büszke! Üdvözlettel: egy szintén zalai

  • Géza barátom kérésére ide teszem a december 16.-án tartott tüntetésen elmondott beszédemet.

  • Többek között ezért lettünk ezüst érmesek.

  • Bogdán Géza

    Köszönöm Neked kedves Josza Barátom, hogy Te mindazt elmondtad, ami az én írásomból kimaradt! Igen, így már alighanem teljes a kép.
    Ő, Orbán Viktor, a mi ezüstérmes miniszerelnökünk, s minden magyar büszkesége…

  • Susan Karpati

    Brillians! Nem kellene kabare irasra adni a fejet?Micsoda humor es tisztan latas. Gratulalok.

  • Én is nagyon köszönöm! Kanizsáról.

  • Bogdán Géza

    Kedves Kárpáti Zsuzsa!
    Ezen még soha nem gondolkodtam, de köszönöm a biztató szavait, ha úgy hozza a sors, talán azt is megpróbálom.
    Köszönöm az elismerést!

  • Horváth Béláné

    Ha rajtam múlhatna és tehetnék is érte, akkor ezzel az írással indítanám a az új (még a pontos nevét nem tudom) MTV új Hír csatornáját! Méhozzá úgy, hogy minden reklám helyetti időben egy témát beolvasnék. Ha szaporodnak a tettek, akkor nincs semmi probléma, folytatnám, ha valamiért elakadna a rendszer, az se lenne nagy baj, ismételném. Az agymosás úgy könnyebben is menne!
    Szóval, pályázza csak meg, menni fog 🙂

  • Köszönöm Géza remek írás,-Mi már kellően megünnepelni sem tudjuk ezt a szép eredményt amit a miniszterelnökünk heves csaták közepette „szellemi” épségét sem kímélve kivívott magának és mindnyájunk dicsőségére–.Egy világra szóló utcai táncot azért megérdemelt volna,melyet a TEK és a rendőrség többszörös sorfala előtt lejtett volna el az utca népe.”-harsogva éltetve a dobogós helyezést”.-

  • sharapova2008

    Nem tudom,meddig tarthat még,hogy Magyarországot egy putriban szocializálódott,zsebredugott kezű, szotyola köpködő,pocakos,apolitikus,műveletlen,gonosz,korrupt senkiházi és bandája vezesse…!

  • Az öndicsérő Orbanisztán egyik félperces tévé reklámja, hogy asszongya:
    ˙

    „MAGYARORSZÁG JÓL TELJESÍT:

    Japánnak mindössze 3 %-kal,
    Franciaországnak 5%-kal,
    míg Magyarországnak 13%-kal nőtt idén az idegenforgalma…”
    ˙

    Csak azt „felejti el” az isten-barma, hogy mennyiségben, amihez képest, illetve hány ember, esetleg milyen összetételben… Mert nem mindegy, hogy mondjuk 2millió, vagy 20ezer turistához képest hány százalék…
    Aki meg beveszi ezt a maszlagot, annak már a Magyar Királyság Alaptörvénye értelmében is „jogában áll hülyének lenni*”.
    ˙

    * Simicska Lajos megfogalmazása.

  • Igaz 🙂

  • Bogdán Géza

    Kedves Citromka!
    Mivel a „királyi” televízióból Orbán Viktor urunknak köszönhetően sikeresen eltávolították a másként gondolkodó műsorszerkesztőket, a helyüket pedig a Fidesz-kormányhoz dörzsölődni képes, már-már fanatikus szakemberek vehették át, ők eleve, hogy azokat a híreket tartják említésbe méltónak, amelyek az ő gazdáikat dicsőítik. Így próbálnak, manipulálnak minket.
    Mentségünkre szóljon, hogy a mi gyomrunk nem olyan erős, s a hitünk sem akkora vak, hogy mindent elhihessünk nekik.
    Köszönöm az elismerést kedves zalai Citromka, és nagyon örülök, hogy tetszett Önnek az írásom!

  • Úr Isten!
    Hová tűnt a medalion!?
    Véletlenül elejtettem, de nem hallottam koppanni!

    Hát ez van! Már félúton ellopták!

  • Kedves „Imre”!

    Én is gratulálok az írásodhoz. Viccnek jó.

  • Bogdán Géza

    Kedves Aptyuka!
    Én köszönöm Önnek, hogy elolvasta, és hogy az írásom egy kanizsainak, egy tágabb értelemben vett un. földimnek is tetszett!

  • Aptyuka

    Adja át üdvözletem a kiskanizsai sáskáknak!

  • Bogdán Géza

    Kedves Horváth Béláné!
    Könyörgöm, az én írásomat ne tessék reklámként és agymosásra használni, se az MTV-n, sem pedig a Hír-tv-n. Kérem, ne is akarjon velem polgárháborút kirobbantani, mert tartok tőle, ez a szerény kis írásom, ahhoz nagyon kevés lenne! 🙂

  • Szia kedves maxval!
    Könnyű Neked Orbán fannak lenni. De élnél csak birka emberként Magyarországon, mint mi, és azt hiszem hamar rá kellene jönnöd, hogy a vezér minket már nemcsak nyír, de nyúz is.

  • Kedves Pecor Barátom!
    Egyszer mindennek eljön sz ideje. Erre mondják azt, hogy ami késik, az nem múlik. Értesüléseim szerint, egyre többen szeretnék már a vezérünk ezüstérmét megünnepelni, csak arra egyelőre egy kicsit várni kell. Tudod, tél van, röpködnek a mínuszok, így még az időjárás sem alkalmas arra, hogy a szabadban ünnepelhessünk.
    Örülök, hogy tetszett az írásom. Köszönöm az elismerést!

  • Szia Bono&U2!
    Ha az vagy, akire gondolok, akkor én kedves régi Barátom és egykori fórumtársam, azt mondom erre, hogy kicsi a világ, és nagyon örülök, hogy végre itt is rám találtál.
    Itt sok jó írást találhatsz, amelyekhez ha kedved tartja, hozzá is szólhatsz. Légy üdvözölve a Kanadai Magyar Hírlap fórumán!

  • Kedves Géza!
    Végre dobogosak vagyunk!
    Németorszàgaz EU motorja 2012-ben 0,4 %,13-ban 0,1 %,14-ben 1,5 %.
    Magyarorszàg 2012-ben 1,7 %,13-ban 1,3 %,14-ben 3,2 %.
    Ezzel szemben a belga tulajdonu K & H Bank vezérigazgatoja Rik
    Scheerlinck mondta:
    „Elszalasztott lehetöség évtizede magyarorszàg szàmàra” pl.2006-07:
    Magyarorszàg 2,7 %
    Lengyelorszàg 5,5 %
    Csehorszàg 6,6 %
    Szlovàkia 8,5 %
    Akkoriban kellett volna sikeresen fellépnetek a „nem kormànyzàs,
    hazudozàs,a devizahitelek,a Malév teherszàllitàsànak eladàsa,a
    repülötér évtizedekre valo bérbeadàsa,a MOL részvények eladàsa,
    stb.ellen,mert ezekkel csak a nagyobb lyukakat tömték be.Az orszàg mégis mindig jobban eladosodott,kellett a 2008-as kölcsön!
    Minden évben tulköltekeztek,soha nem tudtàk teljesiteni a vàllalt
    3 %-os ujadossàghatàrt.Rendezték talàn az orvosok,pedagogusok bérét,a 3-as metrot,4-es metrot,MÀV,VOLÀN,BKV,inflàcio….?
    2007-ben figyelmeztették az orszàgot a devizàban valo eladosodàs veszélyére is,pl.1980-ban 11 Ft volt 1 CHF,95-ben màr 68 Ft.
    Eleinte még kedvezö volt a devizahitel,mert a forinthitel magas kamatu volt-az inflàcio miatt-,de késöbb -ezértis-a Ft mindig jobban vesztett a devizàkkal szemben az értékéböl.
    Mit gondolsz Simor ezt nem tudta,csak én?

  • Christopher Adam

    Denes,

    kerem szepen megegyszer, lepjen tul a 2010 elotti idoszakon, vagy legalabb irjon a mai helyzetrol is…

  • Dénes ERŐS: az éves gazdasági növekedés a sok közül csak az egyik mutatója valamely ország gazdasági helyzetének!
    Arról miért nem ír,hogy a mai napon összecsuklott a forint:az euró 321 ,a svájci frank 311 HUF-nál tart,de voltak a napnak olyan órái,amikor meghaladta a 400 forintot! A dollár 276 HUF-nál,a font 417 HUF!
    Orbán ellenzékben azt mondta,hogy amelyik kormány idején az euró meghaladja a 300 Ft-ot „mondjon le,mert alkalmatlan az ország vezetésére”! Ehhez mégis mit szól kedves Dénes???

  • Kedveseim!
    Magyarorszàg az egyike a legjobban eladosodottaknak,ezért van a legjobban veszélyezettek között.A devizahitelesek folyamatban lévö ügye,a szükséges különadok miatt-2010 ota-,a magas adossàgàllomàny miatt tàmadhatobb a Ft,mint a 30-50 %-os adossàggal rendelkezö-a mi adossàgunk 80 % kürüli,tehàt sokkal több kamatot kell fizetni,sokkal többet kell törlesztenünk,
    köszönet „a nem kormànyzoknak,elkurtuknak,hazudoknak”ezért nincs a szomszédaink pénze ennyire gyenge helyzetben.
    A mostani nagyarànyu àrfolyamvàltozàst a Svàjci/SNB/Nemzeti Bank
    idézte elö,mert megszüntette az 1EU 1,20 CHF-nak 3 év utàni-àllapotàt,mert a CHF momentàn nincs annyira tulértékelve,mint koràbban és az SNB igy akarja az orszàga érdekét most védeni.
    A DUNA TV Teletextjében is olvashato.
    Gyurcsàny mondta kb.”Orbàn megfogja bànni,hogy ujbol miniszterelnök akart lenni”,valoszinüleg a „nem kormànyoztunk…”
    öröksége miatt hàtrahagyott àllapotokért pl.:a 2008-as vészkölcsönüket 2012-töl-2014-ig kellett visszafizetni.
    Melyik dobogo tetszik jobban? A szàjakrobatàké?

  • Bogdán Géza

    Kedves Dénes!

    „Mit gondolsz Simor ezt nem tudta,csak én?”

    De igen, szerintem ezt a Simor is tudhatta. Csakhogy ő a monetáris politika terén elindított ám egy kedvező folyamatot, és szakított az elődje rossz banki politikájával. Figyelmedbe ajánlom, hogy Simor András volt az, aki csökkentette a jegybanki alapkamatot. Ez pedig kedves Dénes egy megcáfolhatatlan tény, aminek Te is bármikor utánanézhetsz.

    Aki viszont a devizában való eladósás lavináját elindította, az ő elődje volt. Járai Zsigmond, akiről köztudott, hogy Fideszes érzelmű közgazdász, és aki tudatosan-e, vagy az akkor ellenzékben lévő Fidesz szekerét tolva pártérdekből, „minél rosszabb annál jobb alapon” tette-e, nos, ezt ugyan nem tudom bizonyítani, de tény, hogy ő a MNB. elnökeként a jegybanki alapkamatot, nagyon magasan tartotta, az őt azért érő bírálatok és kritikák ellenére is. Neves közgazdászok, Bokros Lajos, Felcsuti Péter, Surányi György, Várhegyi Éva, stb. hangja is kevésnek bizonyult, de ő a magas jegybanki alapkamat mellett a hivatali ideje alatt mindvégig és könyörtelenül kitartott. Erős forintot akart. Sikerült. A magyar lakosság pedig nem forintban, hanem devizában adósodott el. Aki pedig emiatt megkongatta a vészharangokat, az bizony az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc volt. „Addig takarózz, amíg a takaród ér”- mondta, de sajnos süket fülekre talált.

    Simor tehát szerintem nagyon jól tudta, hogy az elődje rossz kamatpolitikája mekkora veszélyt jelent a magyar lakosságra, de sajnos a folyamatokat, hiába csökkentette a jegybanki alapkamatot, már ő sem tudta megfékezni.

    Aztán 2010.-ben, miután győzött a Fidesz, szembesülhettek a saját maguk által generált súlyos problémákkal. Emlékszel Dénes, Kósa Lajos és Varga Mihály szekrényekből kipotyogó csontvázaira? Egyből reagált a tőzsde, és máris újra híressé vált egy rég elfelejtett Neoton sláger, a 220 felett című nóta. Persze, próbálták menteni a menthetetlent, azt is rosszul tették. Felépítették Ócsán a deviza károsultak lakóparkját. No, comment! Aztán „megmentették” az önkormányzatokat, mert ugye ők is hogyhogy nem, de devizában adósodtak el. A sors keserű fintora, hogy ők zömében Fideszes önkormányzatok voltak. Az állam átvállalta az adósságukat, magyarán, semmit nem tett, csak az egyik zsebéből áttette a pénzt a másikba.

    Így állunk kedves Dénes. És most gondolj bele, hogy ez a fránya svájci frank most mintha ismét elkezdett volna kicsúcsosodni. Aggaszt ez engem Dénes, de nagyon. A miniszterelnök úr leánya tudod Svájcban tanul, oszt mán így is nagyon magos a tandíja. Nincs mese! Nemsokára be kell vezetni egy újabb szakaszra az útdíjat. Utunk pedig van bőven, hiszen Gyurcsány Ferenc úgy cca. 700 km. otopályát épített az utókornak, a hétszázát neki, de haragszom rá, mert ezt a sarcot is most neki köszönhetjük. 🙂

  • Kedves Géza!
    Màr irtam,hogy eleinte még kedvezöbb volt a devizahitel,mert a kamata moderàlt volt,a Ft kamata pedig magas-mert az inflàciohoz van szabva-.Amennyiben az inflàcio 9-10 %,a kamatnak még magasabbnak kell lennie-különben senki sem tartja a megtakaritàsàt a bankban-.Mivel a Ft kamata magas maradt,mindig jobban elértéktelenedett a valutàkhoz-a CHF-hoz-képest,igy màr kedvezötlenre fordult és veszélyessé vàlt az orszàgnak,ezt jelezték joindulatuan 2007-ben Svàjcbol Simoréknak.Simor vàlaszolt”kb.tanuljanak meg a magyarok a pénzzel bànni..”,igy ment tovàbb 2010-ig,amikor az uj kormàny
    befejezte a valutàban valo eladosodàsàt a lakossàgnak.
    A kialakult gazdasàgi nehézségekért,a devizahitelek elterjedéséért,a tovàbbi eladosodàsért-2008-as vészkölcsön-,a privatizàciokért-Dunai Vasmü,Mol részvények,Moszkvai épület,Bankok….a „nem kormànyzoak…”a felelösek.
    Ezért a Te cikked a valosàg kiforgatàsa.
    A miniszterelnök lànya itt tanul Svàjcban,Gyurcsànynak is itt
    kellett volna tanulnia az egész csapatàval,akkor 2006-os beismerése utàn nem maradt volna még évekig a posztjàn,a pàrtkatonàival,igy valoszinüleg nem lett volna ennyi devizahiteles,a 2008-as vészkölcsönt elmaradt volna,bevezethetnénk az EU-t.
    60 %-os adossàgàllomànnyal,3 % ujadossàggal,minimàlis-2 % körüli-
    inflàcioval kérhetö az EU bevezetése fizetöeszközként.Mennyivel „nyugodtabb” fizetöeszközünk lehetne!
    2002-ben még volt pénz”hiszen van itt pénz…”,2006-ban nemlesz
    gàzàremelés” mondta Lendvai Ildiko,2008-ban màr csak dràga mentööv volt.
    Ilyen mélyrepülésböl podiumra kapaszkodni?.

  • 2004-es EU tagsàgunk kezdetekor a tankszékvezetö tanàrok egyike-talàn Schröder-kiadta a 10 uj tagnak”gyerekek,ha az EU-t akarjàtok fiztöeszköznek a következö hàzifeladatot kell elvégezni:
    60 % alatt kell tartanatok az adossàgàllomànyotokat!
    A 3 %-os ujadossàgot ne lépjétek àt!
    Az inflàciot kordàban kell tartanotok-2 %-!
    Mert ezek az egészséges gazdàlkodàs föbb ismérvei.
    Természetesen mi magyarok-a többiekkel-fogadkoztunk”mi aztàn dobogosak fogunk lenni a hàzifeladat teljesitésében,befogjuk vezetni az EU-t,hogy ujbol valutànk legyen és a mi àllampolgàraink
    valutàban kaphassàk a jàrandosàgaikat”.
    Mi bevezetjük az EU-t 200?-ben,201?!
    Az egészséges gazdasàg ismérveinek-az EU talàlta ki-melyikét
    teljesitettük valamelyik huszonvalahànyadik helyett a dobogotol
    tàvoli tizenvalamelyikhely környékén 2010-ig?
    Sajàt gondolatomatis megosztom Veletek:Az EU elvàràsai mellett
    szigoruan és tartosan jol kell szerepelni a gazdasàgiversenyben,
    mert aki nem tud az egészségügyieknek-a kezdöorvosoknak-,a pedagogusoknak,a rendvédelmieknek,a honvédségnek életpàlyamodelt
    nyujtani stb.megbukhat a belsöelvàràsokon! Ismerös?
    Ezért fontos,hogy dobogos-esetleg közeli-helyezéseket érjünk el.
    A nàlunk 2 x vagy 3-szor gazdagabbakhoz csak ugy tudunk közeliteni,ha 2-3-szor nagyobb a mi növekedésünk-inkàbb többel-.