Variációk egy tanmesére

2015 július 15 12:20 du.3 hozzászólás

EREDETI VERZIÓ:

A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette-szépítgette házát, és élelmet halmozott fel, felkészülvén a kemény télre.
A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és végig mulatta a nyarat.
Eljött a tél, a hangya nem fázott és nem éhezett, ám a tücsök élelem és szállás híján a hidegben lelte halálát.

**************************************************************************************************************************
A HUMÁNUS VERZIÓ:

A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette-szépítgette házát, és élelmet halmozott fel felkészülvén a kemény télre.
A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és végig mulatta a nyarat …
Eljött a tél, és a tücsök bekönyörögte magát a balek hangyához, ahol tovább mulatozott.

************************************************************************************************************************** A MODERN VERZIÓ:

A hangya a forró nyarat szorgalmasan végigdolgozta, építgette-szépítgette házát, és élelmet halmozott fel felkészülvén a kemény télre.
A tücsök úgy gondolta, a hangya bolond, és végig mulatta a nyarat .
Eljött a hideg tél, és a nélkülöző tücsök sajtótájékoztatót hívott össze azt a kérdést feszegetve, hogyan lehet az, hogy míg egyesek kint fagyoskodnak a hidegben, mások úgy élnek, mint a hangya.

A CNN, a DUNA TV az M1 és M2 felvételeket mutatott be a didergő tücsökről, és a melegben, terített asztal mellett henyélő hangyáról.

A világ döbbenten konstatálta az égbekiáltó különbséget. Hogyan lehetséges egy ilyen jól fejlődő, épülő országban a tücsköt így sorsára hagyni? A NZBSZ (Nemzetközi Zöld bogarak Szövetsége) vezetői több hírműsorban is „zöld ellenes elfogultsággal”vádolták a hangyát, és felhívták a figyelmet arra a szomorú tényre, hogy a világon sok tücsök áldozata ennek a kirekesztő mozgalomnak.

Breki, a béka, a tücsökkel együtt lépett fel a Mónika Show-ban, és mindenki könnyekre fakadt, amikor az „Azért Vannak A Zöld barátok” című slágert énekelték.

A Köztársasági Elnök és felesége egy jótékonysági bálon támogatásukról biztosították a tücsköt, és olyan javak juttatását helyezték kilátásba, amiből a tücsök az előző kormányzati ciklusban kimaradt. Ahogy a miniszterelnök fogalmazott: „..hogy ne süvölthessenek újra az előző rendszer szelei”.

Mráz Ágoston Sámuel politológus kifejtette, hogy a hangya a tücsök kárára szépen meggazdagodott, és egyúttal az ilyen típusú jövedelmek elvonását célzó adójogszabály szükségességét hangoztatta az „egyenlő közteherviselés” szellemében.

Végül, az „Egyenlő Esélyeket Az Anti-Zöldekkel” szervezet hathatós közreműködése nyomán a hangyát visszamenőleges hatállyal megbírságolták, mert nyári munkái közben nem foglalkoztatott elegendő számú zöld bogarat, adótartozásait behajtották, és házát az állam elkobozta.

A történet végén látjuk, amint a tücsök felélte a hangya utolsó téli élelemtartalékait a kormánytól kapott házban (ami nemrég még a hangyáé volt), a hangya pedig eltűnik a hóban.

Másnap reggel pedig a tücsök fogta a cókmókját és (mivel sikerült teljesen felélnie a hangya vagyonát) elindult egy újabb hangyát keresni.

**************************************************************************************************************************
Ha a mai magyar valósággal bármi összefüggést vél felfedezni, az csak a véletlen műve!

Azt pedig nem is mondtam,hogy a hangya egy rohadt rasszista!

3 hozzászólás

  • Szép volt, köszönet érte.
    Számomra ezzel vált érthetővé Moldova Tücsökúrfi jelzője.

  • Aptyuka,
    akkor te nem igazából hallottál még LaFontaine-ről, sőt a vicc.hu -ra se tévedtél még rá. Mert az írás 95 százalékát onnan plagizálták.

  • Che, attól tartok, fogalma sincs a plágiumról. Nem ez az egyetlen hiányossága 🙂