Christopher Adam beszélget a KMTV-ben egy ottawai katolikus egyházközségről és a KMH-ról

2015 április 17 1:40 du.9 hozzászólás

Ma került fel a KMTV YouTube oldalára egy korábbi beszélgetés amit Maros Zoltán, a Kanadai Magyar Televízió (KMTV) producere készített velem tavaly. A felvételen először az ottawai St. Joseph’s egyházközségől, illetve annak népkonyhájáról és női menhelyéről beszélgetek. 2012 óta vagyok az 1856-ban alapított belvárosi egyházközség igazgatója, ami annyit jelent, hogy én felügyelem szervezetünk több mint 20 alkalmazottját, annak programjait és én képviselem az egyházközséget mind az önkormányzat, a civil szféra és az egyházmegye felé. Az egyházközségben történetesen erős a szolidaritás és a szociális igazságosság elve: a menhelyen és népkonyhán kívül, működik nálunk egy meleg jogok mellett fellépő egyesület (amely az ottawai Pride felvonuláson is jelen van minden évben), valamint az új bevándorlókkal és menekültekkel is foglalkozunk…az utóbbi években egyébként magyar menekültekkel is.

Christopher Adam. Kékocka a KMTV videójából.

Christopher Adam. Képkocka a KMTV videójából.

Az interjú második részében pedig a KMH-ról és testvérlapunkról, a Hungarian Free Press-ről beszélgetek. Ime a magyar nyelvű KMTV interjú online változata:

9 hozzászólás

  • Le a kalappal Christopher és mindenki előtt, aki ehhez hozzátesz!

  • Christ! Belőled elkellne még vagy legalább száz is. Most nem dicsérni akarlak, de ha még sok hozzád hasonló ember lenne ezen a sárgolyón sokkal kevesebb napi problémával kellene szembenézni. Te vagy a legjobb példa arra, hogy ha valaki tényleg akar, az tud is tenni a munkája mellett olyan dolgot, amivel élhetőbbé, szebbé jobbá tudja tenni a környezetét, és képes bevonni embereket ebbe a munkába. Nem jártam ,ég Kanadában de eltudom képzelni mennyire egy más társadalom. Szerte a világon vannak sajnos menekültek, munkanélküliek szegények akikkel vajmi keveset törődnek. Sőt! Sok helyen (sajnos többek közt Magyarországon) ezek az elesett támogatásra szoruló emberek nem csak kirekesztettek lesznek hanem ellenségek is. Sokszor rajtuk verik le(ténylegesen és tettsegesen is) azon problémákat amiket egy társadolmnak és egy kormánynak kellene megoldani. Gratulálok és további sok sikert kívánok neked és az egész szervezetnek.

  • Christopher, a miskolci „számozott” utcákból több tucat roma család tudott kiutazni Kanadába az elmúlt hónapokban.
    Fel tudná vállalni, legalább részben, a cateringukat ?

  • Sára: asszem, fingja sincs arról, hogy mi is a catering. Tudja, az a repülőjegyhez csatolt szolgáltatás. Mondjuk, fapados légitársaságnál nincs is. Még valami?
    Mielőtt felháborodna a szóhasználatomon, ajánlom figyelmébe az Illés-együttes dalát:

  • Kedves Christopher, ki ez az ILLE, aki az Önnek írt bejegyzésemre – fizetetlen prókátorként – tudatlanként és bugris tahóként válaszol ? Utolsó hónapos anya vagyok, várom a kis Sára lánykámat, nekem nem hiányzik ez a sértegetés… Viszont-nem-látásra !

  • Judith Kopácsi

    Sárika, mielött vendégségbemegy valahova, érdeklödje meg, jogy hogyan illik ott viselkednie, no meg, hogy kik is a házigazdák. Ille itt nem egy fogadatlan prókátor, hanem szerkesztő és moderátor is egyuttal. És, ha nem akarja, hogy sértegessék, akkor fogalmazzon illedelmesebben, no meg ne tegyen ostoba rasszista megjegyzéseket itt. Mert ez egy olyan hely, hogy azért moderálnak.

  • Sára: elszomorító, hogy maga szaporodik 🙁

  • Göllner András

    Szaporo nem Japánban van Pista

  • Gyula Bognar, Jr.

    Mi az, hogy felvállalni (részben vagy egészben) a cateringukat?
    Angol igét „catering” hogy lehet magyarul ragozni? Tudatlanul?
    ===============
    Miért baj az, ha nem csak a magyarkodni és éhbérért dolgozni nem hajlandó, az állandóvá vált, Fidesz/KDNP/Jobbik aljas hazugságokat hallgatni nem szándékozó és a jogtiprások által jogaikat elveszteni nem akaró magyarok menekülnek, de a magyar társadalomból évszázadok óta kirekesztett, mély nyomorba, tudatlanságba, alkoholizmusba és szellemi lezüllésbe taszított cigányok is elhagyják a koszos bagázs diktatúráját?
    A rasszista és anti-Szemita magyarok ennek inkább örülhetnének, kevesebb honfitársukat kell utálni ezután, vagy félni tőlük. Szerintem nekik kellene állni a távozók, ahogy mondják mangyalul, „cateringozását”.
    ======
    Néha olvas az ember egy-egy bejegyzést és úgy tűnik, hogy nagy szerencse érte az Emberiséget, egy Földön kívüli élőlény küldte és nem kell félnünk tőle, mert nincs, vagy sokkal alacsonyabb az intelligenciája, mint nekünk, a Földön ragadtaknak. (ami szintén nem túl magas).