Jó reggelt, magyarok!

2015 március 3 12:02 du.7 hozzászólás

Orbán Viktor miniszterelnök urunk évértékelő „bazári” beszédében a keményen dolgozó magyar embereknek létrát ígért. Ez persze mindenképp pozitív üzenetként könyvelhető el, merthogy egyfajta létbiztonságot jelentene a dolgozó magyar embereknek. Idő kérdése tehát, és állítólag minden szép és jó lesz hazánkban. A kérdés csak az, hogy kiknek és milyen áron. Merthogy ebben a mi illiberális rendszerünkben nem minden arany, ami fénylik.

Orbán Viktor miniszterelnökünk tehát fennen hangoztatja a munkaalapú társadalmat, a gyakorlatban azonban sajnos egészen másként fest a helyzet.

Márciustól átalakul a segélyezés intézménye. Négy segélyforma teljesen megszűnik, s azok egyike a méltányossági közgyógyellátás is. Állítólag erre azért volt szükség, hogy a rendszer igazságosabbá és átláthatóbbá váljon. Ez a magyarázat pedig vérlázító, és úgy hazugság, ahogy van. Csak annyi történt, hogy az önkormányzatokat megfosztották egy újabb jogosultságuktól, és így majd a hoppon maradt helyi lakosok már nem a polgármestereket okolhatják, ha a járási hivatalok ügyintézői a segélyt megvonják tőlük.

Kormányunk a munkaalapú társadalom gyakorlati megvalósításának értelmében, hazánkban március 1.-től a közmunkaprogramok országszerte elkezdődtek, és értesüléseim szerint közmunkában idén már csak feleannyi ember dolgozhat, mint tavaly. Persze senki ne gondoljon egész éves foglalkoztatásra, ugyanis a munkaalapú társadalom közmunkásainak szerződése legfeljebb csak 6 hónapos időtartamra szól. A szerződés letelte után, vagy, aki nem kerül be a közmunkaprogramba, az mehet a járási hivatalokhoz segélyt koldulni. Ők azonban a törvény értelmében a közös háztartásban együtt élők közül csak 1 főnek állapíthatnak meg segélyt, így a többi családtag, még ha arra rászorult is lenne, már nem kaphatnak semmit. Bűvös ördögi kör ez: se közmunka, se segély! Ha pedig valaki 1 évig nem tud hol dolgozni, akkor az illető nemcsak a segélyezési, de még az állami ellátórendszerből is kiesik. Ez annyit jelent, hogy az önkormányzat 3 évig nem alkalmazhatja őt közmunkásként, továbbá semmilyen állami juttatást, segélyt, rezsicsökkentést nem kaphat, és az ingyenes orvosi ellátása pedig csupán a közvetlen életveszély elhárítására korlátozódik. Magyarán, onnantól kezdve az igazságos és átlátható illiberális demokráciánk és rendszerünk magyar állampolgára csak életmentő beavatkozásra lesz jogosult, rehabilitációra már nem, csak ha fizetni tudna érte.

A cégeknél keményen dolgozó magyar emberek pedig eleve nem fognak tudni feljutni Orbán Viktor miniszterelnökünk létráján a beomlott romos lépcsőház felsőbb emeletei felé, ugyanis konkurenciaként olcsó feketemunkások fogják ellepni a magyar munkaerőpiacot. Depressziós és öngyilkos magyar emberek sokasága várható Orbán Viktor munkaalapú társadalmának szomorú következményeként. Illiberális demokrácia = genocídium. (?)

Nem tudom, hogy ki mondta, de nagy igazság: „Ne vedd el a hitét annak, akinek nem tudsz kenyeret adni”.

Ez tehát röviden Orbán Viktor úr munkaalapú társadalma. Tavaly volt 4 millió szegény ember, az idén pedig lesz vagy 6 millió. Egy olyan országban, amelynek vezetői urizálnak, olimpiarendezésről álmodoznak és kastélyokat vásárolnak. Durván hangzik? Igen, de sajnos ez a mai magyar valóság. A valóság, amit persze lehet szépíteni és kozmetikázni, de akinek szeme van, az úgyis látja, hogy Magyarországon immár nem csak egy emeleti lépcsőház áll romokban, de az egész épület is vészesen omladozik. Enni pedig csak az a szerencsés magyar ember kaphat, akiket az élet és a halál urai majd érdemesnek tartanak arra, hogy segíthetnek eltakarítani a romokat.

Jó reggelt Magyarország, jó reggelt magyarok!

7 hozzászólás

 • Ez annyira igaz, és olyan szörnyű, hogy először nem is tudtam mit hozzá tenni. Másodszor sem.

  Harmadszor talán ezt: Ki tudja, hol van ennek a rombolásnak a határa? Meddig lehet szorítani ezt a társadalmat? Nem csak arra gondolok, hogy mikor robban, hanem arra is, hogy aki szorítja, milyen feszültségnél tapasztalja meg, hogy nem jön ki belőle több, sőt, egyre kevesebb. És mi lesz akkor? A szorításon akkor sem engedhet, mert létszükséglete, hogy többet préseljen ki. Ki mozdul először, és mi törik össze hamarabb?

 • Bogdán Géza

  Kedves Endre!

  Azt kell, mondjam, hogy a Te kérdéseidre sem olyan egyszerű megadni a választ. A mi társadalmunk ugyanis nagyon megosztott, így a kormányunk mostani szegényeket és a lecsúszókat sújtó embertelen intézkedéseinek reakcióit sem tudhatjuk előre. Most a magyar emberek, beleértve magamat is, válaszút előtt állunk. A kérdés pedig az: – vajon képesek leszünk-e emberek maradni ebben az Orbán-féle embertelenségben, vagy asszisztálunk ahhoz?

  A történelmünk során sajnos az utóbbi verzió is előfordult már, nemegyszer. Erre utalt anno Kertész Ákos is, és ugyebár jól tudjuk, hogy mi lett a történet vége. Az ő esetét azért hoztam fel, hogy példázzam a mai magyar társadalom erkölcsi romlottságát. Hány művészember és hány közéletünk fontos tisztséget betöltő személy állt ki érte? Egy sem.

  Ne legyen igazam, de tartok tőle, hogy most is ugyanez lesz a helyzet. Aztán idővel, ha majd a magyar társadalom ráébred a keserű valóságra, miszerint ő is bármikor lehet áldozat, talán elkezdik valami az agyakban, amelynek következménye pozitív változást hozhat. Hogy ez mikor fog bekövetkezni, és meddig lehet borzolni a társadalom tűrőképességét, azt sajnos előre nem tudhatjuk. Jó hír azonban kedves Endre, hogy Tiszavasváriban már elkezdődött valami, ami talán sokakat fog észhez téríteni. Több évtizedes, romákat övező mítoszok és sztereotípiák dőlnek meg, jó reggelt magyarok! Ha van szemetek, akkor most lássátok meg, hogy a cigányemberek sem lusták és nem dologtalanok, ahogy azt a politikai elitünk 25 évig próbálta elhitetni velünk. Íme:
  http://www.origo.hu/gazdasag/20150304-kozmunkaert-demonstraltak-a-romak.html

 • Kedves Géza,

  Egyetértünk. Habár ott van Iványi Gábor, és vannak még néhányan, és mintha megszólalt volna mostanában néhány bevallotan jobboldali ember, aki eddig hallgatott, mint a sír, szerintem itt tömeges romlottság működik, és nincs sok remény.

  Különös érzésem támadt a jó reggeltezéssel kapcsolatban. Volt is, aki „Ébresztő magyarok”-nak fordította. Nagyon könnyen eszembe jutnak az ébredő magyarok, akikről talán Gábor Andor írt érzékletesen.

 • ˙

  Érdemes odafigyelni a közlekedési és MÁV-hírekre a médiában, ahol hetente egyszer, kétszer kurtán csak annyit jelent be a kisasszony a „minden kedves hallgatónak”, vagy „m.k.nézőnek”, hogy az X vasut, vagy METRÓállomáson, vagy vasútvonalon „gázolás miatt a forgalom szünetel”. Még soha nem mondták be az igazságot, hogy . ö n g y i l k o s s á g . miatt, csupán így, egyszerűen, „gázolás miatt” – na de minden harmadik nap ?
  Tisztőtthőggyejimésurajim! Nem feltűnő egy kissé, hogy a MÁV és METRÓ ilyen biztonságtalan ???

  A megnyugtató válaszom:
  Nem a közlekedésbiztonsággal, hanem a létbiztonsággal van a baj…

  .

 • Fényes István

  Milyen szerencse, hogy éppen akad egy plusz létra – néhai Váradi András kocsijáról esett le, aztán elveszett , úgy látszik Viktor megtalálta…
  Van olyan, hogy a tudatalatti úgy dolgozik, hogy maga a delikvens sem tud róla…

 • Bogdán Géza

  Kedves Dubois!
  Érdekes megfigyelés, és bizony sajnos igaz. Ez lett ma Magyarország, ahol szerintem is a létbiztonsággal van a baj. A Fidesznél a rendszerváltás 25 éve alatt még egyetlen más kormány sem volt ennyire érzéketlen a szociális ügyeket illetően, mint amilyenek ők.

  „Tudatos népirtás folyik Magyarországon?” címmel, az akkor még ellenzékben lévő Fidesz honlapján 2008. január 4.-én az alábbi írás jelent meg. Idézek belőle pár mondatot:

  „személy szerint Gyurcsány Ferencet el kell távolítani, ezt a kormányt le kell váltani. Ezek szükséges, de nem elégséges feltételei annak, hogy valamilyen megoldást találjunk azon elroncsolódási folyamatok megállítására, amelyek ma Magyarországot nyomják.

  Ha elfogadjuk azt a feltételezést, hogy Magyarországon tudatos népirtás zajlik – márpedig ez történik, hiszen 700 ezerrel többen haltak meg az elmúlt 25 évben, mint amennyien születtek -, akkor van egy „bérgyilkos”, aki ezt megteszi, és ezt a szerepet nyilván a kollaboráns struktúrák, illetve a laboráns játssza el. De itt nem elég egyszerűen a bérgyilkos szerepére rámutatni, hanem azt a folyamatot is fel kell tárni, hogy ki a megbízó, illetve miféle globális struktúrák állnak a közvetlen megbízók mögött.”

  És itt a link, nehogy bárki is rémhírterjesztéssel vádolhasson:
  http://www.fidesz.hu/hirek/2008-01-04/tudatos-nepirtas-folyik-magyarorszagon/

 • Fényes Istvánnak-tetszett amit irtál.A cikk első fejezetében a cikk irója, irja hogy OV,létrát igért a keményen dolgozó kisembereknek, azzal vigyázni kell mert ha útközben viszik a „kisemberek „a létrát elüthetik az autók.Vagy az lesz a jó ,mert nem lesz rájuk gond!.Mert LÉZER JANI szerint kinek mennyije van annyit is ér.Kisembernek pedig semmije nincs,Tehát ha létra cipelésközben halálra gázolja az autó Őket ,nem lesz gondja az államnak rájuk.