Nem igaz, hogy Áder János részegen lövöldözött!

2015 február 1 12:05 de.11 hozzászólás

Beperelte Áder János az Indexet és Vágvölgyi B. Andrást, mert utóbbi azt írta, és előbbi leközölte, hogy a jelenlegi államfő sorkatonaként azért került fogdába, mert részegen lövöldözött. Egymillió forintot kér jó hírnevének megsértéséért a köztársasági elnök, szerinte ugyanis ez nem igaz.

Hogy fogdában ült, ráadásul nem is egyszer, hanem két alkalommal, azt elismerte. Elmondása szerint egyszer azért büntették, mert rajparancsnokként nem engedte le a hidegbe a sorkatonákat tornászni, egy másik alkalommal pedig azzal vívta ki a hatalom haragját, mert elaludt az őrségben. (Éjszaka meccset nézett, ezért fáradt volt, és nem tudott ébren maradni.)

Mindkét cselekedet igen dicséretes. Az egyik nagyfokú empátiáról tanúskodik – lám, főnökként már akkor is gondoskodott az ő népéről. A másik pedig a későbbi államfő sportszeretetének bizonyítéka. (Ami, a mai stadionépítős világban nem elhanyagolható szempont.)

Bármi is az igazság, nem kellett volna perelnie Áder Jánosnak.

Elmesélek egy másik katonatörténetet, ebből kiderül, hogy miért nem.

Én is voltam ugyanis katona, ugyanúgy előfelvételis, mint Áder és Vágvölgyi. Feltehetőleg ugyanabban a kalocsai laktanyában, mint ők, ám, sajnos, náluk körülbelül tíz évvel korábban. (Nekem nem Áder, csak Járai Zsigmond jutott.)

Reggelizni indult a század, menet közben énekelnünk kellett, de az elöljárónak nem tetszett, ahogyan daloltunk. Nem voltunk eléggé vidámak és eltökéltek.

B. hadnagy megparancsolta, hogy eddig meneteljünk az épület körül, míg szebb nem lesz az ének.

Nem lett szebb, viszont valaki közülünk nagyon megmérgesedhetett, mert a sokadik kör után kiszólt a sorból B. hadnagynak. Azt mondta neki, hogy bunkó.

Nem tudom, ki volt, ha tudtam volna, akkor sem mondtam volna meg.

B. hadnagy leállította a társaságot, majd emelt hangon megkérdezte: ki mondta, hogy bunkó?
Nem jelentkezett senki.

Néhányan biztosan tudták – az, aki mondta, és azok, akik közel álltak hozzá.

Aznap nem kaptunk reggelit. (Ami, megjegyzem, szabályellenes volt, a katonának elő volt írva a napi ötszöri étkezés, az erős fizikai igénybevétel, valamint a harckészültség szinten tartása miatt.)

Lesz még folytatása az ügynek, mondta B. hadnagy, miközben visszaparancsolt bennünket a körletbe. (Reggeli nélkül.)

Valóban lett folytatása.

Délelőtt összehívták az egész ezredet. Maga az ezredparancsnok vezényelte a parádét, hosszan ecsetelte az egybegyűlteknek, hogy mekkora méltánytalanság történt a 37. Budapesti Forradalmi Ezredben. (Így hívták a kalocsai laktanyában állomásozó seregünket). Majd, közel ezer ember előtt, belebőgött a mikrofonba: ki mondta B. hadnagyra, hogy bunkó?

Nem jelentkezett senki.

Ekkor emberünk cselhez folyamodott. (Nem hiába volt olyan magas poszton, majdnem olyan magasan, mint egy államfő): Lépjen előre, aki azt mondta, hogy a B. hadnagyra, hogy bunkó!
Nem lépett előre senki.

Újabb kérdés: Lépjen előre, aki nem mondta B. hadnagyra, hogy bunkó!

Mindenki előrelépett.

Így ment ez még egy darabig, kérdések és keresztkérdések követték egymást, de nem derült ki semmi. Leszámítva azt, amit rajtunk kívül korábban csak kevesen tudtak, miszerint B. hadnagyra azt mondta egyik társunk, hogy bunkó.

Ettől kezdve viszont hetekig erről beszélt mindenki a laktanyában.

Remélem, nem kell most majd minden magyar embernek nyilatkoznia arról, hogy nem hiszi el, amit Áderről egy újságíró és egy internetes portál állított. A bajt most már nehéz lesz visszacsinálni: hiába tudjuk, hogy Áder János köztársasági elnök soha nem volt részeg, és soha nem lövöldözött, és nem ezért ült kétszer is fogdában, az emberek arra emlékeznek, amire akarnak.

Sem bírósági végzés, sem a kétharmad, sem pedig más földi hatalom ezen nem tud változtatni.
B. hadnagyról nekem évtizedek múltán is csak az jut eszembe, hogy egy bunkó.

Amúgy tényleg az volt.

Az viszont nem igaz, hogy Áder János részegen lövöldözött.

11 hozzászólás

  • Georgina Bojana

    GRATULA!
    Micsoda „csavaros” furmányos megfogalmazás?!
    (( 🙂 ))
    Tehát -nem igaz-…
    Maradjunk ennyiben.
    S, mindannyian előre léptünk – képzeletben.
    G.B.
    (( 🙂 ))
    Óriási!

  • ——és mi lett volna ha egy karakán legény előre lép? felakasztották volna..?–Voltam ilyen helyzetben és nem törték a csontomat, sőt…–

  • Az Index nevű bulvár lap bárkibe beletörli a lábát, aki nem a libero „értékrendet” vallja.
    E tevékenységétől a hazugságoktól sem retten el. Másik motivációja, minél több kattintás legyen (bármi áron), ettől nő a reklámbevétel. Filozófiája: nyugodtan lehet hazudozni (mondjuk a főcímekben, májd pár óra múlva kicsit átírjuk, addig is jönnek a kattintások) – s különben is nem mindenki perel, csak kis százalék – tiszta haszon (mint a KGFB biztosítók, akik alúl értékelik a gk-ban keletkezett kárt, statisztika szerint az ügyfelek 10%-a perel).
    No, az Index ismét hazudott, fizessen, Ader az ilyen pénzeket jótékonysági célokra szokta fordítani.

  • Nem biztos, hogy a szerzőnek igaza van. Nálunk – de még inkább tőlünk keletre – hasonló a hasonlónak örül alapon, széles társadalmi csoportokban lehet szavazatokat szerezni egy ilyen történettel.”Fasza gyerek ez a mi Janink!” A normálisak pedig úgysem veszik komolyan.

    Egyébként, nem is volt részeg. Vagy részeg volt, de nem lövöldözött. 🙂

  • Georgina Bojana

    Kedves Enterprise!
    Te még hiszel a mesékben? Te írtad: ” Ader az ilyen pénzeket jótékonysági célokra szokta fordítani”.
    Aztán meg is adóztatják?!
    Ki tudja ebben a fene nagy menetben, melyben vágjuk a rendet a nemzeti felé…
    Ezt arra értem, hogy lassan már minden azzá lesz, de hiába. A népünk, a nemzet egyre jobban gyötrődik és nyög: nemzetien jajgat!
    G.B.

  • A szerző egyszer már közzé tette a dolgot. Áder azóta hallgatott. Amúgy a kutya sem ugatta volna meg a dolgot ami már egyrészt régmúlt, másrészt mivel személyi sérülésről nem szólt a cikk, ráadásul teljesen érdektelen. Elengedett egy sorozatot. Na bumm, és akkor mi van? Ha nem nyüzsgi túl, senkit nem érdekelne a régi sztori. Így viszont csak égeti önmagát. Műbalhé. Most figyelni kell, miről akarják elterelni vele a figyelmet.

  • György Molnár

    Áder már mást is feljelentett, történetesen a NOL-t egy komment miatt am ely éppen az 52-dik születésnapján jelent meg.
    Erről a „bunkó” B.hadnagy történetről eszembe jut, hogy a kápolnásnyéki laktanyában 68 elején a kiképzés alatt az egyik bunkó őrvezetőnek azt mondtam, hogy „halál az őrvezetőkre” Utána jött egy százados és azt mondta nekem, hogy „fiacskám nem jósolok neked nagy jövőt a Magyar Néphadseregben”…..Én ezt komolyan vettem és mielőtt hadbíróság elé citáltak volna, április végén leszereltem. Nem volt könnyű, de sikerült. Azóta is sz.rok a katonaságra.

  • Kedves GB,

    ez nem hit kérdése,ténykérdés.
    Másrészt miből gondolja, hogy a bírósági kártérítés adóköteles? Elárulom magának, ez a fajtája nem az.
    A nyögdécseléssel kapcsolatos megjegyzését nemigen értem, hacsak nem arra gondol, hogy most kb. négyszázezezer család megkönnyebbülten felsóhajt, mert megúszta a svájci frank újabb árfolyam emelkedését, másrészt májustól jóval kisebb részletük lesz.

  • enterspricc:
    .
    „…ez nem hit kérdése,ténykérdés…”
    .
    – Igaz.
    .
    Hülye vagy. Ez tény.

  • Egy igaz ember..

    /Borisz Polevoj után szabadon.Csak ő másképp értette./

    Más :

    Enter : ne enterelj bele amihez közöd sincs köcc

  • Eltsak.. Itten valoahun a zellensíg keze betette a lábát!!
    MNrrhogyá, lüvúdözésér nem fogdát attak akkoprság, hanem futkosót..To, Há’hiszen űtem bemnne ölöget..