Okunk van a félelemre?

2015 február 6 3:18 de.44 hozzászólás

Pár nappal ezelőtt írtam egy értekezést, mi szerint az iszlám vallás, mint olyan, alapjában a béke vallása. Azt is írtam, hogy az IS vallása a terror, és az iszlám nem a terror vallása. Gondolnánk, hogy tőlünk távol – bár barbár merényletekkel exportálják nézeteiket az IS fanatikusai a világ négy tájára, mi több, kultúrnemzetek polgáraiból is állnak zászlaja alá agymosottak – majd lerendezik egy más közt, és, ha az érintett államok – hathatós külső támogatás ellenére is – képtelenek őket kordában tartani, akkor így jártak, ettől nem lesz Magyarországon drágább a kenyér.

Csakhogy, a birtokolt területeken – kincstári forrásként – bőven akad olajkitermelés, amit a nyugati államok, szemüket behunyva, simán megvesznek a feketepiacon, mondván, ezzel olajpiaci függőségükön lazítanak. Rendben, ez az ő gazdaságpolitikájuk. Igaz, hogy ez által rendesen keresztbe tesznek saját hadi próbálkozásaiknak is, mert hát az IS – többek közt – ezen pénzeken vesz korszerű fegyvereket, amikkel simán le lehet szedni egy F-16-ost, aminek pilótáját jó látványosan élve el lehet égetni.

Hanem, geopolitika is van ám a világon! És, hogy ez mennyire lécrezgetős, álljon itt egy kis összefoglaló a Bal-Rad-tól:

” Kitűzték az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet zászlaját és más jelzéseit egy északkelet-boszniai faluban, amelyet a rendőrség évek óta megfigyelés alatt tart – számolt be a Nezavisne novine című boszniai lap csütörtökön.
Gornja Maocát már egy évtizede figyeli a rendőrség, az 1992–95-ös boszniai háború után ugyanis több tucat, arab országokból származó ember telepedett le benne. Az évek során a település a szélsőséges iszlamista mozgalmak boszniai központjává vált, a vahabita mozgalom egyik vezetője, a Bilal néven ismertté vált Husein Bosnic is sok időt töltött ott.

macskaugrásnyira

macskaugrásnyira

Husein Bosnicot több társával együtt szeptemberben őrizetbe vette a boszniai rendőrség, a gyanú szerint a férfi terrorista csoportot szervezett, finanszírozott és népszerűsített, valamint szíriai és iraki harcokra toborzott embereket. A boszniai vahabita mozgalom vezetőjének a pere a jövő héten kezdődik.
Az állami nyomozó és védelmi hivatal illetékesei a Nezavisne novine című lapnak azt mondták: lépni fognak a Gornja Maocában történtek, azaz az Iszlám Állam jelzéseinek kitűzése ügyében.
isil
Bosznia-Hercegovina nyáron módosított büntető törvénykönyve tiltja a csatlakozást idegen katonai vagy félkatonai szervezetekhez, és tíz évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatja a külföldi hadszíntéren harcoló zsoldosokat, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel azokat, akik katonai vagy félkatonai osztagokat szerveznek külföldi harcokra, illetve felkészítik, kiképzik az önkénteseket. Négy évre ítélhetők azok, akik nyilvánosan vagy a médián keresztül a külföldi harcokban való részvételt népszerűsítik.
A szíriai összecsapásokban bizonyítottan több tucat bosznia-hercegovinai állampolgár harcol a szélsőséges iszlám szervezetek soraiban, a szíriai és iraki harctérre való távozás előtt közülük többen is előbb Gornja Maocában éltek.”

célra tarts!

célra tarts!


(mno)

44 hozzászólás

  • Az utolsó fotón a fegyverfogás szabályosnak tűnik, de nem az. Gyakorlatban a bal kéz csak alátámasztja a jobbat, de legalább a jobb kéz hüvelykujját levezeti, mielőtt leradírozza a hátra sikló fegyverszán.
    Bár szerintem nekik mind1. Célzott lövést nem igen fognak leadni, hacsak nem 20cm-ről, tarkóba.

  • Tisztelet a pilótának, de a halála kellett ahhoz, hogy az iszlám vallású államok vezetőiben meginduljon egy elhatárolódás az IS től. Eddig megtűrték mint valami mostoha gyermeket, egy vadhajtást. De ez még nem egyértelmű. Ha az iszlám végre határozottan elhatárolódna tőlük, ki lehetne irtani őket. Így viszont vigyázni kell a kényes politikai egyensúlyra is az iszlám világban, mert az IS elleni támadásokat vehetik vallási támadásnak is az el nem határolódók.

  • István:
    .
    „..Pár nappal ezelőtt írtam egy értekezést, mi szerint az iszlám vallás, mint olyan, alapjában a béke vallása…”
    .
    – Én meg többször, bizonyítékokkal, magyarázatokkal, kontextusba helyezett példákkal bizonyítottam, hogy az iszlám egy Halálideológia. Az volt kezdettől fogva.
    .
    „…birtokolt területeken – kincstári forrásként – bőven akad olajkitermelés, amit a nyugati államok, szemüket behunyva, simán megvesznek a feketepiacon…”
    .
    – Tudtommal csak a törökök vesznek a kannibál terrorgengtől olajat. Az euro- atlantiak forrása teljesen más.
    .
    És igen, Törökországot már réhg ki kellett volna …szni a NATO- ból. Na persze nem csak ezért, de ez lehetne a végszó, üzletelés az IS- el. Majd ez kiforrja magát.
    .
    Amúgy tök érdekes, hogy az egyetlen komoly akadálya a boszniai iszlámnácik terjeszkedésének- ha elegen lennének ehhez – az nem a boszniai állam volna, hanem a Boszniai Szerb Köztársaság.
    .
    Barátom, ez egy politikai- geostratégiai paradoxon…

  • Én ezen nem csodálkozom. Kanadából is csatlakoztak néhányan ezekhez a szélsőséges szervezetekhez.

  • Ille István,
    ugye nem vitatkozunk az iszlám vallással kapcsolatosan?
    Arra a bizonyos tévedés sorozatra válaszoltam.Az iszlám béke olyan mintha szűz kurváról vagy vega oroszlánokról beszélgetnénk.Ugyan úgy nem létezik iszlám békevallás, mint palesztína vagy palesztín nép.A PLO(palestinien liberation office)jasszer arafat kitalációja volt és a zsidónépet zsigerből gyűlölő európai és egyéb antiszemita
    tetvek boldogan benyelték.(lásd:kurvai hisztína és holdud(ót)vara)Ezek ellen kell Nekünk Európa előretólt helyőrségének lenni.

  • Gyuri10:
    .
    „…Ezek ellen kell Nekünk Európa előretólt helyőrségének lenni…”
    .
    – Ahogy látom, a sokszor hálátlan – nem, inkább totál értetlen Európa nemsokára már nem lesz érdekes Izraelnek geostratégiai szempontból. Miért?
    .
    Mert Izrael egyre jobban fordul a fejlett (hangsúlyozottan: FEJLETT) ázsiai országok felé – és azok Izrael felé. Ez a kapcsolat eddig is megvolt, de stratégiai szintre soha nem emelkedett, még Indiával sem.
    .
    Most ez változik.
    .
    És ezeket az országokat nem érdekli, hogy számol le Izrael a rá támadó halálos ellenséggel. Ezen országok nem fogják Izraelt „önmérsékletre” felszólítani, miközben kannibálok ölik lakosságát, északról meg vagy 50.0000 rakétát készül rá kilőni a faszbollah (és már ebből vagy 5000- et kilőttek). Esetleg mert lezúzzák az iráni nuke- programot végleg. Ezek az országok nem fognak idióta, unatkozó, multimilliárdos „emberjogvédő” hülyegyerekeket odaküldeni, hogy „vizsgálják ki az izraeli háborús bűnöket”.
    .
    Ezekben az országokban vagy nem létezik a zsidó- és izraelgyűlölet, vagy ha létezik, az az adott országon belüli iszlámnáci populáció sajátja, mely a helyi többségi lakosság életére is rátör (India, Thaiföld).
    .
    Ezek az országok hatalmas gazdasági- katonai erőt képviselnek, és még nagyobbat fognak. India, Thai, Kína, Japán, Korea, Taiwan, Vietnam, stb. Ezek lesznek Izrael jövője, nem a magát kiherélő, saját halálos ellenségét tenyésztő, azok „jogait” védő euro- atlanti civilizáció.
    .
    Nem, nem lesznek ezek a nyugati tömb ellenségei, sőt, maradnak, amik – szövetségesek. De az biztos, hogy ezek még tudják, mit kell tenni az őket kinyírni akaró ellenséggel. És nem fognak „felháborpdni”, ha Izrael lenyomja az ellene nuke- t fejlesztő Iránt, a határaiban őrjöngő IS- t, faszbollahot, vagy bárki mást.
    .
    Így fog átalakulni a stratégiai szövetségi rendszer.

  • Az arab nyelvben elmélyedni, enyhén szólva nem gyerekjáték. De, ha valaki csak ”felszínesen” is belekóstol, felismeri az iszlám és moszlim szavak „rokonságát”, azaz a 3 mássalhangzós szógyök a sz-l-m, a béke szóra való visszavezethetőséget (nem tagadva, a szalem / salom rokonságot sem).
    .
    De ez, semmit sem változtat azon, hogy a terroristák ugyanúgy hamisan hivatkoznak vallásukra, hitükre, mint a keresztes lovagok, a konkvisztádorok, vagy az inkvizítorok, a kereszténységre, keresztény mivoltukra.
    .
    Mindkét oldalon, csak leplezték / leplezik egyéb, aljas szándékaikat
    .
    Saját hitüket teszik nevetségessé, gyalázatossá.
    .
    Milyen mindenható az, amelyik halandó hívei védelmére szorul?

  • gyuri10
    2015 február 6
    12:49 du.
    Gyuri.. Kb hetven évvel ezelőttig az eccerű arab, mrg az eccerű zsidó egymás mellett árult a gyékényen.
    Rengeteg arab, perzsa ismerúsöm van, beszélgetünk, vitatkozunk. Vallásról is. Szerintük a minden arabban terroristát, potenciális gyilkost látók legalább annyira idióták, mint a terroristának állú agymosottak..
    Csak mondom..

  • Le5I1eL:
    .
    – Az iszlám „szentírások” tele vannak nyílt, módszeres, minden korra érvényes, soha vissza nem vont, soha felül nem írt erőszakra felszólító utasításokkal. Nem „szövegkörnyezetből kiemelt” részek, hanem maga az integráns szöveg és környezete – ezért van pontos hivatkozás adva mindegyikhez. Ezek szépen ki vannak listázva, ha érdekel, küldök linket róla.
    .
    falusi:
    .
    „…Kb hetven évvel ezelőttig az eccerű arab, mrg az eccerű zsidó egymás mellett árult a gyékényen…”
    .
    – Kb. 70 év, de már 90 éve is az arab már javában pogromokat szervezett a zsidók ellen szerte a közel- keleten, több hírhedt tömeggyilkosságot végrehajtva – a korabeli palesztinai zsidó önvédelmi, és/ vagy megtorlóalakulatok (Hagana, Irgun, Lechi)hasonló válaszlépéseit kiváltva. Piacrobbantások, leszámolások, épületrobbantások, stb.
    .
    70 éve nem hogy nem árultak már a piacokon békésen együtt semmit, de egyenesen egymás irtásával voltak elfoglalva Palesztinában, a környező arab- iszlám diktatúrákból pedig ai iszlamista népvezérek éppen készültek száműzni a TELJES zsidó lakosságot – ez nagyrészt meg is történt 1947- 1948- ban (800.000 zsidó menekült).
    .
    Ez egy. Kettő:
    .
    – Teljesen irreleváns, kinek mit mondanak a barátai. A „barátok” egyrészt nem fogják nyíltan megmondani, hogy „igen, bizony az iszlámhívők nagy része műveletlen vadállat, gyilkos, aberrált indulatoktól megőrülve, stb”. és hogy csak egy minimális részük képes erőszakmentesen gondolkodni” – bár, ennek okáról nagyon komoly szakmai tanulmányok vannak (Lewis, Sennels, stb).
    .
    Másrészt, a tények:
    .
    – Ahol az iszlámhívők kb. 1 % alatt vannak a helyi lakosság létszámához képest, ott nincs velük gond, ott egy „színes kisebbség”.
    .
    – Ahol 3- 5%, ott már gettósodnak, jogokat KÖVETELNEK, fenyegetőznek, nyíltan gyalázzák a befogadó társadalmat, rendszeresek a gyilkosságok, merényletek, és/ vagy erre való előkészületek, fegyvertelen miliciák alakulnak, nemzetközi tömeggyilkos terrorgengek számára toborzás van, komoly rendvédelmi kihívást jelentenek. ÉS EZ MÉG CSAK 5 %.
    .
    – Ha 10%, ott már halálos nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek. Nyíltan megjelennek a nemzetközi tömeggyilkos terrorgengek képviselői, bármikor számítani kell tömeggyilkos merényletekre. Követeléseik között már bőven ott van az „önálló állam”, ennek realitásától függetlenül. A helyi lakosság már rég elmenekült a közelükből. Rendszeresek a fegyveres konfliktusok.
    .
    – Ha már 20- 30% körül vannak, ott meg kb. az történik, ami Indiában, vagy Thaiföldön, az iszlamisták által bitorolt régiókban. Vérfürdők, terrorbandák, emberkereskedelem, gyerekek tömeges fanatizálása, ágyútülteléknek felhasználása, vissza a középkorba.
    .
    Ha a lakosság többsége muszlim, ott két lehetőség van: 1, totális anarchia, VAGY durva, hatékony karhatalmi fellépés, és akkor relatív nyugalom van.
    .
    Szóval: ezek tények, és tök mindegy, békés vagy nem békés ideológia ilyen- olyan „értelmezése” szolgál alapul. Ezt művelik, mindenhol, és kész, nincs kivétel – hacsak a helyi uralkodók nem tudják vaskézzel elfojtani az ilyesmit (ezekre jó példák az arab olajdiktatúrák).
    .
    Innentől még irrelevánsabb, mit mondanak a „barátok”, ugyanis az nem reprezentatív, és egyszerűen szembe megy a tényekkel, ha azt állítják, hogy márpedig a muszlimok többsége békés.
    .
    Soha nem volt a muszlim többség békés, hát b…sza meg, az egész iszlám eleve hódító, terrorideológiaként jelent meg 1500 éve. Hogy ez költői frázisokba van megírva, meg hogy pár européner muszlim mit mond napjainkban, az semmit nem jelent.

  • Kicsit off (na jó, nem annyira), de érdekes:
    .
    http://jordantimes.com/armed-forces-launches-operation-martyr-muath
    .
    Bemutatja, hogyan kell elbánni az iszlámnácikkal. Így, és kész. Kár, hogy ehhez a jordán haderő nagyon kevés, ám itt maga az elv a lényeg. Sem az EU, sem az USA, de még Izrael sem megy neki ilyen elszántsággal a leghalálosabb ellenségeinek. Mindegyiket kötik valamiféle teljesen rosszul értelmezett erkölcsi normák, melyek megakadályozzák, hogy elmebeteg, kezelhetetlen, szadista vadállatokra ne az állatvédők szabályai szerint vadásszanak, hanem elengedjék az erősebb kutyát.
    .
    Golda Meir nagy mondása volt 1972- ben, a müncheni mészárlás után, hogy „minden nép életébe eljön az idő, amikor kompromisszumot kell kötni saját erkölcsi értékrendjével” – és megindította az „Operation Wrath of God hadműveletet.
    .
    Bár, az semmi nem volt ahhoz képest, ami most itt kockán forog, amit az érthetetlen- értelmetlen semmittevéssel a felelős hatalmak kockáztatnak. Ez különösen annak ismeretében tragikus, hogy ezt a szennybandát, az IS- t a megfelelő felhatalmazással rendelkező, megfelelő léptékű és jellegű csapaterőt bevető modern haderő még most is hetek alatt agyon tudná vágni, minimális saját veszteségekkel. Bár, eleve ezt még a kezdetekkor kellett volna agyonvágni, de akkor meg ez egyet jelentett volna az Asszad- erőkkel való együttműködéssel, és annak a marhaságnak a feladásával, hogy Szíriában bátor szabadsággarc folyik az elnyomó diktátor ellen.
    .
    Fontos megjegyzés:
    .
    – A szíriai belháborút nem „elnyomás elleni szabadságszerető emberek” indították, ehhez semmiféle eszköz, de eleve az ilyesmit kirobbantani képes népréteg sem lett volna meg. A szír belháborút az iszlámnáci Muszlim Testvériség indította, Hama városából, ahogy azt tették 1982- ben is. Akkor az öreg Asszad, a már akkor is korrupt, képzetlen haderejével, de egy alapos tömegmészárlással eltaposta az egészet.
    Ám a mostani szír haderő már ahhoz képest is annyira korrupt, annyira tehetetlen, a katonai szakmai tudás olyan alacsony szintjére süllyedt, hogy a kezdetben még csak pár száz fegyveres huligánnal nem tudott már elbánni Hamaban, nem hogy ötvenezer, betépett, eszelős, vérivó kannibállal, mely immár uralja Szíria és Irak egy részét.
    .
    Ennek ellenére ha mást nem, de el sem kellett volna kezdeni a „lázadók” részleges felfegyverzését, és az asszadi erők elleni korlátozott légi harccselekményeket.
    .
    Ez volt az USA és szövetségesei legnagyobb stratégiai tévedése az utóbbi 12 évben. Most akkor azt kellene tenniük a kármentés érdekében, amit a jordánok tesznek, csak kb. ötszázszor nagyobb léptékben. Totális légi és szárazföldi támadás az IS ellen.
    .
    Eljön ez vajon?

  • Mikor ezek az állatok ( A hazai nácik természetes szövetségesei ) elevenen elégették azt a jordán pilótát , a könnyeim kicsordultak !
    Pedig jól tudom hogy eredetileg arra képezték ki hogy a fajtámat gyilkolja.
    Most Obama felhatalmazást kért a Kongresszustól az IS elleni háborúra.
    Aképpen mint a KisBush annó, az öreg véreskezű Szaddám ellen.

    Eldrad :
    Valóban.
    Baromság volt az USA részéről támogatni ezeket. Dehát a kultúremberek már csak ilyenek : Tévelygőek , nagylelkűek , gyakran rosszul ítélnek meg dolgokat. Ez a demokrácia velejárója. Csak egy Hitler , vagy valami Sztálin-szerűség tudhassa előre a frankót.

  • Geyza:
    .
    „…a kultúremberek már csak ilyenek : Tévelygőek , nagylelkűek , gyakran rosszul ítélnek meg dolgokat…”
    .
    – Igen. És itt jön Golda nagy mondása, amit fentebb idéztem.
    .
    Most pedig (megint) a kulturember próbálja a lehető legkevésbé erőszakos, vagy lehető legkevésbé kemény módszerekkel valahogy visszavetni minden idők egyik legelborultabb, szadista, narkós pszidhopatákból álló bandáját. Természetesen ez lehetetlen, ezekkel egyféleképpen lehet dűlőre jutni: teljes fizikális megsemmisítés.
    .
    Namost, ehhez vissza kellene térni a 17. századi hadviselési módszerekhez (felperzselt föld, esetenként válogatás nélküli pusztítás, potenciális ellenséget nem hagyhatnak a hátuk mögött, stb). És itt a pokoli csapda: ha ezt megteszi egy civilizált ország hadereje, mitől lesz kevésbé gonosz, mint akiket megsemmisített?
    .
    Ha viszont nem teszi meg, azzal a szadista banda problémája soha nem lesz megoldva, és ennek soha nem lesz vége.
    .
    Van egy nagyon brutális, de remek hadtörténeti regény, Steven Pressfield: Az afgán háború. A III. Alexandrosz „Nagy Sándor” (Sándor??????) hadjáratáról szól.
    .
    Ebben olyan dolgok vannak leírva, melyek igazak, és érvényesek lennének a mai hasonló ellenséggel szembeni háborúkra is, de ezt a könyvet rettenetes brutalitása katt kb. az első 30 oldal után b…szná falhoz egy átlag olvasó.
    .
    Pedig örök érvényű dolgok vannak benne, és semmi, de tényleg, semmi nem hatékony az ilyen ellenséggel szemben, mint ami kevesebb a könyvben olvashatóaknál. Az egyik főszereplő hatalmas mondása, miután lemészárolták egy afgán falu teljes lakosságát, és reszketve, saját tettétől ordítva a dühtől, a következőt mondja (nem pontos, most nem tudom megnézni, de valami ilyesmi):
    .
    „Gyűlölöm az afgánt, mert vadállati, és gyáva. De ennél jobban már csak magunkat gyűlölöm, amiért minket is azzá tesz …(azzal, hogy ilyesmire kényszerít minket, amit most is elkövettünk)”
    .
    Ennél jobb mottója nem is lehetne ennek az egésznek. És ez a mai napig érvényes lenne, ha venné bárki is a merszet, és hasonló módon járna el az IS és hasonló eszelős bandákkal szemben. Legyen az bárhol: Afganisztánban, Irakban, Szíriában, Thaiföldön, Indiában.
    .
    Sreven Pressfield pedig egy zseni.

  • Geyza, megint:
    .
    „…Most Obama felhatalmazást kért a Kongresszustól az IS elleni háborúra.
    Aképpen mint a KisBush annó, az öreg véreskezű Szaddám ellen…”
    .
    – Igen, csakhogy ez egy teljesen más háború lenne, mint öreg szaddam ellen volt, mivel – hacsak nem a fentebb vázolt módszereket akarnák alkalmazni (amit kétlek), itt egy reguláris haderő teljesen alkalmatlan volna a feladatra.
    .
    Ide – szerintem – olyasmi kellene, amit még soha senki nem próbált ki: kis létszámban, önállóan tevékenykedő elitkommandók tucatjait kellene bevetni – egyszerre, ugyanazon a műveleti területen. Természetesen koordináltan, megfelelő eszközökkel és felhatalmazással ellátva, a lehető legfrissebb hírszerzési (HUMINT és ELINT egyaránt) adatokat folyamatosan adni nekik, mindezt nagyarányú légi hadművelettel támogatva.
    .
    De ezt addig folytatni, míg egy szörnyeteg sem marad az IS- ből. De akkor már le kellene nyomni a „társszervezetek” is, pl. a különféle közép- és kelet afrikai eszelősök.
    És akkor megint jön a kérdés, amit fentebb említettem. Hogy, ezt kizárólag barbár módszerekkel lehetne elérni, korszerű technológia használata mellett.
    .
    Senki nem fogja ezt bevállalni. Egyik hadviselő ország sem.

  • Eldrad,
    elsösorban köszönöm Falusihoz helyettem is írt válaszodat.Az az igazság,hogy ilyen tökéletes válaszhoz és ilyen megalapozott tudással leírt tények meghatározásához talán az én tudásom nem is elég.Azt még hozzá teszem a bizonyos 70 évvel kapcsolatban,hogy 1929- ben(tárpát)a hebroni és jaffoi pogrom 86 évvel ezelőtt volt.Hadzs amin el husszeini jeruzsálemi főmufti1942 ben a Wan seei konferencián horogkeresztes karszalaggal űlt hitler jobbján,endlőzung ügyben,ameddig békés iszlámhívő hordái krematóriumot építettek Shem(Nablusz)városában, ajándéknak szánva rommel bevonuló csapatainak.Ez is már 73 éve volt.
    Az angolok legyőzték rommelt és bevonulásukkor nem igényelték az iszlámnácik ajándékát.Nos még azt is hozzá fűzném 1 gyékényen árulással kapcsolatosan,hogy a béke vallásának apostola,mohammed próféta és akkori békés hívői lemészároltak utolsó szálig egy olyan zsidó törzset
    akiknek többszörösen életét köszönhette a szentember.Ez történt Kr.után kb.600 évvel.Aki jó számoló,számítsa ki ez hányszor 70 év.
    Keves barátom,Falusi.
    Ma már nem zsidó-arab háború a tét.
    Ma már a világ minden vallása fölé kerekedésről, világuralomról szól az iszlámnáci fáma.Amit minden pozitív hozzáállásod ellenére is ajánlani tudok számodra
    ebben a témában:Tanulni-Tanulni-Tanulni,nyitott szemmel figyelni a világot.

  • Méhhogy a ” béke vallása ”
    Ekkora böszmeségeket még Fogkefe Szemöldőkű Kiszely Tünde őnaccsága sem szokott hablatyolni.

  • Gyuri10, és Falusi:
    .
    „…Hadzs amin el husszeini jeruzsálemi főmufti1942 ben a Wan seei konferencián horogkeresztes karszalaggal űlt hitler jobbján,endlőzung ügyben…”
    .
    – Aztán fő kordinátora volt a balkáni Handzsár hadosztály megszervezésének. A mai napig nem értem, a britek, és a többi felelős hatalom miért hagyta futni ezt az állatot – semmi érdekük nem fűződött hozzá, mondhatni, léte vagy nem léte akkor már közömbös volt a nagyhatalmaknak. Így viszont első számú – ismétlem, ELSŐ SZÁMÚ – háborús főbűnöst hagytak futni.
    .
    „…Ma már nem zsidó-arab háború a tét. Ma már a világ minden vallása fölé kerekedésről, világuralomról szól az iszlámnáci fáma…”
    .
    – A világ fölé soha nem fognak már kerekedni. Ehhez sem a politikai egységük, sem szervezettségük, sem intézményrendszerük, sem bürokráciájuk, sem semmijük nincs meg.
    .
    De akkora bajt csinálhatnak még, ami ha nem is világháborús, de kiadós helyi háborús léptékű károkat okozhat a jövőben több helyen az euro -atlanti világban is. Némi kóstolót kaphattunk már párszor, mi történik, ha valahol tévesen cselekszik/ nem cselekszik a helyi rendvédelem és/ vagy elhárítás. Mindezt úgy, hogy a fő hadműveletek már 2001- től át lettek helyezve az ő területeikre. Most képzeljük el, ha nem így lenne… az összes eszelős itt őrjöngene Európában.
    .
    „…Az az igazság,hogy ilyen tökéletes válaszhoz és ilyen megalapozott tudással leírt tények meghatározásához talán az én tudásom nem is elég…”
    .
    – Ez valahol humoros nekem, mert izraeli tartalékos katona ismerőseim mondták nekem korábban, hogy szerintük többet tudok Izrael történelméről és hadtörténetéről, mint egy átlagos izraeli, mint pl. ők maguk… na mindegy, ez is csak tanulás, odafigyelés, meg idő kérdése.

  • Eldrad:
    Szerintem nem nagyon enne más ez a háború !
    Először is biztosra veszem hogy a mostani IS alattvalok nem boldogok hogy a lányaikat eladják hurinak, valami pókhasú sejkeknek , aki meg szót emel miatta azt jól lefejezik.
    Másodszor pedig az öreg Szaddámnak eléggé rettenetes hadserege volt ott , abban az időben.
    Hogy mást ne mondjak , pont a II Öbölháború előtt szerzett be a ruszkiktól 1000 db. meglehetősen korszerű harckocsit. ERRE azért ezek a mostani rongyfejűek nem képesek.
    Jó jó… tudon … az USA haderejének csak könnyű menetgyakorlat volt mindkét Öbölháború , de véleményem szerint most sem nagyon lenne másképp. Azzal a kis különbséggel , hogy MOST nem lenne az USAF lojális a helyiekkel.
    Mit értek ez alatt ?
    Hát pl. amikor elkergették a vén bagdadi mészárost , akkor az USAF kihirdette Irakban hogy be kell szolgáltatni a fegyvereket…egészen Kalasnyikovig. Azok , iletve az annál kisebb fegyverek megtarthatóak , az otthonok védelmének a céljából. Csak azt kérik a néptől, hogy uccára ne nagyon vigyék őket.
    Dehát tudjuk : a demokrácián nevelkedett haderők is nagy baromságokra képesek hehehehehehe

  • Most nézem a Sky newst, és éppen a jordán hadjáratról van szó. A jordánok- úgy tűnik – mindent bevetnek, amit a légierejüknek csak van, és egyre fokozzák a támadásokat az iszlámnáci kannibálok ellen (besz…rás, az a Jordánia, ahol a lakosság egy része maga is iszlámnáci…, na jó, nem „annyira”, mint az IS…OK, midegy).
    .
    Az idióta amerikai adminisztráció meg még mindig „uncertain” valamiben… ezt már meg se hallgattam, annyira felbosszantott a dolog. Nem hogy ráküldenék a legjobb elit alakulataikat az IS- re, nem hogy totális légihadjáratot rendelnének el, nem, hanem még ők mindig „uncertainok”. Meg ott még szavazni kell, meg felhatalmazni ezt- azt erre- arra- leginkább semmi hatékonyra.
    .
    …sszák meg.

  • Eldrad
    lehet,hogy Neked ez „humoros”.Én azonban amit írsz és ahogyan írod,egyáltalán nem tartom humorosnak.Bár az lenne.Nem szeretek senkit csacsenolni,de azt gondolom,az izraeli tartalékos ismerőseid nem tévedtek.Majd mindig végig olvasom hozzáírásaidat és tanulok,sőt sokszor erőt is merítek belőlük.Nézeteimet és az itthoni élethez hozzá állásomat erősítik. KÖSZ.

  • Geyza:
    .
    „…Először is biztosra veszem hogy a mostani IS alattvalok nem boldogok hogy a lányaikat eladják hurinak…”
    .
    – Ebben nem vagyok biztos. Nagyon sok példáról tudok, amikor az iszlamista szülők saját gyerekeiket verik agyon, és óriási a gyerekek, főleg a lánygyerekek elleni erőszakos tettek száma – saját rokonaik által. Sok szülőnek nevezett szörnyeteg egyszerűen prédának, vagy eszköznek tekinti még saját lánygyerekét is.
    .
    „…Szerintem nem nagyon enne más ez a háború…”
    .
    – Itt akkor félreérthető voltam, alighanem. Amire én gondoltam itt, annak semmi köze öreg szaddam elleni és hasonló hadjáratokhoz.
    .
    Az IS jellege, szétszóródása nagy területen, elvegyülése a lakosságban, stb. az, ami nem hogy hatástalanná, de egyenesen értelmetlenné tenne egy hagyományos, reguláris haderő által intézett nagyszabású támadást. És ez nem technológia- meg kiképzésfüggő, hanem harceljárásfüggő.
    .
    Elitkommandós alakulatokat ott kell bevetni, ahol a reguláris haderő – méretétől, felszereltségétől, képzettségétől teljesen függetlenül – több körülmény miatt eredménytelen lenne, VAGY nem működne az arányos csapásmérés elve (ez az, amit a katonai kifejezésekben járatlanok totál félreértenek – lentebb írom, mi ez).
    .
    Hacsak nem totális pusztításra kapna felhatalmazást az a reguláris haderő, de erről fentebb írtam.
    .
    OK, akkor most az „arányos csapásmérés- ellencsapás” elve:
    .
    – Ez NEM AZT JELENTI, HOGY „ANNYI CSAPÁST LEHET MÉRNI A GONOSZ ELLENRE, AMENNYIT AZ MÉRT RÁNK”. Ez marhaság, és kivitelezhetetlen is lenne. De főleg marhaság, mert ez a fogalom nem ezt jelenti.
    .
    Hanem azt, hogy az ellenségre mért csapás által okozott károknak arányban kell lennie a várható katonai eredménnyel. Példa:
    .
    1, Ha el kell pusztítani egy épületek közé elhelyezett korszerű légelhárító eszközt, és valamiért nem lehet rá precíziós csapást mérni, akkor pl. tüzérségi tűzzel sz..rrá lőhető a teljes épületblokk, ahol ez a fegyver van.
    .
    2, Ha viszont precíziós csapás mérhető rá, akkor a fentebbi eljárás sértené az „arányos csapásmérés” elvét.
    .
    3, Ha egy hadosztályra való tank támadni készül, a teljes megindulási terepszakasz felperzselhető bármilyen hagyományos eszközzel – az ott lévő technikával, élőerővel együtt (jáááj).
    .
    4, Ha pl. egy tankszázad (5- 15 tank) beveszi magát egy erdőbe, DE a tankok megfelelő páncéltörő fegyverekkel kilőhetőek, mert a körülmények ezt megengedik, akkor tilos az egész erdőt felperzselni.
    .
    Na ilyesmi.

  • „…amikor elkergették a vén bagdadi mészárost , akkor az USAF kihirdette Irakban hogy be kell szolgáltatni a fegyvereket…egészen Kalasnyikovig…”
    .
    – Nem ez volt a baj. Hanem, hogy az ideiglenes, megszálló civil (nem katonai!!!) adminisztráció feloszlatta a teljes iraki haderőt, vagyis, ami maradt belőle.
    .
    Hogy ez miért volt többszörösen is ostoba hiba?
    .
    1, Munkanélküliek tízezreit lökte az utcákra, ellátás nélkül.
    .
    2, Miután véget ért a hagyományos hadművelet, és fel lett oszlatva az iraki hadsereg maradéka, nem maradt semmilyen iraki fegyveres erő, mely hatékonyan tudott volna fellépni saját népének fegyveres huligánjai ellen. Helyismeret, különféle potenciális lázongók együttműködésre bírása, stb. Ezekből nőttek ki a későbbi terrorgengek.
    .
    3, A munkanélkülivé vált ex- katona tömegek – semmilyen megélhetés nem lévén, de fegyveres képzés igen – nagyon sokan csatlakoztak a különféle fegyveres bandákhoz, ezekből további, hatalmas terrorgengek nőttek ki, melyek reguláris haderővel nem győzhetőek le.
    .
    Hát, ez van. A II. iraki háború katonai szempontból hatalmas siker volt, de a politikai célkitűzések lényegében semmivé váltak, pár ilyen ostoba (nem katonai jellegű) hiba miatt.

  • Gyuri10:
    .
    – Az volt a humoros, ahogy nekem ezt eladták ezek a katonák. Totál meg voltak lepődve, meg minden, hogy olyan neveket sorolok, tábornokoktól néha ezredesig, sőt, hadnagyig lefelé, akikkel apáik még együtt pusztították az ellent. Meg ilyenek.

  • OK, még ez:
    .
    Az igazi seggberúgó bajnokok:
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=O-KGLxsIM1w
    .
    Angol feliratozás:
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=wE26qCLiP08
    .
    Ez nagyon komoly…

  • A vallási téveszmékkel, fanatizmussal szemben hosszú távon nem hatékony az erőszak, a katonai módszer. Bár egy-egy súlyos vereség nyilván elgondolkodtatja őket, de nem biztos, hogy a helyes következtetéseket vonják le.

    Vallási vezetőik ideológiai vagy inkább teológiai meggyőzése vezetne célra. De amíg a zsidó-keresztény kultúrkör is megosztott, addig nehezen elképzelhető a moszlimok „megtérítése”. Úgy, hogy szerintem van okunk félni.

  • Eldrad 2015 február 7 5:33 de.

    „Az iszlám “szentírások” tele vannak nyílt, módszeres, minden korra érvényes, soha vissza nem vont, soha felül nem írt erőszakra felszólító utasításokkal. Nem “szövegkörnyezetből kiemelt” részek, hanem maga az integráns szöveg és környezete – ezért van pontos hivatkozás adva mindegyikhez. Ezek szépen ki vannak listázva, ha érdekel, küldök linket róla.”

    Csak megköszönni tudom a felajánlott listát, de bevallom, nem szeretnék a „fától az erdőt nem látók” hibájába esni.
    .
    Viszont szeretném javasolni hasonló elszántsággal „átlapozni” a Bibliát, mind az Ó-, mind az Új-Testamentumot, utána „végignyálazni” mind a zsidó, mind a keresztény történelmet, meg fog lepődni.
    .
    A különbség, nem is olyan nagy.

    De, nem is ez volt a hozzászólásom lényege (sajnálom, hogy elkerülte a figyelmét), hanem az hogy bármely vallás hitelvei bármennyire is „szentek”, ha kellő „történelmi távlatot, időszakot” kapnak, nagyon sok mindenre képesek.
    .
    És akkor a fanatikusokról, a gazemberségüket, gyilkos indulataikat, gyilkos ösztönüket hitükkel leplezőkről még nem is beszéltünk.

  • Azt hiszem ez eleg vilagos.

  • Le5I1eL:
    .
    „…Csak megköszönni tudom a felajánlott listát…”
    .
    – Íme, az egyik legjobban használható:

    http://www.thereligionofpeace.com/Quran/023-violence.htm
    .
    „.., de bevallom, nem szeretnék a „fától az erdőt nem látók” hibájába esni….”.
    .
    – Nem fogsz. Amik ott vannak, azok TÉNYLEG ott vannak, ráadásul az iszlámhívük nagy részének magatartása és általános gondolkodásmódja pontosan referál minderre a disznóságra. Nem gondolom, hogy ez nem lesz neked érthető.
    .
    ” Biblia, Ótestamentum, Inkvizíció, stb”
    .
    – Na várjunk csak.
    .
    1, Az, hogy egy szentírás, vagy bármi egyéb forrás erőszakos történeteket ír le, az messze nem egyenlő azzal, hogy egy másik forrás, vagy bármi mindenkor érvényes, nyílt erőszakra ad utasítást.
    .
    2, A kereszténység nevében szörnytetteket végrehajtó szadista vadállatok tényleg nem különböznek az iszlám, vagy bármelyik kulturkör hasonlóan cselekvő szörnyetegeitől.
    De míg az egyiknél maga az ő szentírásuk az erőszak forrása, a másiknál egy gonoszul felhasznált, de nem gonosz ideológia, szentírás, akármi csak egy összefogó eszköz volt a szadisták, gonosztevők kezében – mely ideológiák, szentírások mibenlétét a korabeli nép 99 százaléka egyáltalán nem ismerte.
    .
    Nem beszélve arról, hogy a keresztény kultúrkör ki tudta nőni ezt a disznóságot, az iszlám világ nagy része pedig nem hogy nem tudta kinőni, hanem egyenesen megy vissza a fára, amiről az emberiség már kétmillió éve lejött.
    .
    A hindu és buddhista alapú társadalmakban is vannak oltári defektek, de még mennyi. Viszont ezek a kulturkörök is mégiscsak ki tudtak termelni egy igen jelentős számú, helyenként (pl. Japán, Dél Korea, Taiwan, stb) többségi modern társadalmat. És a kulturális háttér ezeknél sem volt eleve erőszakos, gonosz.
    .
    De ha ez valakit szakmai szinten érdekel, kitűnő történelmi és pszichológiai tanulmányok vannak róla, mi romlott el az iszlámban, ami más társadalmakban már régen túlhaladott, vagy éppen most haladnak túl rajta.
    .
    Történelmi szakirodalom: a legjobbakat Bernard Lewis professzortól lehet ebben a témában olvasni, pl. mesterműve a „What went wrong”?
    .
    Pszichológia, pszichopatologia: a dán Nicolai Sennels tanulmányai, ezek részben magyar nyelven is elérhetőek.
    .
    Pár szakújságíró és szakmai fórumaik: Robert Spencer, Pamela Geller, Bat Yeor, Frontpage magazin, Atlas Shrugs, Second Draft, stb.
    .
    Egyéb szerzők, közszereplők, kik igen mérvadóak a témában: Ayaan Hirsi Ali, Theo Van Gogh, Geert Wilders (igen, ő, személyesen), Pat Condell brit humorista.
    .
    Mindegyiktől videók százai, tanulmányok, könyvek nézhetőek a neten, olvashatóak, letölthetek, megvásárolhatóak. Ezeken kívül nagyszerű, nem szakmai, de rendkívül jól felépített blogok is vannak, nagyon sok. Legjobbak: Gates of Wienna, Fjordman, iylenek.
    .
    Bőséges forrás, csak el kellene kezdeni olvasni őket, nem a semmirevaló PC média hülyeségeire, félrefordított, rosszul összeollózott, szövegkörnyezetből kiemelt ostoba dezninformációira hallgatni (akik pl. Wilderst csípőből lenácizzák, ami oltári állatbaromság).
    .
    Az állítólagos „szélsőjobbos” európai pártok szélsőjobbosságáról meg annyit, hogy majdnem mindegyiknél prioritás az Izraellel való stratégiai kapcsolatok újraélesztése, fenntartása, iszlamizáció megfékezése, iszlámnácik elleni határozott, azonnali fellépés – az euro- atlanti világ érdekében.
    .
    Micsoda nácik, mi? 🙁

  • Izraeli:
    .
    – Bat Yeort én is mindig ajánlom, mint mérvadó szakértőt a témában.

  • Eldrad: Steven Pressfieldtől momentán – de tényleg – a Háború hullámai c. könyvet találtam meg a házi könyvtáramban, az pedig Ie. 5. századig történtekről, a görög városállamok harcáról szól, Szókratesz 399-ben történt kivégzésével bezárólag (mert ne kételkedjünk: ha valakit bürökital ívására kényszerítenek, az kivégzés, még ha nem is látványos).
    Keresem az idézett könyvet, antikváriumban szerintem megtalálom.

  • Izraeli, megint:
    .
    – Legyél olyan jó, és lökd ki ide ennek a videonak a linkjét, OK? Itt egyből a video jelenik meg, de nekem a linkje kell. Ha másképp nem egy, akkor HTTP nélkül.

  • István:
    .
    – Könnyű beszerezni a másik két Pressfield könyvet is, ami magyarul is megjelent. „Az afgán háború”, és a”A Tűz kapui”.
    .
    „A Háború hullámai” – na ezt sajnos még nem szereztem be, pont ezt nem, de hamarosan megteszem. Jó hogy említetted.

  • Döglik a mocskos iszlámnáci:
    .
    http://jordantimes.com/jordanian-air-force-destroyed-20-of-daesh-capabilities—commander
    .
    – Amit nem értek, de piszkosul nem, és továbbra sem:
    .
    A kevésbé gyakorlott, kis kapacitású jordán légierő ezt meg tudja csinálni így, akkor hol a p… ba van az amerikai, a brit, a francia, a német légierő? Miért nem bombázzák egy hét alatt salakanyaggá ezt a mocskos bandát? Hol vannak az elitkommandós csapatok? De nem egy pár, hanem több tucat – egy műveleti területen?
    .
    🙁

  • Új háború folyik a Világ ellen , csak még a Világ nem tud róla.
    De most már talán kezdi sejteni.
    Sok véráldozat és pusztítás után aképpen fogják írmagját is ki irtani az iszlám-nácizmusnak , mint annó a hitleri nácizmust irtották ki.
    Csak éppen tízszer nehezebb lesz , bár nem lesz annyira látványos.
    Ne feledjük : Egy pici példa :
    Amíg a rongyfejűek EBAY-on beszerzett 50 Dolláros kézi adóvevőket használnak ,addig az USA haderejében már használják a kvantum-hírközlést.
    Amíg az iszlámnácik 20 éves lopott technológiákat sírnak ki a kínaiaktól, Irántól meg az oroszoktól , addig pl. Izrael haderejében már csapat szinten rendszerben állnak a lézeres légvédelmi sugárfegyverek.
    Összegezve : az esélyek egyoldalúak. De sok aljasságot fognak ezek még elkövetni ellenünk mire a NATO totálisan megindul.

  • Eldrad:
    Volt már ilyen a Hatnapos háború idején is :
    Egy IAF cimborát élve elfogtak Damaszkuszban és a szír TV élőben közvetítette örvendező és lelkes hangnemben amint a leállatiasodott tömeg gyakorlatilag széjjel tépte a pilótát.
    Persze ezt látta a pihenőben elhelyezett TV-n az ekipázs többi tagja is mert jó lehet fogni Izraelben a Damaszkuszi Tv .-t.
    A harcirepülők szó nékül álltak fel és mentek ki a gépekhez. A szerelők lesütött szemmel parancs nélkül azonnal felkészítették a gépeket bevetéshez. Amikor elemelkedtek , a toronyból elkezdtek rádiózni hogy azonnal szálljanak le , nincs repülési engedély , parancsmegtagadásért hadbíróság lesz stb..blabla… és 15 perc múlva nem volt többé Damaszkuszi Televízió …
    Arról nem szól a történet hogy lett volna fegyelmi eljárás ellenük.
    Hja kérem a motiváció…

  • Eldrad,
    Remelem,nem tevedek.
    https://www.youtube.com/watch?V=LW.1OBVx5pIQ

    A „dzsihadfigyelo” ben nagyon sok hasonlo temat talalsz.

    En is szeretnek kerdezni valamit.

    Melyiktek ismeri Tuvia Tennenbom konyvet
    „Alone among jews”- melyben az iro”nemet ujsagiro”kent
    szolaltat meg Izraelben es a Palesztin Onkormanyzatban
    embereket, akik a „nemet ujsagiro”nak kendozetlenul
    mondjak el- valodi velemenyuket.
    En csak az angol es heber kiadasrol tudok.
    A konyvben-sok-maro humor is van.

    Remelem- megjelent magyarul is.

  • Geyza:
    .
    – Igen… a damaszkuszi TV rommá bombázása. Ám ne feledd, akkor reguláris haderők estek egymásnak, így mondhatni, könnyű volt beazonosítani az ellenséget, és a célpontokat.

  • Izraeli:
    .
    – Ismerem jól a dzsihadfigyelőt, már akkor is rendszeres látogatója voltam, amikor magyar változata nem is volt még. .
    Az ajánlott írót viszont nem ismerem, de utánanézek.

  • Eldrad:
    Csak azt akartam megvilágítani hogy a motiváció miatt a kis Jordán légierő pár nap alatt elvégzi azt amit amúgy hetek alatt lehetne elvégezni.

  • Motiváció… hát nem tudom, az miért nem elég motiváció a fejlett világnak, hogy egy pestises dög terjeszkedik a világban, mely ráfolyik mindenre, és ott akkor arat a kaszás…
    .
    Mennyi eladott, keresztre feszített, élve eltemetett vagy elégetett, halálra erőszakolt gyereknek, nőnek, akárkinek kell még kínhalált halnia? Ez nem elég motiváció?
    .
    Mennyi szemétséget kell még TV- ből is végignézni, hogy a tetves „fejlett államok” ne legyenek már „uncertainok” megint valamiben, meg hogy ne idétlenkedjenek mindenféle segélyekkel meg bizottságokkal – na jó, látszattevékenységként pár vadászbombázóval, hogy nyugtassák a lelkiismeretüket – hanem szabadítsák rá erre a ganéjra teljes erejüket?
    .
    Hát komolyan, sz…r lehet most amerikai, brit, francia katonának lenni. Hogy tétlenül kell nézniük az emberiség megerőszakolását, mikor tudják, hogy a Pokolra küldhetnék az összes rothadmányos majmot egy- két hét alatt. Csak a megfelelő felhatalmazással kellene őket a majmokra ráengedni, és nem mindenféle retardált, degenerált „emberjogvédővel”, „bizottsággal”, meg idióta riporterekkel (öregekgyerekekártatlannőkcivilekhaltakmegalégitámadsban) a nyomukban.
    .
    Motiváció…
    .
    Kiakadtam, mint az órarugó.

  • De ettől már tényleg agyf…szt lehet kapni:
    .
    http://jordantimes.com/britain-will-stand-shoulder-to-shoulder-with-jordan-in-anti-terror-campaign
    .
    Aszondja:
    .
    „Britain ‘will stand shoulder-to-shoulder with Jordan’ in anti-terror campaign ”
    .
    – Tényleg? Nem látom azt a több száz SAS elitkommandóst, sem azt a 100.000 brit katonát, a legjobb Hi Tech fegyverekkel felszerelve, sem azt a 200 vadászbombázót, akik „Vállat vetve állnának a jordánokkal” az antiterror hadjáratban…
    .
    Ehelyett vannak konferenciák, nagylelkű felajánlások a szír és egyéb menekülteknek, meg Prince Charles látogatása és vállveregetése Ammanban. Mindettől biztosan jól megdöglik majd a sok bekokózott, vérivó iszlámnáci kannibál.
    .
    Ez utóbbi, mármint a herceg látogatása akkor lenne érdekes, nem pedig egy böszme látszattevékenység, ha Prince Charles hozta volna magával azt, amit fentebb soroltam. Így meg… nem is tudom, mi ez.
    .
    Kreténkedés.

  • Eldrad…

    Megint példával kell éljek:
    Ha a géppárja valakinek beleáll a földbe aképpen hogy összeég a felismehetetlenségig , akkor az illetőnek kutya kötelessége másnap vagy akármikor egy rácsapást csinálnia a helyre. Kockáztatva ezzel azt hogy akár le is tilthatják a mutatványért jópár napra. A többiek ezt EL IS VÁRJÁK tőle.
    Éreted már a motivációját az ilyen eseteknek ?
    Pláne ha szemét módon gyilkolják le a jó havert és még közzé is teszik.
    Gondolom a Királyi Jordán Légierő ANNYIRA kicsi , hogy mindenki mindenkit ismer. Éshát a pilóták agya egyre jár, legyen izraeli vagy jordán : NEM HAGYJÁK A CIMBORÁT megtorlatlanul. Mert más az amikor ” lovagi párbajban ” veszít és azért kell meghalni és más az amikor egy rohadt csürhe tépi ki a szívét , vagy leöntik benzinnel és meggyújtják.
    Érted már?

    ( Ilyesmiket még a hitleri birodalomban sem csináltak.A pilótáknak azért kijárt némi tisztelet )

  • Hahahahaha… figyeljétek már ezt, 🙂
    .
    http://www.islam-watch.org/MAsghar/
    Islamic-Paradise-Muslims-cannot-miss.htm
    .
    Ugyan, mi lehet egy tömeges ideológia rabjainak egyik fő problémája, ha nem az általános, beteges szexuális fantáziálás?
    .
    Ennek a cikknek viszont csak az ugorjon neki, aki legalább középfelső szinten tolja az angolt, és komolyabb, elborult feketehumor- érzéke is… ehhez kelleni fog.

  • Eldrad 2015 február 8 8:53 de.
    .
    „Nem beszélve arról, hogy a keresztény kultúrkör ki tudta nőni ezt a disznóságot, az iszlám világ nagy része pedig nem hogy nem tudta kinőni, hanem egyenesen megy vissza a fára, amiről az emberiség már kétmillió éve lejött.”
    .
    Bevallom, nem igazán volt kedvem újra „beszállni” ebbe a témába. Az nem kérdés, és nem is volt kérdés, hogy az IS tetteit, semmiféle hit, vallás nem igazolja, nem igazolhatja.
    .
    Azonban a fent idézett rész, nem hagyott nyugodni. Arra, a cca. kétezer évre, ami alatt a kereszténység „kinőtte” disznóságait, nem lennék ennyire büszke. Arról már nem is beszélve, hogy bőven maradt még „kinőni” való.
    .
    Másrészt, bevallom vettem a fáradtságot és „átnéztem” a javasolt forrásokat.
    .
    Nagy összegben tudnék fogadni arra, hogy az „ellen-oldal” (és itt nem az IS-re gondolok) legalább ilyen alapos „listát” tudna összeállítani, a velük egyet nem értőkről.
    .
    Amit azonban az emberiség történelméből megtanultam, minden ellenérzésre, erőszakra, minden korban, minden esetben találtak kellő indoklást, „bűnlistát”.
    .
    Már csak annyit, az önben érezhető (ön-)igazoló igyekezet, elszántság (düh?, indulat?) remélem nem fog kárt okozni egészségében.