Tusványosi monokli 2.

2015 július 25 1:16 du.26 hozzászólás

Tekintettel arra, hogy a bálványosi Fidesz-dzsembori mindenféle orbáni bejelentéseknek szokott keretet adni, érthető, hogy odafigyelnek arra, hogy ki mit mond az előjáték során. Így került a fókuszba az a kocsma-axióma, amivel Németh Zsolt felütötte a rendezvényt.

Az axióma szót különben maga a politikus emlegette arra latrinaajtókon is legatyásodott szövegre, ami azzal indít, hogy az „asszony nem ember”. Az sem kizárt persze, hogy Németh Zsolt pont valami ilyen helyen olvasta. Miközben félrészegen a gatyáját igazgatta, meglátta, és azonnal rájött, ez egy olyan székely axióma, amit neki el KELL sütni a bálványosi nyitóbeszédben. Hadd érezze a megjelent pórnép a törődést. Azt, ami nagyúrtól kijár. Mielőtt a még nagyobb úr megérkezik. Az, akinek gatyájával, pontosabban a gatyájában tartott ősszájával álmodik a külügy két lábon járó kudarc-gyűjteménye. Amely kudarcos nyilatkozat-érzékre vall az, hogy székely axiómaként definiálta a latrinaajtóról koppintott, egy nyitóbeszédben mindenképpen visszás szöveget. Az axióma jelentése ugyanis egyfajta alapigazság, nem megkérdőjelezhető alaptény.

Az, hogy a Fidesz háza táján a nők, az asszonyok többek szemében a tizenkilencedik, akár üthető senkik közé sorolódnak, arra bemutattam korábban a példákat. Azonban, bálványosi vendégként tényleg egyfajta hatodik érzék kell az ott honos székelységre általánosítva kiterjeszteni ezt a szemléletet. S még akár ezt is megúszhatta volna, mert a figyelő fülek szépen lassan a miniszterelnök nagy durrantására kezdett volna várakozni. Elvégre a jelenlegi politikai helyzet, például a menekültek kapcsán igazán indokolttá tenne egy, az „illiberális demokrácia” színvonalán mozgó szellemi szellentést. Megindokolva azt is, hogy a kerítésépítés kapcsán már beharangozott munkatábor-ötleteléseket immár kiegészítő rekvirálási tervek mennyiben felelnek meg az emberség kereteinek, és mennyiben térnek el egy diktatórikus akarnok komplexusaiból kisarjadó diktatúrától.

De Orbán Viktor mondandójára fény derül hamarosan. S legkésőbb akkor, szinte bizonyosan, halványodni fog Németh Zsolt bunkósága. Amit jelenleg nem kisebb ember igyekezett a felszínen tartani, mint a kormányzati segédcsapatok internet-felelőse. Deutsch Tamás személyesen. Aki úgy gondolta, hogy roppant okos, tapintatos, és úriemberhez méltó beszólni egy újságírónőnek. Amelyre, Tarlós emlékezetes kirohanására tekintettel, szintén nem mondhatjuk, hogy párját ritkító a Fidesz által támogatott politikusok körében. Az Európai Parlament Fidesz-Tompikája azzal gondolta védeni Németh Zsoltot, hogy „Kertész Melindának azt kívánom, hogy annak a kijelentésnek a harmadik része, amelyikbe belekötött, is legyen igaz, legyen neki a medve játék„. Talán annak hatására elménckedve eképpen, hogy kellő mennyiségű sört volt képes magába tölteni.

De talán tényleg ez számít a Fideszben a kimért és udvarias véleménynek és bajtársi kiállásnak. Deutsch Tamás egy másik, különben párttársnak címzett kiszólásához képest okvetlenül.

26 hozzászólás

  • Nekem ez a mondata tetszik a legjobban , Orbán Viktortól:

    „Európának az a természete, hogy nemzetek alkotják” Így igaz! És ha azokat tönkreteszik a bevándorlók, akkor már nem lesz Európa, az amit mi ismertünk

  • Eddig sem volt kétséges, hogy Tompika egy idióta, modortalan seggfej. Csak azt nem értem, miért kell ezt nap, mint nap bizonyítania? Elhisszük neki.
    A rekvirálásról: az ilyesmiben már van gyakorlata az orbáni éceszgébereknek. Amikor összeomlott a szemétszállítás – hála az orbáni rezsicsökkentésnek – hoztak egy rendeletet, hogy majd a katasztrófa védelem (ez is mekkora idióta név, egy katasztrófa megtörténik, mi ellen kell azt védeni?) fogja elvégezni a szemétszállítást, DE! ennek érdekében kisajátíthatja az arra gazdasági okból – veszteségesen – nem hajlandó vállalkozó eszközeit, járművét és humán erőforrását!
    Ügyes, mi? Ez köszön itt vissza.

  • Figyelő: tessék mondani, hány bevándorló tehet tönkre egy 10 milliós Magyarországot? Mert eddig még kétezren se kaptak rá jogosítványt. Persze, ha keményen dolgoznak rajta…
    Az pedig, hogy Európának mi a természete, olyan messze van a Vezér felfogásától, mint Makó Jeruzsálemtől!

  • sok minden más (példáúl szellemi szellentés) mellett nem értem, ki a frász kíváncsi erre a tusnádbasznádi röfögésre, pénzt költ arra, hogy odamennyen és az idejét erre pazarolja? ennél a csinnbummcsirkusz sokkal sokkal bölcsebb, pláne mikor bejön 3 csörgősipkás és csörgőkkel felszerelt cintányéron zajt csinálnak és sikoltoznak hozzá, majd jönnek a majmok akik olyan bölcsek, hogy nem járnak a csinnbummcsirkuszból tusnádbasznádra,
    minő hydrogén alapú izé aki ebben a melegben odaviszi vánnyatt testét és meghallgattya kukorikúúúúúú elvtárs legújabb büfögését kappanhangon, recsegve ( már a tű is rozsdás a lemezen)

    szóval ki magyarázná el milyen fajta hydrogén alapú vagy szénalapú??? izé megy oda?

  • @fidelőőőőőőőőőőőőő
    europa csakis bevándorlókból áll, az őslakosság is (kőkorszak táján) bevándorolt, na és honnan??? hát afrikából, meg kínából szóval nemzetiesch a zegész

  • @ fide Lő???
    asszem Árpád (az a hülye tudod e ismered?) és Attila is ferdeszemű voltak, teljesen a gárdaszintyén csak nem voltak kopaszok mint a nemzeti gárda hogy a legyek könnyebben leszarhassák és a darázs hanyattessen a kobakján, olyan szép fejük van mint egy kúgligolyó csak a kugligolyó tuggya mit kell csinálnia ha megguríttyák

  • Ille, bocsi, de hatezerről(6) tudok. Ne csak a Népszavát olvassa.

  • rodeo36

    2015 július 25
    2:01 du.
    Hülyékkel nem szeretek levelezni.

  • Figyelő: hogy maga miről tud, teljesen érdektelen. Javaslom, nézzen utána az Idegenrendészetnél.

  • Jó! DE csak maga után!

  • Figyelő: ne komolytalankodjon. Miért akarja, hogy megint falhoz állítsam olyan információkkal, amit azután tudatosan figyelmen kívül hagy, és nekiáll nagyarcozni?
    De, hogy azért tisztuljon fel egy kicsit:
    http://mtm-hungaria.hu/?q=aggregator/sources/3
    Felismeri a közölt számokat? Nem Népszabadság!
    Ráadásul végzettségük magasabb a magyar átlagnál!
    Na még egy kics, csak, hogy táguljon a horizontja, ez meg KSH-alapú:
    http://444.hu/2015/06/22/ksh-munkavallalas-celjabol-egyelore-csak-kivandorlas-van-bevandorlas-helyett/
    upppsssz!

  • @fi del ő
    én sem, de azért elmondtam…az ilyenek miatt, mint te, van fidexkft és szentté is avattyátok vagy csak az marad a nyalókátok?

  • @fíííííí delő
    a statisztikádban Illé-t megerősító számok vannak
    azaz 2000-nél jóval kevesebb menekült a többi jogi státusza nem menekülti
    úgyhogy aki hülye és marhaságokat hőbörög az te vagy lükénszky

  • rodeo36: Figyelőt hidegen hagyják a tények. Az olyasmit figyelmen kívül hagyja, úgy könnyebb neki a rögeszméit közölni.

  • Tisztel Szerző !
    Ez egy nagyon objektív , független írás volt !
    Várnék egyet hasonló alpári, undorító stílusban a baloldalról !

  • Sárkányos: ajánlom magának Bayer „Bunkó” Zsoltot, bátran forduljon hozzá igényével!

  • Szerencsétlen Figyelőt a tények kevéssé tudják csak megzavarni narancsos kamugőzzel párásított lázálmában.
    Európában nehezen beszélhetnénk nemzetállamokról, originál nemzetekről is, így megint értelmetlen baromság az az orbáni nagyotmondás, ami semmitmondás valójában.
    Amennyiben pedig csak nemzetekről beszélünk, akkor pedig azért fals, mert abba a kínai, a mongol, a szír, az afgán, a piréz szintén jelen van, mint társadalom képző elem. Amint benne volt már 1 éve, 5 éve, 10 éve, 25 éve is!
    Annak ellenére, hogy mi pirézek kisebbségben vagyunk mindenhol, nemcsak Magyarországon!
    Ha valakinek az agya nem túl beszűkült, akkor azt is tudatosíthatta volna, hogy a bevándorlók azok, akik a gazdasági életben a fejlődést hozzák, mindenféle büdös munkát elvégeznek (még azokat is, amelyeket figyelő életében soha sem végezne el önszántából).
    Azok az emberek vállalkoznak a hosszú útra, akik aktívan is hajlandók tenni az életük jobbítása érdekében, nem a lusták!
    Ugyan úgy, mint Mo-ról is az orbánrezsim elől menekültek felmérik, hogy mivel nem likvidálják a diktátort, ezért nekik kell élhető helyen új életet kezdeniük kemény munkától nem megijedve.
    Vagy gondolod, hogy általában a magyar emigránsok féltek a munkától? Nem dolgoznak, dolgoztak sokkal keményebben, mint az anyaországiak?
    Na figyelőkém, ez igaz a jelenlegi bevándorlókra is általában.

  • De nehogy már félrevigyük a dolgokat!
    Nem is ez az elsődleges kérdés, hiszen mint menekültek, a hazájukban dúló mészárlások, üldöztetések miatt menekültek, és jönnek egy biztonságosabb világba.
    Nekik az élethez való jogot kell biztosítsuk. Hasonlóan, mint amikor mi menekülünk egy diktatúrából, vagy egy véres konfliktusból….

  • Kedves Figyelő !
    Nekem meg tudja melyik mondat tetszik magától a legjobban ?

    „…ha a bevándorlók tönkreteszik, akkor már nem lesz Európa az amit mi ismertünk….”

    1. Miről beszél ? Mi az hogy MI ismertünk -ki az a MI ?
    Most éppen kivel akar sorsközösséget vállalni, kikkel mossa magát össze?

    Maga kedves – már ha hinni lehet magának – 17 től 24 éves koráig elhagyta Európát, méghozzá saját akaratából, állítólag menekültként, és (mint magától tudjuk) ez egyenlő a bevándorlókkal !

    Maga semmit nem tud Európáról,tapasztalatai nincsenek max.annyit tudhat mint bárki más a világ bármely más földrészéről, ám ez nem jogosítja fel, hogy használja a fejedelmi többest azaz hogy „MI ISMERTÜNK” mert maga semmit nem ismert Európából, nem itt élt, nem itt él, és semmilyen formában nincs joga – oka beleszólni, hogy a bevándorlók Európa területén mit tehetnek és mit nem ! (Kis magyarázat: a korát amelyben elhagyta Európát csak intervallumban adhatjuk meg miután hol 17, hol 18 hol pedig 24 évben jelöli azt meg – egyébként nagyjából mindegy, miként az évszám is hol ’56, hol ’57 )

    Sokadszorra mondom – úgy látom nem egyedül – hogy olyan nincs, hogy valaki elmenekíti a valagát, mikor „veszélyt szimatól” egy másik földrészre – kvázi bevándorol – aztán 60 év elteltével onnan osztja az eszét, hogy a bevándorlók mit és hogyan tesznek tönkre Európában….!

    A bevándorlók tehát kártékony állatok akik csak tönkre tenni tudnak mindent ? Tényleg ? Hangsúlyozta ezt akkor is amikor a jó kanadaiak épp magát halászták ki egy menekültekkel ( sose felejtse BE-VÁN-DOR-LÓK-KAL) teli hajóról?
    Tehát maga nem csak itthon keverte a szart, de odakinn is igyekezett tönkre tenni ezt azt, ahelyett hogy meghúzta volna magát?

    Annál mocskosabb dolgot nem tudok elképzelni, mikor egyik bevándorló a másikat ekézi – tudva, hogy ő már biztonságban van, a többi meg pusztuljon ?
    Maga Európából Kanadába ment – miért ? Miért nem maradt a nemzetek Európájában ? Idegen volt tehát ott ahova ment, más földrészről, más kultúrával és ne mondja, hogy direkt tette, mert ott vegyes a lakosság – mert körberöhögöm!

    Maga kedves Figyelő elhúzta a csíkot a hazájából – lelke rajta hogy miért – és örült, hogy valahol befogadják : nagyon megérdemelte volna, hogy túráztassák egy kicsinyt, a teljes bizonytalanságban !

    Annyi esze lehetne már – pusztán az azonos koordináták alapján – hogy legalább maga ne óbégasson a bevándorlók ellen!

    2. Orbánnak szintén legalább ennyire nincs joga oktatni és dirigálni Európát – ő ugyanis rendszeresen és miden tekintetben annullálja az Európai Közösséget, ott tesz keresztbe ahol lehet, és nem akarja elhinni, hogy ez véges: egyszer csak kihajítanak minket onnan, és az lesz a miénk !

    Nagyon aljas,mocskos és piti módon viselkedik menekültügyben – egy balkáni lótolvaj angol lord hozzá képest – de a legarcátlanabb hogy mindezt a magyar nép nevében teszi, mintha ez lenne az általános magyar vélekedés: tehát ismét hazudik és csúsztat !
    Milyen alapon? Ki adott neki ERRE felhatalmazást ?

    Kezet foghatnak – hasonló jellemek !

  • Besancon

    2015 július 26
    9:06 de.
    Kérdéseire, először kérdéssel felelek:
    A KMH szerkesztője Christopher Adam és cikkírója, Göllner András jut eszembe vádjairól.
    T.i. Christofer Montrealban született, Göllner András meg, Gyurcsany bukáésa után, visszajött Kanadába (9 éves kora óta élt itt), az emigrációba. Mindkettő lelkes írói ennk a lapnak, főleg, a mai magyar kormány szídásában telik ki a mondanivalójuk.Miért nem kérdezi meg őket, hogy MILYEN alapon?
    Legalább annyit tudok Európáról mint maga és JOGOM van véleményt alkotni az ott történő eseményekről. Legalább annyi mint magának.
    Az összehasonlitása is nagyon sántít, mert mint bevándorló, fárjemmel az első perctől dolgoztunk, tehát adófizetői voltunka befogadó országnak.
    Az én véleményem az, hogy az európai országokban a mai afgán, iraki, afrikai bevándorló, a tiszta fehér,

    zsidó- keresztény világrészben, alkalmatlannak tűnik bevándorlásra, ottani kultúra elfogadáűsára.

    Talán, nincs is értelme válaszolnom, hiszen tisztán látható személyem elleni gyűlölete és így nincs alapja egy értelmes beszéálgetésnek.

  • Figyelő !
    Valóban nincs értelme az „értelmes beszélgetésnek”, hisz ahhoz többek között értelem kellene – Önből meg ez némileg hiányzik!
    Legalábbis annak alapján, ahogyan válasza felét ide nem illő dolgokkal – hivatkozással két másik cikkíróra, kommentelőre – alapozza, erősen erre enged következtetni !

    Nem kedves, nem tud annyit Európáról mint akár én, akár bármely, életét Eu-ban élő polgártársa – a véleményét valóban elmondhatja, láthatóan meg is teszi, kérdés mennyire hiteles!

    Az összehasonlításom természetesen helyt álló, hiszen fogalma sincs – egyenlőre Önnek sem, másnak sem – hogy az ideérkező, és feltétlen itt maradni akaró bevándorlók azaz menekültek (ne feledjük, hogy Önnél ez egy kategória)
    hogyan és mit dolgoznának, hiszen ahhoz először is esélyt kellene hogy kapjanak – bizonyítani csakis akkor tudnak!
    Vagy Önöknél fordítva volt ? Miután kirúgták Önöket, kezdtek el serényen dolgozni ?
    Ismétlem vélemény ide – oda, nincs köze hozzá, hogy Európa, azon belül Magyao. mit kezd a „bevándorlókkal”!

    Csak, hogy valamivel megvigasztaljam én sem tudok annyit Kanadáról ill Ottawáról mint Ön aki – bár idegen betelepültként – de mégiscsak ott élt közel 60 évet!
    Bocsi, én nem gyűlölöm Önt, hisz nem is ismerem – nálam a gyűlöletet is ki kell érdemelni, nem jár az csak úgy felületes pozőröknek !

    Max.ahányszor nem stimmelnek az Ön által leírtak, minden alkalommal az orra alá dörgölöm!
    Érthető ?

  • Figyelő Bencsics Klára
    Joga van a saját véleményéhez.
    De miért akarja folyton ránk tukmálni ?
    Hát kit érdekel a maga véleménye , pár helyi nácin kívül ?

  • Geyza: Bencsics csak jobboldali. Se nem fideszes, se nem jobbikos, így azért akad egy kis gond a jobboldaliságával, de ez az ő gondja. Persze, az is lehet, hogy kanadai jobboldali, az olyat meg a fene se ismeri.

  • Ille, én konzervatív vagyok itt ezt így hívják.. Van jobboldali konzervatív is, de van olyan aki csak konzervatív. Ennyi.

  • vagy csak egy szimpla balhékeltő…

  • Figyelő: nem, maga jobboldalinak definiálta magát. Ennyi.